brak logo

WZPOW

Jarocin

Opinie o WZPOW

były pracownik 2011-08-08 11:20:30
jak warminskie do konca roku przetrwają to będzie cud już biedronka podziękowała im no i gitara
anonim 2011-08-08 16:44:08
na dobrą sprawę warminskie powinni pozbyć się tej firmy posredniczej leasing team bo ta firma co tydzien zmienia pracowników potem reklamacje dobrych pracowników warminskie się pozbyły pracują tam ludzie z ulicy i mają warminskie to co reklamacji od groma jeszcze lidl i odmówi towaru dobrze im tak
ANONIMMM. 2011-08-10 22:19:53
WARMINSKIE POWINNY SIĘ POZBYĆ CIEBIE A NIE FIRMY LEASING TEAM .TYLKO ZAJMUJESZ SIE GŁUPOTAMI ZAJMIJ SIĘ CZYMŚ WEŹ SIĘ ZA ROBOTE A NIE SIEDZISZ PRZED KOMPUTEREM I WYMYSLASZ JAKIES GŁUPOTYPRACUJESZ PEWNIE W WARMINSKICH ? ALE I TY TEŻ NAPEWNO NIEMASZ ALBO NIEMIAŁAS NA STAŁE UMOWY O PRACE I TU CIE NAPEWNO BOLI TO ŻE JAK ZOSTAŁEŚ-AŚ ZWOLNIONY-A TO ŻAL CI DUPE ŚCISKA ZE FIRMA LEASING TEAM PRACUJE A TY NIE JAK NIEMASZ PRACY NUDZI CI SIE TO I DZ DO POSREDNIAKA TAM CI ROBOTE ZNAJDĄ HHAHAHHA A NIE SIEDZISZ PRZED KOMNPEM I WYPISUJESZ GŁUPOTY POWIEM CI ZE W WARMINSKICH CZY W LEASINGU SĄ KOBIETY PRZY TAŚMACH WREDNE FAŁSZYWE ALE TO SĄ JEDNOSTKI KTÓRE MOŻNA NA PALCACH POLICZYĆA RESZTA UJDZIE W TŁOKU.
były pr 2011-08-11 13:48:22
TY O POSREDNIAKU MÓWISZ ONI TYLKO REJSTRUJĄ A OFERTY PRACY MAJĄ FIRMY TAKIE JAK LESINGTEAM VORD SERWIS I MANPOWER ORAZ FIRMA NA PIŁSUDZKIEGO W JAKIM TY ŚWIECIE ŻYJESZ?
anomin 2011-08-20 03:09:36
Hej co tam słychac w warminskich cos cicho sie zrobiło produkcja chyba kuleje
Basia 2011-09-03 00:52:38
Jest super git
anomin 2011-10-14 14:36:09
Co tam sie dzeje w warminskich tak zle jeszcze nie było jest 1 zmiana od 18-do 6 rano co 2 dzien czyzby koniec warminskich
pracownik 2011-11-23 19:44:43
no to warminskie pozbywają sie firmy pośredniczej tylko do konca listopada no i gitara
anomin 2011-11-24 00:55:33
A dlaczego sie pozbywają warminskie są na skraju upadłosci moze dlatego to duzo pracowników poleci chyba ze warminskie ich przygarną
pracownik 2011-11-24 09:57:42
wszystkie mrożonki z komór wywożą do pamapola pozdrawiam
anonim 2011-11-24 21:25:51
A skad wiecie ze warminskie pozbywaja sie tej firmy posredniczacej? to juz pewne? co z ludzmi???
galanonim 2011-12-31 13:18:00
witam jestem jednym z plantatorów tego zakładu . towar dostarczony juz dawno termin zapłaty minoł a pieniedzy jak nie było tak nie ma powoli zaczynamy naliczac odsetki bo ile mozna czekac . czy ten zakład padnie ???
anomin 2012-01-19 02:27:12
Hej co tam słychać po nowym roku w warminskich
warminskie to moje cale zycie 2012-02-13 13:08:37
jak oni smia od nas czegokolwiek wymagac jak nie placa tych zasilkow na czas,najlepiej bedzie jak udam sie z tym do komornika a moze PIP przyda sie u nas w zakladzie?ta cala prezesure na taczke i won przed brame takie mam zdanie na ich tema
zawiedziona 2012-02-13 13:37:19
wyzysk,tyrania,płace-to jałmużna dla ubogich białych murzynów. zero szacunku,gnębią tych co na nich robią! gdzie są PIP-y i inne służby? poniewieranie jest teraz w modzię?
Isia 2012-02-16 18:05:14
Słszałam że teraz macie liderów z przypadku no moze poza niektorymi ico maja postawic zaklad na nogi
anomin 2012-04-03 15:25:14
Hej a czy wogule jeszcze przyjmują do tej firmy na produkcjie czy już wogule niema szans pozdrawiam
ta firma to żal 2012-04-06 12:24:49
waldi - 2009-10-20 20:49:33

bardzo niskie zarobki, brak kasy na wszystko. ciezka praca zła organizacja.
Zgadzam sięz tym wszystkm! Ten zakład to ŻAL!
pracownik 2012-04-18 21:24:52
Leasing Team już niema zlikwidowali?Ciekawe poco oni to zaczynali jak teraz to zlikwidowali? dziwne. przecież widać że produkcja idzie całą parą to dlaczego Leasing Team został zlikwidowany? przecież produkcja tak samo idzie teraz jak szła przed likwidacją Firmy Leasing team? to jest śmieszne dziwne i stawia to wielki znak zapytania bo ja widze że w pracy wszystko idzie całą parą.
Pracownik WZPOW 2012-04-19 23:47:43
Pracuje w Warminskich cały czas i nic tutaj się nie dzieje ciekawego poza tym że Firmy Leasing Team juz niema produkcja idzie tak samo jak kiedyś jak Firma Leasing Team była wszystko jest tak samo jak było tylko Leasing Team zlikfidowali i ludzi z tej firmy zwolnili i to wszystko.
Jurgent 2012-04-20 15:52:16
Działo by się może więcej gdyby dyrektor bardziej interesował się produkcją niż przesiadywaniem w eksporcie...
chcący pracować 2012-04-20 20:18:31
Kiedy będą nowe przyjęcia do WZPOW ?
Anonim 2012-05-09 10:39:58
a casting na analityka finansowego już był?
Odnoszę wrażenie, że do tego część pracowników biurowych jest niepiśmienna...szkoda:)
Anonim 2012-05-09 10:50:51
jeżeli proces podejmowania wszystkich decyzji w tej firmie wygląda tak jak proces rekrutacji pracowników, to się nie dziwię, że firma pada.Gdybym miał czekać na ofertę handlową tak długo....poszedłbym do konkurencji, ot problem WZPOW.
Al 2012-05-09 11:25:54
wszyscy kierownicy wydziałów produkcyjnych, brygadziści, kierownicy zmian powinni przez 6 h pracować na akord, a 2 h wykonywać swoje czynności kierownicze :). Nie byłoby c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwa.
Al 2012-05-09 15:59:14
zresztą, jak się zatrudnia znajomych w dużej firmie, to zawsze prowadzi do takich efektów. W firmach małych rodzinnych, wszyscy się poczuwają do odpowiedzialności, albo znajdą kozła ofiarnego spoza rodziny. W dużych firmach, jak pracują pociotkowie, odpowiedzialność zanika, nikt się do niczego nie poczuwa.
Anonim 2012-05-21 14:47:19
nie wiem, czym się kieruje ta firma przy wyborze kandydata do pracy, bo na pewno nie kwalifikacjami.
Anonim 2012-05-23 20:24:46
zresztą jak widać i tak nikt nie chce tam pracować
Anonimós 2012-05-24 16:46:03
Ci co chca tam pracować to ich zwalniają a ci co niechca tam pracować to pracują do dzisiaj!!!
Al 2012-05-24 18:07:55
bardzo pokrętne ...ale rozumiem, że obecnie pracują tam tylko ludzie, którzy nie chcą, ot lenistwo zwykłe :) do roboty!!!
Anonim 2012-05-26 15:40:04
jak nie chcą pracować, to trzeba ich zwolnić i zatrudnić tych co ich sami zwolnili (bo chcieli pracować), oczywiście teraz za podwójną stawkę.
Oli 2012-05-26 23:58:32
Ludzie o czym wy piszecie?W tym zakładzie pracują Ci którzy chcą pracować i są to wspaniałe osoby.
nnnnnnnnnnnnnnnnn:) 2012-05-29 19:50:14
tak pewne właśnie dzis dzwonili do mnie z kadr że mam przyjś po skierowanie na badania i też myslałam ze to firma pośre [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . ale firmy juz nie ma umowa przez zakład na czas okre:)
aaaaaaaaaaaa:) 2012-05-29 19:54:30
tak masz racje jak ktoś chce pracowac to bedzie a jak komus sie niechce i mysli ze miliony w polsce zarobi to sie mylicie teraz juz nigdzie nie ma pracy ja wole isc do pracy za te 1000 jak mam siedziec i jak niektórzy ciagnac z gopsu:)
1
waldek 2012-06-13 08:13:05
Czytam i czytam i się pożygałem .... Czego się spodziewacie w pracy skomplikowanej jak ugniatanie kapusty. Jak się dało za psa trza szczekać jak pies. Kierowniki sa tacy jak ludzie których nadzorują - mało skomplikowani hehe,.
do nadzorcy lemmingów 2012-11-16 21:37:31
[usunięte przez moderatora] i wracając do europy i połowy azji, które wymieniasz...dlaczego piszesz o \"normalnych pieniądzach\", a nie po prostu o \"polskich pieniądzach\". Może jesteś do tego patriotą??? I wstyd nazwać 1200-1500 zł za 250 h \"polskim wynagrodzeniem\"??? Ja też się wstydzę tego...niestety. A tak na marginesie...kapustę to ty ugniatasz (śmierdzącą-kiszoną)......tylko jeszcze o tym nie wiesz.
rododendron 2013-03-18 21:33:20
[usunięte przez moderatora] Wracając jednak do meritum, czyli tzw. "Konserwy" czy DZPOW Ziębice jak kto woli.

