Xella Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Xella Polska Sp. z o.o.

kubix 2012-10-12 15:06:14
anonim, ty chyba masz jakis problem? firma zdecydowanie godna polecenia, dba o pracownikow i ich rozwoj, zwlaszcza w centralnej Polsce, byc moze dlatego mało kto chce z niej odejsc :)
3
Godny 2012-12-11 14:14:29
Godna? ale czy jesteś pewien lub pewna?
3
pracownik 2013-07-17 08:45:48
Jasne że dba, wyjazdy zawsze na wysokim poziomie. Praca fajna zero stresu. ( usunięte przez administratora ) Generalnie polecam.
1
expracownik 2014-11-18 13:12:40
Praca w marketingu zawsze się znajdzie. Krówko, śmiało wysyłaj swoje CV. Jak będziesz miała szczęście, to będzie bardzo kreatywnie i intelektualnie - ale nie Ty zbierzesz za to pochwaly i ew. profity. Jest jeszcze obcja 180 stopni w drugą stronę: praca dla małpy przy obiegu dokumentacji i wklepywanie danych do kompa.
4
expracownik 2014-12-29 10:52:37
Płaca na samodzielnych stanowiskach w biurze - ok. 4500 brutto. Z umową o prace chyba nie ma problemu. Socjal = 0 tj. bez ubezpieczenia medycznego, pakietu sportowego, ani nawet paczki na Święta ;)
3
Karina1976 2015-02-02 12:41:23
Witam serdecznie Czy mogłabym się z Panem skontaktować na stopie prywatnej ?
3
przystojniak 2015-02-02 15:35:18
ale, że co? na randkę? ja też chcę, mam inne nagrania;)też ciekawe:)
2
olsenbanden 2015-02-03 19:52:46
Witam. Pytanie do handlowcòw z silki. Jaka atmosfera w regionie Poznania. Jakie narzędzia firma daje do dyspozycji i jakiej kasy można się spodziewać. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.
dolny slask 2015-02-03 23:00:30
silka to drogi szajs, dobry towar w dobrej cenie to sil-pro
1
expracownik 2015-03-12 15:04:27
Kamilu, zgadłeś! Już nie pracuje w Xelli :) Nie wiem jak jest teraz, ale 3 z przodu pewnie jest na stanowiskach biurowych średniego szczebla. Powód rozstania - zwolniłem się sam, jeśli o to chodzi. Po prostu po kilku latach człowiek ma dość. I tyle - żadnej sensacji ;) Rzeczywiście dział administracyjny jest ok pod względem atmosfery. Także tam można startować. A reszta firmy - podpisuję sie pod opiniami przedmówców.
7
Adam Słodowy 2015-03-14 12:42:16
Ktoś wie co dzieje się z Markiem D. który byl PH w woj. mazowieckim. Zniknął nagle i teraz szukają kogoś na to miejsce. Marku pozdrawiam.
2
marek d. 2015-03-14 15:57:38
jestem jestem... niczym przyczajony tygrys ukryty smok :)pozdrawiam
5
fakty 2015-03-18 12:14:14
fakt jest taki, że właścicielem firmy jest fundusz inwestycyjny goldman sachs - przygotowują firmę do sprzedaży, dlatego są cięcia kadrowe i blokady z każdej strony. Chcą wykazać dużą rentowność firmy przy minimalnych nakładach kadrowych i finansowych. Potencjalny kupiec powinien się zastanowić, bo takie działanie ma krótkie nogi.
9
XXX 2015-04-07 10:36:49
Wszystkim zainteresowanym tematem sprzedaży Xella polecam notatkę Reutersa pod tytułem "Goldman Sachs, PAI start preparations for Xella sale". Nie wynika z niej kiedy to się stanie niemniej wiele wskazuje na to, że prawdziwe oszczędzanie dopiero się zacznie. Z pewnością wpłynie to znacząco na poprawę atmosfery w firmie i poprawę nastrojów.
5
10/10 2015-04-07 17:07:48
wypisz wymaluj opisana dyzmosia i jej tołdi - kupka słomy z Ostrołęki:))))
10
fakty 2015-04-22 09:44:34
tak, do działu administracyjnego warto aplikować. Dyrektor tego działu jest ok. Wysoki, przystojny, kulturalny, inteligentny, sympatyczny..., wysoki... nie musi się dowartościowywać poniżaniem pracowników. Polecam:)
1
www 2015-05-10 19:18:08
A co słychać u Pani Krupińskiej?
