LUG Light Factory Sp. z o. o.
2 223 6 1

Opinie o LUG Light Factory Sp. z o. o.

ubub5316

Co wy macie na tym szkoleniu, że już drugiego dnia lojalka dla swiezaka?

SunTzu
@ubub5316 21.11.2018 13:30

nie ma nic. Chodzi o zrobienie z pracownika niewolnika.

Projektant

Jeśli spytacie co wyniosłem z pracy w LUG-u, odpowiem, że kubek na pamiątkę. Piję z niego w obecnej pracy i ilekroć jest mi smutno, coś idzie nie po mojej myśli to spoglądam na niego. I wtedy wszelkie troski i problemy znikają i cieszę się z tego co teraz mam. A było to tak: Najpierw była rozmowa kwalifikacyjna na której nie sprawdzono moich kwalifikacji. Potem zostałem przyjęty na stanowisko projektanta w oddziale regionalnym. Drugiego (!) dnia szkolenia w siedzibie w Zielonej Górze dano nam do podpisania umowy, wśród nich była słynna lojalka o której nikt dotychczas nie informował. Poczułem się wtedy oszukany po raz pierwszy. Mogłem podpisać lub wyjść jako bezrobotny, straciwszy czas i pieniądze na dojazd. Podpisałem, licząc, że przecież będzie dobrze, będę pracował wiele lat rozwijając się i awansując… Po zakończeniu szkolenia udałem się pracować w biurze regionalnym. Zastałem chaos. Kierownik był zdziwiony, że nie przywiozłem komputera. Po odnalezieniu jakiegoś zabrałem się do pracy. Krzesło zgodne z wymaganiami pracy biurowej dostałem po niespełna pół roku, przez kilka miesięcy chodziłem z własną myszką, klawiaturę zewnętrzną i monitor również po paru miesiącach. Gdy zgłosiłem przełożonemu ból kręgosłupa spowodowany nieergonomicznymi warunkami pracy polecił strzelać sobie lufkę przed przyjściem do pracy. Wraz z zakończeniem okresu próbnego miałem dostać podwyżkę. Niestety odmówiono mi jej, podając powód, który spowodował, że uderzyłem się w piersi i zagryzłem zęby. Później jednak dowiedziałem się, że podobnie postąpiono z co najmniej kilkoma innymi pracownikami firmy. Poczułem się oszukany po raz drugi. Wciąż jednak próbowałem znaleźć powód by zostać. Dopytywałem się przełożonego o możliwe szkolenia i nic nie udało mi się osiągnąć. (Odchodząc dowiedziałem się, że były na to przeznaczone fundusze.) Mógłbym długo tak wylewać swoje żale, ale chcę Wam powiedzieć na koniec, że tę pracę polecam każdemu. Warto dać się rozjechać przez walec życia raz i drugi. Dzięki temu bardziej docenia się dobrą pracę i dobrego szefa.

Admin

Ja pracuje tam od paru lat i nie narzekam na pracę już pięć razy awansowałem na różne stanowiska. Pensja jest spoko choć nie ukrywam że mogła by być wyższa ale atmosfera nie jest zbyt dobra

Trak

Nie tylko nowy dyrektor jest zlym czlowiekiem takze kierownictwo produkcji na hali. Potrafia doprowadzic do lez nie licza sie z naszym zdaniem wykorzystaja ze jesteś na zwolnieniu i zdecyduja za ciebie. Nawet nie podejda nie powiedza dlaczego tak sie stalo. Moze ktos nie chcial tego ale zostal zmuszony. Chyba warto znalesc inna prace. Wiecej traca a nie zyskaja na ludziach.

maicia

Firma bez nadziejna! Przyszedł jakiś pseudo derektorek, prostak i (usunięte przez administratora) do ludzi sie odnosi jak do psów. Jego chore żondy majo na celu przedstawienie jego super zażondzania tylko szkoda że prezes nie patrzy jemu na rence, i na jego przekrenty. Oby sie w pore im oczy otwożyły bo majo dużo do stracenia, już i tak ten derektorek zdrowym ludziom w głowach poprzewracał. Ja szukam nowej pracy. Nie polecam nikomu pracy w tym zakładzie

Patriota

Moja dziewczyna dostała przez tą pracę ciężkiej nerwicy i depresji. Nie mogła pracować na lakierni więc dala zaświadczenie lekarskie że nie może tam przebywać. Zostało to zupełnie olane przez panią brygadzistę, a także kierowników. Dziewczyna za każdym razem płacze jak wraca z pracy. Swędzi ja całe ciało. Ona chce zrezygnować i w całe jej się nie dziwie. Cwaniaczki są silni w grupie na taśmie produkcyjnej. Bo po pracy już nie są takimi chojrakmi i uciekają jak mrówki. Nie polecam tej firmy i zamierzam podać ja do sadu o mobbing ktory przez który dziewczyna straciła zdrowie.

Piotr
@Patriota 31.01.2018 05:07

Szanowny (Panie) Patrioto, Jest mi niezmiernie przykro czytać o doświadczeniach Pana partnerki ... jednocześnie, jest mi trudno zrozumieć, dlaczego nie podjęła bezpośredniej konwersacji z Działem HR. Jedną z odpowiedzialności Działu HR jest wspieranie pracowników w rozwiązywaniu problemów pojawiających się w miejscu pracy. Jednak, aby podjąć aktywną próbę dzielenia pomocy, dział HR z musi zostać powiadomiony przez pracownika o okolicznościach i naturze sytuacji. Aby wypracować rozwiązanie obie strony muszą przyjąć odpowiedzialność zarówno za swoje decyzje, jak i za wzajemną komunikację. Ponieważ oskarża Pan publicznie firmę LUG o "mobbing", pozwolę sobie zwrócić uwagę, że w swoim opisie pomija Pan istotne fakty: konkretne i udokumentowane wysiłki podjęte przez kierownictwo Lakierni by ograniczyć kontakt Pana partnerki z czynnikami chemicznymi. Respektując Waszą prywatność nie opisuję w szczegółów na publicznym forum. Powyższe jest jednak dowodem, że sytuacja nie została "olana" przez firmę LUG. Zastanawiające natomiast jest, dlaczego Pan pominął ten istotny fakt w swoim opisie. Jeśli sytuacja zdrowotna Pana partnerki nadal wymaga interwencji, proszę o bezpośredni kontakt - jestem dostępny zarówno osobiście jak i telefonicznie. Jeśli Pańskim celem faktycznie jest wsparcie dla partnerki, bezpośrednia konwersacja przyniesie bardziej konstruktywny efekt niż korespondencja na GoWork. Piotr Baranowski Dyrektor HR, LUG Light Factory

Mechaniczny
@Piotr 31.01.2018 15:06

Niestety to prawda ludzi traktujecie jak traktujecie. Wymogi wielkie a płaca się nie zmienia

Patriota
@Piotr 31.01.2018 15:06

Mi zależy tylko i wyłącznie na zdrowiu partnerki. Mam jednak nadzieję że sprawy pójdą w dobrym kierunku i wszystko się ułoży.

Alan
@Patriota 31.01.2018 05:07

Prawda jest taka że twoja partnerka nie nadaję się do niczego, łatwo napisać na forum ,takich cwaniaków jak ty nie brakuje.

Patriota
@Alan 31.03.2018 19:41

Podpisz sie imieniem i nazwiskiem a zobaczymy kto jest cwaniaczkiem internetowy napinaczu :)

pracownik
@Patriota 06.04.2018 18:01

sam się podpisz imieniem i nazwiskiem

Dave
@Piotr 31.01.2018 15:06

:) wow jaki styl wypowiedzi i wiadomo wszystko. Na Pana stanowisku z łatwością powinien Pan odnaleź kobietę i jej po prostu pomóc. Nawet byłem zaineresowany pracą w tej firmie ale po tej wypowiedzi odechciało mi się

MAG
@Alan 31.03.2018 19:41

Alan masz rację, zgodzę się z Tobą - wichrzycieli nie brakuje, aż przykro się robi czytając takie opinie o swoim miejscu pracy. Jak ktoś tak się męczy, to cała "strefa" czeka, można rozwijać karierę gdzie indziej.

Nick

Czekam na dzień gdy padną tu konkretne nazwiska ludzi nie.dojrzałych emocjonalnie na stanowiskach kierowniczych. A jest tam taki dział gdzie jeden wygląda jak nutria a jego prawa ręka jak koczkodan.

jacuś
@Nick 08.07.2018 22:41

magazyn :-)

Zielonogórzanin

LUG nie płaci za towar ! Kupują, obiecują, czarują, proszą o przelew i oczywiście nie wywiązują się z niego a później przestają nawet odbierać telefony i nie odpowiadają na maile. Banda chamów i prostaków ! Żenada !

Zainteresowany

Jak wygląda praca na magazynie?

MAG
@Zainteresowany 20.08.2018 17:57

Hej, praca na magazynie fajna, kierownik w porządku, kasa też niezła i na czas - można dorobić na nadgodzinach. Jak nie masz to zrobią uprawnienia na wózki.

Tomek mechaniczny.
@MAG 24.08.2018 15:20

To kłamstwo. Na magazynie totalny bałagan. Jak coś potrzebujesz na produkcję to szukają tego bardzo długo. Robisz w lugu uprawnienia na wózki to odrazu przygotuj się na podpisanie 2 letniej lojalnosciowki

Nevermind
@Tomek mechaniczny. 17.09.2018 06:23

Lojalka polega na tym, że niejako rozbijają koszt kursu na dwa lata. Jeśli koszt kursu to np 1000 zł i zwolnisz się po roku to musisz zwrócić 500 zł. 1000/24 = 41 zł w przybliżeniu. Z każdym przepracowanym miesiącem suma do oddania zmniejsza się o te 41 zł.

ściema
@MAG 24.08.2018 15:20

Praca fajna? Kasa niezła? Kierownik w porządku? MAG kim ty jesteś? Albo dotychczas Krzywaniec był twoim domem i to twoja pierwsza praca albo pan kierownik dba o choć jeden pozytywny komentarz dotyczący pracy na magazynie

Cała_prawda

Jedna wielka tragedia . Bajzel na produkcji , bajzel na dziale mechanicznym i mega bajzel w magazynie . Najlepszy jest kierownik magazynu przypominający Krzysztofa Jarzynę z Pacanowa :) A sierotki z biur patrzą z pogardą na kadrę produkcyjną mimo , że większość z nich nie potrafi zdania w języku polskim sklecić . Taka "lugowska" hipokryzja :) Reasumując.Jeśli lubisz : spiskować i być judaszem , żyć w ciągłym stresie i pracować za całą masę nierobów ze stażem , to w pełni polecam Ci angaż w tej firmie :)

Brak szacunku :(
@Cała_prawda 17.09.2018 19:05

Brak słów , pozdrowienia dla mistrzów zmiany łudażów i kłamców którzy patrzą tobie w prosty w oczy śmieją się i kłamią i jeszcze poniżą

Mateusz

ODRADZAM firmę. Stosuje bardzo nieuczciwe praktyki. Dla specjalistów przedstawia lojalki o których nie informuje na żadnym poziomie rekrutacji. Lojalka podstawiana jest cichaczem pod nos ze stosem innych dokumentów "proszę podpisać tutaj tylko formalności"! Jest to robione już w ZG na szkoleniu materiałowym. Człowiek w zasadzie jest pod ścianą. Lojalki tej nie można skonsultować z nikim ponieważ nie można jej zabrać do hotelu, ani zrobić zdjęcia. Sama lojalka jest skrajnie niezgodna z prawem, choćby ze względu na zakazanie pracy członka rodziny w konkurencyjnej branży, skandalicznie wysokie odszkodowanie w przypadku jej złamania, rozszerzenie branż na całą elektrykę i elektrotechnikę. Do tego lug zobowiązuje się płacić przez 24msc. tylko 25% pensji za przestrzeganie tego bubla prawnego. Złamanie lojalki oznacza zaś konieczność wypłacenia 24 krotności ostatniej pensji netto (już widzę jak w momencie wypowiedzenia dają dodatkową premię), jaki sąd by to zaakceptował. Lojalka zaczyna obowiązywać już na okresie próbnym więc po 3 miesiącach można pożegnać się z pracą jak i zawodem na 2 lata. O tym jak LUG traktuje swoich specjalistów niech świadczy fakt, że ludzie tam pracujący szukają cichaczem nowej pracy kłamiąc w CV miejscem pracy (ukrywają miejsce zatrudnienia LUG) i dodatkowo proszą aby nowy pracodawca nie umieszczał o nich informacji na stronie. Kiedy odrzuciłem podpisanie lojalki, najpierw grożono mi, że się pożegnamy a potem zapewniano, że ta lojalka to fikcja i że jest rozwiązywana. A wszystko za śmiesznie niską pensję 3500zł netto. Tutaj warto nadmienić, że taka pensja jest zamrożona bo z lojalką nie ma możliwości na awans czy też podwyżkę. Już pomijam żenujące zachowanie HR kiedy prosiłem o możliwość skonsultowania lojalki z kimś z rodziny albo prawnikiem. Jeżeli w procesie rekrutacji firma odwala takie cuda to nie chcę wiedzieć co jest potem. Bardzo odradzam.

anonymous
@Mateusz 14.07.2018 07:53

Ot cała prawda.

Light
@Mateusz 14.07.2018 07:53

Widzę że ciągle nie wycofali sie z tych lojalek. Pewnie bęzie to trwało do pierwszego przegranego procesu w sądzie o mobbing, terror i zastraszanie.

Mateusz
@Light 12.08.2018 20:48

Powiem szczerze, że sam zastanawiałem się czy nie wytoczyć im procesu o kłamstwo na rozmowie i o to, że przez nich straciłem szanse na dobrą prace w międzynarodowej firmie. A także zdrowie.

CM
@Mateusz 20.08.2018 22:09

To będzie tylko słowo przeciw słowu.

anonymous
@Mateusz 14.07.2018 07:53

Oficjalne stanowisko firmy LUG w odniesieniu do wpisów na temat umów lojalnościowych zamieszczonych na portalach GoWork i Facebook: "Umowy lojalnościowe są standardowym elementem kontraktu w EU. W sytuacjach kiedy pracownik posiada dostęp do nowych technologii, danych R&D, planów strategicznych i/lub wiedzy na temat kampanii marketingowych, umowa lojalnościowa jest formą zabezpieczenia interesów pracodawcy. Treść umowy może być przedmiotem dyskusji lub renegocjacji pomiędzy kandydatem a firmą LUG. Konsultacje zewnętrzne, np. z prawnikiem, są jak najbardziej możliwe. " dr Piotr S. Baranowski Dyrektor, HR LUG

M
@anonymous 14.09.2018 12:30

Kłamstwo od początku do końca.

Polski robak

Lubię być poniżany i zastraszany. Dodatkowo uwielbiam niskie pensje. Czy mam szansę na angaż w tej firmie, bo mam na oku fajne lokum 8,5 m2 pod schodami w tamtych okolicach.

Robaal
@Polski robak 31.08.2018 15:13

Jak widac wszystko zalezy czy podpiszesz lojalke. Podobno juz na okresie probnym wyjawiaja ci tajemnice firmy i stad ten cyrograf. A tak to jestes idealny kandydat.

takbylo

Słyszałem że 8000 netto na rękę to tam norma, do tego płatne nadgodziny i okazyjnie praca zdalna - czego chcieć więcej?

iksdee
@takbylo 01.09.2018 15:02

ale jak Cię zwolnią, albo znajdziesz lepszą pracę, to nie możesz przejść gdzie indziej i zostajesz bez pracy w zawodzie na 2 lata, bo podpisałeś niewolniczą lojalkę, też fajnie, nie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Luk Not Father

Tak, to ta "firma" właśnie :) Szkoda ludzi którzy podpisali pod presją takie lojalki. To jest DOSŁOWNIE niewolnictwo w demokratycznym państwie, w Europie (zachodniej) nie do pomyślenia jest coś takiego. No ale skoro Polacy sami robią z siebie niewolników (jadą na "truskawki" do Hiszpanii/Francii/Holandii żeby mieszkać w baraku jak bydło dla paru groszy), to co zrobić?

ZG

Dział HR za dużo się pracownikom "przygląda", a za mało ich słucha.

Voli

Ilu zmianowa jest praca

MAG
@Voli 15.08.2018 13:15

teraz II

Anioł G....

Norma Norma Nic nowego , kolego sanepid nie przyjdzie bo mają wy..... . Kasa kasa więc norma , więcej porządku jest w Bur... niż tu . Jednym słowem zapytaj Siebie kto jest winny Ludzie czy Firma ... A sprawa do działu wielkiego HR niech zrobią sobie przeszkolenie co się dzieje na dole bo nie mają chyba pojęcia z czym mają doczynienia ... nie obrażam za brak pracy i doświadczenia tylko za brak wiedzy w pomocy i działaniu , nieliczy się słowo a czyny w rozwiązywaniu problemu .... sumie żal tu już pisać bo tak nic to nie zmieni

don

Niebawem zjawią się jej przedstawiciele

Młody

Ludzie wczoraj z przegrzania organizmu zemdlała kobieta , 40 minut odbijano piłeczkę od brygadzisty do kierownika itp , tyle czekała kobieta na pogotowie , nie liczy się człowiek tylko kasa i interesy firmy, na halach upał 36 stopni , na lakierni 45 ,Ludzie nie powinni w takich warunkach pracować i jeszcze nadgodziny karzą robić w takich warunkach, gdzie jest inspekcja pracy ?

Wero

100 procent prawdy!

G. Anioł

Szkoda pisać gadać i mówić , to co jest napisane tutaj jest prawdą do jakiegoś stopnia , niestety ale tak jest , masz dobra psyche i dobrze się ustawisz to masz spokój . A jak pokażesz za dużo to przej.... i nie możesz być mądry , ty masz (usunięte przez administratora) i wydajność bo jak nie to zjedzą Ciebie . Inne działy jak działy . Mistrzowie zmiany szkoda gadać zero szacunku i nie potrafią rozwiązywać z ludźmi rozwiązać problemu i nie widzą co się dzieje na dole i w ogóle wolą siedzieć w klimatyzowanym biurze i mają w nosie bo czują się Bogami itd . Więc dziwicie się po co są im obco krajowcy na produkcji , bo Polak się przekonał a jak (usunięte przez administratora) Polacy naprawią i każdy ma tą samą pensję (niby) :) Więc LUG duża Firma która cały świat oświetla , a o pracowników nie potrafią dbać tylko zgnoić .... Więc jak ktoś chce spróbować i się przekonać zapraszam i sam wystaw opinie ....

Dorota

Rok temu, łamiąc prawo, zwolniono mnie dyscyplinarnie. Lug przegrał przed sądem i wypłacił mi zasądzone odszkodowanie. Pozdrawiam, Dorota S. Wrocław

CM
@Dorota 06.07.2018 23:38

Gratuluję!!! To tylko dowód na to, że warto walczyć o sprawiedliwość i godność osobistą. Brawo za wytrwałość.

Olek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Agnieszka

@pracownik Może masz coś do powiedzenia w kwestii pracy w LUG Light Factory? Jesteś, a może byłeś ich pracownikiem? Zachęcam Cię do wyrażenia swojej opinii, gdyż może okazać się przydatna dla tych, którzy poszukują tam zatrudnienia.

Tomek
@Agnieszka 12.06.2018 15:56

Pracowałem tam trzy lata na dziale mechanicznym. Nie polecam nikomu tej firmy. Same kolesiowi. Kierownik nie ogarnia ludzi i pracy mistrzowie mają wszystko w nosie.

anonymous

Jeśli choć w najmniejszym stopniu jesteś osobą pracowitą,ambitną i rzetelną,nie masz co szukać w tej firmie.Ludzie legitymujący się wymienionymi wyżej cechami są tam wykorzystywani przez pracowników i kadrę kierowniczą charakteryzującą się kolesiostwem,lenistwem i brakiem profesjonalizmu.I to bez względu na dział.Nie piszę tego ponieważ chcę się odegrać,co pewnie będzie mi zarzucone.A robię to dlatego,by ostrzec ludzi,którzy nie są tylko przeciętniakami żyjącymi życiem innych,zajadającymi się w pracy bułkami i chińskimi zupkami.NIE POLECAM tej małej mentalnie firmy.

Tomasz

Idealnych firm nie ma. Jeśli zdarzy się nieprzyjemna sytuacja to trzeba sobie powiedzieć , że tak bywa

Agnieszka

@Janek Co masz przez to na myśli? Nowi użytkownicy forum nie będę wiedzieli, co chciałeś im przekazać. Proponuję zatem, byś nieco rozwinął swoje zdanie na temat LUG Light Factory. Pracujesz tam? Co możesz nam powiedzieć o warunkach zatrudnienia, które tam obowiązują? Zachęcam Cię do aktywnego uczestnictwa w dyskusji.

Piotr

Podpowiedzcie jakie wyposażenie dostaje przedstawiciel handlowy?

Janek
@Piotr 16.05.2018 19:03

4 lampy uliczne na pokaz.

Agnieszka

@... A jak myślisz z czego to wynika? Może Ty byś się wypowiedziała na temat warunków pracy w LUG Light Factory? Jeśli posiadasz jakieś aktualne informacje o tej firmie, to gorąco zachęcam Cię do podzielenia się nimi z innymi użytkownikami forum. Mogą one okazać się bowiem pomocne dla zainteresowanych pracą u nich.

Agnieszka

Wydaje mi się, że wątek nieco ucichł. Jest to dosyć dziwnie, ponieważ LUG Light Factory to niezwykle prężnie rozwijająca się firma, o sporym potencjale. Na ich oficjalnej stronie zauważyłam, iż poszukują oni obecnie nowych ludzi do pracy http://www.lug.com.pl/firma/kariera-w-lug Może ktoś z Was już aplikował i wie, jak wygląda cały proces rekrutacyjny?

...
@Agnieszka 18.05.2018 22:48

Permanetnie poszukuja i nie zdejmuja ogłoszeń nawet jak to już jest nieaktualne

Zostaw opinię o LUG Light Factory Sp. z o. o. - Zielona Góra

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUG Light Factory Sp. z o. o.