Duna Polska

• Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Kraków - Mota Engil Central Europe

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Duna Polska S.A.

Opinie o Duna Polska Kraków

Nie przegap nowości o Duna Polska S.A.!

Mota-Engil Central Europe

12.08.2021 15:06

Mota-Engil jako globalna firma oferuje możliwość pracy w wielu lokalizacjach na świecie. W Polsce są to dwa główne biura: w Warszawie i Krakowie oraz liczne budowy infrastrukturalne, kubaturowe i elektrotechniczne.

Uwzględniając specyfikę branży budowlanej, ważne jest dla nas stałe doskonalenie standardów bezpieczeństwa i higieny pracy. Prowadzimy liczne programy edukacyjne, kampanie świadomości, konkursy, warsztaty, szkolenia dla pracowników i podwykonawców. Jesteśmy jednym z największych Generalnych Wykonawców w Polsce, co daje naszym pracownikom możliwość zdobywania doświadczenia, realizując ważne i skomplikowane projekty. Jednocześnie dbamy o społeczności lokalne w miejscach, gdzie pracujemy, wspierając np. szpital, hospicjum czy lokalną szkołę, a nasi pracownicy mają możliwość włączenia się w takie wydarzenia.

Zachęcamy do zapoznania się z profilem naszej firmy, gdzie znajdziecie Państwo informacje o oferowanych benefitach czy prowadzonych przez nas rekrutacjach.

Zapraszamy!
    Pracownik 4567

05.08.2021 11:30

Moim zdaniem firma jest w porządku. Pracuje w biurze, mam elastyczne godziny pracy, dobre relacje z menedżerem. Ostatnio dzieje się dużo więcej- akcje dla pracowników, konkursy, a sama firma jest w dobrej sytuacji finansowej. Więc oceniam na plus :)
    Xxx

02.02.2022 20:33

Kondycja finansowa dobra Cha cha cha puki jest co jeszcze sprzedać. Akcje i konkursy dla pracowników tylko umysłowych ŻENADA!!!!
    Lisek 01

02.06.2023 13:44

@Pracownik 4567 czy masz dostęp do stanu środków pieniężnych i aktualnych prognoz finansowych, że jesteś w stanie ocenić kondycję finansową? Pytam, bo zastanawiam się nad aplikacją.

23.06.2026 08:02

Jakie są warunki pracy jako kierowca wywrotki ma ktoś jakieś informacje czy nie poszukują do pracy ?
    #KierowcaCe

hopsasa

17.12.2025 20:59

(usunięte przez administratora) Pensje są super marne, nie ma premii (jakichkolwiek), możliwości pracy zdalnej (nawet tej okazjonalnej, przewidzianej w kodeksie pracy), parkingu dla pracowników, wyjść integracyjnych, słowem - wszystkiego co w innych firmach jest już standardem. Jeśli chodzi o komunikację - słabiutko, ale być może zależy to od zespołu. Brakuje spotkań 1:1 z managerem, spotkań zespołowych czy typowych all handsów, na których przekazywano by jakieś strzępki ogólnych informacji. Zwolnienia są regularne i stosunkowo częste. Jak coś się wykrzaczy to trzeba kogoś zwolnić i tak za każdym razem. Taki demage control, nie wiem. Rotacja jak na dworcu kolejowym, ciężko ogarnąć kto jest kim. Panuje klimat wzajemnych oskarżeń, intryg i donosu. Fantastyczne źródło inspiracji dla scenarzystów trudnych spraw. Kończąc już tą defetystyczną wyliczankę wypadałoby również wymienić zalety. Co firma oferuje? Darmowe tampony i owocowe wtorki. Tak, we wtorki w firmie robi się naprawdę internaszynal bo przyjeżdżają owoce. Żadne tam śliwki z Łącka tylko banany prosto z Kolumbii. I jeśli chodzi o benefity to by było na tyle. Aha, no i można sobie jeszcze pojechać na wytwórnie zobaczyć jak się kręci mase na asfalt. Jak widać, każdemu według potrzeb. Dużą zaletą jest również lokalizacja. Zaledwie 100 metrów od placu imbramowskiewgo, gdzie można kupić np. świeże buraki (dobór warzyw nieprzypadkowy). Mimo wszystko zostawiam 3* bo mam do tego grajdołka dziwny sentyment. A każdego kto waha się czy podjąć tu pracę gorąco do tego zachęcam, bo nie ma już w Krakowie takich reliktów przeszłości i naprawdę warto zobaczyć to cudo od środka. Polecam to miejsce również osobom, które interesują się lub tęsknią za głębokim PRL-em, tutaj można go przeżywać od nowa. Natomiast jeśli ktoś nie lubi folkloru (szejm on ju) a w szczególności jeśli szuka stabilnej pracy to niech sobie da spokój.
    Krk

13.05.2024 22:36

Doskonała praca by zdobyc doswiadczenie na max. rok, po to by na przyszłość omijać z dala. Wiekszosc odchodzi. Szufladkowanie na całego.

10.06.2024 15:41

Zastanawiam sie nad aplikacja na koordynatora ds kosztorysowania, czy ktos moze napisac mi wiecej szczegolow jaka tam jest atmosfera itd?

Gość

04.07.2024 17:41

A co jest nie tak w dziale controlingu?

25.06.2024 13:55

Dzień dobry. Zastanawiam sie nad zlozeniem CV na stanowisko Koordynator/ka ds. Kosztorysowania – budownictwo kubaturowe, czy mozecie napisac mi czy warto aplikowac, jaka atmosfera jest, czy duza rotacja w dziale?

07.01.2024 07:02

Faktycznie jest tak jak piszą, że kompletne żadnych bonusów nie ma? teraz jak tak spoglądam na ofertę dla młodszego specjalisty ds. kosztorysowania to niby widzę, że nie piszą niczego o premiach ani niczym podobnym. Skoro tak to na jakiej podstawie w zasadzie się pracuje? I jakie są szanse na jakieś podwyżki?
    Monika

13.01.2024 15:53

Tez zastanawiam się nad aplikacja do działu kosztorysow. Czy warto? Jaka atmosfera w dziale?
    Ola

13.01.2024 16:05

Tez chcialabym startowac na mlodszego specjaliste ds kosztorysowania. Jaka jest tam atmosfera i czy daje sie rade z nawalem pracy?
    Robol

23.12.2023 15:16

Spoko firma na święta nie dają żadnych bonusów????????

12.12.2023 11:20

Widziałem ofertę pracy na koordynatora na Opolską w Krk. Ktoś wie na jakie zarobki można liczyć i jak atmosfera w dziale?
    sblnx

07.12.2023 21:20

Bardzo spoko firma, sympatyczna atmosfera, git
    Alijah

05.10.2023 08:29

Dużo obiecują na rozmowie. Ale jeśli chodzi o konkrety, bo padło pytanie jakiego pracodawcy oczekuję i to mi zostało w pamięci, bo oczekuję konkretnego. A widzę, że zwykły feedback na TAK czy NIE jest ponad siły. Nie polecam.

05.10.2023 14:52

do jakiego dzialu startowales?
    Zdenek

13.08.2022 13:07

Nie polecam pracy w dziale finansowym. Słaba komunikacja z bezpośrednią przełożoną jak i wyżej. Szkoda czasu i nerwów.
    Kandydatka

16.05.2023 22:16

Jaka atmosfera w zespole? Zmieniło się coś ? Naprawdę jest dalej tak kiepsko? Jakie widełki finansowe można oczekiwać na stanowisku młodszy księgowy ?
    Ania

21.09.2023 10:04

A jaka atmosfera panuje w dziale księgi głównej? Macie jakieś doświadczenia? Tam też jest taka rotacja i brak wsparcia ze strony przełożonego ??
    Małgonia

24.07.2023 20:41

Witam, zauważyłam ofertę na stanowisko specjalisty ds. Kadr w Krakowie czy ta oferta jest nadal aktualna?@Pracodawca
    Pola

08.04.2023 12:43

Na jakie zarobki w Mota Engil można liczyć na stanowisku asystenta geotechniki? Czy zaproponowanie stawki od 7k brutto mogłoby przejść? Ma ktoś jakieś doświadczenie tutaj na tym stanowisku?

