Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Force Flexspecisalisten.nl

Pracowałeś w firmie Work Force Flexspecisalisten.nl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
polska - 2014-07-09 20:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. na wpstepie napisze, FLEX TO PORAŻKA !!!! tam czekasz na telefon i na prace, maja mozliwosci zaproponowac ci kilka prac, tymczasem wywalaja cie od razu!! NIE POLECAM !! , koszty za domek , ubezpieczenie , rower samochod, sa tak wielkie, ze na czysto zosatje moze 90 euro.. żenada , jesli macie inne opcje , korzystajcie , na pewno nie z flexa !! jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co do koordynatorow, jeden z nich niby jest koordynatorem, tymczasem zajmuje sie tylko sprawami papierkowymi, a jesli nie masz pracy i dzwonisz do innego , każe czekac ci na telefon, ktorego nigdy nie otrzymasz .. jesli sam nie bedziesz wydzwanial i sam robil sobie kosztow, to moze byc zle . NIE POLECAM , NIE WARTO TAM JECHAC I TRACIC NERWY I PIENIADZE !!!! JEDNO WIELKIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Łupi - 2014-07-10 20:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednym slowem porażka ! byłem, z insektami i szczurami żyłem, beret sobie zryłem. Wypłaty padaka, mieszkania ruiny, koordynatorzy to jakaś kpina, ludzie spali w garażu z przerobionego sklepu, co po niektórzy na kanapach w "salonach", praca dla jednego typa to 60 godz w tyg dla drugiego 10-15 godz. 7 Tyg pracowalem, 4 zaklady pracy, przeprowadzałem sie 6 razy. Ot co proponuje Work Force z opola. FLEX SPECIALISTEN ! hahaha. Mialem jechać z dziewczyną, na szczęscie nie mogła wyjechać, chyba bym sobie nie wybaczył że zabrałem ją ze sobą. Zerwałem umowe z dnia na dzień i uciekłem pierwszym samolotem :P Bo udało mi się zarobić właśnie na bilet, 3 paczki shagu i kwiatka dla kobiety ;)
zdjecie uzytkownika
olaf - 2014-07-11 16:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz słyszałem, że nowe biuro w Lublinie otworzyli, ciekawe jak wygląda. Opinie na temat firmy średnie jak widzę, ale jak wchodziłem na ich stronę to aż biło profesjonalizmem, zapewniają prace, ubezpieczenie, oferty też ciekawe są bardzo, więc nie wiem dlaczego tyle negatywów. Można do nich bezpośrednio aplikować - moim zdaniem duże udogodnienie. Z tego co mówią warunki zakwaterowania są całkiem przyzwoite, spełniają wszystkie standardy i jest też gdzie odpocząć po pracy, a tej zapewne jest sporo..no nie wiem, jakbym chciała gdzieś wyjechać i szukał jakiegoś pośrednika to bym się nad nimi zastanawiał poważnie.
zdjecie uzytkownika
A93 - 2014-07-12 11:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wyjechać 19 lipca i od 21 zacząć pracę przy sortowaniu odzieży. Ktoś jeszcze w tym czasie się wybiera? Ja już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
zdjecie uzytkownika
A93 - 2014-07-12 11:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze, że po zaaklimatyzowaniu się mam zamiar szukać mieszkania na własną rękę. Nikt nie każe brać mieszkanie od nich na stałe :)
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-07-15 14:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [A93 - 2014-07-12 11:35:18]:
Ja również dostalam taką ofertę pracy ale po przeczytaniu tych opinii zrezygnuję z tej agencji
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-07-15 19:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@A93 szukasz sam czy masz tam jakiś znajomych, bo to różnica, jeśli chodzi o koszty i przede wszystkim czas. Nie wyobrażam sobie pojechac tam do pracy i nie mieć gdzie mieszkać, szukać czegoś przez kilka dni albo przepłacać za kwaterę. Wydaje mi się, że jednak opcja mieszkania na stałe, przez ten okres pracy jest dobra, bo też nie jedziesz w nieznane i nie wiesz co Cie czeka poza pracą tak naprawdę. Rozglądam się za ofertami, ale chyba nie reklamują się nigdzie indziej poza własnym odrębem, aplikacje są bezpośrednio przez internet, albo wydaje mi się, że można się przejść do siedziby i tam wypytać o wszystko.
