"Sun-Power"
3 81 6 1

Opinie o "Sun-Power"

anonim

(usunięte przez administratora)

ew

jak to nikt, non stop ktoś nowy cytuje komentarze z tego forum, wiec raczej wszyscy czytają, a nie nikt :D

Tymon

Czy wiecie cos o potrzebach kadrowych? Warto się starać?

kaasencjaa

Witam chciałam wam opowiedzieć jak wyglądała moja współpraca z firmą sun- power. Ustalając z panią Katarzyną wszystkich szczegółów pracy, strasznie wszystko kolorowała opowiadała jaka stawka że 7-8 euro na rękę wychodzi bla bla... zaproponowała nam również auta służbowe i opowiedziała jak to fajnie jest , auta okazały się być tragedia ponieważ za wszystko odpowiadasz tzn. mycie raz w tygodniu oczywiście za ich kase ale musisz to robić , tankować i rozliczają cie za każdy km ponieważ jeździsz z nadajnikiem w aucie , najbardziej ryzykowne są mandaty za wykroczenia które są naprawde spore a po drodze do pracy dużo kontroli jest i zawsze jest ryzyko a jako kierowca ty ponosisz odpowiedzialność za to, każda rysa itd na aucie musisz ją zgłaszać zanim oddasz auto pod koniec bo inaczej ty za to płacisz. Po przyjeździe tam grupą 4 osobową wszystko nam pięknie dalej zachwalali że ile to u nich sie zarabia itd. mieszkania które dają naprawdę zadbane i fajne ale pralnie płatne oczywiście bo trzeba na wszystkim hajs wyciagać , duże kary dotyczące stanu pokoi i np zakazy prania po 22 a wcześniej nie dobijesz sie do wolnych pralek :/ Pierwszy dzień pracy wysyłają cie ja dostałam z jedną koleżanką prace na sadzeniu truskawek wiszących (jeździło sie takimi krzesełkami do tyłu i wbijało sadzonki na pewną głębokość , oczywiście bez jakiegokolwiek poinformowania po 12-15 minutach w zależności od nasłonecznienia szklarni włączały sie natryski które można wywnioskować napewno nie mogły być czystą wodą bez jakieś chemii a byłeś nimi i tak ochlapany bo nie dało sie wysiedzieć w kapokach przeciwdeszczowych cały czas bo było za gorąco, wracałeś z mokrymi butami po takiej pracy ) w tej pracy gwarantowane było tylko 38h tygodniowo bez możliwości nadgodzin więc mozna wyliczyć sobie że nie da sie zarobić kasy, gdy w tygodniu płacisz za mieszkanie i ubezpieczenie 100 euro a musisz też za coś żyć a stawka na rękę wyjdzie ci z 6.90 euro. Oczywiście po otrzymaniu takiego rachunku po zrezygnowaniu z współpracy z tą firmą dostajesz go w języku holenderskim i pani katarzyna nie jest pomocna na jakąkolwiek pomoc z kim sie komunikować jak nie wzięli np. twojego numeru konta a na rachunku wisi kasa twoja, pani kasia odpisuje ci żebys komunikował sie z administracja i że to nie jej sprawa a o dodzwonieniu sie do niej z numerów które zostały podane można pomarzyć , ponieważ nie odbiera chociaż w te dni pracuje w biurze w tym samym budynku co my posiadaliśmy mieszkanie. Na rachunku oczywiście nie jest odciągnięty cały podatek od dochodów który wynosi około 18-19 % z mojej wiedzy po przeczytaniu jakie są stawki podatkowe w holandii dla osób na wiekówkach itd. na rachunku odprowadzone jest tylko jedynie 6% więc gdzie reszta gdy pani katarzyna zapewniała że całość odprowadzają , po prostu wygląda to tak, że dostajesz przy rozliczeniu rocznym kwote różnicy tego podatku który musisz zwrócić , więc sobie policzcie ile to kasy na większa skale zarobków wychodzi... Mieszkanie w którym mieszkasz twoi sąsiedzi to nie są polacy jak cie agencja zapewnia że jest tam 40% polaków z 100 ludzi mieszkających tam , nie jedynymi polakami była moja grupa 4 osobowa na całość rumunów i cyganów , polacy chyba juz sie nauczyli że przez takie agencje to nie da sie zarobić nic i lepiej pracować w polsce a takie coś to jedynie możliwość wakacji i tyle bo pracując 38h tygodniowo serio nie masz co robić w wolnym czasie oprócz zwiedzania :/ (oczywiście kapoki które podarowała firma pracownikom były odpłatne o czym cie nie informowali 8euro za sztukę ) więcej wydatków niż zarobku. Jako osoba 19 letnia na wiekówce naprawdę nie polecam tej firmy bo podatek i tak każdego później dopadnie a gra aktorska pani kasi mija gdy pytasz ją o wszystko prosto w twarz bo kobieta nie potrafi dobrze kłamać na żywo zaczna sie stresować gdy pytasz ją o każdy szczegół odpowiada ci że nie wie, że mówiła jak to wygląda , że ona informowała jak to wygląda .

Gutek

Czy firma pracuje normalnie? Taka cisza??

Jerzy

Za leżenie żadna firma nie będzie płaciła,

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak pracuje sie z nimi?

Były pracowbik
@Zainteresowany 05.04.2018 09:05

Bez zmian, nie maja mieszkań i kwateroją gdziekolwiek (baraki, rudery, kontenery). Polaków możę 15 % reszta to cygany (niby słowacy, rumini i wegzy). Praca tylko na polu (ciepło, zimno, leje, wieje – musisz (usunięte przez administratora) albo koniec umowy). Z biurem nie ma kontaktu – jak coś potrzebujesz to masz wysłać maila na nie istniejacy adrwes:). Kaska kłamie w oczy – daje kary jak nie odbierasz telefonu a odebrać nie możesz bo jesteś w pracy. Kazała mi (usunięte przez administratora) rowerem 12 km i upiera się (usunięte przez administratora) ze 12km to jest 10 km. Chorego kolege zastraszyłą – musiał isc do pracy chory albo… Mieszakm w gluwnym holetu (Tieray) – co tydzień karetka, ochrona i policja. Na hotelu szefuje cygan – nienawidzi Polaków wiec nic nie załatwisz. Reszta nie ma czas nawet pogadać, pracy nie możesz zmienić bo koniec umowy, jak zachorujesz – koniec umowy, upomnisz się o pieniądze-koniec umowy, będziesz robił co chcą albo KONIEC UMOWY! Ostanio znowu coś zrobili z podatkami dostołem 15 korekcji ( 150 eur mniej ) i ani słowa wyjaśnienia. 4 prarki na 130 osób i jeszcze nie możesz prac w nocy bo meneger-cygan nie może spać. Kary, kary, kary –regulamin ma 5 stron z tego 3 to kary i koszty. Znalazłem lepsza prace – byle do piątku i stąd spierdalam. Nie polecam, ani dobra praca, ani dbra płaca, ani podejście do ludzi – cyganska melina nie firma.

Gigi
@Były pracowbik 24.04.2018 10:32

Zgadzam się. Wykorzystuja ludzi szukają białych murzynow wytrzymałam tam tylko miesiąc i nigdy więcej do Sun power rzucają ludzi z kwiatka na kwiatek nie dają szansy się wykazac musisz zapieprzac jak głupi osiol kto wymyślil wgl jakieś normy na dobrą sprawę gdyby w Polsce tak było ludzie by bez pracy zostali. Wyrzucają Cię za to ze nie wyrabiasz normy albo nie zapieprzasz tak jak oni nie mówią bo robisz swoim tempem. W życiu nie polecam sun-powera a tfu pluje na ta firmę. Oszukują z wyplatami odciągaja nie wiadomo za co. .. jeszcze w dodatku te chore wiekowki nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. .. Brak słów na ta firmę. .

Gigi
@Były pracowbik 24.04.2018 10:32

A z Kaśka nie idzie się wgl dogadać. ..

Hanna

Co powiecie o pracy w Sun-Power? Informowaliście wcześniej o problemach z terminowością wypłat, czy ta kwestia została wyjaśniona? Czy Polacy pracujący w firmie mogą liczyć na umowę o pracę? Czy to praca głównie zmianowa? Pracodawca zapewnia transport zagranicę lub zwraca koszty dojazdu? Występują jakieś problemy z kwaterunkiem?

