Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ALAB laboratoria Sp.z o.o.

Pracowałeś w firmie ALAB laboratoria Sp.z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-19 20:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie
zdjecie uzytkownika
borixon - 2015-11-08 18:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-06-19 20:43:14]:
Hej ho. Nie wiem czy też słyszeliście o tym , ale ostatnio podobno można było liczyć w firmie na jakieś dodatkowe pieniądze . Prawda to? Co do opinii powyżej to oczywiście się nie zgadzam. Ja mam zupełnie inne informacje na temat ALAB. Sam zresztą chce aplikować w najbliższym czasie na przedstawiciela medycznego u nich
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-11-10 21:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nooo @borixon na tym stanowisku wiem ze oferuja stałe wynagrodzenie oraz system premiowy uzależniony od wyników pracy
zdjecie uzytkownika
filika - 2015-11-13 01:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
system premiowy jest bardzo korzystny dla pracowników, tylko naprawdę trzeba chcieć pracować, to bardzo ważne, właśnie ta ambicja
zdjecie uzytkownika
misiakowy - 2015-11-15 04:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem, że nei jest prosto się do nich dostąć, ja bynajmniej nie miałem odpowiednich kwalifikacji te 5-7 lat temu jak próbowałem, teraz druga próba będzie
zdjecie uzytkownika
erty - 2016-01-11 22:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@misiakowy no najwaznieszje to sie nie poddawac i wierzyc w siebie, mam nadzieje ze teraz Ci sie uda, ja sam myslalem nad aplikowaniem jako magazynier..
zdjecie uzytkownika
technik analit. - 2016-01-20 23:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężka harowka za male pieniądze
zdjecie uzytkownika
technik analit. - 2016-01-20 23:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężka harowka za male pieniądze
zdjecie uzytkownika
bunt - 2016-01-21 11:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt się nie spodziewa w Laboratorium ALAB łatwej i przyjemnej pracy @technik analit. Wiadomo jednak, że taka praca opłaci się w przyszłości, można zdobyć dużo warte doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
towir - 2016-01-28 15:27:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja z kolei myslę, czy nie zaaplikowac tutaj jako Specjalista ds. przetargów i konkursów. Wymaganej jest w sumie tylko doświadczenie, office i wykształcenie wyższe - preferowane medyczne lub pokrewne. @bunt, to racja, z tym, że ALAB raczej szuka już specjalistów z doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-01-30 20:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciezka praca owszem, ale czy małe pieniądze to bym nie powiedział, bo jako zwykły magazynier zaorbisz tutaj spokojnie te 2300 zł z tego co widze jednak.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2016-02-01 20:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli na magazynie dają 2300 zł to rzeczywiście dobre są to pieniądze. Zazwyczaj jest to jakaś najniższa krajowa. A jak patrzę na ogłoszenie to oprócz tego, że trzeba mieć rok doświadczenia w takiej pracy to nie wymagają jakoś dużo. Chociaż trzeba znać się na obsłudze komputera.
zdjecie uzytkownika
czekoo - 2016-02-04 11:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widocznie magazynier nie wykonuje tylko poleceń brygadzisty, ale ma dostęp do komputera, zamówień i na bieżąco sam wie, co robić powinien. Według mnie to dobra organizacja pracy w ALAB @qwerty
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2016-02-24 11:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Cześć
Pracuję w Alab. W dużym mieście diagnosta zarabia netto 2000- 25000. Umowa często na zlecenie, potem ewentualnie etat i umowa na czas określony. Technik zarabia najniższą krajową, kurier zwykle mowa zlecenie i obiecanki cacanki o etacie. Jak potrzebują specjalisty to potrafią zapłacić i 6000 brutto ale trzeba mieć fart. Pielęgniarki pracują na umowę zlecenie zwykle 2000zł brutto za godzinę. Praca w labie jest ciężka, na akord. Rób coraz więcej i więcej, nie podoba się - to nie przedłużamy umowy lub zwalniamy z pracy. Zero szacunku do pracownika. Cytat jednego z dyrektorów" Alab nie przywiązuje się do pracowników". Premii nie ma, nagród nie ma, bonów na święta nie ma. Czasem jak jest awaria to zapłacą Ci godziny nadliczbowe. Najgorzej pracuje się w centrali na Stępińskiej, im dalej od nich tym lepiej. Mobbing zależy od kierownika laboratorium, jest większy lub mniejszy. U mnie kierowniczka jest w sumie ok. sama nie przejmuje się zbytnio pracą więc i nam daje żyć. Generalnie panuje bałagan, to całe ISO to pic na wodę. Tzn. segregatory i procedury są tyle ze nikt ich nie przestrzega. Jak ma być audyt to jest akcja panika i szybko pisane są pisma i uczą nas co mamy mówić. Sprzęt mamy przyzwoity, odczynniki zwykle na końcu daty ważności, ale badania wychodzą. Kontrole jak nie wychodzą to nie wysyłamy. Jak zgubimy materiał, nie ma wszystkich badań lub wydamy zły wynik to wciskaniem kitu klientom i pacjentom zajmuje się przedstawiciel medyczny lub nasza szefowa. Największy bałagan jest w dziale sprzedaży, co chwilę wyrzucają się z pracy, rotacja ogromna. Co chwilę jest nowy dyrektor, pracuję trzy lata i widziałam już 5, każdy następny jest głupszy od poprzedniego. Nie mają pojęcia o badaniach i pracy w labach ale ambitnie chcą sprzedawać. Teraz Alab ma czterech dyrektorów sprzedaży.Przedstawiciele opowiadają że jedna Pani -siedzi w tabelkach i zmyśla dane, druga nic nie wie więc chodzi po galeriach handlowych i udaje że pracuje, trzecia czasem podpisuje jakąś umowę ogólnopolską to widać że trochę pracuje, i jest jeszcze jeden facet strasznie wrzaskliwy, nie odróżnia moczu od krwi, ale uważa że zjadł wszystkie rozumy i ciągle się kłóci. Mają też dyrektora marketingu- wymyśla jakieś pakiety i ulotki. Pielęgniarki w Punktach pobrań mają te pakiety sprzedawać, ale jak nie sprzedają to i tak im nic nie zrobią. Laboratoria pracują w systemie Marcel - to takie oprogramowanie do obsługi. Parę lat można w Alabie popracować, pouczyć się trochę, ale na dłuższą metę nie warto bo specjalizacji nie zrobisz,nie awansujesz a narobisz się bardzo.
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-26 10:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i to jest kwota, którą masz na pewno na początek, bo potem już tylko lepiej jest, poza tym dochodza premie, na pewno na stanowisku jako Pracownik działu Windykacji.
zdjecie uzytkownika
admin - 2016-02-26 12:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uciekajcie od centrali.
zdjecie uzytkownika
stefan - 2016-03-07 21:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@admin, a dlaczego niby uciekać od centrali? Wydaje mi się, że firma nie ma żadnego problemu w tym dziale. Alab chyba jest profesjonalną firmą laboratoryjną.
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2016-03-09 19:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Również nie polecam tej firmy. Nie ma szans na podwyżkę, laboratorium nie ma żadnego nadzoru. Ich hasło "Oznacza wiarygodność" - to pic na wodę, sama wiem od wewnątrz jak wygląda wydawanie wyników. Jeżeli trafi się na niezbyt inteligentnego kierownika, który nie zna się na niczym, tylko na zlecaniu wszystkiego diagnostom, to wyniki mogą być naprawdę nieadekwatne. U mnie w labie nie przestrzegało się podstawowych procedur tylko się robiło, co kierownik kazał. A że nie zwracał uwagi na nic, to tylko nadzieja była w młodych diagnostach. Cieszę się, że uciekłam z tej firmy.
zdjecie uzytkownika
ajdiosjdo - 2016-03-09 21:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do jakości wykonywanych badań nie mam raczej zastrzeżeń, myślę że od strony pacjenta wszystko jest jak najbardziej w porządku, raczej od strony pracowników bywa, a raczej jest źle. Rzeczywiście - podwyżki brak, premii nie ma (chyba, że od świeta, nie wiedzą jak motywuje i nagradza się pracowników).
zdjecie uzytkownika
wiem wszystko - 2016-03-14 18:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżek może nie ma dlatego, że nikt się jakoś specjalnie nie wykazuje @ajdiosjdo :) Wiem natomiast, że szukają młodszego analityka i wymagają na to stanowisko wyższego wykształcenia.
zdjecie uzytkownika
ijerng - 2016-04-23 11:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wiem wszystko - coraz więcej klientów, ciągle tyle samo ludzi - to znaczy, że się nikt nie wykazuje?
zdjecie uzytkownika
mikola - 2016-04-23 11:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dobry znak, nie wiem co narzekasz. i ja wysyłam cv na analityka finansowego bo jest rekrutacja teraz
zdjecie uzytkownika
An - 2016-05-05 22:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyślij i daj znać jak poszło @mikola. Ja się zastanawiam nad specjalistą ds. kadr i płac w Markach. Zadania to głównie monitorowanie czasu pracy oraz przygotowywanie dokumentacji kadrowej czy wprowadzanie danych do wyliczania wynagrodzeń i świadczeń dodatkowych. Więc prosta sprawa.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ALAB laboratoria Sp.z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALAB laboratoria Sp.z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert