brak logo

M&P Alkohole i Wina Świata

Warszawa

Opinie o M&P Alkohole i Wina Świata

Opinia 2015-07-08 19:03
Są zdesperowani bo nikt tu nie chce pracować. Nowe osoby pracują miesiąc dwa zobaczą jak są traktowani i po cichu szukają drugiej pracy - dziwić się??? Jeszcze za takie pieniądze.
7
HR 2015-07-29 22:37
To nie desperacja, tylko realia rynku pracy. Nie umieściłam przecież listy płac. Nie korzystamy z usług firm wynajmujących pracowników. Rekrutacje prowadzimy sami, bo zależy nam na pracownikach otwartych na zarabianie, pragnących rozwijać się w tej branży. Wynagrodzenie sprzedawców to podstawa + prowizje od sprzedaży. I nie zależy nam na pracownikach, którym wystarczy 2 500 zł brutto pensji. Takim, bez nastawienia na zarabianie i bez efektów sprzedażowych niestety dziękujemy.
Rekrutacja 2015-08-25 13:00
Osoby zainteresowane podjęciem pracy w M&P mogą przesyłać aplikacje na adres rekrutacja@wina-mp.pl
Rekrutacja 2015-09-29 18:40
Możesz śmiało aplikować - takich osób szukamy
Obiektywnie 2015-11-01 23:43
Aktualizajca: firma nie wyplaca nadgodzin np za pazdziernik. Pazdziernik jak i np. Grudzien jest miesiacem najwieszych utargow, wiec np. Jesli jest wzmozony ruch podczas pazdziernikowych wyprzedazy zwiazanych z corocznym festwialem win, co za tym idzie - konieczne sa osoby po 3 niekedy po 4 na zmianie - jednosoobowy dzial HR doszedl do wnisku iz nadgodziny nie beda wyplacane. W waszej kwestii jest przyjsc, pomoc zespolowi by byl wiekszy utarg ( gdy jestes na prowizji / wyplata z 160h to nie to samo co prowizja ze 220h ) wiec charujesz wiecej godzin , a one nawet nie zostaną uznane chociazby w zwyklym rozliczeniu godzinowym za stawke , juz nawet nie wspominajac o dolaczeniu do prowizji ktora nalezy sie wg. Ceduly organizacyjnej firmy. Bys oczywiscie za duzo nie zarobil / musza byc potracenia - dobrze wiec odebrac telefon z centrali i znac cytat z przypowiesci z ksiazki motywacyjnej ktore czyta szef zapatrzony w techniki sprzedazy telefonicznej i amerykanskich mówców sukcesu lat 80tych typu " codzinnie sie usmiechaj sam do Siebie, to slychac w sluchawce telefonicznej jak rozmawaisz z klientem jak mu cos sprzedajesz" - jak nie znasz cytatu - badz nie zostal Ci przekazany - kara ! A po 50dyszek na glowe, a z tego co wiem pol firmy tego nie wiedzialo podczas obdzwaniania sekretarki szefa po sklepach. ( przepraszam , Salonach ) 95% osob pracuajcych w duszy przeklina sprzedaz przez telefon - trafiasz do sieci elskluzywnych salonow i co? Masz w lape telefon i dzwon bo szef od czasu jak obejrzal film wilk z wall street uwaza ze rok 2015 jest idealny do sprzedazy telefonicznej. ludzie wlasnie uciekaja z takich prac, nie dziwne ze uciekaja z m&p po przepracowaniu miesiaca. Racja - istnieje firma zewnetrzna ktora robi utargi przez telefon wieksze niz nie jeden salon, ale to ich wybor i tluka telefony non stop. - ale... Zero empatii , zrozumienia dla Ludzi ktorzy odwalaja w Salonach kawal dobrej roboty i pouciekali z sprzedazy takiego typu. Prace w Salonach oceniam na dobra o ile jest w porzadku zespol na ktory mozna liczyc, o ile nie wchodza takie smaczki. Z tego co na pewno wiadomo w zwiazku z otrzymanymi do mnie informacjami / na dzien dziesiejszy tak wyglada sytuacja.
14
Joanna mnb 2015-11-02 21:25
Człowieku zastanów się nad tym co piszesz? Firma jest rzetelna i dba o swoich ludzi. Jak Ci się nie chce pracować to idź do Up i poproś o zasiłek dla inteligentnych inaczej. Możliwości zarobienia extra kasy mamy mnóstwo, wystarczy chcieć. Jak masz aspiracje na 1800 to twój problem....
