Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Work Force

zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-09-10 15:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tejo - 2014-06-27 23:01:31]:
Hej
jak możesz to prześlij zdjęcia na pike246@tlen.pl
zdjecie uzytkownika
paulina - 2014-09-12 14:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Natalia - 2014-06-26 11:26:30]:
hej mam oferte z tego posrednictwa to cos pewnego wybieram sie pierwszy raz i nie boje sie troche mozesz powiedziec cos wiecej
zdjecie uzytkownika
wifi - 2014-09-16 03:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paulina - 2014-09-12 14:15:28]:
nie do końca można Ci jednoznacznie odpowiedzieć, czy to coś pewnego. Jedni wyjeżdżają z Work Force do pracy i są zadowoleni zarabiając euro za granicą, inni mają mniej szczęścia i ich pracodawcy sprawiają im więcej kłopotów niż pomagają zarobic pieniędzy. Także wyjazd za granicę to taka trochę loteria
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-09-17 14:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, zdecydowanie nie polecam wyjazdu przez te firme. Pojechałem tam do pracy na wakacje bo chciałem przeżyć coś nowego i zarobic troche pieniędzy, przed wyjazdem nie sprawdzałem żadnych opinii i generalnie byłem zielony.
Mój błąd.
Nigdy więcej nie wróce do flexa a agencje work force radze omijać szerokim łukiem. Na samym starcie wrzucili mnie jako trzeciego do 2 osobowego pokoju i tak sie męczyliśmy przez tydzień. Na prośby o przeniesienie do normalnego pokoju housemaster reagował swoim standartowym tekstem "prosze swoje uwagi kierowac do flexa nie do mnie nic sie nie da zrobić".
Masakra, hotel był tragiczny. Internet działał dobrze tylko na parterze, na 2 i 3 piętrze internet praktycznie nie działa. W dodatku raz przez tydzień nie mieliśmy go w ogóle bo właściciele hotelu podjeli decyzje o zamontowaniu KAMER nagrywających również dźwięk w hotelu i coś "zepsuli" w modemie. Kamerry sie znajdowały w kantynie, w kuchni i przed wejściem. Pełna inwigilacja, czuliśmy sie jak więźniowie. W hotelu miały miejsce przeszukania pokoi oczywiście pod nieobecność mieszkańców. Raz do domku wkroczyła policja która była wezwana przez sąsiadów którym przeszkadzał dźwięk silnika samochodu który podjechał pod hotel. Kierowca tego samochodu został zwolniony w trybie natychmiastowym o 23 kazali mu wyprowadzic sie z hotelu. Katastrofa. Z sąsiadami holendrami jest prowadzona otwarta wojna.
Kary za jakieś pierdoły są na porządku dziennym.
NIE DAJCIE SIĘ WROBIĆ W KIEROWCE. Ja z pracą trafiłem stosunkowo nieźle pracowałem w firmie TNT w okolicach Amsterdamu ok 30km od hotelu w Zandvoort.
Firma Flex pobiera skandaliczne opłaty np 90 euro tygodniowo za mieszkanie to jest paranoja, za takie pieniądze można wynająć porządny pokój w amsterdamie. Dodatkowo firma pobiera z każdej wypłaty od wszystkich pieniądze za " ubezpieczenie od ryzyka ponoszonego na rynku pracy". Śmiech na sali.
Polecam przetłumaczenie solarisów jak człowiek zobaczy za co oni nam zabierają pieniądze to krew zalewa.
Ponadto, każdy z nas kto jedzie do pracy do Holandii musi mieć wyrobiony numer sofi. Bardzo ciekawy jest fakt, że rząd holenderski wypłaca każdemu kto wyrobi sofi jednorazową premie w wysokości bliżej mi nieznanej (słyszałem o kwocie od 250-500 euro). TE PIENIĄDZE ZATRZYMUJE FLEX NIKT NIGDY NIE DOSTAŁ TYCH PIENIĘDZY KTÓRE MU SIĘ NALEŻĄ!
Szczególnie nie polecam tej firmy osobom na wiekówce, po odtrąceniu wszystkich opłat czyli 90 euro - mieszkanie, 17 - ubezpieczenie, 5 - "mobilnosc", 5 - ubezpieczenie od ryzyka na rynku pracy + chyba 12% podatku dochodowego zostają grosze.
Moja pierwsza wypłata po 35 godzinach pracy wyniosła 80 euro. Aby coś odłożyć należało odmawiać sobie wszystkiego - kupować tylko najtańsze jedzenie i nic więcej. Jak ktoś chce imprezować to gówno przywiezie do Polski.
Zdarzały się przypadki że ludzie przez 3 tygodnie z rzędu nie dostawali wypłat i musieli się o nie upominać.
Moim koordynatorem był niejaki Jan - człowiek niepraktyczny, kompletnie nie ogarniał tego co się dzieje przykładowo - kazał 3 ludziom się przeprowadzić z Zandvoort (nasz hotel) do Maarsen i po 5 dniach nakazał im wracać spowrotem. Kompletny chaos.
Życzę powodzenia i dużo szczęścia ludziom, którzy wybierają się do pracy przez te firme.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ogor - 2014-09-18 13:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bedac osoba ktora wielokrotnie korzystala z agencji Workforce i wyjezdzala poprez nim do Flexa postanowilem poswiecic troche czasu aby przeczy tac te "Lekture" jaka nam to niejaki Tomek zapodal.
Powiem szczerze nie spotaklem dawno takiego bajkopisarza jakTomek!
Jesli ktos pisze ze dostaje sie - 250-500 ero premi za wyrobienie SOFI numeru! Chlopcze skad Ty sie urwales!!! Kto ci takie pieniadze wyplaci i za co??? W zasadzie na tym moglbym zakonczyc poniewaz juz pozostale argumenty sa dla mnie niewiarygodne, jesli ktos takie bzdury wypisuje.
Pracuje we Flexie i place 75 euro za chate, jezdze nowym Suzuki do roboty zreszta wszyscy jezdza nowymi autami no chyba ze ktos ma blisko do pracy wtedy ma rower - eh tez tak bym chcial 5 minutek do roboty - mozna spac w nieskonczonosc ;-)
Widac Tomek flustrat jakis !

pozdr ekipe z Flexa
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-09-18 13:56:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-09-17 14:39:33]:
Panie Tomaszu zanim następnym razem zdecyduje się Pan o wydanie opinii, proszę się zapoznać z obowiązujacym prawem pracy. Pański wpis jest niezgodny z kodeksem a Pańskie przeżycia wyssane z palca. Nie wiem co Pan bierze, ale działa całkiem nieźle :)
zdjecie uzytkownika
Pracownik Biura - 2014-09-18 14:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-09-17 14:39:33]:
Panie Tomaszu, rozumiemy, że to taki mały odwet, za karę za palenie w miejscu niedozwolonym oraz za rozwalenie służbowego samochodu oraz ucieczkę z pracy.... Tja. Niestety, poraża Pan brakiem odpowiedzialności.
zdjecie uzytkownika
szakal - 2014-09-19 09:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej czy to o tego Tomeczka chodzi co w TNT wynosil? Az go drapneli?
A ja od razu wiedzialam ze tym gosciem jest cos nie tak!
Trzeba miec tupet by najpierw krasc a potem takie rzeczy wypisywac!

pozdr ekipe z TNT!
zdjecie uzytkownika
Łorkszajs - 2014-09-19 21:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ogor - 2014-09-18 13:55:04]:
A moja -76 (słownie: minus siedemdziesiąt sześć), A widziałem solarisy na - 240. Poważnie.
zdjecie uzytkownika
work szok - 2014-09-21 01:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma powinna wogóle nie istnieć,na wszystkim zdzierają z ludzi.dają po odtrąceniach wszystkiego zarobić 400 euro,a z tego jeszcze odliczyć wyżywienie.kary za byle co na porządku dziennym.nie polecam być kierowcą
zdjecie uzytkownika
morfo - 2014-09-22 11:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja wam powiem ze firma mi sie podobala, nawet jak praca mi sie skoczyla przy pakowaniu owocow w Venlo odrazu dostalem nowa robote przy ciuchach - w przyszlym roku tez jade! Mimo ze bylem na wiekowce wyciaglaem 200 euro na reke. pozdr
zdjecie uzytkownika
luki - 2014-09-22 12:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [morfo - 2014-09-22 11:47:04]:
ale to wyciągałeś 200 euro na czysto na miesiąc??
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-09-23 15:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [work szok - 2014-09-21 01:04:03]:
A ja się dziwie wszystkim pracuje we flex od 2007 roku - mozna? Mozna.
Wystarczy pracowac i przestrzegac zasad. Nie pije, nie pale. Zyje normalnie.
Mlodziki jada zamiast do pracy to na laski, imprezy, bimbelowanie. I potem maja za swoje, zero szacunku i odpowiedzialnosci. I tak to sie potem konczy.
zdjecie uzytkownika
morfo - 2014-09-23 15:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tydzien - 200 euro na tydzien, jak mi wskakiwaly 3-4 nadgodziny w tygodniu!
zdjecie uzytkownika
luki - 2014-09-23 17:06:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [morfo - 2014-09-23 15:59:00]:
nie wierze.mi gadali w biurze,że jak jest 40 godzin w tygodniu to na czysto 225euro na tydzień,z tego odciągają na tydzień mieszkanie 90 euro,dojazdy do pracy 5 euro i ubezpieczenie 20 euro.to zostaje ci 110.pomnóż to razy cztery tygodnie to wychodzi 440,a z tego wyżywienie jeszcze.masakra,że ludzie wyjeżdżają
zdjecie uzytkownika
luki - 2014-09-23 17:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2014-09-23 15:57:35]:
to dziwie ci się że po 7 latach dalej we flexie siedzisz,a nie bezpośrednio pod holenderskim pracodawcą.chyba jakaś babka z biura z nudów wypisuje te brednie
zdjecie uzytkownika
morfo - 2014-09-25 11:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Twoj wybor! Takich malkontentow jak ty pelno spotykam w NL nie wiem po co oni wogole przyjezdzaja, najlepej brali by kase za free. Siedzcie w Polsce jak wam tam dobrze i klepcie biede. Ja wole miec 200 euro na tydzien , ok nie jest to majatek ale majac 20 lat musze od czegos zaczac. PA
zdjecie uzytkownika
pik - 2014-09-25 11:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jam mam dla was rade! Sprobujcie pojechac do Otto, SBA alo innych molochow! Zobaczycie tam bedziecie tylko NUMEREM. Juz wole Flexa mniejsza firme gdzie przynajmniej o mnie wiedza ze tu jestem. Niesty mialem przyjemnosc a raczej nieprzyjemnosc robienai dla OTTO. Tam to jest OBOZ!!
zdjecie uzytkownika
marta g - 2014-09-25 12:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam fajna robote w Bijenkorf - pozdrawiam Goske i Madzie!
zdjecie uzytkownika
Olaf - 2014-09-25 12:50:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mialem na poczatku mojej pracy przez Work Force male trudnosci, ale oczywiscie po stronie holenderskiej, jednak po tygodniu sytuacja sie wyjasnila i jestm do dzis. Chyba za szybko nie zmienie miejsca. Polnoc holandii jest COOL.
Czasem zdarza sie poslizg z wyjasnieniem pewnych spraw ale to nie problem. Koordynator Lukasz - OK
zdjecie uzytkownika
Roko - 2014-09-25 16:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robic trzeba - tak jest wszedzie. Fajni nowi koordynatorzy wreszcie zostali zatrudnieni i wiel spraw sie poprawilo. Tygodniowki OK i chata rowniez!
To moje zdanie. Tym co sie nie chce robic niech siedzaw Polsce! Pozdr Wageningen!
zdjecie uzytkownika
pool - 2014-09-26 19:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ci się w chacie podoba roko ? mi w ogóle nic nie pasiło
zdjecie uzytkownika
BANANOHOLICZKA - 2014-09-28 09:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elefant - 2014-09-05 10:04:44]:
No czesc, niedlugo mam wyjazd wlasnie do Oss wiec jakbys byl tak mily i wyslal mi fotki na maila. Bylabym wdzieczna. Pozdrawiam :) banken99@interia.pl czekam na foto.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-27
Żródło: Gowork.pl
Oss
( )
Firma Work Force Sp. z o.o. posiada wieloletnie doświadczenie w dziedzinie pośrednictwa pracy do Holandii. Współpracujemy z wieloma renomowanymi zakładami pracy na terenie całej Holandii. Oferujemy zróżnicowane oferty pracy w rożnych branżach. KRAZ 855 Pracownik produkcyjny Miejsce pracy: Holandia, Oss Nr referencyjny: KRAZ 855 Obowiązki: Produkcja czek
zdjecie uzytkownika
BANANOHOLICZKA - 2014-09-28 09:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elefant - 2014-09-05 10:04:44]:
No czesc, niedlugo mam wyjazd wlasnie do Oss wiec jakbys byl tak mily i wyslal mi fotki na maila. Bylabym wdzieczna. Pozdrawiam :) banken99@interia.pl czekam na foto.
zdjecie uzytkownika
roko - 2014-09-29 11:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W chacie podobalo mi sie to ze mam pokoj 2- ke, w centrum miasta mieszkam, wszedzie blisko no i przedewszystkim nie ma scisku na chacie
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Force
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x