brak logo

KILOUTOU Polska Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o KILOUTOU Polska Sp. z o.o.

cycu 2016-05-17 14:36
a macie jakieś informacje na temat warunków pracy w tej firmie ?
pyrex 2016-11-08 17:38
Mocno się rozwijają, od stycznia przejmują Tytanium. Coraz bardziej widoczni na rynku.
Świechu 2017-01-22 13:01
Mocna ekipa. Współpraca na najwyższym poziomie. Polecam.
2
Mimi 2017-02-15 21:16
Jakoś strasznie tu cicho, może to cisza przed burza, może ktoś zdobędzie się na odwagę i powie jak mu się w firmie zaczął błogo 2017 r. Ps. Chyba wiecie byli ewpiacy o co pytam:)
4
Triki 2017-02-15 22:02
Heh mimi dobre, w grupie siła to my oramy na obroty w tej firmie nie prezesy ani dyrektory, często w błocie, mrozie itp. Nie dajmy sobie wmówić że inni wiedzą co jest dla nas dobre a co złe, pozdrawiam
Agnieszka 2017-02-19 11:32
No co się dzieje?
.Proste i na temat.
W firmie się źle dzieje,pracownicy z oddziałów byłego Tytanium wiedzą o czym mówię ich "zarząd" to rak który zabija kreatywność i zwykłą chęć do pracy .To oni stworzyli realne zagrożenie dla tak prężnie rozwijającej się firmiy, burząc morale wśród załogi.......Tragedia.
Ich nie odpowiedzialne i nie przemyślane a wręcz chaotyczne działania teraz się zemszczą.
Nie polecam..decydując się na pracę w obecnym Kiloutou decydujesz się na ciągłe kłamstwa i nie dotrzymywanie obietnic pracodawcy,firma mało wiarygodna,tylko na rozmowie o pracą obiecają Ci złote góry a potem tylko pasmo rozczarowań.Hehe !!
Śmiało można powiedzieć,że już ponad połowa całej załogi Kiloutou mocno myśli o zmianie pracy!!!!
A jak podpiszesz ich pseudo umowę o zakazie konkurencji to dosłownie stajesz się ich niewolnikiem.
Wstyd!!!Ponoć firma na europejskim poziomie,a strasznie powiało buractwem i komuną!!!!
3
sid 2017-02-19 18:04
Nie ważne czyj zarząd!W Kiloutou rządzą ludzie bez wyobraźni i kręgosłupa-tymbardziej bez jaj,oprócz a.jaski.....bo trzeba mieć skur....jaja,żeby dać takie umowy!Ta baba nie ma skrupułów!
A reszta dyrektorów pozwala jej wprowadzic tą absurdalna umowę,nie broniąc Nas pracowników przed nią.Nikt w tej firmie nie kieruje się dobrem pracowników,firma nastawiona na wyzysk i nic więcej.
Ostrzegam,przed rozpoczęciem tu pracy,nowy zarząd zabłądził i prowadzi do katastrofy a francuscy właściwie tylko przyglądają się całemu zamieszaniu.
Unikajcie Kiloutou Polska,jak już pisano w poprzednim poście są niewiarygodni i stracili zaufanie u wszystkich.....
3
Marek 2017-02-20 05:16
No i to właśnie pokazuje jakość tych dyrektorów, bo dając takie umowy do podpisu mieli nas za baranów, czekam teraz kiedy pojawia się na oddziałach i jak spojrza w oczy pracownikom, których chcieli oszukać. Ps. Koledzy i koleżanki chce z tego miejsca podziękować za piękny gest solidarności- w tym przypadku udowodniliśmy że jesteśmy jedną drużyna i potrafimy bronić swoich interesów.
4
Tymon 2017-02-20 05:55
Do zarządu a gdzie aneksy z podwyżkami skoro jesteśmy dla firmy tacy cenni? Pracując za grosze w jednym województwie chyba nie myślicie że za te same pieniądze będziemy świadczyć pracę w kilku województwach? Czy może umowa o konkurencji, miała spowodować obniżki pensji i sznur na szyji pracownika?
3
leszczu 2017-02-20 06:20
Kiloutou to totalne dno.Ponoc nikt nas u nich nie trzyma i takie stanowisko obrali,jak Ci się coś nie podoba to droga wolna.
Także Panie i Panowie dla mnie sprawa jasna trzeba szukać szczęścia gdzie indziej.A reszta niech się wybija w tym kołchozie.
A umowy za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie podpisze,na pewno nie w tej firmie.
4
bot 2017-02-20 06:51
To portal dla szukających opinii o pracodawcy więc je wystawiajmy.
Kiloutou
-zarobki,zależy od stanowiska ale uważam,ze do najgorszych nie należą
-atmosfera fatalna-porównać ją można do obozów zagłady
-twoi przełożeni-wyższy pion-amatorzy nie potrafiący niczego dobrze zrobić
-szanse na rozwój=0
-znajdziesz tu kłamstwa i rozczarowanie
-ludzie pracujący na oddziałach-różnie,ale raczej normalni
-firma stosuje praktyki manipulacji
-jako PH,albo administracyjny musisz podpisać umowę o zakazie konkurencji,która łamie wszelkie prawa etyki,chcesz ją przeanalizować z prawnikiem-zapomnij,albo podpisujesz albo wypad.
Moje zdanie,nie polecam.
4
competitor 2017-02-20 14:36
co ja czytam... :) a już myślałem, że może dla odmiany w tej firmie jest trochę lepiej niż w konkurencji, ale widzę, że też słabo. No cóż, taka branża, chyba lepiej uderzyć w kierunku sprzedaży. Doświadczenie z tej branży robi z Ciebie twardziela i nic już w życiu zawodowym Cię nie zdziwi :) Dziwią mnie tylko cyrografy do podpisu, bo gdzie ten pracownik operacyjny mógłby uciec, tylko dwie firmy się liczą w PL. pozdro od konkurencji!
2
TYSZE 2017-02-20 23:18
Jak opinie to opinie.
Całość komfortu pracy,w Kiloutou oceniam mega negatywnie.
Po połączeniu z Tytanium i EWPA w Kiloutou powstał dosłownie totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Brak ładu zasad i osób mądrze zarządzających.
Sama firma jaki branża ciekawa i rozwojowa,ale nie w tym czasie,Francuzi muszą zrozumieć,że władza w rękach zarządu byłego Tytanium nie wróży nic dobrego,a na pewno odstraszy większość pracowników.
Ludzie z firmy już uciekają,albo mocno o tym myślą.
Osobiście na ten czas nie polecam pracy w kiloutou.
3
Fryderyk 2017-02-21 05:49
Panowie dyr. M. K. i M. J. chcą panowie wywołać efekt domina podejmując tak nieprzemyślane działania, czy przykład Łodzi nic was nie nauczył?-CAŁA ZAŁOGA W KRÓTKIM CZASIE SIĘ ZWOLNIŁA, A CHODZIŁO O PARĘ ZŁOTYCH PODWYŻKI. Jeśli jesteście managerami to umiecie liczyć, czy stać firmę na takie ruchy w całej Polsce, bo chyba nie myślicie, że podpiszemy ta drastycznie niekorzystna UMOWĘ.Konkurencja nie śpi i z chęcią przyjmą naszych klientów w swoje mury.
Ja też tej wersji umowy nie podpisze, umiem czytać, mam swój rozum i nikt mi nie wmówi że jest w niej choćby 1 zapis z korzyścią dla pracownika.
4
ELIZ 2017-02-21 07:20
Jak to cała załoga się zwolniła ?Kiedy?
Słyszałam,ze najlepszy nasz przedstawiciel handlowy rzucił papierami,bo wciskali mu tą niedorzeczną umowę,ale o reszce załogi nic nie wiem,czyżby kolejni ludzie przejrzeli na oczy?
Handlowiec który odszedł z Łodzi poszedł do konkurencji,chłopak robił ok 4 mln rocznie i firma o niego nie zawalczyła,a chciał parę groszy podwyżki w zamian za podpisanie tej umowy i związanie się z Kiloutou na zawsze.
Pomyślcie słabiaki co teraz zrobią z nami jak im tego nie podpiszemy????
A nie podpiszemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witaj konkurencjo ;-)
2
ACDC 2017-02-21 19:39
Pracownicy Kiloutou Polska.
W związku iż nie podpisanie umowy o zakazie konkurencji pod groźbą utraty pracy nie przyniosło zamierzonego skutku,zarząd wysłał do wszystkich kierowników regionu broń krótką typu-Pistolet Glock 17 GEN 4 kaliber 9x19 MM i ostrą amunicję.
Teraz zobaczymy,czy jesteście naprawdę twardzi............
A tak na poważnie stało się faktem iż straszą ludzi na oddziałach zwolnieniami jeżeli nie podpiszą im tych śmiesznych umów.
Patologia............
4
El Menago 2017-02-21 20:52
Potwierdzam opinie. Dla zniechęconych dodam, że niedługo wszystko się zmieni. Firma już szuka specjalisty na jednym z popularniejszych portalów z ogłoszeniami pracy:

http://www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-hr-i-eb-lodz,oferta,5115424

Najbardziej podoba mi sie zapis 3 z zakresu obowiązków oraz 3 z rubryki oferujemy ..... nietuzinkowy zespół ^^
Kiloutou / Killyou 2017-02-21 21:45
Niestety powyższe opinie są prawdą. Firma od początku nastawiona na rozwój zmierzająca w dobrym kierunku, nastawiona na ludzi, że to oni są najważniejsi, że oni budują tą firmę jako lidera w branży!!! Lecz wszystko się odwróciło w krótkim czasie, dobiciem jest podrzuceniem niekorzystnych lojalek, których takich już dawno prawnicy nie widzieli. Firma tłumaczy się zaufaniem i właśnie...gdyby firma miała zaufanie dla swoich pracowników to nie naciskałaby o podpis już w skandaliczny sposób nie dając szans do rozmów. Wszyscy będą to pamiętali na długo więc...kiepski start ku lidera.
5
Małgosia 2017-02-22 05:56
W obecnym stanie nie da się budować pozycji lidera, to co wyprawia się w tej firmie to zamach na godność ludzka, na podstawowe wartości etyki.To jak się traktuje pracownika przypomina pacyfikacje w kopalni wujek, groźby podpisania umowy argumentowane utrata pracy. Ktoś tu się pogubił i podejmuje desperackie ruchy, bo boi się, że jak nie podpiszemy to aut z dyrektorskich stanowisk, i budżecik ciepłego ogniska domowego rozpadnie się jak domek z kart, nawet się nie naciesza nowymi Passatami, rozpasanie kosztem pracownika.
5
Kuba 2017-02-22 06:22
A dlaczego pracownicy tytanium mają umowy o konkurencji znacznie łagodniejsze, a ludzie z K2 tak drastycznie niekorzystne? Odpowiedź jest prosta, podpiszemy to skończy się wypłacanie premi, bo nie mamy stosownego zapisu do umowy, ujednolicone zostaną pensje,domniewam że w dół, i sami zaczniemy szukać pracy, tylko wtedy będziemy już z ręką w nocniku, obdarowani zakazami i z brakiem perspektyw na rok czasu.
2
Łódź 2017-02-22 18:52
A jak się pracuje na takim stanowisku jak pracownik zaopatrzenia budów?
łower 2017-02-23 03:50
Do Łódź: pracownik zaopatrzenia budów to inaczej kierowca, praca polega na dostarczaniu i odbiorze sprzetow i maszyn od i do klienta.
Zostaw swoją opinię o KILOUTOU Polska Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KILOUTOU Polska Sp. z o.o.