zdjecie uzytkownika
A93 - 2014-07-15 20:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już tam byłam :) Przez pierwsze 3 miesiące trzeba brać mieszkanie od nich, a później dopiero można szukać na własną rękę. Przez ostatnie 2lata też pracowałam przez biura, które miały złe opinie a na brak pracy nie narzekałam. Bo większość zależy od pracodawcy, a nie od pośrednika. Pożyjemy... zobaczymy ;) Zawsze można uciec :P
zdjecie uzytkownika
olgierd - 2014-07-16 17:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@A93 no właśnie, ja też chciałem pojechać, ale z zakwaterowaniem na własną rękę, a nie od nich i dowiedziałem się tego samego, że 3 miesiące to chyba minimum. No ale jednak czasem złe opinie o firmie się potwierdzają, ja zawsze sprawdzam co piszą w internecie o danym zakładzie, pracodawcy zanim pójdę na rozmowę, potem pokazuje się niestety, że prawda bywa brutalna, ja akurat uczę się na własnych błędach..Co do Work Force to jakby nie patrzeć jedna z większych firm, mająca już swoje miejsce w branży i na rynku
zdjecie uzytkownika
Xx_Blazej_xX - 2014-07-18 00:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem telefon od Pani z Bydgoszczy, że jest dla mnie oferta pracy za 5,85€/h brutto. Zakwaterowanie 90€/tydz. ubezpieczenie 25€/tydz. dojazd do pracy 5€/tydz.
bus do NL około 300zł. i wyjazd 20.07 lub 28.07. I tutaj pojawia się moje pytanie, czy ktoś był w NL poprzez tę agencję w okresie wakacyjnym? Jakie są kary za wypowiedzenie umowy? Ponieważ chciałbym jechać tylko na 2 miesiące.
zdjecie uzytkownika
tinamar94 - 2014-07-18 01:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam z Work Force w Holandii we Flexie tydzień i jak się dowiedziałam z koleżanką jaka jest rzeczywisto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] my stamtąd po tygodniu do Hagi. Ludzie z domku powiedzieli, że ta kara która jest w umowie bodajże 250 euro zostanie nam odciągnięta z wypłaty. Trochę się zmartwiłam, gdy dzisiaj na poczcie zobaczyłam Solarisa z Flexu na którym mam -300 euro. Teraz nie wiem czy to olać czy serio będę musiała zapłacić te ponad 300 euro. Miał ktoś podobną sytuację?
zdjecie uzytkownika
Xx_Blazej_xX - 2014-07-18 12:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurde te wszystkie opinie są bardzo przekonywujące. Ja już umowę podpisałem, ale nie zapoznałem się z nią szczegółowo i czytając wasze opinie otworzyłem swoją umowę i jest tam zapis, że "Strony rezygnują z wcześniejszego wypowiedzenia pracy"(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-07-18 17:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Xx_Blazej_xX jak można się nie zapoznać szczegółowo z własną umową o pracę? Zrozumiem jeszcze umowę na telefon, ale takie rzeczy jak umowa na kredyt w banku, z pracodawcą się sprawdza. Może nie będzie potrzeby się żegnać w ogóle z firmą i nie warto się teraz tym przejmować, skoro i tak nic nie zmienisz. Mnie też interesowała praca u nich, a najbardziej (oprócz wynagrodzenia oczywiście) zakwaterowanie, bo już raz się naciąłem na taką firmę, co dużo obiecywała, a potem jak przyszło co do czego to warunki były wręcz katastrofalne. Work Force oferuje zakwaterowanie w domach i hotelu. Mozna sobie wybrać pokoje 2-3-4 osobowe.Podobno każde lokum jest w pełni wyposażone w sprzęt kuchenny – lodówki, kuchenki mikrofalowe, kuchenki elektryczne czy gazowe, czajniki bezprzewodowe, tostery, talerze, kubki, sztućce oraz w pralki, telewizory. Jak pojadę i czegoś mi tam zabraknie to złoże rekalmację od razu.
zdjecie uzytkownika
A93 - 2014-07-18 18:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Błażej, a do jakiej miejscowości jedziesz? Mieszkał ktoś kiedyś może w miasteczku Best?
zdjecie uzytkownika
mar200 - 2014-07-19 02:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [A93 - 2014-07-12 11:35:18]:
Ja m jechaac ale juz sama nie wiem
zdjecie uzytkownika
Xx_Blazej_xX - 2014-07-19 03:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, przestudiowałem jeszcze raz tę umowę i agencja Work Force przygotowuje umowy w oparciu o układ CAO (Układ zbiorowy pracy dla pracowników tymczasowych, tę umowę można bez problbemu wypowiedzieć dzień przed zakończeniem pracy, ale w regulaminie jest zapis, że trzeba to zrobić 3 tygodnie wcześniej żeby nie było jakichś problemów itp. Mi to różnicy nie robię ponieważ planuję zjechać w drugim tyg. września ponieważ została mi ostatnia klasa technikum do skończenia ;)
Ja będę mieszkał w miejscowości Heesch. Jadę zarobić kasę, bo i tak mnie w PL na wakacjach nie trzyma a i jeszcze mam mandaty do spłacenia xd Pozdro 20.07 wyjazd a 21.07 pierwszy dzień pracy zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam Błażej
zdjecie uzytkownika
mar200 - 2014-07-19 09:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xx_Blazej_xX - 2014-07-19 03:01:31]:
Xx_Blazej_xX - skąd wyruszasz?
Mnie najbardziej przeraza rola kierowcy za cholere nie chcialabym sie tego podjac ;(
zdjecie uzytkownika
mar200 - 2014-07-19 13:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy placi sie jakas kare za niewstawienie sie na miejscu gdzie ofbiera do pracy bus?
zdjecie uzytkownika
Xx_Blazej_xX - 2014-07-19 20:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie, choć nie jestem pewien. Wiem natomiast, że umowę można wypowiedzieć w każdej chwili, ale zgodnie z regulaminem który podpisuje się wraz z umową trzeba te wypowiedzenie złożyć 3 tygodnie przed wyjazdem do PL. Ja wyruszam z miejscowości niedaleko Gorzowa Wielkopolskiego.
zdjecie uzytkownika
mar200 - 2014-07-19 21:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie dzwonił kierowca rano tylko sie zapytał o to gdzie jestem i powiedzial ze bedzie jeszcze sie ze mna kontaktowal i nic... Zero odezwu.Nic nie wiem. (Dzwonil z zastrzezonego) wiec nie mam jak nawet sie z nim skontaktowac. Z wyjazdu nici...
zdjecie uzytkownika
prawda - 2014-07-22 16:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) ludzie, przeprowadzałam się z chlopakiem 5 razy w ciągu 5-ciu tygodni. w domku były szczypawki. w polskich biurach mówią ze nie podpisujemy juz nic za granicą- bzdury! podpisujesz tam tylko wyroki na siebie. a o nadgodzinach można zapomnieć, ponieważ podstawowych godzin nie ma. jesli zdecydujecie się jednak pojechac i się zadłużyć- odłóżcie sobie pieniądze na bilet powrotny. A KAŻDEMU MÓWIĄ ŻE JEDZIE DO SORTOWANIA UBRAŃ A TAK NAPRAWDĘ TRAFIA GDZIE INDZIEJ. do pracy przy mięsie itp. nie szanują wcale człowieka.
