Widzę trochę to zajęło, ale ruszyli od nowa. Ściemniali, że inny właściciel przejął, a na nowej stronie (tym razem w zielonych kolorach) te same twarze. Wow! Życzę wszystkim nie rekrutowania się do tej firmy. Jak znów powinie im się noga, wywalą cię bez odprawy jak i cały zespół. Księgowa i dyrektor to nigdy nie jest dobry duet z punktu widzenia pracownika.
Jasia
09.12.2019 21:00
Czy nadal trwają zwolnienia? I czy w ogóle firma jeszcze działa czy upadła?
Bolek
12.12.2019 19:33
przeciez padli juz dawno temu, wywalili prawie wszystkich, ale bylo minelo
Przychody i zysk Biuro Rachunkowe Ksiegujesie.Pl
485,0 tys
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Bolek
09.12.2019 20:26
ja dobrze wspominam, fajna byla ekipa i kasa sie zgadzala xd
Polecam tę firmę wszystkim. Jest fajnym przykładem firmy w CV, którą wspomina się jako "żeby już nigdy nie trafił się tak dwulicowy pracodawca". Człowiek od razu robi się bardziej podejrzliwy. To także nauka, że warto sprawdzać, czy księgowa w kolejnej firmie nie jest żoną, matką , córką szefa. To miks bombowy, który nie cofa się przed niczym. Podsumowując: kiedy szef z tematu na miłą pogawędkę staje się #tematemdlauwagi. Szkoda, że to kolejny dowód na to, że prawo pracy nie ochroni pracownika przed szemranymi działaniami.
kitka
16.09.2019 18:26
heh, że też komuś sie jeszcze chce w tym grzebac :D
Zuza
02.07.2019 18:12
Firmę można poznać po tym jak kończy. Ta skończyła zwalniając pracowników jak leci. Nieważne jak długi mieli staż pracy, w jakiej byli sytuacji, czy jak przysłużyli się firmie. Szef nie był łaskawy nawet podziękować za dotychczasową współpracę. Grunt, że ma żonę księgową, więc wspólnie wykombinowali jak uniknąć odpraw. Brawo za spryt! Powodzenia w dalszym likwidowaniu.
Paweł
02.07.2019 22:56
Doceniam szczerość
Dawid
19.05.2019 19:38
Niestety firma jest w likwidacji, szkoda bo ludzie stracili pracę.
Czesio
17.06.2019 19:06
Już jest nowa.
18.06.2019 07:34
I jakie teraz sprzedają marzenia timliderom? :D
Karol
30.03.2019 01:58
Jak ro jest z tym zamknieciem? Slyszalem ze sporo osob odeszlo/zostalo zwolnionych w krotkim czasie, bo przewijali sie u znajomych na rekrutacjach. Chyba powimno nie byc juz tej firmy tutaj skoro sa zlikwidowani. Czy to jakis pic?
Bogusia
30.03.2019 18:04
Odeszlo? Chyba śnisz zwolnili jak leciało. Oczywiście tak, żeby odpraw nie robić. Sama jestem ciekawa, czy kogoś zbałamucili
Cezary
13.11.2018 18:14
Jeśli firma jest w likwidacji to pewnie zostały osoby potrzebne do zakończenia całej działalności.
Razac
27.02.2019 15:12
Jakoś się dalej kraca podobno...
Karol
30.03.2019 02:03
Kręcą kręcą, ale nie się tylko bylych pracownikow. Takie tam bajery na linii prawa pracy ????
Kosmaty
Nie, kupić sprzęt.
Programista
17.02.2019 11:07
Witam.
Pracowałem ponad 3 lata w The Nets jako programista. Zdobyłem tu spore doświadczenie z różnych technologii. Współpracowałem z działami ANALITYKI, GRAFIKI, SEO, STRATEGII i pośrednio z działem SOCIAL/CONTENT oczywiście wszystko pod okiem Project Managerów. Było to moje pierwsze doświadczenie z tak pełnym flow budowania aplikacji. Całe procesy wyglądały bardzo dobrze i uwzględniały wysoko postawione KPI.
