Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo M.S.

Opinie o M.S. "MEAT" Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie M.S. "MEAT" Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pawel29 - 2015-05-28 14:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jedzie ktoś z okolic Koła konina turku na 1 czerwca do rheda wiedenbrück tönnies to chciałbym z kimś się zabrać
zdjecie uzytkownika
TOMANIS - 2015-06-05 23:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM JA MAM WZJAD NA 15.06.2015 PROSZE O OPINIE JAK Z DOJAZDEM DO PRACY
I JAK Z WZPLATAMI ORAZ WIECEJ OPINI CZY WARTO TAM JECHAC
zdjecie uzytkownika
TOMANIS - 2015-06-05 23:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM JA MAM WZJAD NA 15.06.2015 PROSZE O OPINIE JAK Z DOJAZDEM DO PRACY
I JAK Z WZPLATAMI ORAZ WIECEJ OPINI CZY WARTO TAM JECHAC JADE Z LUBLINA
JAK KTOS JEDZIE WLASNZM AUTEM Z CHECIO SIE Z NIM ZABIORE
zdjecie uzytkownika
bad boy - 2015-06-25 21:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli chodzi o kasę to będziesz na pewno dużo lepiej zarobiony niż gdy pracowałbyś gdziekolwiek u nas w kraju. Jednak trzeba zważyć na to , że praca ciężka - a za granicą wymagają jeszcze więcej niż w kraju. Jednak dla chętnych do rozpatrzenia http://www.infopraca.pl/praca/praca-w-niemczech-rozbior-miesa-wolowego-i-wieprzowego-przyuczenie-do-rozbioru-pakowanie-miesa/rheda-wiedenbrueck/11837532
zdjecie uzytkownika
ele - 2015-06-30 17:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Teo - 2015-05-04 19:46:28]:
to prawda. ryją tobą jak się da. obiecują transport do i z pracy ale na miejscu nic z tego - musisz radzić sobie samemu. nie licz na wolny dzień nawet jak padasz na pysk. możesz tylko wrócić do domu pod warunkiem że nasz za co.
zdjecie uzytkownika
SAMAEL - 2015-07-01 08:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałem propozycję pracy, ale czytając pojawiające się komentarze pojawiają się wątpliwości. Jak tam jest naprawdę, dajcie info:
1. Ile godzin pracuje się dzienne a ile tygodniowo. Czy prawdą są opowieści o 7 godzinnym tygodniu roboty po kilkanaście godzin?
2. Jak przełożeni traktują pracujących tam Polaków. Czy tak strasznie jest jak piszą ?
3. Jak z zakwaterowaniem, ile osób w mieszkaniu, i ogólnie jakie towarzycho? Czy prawda iż kwaterują wiele kilometrów od miejsca pracy?
4. Jak z tym transportem, czy firma organizuje czy we wąłsnym zakresie?
5. Na ile czasu pierwsza umowa? CZy podpisujesz ją w Polsce czy dopiero w Niemczech?
DAJCIE INFO NA TEN TEMAT PLEASE. Dodam iż nie mam zamiaru wyjeżdżać tam na wypoczynek, tylko cięzko zapier... Chcę tylko wiedzieć jak tam jest naprawdę. CZy na pewno tak strasznie, czy może da się żyć?
zdjecie uzytkownika
Ross - 2015-07-01 12:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [SAMAEL - 2015-07-01 08:38:02]:
1. Pracujesz po 12 godz. przez cały tydzień niedziele, soboty a często święta czy inne dni wolne albo jedziesz i pracy nie ma, wtedy zabierają Ci dzień z urlopu. Zapomnij o kasie za nadgodziny. Jak nie ma pracy siedzisz na kantynie i też za to nie płacą tak samo jak za wcześniejsze rozpoczynanie pracy bo musisz być pół godzi przed rozpoczęciem twojej zmiany. W taki sposób zapieprzasz po kilkanaście nawet kilkadziesiąt godz w miesiącu za darmo. Kary finansowe za wszystko jak tylko chcą upierdzielić to zawsze znajdzie się powód.
2. Ludzi traktuje się tak jak matki traktują pampersy - do śmieci po zużyciu. Psychika siada.
3. Nie śpisz bo nie ma warunków - pijaństwo, złodziejstwo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest na porządku dziennym. Brud smród i robactwo to są fakty. Na hotelach masz pralki z opcją wrzuć monetę bo inaczej pierzesz ręcznie. Pokoje jak przeludnione nie licz na dwójkę czy trójkę spodziewaj się piętrówek do spania. Chyba że będziesz pociotkiem jakiejś pseudo szychy.
4. Jeśli 8 do 10 km dla Ciebie to blisko to masz blisko jeśli daleko to albo wracasz po kilku dniach do polski bo nie masz czym dojechać do pracy albo śmierdzący, zmęczony drałujesz aż dotrzesz na hotel.
5. Umowa jest na rok. Ilość polaków mocno maleje przyjazdy są raz w tygodniu z 50 osób może 5 klientów wytrzymuje dłużej niż miesiąc. To mówi samo za siebie. Wcześniej umowy i kasa była inna, to trzymało. Jedź zobacz ale zabierz kasę na powrót, albo nastaw się tak żeby dało Ci się TAK żyć. Jak znasz podstawy niemieckiego to przy dużym szczęściu znajdziesz na miejscu coś innego. Nie rozmawiaj o tym z nikim, trzymaj się z dala, pilnuj pieniędzy i innych cennych przedmiotów, a najlepiej ich nie zabieraj. Na hotelach jest - zakaz - zamykania pokoi. Jeśli nie wiesz lub nie pamiętasz to przypomnę - Polak polakowi... Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
SAMAEL - 2015-07-01 16:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ross - 2015-07-01 12:40:15]:
WIelkie dzięki za info. Wybiorę coś innego. Z tego co tu przeczytałem już lepiej traktują Polaków w Holandii, chociaż według mnie tam k...o totalne.
zdjecie uzytkownika
Adrr - 2015-07-04 11:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wciągu 2 najbliższych tygodni wybieram się do Rhedy razem z 2 osobami. Z chęcią zabierzemy się z kimś z okolicy Lublina bądź dalej. Czekam na informacje.
zdjecie uzytkownika
benny - 2015-07-08 14:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam miałem być w poniedziałek w pracy w masarni na pakowaniu miałem jechać z okolic lublina ale czytając opinie to lepiej chyba zostać w domu i poszukać sobie czegoś innego
zdjecie uzytkownika
czap - 2015-07-10 10:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podłość ludzka nie zna granic, ale to okazuje się na miejscu. Wszelkie odpady społeczne tam trafiają. Takiej mieszanki nigdzie wcześniej nie widziałem.
zdjecie uzytkownika
slawek - 2015-07-17 21:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc na 27lipca jade do rhedy jesli chce ktos jechac ze mna podaje tel(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-07-21 15:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [slawek - 2015-07-17 21:25:00]:
a skąd dokładnie??? też sie wybieram z łódzkiego.
zdjecie uzytkownika
slawek - 2015-07-23 19:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jade z piotrkowa tryb jak chcesz jechac to moj numer (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
slawek - 2015-07-24 21:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na 27 lipca jade do tunies jesli chce ktos jechac podaje numer (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pani jasia - 2015-07-27 11:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również chętnie bym się załapała na taki wyjazd do Niemiec, z tego co się zorientowała to można jeschać do Rhedy chyba teraz na przyuczenie przy rozbiorze mięsa, wołowina i wieprzowina. a ja najpierw bym się chciała przyuczyć. na szczęście nie wszyscy jeszcze są wege i długo jeszcze będzie dla nas praca w tej branży
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-08-07 15:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dostałem oferte pracy z tej własnie ogencji jako pakowacz lub wykrawacz ma ktoś jakies swieze informacjie? Chciałbym wiedziec co z jezykiem niemieckim? Powiedziano że jest nie wymagany a jak w rzeczywistosci?
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-08-10 07:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest wymagalny niemiecki ale już niebawem twoim szefem będzie rumun więc zacznij od rumuńskiego. Bo Polacy mają głęboko w dolnym posiadaniu tą firmę. Jadą i wracają.
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-08-10 08:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jaro - 2015-08-10 07:19:11]:
Jeszcze moge zrezygnować. Odrzucam już którąś z kolei tego typu ofertę. Może ktoś polecić agencjię która nie jest aż tak bardzo ch*#owa jak reszta.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-11 18:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
sodo - 2015-08-11 18:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Borys - 2015-08-10 08:30:03]:
Tu raczej nie jest wina agencji. Zapieprzasz bo tacy są Polacy tam na miejscu. Nie potrafią rozłożyć pracy na wszystkich, jedni idą do domu po 4 godz. inni pracują po 12 godz. na dodatek 6-7 dni w tygodniu a żeby było śmieszniej to tylko na noc. Na to agencja nie ma wpływu. Oni bardziej mają wpływ na warunki jakie są na hotelach - bo nie potrafią pozbyć się robactwa. A stawka jaką płacą jest poniżająca. Całkowicie nieadekwatna do pracy nawet w dzień.
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-08-12 12:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zrezygnowałem. Poleci ktoś prace/agencje? Szukam już pół roku i zawsze czytam opinie. Wszystkie mają coś na sumieniu a ja nie mam wysokich wymagań.
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-08-12 12:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po prostu nie chce być oszukany!
zdjecie uzytkownika
michaił - 2015-08-18 14:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie to jest normalnie szok, jak można dopuścić do takich warunków na miejscu. Nie ma już normalnej pracy? zwykły pokój, łóżko i praca z normalną wypłatą co miesiąc? Jak to jest czy człowiek upada tak nisko?
Niektóre komentarze to jakaś masakra aż trudno uwierzyć w takie warunki i w to jak traktuje się drugiego człowieka.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: PODPISANIE DOKUMENTÓW,WYMIJAJĄCE ODPOWIEDZI NA SZCZEGÓŁOWE PYTANIA ODNOŚNIE WARUNKÓW LUB ODP. "TO WSZYSTKO NA MIEJSCU POWIEDZĄ"
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-18 20:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
polka - 2015-08-18 20:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [michaił - 2015-08-18 14:02:43]:
Niestety taka jest prawda, dlatego ludzie czytajcie zanim wydacie ostatni grosz na podróż.
zdjecie uzytkownika
poka - 2015-08-26 15:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie zauważyłam,że pojawiły się dwie nowe oferty pracy w firmie M.S.Meat Sp.zo...Obie dotyczą pracy i zatrudnienia w Niemczech jedna dotyczy rozbioru mięsa wołowego i wieprzowego, przyuczenia do rozbioru oraz pakowanie mięsa, miejsce pracy to Rheda- Wiedenbrück, drugie stanowisko dotyczy wykrawacza mięsa.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M.S. "MEAT" Sp. z o. o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy M.S. "MEAT" Sp. z o. o.?
Zadaj pytanie
alert