Otóż to co się tam dzieje, to skansen, relikt dawnej epoki, ale odarty z tamtego klimatu zachowuje wszystkie wady tamtego systemu dokładając nowe.

Tam mentalnie nic się nie zmieniło od kiedy komuna padła.
Po prostu skansen, muzeum tak techniki jak i zarządzania.

Wszystko na zasadzie im gorzej tym lepiej.

Cała tzw. kadra zarządzająca wywołuje pusty śmiech i może się nadawać wprost [usunięte przez moderatora], a już te tzw. majstrowe [usunięte przez moderatora], nadają się co najwyżej do kierowania marketowym wózkiem, a nie produkcją tudzież zespołami ludzkimi.
W normalnej firmie (np. w Anglii), tacy luzie nie przepracowaliby jednego dnia jako kierujący czymkolwiek lub kimkolwiek.

Zapewniam, że gdyby nagle zabrakło tych wszystkich "niezwykle potrzebnych" majstrowych, brygadzistów, kierowników i dyrektorów, to kompletnie nic by się nie zmieniło.
Zakład pracowałby jak pracuje, a podejrzewam, że braku niektórych pacjentów żartobliwie zwanych majstrowymi lub majstrami nawet nikt by nie zauważył.

Niestety, cała ta tragedia eufemistycznie zwana zakładem pracy istnieje tylko dlatego, że nie ma w okolicy zakładu pracy który zatrudniałby.
To dlatego w/w niedojdy mogą sobie pozwalać na pyskowanie do załogi tudzież na kompletną bezkarność.
Gdyby bowiem w okolicy Ziębic lub w samych Ziębicach powstał zakład z prawdziwego zdarzenia, to tak [usunięte przez moderatora] jak i [usunięte przez moderatora] padliby w ciągu kilku dni z powodu braku pracowników do pracy fizycznej, bo biurwy trzymałyby się rękami i nogami.

Konkludując.
Pamiętajcie, że jeśli jako pracownicy nie będziecie walczyć o swoje, nawet jeśli skończy się to wyrzuceniem z pracy, to nikt się z wami nie będzie liczył i dalej będziecie zasuwać za marny grosz albo wręcz za darmo jak u [usunięte przez moderatora].
ktoś 2013-03-23 17:26:46
Witam, wydaje mi się, ze osoby które piszą te wszystkie opinie o ludziach pracujących w Konserwie i obrażają ich to są właśnie ludzie na których mówi się nieudacznicy. Jeśli ktoś ima się tego typu bluźnierstw musiał się nie nadawać nawet do sprzątania placu i stracił tą "śmieszną" pracę. Pozdrawiam tych wszystkich inteligentów.
rododendron 2013-03-23 22:18:08
@ktoś

Witam ponownie.

Przeczytaj to co napisałeś/łaś i spróbuj to zrozumieć.
Jak zrozumiesz, to napisz o co Ci chodziło.

Dodatkowo proponuję zapoznać się z definicją słowa "bluźnierstwo".

Poza tym, słowem nie odniosłeś/łaś się do podniesionych w moim poście obserwacji.

Pozdrawiam.
Ktoś 2013-03-24 10:14:35
Fakt, chyba mnie poniosło z tymi mało zrozumiałymi zdaniami wielokrotnie złożonymi. Podsumowując moją wypowiedz, jeżeli nie pracujesz na jakimś stanowisku to nie masz pojęcia o jego specyfice. Sama jestem odpowiedzialna za zespół w dużej firmie do tego w duży mieście i wiem, ze jak będzie się miało miękkie serce to ludzie wejdą ci na głowę. Dlatego życzę ci możliwości zarządzania ludźmi i poznania tej ciężkiej pracy a jak nie to zapraszam do Anglii, hihi. Pozdrawiam.
rododendron 2013-03-24 18:34:12
Ktoś - 2013-03-24 10:14:35

Fakt, chyba mnie poniosło z tymi mało zrozumiałymi zdaniami wielokrotnie złożonymi. Podsumowując moją wypowiedz, jeżeli nie pracujesz na jakimś stanowisku to nie masz pojęcia o jego specyfice. Sama jestem odpowiedzialna za zespół w dużej firmie do tego w duży mieście i wiem, ze jak będzie się miało miękkie serce to ludzie wejdą ci na głowę. Dlatego życzę ci możliwości zarządzania ludźmi i poznania tej ciężkiej pracy a jak nie to zapraszam do Anglii, hihi. Pozdrawiam.
@ktoś

Witam ponownie.

Niestety, ale (nie obraź się) jesteś typową przedstawicielką swojej płci.

Próbując mi odpowiadać, opisujesz tę "ciężką orkę" kierownika, a przecież ja w moim poście odnoszę się do konkretnego zakładu i do konkretnych (choć nie wymienionych z nazwiska) osób, a nie do ogółu, ani do "specyfiki zawodu" w tej (jak piszesz) "ciężkiej pracy" jaką jest bycie majstrem czy też zarządzającym choć to żaden zawód.

To tak jakby powiedzieć, ze dyrektor to zawód, gdy tymczasem dyrektor, majster, nawet tzw. brygadzista, to stanowisko często-gęsto nie wynikające z jakichkolwiek kwalifikacji, a im [usunięte przez moderatora] jeden z w/w, tym wyższe stanowisko.
Ot taka odwrotna notacja polska.

Samo Twoje stwierdzenie " jestem odpowiedzialna za zespół" jest po prostu z innej epoki, żeby nie powiedzieć, śmieszne.
No chyba, że jesteś przedszkolanką, to wtedy faktycznie jesteś odpowiedzialna, ale jeśli nie, to zapewne chodzi o dorosłych ludzi, a ci z reguły są odpowiedzialni sami za siebie.
Kierownik zespołu, może co najwyżej określać zadania zlecone przez wyższy szczebel lub przez właściciela firmy i koordynować całość, a poza tym, w normalnym kraju jest zwykłym pracownikiem pracującym w tym zespole i jest odpowiedzialny co najwyżej za wyniki, a nie za ludzi, a i to, jak będzie (że się tak wyrażę) fikał, to mu załoga/zespól raz-dwa pokażę gdzie jego miejsce.

Dodatkowo zapewniam Cię, że gdyby Cię nagle zabrakło jako kierującego zespołem, to żadne prace by nie stanęły,a zespól nie zaczął by płakać ze strachu, że teraz nie wie co ma biedny począć.

Mając powyższe na uwadze oraz to, o czym jest ten wątek, proponuję odnieść się do konkretów tu opisanych.

Oczywiście zamiast tego, zawsze możesz ponarzekać na swój ciężki los.

Pozdrawiam.
nick 2013-04-18 06:03:03
czy wyjasni mi ktos dlaczego wozki gazowe nadal jezdza po hali produkcyjnej
Napoleon Bonaparte 2013-05-17 19:27:51
Nadal jeżdzą bo nie stoją i mają gaz
1
prośba o zbiórkę kasy 2013-06-25 07:00:50
g - 2013-06-14 05:25:11

Florydo skoro tak sobie cenisz umiejętności [usunięte przez moderatora] - jakimi wykazali się przez ostatni czas kiedy na stołku prezesa zasiadał [usunięte przez moderatora] oraz reszty szefów- to sobie ich zabierz do swojej fabryki, żeby tak umiejętnie [usunięte przez moderatora] Waszą fabrykę i Waszych pracowników [usunięte przez moderatora] z należnych odpraw a później zatrudnili ich ponownie na głodowych stawkach przez pośrednika pracy i na innych dużo niższych stawkach niż ludzie zatrudnieni przez jabil. Najlepiej niech ze sobą zabiorą ten [usunięte przez moderatora] biznes solarny - ciekawe czy nadal będą tak WAS popierali jako kadrę zarządzającą oraz twierdzili, że solary to super opłacalny biznes .Florydo o bilety nie musisz się martwić bo na pewno większość pracowników jabila chętnie zafunduje bilet w jedną stronę kadrze zarządzającej jabila oraz swoim szefom.

[usunięte przez moderatora]
lalka barbi 2013-10-11 00:49:55
juz po strachu ,[usunięte przez moderatora] dla pracownika, jak zwykle nie starczyło na premie .
1
ken 2013-10-27 13:43:54
jakie premie hi hi,trzeba więcej nowych samochodów służbowych kupić dla "bidulek" z góry ,no i jeszcze karty zakładowe spłacać, bo jak to może być żeby "szlachta" jadła,spała i piła za swoje, no jak ?lepiej za nasze ciężko wypracowane w pocie czoła pieniążki
3
Eryk 2014-03-22 23:26:55
Nieprzyjmują do WZPOW? ojoj jak mi przykro? poraszka hahahahaha
1
zielony pan groszek 2015-02-04 17:27:33
mam lekkie doświadczenie w różnych pracach z warzywami świezymi mrożonymi, znam się na nich dlatego chcę zatrudnić się WZPOW, myslicie że pomimo zimowego sezony są aktualnie tam jakieś zatrudnienie do wzięcia na jakichś fajnych warunkach?rónież interesuje mnie stawka jaką mogę tam otrzymać jako doświadczony bardzo fachowiec
paweł 2016-05-13 19:09:10
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
1
ertgy 2016-06-21 19:47:10
@Maciek taka prawda ze ile ososb tyle opnii ja tam uwazam ze najelpiej to jest miec jednak swoje zdanie
Zostaw swoją opinię o WZPOW - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WZPOW