6
K 2015-11-02 22:07
Prowizja jest liczona względem przepracowanych godzin, więc czym więcej godzin przepracujesz w miesiącu tym masz większy udział w podziale prowizji. To wszystko jest dokładnie opisane w systemie wynagradzania, więc wystarczy 'tylko', a może 'aż' przeczytać go ze zrozumieniem i jest wszystko jasne. Niestety jak widać po Twojej wypowiedzi czytanie nie jest Twoją mocną stroną bo szydzisz z człowieka, który chce się cały czas rozwijać i zdobywać wiedzę i jestem pewien, że z takim podejściem do pracy nigdy nie osiągniesz w swoim życiu 1/100 tego co On.
4
Radosny 2015-11-02 22:21
CZŁOWIEKU .......piszesz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia .Miałem odnieść się do tego co napisałeś ,tylko po co?Mam nadzieję że już nie "pracujesz" w naszej firmie a jeśli pracujesz to gwarntuje Ci że już niedługo .I odpowiadam na to nie z chęci pokaznia CI jak prosta z Ciebie jednostka,ale żeby to była przestroga dla ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takich jak ty którzy mają w przyszłości zająć czas mi albo komuś z moich Kolegów .Pozostaje mi współczuć tylko że lata które poświęciłeś na naukę to lata zmarnowane .Niestety...Żyj nadzieją że kiedyś będziesz miał satysfakcjonującą Cię pracę ,w którj nic nie będziesz robił ,ale będziesz zarabiał (dostawał) dużo pieniędzy .
Dla wszystkich czytających - jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o pracy w nszej firmie zapraszam do mnie albo do któregokolwiek z pracujących kolegów.
ps. wypłata za październik jest ZAJEBIS.TA
4
ola 2015-11-03 15:09
Jeżeli masz system prowizyjny to powinno Ci zależeć, aby w każdym miesiącu zrobić jak największy obrót. A wiadomo, im więcej jest osób na zmianie, im bardziej grupa się stara, tym lepszy jest wynik końcowy. Wtedy Twoja wypłata jest większa, a stała stawka godzinowa jest mało ważna. Bo jak pewnie wiesz, czym jest stawka godzinowa do prowizji jaką można zdobyć zwłaszcza w październiku czy grudniu? Odpowiedź dla wszystkich pracujących jest chyba oczywista ;)
4
Big 2016-01-19 14:02
Witam.
Szybkie pytanie. Odpowiedziałem na ofertę pracy w w/w firmie. Czy rekrutacja do tej firmy odbywa się telefonicznie? Zadzwoniła do mnie miłą Pani i w zasadzie przeprowadziła rekrutację telefonicznie. Rozmowa trwałą ok 30 minut po czym podziękowała za rozmowę, pożegnała się i rozłączyła. Co dalej? Pozdrawiam i dziękuję za merytoryczne wypowiedzi.
Big 2016-01-22 13:04
Wczoraj zadzwonił znowu telefon. Tym razem była to inna Pani, niestety miała problemy z czytaniem pytań i z liczeniem. Zadawała te same pytania dukając jakby dopiero uczyła się czytać. Mając moje CV przed oczami zapytała ile mam lat doświadczenia w handlu. Odpowiedziałem, że 14, zresztą w CV jest wszystko napisane. Pani powiedziała, że jej wychodzi 6 i tyle zapisze.Zaprotestowałem lecz małolata powiedziała, że powinienem odpowiadać tylko na jej pytania i żebym nie odzywał się niepotrzebnie. Jakieś dzieci z infolinii podważają moje kompetencje i doświadczenie zawodowe. To są chyba jakieś żarty.
6
Rekrutacja 2016-01-28 10:22
Wstępny etap rekrutacji odbywa się poprzez rozmowę telefoniczną, po której wybrani kandydaci zapraszani zostają na rozmowę rekrutacyjną.
1
Rekrutacja 2016-01-29 15:41
Przykro mi, ale musiał Pan pomylić naszą firmę z inną. Za wstępny etap rekrutacji, w tym telefoniczny kontakt z kandydatami odpowiada jedna osoba, tak więc niemożliwe jest by zadzwonił do Pana ktoś inny w imieniu naszej firmy i rozmawiał z Panem w ten sposób.

