Avio Polska

Bielsko

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 130 ocen.

Opinie o Avio Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avio Polska

Agata
użytkownik zarejestrowany

@kiedyśpracowałem od jak dawna w firmie już nie pracujesz? Być może obecnie sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Dużo też pewnie zależy od działu w jakim się pracuje. Ostatnio pojawiła się oferta pracy jako Operator CNC. Co możecie powiedzieć o tym dziale firmy? Co warto wiedzieć o pracy w tym charakterze przed przesłaniem swojego CV?

kiedyśpracowałem

Pracowałem kiedyś wiele lat w Avio. Przyznam że takiej liczby ludzi podłych, kopiących pod innymi dołki i potrafiących utopić cię w łyżce wody nie spotkałem później w żadnej innej firmie. Pozdrawiam byłych i obecnych plotkarzy w Avio dla których dzień gdy nie obrobią komuś.....jest dniem straconym. Ot tacy podli ludzie.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@Errorrzeczywiście, wątek ten nie jest dobrym miejscem na opisywanie indywidualnych pracowników firmy. Służy ono przede wszystkim do zostawiania opinii na temat pracodawcy. Wspominasz o ciekawej opcji przesyłania wniosków w e-systemie. Nie jest to rozwiązanie spotykane aż tak często w firmach. Czym jeszcze Avio Polska wyróżnia się na tle innych jako pracodawca? Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy? Co warto wiedzieć o firmie przed przesłaniem swojego CV?

Error

Używanie imion na forum to raczej głupia metoda. Zważywszy na to że w kadrach jest tylko jedna Danuta. Nie wytyka konkretnych osób. Co do działu kadr to jedna wielka szajka. Od przekroczenia progu jesteś traktowany jak insert. Szanse żeby coś załatwić raczej małe. Wszystkie wnioski trzeba sobie samemu załatwiać w e-sysyemie. Kiedyś było wiele lepiej.

zainteresowany

Witam, Pisaliscie, że w firmie rządzi się psni z kadr. Czu chodzi o panią Danutę G.?

Zainteresowany

Witam. Jak wyglada sprawa pracy na produkcji? Czy są obecnie przyjecia? Jak wygląda sprawa stawki początkowej oraz czy planowany jest system cztero brygadowy?

Agata
użytkownik zarejestrowany

@Pracownikrozumiem, że nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami na temat firmy. Wspominasz o tym, że pracownicy Avio Polska mogą liczyć na pakiet socjalny. Możesz powiedzieć co się na niego składa? Piszesz również, że jest to praca, która wymaga myślenia. Kto w takim razie dobrze się w niej odnajdzie? Co możesz doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy?

Pracownik

wszyscy którzy piszą o firmie Avio ze nie polecają albo nie warto składac podan o prace powinni jeszcze dopisac powód dlaczego już tam nie pracuja albo powód przez który zostali zwolnieni, większosc z tych ludzi to obiboki którym po prostu nie chciało sie pracował , zwalniaja sie z pracy np dla tego ze przychodzi nocna zmiana i juz są problemy bo ten nie bedzie robił nocek bo temu jest za ciepło bo tamtemu nie chce się wstawac na 6 rano jesli wam tak zle z zarobkami na poziomie 20-25 zł na godzinę plus premia i socjal to zapraszam was do firm typu automotive albo innego badziewia w bielsku gdzie zarobki nie przekraczaja 13 zł na godzine i daja marne premie pracownik który przychodzi nowy dostaje na początek od 16 do 17 zł gdzie w innych firmach w bielsku takie stawki to sa stawki juz z dodatkiem stażowym a co do podwyzek indywidualnych jak wczesniej ktoś pisał że nie ma również jest w błedzie poprostu ta osoba nigdy jeje nie dostała bo nie zasłużyła, najwięcej awantur o brak podwyżekrobia osoby które albo pracują po 3 miesiace i żadaja podwyzek albo siedzą na l4 po kilka tygodni kilka razy w roku praca nie jest cięzka w avio ale trzeba przy niej myślec a teraz niestety jest coraz mniej ludzi którzy posiadają umiejętnosc myślenia dlatego nie polecaja tej firmy

Kuba

Witam Nigdzie nie mogę znaleźć adrese email. A chciałbym wysłać CV ktoś pomoże?

