Brak szacunku do młodszego pracownika. Nawet w pierwszych dniach pracy trzeba brać całe zamówienia bo od razu z pretensjami, że się nie umie inaczej. Kogoś poprosić też nie można, bo oczywiscie kazdy zajęty a po chwili tłum osob przy okienku. Nie zauważysz brudnego stolika to od razu z mordą bo jak to ktoś nowy może nie zauważyć. Pani dyrektor też przyjmuje pracowników jakby na siłę, bo pozniej nie ma problemu ze zwolnieniem bez żadnej wcześniejszej rozmowy. Brak klientów a trzeba chodzic do toalety żeby chociaz na chwilę usiąść żeby nie zrobiło się człowiekowi słabo.
Praca w tym miejscu to jedna wielka porażka. Osoby które pracują dłużej traktują cię jak zwykłe popychadło, przynieś, podaj, pozamiataj. Głupie odżywki i dogryzanie na każdym kroku. Pani dyrektor na początku pięknie ładnie zachęca do zaczęcia pracy u nich, a po czasie nastawienie do pracownika jak do psa. Jak praca przestanie się podobać bądź z innego powodu chce się z niej zrezygnować od razu z marszu jest się wywalanym na zbity pysk. Jedyne co pozostaje po pracy w tamtym miejscu to złe wspomnienia, nerwica i depresja. Również zero życzliwości i pomocy ze strony innych pracowników jak dostaje się na jeden numer zamówienie, które składa się z 2x pierwsze i drugie danie chodź byś miał nie dać sobie rady z zaniesieniem tego do stolika, to nikt nie pomoże, bo przecież musisz się uczyć. Ogólnie nie polecam i jeśli ktoś zastanawia się nad rozpoczęciem pracy w tym miejscu to radzę się poważnie zastanowić czy praca po 10/12h jest warta denerwowania się na każdym kroku.
Straszny (usunięte przez administratora) w talerzu na porządku dziennym znajduje się włosy, generalnie to robią różne rzeczy z tym jedzeniem. Podgrzewanie niedojedzonych kotletów I dawanie innym klientom. NIE POLECAM !
Byłam wczoraj w restauracji Karczma Bida Bogucin.Zamówiłam sałatkę z kurczakiem placka po zbójecku cielęcinę z kluskami śląskimi których nie dało się zjeść.Zapewne były ze starych ziemniaków i w jednym i w drugim daniu.Gdy zawołaliśmy menadżera i poinformowaliśmy go o tym w zamian zaproponował zamiast klusek ziemniaki i lemoniadę.Kolejnego dnia boli mnie żołądek ale nie wiadomo czy z powodu zjedzenia Dania.Sałatka przepyszna napewno się nie pogorszyła ale inne Dania tak i z tego powodu jest mi przykro.
Chce napisać jak ta pseudo restauracja zmieniła się, kiedyś dawali na czekadelko smalcu chlebek i ogórki teraz nie ma nic,trzeba sobie to kux kupić i to nie za grosze,następnie zatrudnili ludzi co nie umia po polsku mówić i mieszają zamówienia, nie dają ludziom tego co zamówili,następnie za ziemniaki z wody których było 2i pół rozkrojone na 4 części 9zl....zamówiliśmy z narzeczonym jeszcze jakieś mięso z serem surówka i pierogi ruskie z czego w tych pierogach były praktycznie same ziemniaki i ponad 130zl za co?? Kiedyś to szło tam pojeść a teraz sepia się na wszystkim i ceny z kosmosu...odradzam Bidę.
Dużo nie znaczy dobrze, byliśmy tam pierwszy raz i ostatni.Jedzenie ledwo ciepłe i d...py nie urywa, przepraszam po dwóch godzinach urywa całą noc w wc.Za to ktoś powinien ponieść odpowiedzialność . Ludzie mijacie to szerokim łukiem, chyba że ktoś ma ochotę siedzieć całą noc w wc.Oby tylko na tym się skończyło. Nie polecam wręcz odradzam
Poważnie aż tak się potruliście? Czy może porcje były za duże i to skutek uboczny przejedzenia? Bo gdyby faktycznie z żywnością było coś nie tak to raczej warto się temu przyjrzeć dokładniej?
Chciałabym napisać pozytywna opinie, ale tego nie zrobię bo atmosfera tragiczna brak szacunku do pracownika słyszałam na własne uszy jak się potrafią odzywać do pracownika, kelnerki chodzą jak małe samochodziki nie mając czasu zapewne zjeść. Zero jakiego kolwiek szacunku że strony ich kierownika/kierowniczki jak doprowadza do takich rzeczy żeby nic nie jadły. Jedzenie masakryczne #ierdzi starym olejem aż się nie chce tego jeść. Nie wspomnę o piciu które dostałam masakra. Nie wiem jak tam ludzie jedzą i jeszcze wystawiają pozytywne opinie. Ludzie omijajcie to miejsce z daleka jak nie chcecie mieć zatrucia.
