Fischer Automotive One Sp. z o.o.

Bliżyn

Opinie o Fischer Automotive One Sp. z o.o.

FA 1 2014-05-21 11:21:03
CV i listy motywacyjne można przesyłać na adres praca@fa1.pl

Nie zawsze szukamy kogoś nowego, jednak firma rozwija się na tyle prężnie, tworząc sporo nowych miejsc pracy, że warto zostawić swoje CV.
Ogłoszenia pojawiają się rzadko, gdyż u nas prawie w ogóle nie ma rotacji a poszukiwania pracowników są związane zwykle z nowo - powstającymi stanowiskami pracy.
Obecnie poszukujemy osoby z biegłą znajomością języków niemieckiego i angielskiego do działu sprzedaży eksportowej. Jak to będzie jutro... dziś jeszcze tego nie wiem. Pozdrawiam i zapraszam :)
ha ha ha 2014-06-09 11:14:01
" ... gdyż u nas prawie w ogóle nie ma rotacji a poszukiwania pracowników są związane zwykle z nowo ... "
w dziale handlowym zmiana pracowników co 2-3 miesiące
9
FA 1 2014-12-14 13:21:01
Wiecie - jest tak - nie ma idealnego miejsca ani idealnej pracy dla wszystkich... Jedni będą mega zadowoleni z czegoś, co dla innych będzie przynajmniej niezadawalające. W dziale sprzedaży najmłodszy stażem pracownik pracuje od roku a najstarszy od 6 lat. Czy to dobry wynik - nie wiem. Ocenę pozostawiam Wam. Ja pracuję tu niemal od początku. Tu się wymaga uśmiechu, optymizmu, kultury osobistej i do tego fachowości i zaangażowania a więc wcale nie mało - otrzymuje się też całkiem sporo. Do tego trzeba zauważyć, że opinie zwykle piszą Ci niezadowoleni - nie zawsze z pracy - czasami z siebie bo nie podołali, ale przecież nie wypada o tym napisać to piszą o pracy, bo trzeba się wybielić, chociażby we własnych oczach...
1
ciekawa 2016-06-25 10:32:50
Byłam na rozmowie tydzień temu w piątek. Mili ludzie, firma wow, atmosfera przyjazna, pracownicy uśmiechnięci i zaczynam swoją przygodę już niebawem... Wiem, ze to tylko pierwsze wrażenie ale obiecuję pisać o swoich wrażeniach i rozwoju sytuacji.
ciekawa 2016-07-11 18:49:23
No i pracuję :) Nie powiem, że mało jest do nauczenia się, bo na początku ilość tego mnie przeraziła ale wsparcie, które dostaję na każdym kroku jest bardzo pomocne i daję radę. Bardzo podoba mi się atmosfera i to, że ludzie są dla siebie mili i pomocni. Oczywiście, to okres próbny, ale mnie z każdym dniem podoba się tu coraz bardziej. Przyjęli trochę ludzi i jeszcze szukają, bo ta firma rośnie i znów się buduje. Wszystko ma swoje miejsce a każdy wie, co należy do jego obowiązków. Jestem zaskoczona, cze w takim miejscu znalazłam taką firmę....
FA1 2016-07-12 05:46:19
Pozwólcie, że sprostuję pewne pomówienia:

Firma mieści się w miejscowości Mroczków k. Bliżyna, Skarżyska Kam i tylko tam. Pomimo, że w naszych ogłoszeniach pojawia się dużo miast ( jest to robota automatów Gowork) adres jest jeden i to jest fizyczne miejsce pracy. www.fa1.pl

Nadal prowadzimy rekrutacje na pewne stanowiska - ogłoszenia są dostępne w necie. Na większość z tych stanowisk potrzebujemy po kilka osób, stąd pomimo przyjęcia kilku dobrze rokujących osób rekrutacje są nadal aktywne . Firma od 18 lat szybko ale też systematycznie rośnie. Budujemy, poszerzamy ofertę, zdobywamy nowe zagraniczne i często również pozaeuropejskie rynki zbytu. Co roku powstają nowe stabilne miejsca pracy. Myślę, że warto z nami współpracować.