03.01.2023 20:06

Witam Zobaczyłem ofertę pracy jako operator spycharki czy może ktoś mi powiedzieć jakie są warunki pracy? Czy są płacone nadgodziny?

17.11.2022 17:58

Wszystko dobrze, firma w porządku tylko dlaczego wysyłając CV nie ma żadnej odpowiedzi...? Aplikowałem na operatora koparki z dużym doświadczeniem, mój kolega na operatora spycharki, kolega na kierowcę kat. C+E i nie ma odpowiedzi... Tel.ktory jest podany poniżej w ogłoszeniu nie odbiera...

18.11.2022 15:00

Prosimy o bezpośredni kontakt mailowy [email protected]. Pozdrawiamy, HRD

18.11.2022 19:18

Dziękuję za info. Podjęliśmy z kolegą pracę w firmie konkurencyjnej Pozdrawiam Draiver

30.08.2022 17:29

Witam Jak wygląda sprawa pracy na sprzęcie w tej firmie? Jakie można dostać pieniądze?
    Maja

29.08.2022 17:01

Czy są jakieś premie za staż pracy, np.20 lat?

23.08.2021 11:30

Czy firma Mota-Engil Central Europe w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    Xx

02.07.2022 17:37

To bardzo ciekawe.. Kilka lat temu (wcale nie tak dawno) pytałem o dofinansowanie studiów i dostałem informację, że takowych nie ma. Angielski faktycznie jest. Teraz planowany jest również kurs portugalskiego. W centrali z raz do roku jest również szkolenie z pierwszej pomocy. No i to tyle z tych szkoleń oferowanych w centrali. Na kontraktach bywają podobno jeszcze z Excela, ale Centrali już nie przysługują ;)

05.07.2022 09:00

Dzień dobry, Obecnie dofinansowujemy studia podyplomowe na wniosek pracownika, po uzyskaniu zgody Kierownika danego działu. Zgoda na dofinansowanie studiów podyplomowych (do 80% dofinansowania) wydawana jest w oparciu o analizę potrzeb biznesowych Firmy/ danego działu. Pracownikom oferujemy również kurs języka angielskiego oraz od tego roku zajęcia z języka portugalskiego. Cyklicznie odbywają się też szkolenia z zakresu pierwszej pomocy. Firma posiada plan szkoleniowy ustalany odpowiednio wcześniej przed rozpoczęciem nowego roku. Zapotrzebowanie na szkolenia mogą zgłaszać w imieniu pracowników Kierownicy działów. Nasi Pracownicy biorą udział w różnego rodzaju szkoleniach, w zależności od potrzeb (np. szkolenia z negocjacji biznesowych, szkolenia dla opiekunów praktyk zawodowych, szkolenia z prawa pracy, szkolenia z Excel, szkolenia dla operatorów koparek/ ładowarek ect.) Jeśli jest Pan naszym Pracownikiem i chciałby Pan wziąć udział w jakimś szkoleniu, prosimy, aby skontaktował się Pan z Kierownikiem swojego działu. Pozdrawiamy

03.07.2022 10:11

Pracował ktoś z Was jako Radca Prawny w firmie Mota-Engil Central Europe? Powiecie, na czym polega praca na tym stanowisku? Czego wymaga się na rekrutacji od kandydata?