Jacek

Nana22 i Zawiedziony przestańcie przesiadywać na L4 to was pracodawca doceni, wylewanie pomyj na kolegów, przełożonych i swoją firmę nie ukryje waszych braków umiejętności i lenistwa. Weźcie się za siebie a nie obwiniajcie za swoje porażki innych łącznie z przełożonymi. Jak wam tak bardzo się nie podoba i tak strasznie wam źle to może poszukajcie sobie innej pracy, w Bielsku jest mnóstwo zakładów a wierzcie mi lub nie, że gdybyście trafili do takiego eatona lub innego obozu pracy to bardzo szybko zatęsknilibyście za Avio!

Nana22

pracuje tam bardzo długo mam 23 zł udzielałem się pomagałem innym , mówią ze na mnie można polegać nie tak jak na Liderze a lider zmiany jest nie lubiany zbija bonki na kawie z kolegami ze swojego miasta , nie polecam AVIOI AERO POLSKA przereklamowana firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zawiedziony
@Nana22 06.05.2017, 22:38
pracuje tam bardzo długo mam 23 zł udzielałem się pomagałem innym , mówią ze na mnie można polegać nie tak jak na Liderze...

Zgadza się liderzy gówno robią, a jak się ich poprosi o pomoc to pretensje maja! Tylko jadalnia i kawa, i zgadza się trzymają sztame z koleszkami ze swojego miasteczka na A....!!! Kierownicy nic sobie z tego nie robią, jeden wielki syf. Nie polecam firmy!!!

Nana22

Nie polecam jedno wielkie gówmo

Error

Avio2013.phorum.pl Zapraszam do kulturalnej rozmowy

Zawiedziony
@Error 17.03.2017, 15:51
Avio2013.phorum.pl Zapraszam do kulturalnej rozmowy

Forum to dobre rozwiązanie dla dużych firm. Można swobodnie dyskutować i wyrażać swoje opinie. Świetna sprawa.

dziekuje

Spoko firma, nauczyli mnie wszystkiego i teraz zarabiam dwa razy tyle, ale gdzie indziej :)

goodbye
@dziekuje 27.02.2017, 21:34
Spoko firma, nauczyli mnie wszystkiego i teraz zarabiam dwa razy tyle, ale gdzie indziej :)

No wlasnie jak to jest?! W branzy teoretycznie lotniczej Avio zabialem duzo mniej niz w branzy hmm... ogrodzeniowej? Spawanie jakis plotow jest cenniejsze od firmy niby lotniczej i tych niby lopatek silnikow odrzutowych majcych wplyw na bezpieczenstwo. Radze dac sobie na wstrzymanie bylym kolegom z dzialu 'jakos to bedzie' i tak robicie niby inzynierke a nie macie o tym zielonego pojecia☺ montownia jak kazda

Zawiedziony
@goodbye 01.03.2017, 23:16
No wlasnie jak to jest?! W branzy teoretycznie lotniczej Avio zabialem duzo mniej niz w branzy hmm... ogrodzeniowej? Spawanie j...

Ogólnie odradzam tu składanie papierów, a coraz częściej słyszy się o czterobrygadówce! Brak podwyżek, dramat ogólny.

Ted

Witam mógłby ktoś napisać jak wygląda socjal w firmie.

pirat

jak wy możecie na prace narzekac kawka na jadalni co godzinke wrzutka na maszyne w 10 minut i 20 minut przerwy ciągła bajera miedzy operatorami i wiszenie na telefonach czysta sielanka jak na bramie Sirio i jeszcze zarobek rzędu 2200zl na ręke bez nadgodzin

impegiata

Trafiłem tutaj przypadkiem i czytając opinię doszedłem do wniosku że wystawiają je w większości ludzie którzy już się zwolnili albo Ci całkowicie zawiedzeni poszukujący po necie innej pracy. Pracuję w tej firmie już kilka dobrych lat , moja opinia jak i opinia większości z moich znajomych z pracy (biura, produkcja, projektowanie) jest taka żę nie można narzekać! Pracy jest tyle że kierownictwo nalega na przyjście w Soboty, ale wtedy płacą podwójnie. Jak wypadnie Niedziela lub świeta to płacą 2,5 raza więcej - zgłoszenia dobrowolne. Na produkcji 80% załogi zarabia z nadgodzinami (3 soboty) 3000 zł na rękę. Obecnie przyjmują za 18zł brutto za godzinę czyli miesięcznie można zarobić 2600 na rękę z 3 sobotami. Jest bardzo dużo braków na produkcji. Miesięcznie jest to kwota 100 000 EUR ale nikt nikogo nie karze za zrobienie bubla tylko można nie dostać dodatku 100zł do pensji. Produkcja: Praca polecana i młodym i tym z doświadczeniem pod warunkiem negocjacji dobrej stawki Projektowanie/Inżynieria: praca tylko dla młodych chcących zdobyć doświadczenie Biura: tylk dla młodych, Ci z dośiwadczeniem na zrobienie kariery będą musieli poczekć kilka lat

PRACOWNIK
@ze słyszenia 11.12.2016, 08:23
Ostatnio 18,50 brutto dawano nowym pracownikom - ale nie wiem czy z doświadczeniem. Pewne jest że większa część osób pracującyc...

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha.Weź ty człowieku idź pooddychaj świeżym powietrzem i nie pisz tu takich bredni.24 zł brutto to nie maja operatorzy po 8 latach pracy a co dopiero po 3.(pewnie sa jakies wykjatki ale to na jednej rece mozna bylo by policzyc)Po 4 latach pracy maja ciężko uzbierać po 18 zł na godz.Zero podwyżek indywidualnych a związkowe nie przekraczają przez ostatnie 4 lata 1złotego po ciężkiej walce.Wiec weź sie rozpędź i znajdź jakąś ścianę i nie siej propagandy.AVIO już dawno zeszło na psy.odradzam!!!!!!!!!!!!

Zawiedziony
@PRACOWNIK 17.12.2016, 20:30
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha.Weź ty człowieku idź pooddychaj świeżym powietrzem i nie pisz tu takich bredni.24 zł brutto to nie m...

Podwyżek indywidualnych brak! Pracownik ma rację, jest coraz gorzej 7,8 lat pracy i 20 zl/h brutto nowy przychodzi i dostaje 19zl. Gdyby nie związki to byśmy tu cienko piszczeli, czas pomyśleć o innym pracodawcy!

kilof
użytkownik zarejestrowany

Widze, że u nich jest teraz poszukiwana osoba jako Operator CNC tylko, ze region to Bielsko - Biała jest z tego co widze no i to jest dosyc dobra lokalizacja na pewno - zastnawiam sie tylko jak dalej będzie wyglądała kwestia zarobków, bo to jest chyba czasami zmienne.

mar

Witam jak sie w tej firmie maja spawacze TIG jakie stawki na dzien dobry

Wafelki

Brak przerw?? Pracownicy praktycznie co godzinę, ciagle ci sami i z produkcji i z biur, siedza na palarni. Wymyślają sobie glupie problemy tylko po to by miec co robic. I produkcja i biura siedza i nic nie robia. Niektorzy z dzialu inzynierii mimo ze pracuja tam od kilku lat dopiero niedawno byli wyslani na szkolenie by zobaczyc czym tak na prawde sie zajmują. Przez to cos zbrzydla mi praca w korpo. Chcesz byc bezmyslnym szczurem i nie masz ambicji? To firma dla Ciebie

Kiedy

Jak długo trwa rekrutacja? Pierwsze do mnie dzwonili i robili wywiad przez tel , po miesiącu dostałem zaproszenie na rozmowę i na koniec usłyszałem że czeka mnie jeszcze jedna rozmowa. Czekam już prawie miesiąc i nic...

janusz

jak aplikować do pracy w Avio Słyszałem o przyjeciach ale ogłoszeń brak podobno na teren zakładu nie wejdzie wiec gdzie to cv złożyć??????

obserwator

Witam jak wygląda praca operator procesów lutowania i jakie stawki ma sens prubować się zatrudnić dziękuje za odp.

blohm

Ci co wychwalają tu tą firmę to albo ktoś z działu kadr albo ktoś kto tu nie robił a słyszał jakieś opowiastki od kogoś co pewnie tez tu nigdy nie robił :)Prawda jest krótka i na temat:pieniądze marne dyscyplina b.duża atmosfera b.zła.Coraz więcej maszyn na jednego operatora coraz więcej obowiązków a jak Ci się tylko podwinie noga to nie ma nikt dla Ciebie zrozumienia.Jesteś tylko numerem i masz tyrać na nowe samochody i żeby innym żyło się lepiej bo Tobie w tej firmie na pewno się dobrze żyć nie będzie.Podwyżek indywidualnych na produkcji nie było od 3 lat.Wybór należy do Ciebie!

grzyb

Jakoś trudno uwierzyć w problemy finansowe firmy jak kierownictwo dostaje auta służbowe oraz widzi się całą hale nowych maszyn, pewnie w najbliższym czasie pozakładane zostaną nad stanowiskami kamery. wiec wyplata 2k niecałe i ciągłe dokładana praca zachęca by jak najszybciej odejść. Tak to prawda, tam nie robi się już dobrych łopatek ,obecnie jakość nie istnieje jest tylko jakoś.

Jeszcze

Właśnie dlatego w Avio jest tajemnica wynagrodzeń, swoją drogą bezprawna. Nowi faktycznie zarabiają lepiej, bo by nie pozyskali inaczej pracowników z rynku. A starzy nieświadomi ciągle liczą na podwyżke albo odchodzą. Chodzą ploty że firma ma też problemy finansowe i to co się teraz dzieje to potwierdza. Wszędzie cięcia kosztów, ale tylko na poziomie szeregowych pracowników. Premia jakościowa owszem jest stowka brutto, ale braki są takie ze wypada gora raz na kwartał.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Zawiedziony

Człowieku policz sobie , jeśli ktoś ma 16,40 zł na godz to musiałby zrobić wszytkie soboty w miesiącu by zarobić 3000 ! A premia jakościowa to ściema jakich mało.

tymbark

Jeśli ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy w avio polska to stanowczo odradzam. Pieniądze małe, przymusowe "dobrowolne" soboty, pracy każdego dnia coraz więcej, sporo ludzi na wypowiedzeniach,atmosfera napięta ponieważ donoszenie to nowa forma awansu.

extrude

Tak to prawda, w ostatnim półroczu z biura odeszło ok. 10 inżynierów, ale który to już raz są takie masowe zwolnienia... Podwyzki stop, delegacje stop, szkolenia stop = wypowiedzenia start. Szkoda firmy, bo stoi w miejscu, a mogłoby być bardzo fajnie.

Sasza

Odnośnie nowo powstałej hali w avio,to będzie się w niej mieścił magazyn oraz utrzymanie ruchu na dole natomiast u ugóry będą biura. .Także nie należy się spodziewać masowych przyjęć. .Odnośnie firmy,pracuję w avio przeszło 3 lata i od momentu przyjęcia do chwili obecnej wszystko się tu zmieniło o 180 stopni..Odkąd GE przejęło avio liczy się w tej firmie tylko ilość. .Normy są tak wyśrubowane że jak sobie operator dobrze nie zaplanuje pracy to mu braknie czasu na przerwe..I jest duża presja podczas pracy..Odnośnie pieniędzy to odkąd pracuję nie dostałem żadnej indywidualnej podwyżki mimo ze kadrowa opowiadala ze beda przy przedluzaniu umow itp..Byly,tylko związkowe ale to grosze..Wymagania względem pracowników są coraz większe w zamian firma nie ofiaruje nic dlatego dużo ludzi się zwalnia. .Nie wiem jak to wygląda u góry. .

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

duk

-ach- Nie pojawiaja sie oferty na CNC, poniewaz ktoregos dnia widzialem afisz "POLEC OPERATORA CNC" wiec juz wiadomo czemu tak malo ofert na produkcje mozliwe ze w biurach pewnie ta sama zasada.

xxl

Witam. Mam pytanie do operatorów CNC. Jak wyglada praca na tym stanowisku w Avio? Czy praca jest urozmaicona czy klepiesz przez cala zmiane takisam detal? Jak podchodzą do kolizji i dokladnosci ? Jak wiadomo kazdemu moze trafic sie gorszy dzien;p

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Posejdon

ex_klikacz miał prawdopodobnie na myśli masowe zwalnianie się pracowników umysłowych w biurach i tak rzeczywiście się dzieje. Co do ogłoszeń to trochę włosi i amerykanie ograniczają rekrutację zewnętrzną starając się uzupełnić braki pracownikami z Zielonki i przeprowadzając rekrutację wewnętrzną i przede wszystkim wybierając sobie tych bardziej doświadczonych. Niemniej paru nowych chłopaków z zewnątrz też zatrudnili.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ex_klikacz

W tej branży jak się po studiach ostro nie rozwijasz to się cofasz. Nawet jeśli zarobki są na poziomie ledwie średnim wśród inżynierów to pozostają kwestie satysfakcji z pracy i ambicji zawodowych. Nie mówiąc już, że od pracy w takiej branży wymaga się więcej. Natomiast porównanie Avio z muzeum w punkt! Betonowa struktura korpo, której nawet masowe zwolnienia wartościowych ludzi nie ruszają. Ważne, że automobilklub managerów ma czym jeździć :)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

return

Pewnie, że zatrudniają. Wiele z zadań w szumnie tak zwanym Centrum Badawczo-Rozwojowym sprowadza się do obsługi Excela i tylko student może dać się nabrać na takie stanowiska.

odchodzący_z_Avio

Pracuję w Avio w biurze inżynierów od kilkunastu lat jako konstruktor. U nas atmosfera również kiepska, 56% ankietowanych pracowników biurowych wyraziło swoje niezadowolenie w różnych kwestiach związanych z pracą, 44% było ogólnie zadowolonych. Ankietę kierownictwo i dział HR wypuściło w związku z niepokojąco dużą liczbą składanych wypowiedzeń przez pracowników, także tych z dużym doświadczeniem. Ogólnie kierownictwo postanowiło sytuację przeczekać i w miarę możliwości zastąpić odchodzących pracowników młodym narybkiem. Wypuszczono też ogłoszenia rekrutacyjne wewnątrz GE. Ogólnie mają z tym problem bo nie udało się w pełni zastąpić ludzi którzy odeszli kilka miesięcy temu, a w kolejce do odejścia są kolejni z trzymięsięcznym okresem wypowiedzenia. Zaczyna brakować pracowników a w perspektywie coraz więcej roboty w projektach, tak więc obciążenie pracą będzie coraz większe. Poza tym podwyżki indywidualne w tym roku bardzo okrojone i dla niewielkiej liczby osób, może z wyjątkiem kierownictwa które dostało samochody służbowe i telefony służbowe. Ja osobiście myślę że praca w Avio fajna ale tak przez 5 pierwszych lat, tak żeby się czegoś nauczyć.

Wtf
@Ona. 16.02.2017, 22:00
Witam. Mam jutro w tej firmie rozmowę kwalifikacyjną i chce się dowiedzieć jak że zmianami ile ich jest i jak z weekendem?...

Produkcja pracuje w 3 zmianowym systemie. Praca w sobotę to norma i chętnych nigdy nie brakuje gdyż z stawką którą dostaniesz bez setek raczej ciężko.

kobra
@pandatrzy 13.11.2016, 00:08
Biura engineeringu mniejsze niż 300-500 zasobów to dla GE pryszcz. Liczą się tylko global site'y, a nie takie relikty prze...

Pewnie masz rację, ale to jedyne "duże" typowo korporacyjne biuro inżynieringu w Bielsku. Firma dużo korzysta na tym, że jest w Bielsku i wykorzystuje to płacąc tyle ile musi, niestety.

TYLKO PRAWDA

Pracuję tam prawie 8 lat.Co mogę powiedzieć o tej firmie to tyle ze przed GE było całkiem całkiem.Jak pisał @obserwator zgadzam się z kolegą pod względem pani kadrowej.Przez tą panią jest w dużej mierze taka atmosfera w tej firmie.Chce być groźna a jest żalosna i niekompetentna.Pracownika ma za NIC.Poza tym rygor i dyscyplina nie przekładająca się niestety na zarobki.W ostatnich miesiącach służby BHP również zaczęły być zauważalne tylko najgorszy problem to to że w ogóle nie mają pojęcia o sprawach BHP i nie działają na korzyść pracownika (z reszta nigdy nie działały).Wszystko to wielkie nieporozumienie .Myślę ze w niektórych kwestiach jest to po prostu samowolka o której GE nawet nie ma pojecia, a wszystko to pod przewodnictwem niekompetentnej p.kadrowej.WASZ WYBORÓW

Error

To prawda że po przejściu do GE atmosfera a avio bardzo się popsuła. Ale ma to miejsce głównie na produkcji. Ciągle karanie o sprawy naprawdę blachę. Oraz wręcz polowanie nawet na 3 zmianach żeby tylko kogoś złapać bez okularów lub jak je coś przy maszynie. A wtedy nagana jak w banku chodź jeden gość nawet za takie przewinienia z pracy wyleciał .

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

adijos

Poal na początek to kwota z rzędu 15.60 +-,przyczym przez najbliższe min 5 lat nie możesz liczyć na żadną podwyżkę indywidualną jedynie na podwyżkę wywalczoną przez ZZ która to wynosi średnio z ostatnich 3 lat jakieś 0.70 gr na rok.Natomiast stajesz się własnością firmy która to nie życzy sobie jakichkolwiek uwag na swój temat i innego zdania niż te która sama narzuca.Jeżeli masz inne zdanie i coś Ci się nie podoba to najprawdopodobniej zostaniesz na początek ukarany naganą może jakimś mandatem pieniężnym a potem to już tak zwane DO WIDZENIA.Masz tyrać i się nie odzywać bo firma Ci płaci i masz dziękować ze masz pracę i możesz w tym obozie pracować.to tak mnie więcej wygląda w skrócie na produkcji a jak w biurach to niech się wypowie ktoś z tamtej strony chociaż z tego co się orientuje zarabiają nieźle

obserwator

Też pracuje w tej firmie .Podzielam zdanie awjo.Kwota 3300 zł to oczywiście brutto żeby kogoś nie zmyliło.Poza tym odkąd pojawiło się GE to już jest jakaś tragedia.Dyscyplina tylko na produkcji.Pracownicy umysłowi nie moga narzekać nowe pomieszczenia klimatyzacja sofy skórzane.Nie polecam też spotkania z panią kadrową (HR) która jest nie miła nie sympatyczna i tylko karze pracowników. Szkoda ze tylko że na produkcji a nie patrzy jaki ma bałagan u siebie w ogródku. Na plus to premia wakacyjna premia świąteczną i nic więcej nie znajdę.

Roman

Witam wszystkich! Ostatnio avio szuka Module design engineer wie ktoś na czym polega to stanowisko i jak wyglądają zarobki ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

szarak

Kolego qq chyba nie wiesz o czym piszesz.Doświadczenie na stanowisku operator CNC pracownicy tej firmy maja duże a powiedzmy ze 50%załogi bardzo duże.Każdy pracownik dostaje umowę na której pisze: stanowisko operator cnc.Więc na co mam aplikować jeżeli angaż mam jako operator CNC jak i wszyscy na tych stanowiskach.Nie pracowaleś chyba nigdy w tej firmie bo nie wiesz o czym piszesz a jeżeli to napisałeś pracując w tej firmie to albo Ci ktoś zapłacił albo pisałeś to na śnie.OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM

szarak

Nie polecam pracy w tej pseudo firmie gdzie pracownik jest podobno najwiekszą wartością.Może i jest ale chyba gdy jest na stanowisku kierowniczym bo zwykły pracownik fizyczny w tej firmie się nie liczy.Jest traktowany jak zwykłe zero.Kadra miedzy sobą ustala co gdzie i jak, wmawiając że taka jest polityka GE.Kasa jak na taki przemysł marna a wymagania i odpowiedzialność jak z kosmosu.Omijać szerokim łukiem

elrond

W biurze inżynierii to samo. Już się hurtowo ludzie zwalniają. Ostatnio dwóch jednego dnia... W innych firmach dostali takie warunki, że tylko pozazdrościć. Na portalach rekrutacyjnych już widać kolejny rozpaczliwy nabór do Avio, tylko że to nie jest żaden rozwój a skala rotacji - przez pół roku 10% biura - dramat i porażka szefostwa. Tak się kończy oszczędzanie na pracownikach, obiecywanie złotych gór, brak rozwoju i szkoleń, brak systematyzacji pracy, chaotyczność i zero konkretów przez lata pracy.

pracownik Avio

Nie polecam. Odkąd Avio przejęło GE robi się tutaj coraz gorzej. Noszenie non stop okularów. Nawet w wielkie upały. (brak jakiejkolwiek cyrkulacji powietrza w hali) Do tego urna complaisance służąca do podpieprzania pracowników przez innych. Bezsensowne pseudo zasady polityki GE. Ogólnie omijać szerokim łukiem. Aha. Na wysoką stawkę nie ma co liczyć.

Marcin

Negatywna

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Zawiedziony

Jakościowa to premia widmo ,jak jest dobry rok to ze dwa razy wypłacą

były pracownik

Pracowałem w tej firmie jeszcze przed zmianami wprowadzonymi przez GE i mimo że jak to w pracy każdej bywało różnie wspominam pracę w Avio z dużym sentymentem za fajną atmosferę np. Nie wiem jak jest teraz.

mech
@były pracownik 25.03.2016, 02:04
Pracowałem w tej firmie jeszcze przed zmianami wprowadzonymi przez GE i mimo że jak to w pracy każdej bywało różnie wspominam p...

Teraz to jest pseudo amerykańska ferajna rządzona przez chłopczyków w firmowych Volvo, a cała reszta dostała po 85 gr/h podwyżki i ma siedzieć cicho. Co lepsi jak tylko mają okazję to odchodzą, reszta jakoś to znosi. Ilośc przyjęć na pewno nie wynika z rozwoju czy nowej hali.

Zawiedziony
@były pracownik 25.03.2016, 02:04
Pracowałem w tej firmie jeszcze przed zmianami wprowadzonymi przez GE i mimo że jak to w pracy każdej bywało różnie wspominam p...

Brak podwyżek, coraz więcej obowiązków i ogólna masakra !

ciekawski91

Mam pytanie o stawiska konstruktora projektanta albo analityka. Jak wygląda praca i rozwój? Na ile można liczyć z dwu letnim doświadczeniem z małej firmy (Inventor i Autocad)? Słyszałem różne skrajne opinie, z jednej strony rozwój niesamowity z drugiej duża rotacja ludzi z potencjałem.

tyracz

napieprzanie sie z dyslektyka jest nie fer, a w pracy liczy się doświadczenie ponad 10 lat na CNC , umiejętność samodzielnego programowania to jest ważne u operatora a nie to ze ma problem z ortografia

ehh
@tyracz 29.02.2016, 14:00
napieprzanie sie z dyslektyka jest nie fer, a w pracy liczy się doświadczenie ponad 10 lat na CNC , umiejętność samodzielnego p...

Czy operator CNC zna Heidenhain? Bo wciskanie zaprogramowanych klawiszy na panelu obrabiarki to NIE JEST programowanie.

Zostaw opinię o Avio Polska - Bielsko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avio Polska