Wydawnictwo Via Medica Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 99 ocen.

Opinie o Wydawnictwo Via Medica Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Via Medica Sp. z o.o.

Julita

@Magnolia może zadzwoń i napisz maila odnośnie pracy na tym stanowisku do pracodawcy? Możesz tam dostać jak najbardziej precyzyjne informacje. Jednak nigdzie nie widzę takiej oferty na to stanowisko do Wydawnictwa Via Medica. Jest zatem ogłoszenie na Administratora sieci i systemów https://praca.viamedica.pl/zgloszenie.php?_id=466

Magnolia

Ubiegam się o pracę redaktora językowego. Jak to wygląda w praktyce?

on
@Magnolia 19.10.2017 13:26
Ubiegam się o pracę redaktora językowego. Jak to wygląda w praktyce?

pracuj.pl

Julita

@WIelkoglowy Janusz rozumiem, że każdy pracownik tak samo czuje się traktowany w Wydawnictwie Via Medica? O jaki absurd chodzi? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?

anonim

(usunięte przez administratora)

WIelkoglowy Janusz

Z zarobkami to roznie, zalezy od dzialu. No ale kasa to nie wszystko... Atmosfer ciezka, czesto praca w oparach absurdu. Poza tym, jesli szukasz w miejscu pracy szacunku (od przelozonych, a najbardziej prezesa), omijaj VM szeeeerokim lukiem!

Janko z Papowa

a to niespodzianka! forum zostalo pieknie wyczyszczone z tych najbardziej negatywnych opini! brawo dla HR-ow. Metoda iscie VM-owska :)

dział kadr
@Janko z Papowa 23.01.2017 16:13
a to niespodzianka! forum zostalo pieknie wyczyszczone z tych najbardziej negatywnych opini! brawo dla HR-ow. Metoda iscie VM-o...

pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za brawa.....BRAWO TY !!! dział kadr

Jan

W tym momencie Wydawnictwo Via Medica Sp. z o.o. poszukuje ludzi, którzy pomogą firmie jakoś fajnie się rozwijać, stawki na początek są co prawda średnie, ale warto powiedzieć też, że jeśli wynegocjujecie coś sensownego, to nie powinno się narzekać za dużo

Były i niegodziwy
@Jan 17.10.2016 18:11
W tym momencie Wydawnictwo Via Medica Sp. z o.o. poszukuje ludzi, którzy pomogą firmie jakoś fajnie się rozwijać, stawki na poc...

O tych poszukiwaniach to słychać już od kilkunastu lat :) Mógłbym napisać, co z nich wynika, ale nie ma sensu się trudzić, bo mój post znów będzie usunięty :) Z drugą częścią wypowiedzi się zgadzam - z polskiego na nasze: masz pracę, to morda w kubeł, bo inni już przebierają nóżkami i czekają na twoje miejsce (jak mawiał J.P.: "stoją pod bramą i kołaczą", bardzo ewangelicznie). Amen

kuba z jutuba

no to grubo, cenzura pelna geba, no coz to takie typowe dla tej firmy, chrzescijanskie tradycje w koncu zobowiazuja - wizerunek musi byc nieskazitelny i krystaliczny - wstyd.... zamiast cos z tym zrobic i wyciagnac wnioski w pozytywnym tego slowa znaczeniu to usuwa sie wpisy na forum - zamiatanie smieci pod dywan i chowanie trupow do szafy nic tu nie pomoze bo ludzie i tak sie dowiedza jaki mamy klimat - jak nie tu na fb albo innym miejscu...... no ale co tam orkiestra gra, show must go on !!

Teresa z kadr

@byly i niegodziwy, doskonale podsumowanie - w punkt!

Były i niegodziwy
@Teresa z kadr 08.10.2016 11:24
@byly i niegodziwy, doskonale podsumowanie - w punkt!

Dzięki. No cóż, prawda w oczy kole, skoro mój wpis został usunięty. Mam nadzieję, że kto miał przeczytać, ten przeczytał :)

Teresa z kadr

Nie polecam ze wzgledu na atmosfere i podejscie mangementu do pracownikow (brak szacunku, "ciesz sie, ze masz prace i nie gadaj").

mareczek

Oczywiście, premie, podwyżki, każdemu wg zasług i nowy ekspres do kawy..... tylko czekamy na budżet... ;-)

tuja

nie polecam - praca moze i ciekawa (w niektorych dzialach), ale atmosfera i stosunek do pracownikow podly. zarobki na przecietnym poziomie.

zapracowany

pensja? ... hym... zalezy .. jak dla ludzi bez doswiadczenia to spoko ... nie wiem jak na umowe o prace. na dzialnosci wychodzi oczywiscie na reke lepiej ale duzo wiecej zmartwien. jak wystawisz fakture to musisz poledowac od kierownika do sekretariatu i kadr z pdpisami i pieczatami, potem opisac odkument ... a i wczensiej kierownik musi zaakceptowac twoja rozpiske godzin no i musisz sie martwic o to zeby kazda minute odniesc na projekt. moim zdaniem zlodziejstwo ze pracuje sie od 8 do 16.20. te 20 min to odpracowujesz przerwy ktore teoretycznie masz 15 + 20 min na dzien. w praktyce to jak idziesz na przerwe to patrza na ciebie jak na kryminaliste. spotkania z prezesem ktory ma cie gdzie i musisz blagac zeby cie gdzies wcisnal.. potem po tygodniu lub 2 oczekiwania na temrin spotkanie nie dochodzi do skutku bo byly wazniejsze sprawy a na koniec pretensje ze sie nei spotkales ze za malo nalegales i prosiles. awanas? podwyzka? mit. pracownicy stawiani na pozycji zlodzieji ktorzy okradaja pracodawce z pensji ktore dostaja

pracownik

Generalnie nie jest to korpo, ale procedur tyle co w najwiekszym korpo. najdluzej pracuja tylko ci co sie odnajduja w zaklamanym srodowisku lub boja sie zmian lub pracuja juz tu juz tyle ze nie odnajda sie na rynku pracy. atmosfera bardzo nerwowa. przy realizacji produktu panuje spychologia odpowiedzialnosci, malo kto chce wspolpracowac, kazdy prawie pilnuje wlasnego interesu. jesli potrafi sie byc falszywym i zaklamanym to mozna sie swietnie odnalezc. oczywiscie mozna znalezc tez fajnych ludzi, jak wszedzie - ludzie sie lacza w bolu :P kierownicy nie potrafia rozmawiac z prezesem. on narzuca coraz wyzsze normy a ten czloweik na koncu dwoi i sie i troi zeby nie dostac opieprzu od przelozonego. nigdy nie uslyszalem pochwaly od przelozonego. jesli zrobisz cos poandto lub bardzo dobrze to uznane jest za norme, jak ci sie noga powinei to beda cie gnoic i bedziesz zalowac ze w ogole sie za to zabrales.

anonim

(usunięte przez administratora)

hehe

w jakim dziale cie interesuje pensja

loki

Atmosfera w pracy kiebska każdy tylko czeka żeby na ciebie nagadać, Zarobki śmieszne nie polecam. A co do przyjacielskich relacji to panuje ona między rodziną Prezesa

karowa

i tak jeszcze 3 grosze od siebie dodam, po lekturze wszystkich powyższych komentarzy z którymi trudno czasami się nie zgodzić - w każdej firmie tej wielkości znajdzie się ktoś kogo większość nie lubi bo jest bucem itd., w każdej firmie tej wielkości są procedury i w związku z tym mniejsze lub większe trudności, w każdej firmie tej wielkości ktoś zarabia dobrze i ktoś beznadziejnie - jeżeli nie potraficie się z tym pogodzić to nie aplikujcie do takich firm, praca w korporacjach (tak, vm to taka mała polska korporacja) nie jest dla was

anonymous
@karowa 08.05.2016 10:16
i tak jeszcze 3 grosze od siebie dodam, po lekturze wszystkich powyższych komentarzy z którymi trudno czasami się nie zgodzić -...

trzeba najpierw wiedziec co to koprporacja, a nie polski zamordyzm - nie mylic mentalnie rónych miejsc. zarobki: 1500 na reke + za projekty po kilkaset zł - mozna dobić do 2300 netto ale może byc gołe 1500

karowa

droga jolu jeżeli nie potrafisz kliknąć na stronie vm i znaleźć zakładki z ogłoszeniami to znaczy ze jesteś za przeproszeniem tepą dzidą i nie nadajesz się do pracy w tej firmie - w tej chwili szukają osób na 9 stanowisk.... także przestań trolować i idź na spacer, dotlenisz się i może główka zacznie lepiej pracować

gajowy

nikt nie czeka.... w kwietniu odeszło z firmy 10 osób, rekrutacje w toku ale chętnych brak..... podobnie jak brak chęci do "ocieplenia klimatu" w firmie i jakichkolwiek zmian propracowniczych.... ale co się dziwić, jeżeli ważniejsze jest wizerunek - złote klamki, marmury i nowe krzesła .... a dla gawiedzi benefit (płatny) - zapytajcie kiedy były ostatnio premie i jaki % pracowników je dostaje.

kadrowa
@gajowy 26.04.2016 17:36
nikt nie czeka.... w kwietniu odeszło z firmy 10 osób, rekrutacje w toku ale chętnych brak..... podobnie jak brak chęci do &quo...

Złote klamki, marmury i nowe krzesła to dla kogo?

xyz

Atmosfera w firmie fatalna. Kto więcej krytykuje innych ten ma większy autorytet (myśleniu paru osób). Ogólna spychologia i przerost procedur (włacznie z rozliczaniem każdych 15 min pracy) Niektórym osobom głowa służy tylko to przytakiwania. Oczywiście jest sporo osób z którymi fajnie się współpracuje.

bury mis

premie?! podwyżki?!! i co jeszcze? może dobre słowo i pochwała przełożonych.... przeczytajcie wątek od samego początku zamiast trollować

lol xD

jeżeli to wszystko co przeczytałeś powyżej Ci nie przeraza to aplikuj, zarobisz tyle ile wynegocjujesz ale firma nie płaci więcej niż musi bo panuje przekonanie ze nie ma ludzi niezastąpionych a na każdego zwolnionego za płotem czeka 100 chętnych - zresztą teraz jest dobry okres bo jak co roku w ramach ocieplenia stosunków z załogą kilka osób jest zwalnianych przed świętami - to już taka tradycja - motywuje lepiej niż premia której nie ma

dobra rada
@lol xD 02.12.2015 18:44
jeżeli to wszystko co przeczytałeś powyżej Ci nie przeraza to aplikuj, zarobisz tyle ile wynegocjujesz ale firma nie płaci więc...

Po co człowieku pracujesz w tej firmie i się męczysz? A jak sie męczysz to wymyślasz bzdury.Jaka tradycja zwalniania przed świętami pracowników? Brednie.Ponuraku, znajdź sobie inna pracę.

twoj prawnik by tego nie podpisał

na początek umowa zlecenie przez 3 mc a potem własna działalność (ze wszystkimi + i -) lub umowa o prace na 2 lata (przeważnie) w której zobowiązujesz się do: zachowania tajemnicy, braku krytyki i zakazu konkurencji po rozwiązaniu umowy po rygorem kary..... zbliżonej do twojego rocznego uposażenia, na szczęście nie ma odpowiedzialności materialnej za cały majątek firmy i weksli..... ale nie wiem czy jest to powód do radości

pani buleczka

atmosfera ciezka. zarobki - na tym stanowisku miedzy 3, a 4 tys na reke, ale duza czesc tego wyplacana jako premia, wiec z byle powodu moze Ci sie nagle zmniejszyc do 2,5 (np slaby wynik finansowy projektu ktorym sie zajmowalas, albo jak np pojdziesz na L4, to tez premia Ci kolo nosa przeleci. generalnie bardzo uznaniowo jest to rozliczane). Prezes fatalny gosc, unikaj jak mozesz. w ramach zdobycia doswiadczenie polecam, ale na dluzsza mete nie.

ogrodnikNaBezrobociu

Ogrodnik tu, Ogrodnik tam, MARIUSZ!!!!!!!!!!!! podlewaj moje bonzaj!!!!

Czy jest tu jakiś grafik?

Vialogu, Synergio moja! ty jesteś jak zdrowie; Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.

Była Koreanka VM

Najbardziej ponure miejsce w jakim kiedykolwiek pracowałam - Korea Północna :)

kadrowa
@Była Koreanka VM 02.09.2015 15:20
Najbardziej ponure miejsce w jakim kiedykolwiek pracowałam - Korea Północna :)

Pani Mileno, Za co przełożony miał Pani podziękować ? Za ciągłe zwolnienia lekarskie, brak zaangażowania w pracy, wieczne spóźnianie się. Niech sobie pozwala pani na takie zachowania w innej pracy. zobaczymy jak długo. powodzenia

Jezus

Nie polecam. Zgadzam się z opiniami poniżej.

anonim

(usunięte przez administratora)

zorro

A to dziwne spostrzeżenie..W firmie ponad połowa pracowników pracuje na czas nieokreślony i są to super PRACOWNICY

Te zarobki

Zarobki tycza sie innych dzialow, raczej nie zwiazanych z pismiennictwem. Jeszcze mozna wspomniec o braku szans na umowe na czas nieokreslony, pracownicy sa 'przesuwani' miedzy spolkami.

Czas to pieniadz

Czas to pieniadz, wiec szkoda czasu.

stan wahelka

mam zupelnie inne doswiadczenia z pracy w VM niz przedmowcy - pracowalem tam ponad 4 lata i zlego slowa o firmie (poza skomplikowanym systemem procedur oraz vlogiem - systemem raportujacym kazda minute pracy) nie moge powiedziec. pensje na poziomie 3000-3800 na reke, wiec nie bylo zle =]

ex-nieudacznik z domu chleba

Podobno firma odzwierciedla charakter i osobowość swojego twórcy. Są firmy przesiąknięte paranoją. Jak ktoś chce wziąć udział w powtórce eksperymentu więziennego Zimbardo - polecam VM :)

taka tam
@ex-nieudacznik z domu chleba 26.02.2015 16:14
Podobno firma odzwierciedla charakter i osobowość swojego twórcy. Są firmy przesiąknięte paranoją. Jak ktoś chce wziąć udział w...

Zgadzam się w pełni z powyższą opinią. Pracowałam kilka lat, pracę jako taką bardzo lubiłam i do dzisiaj tęsknię za organizacją konferencji, choć wiele stresów to kosztowało. Ludzie w dziale, wówczas sekcji-cudowni, do dzisiaj trzymamy się razem. Ale to zakłamanie, fochy prezesa i bezsens rozliczania każdej minuty pracy kiedy nie wiadomo w co ręce włożyć... Nadal funkcjonuje "dom chleba" :) Ech, czasami z sentymentem wspominam te paranoje, ale za żadne skarby już bym tego nie powtórzyła

ex

Nie było tak źle, bo pewnie pracowałeś w drukarni.

ex worker

Pracowałem tam 2 lata. Są tacy którzy pracują kilkanaście lat. I owszem mnie też spotykała mała nieprzyjemnośc ale czytając powyższe wpisy mam wrażenie ze wypowiadają się tu sami frustraci i nieudacznicy. Nie było tak źle!

Poszukujący

Witam, czy rozmawiamy o Via Medica w Gdańsku czy w Warszawie? Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja w Warszawie? Czy wszystkie minusy które wypisaliście również dotyczą tego miasta? Czy na prawdę jest tak źle? Czytam opinie na temat różnych firm, rzadko kiedy można spotkać dobre opinie, czy zatem opinie nie są negatywne na wyrost? Proszę o informację jak wygląda sytuacja w oddziale Warszawskim, jak z pensjami, socjalem, atmosferą w pracy, zasadami. Z góry dziękuję

janek

Praca w porzadku- nie ma tragedii (czasem monotonne zadania, ale gdzie tak nie jest?) Pieniadze zawsze na czas (zarobki przyzwoite), co nie jest regula w wielu firmach. Ponadto kadra sympatyczna. Ludzie z ktorymi sie trzymam/trzymalem, bardzo sympatyczni.

Mariusz

Jest 300zł na swięta na karcie. Mozesz wydać w sklepie placac jak normalna karta. A i prezenty sa dla dzieciaków od 2 lat. nie do 2 lat. To zalezy czy chcesz sie rozwijac. Jak chcesz zlapac prace, popracowac pol roku, rok... To ok, ale jak szukasz czegos na dluzej to zdecydowanie odradzam.

były pracownik
@malutka 23.07.2015 11:33
Super prezenty (DO WYBORU PRZEZ RODZICÓW) i Mikołaj i bal,i Dzień Dziecka.

to chyba ta połowa, która jest w kadrze kierowniczej i pracuje od nastu lat ;) dla niewielu spoza tego grona jest dostępna możliwość umowy na czas nieokreślony - czasowe, kiedyś były 2-letnie... teraz trafiają się 5-letnie...

dest
@malutka 23.07.2015 11:33
Super prezenty (DO WYBORU PRZEZ RODZICÓW) i Mikołaj i bal,i Dzień Dziecka.

Super to jest odrealnienie osob, ktore sa dlugo na miejscu. Szkoda czasu mozna tylko sie nabawic zlych nawykow. A umowy raczej nie sa na czas nieokreslony...

@marysia

Pieniądze na czas, ale to tyle z przywilejów. Praca do 16:20 (oczywiście zgodnie z regulaminem - przymusowa 20 min przerwa), wynagrodzenie podzielone na premie, trzeba spowiadać się z każdej minuty pracy (jest system gdzie trzeba wszystko wpisywać) a jak chcesz coś zrobić to odbijasz się o brak pomocy od innych (ludzie chcą ale potem nie mają jak rozliczyć swojej pracy), na wszystko są procedury i projekty (nie da się działać skutecznie). Tak jak już @machete napisał nie ma kar cielesnych i ludzie nie są nieuprzejmi ale w swoim działaniu na prawdę można poczuć się samotnie. Polecam czytać umowy przed podpisaniem.

OM

jakies konkrety ?

hmm

Szczegóły: płaca jest na czas, to plus. Od lat tyle samo :( Preferuje się branie nowych osób z ulicy, tracenie czasu na ich wdrażanie, na co de facto nikt nie ma czasu, bo kazdy ma tu tyle własnej roboty. Można zdobyć cenne doświadczenie, ale nie ma tu niestety dalszych perspektyw.

Matka Teresa

"Negatywne opinie o atmosferze pracy, stosunkach z pracowników z przełożonymi bywają prawdziwe, a co więcej bolesne dla pracodawcy. A co jeśli są prawdziwe i dobrze o tym wiesz. Usuwanie postów i zakłamywanie rzeczywistości na nic Ci się nie zda. Przeczytaj je uważnie, wyciągnij wnioski. Postaraj się o prawdziwe opinie byłych pracowników, którzy byli zadowoleni ze współpracy z Twoją firmą." Módlmy się o wyciągnięcie wniosków.

Machete

Ponure miejsce pełne zmęczonych ludzi. Coś dla zainteresowanych historią -np. żeby poczuć się jak w centrali Stasi. W ramach pracy nad morele osadzonych, Ponury Komendant 2x w roku zarządza zabawę taneczną przy muzyce mechanicznej. Bez procedury nie idą nawet do toalety. Nie stosują kar cielesnych i płacą na czas. Dla koneserów gatunku i osób poważnie myślących o późniejszej pracy dla pharmy

www

Witam, Wszystkie osoby biorące udział w rekrutacji otrzymują odpowiedź dotyczącą decyzji o wyniku rekrutacji i zarządzanie bazą kandydatów wymaga raportowania również korespondencji z kandydatami. Jeśli ma Pan/ Pani uwagi związane z procesem rekrutacyjnym to prosimy o kontakt z firmą. Z chęcią wyjaśnimy niejasności, o których wspomina Pan/ Pani powyżej.

Domownik z Domu Chleba

Podpisuję się pod powyższymi opiniami wszystkim czterema kończynami.

wielka głowa

ODRADZAM! nie dlatego, że zostalem w jakikolwiek sposob skrzywdzony (bo nie zostalem), ale dlatego, ze zmarnowalem tam swoj czas - nie jest to firma dla ludzi z doswiadczeniem;

Zostaw opinię o Wydawnictwo Via Medica Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Via Medica Sp. z o.o.