04.07.2022 16:56

Dzień dobry, Pod koniec czerwca, zakończyliśmy rekrutację na stanowisko Radcy Prawnego. Praca na stanowisku Radcy Prawnego w naszej Firmie polega na: bieżącym wsparciu prawnym projektów realizowanych na terytorium całej Polski, analizie i rozwiązywaniu aktualnych zagadnień prawnych, w szczególności z zakresu prawa budowlanego, gospodarczego i handlowego - research prawny, sporządzaniu i opiniowaniu pism, umów, procedur oraz innych dokumentów prawnych i korporacyjnych, współpracy przy opiniowaniu i negocjowaniu umów z klientami, podwykonawcami, obsłudze korporacyjnej spółki oraz jej spółek zależnych, przygotowywaniu raportów i zestawień, prowadzeniu spraw sądowych, prowadzeniu korespondencji z sądami i urzędami. Pozdrawiamy,

28.06.2022 11:38

Firma Mota-Engil Central Europe poszukiwała ostatnio pracowników na stanowisko Kierownik. Czy dalej można tam aplikować?

29.06.2022 16:26

Dzień dobry, obecnie szukamy m.in: Kierowników Robót Elektrycznych, Sanitarnych, Kierowników Budowy. Wszystkie aktualne procesy rekrutacyjne znajdują się na naszej stronie w zakładce ,,Kariera". Zapraszamy do składania swojej aplikacji. https://mota-engil-ce.eu/oferty-pracy.php Pozdrawiamy

09.06.2022 10:01

Pracował ktoś z Was jako Inżynier Budowy w Mota-Engil Central Europe? Powiecie na czym polega praca na tym stanowisku? Czego wymaga się na rekrutacji od kandydata?"

27.06.2022 10:13

Dzień dobry, Zakres obowiązków dotyczący danego stanowiska jest wskazany w ogłoszeniu rekrutacyjnym. Przykładowy zakres obowiązków Inżyniera Budowy( w branży kubaturowej): -udział w koordynacji prac na budowie oraz ich nadzór, -współpraca z kierownikami robót, majstrami, kierownikiem budowy oraz podwykonawcami, -przygotowanie raportów postępu robót, raportów zużycia materiałów i raportów strat materiałowych, -dbanie o zgodność dokumentacji projektowej z realizowanymi robotami budowlanymi, -nadzór nad jakością prac betonowych, -umiejętność pracy z dokumentacją projektową inwestycji, -kontrola jakości prac w wyznaczonym zakresie (check listy), -rozliczanie wykonanych robót pod nadzorem przełożonego, -szkolenia podwykonawców w zakresie procedur bezpieczeństwa, -prowadzenie dokumentacji i rejestrów zagrożeń określonych przez procedury BHP Podczas rekrutacji przedstawiamy naszą Firmę, rozmawiamy z kandydatem m.in. o jego dotychczasowym doświadczeniu zawodowym( to co wynika z CV). Manager obecny przy rekrutacji może zadać też jakieś ewentualne pytania dotyczące branży. W razie pytań zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Duna Polska?

Kontakt - Duna Polska S.A.

Opolska 110 31-323 Kraków

Branża główna: Infrastruktura transportowa

11.05.2022 13:07

Pamiętam, że firma prowadziła niedawno rekrutację na Administrator. Czy komuś udało się zdobyć pracę i może się podzielić wrażeniami?

23.05.2022 16:46

Dzień dobry. jeśli chodzi o stanowisko ,,Administrator Kontraktu" , jesteśmy właśnie w trakcie procesu rekrutacyjnego. Jeśli jest Pan zainteresowany, zapraszamy do kontaktu przez naszą stronę: https://mota-engil-ce.eu/szkolenia-i-rozwoj.php. Pozdrawiamy

06.02.2022 13:39

Na stronie poszukują kierowcy wozidła na kopalnię, miał ktoś kiedyś z tym styczność? Mniej więcej wiem na czym polega praca, ale interesuje mnie ile dziennie trzeba zrobić kursów z kruszywem, na co uważać i najważniejsze ile można zarobić?

21.04.2022 14:46

Dzień dobry, proces rekrutacyjny na stanowisko Kierowcy kat. C do Kopalni Górka Sobocka został zakończony. Wszystkie nasze aktualne oferty zamieszczone są na: Oferty pracy - Kariera - Mota-Engil Central Europe (mota-engil-ce.eu). Praca polega na transporcie kruszywa z punktu A do punktu B na terenie Kopalni. Kursy zależą od zapotrzebowania w danym dniu. Dokładamy wszelkich starań, aby nasi pracownicy byli bezpieczni w pracy, a także pracowali zgodnie z zasadami BHP. Temat zarobków poruszamy z kandydatem podczas rozmowy rekrutacyjnej.

