brak logo

SCAN UNIT

Helsingborg

Opinie o SCAN UNIT

tolek 2010-05-06 09:20:57
kiedys w tej firmie pracowało sie super ale jak pan [usunięte przez moderatora] zaczał wprowadzac poskie warunki tak zaczeło sie pieprzyc.Panie [usunięte przez moderatora] jest pan Polakiem i dla rodaków powinno sie robic wszystko zeby mieli jak najlepiej a nie tylko pod siebie.Dobrze maja ci którzy woza p[usunięte przez moderatora] wałowki i wchodza w [usunięte przez moderatora] go dalej!!!
2
Pan Krzysztof 2010-07-19 16:25:31
Panie Tolek
Serdeczne dzieki za swoja uwage. Pewnie nie jezdzisz do pracy albo z powodow pijanstwa albo bo jestes po prostu kiepeski w swojej dziedzinie ktora uprawiasz. Tylko te dwa warianty moga spowodowac ze jestes nie zadowolony bo nie jezdzisz do pracy. Jesli natomiast jezdzisz do pracy i dalej wystawiasz takie opinie to jestes po prostu pelny zazdrosci i tyle. Nie moze ci przejsc przez gardlo ze jest Polak ktory wykonuje stala prace. Za tym idzie wiele innych odpowiedzialnych zajec, o ktorych Ty Panie Tolku nigdy sie nie dowiesz. Wiec trwaj w swoim przekonaniu ze ludzie mi [usunięte przez moderatora] bo coz innego madrego mozesz powiedziec. A jesli chodzi o walowki, to je zamawiam i place za nie . Jak pewnie wiesz cenie sobie dobra Polska kuchnie nie odzywiam sie zupkami chinskimi.

Jesli masz wiecej odwagi to napisz mi email a nie piszsz Pan takie bzdury.

Pozdrawiam Serdecznie
darek 2010-08-03 11:00:16
ja był bym zainteresowany praca w tej firmie wiec prosze o jakiś namiar .Chyba ze jest wymagany angielski to pasuje
anonim 2010-08-03 11:05:08
jak wyglada rekrutacja czy mozna cv w jezyku,polskim gdzies przeslac?
XXX 2010-08-21 20:02:42
Praca jest głównie dla spawaczy licencjonowanych, choć nie jest to reguła (zależy jakie zlecenia realizuje firma), wymagana jest znajomość języka angielskiego przynajmniej w stopniu podstawowym (by rozumieć co się od nas oczekuje), Firma zajmuje się głównie porządkami, remontami i osprzętem dla armatorów, jak wygląda praca...zaczyna się o 7 rano o 9 (15 minut na kawę) o 12 mamy - 30 minut na obiad, o 14 znowu 15 na kawę, obuwie i ubiór otrzymujemy od firmy wraz z dodatkiem na wyżywienie około 110 koron na dzień (wypłacane raz w tygodniu), praca spawacza rożna od elementów montowanych na terenie warsztatu, po naprawy na statku (co wiąże się z praca nawet i 24 non stop ( no bo statek ma ograniczony czas na naprawy), do mniej przyjemnych prac można zaliczyć czyszczenie zbiorników z mazutu (czarna breja bliższa smole niż ropie) blastrowanie zbiorników (odmiana piaskowania tyle ze woda pod ciśnieniem kilku tysięcy atmosfer - nieostrożność grozi odcięciem sobie czegoś w ułamku sekundy) pomijając fakt ze czyszczenie zbiorników to mega brudna robota i mega ciężka bo mazut jest ciągle podgrzewany minimum 80 stopni by zachować postać płynną (wyobraźcie sobie tą saunę :) - smród, upał a wy w gumowym kondonie z maską na twarzy gwarantuje ze parę kilo zgubicie w parę godzin, no i oczywiście to nie koniec jest jeszcze "czyszczenie komina" - brzmi zagadkowo... a no statki używają cegieł (kamieni) jako filtrów pyłowych i od czasu do czasu należy je wymienić .. zapomnijcie ze ktoś wyłączy silniki :) wiec grubo powyżej 100 stopni odziani jak maskotka mishelliniego wdrapujemy się do komina i cegła po cegle zamieniamy to na nowe - wrażenia :) niezapomniane jeśli grillowaliście kiedykolwiek to wiecie jak się czuje stek :):), oczywiście są prace porządkowe typu sprzątanie, naprawa sprzętu po użyciu - można tez te prace wykonywać podczas rejsu, niestety nie będzie to wycieczka :), zarobki... 10 Euro na godzinę na start - okres próbny 2 tygodnie (ale zdarza się ze się przeciąga nawet do miesiąca lub dwóch, na umowie 12 euro, płaca jest OK, gorzej ze nikt nie gwarantuje stałej pracy, bo pracujemy na umowę zlecenie (własna działalność w Polsce, po naszej stronie opłaty ZUS, Skarbówka i tak... można pracować nawet parę miesięcy np na statku w rejsie, ale bywa że człowiek przyjedzie popracuje 4 dni i siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez miesiąc czekając łaskawie na parę godzin pracy :), zakwaterowanie niestety "Skandal Unit" pokoje 4 osobowe w podpiwniczeniu zbiorowa kuchnia i prysznice, oraz dodatkowo 2 osobowe i 1 osobowe w przerobionym kontenerze przemysłowym coś ala 2x2 pokoik z piętrowym łóżkiem, firma nie udostępnia łącza internetowego wiec nie liczcie na to, telewizja jest ale tylko lokalna - zdaje się ze jest 1 anglo języczny kanał :):), a teraz polityka firmy - za przyłapaniu na piciu 500 euro kary i 6 miesięcy braku pracy (wyrywkowe kontrole z alkomatem), wszystko jest niby ok z płatnościami no chyba ze wam coś nie pasuje i chcecie zrezygnować w tedy to waz ukłuje po kieszenie, powrót na koszt własny (to ta dobra wersja) można się też spotkać z opłatami z tytułu poniesionych strat przez firmę na nasz koszt (no bo teraz trzeba zatrudnić kogoś na nasze miejsce zapłacić mu bilet itd):):) - opinia o nas polakach cytuję " Polacy to zwierzęta nadają się do picia i do roboty" to opinia jednego z waszych przyszłych szefów, nagminne jest oczywiście kablowanie, donosicielstwo (to dodatkowe punkty w karierze, nie dajcie się podpuścić tam nie ma przyjaźni tam trwa wojna o parę godzin pracy ty wypadasz kapuś ma robotę :):). PODSUMOWUJĄC jeśli jesteś desperatem gotowym na brodzeniu w mazucie w temperaturach skrajnej przytomności, a kablowanie, dupo włażenie i zerowa ocenę własnej osobowości masz we krwi to jest to miejsce dla ciebie :):):)
Tomasz R 2010-12-31 02:32:57
tolek - 2010-05-06 09:20:57

