brak logo

ALAB laboratoria Sp.z o.o.

Toruń

Opinie o ALAB laboratoria Sp.z o.o.

anonim 2015-06-19 20:43
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie
12
technik analit. 2016-01-20 23:36
Ciężka harowka za male pieniądze
11
technik analit. 2016-01-20 23:36
Ciężka harowka za male pieniądze
11
Tereska 2016-02-24 11:07
Cześć
Pracuję w Alab. W dużym mieście diagnosta zarabia netto 2000- 25000. Umowa często na zlecenie, potem ewentualnie etat i umowa na czas określony. Technik zarabia najniższą krajową, kurier zwykle mowa zlecenie i obiecanki cacanki o etacie. Jak potrzebują specjalisty to potrafią zapłacić i 6000 brutto ale trzeba mieć fart. Pielęgniarki pracują na umowę zlecenie zwykle 2000zł brutto za godzinę. Praca w labie jest ciężka, na akord. Rób coraz więcej i więcej, nie podoba się - to nie przedłużamy umowy lub zwalniamy z pracy. Zero szacunku do pracownika. Cytat jednego z dyrektorów" Alab nie przywiązuje się do pracowników". Premii nie ma, nagród nie ma, bonów na święta nie ma. Czasem jak jest awaria to zapłacą Ci godziny nadliczbowe. Najgorzej pracuje się w centrali na Stępińskiej, im dalej od nich tym lepiej. Mobbing zależy od kierownika laboratorium, jest większy lub mniejszy. U mnie kierowniczka jest w sumie ok. sama nie przejmuje się zbytnio pracą więc i nam daje żyć. Generalnie panuje bałagan, to całe ISO to pic na wodę. Tzn. segregatory i procedury są tyle ze nikt ich nie przestrzega. Jak ma być audyt to jest akcja panika i szybko pisane są pisma i uczą nas co mamy mówić. Sprzęt mamy przyzwoity, odczynniki zwykle na końcu daty ważności, ale badania wychodzą. Kontrole jak nie wychodzą to nie wysyłamy. Jak zgubimy materiał, nie ma wszystkich badań lub wydamy zły wynik to wciskaniem kitu klientom i pacjentom zajmuje się przedstawiciel medyczny lub nasza szefowa. Największy bałagan jest w dziale sprzedaży, co chwilę wyrzucają się z pracy, rotacja ogromna. Co chwilę jest nowy dyrektor, pracuję trzy lata i widziałam już 5, każdy następny jest głupszy od poprzedniego. Nie mają pojęcia o badaniach i pracy w labach ale ambitnie chcą sprzedawać. Teraz Alab ma czterech dyrektorów sprzedaży.Przedstawiciele opowiadają że jedna Pani -siedzi w tabelkach i zmyśla dane, druga nic nie wie więc chodzi po galeriach handlowych i udaje że pracuje, trzecia czasem podpisuje jakąś umowę ogólnopolską to widać że trochę pracuje, i jest jeszcze jeden facet strasznie wrzaskliwy, nie odróżnia moczu od krwi, ale uważa że zjadł wszystkie rozumy i ciągle się kłóci. Mają też dyrektora marketingu- wymyśla jakieś pakiety i ulotki. Pielęgniarki w Punktach pobrań mają te pakiety sprzedawać, ale jak nie sprzedają to i tak im nic nie zrobią. Laboratoria pracują w systemie Marcel - to takie oprogramowanie do obsługi. Parę lat można w Alabie popracować, pouczyć się trochę, ale na dłuższą metę nie warto bo specjalizacji nie zrobisz,nie awansujesz a narobisz się bardzo.
29
admin 2016-02-26 12:45
Uciekajcie od centrali.
10
aaaaa 2016-03-09 19:02
Również nie polecam tej firmy. Nie ma szans na podwyżkę, laboratorium nie ma żadnego nadzoru. Ich hasło "Oznacza wiarygodność" - to pic na wodę, sama wiem od wewnątrz jak wygląda wydawanie wyników. Jeżeli trafi się na niezbyt inteligentnego kierownika, który nie zna się na niczym, tylko na zlecaniu wszystkiego diagnostom, to wyniki mogą być naprawdę nieadekwatne. U mnie w labie nie przestrzegało się podstawowych procedur tylko się robiło, co kierownik kazał. A że nie zwracał uwagi na nic, to tylko nadzieja była w młodych diagnostach. Cieszę się, że uciekłam z tej firmy.
11
ajdiosjdo 2016-03-09 21:44
Co do jakości wykonywanych badań nie mam raczej zastrzeżeń, myślę że od strony pacjenta wszystko jest jak najbardziej w porządku, raczej od strony pracowników bywa, a raczej jest źle. Rzeczywiście - podwyżki brak, premii nie ma (chyba, że od świeta, nie wiedzą jak motywuje i nagradza się pracowników).
2
ijerng 2016-04-23 11:00
@wiem wszystko - coraz więcej klientów, ciągle tyle samo ludzi - to znaczy, że się nikt nie wykazuje?
1
Maciej 2016-08-17 19:26
W firmie panuje totalny chaos.
Alab się rozwija lecz pensje i warunki pracy nie.
Logistycznie dno. Nie życzę nikomu pracy w tej firmie. Za dużo obowiązków za małe wynagrodzenie, za dużo nerwów. I przełożeni z humorami.
11
Mietek 2016-09-05 17:39
Firma dno nie polecam
8
Mietek 2016-09-05 17:40
Firma dno nie polecam
7
sdfasdf 2016-09-28 23:38
najnizszych
1
bejbi blues 2016-09-29 10:42
a jakiś konkret może przyjacielu w tym temacie? wiesz, to co dla ciebie jest niską stawką, dla mnie może być wysokim wynagrodzeniem
2
nikos 2016-12-15 20:55
Podpisuję się pod wszystkimi negatywnymi opiniami. Mógłbym długo pisać o tym jak źle pracuje się w tej firmie ale wiem, że i tak większość czytających będzie chciała na własnej skórze sprawdzić czy to prawda... sprawdźcie i przekonajcie się:) Do tych którzy uczą się na cudzych błędach: trzymajcie się od tej firmy z daleka. Aby opisać kto w tej firmie pracuje, co się tutaj dzieje i jak traktowani są pracownicy nie starczyłoby mi miejsca.
9
adsf 2016-12-20 13:57
jakieś szczegóły?
ofelia 2016-12-30 18:27
Firma totalne dno! Wyzyskują pracowników! P. Ewa masakra, zazdrosna baba, udająca mila! Ciągle spotkania, zajęte sale konferencyjne! Niskie zarobki! Nikomu nie polecam pracy w Alab labolatoria w biurze w warszawie!! Lepiej byc bezrobotnym!
6
lala 2016-12-30 18:34
Szkoda czasu, praca w tej firmie to jakis żart! Ludzie zasuwają po 9 h!!! Od 8 do 17stej..! Za darmo! Praca to 2000 na rękę w dzisiejszych czasach w warszawie, po studiach, w dziale finansów to jakas porażka!!!
6
lucek 2017-01-23 01:37
I ja również podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi komentarzami na temat tej "firmy" . Pracownika po AM mają za paroba, którego jak się buntuje należy zwolnić lub zmobbingować, aby więcej się nie odważył. Pensje odbierające chęć do pracy, atmosfera również (podkładanie przysłowiowej świni to tam codzienność), kierownictwo wiecznie roszczeniowe, niekończące się zlecenia.... Jak powiedział mój przedmówca, już lepiej na bezrobociu zostać ! Fabryka pełną gębą, należy trzymać się z daleka...
4
Joanna 2017-03-02 09:39
@lucek rozumiem, że na początku nie można liczyć na wysokie stawki. Czy jest jakiś element pracy w firmie, który odbierasz pozytywnie? Jesteś jeszcze pracownikiem ALAB laboratoria Sp.z o.o.?
Zostaw swoją opinię o ALAB laboratoria Sp.z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALAB laboratoria Sp.z o.o.