Proszę podać godzinę i numer telefonu, z którego wykonany został telefon.
miki 2016-02-04 10:52
Witam
byłem klientem tego jak to nazywają "ekskluzywnego salonu" niestety z ekskluzywnością nie ma to nic wspólnego. Robiłem zakupy w sumie dwóch "salonach" na Mokotowie i Raszynie i w obydwu się niejednokrotnie zawiodłem na produktach a konkretnie winach, nie raz były one po prostu zepsute i nie dało się ich pić. Obsługa bardzo nie miła zwłaszcza w Raszynie, chociaż i na Mokotowie mogliby się bardziej starać. Osobiście nie polecam tej firmy dużo lepiej i profesjonalniej jest u Marka Kondrada.
5
Pan Uśmiech 2016-02-04 13:45
Weź się człowieku do pracy, a nie siedzisz i wylewasz swoje życiowe frustracje na niewinnych ludzi...żałosne. Tylko ktoś o bardzo niskiej samoświadomości jest zdolny do czegoś takiego ;) Trochę sportu, uśmiechu, zdrowej diety i dobrego wina a od razu minie ochota na wylewanie jadu na goworku.
M&P 2016-02-04 17:16
Przepraszam musze Pana miki zmartwić . Wiem że fajnie jak się jest anonimowy w sieci i napluć na kogoś .
Mamy już jednak umowę z GoWork i nie ma już anonimowości .
Czyli wytłumaczmy Pana wpis .
Zatrudnił się Pan w M&P w Raszynie . Niestety załoga demokratycznie stwierdziła że się Pan nie nadaje .
Parę dyżurów miał Pan w salonie na Wielickiej żeby się uczyć ale też Pana tam nie chcieli . Przyjaźń jednak do jednego kolegi została to Mokotów trochę lepszy niż Raszyn .
Tak więc proszę nie wylewać żalów w sieci a po prostu zastanowić się samemu nad sobą gdzie leży problem .
M&P 2016-02-05 09:37
Szanowny Kliencie
Dbając o najwyższą jakość obsługi a także oferowanych przez Nas produktów, prosimy o bezpośredni kontakt w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji .

Z poważaniem
Regionalny Manager Salonów
4
Ambroży Jakubiak 2016-02-27 16:48
Tak sobie czytam te wszystkie wpisy i dochodzę do wniosku, że im firma mniejsza tym lepiej. Dotyczy to wszystkich firm nie tylko MP. Jak było pięć czy sześć sklepów to człowiek pisał bezpośrednio maila do Mirka. A jak było coś pilnego to dzwonił i za chwilę wiedział co ma robić. W korporacji niestety to już nie może tak działać. Po prostu pojawiają się ludzie a ci bywają różni. Jedni chcą pracować a inni tylko udają no bo za coś trzeba tę pensję brać. Właścicielom mogę podpowiedzieć tylko jedną rzecz. Nie przeszkadzajcie ludziom a to będzie największa pomoc jaką możecie dać swoim pracownikom. Przecież zatrudniacie inteligentnych ludzi a nie upośledzonych którym trzeba pięć razy dziennie powtarzać po co tu przyszli:) Pozdrawiam i życzę powodzenia.
3
M&P 2016-05-08 16:30
Zapraszam do kontaktu :) adres rekrutacja@wina-mp.pl
Miśka 2016-06-18 19:19
Tak pensje zawsze są na czas.
Kandydatka 2016-09-02 19:18
Ala, ki byłam na paru dniach próbnych w tej firmie. Zatowarowanie jest zachwycające szkoda tylko, że atmosfera dziwna. Juz na rozmowie kwalifikacyjnej jak zapytasz ile będziesz zarabiać to tak na prawdę nie uslyszysz nic konkretnego. Dostajesz książkę do czytania z regułami tej firmy, ja zrezygnowałam po paru stronach, jak dla mnie za duzo obowiazkow za tak marne pieniadze. Dziwnie jest też jak osoba która cię szkoli na wejściu mówi Ci ze myśli o zwolnieniu się z powodu jakiejś pani która teraz będzie decydować o losach sklepów i ze ogólnie źle się dzieje jak szef juz nie rządzi . Nie polecam.
1
RADOSNY 2016-09-03 12:25
Już samo stwierdzenie :" zrezygnowałam po paru stronach" świadczy o Twojej chęci zaangażowania się w cokolwiek ...a co do osoby która na samym wejściu mówi Ci że myśli o zwolnieniu się z powodu jakiejś Pani która .....
Szkoda że trafiłaś akurat na ten salon i na tą osobę ,może w innym miejscu przeczytałabyś całą CEDUŁĘ ORGANIZACYJNĄ , a nie jakąś książkę
Może w innym salonie pokazano by Ci co to zaangażowanie ,może nawet doświadczyłabyś MAGICZNOŚCI
W sumie to nawet Ci trochę współczuję
wiezienazkabanu 2016-09-03 16:20
Wazelina, wazelina, wazelina, blablabla......
Panie @Radosny, zastanawiam się czy dobrze za to Panu płacą?
Ha ha... Magia? o czym my mówimy?!
Magia to jest w Harrym Potterze. Rzeczywistość... cóż jest nieco inna.
Pozdrawiam.
3
Opinia 2016-09-03 18:17
@Kandydatka dokonałaś słusznej decyzji nie zatrudniając się do tej firmy. Faktycznie książka z zasadami jest zbyt wymagająca jak za te pieniądze a Pani opiekująca się sklepami tylko niszczy tą firmę.
1
wieznaskabanu 2016-09-03 19:47
Owszem pensje są terminowe i z tym się zgadzam, ale co z tego skoro rok do roku mniejsze względem narastających wymagań.
Pani Manager nie robi nic, aby było lepiej, zajmuje się tabelkami, które obrotu nie polepszą. To jeden z czynników, który skłonił mnie do podjęcia decyzji o rezygnacji z pracy.
Jeśli jesteś mega silny psychicznie to możesz próbować.
1
Radosny 2016-09-03 21:55
Prawda boli .....
Frustracja jest jak sól w ranie ...
wiezienaskabanu 2016-09-04 15:45

Teraz... to już nic mnie nie boli.
Radosny życzę Ci abyś w końcu przejrzał na oczy, żeby Twój powrót z tej MAGICZNEJ planety nie był tak bolesny. A powrót.. uwierz mi na pewno nastąpi.
Apropo benefitów... Standard, standard, standard... jak w większości firm, nie ma nic szczególnego.
Owszem, plusem jest to, że wiesz jakie wino wybrać i jak zrobić dobrego drina. :)
Na ogłoszenia ze znanych serwisów już nikt nie odpowiada, a do pracy biorą każdego, bez selekcji.
Myślisz, że będziesz super pracownikiem "rodzinnej" firmy?! - Tylko najpierw musisz przekopać się przez morze hipokryzji...