30.01.2022 12:08

Witam. Jak zlozyc dokumenty do pracy na stanowisko operatora koparek? Z kim sie kontaktowac? Na stronie nie ma info
    Kris

18.02.2022 03:36

Na stronie Moto engil jest formularz kontaktowy i telefon do biur

21.04.2022 14:45

Dzień dobry, Obecnie mamy otwartą rekrutację na Operatora Koparki w Górce Sobockiej (niedaleko Wałbrzycha). CV może Pan przesłać na adres: HR Development [email protected] . Wszystkie aktualne oferty pracy znajdują się na stronie Oferty pracy - Kariera - Mota-Engil Central Europe (mota-engil-ce.eu). Wchodząc w dany projekt rekrutacyjny, można aplikować poprzez kliknięcie w przycisk ,,Aplikuj”.

16.03.2022 09:43

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Mota-Engil Central Europe?

21.04.2022 14:45

Dzień dobry, W Mota-Engil Central Europe wszystkim proponujemy umowę o pracę. W wyjątkowych przypadkach możemy związać się B2B lub umową zlecenie.

30.03.2021 00:02

A jednak wybudowali

15.04.2022 07:12

To chyba jakiś trol to wysmarował bo budowa skończona a cześć jej nawet przed terminem
    Jak oni budują?

13.02.2022 11:30

Nie mam pojęcia jak oni budują, gdy dochodzi do takich sytuacji; (usunięte przez administratora)
    Krzysztof

27.08.2021 23:33

Firma aspiruje do tytułu firmy przyjaznej pracownikom, ale niestety taka nie jest. Za marne pieniądze ogromne wymagania. Najlepiej, żeby pracować od rana do nocy i podejmować nowe wyzwania, którymi za chleb raczej się nie zapłaci. Podwyżek nie ma, bo od zawsze firma jest niby w złej sytuacji finansowej. Nie polecam nikomu.
    Monika

21.05.2021 12:33

Witam! Cytuję, "do Działu Technicznego poszukujemy ambitnej osoby na stanowisko Asystenta Projektanta Drogowego, która wesprze działania zespołu". Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat warunków w firmie na tym stanowisku? Z góry dziękuję! :)
    Kwaku

06.08.2018 10:28

Pracuje jako inżynier budowy w Krakowie i jestem mega zadowolony! Praca 7-17, 3500 netto, służbowy telefon i komputer, pyszna kawa! Niedługo awans na kierownika robót i pewnie pensja ostro w górę! Do roboty się weźcie, tylko narzekacie a praca w ME jest super!
    K33

01.07.2019 10:36

Zgadza się, szacunek powinien być na pierwszym miejscu.
    Stary pracownik

20.05.2021 21:27

Mlody inżynierze, obiecać w tej firmie nic nie kosztuje. Powodzenia
    obiektywny

14.08.2019 15:45

Pracowałem w MECE przez blisko 8 lat. Firma, w której można bardzo dużo się nauczyć ale generalnie nie dbająca o pracownika i kadrę. W firmie na budowach pracują naprawdę dobrzy ludzie, z dużym bagażem doświadczeń ale niestety firma wykorzystuje ich do cna. Obiecuje podwyżki, pomoc w postaci inżynierów i zazwyczaj kończy się na obietnicach... Chcesz pracować w KRAkowie to proponują KRAśnik :) Delegacji brak, nadgodziny dostajesz ryczałt który nijak ma się do przepracowanych godzin. O premiach nie wspomnę, dostałem raz i to w części... Praca na budowach zazwyczaj mocno powyżej 10 godzin - jak są odbiory to trzeba posiedzieć i dwa razy tyle... Generalnie mam miłe wspomnienia z pracy, ale głównie dlatego że spotkałem bardzo dobrych ludzi... Po 2 latach pracy w innej Firmie mogę stwierdzić, że nie warto się tak poświęcać i jak trafi się Wam lepsza oferta to korzystajcie - mi się udało - mniej nerwów, bliżej domu i lepsze pieniądze.
    Ejot

