brak logo

adecco stavanger

Stavanger

Opinie o adecco stavanger

Miro 2013-07-08 15:25:49
Czasem ciezko zachowywac sie kulturalnie w stosunku do osob ktore nazywaja innych „niedojdami”. Zwykle sa to ci co chetnie obarczaja innych za wlasne bledy i niepowodzenia – klasyczny problem Polakow za granica. Z Pania [usunięte przez moderatora] mialem porzyjemnosc wspolpracowac przez ponad 2 lata, bardzo mila i porzadna osoba. Dzieki Adecco znalazlem stala prace w Stavanger u jednego z ich klientow. To dobry start dla tych ktorzy maja realne oczekiwania i nie oczekuja od pracownikow adecco wiecej niz do nich nalezy.
Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie zwykle sie sprawdza ;)
Wilhelm Canaris 2013-07-19 12:35:15
Ja tez współpracowałem z [usunięte przez moderatora] i nie moge o niej powiedziec jednego dobrego słowa,jest to osoba niekompetentna,zarozumiała,arogancka dla pracowników,a jesli sie rozchodzi o znajomosc narzedzi to nie odróżniała młotka od wiertarki,poprostu wielka chodzaca niedojda adecco,po szkole muzycznej,to moze odrózni flet od klarnetu,hehehe.
harman 2013-08-10 16:58:55
stawki w adecco Stavanger to 168 kr nie wiecej
synek 2013-08-12 05:18:38
Adecco podobnie jak wszystkie wypożyczalnie nie traktują swoich pracowników jak PRACOWNIKÓW tylko jak narzędzie do puki działa jest dobrze jak sie zepsuje kupują nastepne
Obiektywny 2013-09-12 13:01:11
Gratuluję stałego zatrudnienia!
Zapewne było to związane z faktem że współpracował Pan z obecnym pracodawca za pośrednictwem tej agencji ale zatrudnienie otrzymał nie dzięki samej agencji co swojej własnej pracy, zaangażowaniu oraz innym atutom (prawdopodobnie). Dyskusja tyczy się samego Adecco Stavanger i pracowników tam zatrudnionych i jeśli pisze Pan pochlebny post na temat ich pracy to:

1) jest Pan ich pracownikiem
2) stara się podbudować swoje ego atakując swoich rodaków (nie, nie jest Pan tubylcem i nigdy nie będzie)
3) brak złych doświadczeń lub posiada Pan mentalność i charakter jak osoby tam zatrudnione co nie oznacza że ma rację w tym co pisze.

Jest to tylko agencja pracy, duża korporacja która ma swoje standardy, niestety nie ta w Stavanger, większy % pracowników organizacyjnych pochodzi z Polski (niestety ale nie sposób tego nie odczuć a na marginesie: to skąd my to znamy ;D )
Kadra jest niekompetentna i niezorganizowana, często nieznająca branży pracowników których obsługują, arogancka, poziom kultury 0! przez duże Z ;)
Ze względu na tutejsze prawo wszystkiego obejść nie mogą, choć zapewne bardzo by chcieli.
Wybierając się do Norwegi a szczególnie do pracy za pośrednictwem Adecco Stavanger warto uzbroić się w wiedzę z zakresu prawa pracy, przywilejów i obowiązków.
Co do jednego się zgodzę z Mirem, różni ludzie tu przyjeżdżają i niektórzy aż się proszą aby ich przytemperować z tym że jest to wygodne uogólnienie i bardzo niesprawiedliwe dlatego nie odnoszę tego posta do w/w osoby ([usunięte przez moderatora]) gdyż zwykle jej nie znam ale jestem w stanie uwierzyć w jej kompetencje (brak) bo takie sytuacje jak walka na linii: pracownik agencji - zleceniobiorca są nagminne w miejscu gdzie powinna być harmonia i współpraca.
Adecco jak i setki firm z branży HR i szkoleniowych w Polsce korzystają z programów unijnych (Kapitał Ludzki itp.) piszą projekt, dostają dotację, szkolą ludzi na dany rynek pracy i z tego również płynie pieniążek więc "wymiana narzędzi" to sprawa wręcz wskazana choć niekoniecznie oficjalna.
Na koniec dodam że Adecco jest jedna z najlepszych agencji na globie lecz jeśli traficie na ta w Stavanger, jestem przekonany że się zawiedziecie ;) tak więc gooo to work, know about Your rights ;) and dont give up , jeżeli traficie pod skrzydła tych ludzi starajcie się jak najszybciej od nich uniezależnić i działać na własną rękę a gdyby Norwegię ogarnęła wojna trzymajcie się od nich z daleka bo sprzedaliby Was okupantowi z kiść bananów :D .
Ocena Adecco Stavanger: 2/6
i niechlubna ocena pracowników: "polaczki" (pasuje do nich idealnie)

Pozdrawiam i życzę powodzenia
Tomasz 2013-10-08 18:08:37
oczywiście że sa podwyzki motywacyjne,co 3 miesiace
spawacz 2013-11-17 11:34:57
Omijać szerokim lukiem a wpisy na + to te panie z biura !
1
KC 2014-10-15 20:45:36
Mozecie mi powiedziec jakich pieniedzy za prace mniej wiecej mozna sie spodziewac po wspolpracy z adecco stavanger i jak generalnie wyglada wspolpraca z nimi, czy sa jakies problemy natury organizacyjnej czy wszystko dziala jak w zegarku? Zalezy mi na stalych dochodach i umowie dajacej dobry pakiet socjalny.
gunar 2015-01-09 16:32:06
firma do kitu,za wszystko placisz,mieszkania sa drogie przynajmniej 5 tys koron,jesli chodzi o zlecenia to róznie bywa,mozesz miec,albo siedziec bez pracy przez tydzien lub dwa,a za to ci nikt nie zaplaci,a zycie w norwegi nie jest tanie,tak ze na kokosy niema co liczyc,a bałagan w firmie straszny,bywa ze zapominaja wyplacic nadgodzin,a potem godziny znikaja jak kanfora,stawki miedzy 170 a 180 brutto podatek 35 procent przy normalnych godzinach ok 9 tys zl,bez oplat,ja jestem kawalerem i odkladam ok 5 tys zl,i odkladam juz 7 lat na mieszkanie i wciaz brakuje mi do mieszkania kilkadziesiat tys,tak ze to jest dla praca dla kawalera co mieszka u mamusi,i ma swój kat,odkladam ze swoja dziewczyna i z naszych obliczen kupimy mieszkanie w 2018 roku,pod warunkiem jak nie podrozeja.
ceva 2015-07-15 08:08:41
5000 zł to on odkłada chyba jak nic nie kupuje do jedzenia, a do roboty chodzi z buta. Teraz to bez papierosów i alkoholu to max . 3000zł pod warunkiem że się nie miało przestojów.
1
Norge 2015-09-28 22:27:27
Adecco juz nie jest tak profesjonalne jak kiedys .Inne lepsze posrednictwa maja pobyt i szanuja ludzi . Czesc ludzi ktorzy pracowali w biurze i bylo wporzadku dostali wypowiedzenie lub namawiali ich do tego aby sami sie zwolnili . Dobrzy ludzie juz nie pracuja a niekompententni dalej trzymaja sie stolku. teraz widzi sie jak Oslo potraktowalo swoich dlugoletnich pracownikow ktorzy pracowali w biurze to jest godne pozalowania .Ale przyjdzie i na nich kolej .Dobrych ludzi i dobra opinie nigdy nie da sie odzyskac .Takim sposobem Adecco stracilo swoje dobre imie i nawet jak rynek sie ruszy kazdy pojdzie do konkurencji .Polakom zle kojarzy sie Adecco zarowno tym z biura jak tym co pracuja przez adecco . Wstyd wstyd i brak slow .
vt 2015-10-15 17:51:16
U nich ogłoszenia lecą non stop codziennie. Przejrzyj portale.
1
fikus 2016-05-20 20:24:41
Tak, dokładnie, to to samo Addeco, ale działające bezpośrednio w Stavanger. Na ich stronie bezpośredniej znaleźć można setki ofert, ale są zapisane po szwedzku, a to jednak nie dla mnie. Boję się, czy bym sobie tam poradził z angielskim jedynie, jak sądzicie?
Zostaw swoją opinię o adecco stavanger - Stavanger
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie adecco stavanger