kiedys w tej firmie pracowało sie super ale jak pan [usunięte przez moderatora] zaczał wprowadzac poskie warunki tak zaczeło sie pieprzyc.Panie [usunięte przez moderatora] jest pan Polakiem i dla rodaków powinno sie robic wszystko zeby mieli jak najlepiej a nie tylko pod siebie.Dobrze maja ci którzy woza p.[usunięte przez moderatora] wałowki i wchodza w [usunięte przez moderatora] go dalej!!!

facet ty moim zdaniem tak jak pan [usunięte przez moderatora] napisal zazdroscisz innych i sam pewnie zostales zwolniony za pijanstwo badz inne naduzywki lub za cos innego tacy ludzie jak ty za przeproszeniem mnie [usunięte przez moderatora] z powodu takiego iż sami spieprzyli swoja zyciowa szanse na zarobienie uczciwa praca pensji adekwatnej do tej pracy wiec powiem krotko zbierz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] scisnij wary i ni wypisuj bzdur a wy ludzie bez wyobrazni nie sluchajcie takich pajacy jedna zasada NIE SPROBUJESZ SIE NIE DOWIESZ!!!!!!!!!!!! wiec JEDZ SPRAWDZ POTEM OCEN!!!! pozdro for all
anonim 2010-12-31 02:38:43
XXX - 2010-08-21 20:02:42

Praca jest głównie dla spawaczy licencjonowanych, choć nie jest to reguła (zależy jakie zlecenia realizuje firma), wymagana jest znajomość języka angielskiego przynajmniej w stopniu podstawowym (by rozumieć co się od nas oczekuje), Firma zajmuje się głównie porządkami, remontami i osprzętem dla armatorów, jak wygląda praca...zaczyna się o 7 rano o 9 (15 minut na kawę) o 12 mamy - 30 minut na obiad, o 14 znowu 15 na kawę, obuwie i ubiór otrzymujemy od firmy wraz z dodatkiem na wyżywienie około 110 koron na dzień (wypłacane raz w tygodniu), praca spawacza rożna od elementów montowanych na terenie warsztatu, po naprawy na statku (co wiąże się z praca nawet i 24 non stop ( no bo statek ma ograniczony czas na naprawy), do mniej przyjemnych prac można zaliczyć czyszczenie zbiorników z mazutu (czarna breja bliższa smole niż ropie) blastrowanie zbiorników (odmiana piaskowania tyle ze woda pod ciśnieniem kilku tysięcy atmosfer - nieostrożność grozi odcięciem sobie czegoś w ułamku sekundy) pomijając fakt ze czyszczenie zbiorników to mega brudna robota i mega ciężka bo mazut jest ciągle podgrzewany minimum 80 stopni by zachować postać płynną (wyobraźcie sobie tą saunę :) - smród, upał a wy w gumowym kondonie z maską na twarzy gwarantuje ze parę kilo zgubicie w parę godzin, no i oczywiście to nie koniec jest jeszcze
następny zgorzknialy za przeproszeniem [usunięte przez moderatora] pracownik od siedmiu bolesci jak sie ma 2 lewe raczki i sie nie chce pracowac to zostaje ci tylko krasc po co wypisujesz te bzdury ze jest [usunięte przez moderatora]? a moze nawet tam nie byles mam znajomego pracuje i chwali ale pracy sie nie boi druga sprawa nie naduzywa alkoholu !! zalosni jestescie pieprzeni internauci bez mozgu wypisujecie jakies bohomazy i mieszacie ludzia w glowach nie obstaje ani za wami ani za firma ale takie jest moje zdanie na wasz temat
nigdzie nie jest gorzej niz w pl dla czlowieka ze srednim chocby nawet wyksztalceniem takze jeslij chcesz pracowac to napewno zarobisz i jeslij masz okazje i propozycje wyjazdu to nie czekaj!!!!!!!!! pozdro
były pracownik scanunit 2011-01-18 11:52:35
Panie [usunięte przez moderatora] prawda jest taka jak napisali ze to firma z epoi kamienia łupanego i to dzieki panu,bo ja pracowałem w tej firmie zanim pan se tam pojawił i było ok.warunki,wynagrodzenie,szanowali nas i wszyscy byli zadowoleni.Ale jak pan sie pojawił wprowadził zasade ze polak moze [usunięte przez moderatora] za grosze mieszkac w warunkach ekstr...i bedzie zadowolony,bo to polak,obniłyz pan [usunięte przez moderatora],ludzi nieszanuje.wytrzymałem z wami kilka lat ..teraz pracuje w norwegi gdzie mnie szanuja,mieszkam w ludzkich warunkach pracuje po 10 godz i zarabiam wiecej a przedewszystkim mam stała prace 4 tyg tam tydzien w domu.Niemusze sie płaszczyc przed p[anem zeby popracowac kilka dni i odsiedziec potem w domu 2 miesiace.a osoba która uwaza ze wszyscy którzy zle pisza o tej firmie to pijusy i nieroby niech sie stuknie w czoło..omijajcie ta firme z daleka,jak teraz wiem ze jestem szanowany i doceniany za to co robie
anonim 2011-01-19 12:59:51
[usunięte przez moderatora] kiedy będziesz na Dantyszki?Masz tylu "przyjaciół"
na pomorzu.....Pozdrawiamy
anonim2 2011-06-15 11:27:33
A ja miałem okazje 3 tyg temu "podjac "współprace z firma scan unit..niestety okazało sie że ściągneli kilka osób do pracy,na nasz oczywiscie rachunek a kazdy wie ile kosztuje podróz do szwecji.Siedzielismy cały dzień w oczekiwaniu na kogos kto by sie nami zajął..zjawił się PAN wieczorem i poinformował łaskawie że mamy wracac do Polski bo jednak niema dla nas pracy..i tyle..polecam serdecznie firme
tunnel 2012-06-10 17:59:13
[usunięte przez moderatora] bo tak się na niego mówiło to [usunięte przez moderatora] które tylko robiło pod siebie ,[usunięte przez moderatora] do potegi rujnują życie teraz w niemczech . .
witolo 2015-02-06 22:12:36
Szwecja to dużo mniej popularny kierunek jeśli chodzi o skandynawie , do tej pory głównie rządziła Norwegia wśród Polskich emigrantów za chlebem. Ostatnio co raz więcej ludzi wybiera jednak jeszcze bardziej odludne Szwecje i Finalndie. Nie wiem jednak czy osoby które zdecyowały się na Scan Unit zrobiłyby to jeszcze raz
Rinke 2015-10-14 23:56:18
Masakra
comeins 2016-05-13 17:11:19
Zapłacić trzeba za dobrą robociznę @artur. Ja to nawet bym chciał i dopłacić gdyby ktoś zrobił tak jak należy a nawet lepiej.
Zostaw swoją opinię o SCAN UNIT - Helsingborg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCAN UNIT