1
obiektywnie 2016-09-04 19:23
Wszystkie powyższe wypowiedzi na temat kobiety nadzorującej/ demotywującej salony są prawdziwe. Niestety swoim zachowaniem utrudnia sprzedaż w tej firmie a od sprzedaży zależy wypłata. Kiedyś fajna rodzinna firma w której pracownicy czuli się dobrze, dziś owa kobieta chce przekształcić ją ale nie ma do tego kompetencji.
1
znajomy 2016-09-04 21:39
Firma z tego co wiem zatrudnia już 130 osób . Ma trzy działy sprzedaży . Salony w Warszawie i Polsce . Dział Handlowy z 12 handlowcami . Dział Sprzedaży bezpośredniej przez telefon około 20 osób.
Czyli stare chińskie przysłowie : Jedna sierota gwiazdki nie czyni .
Ta firma stawia super na aktywnych ludzi .
Wstydzić się mogą te miernoty co takie miernoty wypisują w internecie .
Polecam wszystkim.
Moi znajomi pracują w tej firmie i wiem że nie ma drugiej takiej . Właściciel zbudował z tą ekipą wszystko od zera . Nikt mu nie dał . A teraz widziałem go jak sam stał 2 dni na Festiwalu po 14 godzin - a te wszystkie nieroby tylko w necie siedzą i takie bzdury wypisują . DO mnie też przychodzą o pracę a nic nie potrafią oprócz obsługi faceboka cieniasy.
Kandydat do pracy po romowie kwalifikacyjnej 2016-09-04 21:44
od sierpnia jest zasada nikt w firmie nie może zarobić mniej jak 2500 pln brutto normalnie na umowę .
2 miesiące okres próbny na umowy zlecenie a potem normalnie Umowa o pracę .
Oczywiście od razu można więcej jak się sprzedaje indywidualnie .
Jest 6 % prowizji normalnie i 10 % prowizji jak się sprzeda samemu w Polskę .
2
Radosny 2016-09-04 22:37
Owszem pensje są terminowe i z tym się zgadzam, ale co z tego skoro rok do roku mniejsze względem narastających wymagań.
Pani Manager nie robi nic, aby było lepiej, zajmuje się tabelkami, które obrotu nie polepszą. To jeden z czynników, który skłonił mnie do podjęcia decyzji o rezygnacji z pracy.
Jeśli jesteś mega silny psychicznie to możesz próbować.

Zacznimy od końca - jęśli byłaś słaba psychicznie - zrezygnowałaś ,nie dasz sobie rady nigdzie ,zawsze będziesz frustratem oceniającym nizbyt obiektywnie innych.
Jakaś tam Pani i jej tabelki ....jakaś tam Pani obnazyła słabe ogniwa w firmie ,właśnie dzięki statystystycznym sposobem myślenia ,zrobisz coś jest wynik ,udajesz twozysz iluzję ,twoząc iluzję oszukujesz ,oszukując nie jesteś prawdziwy ....i słabo wypadasz w tabelkach ,znaczy jesteś "picza"
Pracuje w tej firmie od kilku lat i rok do roku moje wynagrodzenie rośnie -czyli nie prawda co piszesz .
SZkoda mi ciebie bardzo
1
smutny 2016-09-05 12:00
Gdybyś spadł z poziomu swojego ego na poziom swojej inteligencji to byś się zabił
6
Rekrutacja M&P 2016-09-05 13:43
Obecnie prowadzimy rekrutację na Doradców ds. win w Salonach M&P Alkohole i Wina Świata na Ursynowie ul. Mielczarskiego, w Piasecznie-Wólce Kozodawskiej, w Wesołej i w Markach.

Aplikację należy przesyłać na adres: rekrutacja@wina-mp.pl ze wskazaniem konkretnej lokalizacji. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w innej lokalizacji proszę o kontakt. Adresy Salonów można znaleźć na naszej stronie internetowej www.wina-mp.pl

zonk 2016-09-05 15:55
słabo szukacie, wystarczy wejść na gumtree i wpisać nazwę firmy, ostatnie ogłoszenie jest z 19.08 jakby nie było rotacji to by też tu nie pisali żeby wysyłać cv
Yuk 2016-09-07 15:12
Chodzą słuchy, że to co teraz dzieje się w tej firmie to jakiś wielki cyrk a nowa gwiazda tego cyrku błyszczy jak chrząstka w salcesonie.
1
Wujek dobra rad 2016-09-07 15:24
O, no to musi być fajnie! A Ty kim jesteś w tym cyrku...żmiją?

"Wujek" da Ci wskazówkę: weź się do roboty, bo za narzekanie to Ci nigdzie nie zapłacą, chyba że zasiłek dla bezrobotnych.
Mózg 2016-09-08 07:56
Inteligencją to nie grzeszysz.
Rozum 2016-09-08 09:13
Jeśli nie potrafisz znaleźć ich strony internetowej i osobiście wysłać cv, to lepiej zostań w domu.
anonimous 2016-09-16 11:03
Pracowałem w M&P jako obsługa sklepu stacjonarnego. Wypłata realizowana terminowo i przyzwoite warunki płacowe jak na profil stanowiska. Dodatkowo kilka niestandardowych benefitów, jak np. możliwość wyjazdów zagranicznych. Pewna doza niezależności przy realizowaniu obowiązków i docenianie inicjatywy własnej pracowników. Z minusów: płaska struktura firmy i zerowe szanse na rozwój zawodowy. Generalnie polecam M&P jako rzetelnego i stabilnego pracodawcę.
4
Prawdziwa 2016-09-26 22:33
Płaca słaba, duże nie logiczne obowiązki. Praca w biedronce czy w innej tego typu sieci w warszawie bardziej się opłaca. Na infolini telefonicznej też lepiej płacą a obowiązki podobne.
Gregor 2016-09-26 22:53
telefony,telefony,gdzie dzwonić mam, jaki numer mam wykręcić, do kogo z was.
Obiektywnie 2016-09-27 09:43
Premie dostaniecie jak ją wydzwonicie. Wracając do poprzednich postów, w firmie handlowej ciężko jest aby manager managerów zarobił sam na siebie, no chyba, że sprzedaje przez telefon. Szef jest w porządku, tylko pogubil się w realizacji swoich planów. Jak do tej pory więcej pracowników ucieka niż się zatrudnia. Przykre ale prawdziwe.
1
Jan 2016-10-22 14:59
Czytam, czytam i własnym oczom nie wierzę. Jestem klientem tej sieci od kilku lat. Zawsze wiernie robię zakupy w jednym z salonów. Faktycznie od pewnego czasu panuje dziwna, niespokojna atmosfera. Zapytałem więc co się dzieje, usłyszałem tylko hasło gowork, wiec tu jestem. Nie rozumiem jak można zmuszać pracownika do sprzedawania alkoholu przez telefon. Z tego co mi wiadomo, a na prawie znam się dobrze, nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie słuchawki, czy ta osoba jest pełnoletnia i czy jest trzezwa, to jest zakazane. Jak można narażać pracowników na kary pieniężne w stosunku prawnym. To jest zupełnie nieodpowiedzialne ze strony pracodawcy. Pieniądze to nie wszystko drodzy Państwo, aby byl zysk musi być też wykwalifikowana kadra. Pozdrawiam.
17
Piotr 2017-01-08 21:44
Witam,chciałbym wyrazić swoją opinię.
Pozwolę sobie co nie co opowiedzieć. Pracowałem w kilku firmach o zróżnicowanym typie pracy.
Czy to była praca typowo fizyczna czy typowo umysłowa nie byłem do końca zadowolony. Zawsze szukałem rozwoju,wiedzy nie w formie pustej tylko faktycznej nie w formie stołka za ładny uśmiech a efektu za efektywną pracę. Pracowałem ponad rok w handlu co szczerze mnie cieszyło lecz brakowało akurat tam rozwoju,czegoś co dla mnie gra 1 skrzypce. W Lipcu zeszłego roku zacząłem pracować w M&P w 1 z salonów
Pierwsze wrażenia to gargantuiczna ilość butelek czyli taka sama ilość historii na temat danej pozycji. Świat rzucający wyzwania dla osób które faktycznie chcą uczyć się tego (nie na siłę lecz z przyjemnością-inaczej to mija się trochę z celem-winniśmy robić to co lubimy).Na początku trzeba było przyswoić sporo podstaw i coraz to wyższych stopni wiedzy (udowodnić to na egzaminach pisemnych). To oczywiście nie koniec każdego dnia uczę się w tej pracy. W salonie w którym ja pracuje atmosfera jest bardzo dobra,4 osoby to cały team a to idealna sprawa. Wystarczy trochę chęci i można konie kraść jak to mówią w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Co do dzwonienia do klientów telefonicznie,czy ogólnie poszukiwania nowych kontrahentów/klientów detalicznych,to każdy sposób jest dobry jeśli jest skuteczny. Nagroda jest konkretna za sprzedaż po za mazowieckie. Nie oceniam nikogo ale wg. mnie ta praca o ile ktoś naprawdę szuka rozwoju podoba Mu się handel w szerokim tego słowa znaczeniu to praca jest naprawdę sensowna. Ludzie piszą o Biedronkach itd o Cedule,że za dużo wymaga szef ? W biedronce płacą 1400 zł netto to jest dobrze ^^ Jak przyjedzie towar,muszą go rozładować chociażby w nocy a nie przyjeżdża 1-2 palety tylko 10-40 palet. Mam znajomych którzy tak pracują,więc wiem o czym mówię. Co do ceduły rozwijając sprawę to nie szef dużo wymaga tylko ludzie za mało wymagają od siebie a za dużo oczekują. Z upływem czasu ludzie coraz łatwiej chcą sięgnąć po prostu pieniądz czyli na skróty. W handlu najważniejsze jest to,że nie szef Ci płaci a sam sobie płacisz jak działasz oczywiście na prowizjach. Szef ma to i my mamy tu jest sążnista . Ilu ludzi tyle historii,tyle samo będzie ocen i podejścia do pracy jak i do ludzi. Więc tak czy siak zawsze i wszędzie będzie miał problem ktoś kto nie potrafi się dostosować i włożyć w pracę dużo siły aby otrzymać sensowne wynagrodzenie.
Personalnie jestem bardzo zadowolony z transferu do pracy pod egidą M&P.
4
kolega 2017-01-19 22:58
Kumpel mi opowiadał, że mają tam zajebisty system rabatowy szczególnie jak ktoś płaci gotówką. Nie wiem o co chodzi dokładnie ale pewnie wiedział co mówi. A i jeszcze mają zajebisty festiwal win. Można kupić o połowę taniej a później sprzedawać cały rok. To znaczy pić cały rok. Co ja mówię,co ja mówię a dla kogo ten wywiad:) Dla TVN a to bez kozery powiem , że to najlepsza firma na świecie. Jak nie zarobisz to dorobisz i jest super:)))))))))))))))))))))))))))))))))
4
obserwator 2017-01-19 23:12
Niezły kabaret a najbardziej spodobało mi się " szef zapatrzony w techniki sprzedaży telefonicznej i amerykańskich mówców sukcesu lat 80tych typu " codziennie się uśmiechaj sam do Siebie, to słychać w słuchawce telefonicznej jak rozmawiasz z klientem jak mu coś sprzedajesz" :))))))))))))))))))))))))))))))))) Panie Mirku niech Pan przestanie czytać książki dla komiwojażerów z Amway to już nie te czasy. M&P przypomina mi KOD i "totalną opozycję". Robią z siebie zajebisty kabaret. Uwielbiam czytać opinie pracowników o tej firmie. Dzięki M&P mam tyle śmiechu że nie muszę chodzić na kabarety. A te ich odpowiedzi:))) Super. Trzymajcie tak dalej. Powodzenia życzę . Bez was życie nie byłoby tak śmieszne:))))))))))))))))))))))))))))))))
8
Pytanie 2017-02-23 15:57
Czy ta firma dalej jest nastawiona tylko na sprzedaż na telefon? Warto wysyłać CV czy strata czasu?
logika 2017-02-23 17:57
nie chcesz dodatkowo sprzedawać to nie sprzedajesz, nie zarobisz po prostu

ale kontakt telefoniczny ze stałymi klientami no norma w dzisiejszych czasach, więc jeśli nie lubisz rozmawiać przez telefon to szukaj innej pracy
Pytanie 2017-02-24 10:43
Jeśli nie zmieniło się nic od moich czasów to nie polecam, kontakt telefoniczny to najważniejsze kryterium firmy, nawet jak klienta w dany tydzień 3x widziałeś to dzwoń! Podniecało ich to dzwonienie. Każdy ma swoje zboczenia a oni telefony.
Agata 2017-07-24 10:01
Logika, bie za bardzo rozumiem o co chidzi z kontaktem telefonicznym o ktorym piszesz. Nie podoba Cie to,że pracodawca dba o kontrolę w firmie? Proszę wyjasnij.
Zostaw swoją opinię o M&P Alkohole i Wina Świata - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M&P Alkohole i Wina Świata