TESCO

Koszalin, Ignacego Jana Paderewskiego 1

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 82 ocen.

TESCO
2 82 6 1

Opinie o TESCO

Karolina

@Pracownik Ochrony, dziękujemy, że podzieliłeś się z nami swoją opinią na temat pracy w firmie TESCO. Twoja opinia jest bardzo istotna dla użytkowników tego forum jak i dla osób, które planują aplikować do firmy. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy TESCO organizuje kursy lub szkolenia dla pracowników? @Były pracownik Ochrony, Twoja opinia o pracy w TESCO z perspektywy byłego pracownika jest także bardzo ważna. Czy w firmie dostępne są benefity pozapłacowe dla pracowników? @fred, czy zdecydowałeś się przyjąć pracę w firmie TESCO? Mógłbyś podzielić się z nami informacjami dotyczącymi procesu rekrutacji w firmie?

Pracownik Ochrony

Gdyby ktoś chciał poznać opinię o ochronie Tesco Koszalin,być może zastanawiacie się czy warto tam pracować. Służę zatem pomocą. Zespół składa się z ludzi, którzy są naprawdę w porządku, wewnątrz zespołu panuje przyjemna atmosfera, więc pracuje się dobrze. Jak dla mnie najfajniejsze warunki pracy w Koszalinie, jakie dotąd miałem. Menadżer to solidny człowiek na tzw. poziomie. Zarobki również mnie zadowalają. Ponadto cenię sobie stabilność tego miejsca pracy, również grafik mogą dostosować do potrzeb pracownika. Super :) Jak najbardziej rekomenduję to miejsce.

fred

Mam ofertę pracy w Tesco Koszalin na ochronie ( zmiany 12 h ) Da się pracować po 12 godz / dobę ? Jaka jest atmosfera pracowników ochrony

Były pracownik Ochrony
@fred 20.05.2013 14:37

Tak????Da się pracować po 12 godzin. Atmosfera w zespole bardzo fajna i niezłe zarobki. Menadżer bardzo obowiązkowy i rzeczowy, a to rzadkość. Można na Nim polegać. Gdyby nie fakt, że zrobiłem uprawnienia do konwoju, to z chęcią pracował bym tam nadal. Miejsce godne polecenia, myślę że warto. Dziwił mnie zawsze fakt, iż tak trudno było nam znaleźć ludzi do pracy. Nawet nie docierali na rozmowy rekrutacyjne???? Pozdrawiam

Karolina

@racjonalna@@, @Gość, @inka, sytuacje o których mowa w Waszych opiniach nie powinny mieć miejsca w pracy. Jednak forum publiczne nie jest stosownym miejscem do poruszania tego typu spraw ponieważ zamieszczanie tak poważnych oskarżeń może skutkować równie poważnymi konsekwencjami. Czy zgłosiliście aktualną sytuację przełożonym lub podjęliście próby odwołania się od ich decyzji?

Gość

Nielegalne zwolnienia z pracy Ukryta kamera w czujce i nielegalne zwolnienia dyscyplinarnie z pracy. Mało tego pracownicy nie zostali poinformowani przez menadżera i kierownika stoiska. A TO JEST NIEZGODNE Z PRAWEM. Według przepisom GROZI KARĄ!!! Jakim prawem zwalniacie odrazu dyscyplinarnie pracowników Tesco w Koszalinie. To co zobaczyłem i przeczytałem to jest kłamstwem a szczególnie nie zgodne z prawem co do zamontowanej ukrytej kamery nad stanowiskiem. Pracownicy co kilka miesiecy otrzymywały pochwały i podziękowania ( lidera wartościowego Tesco) od menadżera sklepu Tesco. Szanowni państwo. Proszę żeby pracownicy otrzymali od państwa świadectwa za porozumieniem stron a nie dyscyplinarne. Pracownicy co rusz byli chwalone i nie które przenoszone na różne stanowiska. Teraz byli pracownicy i ich rodziny są psychicznie załamani za głupoty co zrobiliście. Nigdy nie mieli upomnienia i skarg od menadżera sklepu i personelu Tesco . Zwłaszcza otrzymywały pochwały i podziękowania. SZANOWNI PAŃSTWO. Lepiej sieć firmy Tesco omijać z daleka. Dotyczy to osób które by chciały pracować w tej firmie. A co do menadżera Pana Damiana G. Ja jako klient Tesco widzę jak Menadżer traktuje klientów i pracowników Tesco. Mało tego to on zabiera/kradnie pracownikom z drugiego pomieszczenia stanowiska miejsca pracy wodę do picia!!! A według przepisom kodeksu pracy woda należy się pracownikom. I zaczęło się właśnie od tej zabieranie wody pracownikom. Co to za niego jest Menadżer sklepu Tesco w Koszalinie!!! Sam widzę, słyszę i czytam na opiniach tesco Koszalin co robi i wyczynia z pracownikami i klientami Tesco. Poprostu wstyd panie menadżer. Panie Menadżer sklepu Tesco i byle jaka mi kierowniczka tego stoiska obok mięsnego w imieniu całego personalu proszę przeprosić pokrzywdzonych pracowników i klientów. P.S NIE DZIWIĘ SIĘ ŻE PISZĄ TAKIE KOMENTARZE NA SIEĆ SKLEPÓW TESCO.

Były pracownik.
@Gość 30.04.2018 13:23

Powinniście z tym pójść i zawiadomić policję o podejrzenia popełnienia przestępstwa. Kamery nie powinny być montowane bez wiedzy pracowników. Powinniście wiedzieć że jest zamontowana kamera. A oprócz tego musicie iść do Państwowej Inspekcji Pracy i do Sądu pracy. Podobna sytuacja była we Wrocławiu.

inka
@Były pracownik. 30.04.2018 17:20

Kamery owszem nie powinny być zamontowane bez wiedzy pracowników, ale pytanie cóż oni wyrabiali pod okiem tej kamery, że dostali dyscyplinarki? znając życie kradli i tu niespodzianka podjadanie to też kradzież! I tak, jestem pracowikiem Tesco i wiem ile energetyków, parówek itp kradną pracownicy na zmianach!

Gość
@inka 01.05.2018 10:59

Menadżer powinien zrobić zebranie i powiedzieć że kamery są zamontowane. A tego nie było. A w przypadku jak by była kradzież to powinien dać upomnienie lub ostrzeżenie a nie odrazu dyscyplinarke. A resztę dowie się u swojego szefa. Menadżer może wylecieć z Tesco w Koszalinie za nielegalne montowanie ukrytej KAMERY, za zabieranie wody pracownikom i innych złamany przepisom. Złamał przepisy prawa i kodeks pracy.

racjonalna@@
@Gość 30.04.2018 13:23

A legalna jest kradzież? Okradanie swojego pracodawcy? To nie jest wyssane z palca, tu nie chodzi o podjadanie, miał prawo założyć kamery na stoisku. W Tesco nie jest tak źle, wypowiadają się ludzie którym się pracować nie chce i nie potrafią się dogadać z innymi, z każdym kierownikiem można się dogadać jeśli chodzi o grafik, fakt płaca nie jest najwyższa jeśli chodzi o porównanie innych supermarketów, ale w innych supermarketach zwykły pracownik przyjmuje dostawy i musi sprzątać sklep na koniec pracy. NIe bronie tych co wylecieli, są dorośli i widzieli co robią, a tłumaczenie że kamery nie legalnie założone jest śmieszne :) Nie, nie jestem kierownikiem w tym sklepie. Pozdrawiam

ex-pracownik

Praca tam, to porażka! Chcesz dla innych dobrze, a jeszcze cię (usunięte przez administratora) A jeszcze jak jednej osobie podpadniesz to tak cie zniszczy, ze pracodawca cie zwolni jak psa na zasadzie - przychodzisz do pracy, dowiadujesz sie o zwolnieniu i wracasz po chwili do domu. Tyle. Szczerze nie polecam, omijajcie szerokim łukiem. Pisze to w imieniu nie tylko swoim ale i paru innych osób!

Gość
@ex-pracownik 28.12.2017 13:42

Menadżer sklepu Tesco w Koszalinie traktuje/potraktował pracowników/byłych pracowników jak pies. Lepiej omijać obecnego menadżera i nie zatrudniać się do sklepu Tesco w Koszalinie. Na początku ciebie chwali a potem ciebie potraktuje jak psa.

Karolina

@Gość skoro jesteś klientem sklepu TESCO to skąd posiadasz te wszystkie informacje, które zawarłeś w swojej wypowiedzi? Przypominam Wam, że skupiacie się w swoich wpisach na jednej osobie, a wątek dotyczy całego sklepu i pracy w nim, a nie jego pracowników.

Gość
@Karolina 30.04.2018 15:14

Karolina. Mam karte na obniżki i robię zakupy. A co do informacji nielegalnych zwolnień pracowników to widzę, słyszę, dowiaduje i czytam. I nie wiem czy ty jesteś jedna z nich pokrzywdzona. To co zrobił Menadżer jest karane nie informując swoich pracowników że kamera jest zamontowana.

alf

TESCO Koszalin to jest jeden wielki kierat pracownicy są poniżani i zastraszani,byłem świadkiem jak jakiś kierownik albo ważny ktoś opierda... swoich podwładnych przy klientach to jest nie dopuszczalne i naganne morze ktoś z kierownictwa się tym zajmie

gutek

jedno tylko powiem atmosfera jest w tesco smieszna ,jak widze tych ktorych tu opisano to ledwo powstrzymuje sie od smiechu.kierownicy chodza zmieszani a pracownicy brechaja po katach ze smiechu .ale prawda jest taka i niech krakow cos poradzi

anonymous
@gutek 03.09.2010 13:41

pracownicy tesco koszalin maja zabierana wode do picia przez menagera sklepu

Karolina

@nieznany 55 jednak forum powinno według regulaminu służyć wyłącznie opisywaniu warunków pracy w firmie TESCO. Ty skupiłeś się na opisaniu jednego z pracowników, a tego nie powinno się robić. Odsyłam Cie do zapoznania się z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin @Były zażenowany pracownik skąd firma wie kto posiada samochód? Może ułożenie grafiku zależy od przełożonego? A jednak w każdym sklepie jest inny.

Administrator

Jakie są zalety pracodawcy TESCO? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.

Były zażenowany pracownik

Selekcjonują pracowników i kolesiostwo. Jeżeli posiadasz samochód to dla nich oznacza że możesz pracować po nocach. Oszukują z wypłacanym wynagrodzeniem i traktują cie gorzej niż psa. Grafik zmieniany jest co chwile i nie ma szans pogodzić pracy z życiem prywatnym. Serdecznie nie polecam i radze omijać szerokim łukiem!!! Praca zarówno przez agencje jak i bezpośrednio Tesco to śmiech na sali!

Karolina

Dużo osób wypowiada się na temat TESCO z perspektywy klienta. A jakim firma jest pracodawcą? Chętnie dowiemy się więcej od obecnych pracowników firmy. Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia? Jakie są mocne strony tego pracodawcy? Widzę, że TESCO szuka pracowników http://www.gowork.pl/praca/tesco;pr, dlatego takie informacje mogą być bardzo pomocne.

nieznany 55
@Karolina 07.08.2017 11:36

Menagerem Tesco jest młody pan ,który ma zapał i chęć do pracy ,ale siano z butów mu wystaje.Bezmyślność którą dysponuje ten pan,doprowadzi do ruiny ten sklep,nie ma pojęcia o działach i stoiskach w swoim sklepie,ludzie pracują na sprzęcie za czasów Hiltlera,zamiast wymieniać ,to woli myć ,malować,gdzie wiadomo to się łączy z bhp i higiena.Dostaliście wczoraj mandat od sanepidu za blachy na piekarni,już wkrótce za te same blachy zamkniemy wam piekarnie.

Zły

Obsługa klienta dramat. Na wszystkich stoikach! Kasy okropienstwo,ma się wrażenie strajku włoskiego! Na piekarni pracują chyba tylko niepełnosprawni. Stoisko z bemarami to raczej kpina! Personel nie miły! Jedzenie zimne i niesmaczne, byłem ok południa... Omijam Tesco!

Zły

Obsługa klienta dramat. Na wszystkich stoikach! Kasy okropienstwo,ma się wrażenie strajku włoskiego! Na piekarni pracują chyba tylko niepełnosprawni. Stoisko z bemarami to raczej kpina! Personel nie miły! Jedzenie zimne i niesmaczne, byłem ok południa... Omijam Tesco!

erfg

maja takze oferte na stanowisko doradcy klienta żwyność w Warszawie do zadan nalezy obsługa klienta na najwyższym poziomie poprzez udzielanie informacji odnośnie oferty handlowej, naliczanie i przyjmowanie należności za zakupiony przez klientów towar.

Antoś

Byłem w ubiegły czwartek, byłem dzisiaj (08.08.2016) w TESCO Koszalin i na stoisku mleczarskim w dziale z mlekiem w kartonach - puste półki. Może ich okradli, a może mleko się rozlało. Za pierwszym razem nie było mleka "Łaciate 2% - 1,5 l. i dzisiaj tak samo. Zawsze było, a zwykle kupuję całą zgrzewkę (8 szt.), ale ostatnio nie mogę kupić. Czyżby podpadli dostawcy tego mleka ???.

Rrrrr

O tym ile się zarabia, przekonasz się zatrudniając się tam. Aczkolwiek myślę że już tam pracujesz. Szacun, za palenie głupa z tą zawyżoną pensją.

milioner

Pomyłka. 3000 netto

Milioner

Nie wiem skąd ty bierzesz te 3000 brutto na stanowisku lidera. Nie ma tam takiej kwoty więc nie pisz bzdur. Jak masz przekłamywać rzeczywistość to lepiej nic nie pisz.

milioner

Dużo zarobić??? W Tesco??? Doceniany pracownik??? Ciekawe kto to pisze....żadna z tych "rzeczy" jest nierealna.

Koszalin

Po pierwsze! przedmiotowe traktowanie pracownika!!! Póki nowy to służy i cieszy, potem niech czeka w ciszy.... aż go zwolnią... i to jeszcze w jaki sposób? najpierw wkleją kilka bezsensownych nagan, a co! przecież muszą znaleźć powód po to aby w wypowiedzeniu umieścić stosowny zapis, tym samym robiąc syf w papierach! Nowy Manager- Nowy TESCO TEAM! Po drugie! Kierownictwo nadużywa wszelkich dostępnych form psychicznej podległości i zależności służbowej- dokopać "czarnej owcy" aby przypodobać się temu wyżej... a tak na marginesie? do czego to podobne aby kierownictwo "wykonywało", tzw. serwisy? w rzeczywistości jednak wygląda to nieco inaczej- serwis przypisany jest kierownikowi, a wykonują go pracownicy. oczywistym wydaje się fakt kto otrzyma za ten rodzaj pracy wynagrodzenie? pomijam oczywiście godziny wykonywania owej pracy :)Pracowniku spróbuj się postawić :) !!! Przykłady można mnożyć w nieskończoność! Reasumując pracy w TESCO nie polecam- napewno w Koszalinie Jeden wielki syf i brak szacunku dla osób tam zatrudnionych!

Koszalin

Po pierwsze! przedmiotowe traktowanie pracownika!!! Póki nowy to służy i cieszy, potem niech czeka w ciszy.... aż go zwolnią... i to jeszcze w jaki sposób? najpierw wkleją kilka bezsensownych nagan, a co! przecież muszą znaleźć powód po to aby w wypowiedzeniu umieścić stosowny zapis, tym samym robiąc syf w papierach! Nowy Manager- Nowy TESCO TEAM! Po drugie! Kierownictwo nadużywa wszelkich dostępnych form psychicznej podległości i zależności służbowej- dokopać "czarnej owcy" aby przypodobać się temu wyżej... a tak na marginesie? do czego to podobne aby kierownictwo "wykonywało", tzw. serwisy? w rzeczywistości jednak wygląda to nieco inaczej- serwis przypisany jest kierownikowi, a wykonują go pracownicy. oczywistym wydaje się fakt kto otrzyma za ten rodzaj pracy wynagrodzenie? pomijam oczywiście godziny wykonywania owej pracy :)Pracowniku spróbuj się postawić :) !!! Przykłady można mnożyć w nieskończoność! Reasumując pracy w TESCO nie polecam- napewno w Koszalinie Jeden wielki syf i brak szacunku dla osób tam zatrudnionych!

Kasia

Jeśli błąkałaś się po sklepie 3 godziny i nie wpadłaś na to, żeby zapytać KOGOKOLWIEK o to co masz robić to nie dziwię się, że pracowałaś tylko 3 dni...

M.N0610

Witam. Ja pracowalam w tesco 3 dni. Ponieważ dłuzsza praca nie była możliwa ze względu na syff i na to jak traktują pracowników. Pierwszego dnia mojej pracy gdy mialam zacząć 3 dniowe szkolenie ,poszłam do Tesco na umówioną godzinę jednak przez pierwsze 3 godziny szkolenia błąkałam się bez celu po sklepie ,ponieważ nikt z kierownictwa nie zainteresowal się moją osobą i pozostawiono mnie samej sobie. Po jakims czasie poszłam więc zapalić papierosa ,gdzie spotkałam również palącą Panią Justynę (osoba z kierownictwa) i zapytałam ją do kogo mam się zwrócić po czym naskoczyła na mnie z buzia (ujmując delikatnie), że powinnam odrazu iść do kierownika ,bądź lidera kas (uznala ,że to oczywiste dla osoby będącej tam pierwszy dzień? ) Absurd. Bardzo niemiła ,niekulturalna i opryskliwa jest ta Pani Justyna. Myślę,że taka osoba,która ma dużo do powiedzenia,wydziera się na pracowników,a mało robi nie powinna mieć takiego stanowiska. Druga sprawa Pani Teresa ze stoiska delikatesy. Będąc dość krótko ,a jednak od strony pracowników miałam okazję zobaczyć ignorancję tej Pani w związku z powierzonymi jej obowiązkami. Totalna ignorancja dla klienta. Jak można powiedzieć klientowi,że czegoś mu się nie poda ?!!! Ta Pani nie przestrzega warunków higieny osobistej wymaganych przy pracy z żywnością. Jeśli chce tam być tylko po to by wyglądać ,to polecam cyrk. Wygląda na stoisku w trakcie pracy na bardzo znudzoną,podczas gdy jej koleżanki zapierniczają równo. Myślę,że najlepszym rozwiązaniem dla tej pani było by przyniesienie jej łożka na stoisko bo ruchy ma niezbyt żwawe i jest niemila . gdy zapytałam jej o drogę na magazyn urazona , odpowiedziała ,że mam spieprzać. Kochana kobieta po prostu.

klient

Witam ostatnio widziałam jak na stoisku mięsnym kierowniczka na plakietce miała na imie Justyna bardz nie przyjemnie odnosila sie do pracowników i nie mogli mnie obsłużyć stoi taka i nieda pracowac ludziom .Cos trzeba z tym zrobić .Już miałam z tym isc na skarge ale spieszylam sie do pracy.A tam pracuja takie mile panie.

boguslaw koszalin

Witam tesco koszalin to obłęd Zatrudniają ludzi za grosze przez agencję Za 4.50zl,na godzinę Zle traktują pracowników przez agencję Kierownica z warzywami okropnie traktuje ludzi Jaktak morzna traktować człowieka. Ci ludzie vplacza iz Ludzi niema ją do pracy Ale zle traktują osób co Pracują przez agencję .Właściciele tesco powini Zmienic na nowych pracowników.

klient tesco

Witaj ostatnio byłam na zakupach w Tesco Koszalin myślałam ze mnie szlak trafi jak mnie obsługiwała na stoisku wędliny starsza pani o imnieniu zosia miała plakietke spieszyłam się do pracy chciałam tylko kilka plasterków wędliny a wiec ta pani powiedziała ze mnie nie obsłuży bo musi cos tam układac w ladzie wręcz było nie miło i bardzo nie uprzejma cos tam gadałao sobie pod nosem .A ja spieszyłam się do pracy ,powinni takie osoby już nie pracować w tesco tylko młode osoby miłej i uśmiechnięte .

gość

Byłam wczoraj w tesco w koszalinie na zakupach pani kasjerka była bardzo uprzejma nie wiedziała jak nabić bony czy kupony z clubcard obok szła jakaś pracownica więc się jej grzecznie spytała czy jej pomoże po czym ona odparła naucz się!!!! to skandal po prosu żeby nie pomóc osobie uczącej się chyba zgłoszę to gdzieś wyżej bo mnie to bardzo oburzyło

olo

Sprzedają kosiarki do trawy NAC bez gwarancji bezczelność

Zostaw opinię o TESCO - Koszalin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO