brak logo

Swedwood Poland

Chlastawa

Opinie o Swedwood Poland

anonim 2009-05-30 23:46:16
Słowa kojarzące się z Swedwood Poland Sp. z o.o. Oddział Fabryki WEST (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Swedwood Poland Sp. z o.o. Oddział Fabryki WEST:
Najbardziej nie podobało mi się w Swedwood Poland Sp. z o.o. Oddział Fabryki WEST:
burak 2010-02-22 10:54:44
Fizycznie nie jest zbyt ciężko,ale psychicznie to jest dramat.Mam wrażenie że chcą pracownika wykończyć psychicznie.Zastraszanie,[usunięte przez moderatora],brak jakiejkolwiek kultury ze strony mistrzów jak również ze strony kierownika produkcji,ten gość przechodzi siebie samego[szydzi z pracowników,wysmiewa,przeklina,brak polskich słów w jego wypowiedziach,kompletnie nie przygotowany do pełnienia tej funkcji,jeżeli cokolwiek się stanie wszystkiemu są winni pracownicy].Ogólnie nie jest żle tylko ten kierownik!!!!!!
1
anioł 2010-11-18 23:03:51
Jest bardzo źle, ponieważ młodzi Polacy z dyrektorem na czele nie mają pojęcia o kierowaniu zespołem. Tak to bywa, gdy firma z kapitałem zagranicznym kierowana jest przez nieprzygotowanych ,młodych i za wszelką cenę chcących się przymilić Szwedom młodzieniaszków. Szwankuje komunikacja, istnieje wiele konfliktów, ceni się donoszenie, nie ma dialogu. Krótko mówiąc wstyd. Można odnieść wrażenie, iż dobre opinie wystawił sobie sam dyrektor.
2
majki 2010-12-30 15:36:29
Masakra. Zgadzam sie z powyższą opinią. Brak zwyklych umiejętności w zarządzaniu zasobami ludzkimi doprowadza do bałaganu, nie potrafią podejmować decyzji, zgodych ze zdrowym rozsądkiem.
1
ciekawy 2014-03-03 21:55:14
...a czy to prawda że w regulaminie macie wpisany 60 godzinny tydzień pracy?
Pozdro
2
luki 2014-08-07 12:20:16
Firma zmieniła nazwę na IKEA? Jak tam na produkcji, jakie warunki, jakie wynagrodzenie, jaki socjal, ile godzin pracy tygodniowo, ile zmian?
obi wan 2014-08-10 22:25:05
Wiecie dlaczego właściciel IKEI jest jednym z najbogatszych ludzi na świecie?
Bo np. w Chlastawie oferuje pracę za 1300zł netto na 3 zmiany. Normalnie jak w Bangladeszu. A podobno w EU jesteśmy...
???? 2014-12-16 11:33:08
Jaki system wynagradzania? Walczysz dla Szweda na 3 zmianach za minimum krajowe - taki system!
pracownik 2015-01-12 20:45:07
Przyjęcia są , tylko trzeba mieć plecy, są plecy - masz dobrą robotę, czyli nie wyrwiesz rąk. Nie masz pleców , będą Cię rzucać na najgorsze roboty. Mistrzowie potrafią stać ze stoperem w ręku nad pracownikami. Do tempa linii każdy musi się przyzwyczaić, jeśli wydawało Ci się ,że w życiu naprawdę potrafisz szybko pracować, tam przekonasz się,że zawsze można przesuwać granicę i wskaźnik wydajności. Lizusy przekazujący informacje majstrom mają spore szansę na podwyżkę..ale to normalne. Prawo dżungli obowiązuje , ewentualnie układy. Kasa zawsze na czas oraz socjal zapewniony i normalne umowy. Choć agencje tymczasowe wchodzą szeroko. Rozwój też w porządku jeśli pracownik ma chęci i wykazuje się może lecieć do Chin , USA. Szkolenia na porządku dziennym. Zarobki średnio między 2 a 3 ,zależność od stawki, może być i 4 z nadgodzinami.
dzinno 2015-02-19 16:29:22
Niestety tak jak pisze "pracownik" jest teraz praktycznie wszędzie. Ja bym chciał wiedzieć na co osoba przeprowadzająca rozmowę rekrutacyjną najbardziej zwraca uwagę: wygląd, sposób mówienia czy na wartość merytoryczną i jak zrobić dobre pierwsze wrażenie bo niebawem mam takie spotkanie więc może osoby które tam pracują i mają ten etap za sobą będą mogły mi pomóc?
metal 2015-03-01 23:13:58
No niezły z ciebie drewniak, idź walczyć o dobre imię firmy, normalnie porażka
dlaczego? 2015-10-09 10:41:58
Dlaczego podczas audytów ludzi z IKEA u podwykonawców, ściągane i chowane są kalendarze z modelkami topless lub w bieliźnie?
macher 2016-01-11 11:44:11
Czy agencja Randstad prowadzi obecnie rekrutacje dla "klienta w okolicach Zbąszynka"? I oferuje " możliwość zdobycia doświadczenia u jednego z największych producentów mebli na Świecie" (pisownia oryginalna)? Agencja ta oferuje "atrakcyjne wynagrodzenie", niech ktoś napisze jakie bo śmiem wątpić.
A tak na marginesie za pół roku nowa, wielka hala otwiera się pod Tomyślem, BEROTU-IKEA, ciekawe jakie tam warunki będą.
cnc 2016-01-13 16:16:28
Tak, poszukują, praca od zaraz więc dla bezrobotnych, zatrudnienie przez agencję. Podejrzewam więc ze lipa.
zainteresowany 2016-05-19 20:07:22
BEROTU prowadzi już rekrutację do nowej fabryki ale z tego co wiem nie będą korzystali chyba z agencji albo im się odmieni ?
zainteresowany 2016-05-19 20:08:06
BEROTU prowadzi już rekrutację do nowej fabryki ale z tego co wiem nie będą korzystali chyba z agencji albo im się odmieni ?
Kadafi kierowca 2016-07-22 16:13:05
Może ktoś się zainteresuje tym "Zimbabwe, Takie firmy właśnie powstają w w takich rejonach Polski gdzie ludzie nie mają zbytnio wyboru. Szwed nie jest głupi choć pochodzi z kraju łośia. Oficjalnie to się nazywa wspieranie obcego kapitału w Polsce a tak serio to nic innego jak wydymanie bliźniego.
rumun 2016-10-08 23:59:13
Dokładnie jak piszesz, Randstad właśnie wypuścił ogłoszenia na pracownika produkcji "w okolicach Zbąszynka", 3 zmiany 4 brygady, praca dla łosi. Zbieranina bezrobotnych do byle jakiej pracy za najniższą stawkę.
1
Kika 2016-10-09 20:45:23
To jaka stawke agencja proponuje?i jaka to robota pzdr prosze o wiadomosc
Zatroskany obywatel. 2016-12-05 14:48:36
Jeśli chodzi o agencję, to pierwszy rzut był na Logistyce. Duuuuża rotacja, ale co się dziwić, jak zgłosiła się dosłownie cała "patologia" z okolicy. Cyrk na kółkach. Przychodzili pijani do pracy, pili w pracy(!), nie przychodzili wcale. Po "odsiewie" została grupa całkiem w porządku. W większości bystre, robotne chłopaki. Po jakimś czasie, część pracowników Randstad zostaje zatrudnionych przez IKEA. Ale jest to bardzo mały procent. Co do samej pracy, tam gdzie ja pracuję, na Logistyce, kolorowo nie jest, zwłaszcza ostatnimi czasy. Ludzie w stresie pracują, kierownictwo wydaje się nie mieć pojęcia o tym co się dzieje na magazynie, co chwilę jakieś głupkowate decyzje, po prostu tragedia. Zarobki całkiem przyzwoite, ale wysokość podwyżek zaproponowanych w tym roku to jak strzał w pysk - 2.5%. Śmieszne po prostu. IKEA chyba wciąż ma jakieś złudzenia, że są najlepszym pracodawcą w okolicy. Oczy się otworzą jak zaczną sie ludzie zwalniać.
Zostaw swoją opinię o Swedwood Poland - Chlastawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland