Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo M.S.

Opinie o M.S. "MEAT" Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie M.S. "MEAT" Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
E e - 2015-03-26 00:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjazd 29 03 z łodzi zabiorę 1-2 osoby do samochodu.
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-03-26 15:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [E e - 2015-03-26 00:22:32]:
ja muszę być 30 marca na miejscu w rhedzie mogę się z kimś zabrać wrocław
zdjecie uzytkownika
E e - 2015-03-27 12:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2015-03-26 15:16:15]:
NAPISZ DO MNIE edytappl@wp.pl też tak muszę dojechać jadę samochodem.
zdjecie uzytkownika
loku - 2015-03-28 19:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hhmm
zdjecie uzytkownika
grzesko - 2015-04-05 17:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jade po swietach podpisac umowe . ktoś tez sie wybiera ? chetnie bym sie złozył na paliwo (: okolice nowego sącza grzesiek304@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-04-08 21:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybiera się ktoś do Rhedy na 20 kwietnia na 8.00?
zdjecie uzytkownika
Miki - 2015-04-19 16:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy wybiera się ktoś do parcy po majówce dokładnie 4 maja? Będe miała 4 wolne miejsca, także jakby ktoś był by chętny proszę o kontakt. inucha13@interia.pl
zdjecie uzytkownika
rafal - 2015-04-29 16:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy to ogłoszenie jest aktualne jestez z kujawsko pomorskiego jeżeli tak proszę o odpis
zdjecie uzytkownika
Miki - 2015-04-29 18:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafal - 2015-04-29 16:24:07]:
Tak ogłoszenie co do wyjazdu na 4 maja jest aktualne, proszę napisać na meila inucha13@interia.pl
zdjecie uzytkownika
HADES - 2015-05-04 13:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chcecie trochę prawdy o ms meat ? i o pracy w niemczech w Tunisie? wysyłają ludzi i zapewniają ubezpieczenie niemieckie mieszkanie i umowe ..... na tym dobre sie konczy na godzine zarabia sie tam 5 euro na godzine pracuje sie od poniedziałku do niedzieli po 12 godzin wywoza cie na kwaterunek od 8 do 18 kilometrów od zakładu jak do pracy na czas dojedziesz ich to nie obchodzi .... osobiscie mieszkałem w miejscowosci Herzebrock w warunkach polowych ... karaluchy robacto ubustwo i za sąsiadów rumunów i bułgarów 10 kilom miałem do zakładu i codziennie trzeba było sobie radzic .... jakos po miesiącu pracy odebrałem 350 euro ... ogólem zarobilem 750 euro ale dostalem 350 bo dwie zaliczki po 100 euro wziałem i dostalem jakas nieuzasadniona kare w wysokosci 200 euro
zdjecie uzytkownika
Teo - 2015-05-04 19:46:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HADES - 2015-05-04 13:07:22]:
pewnie sie popilo i do pracy nie chodzilo.Cos tu nierozumie tyle godzin i tak malo pieniedzy, musza placic 8 euro dlateo cos krecisz kolego a sasidztwo rumuni tez pewnie nie cieszyli sie z twojego tyle co polacy to nikt nie wypije i imprezy nie zorganizuje.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-05-05 10:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadę na 11.05 do rheda mam tam być o 7:30 mam wolne miejsce z okolic szczecina
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-05-05 23:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam w ogóle jest na rozładunku wołowiny? Proszę o odp.
Z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
slawek - 2015-05-12 12:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy na 18.05 jedzie ktoś z okolic torunia
zdjecie uzytkownika
roman - 2015-05-21 15:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,moze mi ktoś powiedzieć ile zarabia się na rękę w zakładzie mięsnym w Rhedzie????
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2015-05-27 15:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktos do pracy na 1.06 czerwca sa nas 2 osoby i chcieli bysmy sie zabrac z Leszna albo okolic numer.kon (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pawel29 - 2015-05-28 14:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jedzie ktoś z okolic Koła konina turku na 1 czerwca do rheda wiedenbrück tönnies to chciałbym z kimś się zabrać
zdjecie uzytkownika
TOMANIS - 2015-06-05 23:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM JA MAM WZJAD NA 15.06.2015 PROSZE O OPINIE JAK Z DOJAZDEM DO PRACY
I JAK Z WZPLATAMI ORAZ WIECEJ OPINI CZY WARTO TAM JECHAC
zdjecie uzytkownika
TOMANIS - 2015-06-05 23:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM JA MAM WZJAD NA 15.06.2015 PROSZE O OPINIE JAK Z DOJAZDEM DO PRACY
I JAK Z WZPLATAMI ORAZ WIECEJ OPINI CZY WARTO TAM JECHAC JADE Z LUBLINA
JAK KTOS JEDZIE WLASNZM AUTEM Z CHECIO SIE Z NIM ZABIORE
zdjecie uzytkownika
bad boy - 2015-06-25 21:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli chodzi o kasę to będziesz na pewno dużo lepiej zarobiony niż gdy pracowałbyś gdziekolwiek u nas w kraju. Jednak trzeba zważyć na to , że praca ciężka - a za granicą wymagają jeszcze więcej niż w kraju. Jednak dla chętnych do rozpatrzenia http://www.infopraca.pl/praca/praca-w-niemczech-rozbior-miesa-wolowego-i-wieprzowego-przyuczenie-do-rozbioru-pakowanie-miesa/rheda-wiedenbrueck/11837532
zdjecie uzytkownika
ele - 2015-06-30 17:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teo - 2015-05-04 19:46:28]:
to prawda. ryją tobą jak się da. obiecują transport do i z pracy ale na miejscu nic z tego - musisz radzić sobie samemu. nie licz na wolny dzień nawet jak padasz na pysk. możesz tylko wrócić do domu pod warunkiem że nasz za co.
zdjecie uzytkownika
SAMAEL - 2015-07-01 08:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem propozycję pracy, ale czytając pojawiające się komentarze pojawiają się wątpliwości. Jak tam jest naprawdę, dajcie info:
1. Ile godzin pracuje się dzienne a ile tygodniowo. Czy prawdą są opowieści o 7 godzinnym tygodniu roboty po kilkanaście godzin?
2. Jak przełożeni traktują pracujących tam Polaków. Czy tak strasznie jest jak piszą ?
3. Jak z zakwaterowaniem, ile osób w mieszkaniu, i ogólnie jakie towarzycho? Czy prawda iż kwaterują wiele kilometrów od miejsca pracy?
4. Jak z tym transportem, czy firma organizuje czy we wąłsnym zakresie?
5. Na ile czasu pierwsza umowa? CZy podpisujesz ją w Polsce czy dopiero w Niemczech?
DAJCIE INFO NA TEN TEMAT PLEASE. Dodam iż nie mam zamiaru wyjeżdżać tam na wypoczynek, tylko cięzko zapier... Chcę tylko wiedzieć jak tam jest naprawdę. CZy na pewno tak strasznie, czy może da się żyć?
zdjecie uzytkownika
Ross - 2015-07-01 12:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SAMAEL - 2015-07-01 08:38:02]:
1. Pracujesz po 12 godz. przez cały tydzień niedziele, soboty a często święta czy inne dni wolne albo jedziesz i pracy nie ma, wtedy zabierają Ci dzień z urlopu. Zapomnij o kasie za nadgodziny. Jak nie ma pracy siedzisz na kantynie i też za to nie płacą tak samo jak za wcześniejsze rozpoczynanie pracy bo musisz być pół godzi przed rozpoczęciem twojej zmiany. W taki sposób zapieprzasz po kilkanaście nawet kilkadziesiąt godz w miesiącu za darmo. Kary finansowe za wszystko jak tylko chcą upierdzielić to zawsze znajdzie się powód.
2. Ludzi traktuje się tak jak matki traktują pampersy - do śmieci po zużyciu. Psychika siada.
3. Nie śpisz bo nie ma warunków - pijaństwo, złodziejstwo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest na porządku dziennym. Brud smród i robactwo to są fakty. Na hotelach masz pralki z opcją wrzuć monetę bo inaczej pierzesz ręcznie. Pokoje jak przeludnione nie licz na dwójkę czy trójkę spodziewaj się piętrówek do spania. Chyba że będziesz pociotkiem jakiejś pseudo szychy.
4. Jeśli 8 do 10 km dla Ciebie to blisko to masz blisko jeśli daleko to albo wracasz po kilku dniach do polski bo nie masz czym dojechać do pracy albo śmierdzący, zmęczony drałujesz aż dotrzesz na hotel.
5. Umowa jest na rok. Ilość polaków mocno maleje przyjazdy są raz w tygodniu z 50 osób może 5 klientów wytrzymuje dłużej niż miesiąc. To mówi samo za siebie. Wcześniej umowy i kasa była inna, to trzymało. Jedź zobacz ale zabierz kasę na powrót, albo nastaw się tak żeby dało Ci się TAK żyć. Jak znasz podstawy niemieckiego to przy dużym szczęściu znajdziesz na miejscu coś innego. Nie rozmawiaj o tym z nikim, trzymaj się z dala, pilnuj pieniędzy i innych cennych przedmiotów, a najlepiej ich nie zabieraj. Na hotelach jest - zakaz - zamykania pokoi. Jeśli nie wiesz lub nie pamiętasz to przypomnę - Polak polakowi... Powodzenia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: PODPISANIE DOKUMENTÓW,WYMIJAJĄCE ODPOWIEDZI NA SZCZEGÓŁOWE PYTANIA ODNOŚNIE WARUNKÓW LUB ODP. "TO WSZYSTKO NA MIEJSCU POWIEDZĄ"
Pytania:
zdjecie uzytkownika
SAMAEL - 2015-07-01 16:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ross - 2015-07-01 12:40:15]:
WIelkie dzięki za info. Wybiorę coś innego. Z tego co tu przeczytałem już lepiej traktują Polaków w Holandii, chociaż według mnie tam k...o totalne.
zdjecie uzytkownika
Adrr - 2015-07-04 11:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wciągu 2 najbliższych tygodni wybieram się do Rhedy razem z 2 osobami. Z chęcią zabierzemy się z kimś z okolicy Lublina bądź dalej. Czekam na informacje.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M.S. "MEAT" Sp. z o. o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy M.S. "MEAT" Sp. z o. o.?
Zadaj pytanie
alert