Atmosfera w firmie była rewelacyjna. Darmowa kawa, herbata, napoje i co tydzień fura owoców. Długa przerwa obiadowa (dwukrotnie dłuższa niż ta standardowa) do wykorzystania, nie wliczana w czas pracy. Możliwość pracy zdalnej. Warunki samego biura to dosyć wysoka półka z widokiem na Wawel ok. 500 m w linii prostej. Budynek chroniony i w pełni monitorowany, recepcja, windy, bramki na karty do wejścia, legitymowanie każdej osoby (pracownicy mieli karty). Pomieszczenia klimatyzowane, biurka sprzęt nówka. Żaluzje w pomieszczeniach typu 'akwaria', ekipa sprzątająca regularnie. Komunikacyjnie super: tramwaj, autobus - przystanek do 1 min - Jubilat.
Pracowało mi się w The Nets rewelacyjnie.
Pozdrawiam.
Darek
19.02.2019 09:22
Wow, jaki fajny zapychacz niewygodnych komentarzy ✌
Luzak
20.02.2019 19:29
Warto podkreślić, że teraz nie jest to ta sama firma. Ta rewelacyjna bańka mydlana, którą opisałeś, prysła wraz z ogłoszeniem likwidacji.
Życzliwy
19.09.2018 11:12
Rozwój firmy bazuje na okłamywaniu pracowników - ściemniają im, że są w fazie rozwoju i nie mogą pozwolić sobie na wyższe pensje, ale niby doceniają pracę. Starają się za wszelką cenę podtrzymać mit, że są dobrymi pracodawcami, a chodzi tylko o zarabianie kasy na siebie. Ponadto nie ma możliwości awansu, gdyż panuje dwustopniowa hierarchia. Albo jesteś team leaderem albo nikim. Dosłownie. Atmosfera idealna dla osób nie ambitnych i takich, które łatwo manipulować - to idealny pracownik w tej firmie.
Iwona
09.10.2018 17:24
Jak z tą likwidacją?
Paulina
10.10.2018 22:35
http://www.thenets.pl/ui-ux/ to jest jakaś nowa usługa? Czemu nie ma przy logu, że są likwidowani?
Kosmos
20.11.2017 22:24
Firma bardzo słaba. Szef zero pokory, tak naprawdę gówniarz któremu się coś udało. Typowa agencja PR Januszy biznezu. Gdzieś im dzwoni ale nie wiedzą gdzie. Firma składa sie z dzieciaków tak naprawdę, jeśli jest ktoś dobry nie wytrzyma z nimi za długo. Firma opiera sie na jednym kliencie, jak klient pójdzie to oni pójdą z torbami. Ludzie sa fajni ale za grupami, a Ci najwyższej uważają się za najlepszych. No generalnie nie polecam.
takietam
31.10.2017 18:39
Krótko, szybko i na temat:
1) Typowe janusze biznesu - zero organizacji pracy, zero ludzi z doświadczeniem, wszystko robione na "wydaje mi się"
2) niskie wynagrodzenie (2 koła netto za specjalistę)
3) elastyczne godziny pracy - można przychodzić od 8 do 10
4) jeden duży klient i nic więcej - wiecznie robisz jedno i to samo
5) "klient nasz pan" aż do bardzo grubej przesady - wiele razy robisz coś bezsensownego bo twoj "asertywny" manager boi się powiedzieć klientowi, że głupoty plecie
6) kilka fajnych osób w zespole, reszta pogrupowana w swoich działach, obgadywanie itp.
7) na tzw "integracje" chodzą tylko osoby z w/w grupek
8) na start gdy kompletnie nic nie umiesz ok. Natomiast jako specjalista omijaj szerokim łukiem jakikolwiek dział ;)
9) pozytywne opinie na GOWORKU pisze HR-ka - kiedyś się tym chwaliła na głos :D
kandydat
14.09.2017 15:01
Kilka miesięcy temu brałem udział w procesie rekrutacji na handlowca do tej firmy i muszę przyznać, że jest to pierwsza firma, która na każdym etapie rekrutacji była ze mną w kontakcie, co nie zdarzyło się w ponad 80% rekrutacji, w których brałem udział. Do tego rekrutacja przebiegała na bardzo wysokim poziomie ( przyjazna rekrutacja) Drodzy rekruterzy, narzekacie na kandydatów, a sami nie dajecie przykładu.