Jakby to było, gdybyś Ty też zechciał/a nas poznać i nawet może nawiązać z nami współpracę? Zapraszamy :)


Michał 2016-07-22 18:59:04
Witaj Ciekawa, możesz powiedzieć jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna, o co pytali itd. Jak twoje dalsze wrażenia, nadal jesteś zadowolona? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!
Ciekawa 2016-07-25 12:00:03
Jest spoko. Wszystko jest takie nowe i mam wrażenie, ze uczę się szybciej i więcej niż kiedykolwiek wcześniej. Mam wsparcie i mam kogo zapytać i to czyni te sprawę prostszą. Nadal polecam wszystkim, którym się chce bo tu nie ma czasu na nudę i obijać się tez nie da. Pozostali, przyjęci mniej więcej w tym samym okresie też walczą z uśmiechem na twarzy. Praca 8 godzin, od poniedziałku do piątku, co w porównaniu do mojego poprzedniego miejsca bardzo poprawia moją jakość życia rodzinnego.

Co do rozmowy - wspominam ciepło. Nie ma pytań wymagających wiedzy specjalistycznej, ale w przypadku deklarowanych języków część rozmowy była w nich prowadzona. Proszą o szczerość, bo w sumie udawanie czegokolwiek wyszłoby w pierwszych dniach. W sumie chodzi tu o możliwie dobre poznanie się i już. Lepiej przecież pracy nie dostać niż się męczyć.... to moja opinia.
Ciekawa 2016-07-25 12:00:25
Jest spoko. Wszystko jest takie nowe i mam wrażenie, ze uczę się szybciej i więcej niż kiedykolwiek wcześniej. Mam wsparcie i mam kogo zapytać i to czyni te sprawę prostszą. Nadal polecam wszystkim, którym się chce bo tu nie ma czasu na nudę i obijać się tez nie da. Pozostali, przyjęci mniej więcej w tym samym okresie też walczą z uśmiechem na twarzy. Praca 8 godzin, od poniedziałku do piątku, co w porównaniu do mojego poprzedniego miejsca bardzo poprawia moją jakość życia rodzinnego.

Co do rozmowy - wspominam ciepło. Nie ma pytań wymagających wiedzy specjalistycznej, ale w przypadku deklarowanych języków część rozmowy była w nich prowadzona. Proszą o szczerość, bo w sumie udawanie czegokolwiek wyszłoby w pierwszych dniach. W sumie chodzi tu o możliwie dobre poznanie się i już. Lepiej przecież pracy nie dostać niż się męczyć.... to moja opinia.
FA1 2016-07-25 12:25:09
W przypadku stanowisk, na których wymagana jest znajomość języka obcego rozmowa kwalifikacyjna zazwyczaj prowadzona jest w danym języku. Czasami cała czasami tylko jej część.

Nasza Firma jest firmą międzynarodową. Ponad 80% całego biznesu to zagranica stąd też język obcy jest w użyciu na porządku dziennym i musi być swobodny. Nie chodzi tu o perfekcyjne używanie gramatyki czy idealny akcent bo nie są to egzaminy na studiach ale o pewną lekkość, umiejętność wysłowienia się i oczywiście zrozumienie.
FA1 2016-07-27 08:58:24
Bywa różnie, gdyż to zależy od wielkości klienta a raczej od wielkości sprzedaży do niego i jego wymagań a co za tym idzie zaangażowania czasowego w jego obsługę.

Niektórzy klienci wymagają niemal codziennej uwagi, inni tylko raz w tygodniu, miesiącu a nawet kwartale. To mocno determinuje ilość klientów przypisanych do opiekuna, gdyż ważnym jest aby klient został obsłużony w najbardziej profesjonalny i uważny sposób z drugiej zaś stony jest jeszcze pracownik, który ma swoje życie i po 8 godzinach pracy idzie do domu. Ważnym aspektem jest też czas, potrzebny do pracy na "zimnym rynku" czyli pozyskiwanie nowych klientów, którego też nie może zabraknąć aby firma mogła się rozwijać.
Tak więc zwykle jest to 20-30 klientów a czasami nawet 50.
Tyśka 2016-08-08 13:06:54
Opinię o tej firmie można wyrazić pracując tam 3-4 miesiące. Na początku wszystko jest piękne i wspaniałe, a później zaczyna gnić i śmierdzieć. Rotacja pracowników jest duża, bo albo ktoś im nie pasuje albo sam ucieka. Zarobki są fajne, ale biorąc pod uwagę atmosferę (która wydaje się być wspaniała) nie jest to adekwatna kwota do wysiłku fizycznego i psychicznego. Starzy pracownicy mają tyłki przyklejone do stołków i są znacznie lepiej traktowani niż nowi i wolno im dużo więcej. Protekcja przy przyjmowaniu ludzi jest widoczna. Kablowanie jest tam podstawowym obowiązkiem każdego pracownika, jak ktoś chce pracować i nie donosić na cokolwiek - długo miejsca nie zagrzeje. Nawet najwięksi pupile szefostwa mają robione koło tyłka,tak ot dla zasady. Jak wiadomo nigdzie nie jest idealnie, ale moim zdaniem ta firma to nie jest miejsce dla miłych i wesołych osób a raczej dla zimnych automatów.
12
FA1 2016-08-22 14:21:57
Nie wiem o czym mowa, gdyż obie poprzednie opinie wydają się być wyrażone przez ludzi nie z firmy. Branżą zbrojeniową nie jesteśmy tylko motoryzacyjną. Zapraszam na stronę: www. fa1.pl

Rotacji w naszej firmie praktycznie nie ma. Ludzie pracują latami i jak na mój gust o czymś to świadczy. To prawda - trzeba pracować, myśleć i angażować się całe 8 godzin, 5 dni w tygodniu. Nikt nie bierze pracy do domu. Godziny nadliczbowe to temat marginalny. Firma rośnie i odnosi sukcesy w kraju i za granicą. Ludzie wydają się być zadowoleni - a jeżeli nie są - jakby to było gdyby ktoś oficjalnie o tym powiedział. Tu ceni się otwartość i o wszystkim można porozmawiać i nasi pracownicy to wiedzą... ciężko jest coś zmienić jeżeli nie wie się co ....
Fischer Automotive One Sp. z o.o. 2016-09-09 14:38:17 [pracodawca]
W związku z rozwojem firmy pojawiły się nowe ogłoszenia rekrutacyjne - zapraszam do zapoznania się z nimi w serwisie GOWORK.pl

Jeżeli ktoś z Państwa szuka pracy a nie znalazł stanowiska, które jest w pełni satysfakcjonujące prosimy o przesłanie CV ze zdjęciem i Listu Motywacyjnego, w którym proszę o szczery i pełny opis rzeczywistych umiejętności (nawet nie udokumentowanych), doświadczeń oraz opis miejsca, w którym chcielibyście Państwo się realizować. Nie jest to gwarancja czegokolwiek, ale biorąc pod uwagę dynamikę obecnego rozwoju jest wielce prawdopodobne, że zadzwonimy właśnie do Pani/Pana i zaprosimy na rozmowę :)
kiss ya 2016-09-09 15:48:23
A wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds rozwoju nowych produktów? opracowywanie i nadzór nad dokumentacją techniczną produktów to normalny obowiązek, a jak jest umowa o pracę to jeszcze lepiej.
Zostaw swoją opinię o Fischer Automotive One Sp. z o.o. - Bliżyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fischer Automotive One Sp. z o.o.