brak logo

MDS Systems

Wrocław

Opinie o MDS Systems

pracownik 2014-10-20 10:15
Jestem pracownikiem tej firmy i jestem bardzo zadaowolony i z wynagrodzenia,(usunięte przez administratora) i z atmosfery jaka panuje w firmie. Jeżeli ktoś był niekompetentny i niezorganizowany to musiał pracować
po godzinach aby zrobić to co miał wykonać w ciągu 8-godzin pracy, trudno za to płacić.
2
praby 2014-11-09 22:12
widze ze jestes bardzo kompetentny w wykonywaniu swojej pracy rozpoczynajac tydzien pracy od wizyty na stronie opinii o MDS :) pozdrawiam i zycze wiecej szczerosci w tym co piszesz (usunięte przez administratora)
2
ja 2015-04-09 19:15
jakie zarobki czy opłaca się tam pracować
1
adam 2016-03-16 18:12
A jak tam praca w biurze konstrukcyjnym,czy terminy są na wczoraj?
Stefan 2016-03-24 21:55
heh.. ;)
4
xyz 2016-06-30 10:33
Bardzo niesłowna firma, co innego obiecują a co innego wychodzi w praktyce. Przykre, bo te dobre opinie mało pokrywają się w rzeczywistości.
7
fergo 2016-07-03 20:05
myslę ze jest gorzej niż piszecie nikt z poprzednich zleconiodawców nie chce dać roboty a opinia w Polsce
się rozniosła
- niesłownosć
- niesolidnosć , poprawki
i to daje ambaras
no i nikt nic nie sprzeda firmie boją sie że nie dostaną forsy to też się roznosi
a elegancik trze nuszki i opowiada szefowi koszałki opałki a chala stoi prawie
1
ryzy 2016-07-08 07:44
opinia w Guardian jest a nikt nic nie zamówi bo maszyny dostarczone to nie wypał i stoją w magazynie jako eksponat
1
obecny 2016-07-09 20:34
co opowiadacie jest zle i nie ma żadnych kroków do rzodu tylko wsteczny widze cosię dzieje szkoda opowiadac
nowy 2016-07-14 22:39
pokj słuchaj przeciez wiesz co sie dzieje
- troche grosza wpadlo to cos robi ale
odeszło dużo wartościowych chłopaków bo nie ma płynnosci finasowej oraz nie ma obłożenia produkcji
i to zle wygląda
zasiedziały 2016-07-17 20:54
ale nie w MDS narazie to firma balansuje zostawiając to co tam się dzieje istotne jest że na dzień dzisiejszy nie ma stablności finasowej i zabezpieczenia produkcji to jest najważniejsze a z prezesem idzie sie do niego przyzwyczić cos palnie pózniej przeprasza i jest ok
Headshot 2016-09-30 21:27
Nie jest tak źle. Praca ciekawa i pełna wyzwań. Niektórzy ludzie sympatyczni i zaangażowani , inny bezproduktywni i lizodupy :) czyli jak wszędzie . Firma ma naprawdę duże możliwości rozwoju , kilku konkretnych ,doświadczonych kierowników .. Szef jak to szef ma sporo na głowie i czasami jest nerwowy ale to akurat da sie zrozumieć . Szału nie ma jeżeli chodzi o wynagrodzenie , zależy jak sie dogadasz.
Jak jesteś ambitny , chcesz się rozwijać i poznać ludzi z branży to w sumie polecam.
3
dziś 2016-10-02 18:51
Hej, ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze premie co znacnzie urozmaica zatrudnieie.
lepiej nie zaczynać 2016-11-04 21:23
wszystkie złe opinie sa prawdziwe - bałagan i opoźnienia w wypłatach
bierz ta robote jesli nie masz wyjścia
1
lepiej nie zaczynać 2016-11-04 21:23
wszystkie złe opinie sa prawdziwe - bałagan i opoźnienia w wypłatach
bierz ta robote jesli nie masz wyjścia
solidny 2016-11-20 21:01
lepiej mówi prawde
nie masz wyjscia to pracujesz w bałaganie i haosie jakos płaci
ale jest nie komfortowo
marian 2016-11-26 00:43
bajzel, chaos, prezes zmienia zdanie 10 razy na minute (o jego kulturze osobistej nie wspomne), część zalogi to spoko ludzie a reszta to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wszędzie, premia to jest wlasciwie po to zeby bylo co zabrac przy wyplacie, bo jak to mowia "nie ma sprzedazy" wyplaty oczywiscie zawsze spoznione, nadgodzin masa (wymuszane presja), wszystko pod stolem i nigdy w terminie, zreszta po samej siedzibie i jej lokalizacji widac co to za firma. Nie POLECAM
1
Ludzie kłamią;) 2016-12-10 11:39
Super firma!!!
6
Zdesperowany 2016-12-13 19:47
Super firma? !!!hahaha zapraszamy - sam sie przekonasz
1
Obiektywny 2017-01-18 10:53
Marian, ty chyba o innej firmie piszesz - pracuję tutaj już 2 lata i z tego co pamiętam to tylko 3 razy była spóźniona wypłata i to 3-4 dni, a słyszałem od kolegów pracujących w innych firmach, gdzie faktycznie co miesiąc pensja jest opóźniona, to u nas jest luksus.
Piszesz, że premię szef zabiera - tak było w 2 przypadkach i z tego co wiem to goście swoimi błędami spowodowali duże straty dla firmy; inny szef dawno by ich wywalił z roboty.
A mam pytanie, skoro tak ci się tu nie podoba ani praca ani płaca ani miejsce, to czemu się nie zwolnisz i nie poszukasz innej pracy. Chyba nie jest tak źle skoro jeszcze tu jesteś, co?
4
Inny 2017-01-19 17:23
Pracuje w MDS 3 lata, w swojej karierze zwiedziłem wiele firm i każda miała swoje plusy i minusy. Zgadzam się z "Obiektywnym" że to co wypisujecie jest kłamstwem, tak jak mówi "obiektywny" były poślizgi z pensjami ale ja ich naliczyłem dwa razy w ciągu 3 lat jak tu jestem (maksymalnie 2-3dni). Organizacja w firmie pozostawia wiele do życzenia ale w stosunku do tego co przeżyłem w innych firmach wcale nie jest tak źle. Po tych 3 latach widzę natomiast jaka jest różnica pomiędzy tym co było a co teraz jest . Praca jest ciekawa i można się w niej naprawdę rozwijać. Polecam
4
solidny 2017-02-07 15:30
jest znów zle nie wiem co o tym sadzic
Ludzie kłamią;) 2017-02-09 12:14
Nie no żartowałem nie jest super;). Jest to firma krzak z nieprofesjonalnym podejściem do klienta i pracownika jak każda inna działająca w tej branży na Dolnym Śląsku.
1
Zbigniew N 2017-02-10 15:19
witam, zastanawiam się nad praca w tej firmie i mam kilka pytań. Jak wygląda czas pracy, w jakich godzinach ? czy jest to praca zmianowa ? czy są jakieś nadgodziny? czy są wolne weekendy ? czy są jakieś pakiety socjalne ? Z góry dziękuje za obiektywna odpowiedz
były pracownik 2017-02-15 16:52
Jak trafisz na produkcję to może być że będziesz pracował w systemie zmianowym, ale to też nie wszyscy na produkcji tak pracują, jak trafisz na montaż to raczej pracują na jedna zmianę. Pracowałem w tej firmie jakiś czas i nie było źle. pozdrawiam
1
stefan 2017-02-17 00:40
Jak szanowny pan G. nabierze roboty bez zastanowienia czy da rade to przerobić w terminie no i oczywiście czy kupi material na czas :P, to będziesz zapieprzal w po 12-16 godzin dziennie piętek, świątek i niedziele (w delegacjach też), a za nadgodziny "kiedyś" CI może zaplaci pod stolem i raczej mowie tu o odleglych terminach :)
1
hefalump1 2017-04-14 12:24
A napisz może kiedy był ten projekt i z jakiego powodu maszyny stoją u klienta - wtedy czytający będą mieli pełen obraz sytuacji - ja znam tę historię i to nie od prezesa. Irytuje mnie wypisywanie głupot i szukanie haków na siłę. Prawda jest taka że zadowoleni pracownicy nie mają ani czasu ani ochoty pisać opinii - piszą je Ci którzy chcą zaszkodzić - lub mają żal bo np. odeszli, a nie bardzo mogą wrócić - bo nawygadywali głupot (powrotów osób które zachowały się fair znam kilka)
3
Obecny pracownik 2017-04-18 10:06
Popieram opinię hafalump1 - to prawda, Ci którzy chcą pracować to pracują, a piszą głupoty Ci którzy mają żal, że odeszli (bo albo robili przekręty albo sami się zwolnili) i nie mogą już wrócić, bo nie byli zbyt dobrymi fachowcami.
Pensje i nadgodziny są płacone na czas. Oczywiście, że nadgodziny są bo taka jest specyfika tej pracy - produkujemy prototypy maszyn i często po zmontowaniu maszyny okazuje się, że coś nie działa - wtedy konstruktor, automatyk i monter muszą poprawiać błędy. Tak działają wszystkie firmy z tej branży.
3
Świeżak 2017-04-18 12:57
Pracuję tu krótko i naprawdę polecam tą firmę - fajni ludzie, ciekawa praca, a i płaca na dobrym poziomie:)
Pamiętajcie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!
2
Nowy 2017-04-18 14:18
Też jestem tu nowy i w porównaniu do innych firm z tej branży uważam, że firma jest super. Jest jeszcze dużo do zrobienia z zakresu organizacji, bo firma jest "młoda" i się kształtuje, ale ma duży potencjał i pracują tu fajni ludzie.
Też uważam, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:)
4
Janusz 2017-04-22 13:08
Jakie zarobki na stanowisku technika-montera?
Obecny 2017-05-06 13:51
Stefan co ty pitolisz?!! Powiedz lepiej ile ci konkurencja zapłaciła aby wypisywać takie brednie ? Albo może sam jesteś z konkurencji ? kasa za nadgodziny jest wypłacana bez żadnego problemu, a pracuje tu już ponad rok. Generalnie w ostatnim czasie dużo zmian było w firmie i widać efekty, a ludzie sami pytają o to aby nadgodziny robić bo wiadomo dodatkowa kasa.
Z mojego punktu widzenia to że sporo ludzi odeszło z firmy to tylko na plus dla tej firmy bo oczyściło to atmosferę i umożliwiło wprowadzenie zmian które jak narazie poskutkowały.
Podsumowując: fajna atmosfera, fajni ludzie tutaj pracują, ludziom chce się pracować, polecam
PS. A Pan G niech bierze robotę bo od tego jest aby ta robota była w firmie
4
Bolek 2017-08-01 22:00
Przydupasy są zazwyczaj zadowolone ze wszystkiego.
Świeżak 2017-08-03 09:48
A malkontenty i leniwce są zazwyczaj ze wszystkiego niezadowoleni.
Jak się komuś nie chce pracować to wszędzie będzie źle.
3
Inny 2017-08-03 09:53
Ja tam nie narzekam - jest dużo pracy, ale też szef dobrze płaci. Nie żałuję, że się tu zatrudniłem.
4
Nowy 2017-08-03 15:08
Skoro twierdzisz, że jest tak źle, to czemu tylu pracowników którzy odeszli z firmy teraz wraca i prosi szefa o ponowny angaż?
Na szczęście nie wszystkich szef przyjmuje...........
4
Bogdan 2017-08-03 15:14
Też uważam, że nie wszyscy powinni wrócić, ale niektórzy fajnie że wrócili, bo to wartościowi fachowcy. A w firmie nie jest źle, dobrze płacą i są ciągle nowe zamówienia, a to chyba dobrze wróży dla firmy?
3
Julita 2017-08-08 12:48
@Nowy rozumiem, że poleciałabyś pracę w MDS Systems dla osób szukających etatu? Czy chciałabyś więcej powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą? Jakie są zalety pracodawcy? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.
@Nowy 2017-08-16 13:09
tak Julita, polecam pracę w MDS. Pracodawca jest uczciwy, zgromadził w firmie bardzo dobry zespół, w którym warto się znaleźć - a co najważniejsze płaci nieźle i w terminie. Nawet jeśli aktualnie nie prowadzi rekrutacji na dane stanowisko, to warto zostawić w kadrach swoje CV i polecić się na przyszłość, ja tak zrobiłem.
3
zainteresowany 2017-09-07 18:52
Jakiej wielkości jest ta firma (liczba konstruktorów i programistów)? Czy jest park maszynowy czy wszystko zlecane ? Projekty są realizowane w większych zespołach, czy coś typu jeden konstruktor + jeden programista, a na końcu jeszcze sami sobie zmontują. Czy zarobki są porównywalne do korporacji czy jak w małych firmach 2-3 tyś dla inżyniera ? Czy projekty są realizowane w Polsce czy za granicą ?
Julita 2017-09-11 14:25
Są na forum jacyś aktualni pracownicy, którzy mogliby odpowiedzieć na pytania użytkownika @zainteresowany. Chyba, że już skontaktowałeś się bezpośrednio się z firmą MDS Systems i teraz Ty zdradzisz innym użytkownikom wiedzę jaką nabyłeś na temat firmy MDS Systems.
Administracja MDS 2017-09-12 10:12
Nasza firma zatrudnia ok. 70 osób łącznie i mniej więcej połowa to konstruktorzy i automatycy, a połowa to produkcja i montaż. Posiadamy duży park maszynowy i wszystkie prace montażu wykonywane są u nas, chyba że wymaga tego proces, to montujemy u klienta na miejscu. Zarobki są porównywalne do zarobków w średnich firmach i korporacjach. Projekty realizowane są zarówno w kraju ok. 70% jak i za granicą ok. 30%. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w naszej firmie, to serdecznie zapraszamy do odwiedzenia nas, rozmowy z kierownictwem firmy i ewentualnej współpracy.
Pozdrawiam.
2
Bolek 2017-09-17 12:22
Rozumiem, że zakład odprowadza składki ZUS-owskie za godziny nadliczbowe oraz pracę w dni wolne od pracy???? Czy oszukujecie US i pracowników, płacąc częściowo nieopodatkowane wynagrodzenie, czyli "pod stołem"?
Bolek 2017-09-17 12:29
A co to są "malkontenty"? Co za nieuk!!! Naucz się odmieniać rzeczowniki przez przypadki.
Świeżak 2017-09-20 11:17
Oh, widzę że komuś żółć się wylała:)
Zostaw swoją opinię o MDS Systems - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDS Systems