logo P.P.U.H. Styropmin Sp. z o.o.

P.P.U.H. Styropmin Sp. z o.o.

Mińsk Mazowiecki

Opinie o P.P.U.H. Styropmin Sp. z o.o.

no name 2010-02-02 16:51:31
Nie polecam - omijajcie z daleka
gość 2010-02-25 01:38:36
Zarobki żałosne, bez szans na podwyżki. Odradzam wszystkim.
struś 2010-03-03 14:53:07
-to prawda ja też, nie polecam ani produktów ani pracodawcy!!!!
- obsługa na bardzo niskim poziomie, brak profesjonalizmu na całej linii
kacha 2010-05-20 15:16:15
zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami. pracowałam tam i uważam, że była to największa pomyłka mojego życia. ( usunięte przez administratora )
obserwator :) 2010-08-07 15:42:56
Ciekawe jak długo jeszcze ( usunięte przez administratora ) bo niby jak ktoś się ma nauczyć czegoś jak go zwolnią po 3 miesiącach - , a ( usunięte przez administratora )
kandytat 2011-01-01 21:51:45
Jak to dobrze że nie zdecydowałem się na pracę w tej firmie, całe szczęście w porę ktoś dobrze mi doradził -( usunięte przez administratora )
hubert 2011-01-05 18:08:51
Witam ciekawi mnie jakie jest wynagrodzenie miesięczne Firmie STYROPMIN
ogłasza sie w prasie co slychac ze szukają pracownika do produkcji styropianu w rejonie Łochowa
Ja 2011-01-30 13:08:19
( usunięte przez administratora ) Pracownicy się szybko wykruszają, bo kto chciałby zasuwać za nędzne grosze. Pracują tylko Ci, którzy są zmuszeni przez różne sytuacje życiowe. Pracowałem w tej firmie (nie na produkcji - ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-05-13 16:02:05
Witam mam Pytanko ile zarabia PH w tej firmie ale tak konkretnie i co oferują?
nuta 2011-06-16 17:43:45
Zaskakujące te wasze wypowiedzi. Ja z tą firmą współpracuję. Obsługa super (chodzi mi o dziewczyny z działu handlowego) są na prawdę świetne, grzeczne, pomocne i wszystko mam na czas. Produkt też jest dobrej jakości - obsługuję duże inwestycje, gdzie szitu nikt nie weźmie i wszyscy są zadowoleni. Przedstawiciel kompetentny (podlasie) bardzo dba o klientów, nie ma się do czego przyczepić. Ale rozumiem, że ze strony pracownika to wygląda inaczej. Szkoda mi Was. Ja na waszym miejscu ostro bym się postawiła... a jest was sporo, więc może spróbujcie, Pozdrawiam
..... 2012-12-06 10:15:13
Witam. A jak teraz wygląda sytuacja, zostałem zaproszony na rozmowę na PH, nie wiem czy jest sens jechać i paliwo palić jeśli nadal płaca na waciki wynosi (usunięte przez administratora)? Proszę o pilną odpowiedź. Dzięki
2
... 2012-12-11 15:51:44
..... - 2012-12-06 10:15:13

Witam. A jak teraz wygląda sytuacja, zostałem zaproszony na rozmowę na PH, nie wiem czy jest sens jechać i paliwo palić jeśli nadal płaca na waciki wynosi 1300zł? Proszę o pilną odpowiedź. Dzięki
no nie ma chętnych aby cokolwiek napisać? podpowiedzcie coś
elastyczny robert 2015-01-30 14:14:19
również jako osoba poszukująca i zainteresowana taką branżą w kontekście kariery zainteresowana jestem jakimś stanowiskiem pracy w Styropmin. to samo pytanie w zasadzie co poprzednik franc, czy ktoś wie czy firma teraz ma jeszcze jakieś wolne miejsca? napiszcie też proszew jak jest z elastycznym grafikiem, można taki mieć?
cekin 2015-03-31 23:41:55
Ja równiez byłbym zainteresowany pracą w Styropmin, ale widze, że nie tylko ja, poprzednio osoby tez pytały, jednak nikt im nie odpowiedział, trochę to niepokojące. Czy coś jest nie tak jeśli chodzi o tą firmę, typu, czy mają aktualnie jakieś problemy, czy to mniejsze, czy większe? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
znany 2015-06-25 14:09:58
Firma funkcjonuje i ma się bardzo dobrze. Aktualności na stronie nowej www i na facebooku, polecam wszystkim niechętnym i niedowiarkom...
mirek 2015-06-29 22:45:49
nie polecam wszystkim niechętnym i niedowiarkom.Zmiana strony nie zmiana jakości.
nowy 2015-08-21 09:21:43
Nie polecam tej firmy jako pracodawcy. Brak szacunku dla pracowników.
Nie wiadomo kto rządzi w tej firmie .
Produkty też pozostawiają wiele do życzenia. Kampania w Google wiele nie pomoże .
Trzeba poprawić jakość i wagę tych produktów i dopiero aspirować do klasy premium.
4
jasio 2015-08-31 12:08:45
Firma porażka . Nie polecam.
2
Miecio 2015-12-02 15:02:51
Zwróćcie wszyscy na daty zamieszczenia postów... 2010! Przez 5 lat, urodziło mi się dwoje dzieci, kilka razy przeprowadziłem się za pracą. Nie piszcie bzdur. STYROPMIN to bardzo przyjazna firma rodzinna, w której dobrze się pracuje. W firmie jest dużo rodzin wielodzietnych, w pracy panuje świetna atmosfera, ludzie sobie pomagają.

A zarobić się da, ale bez pracy nie ma kołaczy. Na pewno nie jest to firma na "przezimowanie". Wystarczy robić to na co się umówiło i problemów nie ma.

Zamiast pisać jakieś głupoty i się nimi podniecać, po prostu przyjdźcie i sprawdźcie. Ci na których narzekacie nie pracuję od 4 lat... Dajcie już spokój, bo aż szkoda tego czytać.
1
Miecio 2015-12-02 15:21:29
@koko "Jasio" to pewnie jakiś frustrat, który wyleciał, bo nie robił tego co trzeba, a teraz pisze głupoty. Z tego co wiem, to szukają teraz handlowców na południe Polski i otwierają drugą fabrykę w Oświęcimiu i tam potrzeba dużo ludzi do pracy na produkcji. Płacą normalnie, żadne pod stołem, czy śmieciówki. To już dawno i nieprawda. Był tam kiedyś taki pan, którego nazwisko jest w jednym z wpisów, ale z tego co wiem, to go wywalili i po nim posprzątali. Teraz jest super.
Zenek 2015-12-02 19:21:13
Potwierdzam, są aktualne oferty pracy. Najlepiej sprawdziś osobiście i nie karmić się opiniami "zawiedzionych". Sam miałem okazję współpracować i nie zauważyłem żeby działa się komuś krzywda. Widać że sę rozwijają i życzę im sukcesów
M 2015-12-02 20:00:54
On nie pracuje od 3 lat...
JanDoJasia 2015-12-02 20:07:37
@Jasio. Znaczy co? "Firma porażka" powiedział Jasio po odebraniu wypowiedzenia za picie w pracy :-)
Wymiatacz 2015-12-02 20:17:10
@nowy Znasz się na rzeczy :-) Słyszałeś o Krajowym Rejestrze Sądowym? Styropmin to SPÓŁKA Z O. O. znajdź sobie numer KRS i będziesz miał napisane kto rządzi. A na jakości widać znasz się jeszcze lepiej. Doucz się, a potem komentuj.
1
JaWiemCo 2015-12-02 20:20:36
@niewiemco, Wiem co. Po prostu budują kolejną fabrykę i szukają ludzi na produkcję, do handlu i administracji. Ot co :-)
Zenek 2015-12-03 09:29:16
Jak się buduję to znaczy się rozwija,czyli firma chyba jest dobrze zarządzana, a to chyba dobra informacja dla zgłaszających się do pracy
Normalny 2015-12-08 21:55:01
Tak czytam wypowiedzi i dochodzę do wniosku że Miecio i Wymiatacz to pracownicy Styropminu i wybielają swoja firmę. Sądzę że Ci którzy piszą o niej źle nie koniecznie muszą kłamać i być frustratami lub pijakami.
W każdej wypowiedzi jest ziarno prawdy.
Obiektywnie firma bez rewelacji i zarobki słabe.
Do @froggy cytuję "pozyskiwanie nowych klientów nie jest przecież dużym obowiązkiem". Pewnie tak tylko Pomyśl o tym że poza pozyskaniem klientów Masz do zrobienia wynik i tu Możesz się niemiło zaskoczyć.
Pozdrawiam desperatów i frustratów.
1
szefu 2015-12-09 16:38:19
W świecie ludzi dorosłych jest taka zasada, że zawiera się ze sobą tzw. kontrakt. Zasady kontraktu powinny być czytelne dla obu stron. Jeśli nie są, to należy rozmawiać tak długo, aż staną się czytelne.

Jeśli się dotrzymuje kontraktu, to nie pisze się o swoich żalach na forum, ale odbiera się przysługujące z tego tytułu profity. Jeśli kontraktu się nie dotrzymuje, to jako człowiek dorosły należy uznać swoją winę i wyciągnąć wnioski na przyszłość...
HR 2016-02-18 15:21:11
Prowadzenie stałej rekrutacji na stanowiska handlowe jest czymś zupełnie naturalnym w rozwijających się firmach. Nie musi to wcale oznaczać, że wszędzie są potrzebni od zaraz. Wg wytycznych ICAN Institute (Harvard) rotacja pracowników, świeża krew, pomiędzy 15/30% rocznie jest nawet oczekiwana.
normalny 2016-03-09 21:28:01
Czyli jednak nie jest tam tak super skoro nawet kadrowej szukają. Rotacja w dziale handlowym też przednia. No super firma można powiedzieć :)
3
STYROPMIN 2016-03-21 15:25:31
Handlowiec ma do dyspozycji samochód, telefon i komputer.
STYROPMIN 2016-05-12 14:42:37
Nie polecam firmy i pracy. Zarobki fatalne, wymagania duże, rotacja pracowników -o czym świadczy !!! porażka
@ekspert@ 2016-06-07 10:30:47
BYŁEM NA ROZMOWIE, ŁYSY DZIWNY GOŚCIU PODAWAŁ SIĘ ZA DYREKTORA, OCZEKIWANIA , PLAN SPRZEDAŻY NIE DO OSIĄGNIĘCIA- CHWALIŁ SIĘ HANDLOWCAMI - CO TO ZA CZŁOWIEK I FIRMA BEZ POJĘCIA I ROZEZNANIA W RYNKU....

5
Marcin Kępczyński 2016-08-25 13:12:31
Dziękuję za opinie na temat firmy Styropmin. Wszystkie – szczególnie te krytyczne – są dla nas ważnym źródłem informacji. Analizujemy je i wyciągamy wnioski, choć warto podkreślić, że większość negatywnych opinii dotyczy sytuacji sprzed kilku lat. Tymczasem Styropmin w ostatnim czasie przeszedł gruntowne zmiany, również kadrowe.

Większość naszych pracowników związanych jest z firmą od początku jej działalności, czyli od ponad 20 lat. W naszym zespole są również młode mamy, które po urlopach macierzyńskich wracają do swoich zawodowych obowiązków – dbamy o to, by stworzyć dla nich korzystne warunki, ponieważ wartości rodzinne są dla nas bardzo ważne.

Naszym pracownikom zapewniamy niezbędne narzędzia pracy – adekwatne do zajmowanego stanowiska. Wspieramy także rozwój kompetencji pracowników, m.in. dofinansowujemy studia. Warunki finansowe są dostosowane do kwalifikacji pracownika i wyników jego pracy. Jesteśmy rodzinnym, solidnym, polskim przedsiębiorstwem, które oferuje jasne i uczciwe warunki pracy w zamian za rzetelne wykonywanie swoich obowiązków.

W związku z rozwojem firmy Styropmin (wiosną otworzyliśmy fabrykę w Oświęcimiu, a w planach mamy już kolejne inwestycje) prowadzimy rekrutację na różne stanowiska. Szukamy zarówno pracowników produkcyjnych, jak i handlowców. Aktualne ogłoszenia wraz z opisem stanowiska zamieszczamy na naszej stronie internetowej (www.styropmin.pl) w zakładce Praca.

Jeśli macie Państwo uwagi, wątpliwości, chcielibyście zweryfikować opinie o firmie u źródła – jestem do Państwa dyspozycji. Dopilnuję, by żadne pytanie nie pozostało bez odpowiedzi. Będę wdzięczny, jeśli prześlą je Państwo na adres: praca@styropmin.pl.

Pozdrawiam,
Marcin Kępczyński
Członek Zarządu Styropmin
pracownik 2016-08-31 14:28:03
Jestem pracownikiem tej firmy i niestety ale nie mogę się zgodzić z tym co Pan pisze. Jeśli jest pan zainteresowany szczegółami pracy to proszę o informację, chętnie się spotkam i powiem Panu wiele ciekawych rzeczy o "standardach" panujących w Pana Firmie.
pracownik 2016-08-31 20:28:53
Oczywiście nie warto. Poniżaja, gardzą pracownikami. Zmuszają do pracy ponad 8h, do pracy w soboty. Jak nie ma pracy to każą zamiatać parkingi, hale, maszyny, a jak wszystko już wysprzątane, to każą czyścić maszyny "aż lakier zacznie się ścierać". Bardzo duża rotacja pracowników, którzy szybko rezygnują jak poznaja warunki "pracy". Zarobki to śmiech na sali.
pracownik 2016-08-31 22:11:01
dokładnie, jeśli okaże się, że nie ma zamówienia na styropian, nie spienia się, nie formuje nic i nic się nie tnie na paczki, to wtedy się zamiata dla zamiatania, sprząta dla sprzątania. Byle by tylko nie usiąść na chwilę. W ogóle na produkcji nie ma stołka, stołki tylko w biurach i na jadalni. Obsługa spokojnie mogłaby wykonywać swoją pracę, i móc na chwilkę usiąść, ale niestety się nie da, bo. Są wszechobecne kamery, na hali produkcyjnej ale również w częściach socjalnych (szatnie, jadalnia). Ogólnie PIP miałby tam co robić.
Am 2016-08-31 22:55:07
Ja uważam od zawsze, że trzeba trochę się poświęcić
Obserwator 2016-10-29 20:46:12
Szanowny Panie Marcinie Kępczyński proszę nie wypisywać bzdur i opowieści które nie mają nic wspólnego z prawdą. Jako zwolennik dobrej zmiany powinien Pan nikogo nie oszukiwać . Proszę się opanować i nie okłamywać użytkowników sieci .
Pozdrawiam serdecznie.
5
Zostaw swoją opinię o P.P.U.H. Styropmin Sp. z o.o. - Mińsk Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.U.H. Styropmin Sp. z o.o.