01.03.2020 13:32

Tyle dostaje majster w duzych firmach, m.in. te cos ie zaczynaja na S...
    były pracownik

05.05.2021 14:44

ja pracowałem 6 lat i mam dokładnie takie samo zdanie jak ty, jak czytałem ten wpis to się zastanawiałęm cy sam go nie napisałem
    Student1

05.02.2020 12:34

Orientuje się ktoś jakie warunki oferują studentom na praktykach? Jest możliwość późniejszego zatrudnienia?
    Była praktykantka

13.11.2020 10:49

Dodam jeszcze, że pracowałam 36h w tygodniu - jeden dzień miałam wolny z powodu uczelni, a w pozostałe dni po 9h. Zaproponowano mi umowę absolwencką - tu nie obowiązuje dla studenta brutto=netto.

13.04.2021 13:20

Przy której budowie Pani pracowała? Gdyż też zamierzam się wypowiedzieć negatywnie co do praktyk jakie stosuje ta firma

31.12.2020 09:34

Jak szefostwo w Mota Engil Polska S.A.? Spoko traktują ludzi?

25.01.2021 12:09

Proponuje spytać byłych i obecnych pracowników S3 Lubin lub Obwodnicy Niemodlina
    Były pracownik S3

18.03.2021 16:10

Większość tych osób zmądrzała i uciekła gdzie pieprz rośnie !!!
    klient

01.02.2021 21:04

brak szacunku dla pracowników
    Paweł

23.12.2020 18:37

Dlaczego ludzie odchodzą ?
    Byly Pracownik

25.01.2021 12:16

Firma od kilku lat nie daje ludziom w biurze podwyżek płacowych jedynie podwyżki obowiazków, ludzie ze znajomościami odchodzą do firm, które doceniają pracownika
    Erwin Ryś

25.02.2020 10:13

Witajcie, Czy to prawda że Mota zwalnia ludzi na kontraktach i prawdopodobnie została/zostaje sprzedana?

17.09.2020 15:11

Czy zwolnienia dotycza także dzialu Finansowego/Ksiegowosci?
    Cynamonowa

30.11.2020 20:34

Chciałabym się zapytać jak wygląda sytuacja w dziale finansowym? Konkretnie działy sprawozdawczości / podatków. Jaka pensja jest na stanowiskach specjalisty / starszego specjalisty? Jakie benefity oferuje firma? Będę bardzo wdzięczna Z góry dziękuję.
    Rekin

16.09.2020 21:13

Witam, widziałem że Mota poszukuje koordynatora ds. Kosztorysowania, ktoś może się coś wypowiedzieć na ten temat?
    Kitkat

28.05.2020 16:56

Masowo zwalniają ludzi, tłumacząc się sytuacją związaną z pandemią i brakiem pracy. Tak na prawdę roboty jest dużo, a wirus to tylko przykrywka. Dobrze, że w porę zacząłem szukać pracy i sam złożyłem wypowiedzenie.

13.08.2020 18:34

A dzial finansów, ksiegowosci HR?
    Kitkat

13.08.2020 20:42

Ciężko powiedzieć, te działy są piętro wyżej więc nie bardzo się orientuję kto tam pracuje

05.08.2020 09:38

Czy wiadomo jak teraz wygląda sytuacja w dziale Ksiegowosci?
    No name

22.04.2020 21:49

Beznadziejnie pod każdym względem

21.04.2020 12:09

Czy ktos orientuje sie jak wyglada teraz sytuacja na Opolskiej? Czy ludzie pracuja w biurach? Czy szukaja kogos do dzialu finansowego/ksiegowego?

Zostaw merytoryczną opinię o Duna Polska S.A.