zdjecie uzytkownika
kłamcy - 2014-07-22 16:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
domki nie są wyposażone w sprzęt kuchenny itp. nie możesz sobie wybrac pokoju ani miejsca gdzie chcesz mieszkać. nie dajcie się nabrać tym (usunięte przez administratora) !!!!!!
zdjecie uzytkownika
kłamcy - 2014-07-22 17:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest tu ktoś, kto uciekł z Holandii bez wypowiadania umowy i dostał karę w Polsce i ściągnęli ją?
zdjecie uzytkownika
Xx_Blazej_xX - 2014-07-23 16:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w Niedzielę tzn. 20.07 Przyjechałem do Holandii zadzwonił do mnie koordynator i powiedział, że jutro tj. w poniedziałek mam przyjechać do pracy 20km od miejsca zakwaterowania, po przyjeździe poszliśmy do biura a tam Wiatraki powiedzieli, że pracy nie ma. Koordynator powiedział, że da znać jak coś znajdzie. Dobre sobie, wróciłem służbowym autem do domku. Dobrze, że chociaż wyrobiłem sobie numer sofii, na nazajutrz tj. Wtorek 22.07 zadzwonili, że potrzebują człowieka do rozładowania tira no to o 8 pojechaliśmy i rozładowaliśmy go w 4h i do domu. Wchdzi na to że za sam domek za który każą sobie płacić 90€ za tydzień nie zarobię. Mieszkam z dziewczyną która powiedziała, że prez 2 tyg zmieniłą miejce zakwaterowania z 4-5 razy i przez 2 tyg. zarobiła uwaga! 70€, tragedia! wpierdoliłęm się po uszy dobrze, że kolega jedzie do PL na weekend to mnie weźmie bo jak dotychczas straciłem na przyjazd, jedzenie i straciłbym na powrót, a karać to se [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mogą, ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ode mnie dostaną, no bo i tak nie będą mi mieli z czego zabrać. Martwiłbym się karami gdybym był tam ze 2 - 3 tyg. bo wtedy odciągają z wypłąty. Wychodzi na to, że przyjechałem tutaj na tygodniowe wakacje za które trzeba słono zapłacić. Przed wyjazdem czytałem opinie, że oszukują i nie ma pracy myślałem, że to takie gadanie zawistników którym coś nie pasowało, no i teraz mam za swoje. Agencję WorkForce czy tam tego Flexa Polecam masochistom. Pozdrawiam Błażej
zdjecie uzytkownika
Nie warto - 2014-07-25 23:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli już się zdecydujcie na wyjazd czytajcie co podpisujecie, koordynatorom zawsze się spieszy a na ciebie nie ma czasu. Gdy coś chcą to mili i pełna kultura, gdy ty oczekujesz czegoś od niech... zapomnij. Obojętnie od warunków mieszkaniowych zawsze pobierają 90 euro, brak jakichkolwiek dodatków o których wspominali w workforce. O nadgodzinach zapomnijcie bo ich po prostu niema, na kierowców też się nie pchajcie bo nie dość że duża odpowiedzialność to trzeba się jeszcze prosić o wypłatę pieniędzy za dodatkowe kursy. Jeżeli ktoś myśli o pracy tylko na wakacje to niech jedzie do Niemiec albo Anglii bo w Holandii połowa firm staje na okres wakacyjny. Z dnia na dzień mogą podziękować za współpracę i masz 24h na powrót do Polski oczywiście na własny koszt. Gdy składacie wypowiedzenie firma zaczyna automatycznie was olewać i rzucać po domkach.

Jeśli się zastanawiasz nad wyjazdem to NIE JEDZ. Prosta zasada nie pracuj u polaka za granicą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Force Flexspecisalisten.nl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x