Administrator

Co teraz dzieje się w tym momencie w "Sun-Power"? Ostatni post zamieszczony został 30 temu. Na pewno od tego momentu wydarzyło się wiele ważnych rzeczy, które dotyczą organizacji pracy i pracowników. Może ktoś jednak śledzi to forum i mógłby coś napisać o tym szefie?

nigad
@Administrator 15.02.2018 10:08

Wiesz co się dzieje? Dalej oszukują ludzi. Pracujesz, pracujesz, a potem przychodzi wezwanie z Belastingdienst, ze musisz oddać kilkaset euro, poniewaz Sun power nie odprowadzal wszystkich podatkow. A jak zapytasz o to sun Power, powiedzą Ci, ze o wszystkim Cię przeciez poinformowali , a ty wyraziles zgode i zdawales sobie sprawe, ze bedziesz musial sam placic podatek, a Belasting bedzie mial to w (usunięte przez administratora) Przyjechales zarobic odlozyc, a bedziesz musial kolejny rok zap..... w polu zeby oddawac do skarbowki to co sobie zabral sunpower dla siebie. Ot taka moc slinca.

Pikaczu

Płacą tygodniowki oczywiście, tylko na początku trzeba poczekać 2tygodnie,a radzę podejść do nich i poprosić o wniosek na którym podajesz swój numer konta, bo na początku zasypia Cie tysiącami dokumentów ale ten jeden który jest najistotniejszy aby dostać wypłatę nie jest tam zawarty, czyli generalnie ja dostałam wypłatę po 4tygodniach od przyjazdu. Poza tym często się komuś nie zgadzały wypłaty, kwitki wysyłają po holendersku i ciężko jest sie polapac o co chodzi za co te odciagniecia od wyplaty itd, ale jesli zobaczysz ze Ci brakuje to dzwonisz i wysyłają Ci brakujące pieniadze, gorzej jak ktoś jest nieogarniety to zostaje okradziony (u mnie niebylo nigdy za malej wypłaty ale jeden Pan miał problem praktycznie co tydzien np o 20euro za malo). Pracowalam w szklarni jak sie przyzwyczaisz to jest calkiem spoko, na początku ciezko jak wszedzie nie należy się zniechęcać odrazu :) kontakt z biurem ciężki, po wyjeździe musiałam ciagle dzwonić i pytać o zaległe pieniądze (premie i urlopowe) zwlekali ale ostatecznie wysłali, jeden plus to bardzo duże zgranie ludzi w hotelu, jak dla mnie bardzo dużo pomocnych osób, menagerowie też nie najgorsi, polecam nie jest tak źle, ale ja wolę jednak prace bliżej większego miasta i większe zarobki :)

Reno

Ja wam powiem tak pracuje w tej firmie od roku i nie narzekam fakt faktem kasa nie jest az tak zachwycajaca ale wystarczy i na rzycie i na wydadki i na odkladania nawet jezeli pracuje sie na szklarni.Ja nie mam z nimi problemow proste jezeli ty jestes wporzadku dla nich oni dla cb tez prawda jest to zw z biurem jest ciezki kantakt ale wszystko w swoim czasie zalatwia jak dla mnie jedna z lepszych posrednikow pracy w holandi i polecam

rzycie
@Reno 28.11.2017 22:24

hahhahahahaha :D Zobaczysz na koniec jak bedziesz chcial sie rozliczyc z podatku i sie okaże, że bedziesz musial oddawac do Belastingu. No coż... Twoje "rzycie" pokaże jak się konczy wspolpraca z Sun Power. Powodzenia.

kris

Radze sie 100000 razy zastanowic znim zaczniecie tam prace. Kombinuja jak moga zeby nie ponosic odpowiedzialnosci za kradziez.e i oszustwo.

Byly pracownik

Pracowalem przez ta agencje kilka miesiecy w szklarni na pomidorach ogulnie praca nie jest zla ludzie ok nie na kazdej szklarni . Co do zarobkow to zalerzy ile godzin tygodniowo jest taki okres ze zarobisz a jest tak ze nie oplaca sie siedziec . Co do wyplat sa tygodniowki . Eyglada tak za 35.42 godz pszepracowantch wychodzi I teraz naj lepsze :))) podsumowanie tygodniowki juz mowa o potraceniu za hotel itp a wiec za 35,42 godz wychodzi 339,50-16,77- 30,65-1,53-56,30-21,49=212,76 Euro :))) I z 212,76-60Euro na jedzenie ZOSTAJE 152,76 euro wyplaty na czysto 152,76 razy 4,1 = 624zl na tydzien jak na ta agencje to wstyd I porazka totalna . A I dodam ze do pracy jest ok 10-12km do pracy transport rower ktury jest drogi w utszymaniu kary jakie wala za rower to kleska totalna . Ogulnie nie polecam . Jak mi nie wiezycie ZAPRASZAM DO SUN POWER :)))) powodzenia dla osob kturzy podieli decyzje zpulpracy z ta agencja na szklarni

Bruno
@Byly pracownik 23.09.2017 16:47

Ponadto Sun Power nie odprowadza wszystkich naleznych skladek, wiec liczcie sie z tym, ze przy rozliczeniu z Belastingdienst, bedziecie musieli jeszcze doplacac i to wcale nie male sumy.

Hanna

@Krzychu rozumiem, że Twój kolega miał inne doświadczenia z pracy w firmie. Rzeczywiście możliwe, że dużo zależy od lokalizacji. Jednak z tego co widzę na stronie firmy zakwaterowanie spełnia wszelkie normy mieszkalne i agencja posiada certyfikaty SNF i że jest nawet możliwość miejsca w pokoju jednoosobowym. Ktoś jeszcze może powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z Sun-Power?

NICK
@Hanna 31.08.2017 14:19

mozliwosc miejsca w pokoju jednoosobowym, chyba dla pracownikow biura hahahahhahahahahahahhahaha

Paweł

To jest agencja pracy nie dla wszystkich ,tylko dla Rumunów.tak powinien się ogłaszać

johan45

Złodzieje którzy dorabiaja sie na ludzkiej krzywdzie...takie biura powinni zamykac a ludzi ukarac...

Hanna

Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z Sun-Power, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam o tym, że opinie nie mogą naruszać regulaminu portalu. Przed zamieszczeniem wpisu należy zapoznać się z jego treścią.

ODRADZAM

Absolutnie nie polecam. Warunki w hotelu tragiczne, syf, smród, przy wysokiej temperaturze jak w piekarniku ("hotel" jest skonstruowany z metalowych baraków), pokoje 4-6os, miejsca jak w więzieniu. Cotygodniowe kontrole, czy w pokoju czysto - wystarczy, że jedna osoba np. nie zaścieli łóżka - kara dla wszystkich po 30-50e od osoby. Pracownicy biura nie mają pojęcia o swojej pracy, koordynatorzy wyżywają się na pracownikach a jeśli im na to nie pozwolisz będą się czepiać i szukać problemów tak długo, aż nie wylecisz. Dalej idąc - zwolnienia za byle co, albo w ogóle pracy brak - poznałem przypadki, że ludzie po tygodniu od przyjazdu wracali, bo pracy dalej nie było. Poza tym spore opóźnienia w wypłacaniu środków - nawet tygodniowe (W moim przypadku), generalnie kołhoz a na wejściu zamiast "werkt samen" powinno być &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, już nie wspomnę o samej pracy po 10h a płacą za 8, w warunkach polowych nawet bez toalety. Nawet miesiąca nie wytrzymałem, a pracowałem w różnych krajach UE przez ostatnich kilka lat, nigdzie nie było tak źle.

Krzychu
@ODRADZAM 25.07.2017 17:32

a już chciałem jechać, kolega pracował i chwali, ze tygodniówki płacą etctera..,a może zalerzy gdzie trafisz? niewiem, polećcie jakieś normalne biuro! Jak nie jeden z Nas, potrzebuje zarobić, ale w normalnych warunkach i bez szarpania o kase

Ika

Wyjeżdżam niedługo do pracy w Tienray czy po otwarciu nowego budynku nadal są takie warunki i nadal nie polecacie tam jechać???

Pracownik Sun-Power
@Ika 02.06.2017 22:55

Tak, nie przyjeżdżaj trzymaj się z daleka od tego biura.

Hanna

@mały84, myślisz o aplikowaniu? Korzystałeś już kiedyś z usług "Sun-Power"?

mały84
@Hanna 23.03.2017 12:22

no właśnie się zastanawiam bo wiem ze teraz jest wyjazd 27 na truskawki i 10 kwietnia na szparagi, nigdy nie wyjezdzalem z sun power , masz moze jakies informacje ? pozdrawiam

mały84

jak wyglada praca z sun power w holandii przy truskawkach albo szparadze ??