Jak widać atmosfera w firmie może przekładać się na jakość świadczonych usług. W sumie to czemu nie zareklamować jeśli coś Ci nie smakuje?
Zgadzam się pracowałem tam na kuchni, Patelnie za czasów Mojżesza zalepione całe czarne od tłusczu ! Ledwo co na rączce się tryma porażka !, Kotlety leżą na stole gdzie pracowałem w lecie to muchy i inne robactwa latają SMACZNEGO ! :) Pełno ukrainców. Najgorsze miejsce pracy jakie miałem ,, nie przyjemnosć`` pracować życzę poniesienia kary za takie traktowanie pracownika i żeby ktoś w końcu zgłosił sprawę do sądu/sanepidu :)
No ale chyba to, że Ukraińców jest pełno nie uznajesz tutaj za jakąś wielką wadę? ;) Bo czemu niby miałoby być to coś złego?
Witam byłam jakiś czas temu klientem tej restauracji i szczerze żałuję. Powiem tak (ludzie się zabija tam o stoliki) czekają godzinami żeby zjeść, a nie wiedzą o tym chyba że po wyjściu z tamtad można nabawić się złego stanu zdrowia moim zdaniem tam trują ludzi ponieważ po zjedzeniu tam mój partner dostał boli brzucha, a dziecko wymiotowało i miało gorączkę i nie to nie ( covid) bo nie którzy mogo tak pomyśleć. BEz przesady jedzenie tłuste aż ociekające z tłuszczu w kompocie pływające tzw statki czy Bog wie co tam pływało i ile to stało. Mi na szczęście nic takiego nie było oprócz tego że siedziało mi to na żołądku. Ludzie nie polecam tej restauracji jest wiele lepszych restauracji np w Lublinie gdzie można dobrze zjeść. A jeszcze przeżyłam szok jak zostałam namawiana do zostawienia pozytywnej opinii śmiech na sali. Nie pozdrawiam
Zgadzam się z panią! Pracowałam w tym okropnym miejscu więc wiem jak to wygląda od środka i nie jest za ciekawie
Fajnie się rzuca talerzami z naleśnikami. Polecam
Dziś jadłam pierogi z mięsem z wody mój mąż placek po zbójnicki tu nie chodzi o pieniądze tylko o to że mąż mój ma biegunkę a ja takie boleści żołądka i mdłości pierogi były zimne kapusta kiszona śmierdząca najgorsza knajpa więcej tam nie zawitam najgorzej szkoda rodzin z dziećmi
Oj koleżanko, pracowałem tam na kuchni. Kotlety panierowane leża normalnie na stole... Czasem w lecie muchy latały, I cyk do mikrofali odgrzewane :) Najgorsze miejsce pracy !
Och... to karygodne, aż z niedowierzaniem to czytam. A zglosiliscie to do sanepidu? Tej sprawy nie można tak zostawić, bo otrują się następni klienci... dobrze ze przeczytałem opinie. Zróbcie coś z tym i koniecznie zgłosić chyba ze już to zrobiliście? Jak trafiliście do tej knajpy? Nie czytaliście wcześniejszych opinii?
Edward, Oni mają plecy im nic nie grozi :), Jak pisałem wcześniej pracowałem tam na kuchnii, Nie wspomne na jakich patelniach smażone są placki... Ogólnie co panuje na kuchni.. Zostawie do dla siebie :)
A dawno temu tam pracowałeś? Nie wiem czy czasem nie jestem naiwna ale tak sobie myślę że może już się zmieniło ich podejście do warunków przygotowywania jedzenia..
Że mają plecy chodziło o to, Że mają zapewne znajomośći w sanepidzie itd. i żadna skarga nic im nie zdoła
Kotlety które cały dzień leżą na stole, Patelnie zalepione tłusczem całe czarne zapalone.... Ohyda
No ale przecież nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia. Myślisz, że z tego tytułu, że są takie znajomości to wszystko stoi w kropce? Reagować jakoś jednak chyba trzeba
Wczoraj 10.03.2022 jadłem wraz z żoną obiad w Karczmie Bida. Zamówiłem świeżynkę,szaszłyk.ziemniaki opiekane oraz surówki.Świeżynka zimna do tego dużo tłuszczu który spływał po talerzu. Szaszłyk zimny z mięso łopatka plus dwa plasterki słoniny. Ziemniaki zimne,spalone. Zestaw surówek 70 % to marchewka starta /dobra/ . Nie chodzi tu o pieniądze ale o to że jedzenie było zimne,tłuste nie do zjedzenia. Na koniec dość niemiły Pan Karol przy kasie. Nie pierwszy ale zapewne ostatni raz jadłem w Karczmie Bida i do wczorajszego dnia nie miałem żadnych uwag większych do serwowanych posiłków i obsługi ale wczoraj to był dramat. Pozdrawiam
Mi tam pomogło :) a jaja wykręcanie to dla koleżanek zostaw ;) a sk rwy synów zostaw histori !!!!!
Powiem tak.. W pierwszy dzień wiadomo.. Strach, człowiek nie może się odnaleźć. Każdy zgrywa miłą osobę, Ale do czasu... Nie wspomnę na zachowanie pewnej osoby na kuchni jakby pracowała tam za karę, Chamska w stosunku do pracowników. Tydzień minął bez problemu bo wiadomo człowiek się uczy, Ale po dłuższym czasie pracy widzisz, że jesteś tam nikim, Na głowie masz tyle zamówień do wykonania wiadomo człowiek może się zapomnieć po tylu godzinach pracy, oraz po wykonaniu takich ilości dań, Gdy zapytasz co było zamówione, To śmieją ci się w twarz i kręcą głową i odpowiadają ,,To lepiej słuchaj`` (usunięte przez administratora) Gdy kończę zmianę po 8H, idę się przebierać i pewna osoba mówi, że tutaj rzadko pracuje się 8h, że aby tak mówią że praca w 8h systemie. Każde święto pracujące, podkreślam KAŻDE, Ukrainców jak mrówek, Wstyd żeby Polakom pracy nie zaoferować tylko obcokrajowcom, Ale ja się nie dziwię na taką beznadziejną pracę to Ukrainiec zawsze się znajdzie. Co do kuchni strasznie mała, i to strasznie, Na tak znaną i cenioną przez konsumentów restaurację to porażka. Brak zapewnionej wody, Obiady płatne dla pracowników, w innym miejscu pracy miałem danie dla pracowników za darmo.I to jest podejście do pracownika, pewnie inni pomyślą, że Typowy Janusz bo darmowe jedzenie... Otóż nie :). Nie polecam tego miejsca pracy, nikt nie wytrzyma tam miesiąca. Omijam tą restaurację szerokim łukiem, Kotlety, które lezą parę godzin przygotowane, mówię tutaj o usmażonych :), Aby do mikrofali i jazda wydać konsumentowi przecież oni tego nie widzą, Ani nie słyszą dźwięku mikrofali KPINA ! Takie dania powinny leżeć w lodówce, A nie otwartym pomiesczeniu. ODRADZAM PRACY, Chyba, że ktoś czuje się na siłach to proszę bardzo Ale daje ci miesiąc i uciekniesz :)
Czy karczma daje radę mimo pandemii?
Czy w dobie pandemii normalnie pracujecie, warto starać się o pracę, jak atmosfera i zarobki?
13/h Pomoc Kuchenna po 8h, a jak weekendy to zdarza się po 11h,ogólnie nie polecam,ponieważ sam tam pracowałem chyba że chcesz zaprzyjaźnić się z Ukraincami, to bardzo prosze :D
Zarobki 13/H praca po 9/11h, Ogólnie nie polecam pracowałem tam i podziękuję :) pełno Ukrainców, zapieprz taki,że nie ma kiedy zjeść,Ale jak szukasz wrażeń to proszę bardzo miesiąca nie wytrzymasz :D
Chciałabym zatrudnić się jako kelnerka i tutaj pytanie: jaka jest stawka, jak wygląda układanie grafiku - czy jest on co miesiąc i czy jest elastyczny? I też ważne, czy są napiwki?
Stawka jest nieadekwatna do ogromu ilości pracy, z tego co pamiętam max 12 /h a osoby nieletnie 10,60/h Grafik układa się co miesiąc ale jest dosyć elastyczny Z napiwkami nie ma rewelacji ponieważ klienci płacą przy barze przez co ciężko jest dostać jakikolwiek napiwek no chyba że klient zostawi coś na stole. Radziłbym poszukać pracy gdzieś indziej
Napiwki mogą podnieść wynagrodzenie, ale piszesz, że klienci rzadko je zostawiają. Czy jest to praca jest sezonowa i można liczyć na umowę zlecenie, czy raczej stała i można dostać stabilny i długoterminowy kontrakt?
Pracowałem tam, jako pomoc kuchenna nie będę się wypominał na temat tego co tam się (usunięte przez administratora), pełno Ukrainców,kuchnia jest tak mała,że nie ma jak się przecisnąć obok drugiej osoby, Zapierdziel taki że nie ma czasu kiedy zjeść,a gdy zapytasz się czy możesz pójść zjeść to kiwają głową i śmieją się,nie wiem z jakiego powodu ale ok.. odradzam tego miejsca i za takie pieniądze 13/h za taki ruch to WSTYD!
Jak mi przykro mistrzowie, dobrze że se dorobię hahaha ;)
(usunięte przez administratora)
Szukam pracy jako kelnerka i natrafiłam w internecie na Karczmę Bida. Ich strona wygląda bardzo profesjonalnie, niestety nie uwzględnili w niej zakładki kariera/praca, a o aktualne oferty pracy na portalach też ciężko. Zależy mi żeby się dowiedzie jak wyglądają obecnie warunki zatrudnienia.
Ile sis zarabia
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Karczma Bida?
Zobacz opinie na temat firmy Karczma Bida tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Karczma Bida?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 13, z czego 0 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!