2
Romik 2015-05-15 13:57:35
Czy można dowiedzieć się coś więcej o międzynarodowej współpracy polskiego oddziału z innymi oddziałami Xella International? Cała Xella zatrudnia podobno obecnie na świecie około 6800 pracowników. Czy polscy handlowcy uczestniczą w programach międzynarodowej wymiany informacji i zdobywania nowej wiedzy, doświadczeń? Czy odbywają się wymiany, staże międzynarodowe?
1
Oferty Pracy
2015-08-01
Żródło: Gowork.pl
Legionowo
(mazowieckie)
Xella Polska Sp. z o.o. - międzynarodowa firma - producent  nowoczesnych systemów  budowlanych, oferuje energooszczędne materiały budowlane: Ytong, Ytong Multipor, Ytong Energo i Silka. Priorytetami Xelli są jakość produkcji – polskie zakłady były wielokrotnie nagradzane w tej kategorii; a także profesjonalne wykonawstwo – od 2012 roku dostępna jest innowacyjna usługa „szkolenie na budowie”, Xella rozwija
Arek 2015-08-13 15:34:42
CZy moze ktos cos napisac o cegieni Michalow Reginow podobno szukaja do pracy na produkcje,ktos cos wie na temat warnkow?
kandydat 2015-10-30 18:36:14
Pracował ktoś jako Doradca Techniczno Handlowy ? okolice Szczecina...jak wygląda taka praca? jakie są plany sprzedażowe, mocne jest ciśnienie? home office?
Jakie narzędzia pracy? Mam wątpliwości czy iść na rozmowę do nich - zakład w Pile

Prosba o informację byłych lub obecnych handlowców -doradców;)
1
byly pracownik 2015-12-18 17:39:55
Podobno jest nowy kierownik w Radomiu w zakladzie,jak sie sprawuje?
5
Murarz/brukarz? 2016-03-11 20:41:02
A co tam w Wieliszewie słychać? Zmienili profil produkcji z bloczków wapienno-piaskowych na betonowe i szukają murarza/brukarza?! To operatorów od wszystkiego już nie potrzebują? Jak widać rewolucja na całego. I referenta szukają i elektrykaautomatyka i murarza. A kierownika jeszcze nie? Rzeczywiście firma oferuje super prace na super warunkach : tak mniej więcej 1600 na rękę po 10 latach pracy. I podwyżkę raz na 5 lat... Wszyscy pewnie bedą walić do roboty drzwiami i oknami :)
9
Niezbożowa - kadrowa 2016-03-17 21:25:43
(usunięte przez administratora) Tyle wpisów ku chwale Xelli. Pewnie premia będzie :)
8
komosiak78@wp.pl 2016-06-09 15:41:12
jhg rotacja jest bo sa marne zarobki,coz cala prawda praca za grosze.
3
x kolll 2016-06-13 08:58:45
Tak czy siak praca za grosze,rotacja na calego.
3
obserwator 2016-07-20 13:48:35
Czy znalazł się kupiec na Xelle ? (usunięte przez administratora)
5
jpw 2016-07-23 08:15:50
Zaraz Ci sie pochwala jakie grosze daja,he he.
obserwator 2016-08-01 15:00:43
Co się dzieje że coraz więcej ludzi z długoletnim stażem odchodzi. Awansują miernoty i lizusi.Ludzie z wiedzą i ambicjami nie maja szans .A taka pro pracownicza firma miała być.Jeszcze chwila i nowy właściciel zrobi porządek!
10
operator 2016-08-02 11:45:22
czy to znaczy ze jak mam wieloletnie doswiadczenie i wyksztalcenie techniczne to moge liczyc jako operator czy elektryk tylko kilka tysiecy brutto zamiast kilkunastu jak dyrektor? Piszac kilka nie mam na mysli 2,5 tys brutto :) bo za tyle to wstawac sie nie chce nawet. a tak przy okazji - dlaczego dyrektor regionalny ktory robi tylko wrazenie i to nie najlepsze zarabia tyle kasy? i pew nie jesz cze auto sluz bowe nie rob ma...
7
statysta 2016-09-13 15:59:43
(usunięte przez administratora)
3
aro 2016-09-25 14:31:28
Tak bum jest zadowolenie dlatego wszyscy z xeli uciekaja,takie jest zadowolenie.
6
aro 2016-09-26 22:43:51
To zmien okulary.praca za grosze.
1
3e4r 2016-09-27 10:29:55
teraz widze ze maja spora rekrtuacje tutaj w firmie
Zostaw swoją opinię o Xella Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xella Polska Sp. z o.o.