Gunia

Czesc wszystkim! Czy warto wyjechac z tym biurem do pracy? Nie widze za pozytywnych opinii, ale czy naprawde jest tak fatalnie? Czy jest tam teraz i moze powiedziec jak sytuacja wyglada? Wielkie dzieki za pomoc! Pozdrawia, Gunia

Gunia

Czesc wszystkim! Czy warto wyjechac z tym biurem do pracy? Nie widze za pozytywnych opinii, ale czy naprawde jest tak fatalnie? Czy jest tam teraz i moze powiedziec jak sytuacja wyglada? Wielkie dzieki za pomoc! Pozdrawia, Gunia

S

Na pewno nie jest tak źle, bo w końcu mieli dorzucić od tego jakieś premie do zarobków. Przecież nie ma co narzekać, zwłaszcza, że dbają o swoich pracowników. Każdy wie co ma robić, a na szkolenia też się czasem znajdzie czas. Ale czy wypłata jest na czas?

karolcia

hej proponujecie mi jechac z posrednika sun power czy odradzacie.a moze innego posrednika zaproponujecie.pozd

njbh

Pracowałam przy zbiorze papryki - zostałam potraktowana fatalnie. Nie było dla mnie pracy, prawie cały czas siedziałam w hotelu (o ile tę norę można tak nazwać). Mimo braku pracy ciągle ściągali nowych ludzi. Jedyne co mile wspominam to moment w którym zerwano ze mną umowę i wysłano do domu.

hujjjj

chada tylko potrafi kary wpierdalac a reszta nie słucha ludzi tylko pojebanego menagera pozdrawiam was skurwiele jebani !!!

ahaa

skur... jebane tylko potrafia kary dawac i ludzi wyzywac od brudasow i arkocholikow nie jedzcie tam bo po kilku miesiacach was wyrzuca i nawyzywaja oszusci zajebani :)

wiolka.

Czy aktualnie sun power ma duo pracy? O co chodzi z karami?

ania 57

moja opinia o Sun-Power koszmar totalna porazka kary kary KARY!!!!! PRACY NIE MA SCIAGAJA LUDZI LUDZIE IDA DO PRACY NA 1-3 DNI JA TAK SIDZIALAM 21 LAT TO OSOBA ZASTARA NAPRZYKLAD DO ZBIORU POMIDOROW PARANOJA ZEBY ZROBIC PRANIE TRZEBA CZEKAC DO 18 ABY WZIASC ZETON BO P MENAGER NIE MA WSZCZESNIEJ CZASU ZEBY COS ZALATWIC TO TRZEBA SIE UMOWIC KOSZMAR

ania57
@ania 57 03.06.2016 16:17

to biuro to koszmar nie mozesz chorowac bo dostajesz kare zaslabniesz w pracy zjedziesz na hotel dostajesz kare 130 euro pokoje kontroluja podczas nieobecnosci to koszmar traktuja ludzi okropnie za zerwanie umowy kara 200 euro ludzie maja siedziec cicho i tolerowac to co tu sie dzieje

Konrad

APEL DO TECHNICZNYCH W TYM I SPAWACZY , TRZYMAJCIE SIE Z DALA OD SUN POWER ! JEŚLI MACIE INNE PROPOZYCJE TO RADZĘ Z NICH SKORZYSTAĆ . JAKO SPAWACZ DOSTAŁEM OD NICH PROPOZYCJĘ ....ŚMIECH NA SALI JAK TAM PRZYJECHAŁEM OBIECYWALI PRZEZ TEL. NAWET WYJAZD DO DUBAJU :) SUN POWER TRUDNI SIE W WIĘKSZOŚCI ZBIERCTWEM PIECZAREK KWIATÓW ITP CHWASTÓW . TO NIE FIRMA DLA TECHNICZNYCH BOWIEM STAWKI SPAWACZY TAM SA PORÓWNYWALNE Z TYMI Z PRODUKCJI . ZDECYDOWANIE ODRADZAM ! POZDROWIENIA DLA TEGO WIATRAKA CO REKRUTUJE I TEJ NIE ATRAKCYJNEJ POLKI , POPRZEWRACAŁO SIĘ W GŁÓWKACH !! śMIECH NA SALI ALE STAWKI !! POZDRAWIAM WSZYSTKICH UCZCIWYCH LUDZI

Zostaw opinię o "Sun-Power" - Grubbenvorst

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Sun-Power"