MICHAL
14.06.2017 10:39
Pierwsza firma, która dała mi znać o wynikach rekrutacji. Nie otrzymałem pracy, ale firma wydaje się przyjazna i z dużymi możliwościami rozwoju.
Ona
02.06.2017 12:18
Niepoważna firma. Zapomnijcie o poważnym traktowaniu pracowników, dotrzymywaniu terminów i obietnic. Wątpliwy system rekrutacji, który nie wiadomo co ma na celu, bo chyba nie wyłowienie wartościowego pracownika. Zdecydowanie nie polecam profesjonalistom. Strata czasu.
Gha
27.04.2017 18:19
Up! Czy ktoś wie jak wygląda rekrutacja na stanowisko Social Media Specialist i jak się pracuje?
11.01.2017 12:50
Z perspektywy pracownika mogę powiedzieć, że w firmie realizuje się ciekawe projekty - unikalne w skali kraju. W związku z tym jest to odpowiednie miejsce dla osób ambitnych, którzy są w stanie pracować samodzielnie i brać odpowiedzialność za wykonywane zadania.
poszukujacy
22.12.2016 12:21
Bardzo pozytywna atmosfera. Rekrutacja na wysokim poziomie. Pracodawca wie, czego oczekuje od potencjalnego pracownika. Nie ma niedomówień i niejasności. Ogólnie to polecam.
12.12.2016 12:19
Przyjazne miejsce pracy, jeśli ktoś chce, może się rozwijać, firma stwarza do tego warunki. Jest sporo pracy, ale mnie to nie przeszkadza :) Właśnie przez nowe zadania, można się rozwijać :)
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Biuro Rachunkowe Ksiegujesie.Pl?
Account manager
09.12.2016 12:34
Przebieg rekrutacji
rekrutacja
1. spotkanie na czas
2. miłe przyjęcie
3. dokładny opis firmy i stanowiska
4. pytania na wysokim poziomie, sprawdzające kompetencje pracownika i doświadczenie.
5. informacja o wynikach rekrutacji
Pytania
Byłem na spotkaniu w tej firmie kilka dni temu i ciekawy jestem opinii bo bardzo fajnie to wygląda. Pani rekruterka opowiadała dużo o firmie o projektach i stanowisku. Spodobało mi się to, że firma bardzo szybko się rozwija, ciągle przybywają dodatkowe osoby i wynagrodzenie też jest ok.
tirki
28.04.2017 18:09
Niemożliwe żebyś dowiedział się na spotkaniu o wynagrodzeniu. Wnioskuje, że było to pierwsze spotkanie, co sugeruje informacja o przedstawieniu stanowiska i projektów.
Zainteresowany
29.11.2016 23:37
Co to znaczy nieprzyjemna atmosfera? Mogę prosić o przykład?
22.11.2016 22:11
Mała agencyjka z "dużymi" ambicjami, jakich wiele w mieście Kraka :) Amatorszczyzna, tak zwana zabawa w markieting, naprawdę kiepska organizacja pracy, zero perspektyw na rozwój, brak szacunku do pracowników, słabe projekty. A o rekruterce już ktoś się wypowiedział :) Szkoda czasu.
08.12.2016 19:56
Chyba żartujesz... Tam to nie było czegoś takiego jak organizacja pracy... Wszystkie projekty trzeba było robić jak najszybciej i jak najkrócej. Przez co często jakość była bardzo zła bo nie dało się tego zrobić dobrze w szybkim czasie. A jak coś nie działało to też była to twoja wina.
M
27.10.2016 13:35
Odradzam jako miejsce pracy. Duża rotacja pracowników, słabe wdrożenie, nieprzyjemna atmosfera, plus mega ciśnienie.
Paweł
18.07.2016 22:38
Niestety mają słabą rekruterkę. Nie zna się za bardzo na temacie, przerost formy nad treścią... A przecież rekruter to wizytówka firmy
Monika
30.11.2016 10:01
A ja mam inne zdanie. Rekrutacja na wysokim poziomie. Bardzo dobre przygotowanie do spotkania, pytania na wysokim poziomie, a przede wszystkim pierwsza firma, która daje znać o wynikach rekrutacji.
Wywiadu udzielił/aAgnieszka Kałuża
02.02.2016 14:07
Firma The Nets działa w w Krakowie, Warszawa nie wydała się dla waszej firmy atrakcyjnym miastem?
Choć biuro The Nets znajduje się w Krakowie, obszar naszej działalność obejmuje całą Polskę, a także inne państwa. Mówiąc ogólnie – działamy wszędzie tam, gdzie jest rynek. W najbliższym czasie planujemy otworzyć również biuro w Warszawie.
Ile osób pracuje w Państwa firmie?
Obecnie zatrudniamy 15 pracowników. Projekty realizujemy współpracując również z kilkunastoma osobami pracującymi zdalnie. The Nets to firma młoda i ciągle rozwijającą się, dlatego też liczba naszych pracowników systematycznie się zwiększa. Zespół The Nets tworzą specjaliści SEO, programista PHP, specjalista ds. strategii komunikacji, analityk internetowy, specjalista ds. PR, copywriterzy, osoby zajmujące się obsługą klientów oraz stażyści i praktykanci.
Czy szukając osób do pracy korzystacie z mediów społecznościowych? „Sprawdzacie” przyszłego pracownika?
Wysoki poziom zapotrzebowania na wykwalifikowanych i zaangażowanych pracowników wymusza na firmach stosowanie aktywnych metod rekrutacji. Ograniczenie się do zamieszczania ogłoszeń na portalach pracy, to stanowczo za mało. Najczęściej wykorzystywanym przez nas kanałem do poszukiwania kandydatów są media społecznościowe, specjalizujące się w kontaktach zawodowo biznesowych – GoldenLine i LinkedIn. Umożliwiają one dotarcie do specjalistów mniej lub bardziej dynamicznie poszukujących pracy. Staramy się dotrzeć bezpośrednio do kandydatów, również poprzez fora dyskusyjne, blogi eksperckie i wyszukiwarkę Google. Uważamy, że ten sposób pozyskiwania kandydatów jest korzystniejszy niż tradycyjne narzędzia, które odeszły już do lamusa. Ekspansja Internetu dała również początek pozyskiwaniu talentów z wciąż popularnego i największego na świecie serwisu społecznościowego Facebooka. Jest to rewelacyjne narzędzie, które wykorzystujemy szczególnie w czasie poszukiwania osób do pracy zdalnej bądź innych form współpracy. Specyfika marketingu internetowego charakteryzuje się tym, iż wiele osób publikuje i promuje swoje artykuły w mediach społecznościowych. Jest to więc dobre źródło sprawdzenia wiedzy oraz umiejętności przyszłego pracownika.
Wspomniała Pani o aktywnych metodach rekrutacji. Czy wobec tego kiedykolwiek korzystaliście z usług tak zwanego „łowcy talentów”?
Do tej pory nie korzystaliśmy w usług head huntera. Projekty rekrutacyjne zawsze prowadzimy na własną rękę.
Praca związana z audytem, digital marketingiem wymaga obszernej wiedzy na temat dostępnych technologii. Z jakich sprzętów korzystacie na co dzień? Jakie są główne programy, z których korzystacie w codziennej pracy?
Jeśli chodzi o sprzęt, to nie potrzebujemy urządzeń znacząco różniących się od standardowych zestawów komputerowych. Oczywiście większe moce przerobowe czy dodatkowy ekran znacznie ułatwiają codzienną pracę. Jako że w naszych działaniach kładziemy ogromny nacisk na wielopoziomową analitykę, jednym z najważniejszych narzędzi jest Google Analytics. Aby pogłębić badania, nasi specjaliści wykorzystują również szereg innych, często egzotycznych w Polsce platform i programów. Wśród nich można wymienić między innymi Kissmetrics, Hotjar, SessionCam, Optimizely czy Lucky Orange.
Praca nad danymi może być wyczerpująca psychicznie, męcząca. Jakie „rozrywki”, systemy motywacyjne wykorzystujecie w swojej firmie? Może organizujecie regularnie „imprezy firmowe” tak uwielbiane przez każdego z nas...
Dla nas ważnym celem jest stworzenie przyjaznego i wspierającego pracowników miejsca pracy. Ma to być miejsce, w którym pracownicy czują się dobrze, do którego chcą przychodzić i z którym są związani. Tradycją są u nas wyjścia pracownicze, które odbywają się kilka razy w roku. Każdego roku przygotowujemy dla naszych pracowników wiele atrakcji: różnego rodzaju szkolenia, konkursy, spotkania firmowe wyjazdy integracyjne, mikołajki. Mają one charakter integracyjny oraz budują świadomość kultury organizacyjnej. Organizujemy również liczne atrakcje o charakterze prozdrowotnym. Wśród naszych pracowników można znaleźć między innymi zapalonych biegaczy, którzy z powodzeniem startują w różnego rodzaju zawodach, w tym także półmaratonach. Ostatnio nasza sztafeta uczestniczyła w Kraków Business Run.
Gdybyście mogli Państwo przedstawić misję swojej firmy. Szczególnie zainteresował mnie fragment dotyczący „wyprzedzania innych” jeśli chodzi o nowoczesne rozwiązania. W jaki sposób udaje się osiągać taki efekt?
Mamy na to sposób, który na stałe jest wpisany w kulturę naszej firmy – codziennie staramy się uczyć czegoś nowego oraz dzielimy się swoją wiedzą z innymi członkami zespołu. Nieustannie śledzimy najnowsze, często te dopiero kiełkujące, trendy w marketingu, analizujemy je i przekładamy na realne zyski w biznesie naszym oraz naszych Partnerów. Większość tej cennej wiedzy nasi specjaliści czerpią ze źródeł zagranicznych, czyli od dostawców narzędzi, z serwisów tematycznych czy też szkoleń prowadzonych przez uznanych ekspertów w swoich dziedzinach.
Analiza danych to praca bardzo skrupulatna, dokładna. Pracownicy o jakich cechach osobowości, charakteru są odpowiedni do wykonywania takiego zawodu?
Sukces naszej firmy tkwi w rzetelnych i ambitnych pracownikach. Dbałość o jakość, zaangażowanie w powierzone zadania w połączeniu z ambicją umożliwiają skuteczne określenie celów firmy, a motywacja pracownika pozwala mu na doskonalenie siebie. W naszej branży bardzo ważne jest to, aby nieustannie być na bieżąco, śledzić najnowsze trendy, ciągle podnosić swoje kwalifikacje oraz trzymać rękę na plusie w zakresie najnowszych rozwiązań technologicznych.
Na jakie elementy aplikacji szczególnie zwracacie uwagę? Liczy się wykształcenie czy bardziej doświadczenie? A może wolicie szkolić pracowników od podstaw?
W naszej branży liczy się przede wszystkim doświadczenie i pasja. Poszukujemy zarówno doświadczonych pracowników z odpowiednimi umiejętnościami i wiedzą, jak i chętnie podejmujemy współpracę z osobami zainteresowanymi nowymi technologiami oraz gotowymi do budowania strategii działań marketingowych w Internecie. Jesteśmy niezwykle otwarci na ludzi młodych. Każdego roku dajemy się poznać studentom oraz absolwentom podczas Targów Pracy, gdzie mogą oni zapoznać się z najnowszymi ofertami praktyk i staży w naszej firmie. Do każdego praktykanta podchodzimy indywidualnie, dając mu możliwość uczenia się pod okiem specjalistów. Są wśród nas osoby, które zostały z nami po odbyciu stażu.
Teraz przejdźmy do wpadek. Jakie są najczęstsze błędy popełniane przy aplikowaniu do Państwa firmy?
Najczęściej popełnianym błędem jest przesyłanie sztampowych CV, które kandydaci rozsyłają hurtowo w odpowiedzi na każde znalezione przez siebie ogłoszenie o pracę. Oznacza to, iż aplikujący nie starają się dopasować swojego CV do konkretnych wymagań stawianych przez pracodawcę. Tymczasem wystarczy jedynie zmienić kilka elementów w CV, biorąc pod uwagę specyfikę danego ogłoszenia, tak aby osoba rekrutująca mogła wyczytać, czy spełniamy jego wymagania. Warto podkreślić doświadczenie, wiedzę i wykształcenie w zakresie preferowanym przez pracodawcę. Częstym problem jest brak estetyki aplikacji oraz pojawiające się błędy ortograficzne. Nie trzeba chyba podkreślać, jak wpływa to na wizerunek kandydata. Dodatkowo należy zadbać o to, aby dokumenty aplikacyjne, w tym list motywacyjny, były przejrzyste oraz miały logiczny układ treści.
W jaki sposób najlepiej zgłaszać się do państwa?
Na naszej stronie internetowej www.thenets.pl umieszczamy wszystkie aktualne oferty pracy. Swoją kandydaturę można przesłać przez formularz aplikacyjny. Wykorzystujemy również social media, w których udostępniamy informacje o tym, kogo aktualnie poszukujemy. Zdarza się nam również korzystać z popularnych portali pracy.
Dużo mówi się dzisiaj o tym, że młode pokolenie jest bardzo wymagające. Jeżeli pracodawca „nie spełnia wymogów” pracowników to młodzi ludzie szybko zmieniają pracę. Czy robicie coś, aby pracownicy nie chcieli szukać pracy gdzie indziej?
Młodsi Millennialsi reprezentują grupę o ogromny potencjale społecznym. Ich siła dopiero się kształtuje. Są mobilni, kreatywni, dobrze wykształceni, pewni siebie oraz swojej wartości. Osoby z pokolenia Y są bardzo wymagającymi pracownikami, którzy nie boją się nowych wyzwań. Oczekują od pracodawcy równowagi między życiem prywatnym i osobistym, intensywnego rozwoju oraz jasnej ścieżki kariery. Zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego stworzyliśmy idealne warunki do rozwoju zawodowego dla ludzi młodych. Zapewniamy im możliwość pracy przy ciekawych projektach w przyjaznej atmosferze. Jesteśmy elastyczni pod względem godzin pracy i formy zatrudnienia. Mamy dostęp do najnowszych technologii, co umożliwia naszym pracownikom łatwy samorozwój.
Jeśli uda się już pokonać kilkaset konkurencyjnych aplikacji i zostaniemy zaproszeni do The Nets na rozmowę to co powinniśmy wiedzieć? Na co powinniśmy się nastawiać?
Najczęściej są trzy etapy rekrutacji. Sposób rekrutacji w dużej mierze zależy od stanowiska, na które poszukujemy kandydatów. Najczęściej jednak do pierwszego etapu rekrutacji zapraszamy kandydatów na spotkanie z rekruterem, podczas którego prowadzimy wywiad kompetencyjny. Opiera się on na prostym założeniu, że zachowania kandydatów w przeszłości warunkują te przyszłe. Kandydat jest więc oceniany przez pryzmat swoich poprzednich dokonań. Po przejściu pierwszej rozmowy rekrutacyjnej, zapraszamy takie osoby do drugiego etapu, podczas którego kandydaci są poddawani serii indywidualnych ćwiczeń lub przesyłamy im zadania do wykonania. Pozwalają one na sprawdzenie praktycznych umiejętności. Oceniane są konkretne kompetencje, kreatywność i innowacyjne podejście, łatwość rozwiązywania problemów. Ostatni etap to spotkanie z właścicielem firmy. Po tym etapie rekrutacji podejmujemy decyzję o zatrudnieniu.
Dziękujemy za rozmowę.
Zostaw merytoryczną opinię o Biuro Rachunkowe Ksiegujesie.Pl Sp. z o.o.