KONEX SP. Z O.O.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 124 ocen.

KONEX SP. Z O.O.
3 124 6 1

Opinie o KONEX SP. Z O.O.

Administrator

Posiadacie jakieś najnowsze informacje dotyczące KONEX SP. Z O.O.? Dajcie znać, jak aktualnie wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracownicy otrzymują jakieś pozapłacowe benefity?

Wiktor

czy tak dobrze się wam pracuje i dlatego tak rzadko piszecie?

Sowa

Narzekanie to druga natura. Ale jak wielu narzeka to jakieś powodowy tego muszą być, no nie? Na pewno tak.

Wąski
@Sowa 26.03.2018 11:09

Gdzie na goworku ludzie nie narzekają... Jaki zakład by się nie patrzyło to tylko negatywne opinie. Ludziom się robić nie chxe i oczekują ze pójdą do roboty i będą sciemniac 8 godzin i będzie git. Chociaż z takiej pracy również pewnie znaleźliby się tacy co by im nie odpowiadało..

Benek

Narzekanie jest druga naturą niektórych osób?

anonymous

Beznadziejna praca , wytrzymałam tydzień. Pierwszy raz coś robiłam, a kierowniczka stała nade mną i wyliczała procenty z normy , po pracy zaprosiła do swojego biura i pouczyła iż w następnym tygodniu ma być lepiej. Głupie baby które tam pracują od iluś tam lat popędzają nowe pracownice. Jednym słowem : MASAKRA. Stanowczo odradzam !!!!!!

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak duże znaczenie dla pracowników mogą mieć pozapłacowe benefity. Czy KONEX SP. Z O.O. jest takim przedsiębiorstwem?

Jarek

Firma działa i ma się dobrze jako pracodawca.

ktos

Ciekawi mnie Edytko kto ci płaci za wypisywanie takich bzdur:D Dawno takich bajek nie słyszałem.

Rafael
@ktos 10.09.2017 13:38

Ta firma jeszcze działa?

P.

A ja zastanawiam się nad przejściem do Ravi Sp. z o.o. Ta firma to przyszłość, cały czas się rozrasta. Znam wiele osób, które tam pracują i bardzo sobie chwalą warunki oraz atrakcyjne wynagrodzenie.

Michał

Cześć. Czy pracował/pracuje tam ktoś z was na magazynie? Jak wygląda robota? Trzeba biegać czy w miarę na luzie? I jak wygląda sprawa podstawowych zarobków na rękę? Są jakieś dodatki/premie? Pozdro.

MAO83

Zostałem dzisiaj telefonicznie zaproszony na rozmowę ( pracownik produkcji ). Opinie widzę bardzo zróżnicowane , czy warto tam jechać czy to strata czasu ? Może wypowie się ktoś z produkcji jaki tam jest system pracy , wynagrodzenie , premie , benefity ? Z góry dziękuje i pozdrawiam

pannaNikt

"dobra zmiana", podobno wy...lili wszystkich starych, aplikujcie kamikadze!!!

platfus
@pannaNikt 30.07.2016 13:17

To jakieś pomówienie, nikt nie został wy....ny. Sami się wszyscy zwolnili. Podobno za dobre warunki)))

pannaNikt
@platfus 31.07.2016 20:25

Wykropkowane słowo kojarzyło mi się ze słowem "pozbyli", Taka przynajmniej fama krąży po K...xach BIS, ,ze staruszkowie stażowi odchodzą = niektórzy wiedzą o co chodzi, Albo ktoś do tego doprowadził. JAK myślicie??

Edyta

Obecnie firma w trakcie dynamicznego rozwoju. Stara kadra techniczna została odmłodzona, przyszli młodzi wykształceni fachowcy od procesów i mechaniki. Naprawdę zdolni i doświadczeni kierownicy zmianowi, oraz kadra zarządzająca, która na pierwszym miejscu stawia dobro pracownika i zakładu a dopiero później swoje. Wiosną 2016r firma przyznała 100% załogi znaczne podwyżki do płac. Kierownik UR to ambitny człowiek, chłopaki z UR bardzo chwalą sobie współpracę. Możliwość rozwoju zawodowego, zdobycia doświadczenia na nowoczesnym parku maszynowym, możliwość wzięcia udziały w wielu targach branżowych, oraz w próbach wdrożeniowych. Zarobki zadowalające, system premiowy przejrzysty dla pracownika i sprawiedliwy, wypłaty zawsze w terminie. Bogaty pakiet socjalny. Polityka firmy pozwoliła dać pracę dorywcze wielu osobom z agencji, jak również zaoferować pracę wielu osobom obcego pochodzenia. W skali 1-10 daje tej firmie mocne 9 !!!

weteran
@Edyta 29.06.2016 17:36

Cześć "Sandra", Ty jestes ze starej kadry czy odmłodzonej??

MACIEK
@Edyta 29.06.2016 17:36

Co to za kłamstwa wypisujesz kto przyszedł nowy UR chyba tylko JAK.

xyz
@Edyta 29.06.2016 17:36

Nikt kto pracował w tej firmie się z tym nie zgodzi :) Ta opinia to fake!

Edyta
@xyz 12.04.2017 21:24

Nie mogę się z Tobą zgodzić. Podtrzymuję zdanie, że firma jest warta zainteresowania ze strony rekrutantów. Zdecydowanie praca w konexie to świetna lekcja życia i pokory, podejścia do obowiązków służbowych i systematyczności. I choć może warunki nie zachęcają "rekinów" z wieloletnim doświadczeniem, to konex jest świetnym miejscem, żeby rozwinąć skrzydła i rozpocząć swoją karierę zawodową. Neguje plotki, że po pierwszym dniu pracy ludzie są wyrzucani za bramę, nic z tych rzeczy. Piszecie o normach, może i trzeba nauczyć się pracować tak, żeby wyrabiać normę, ale nie jest źle. Pamiętajcie, że na stanowisku kierowniczym nic poza normą i jakością Was nie interesuje. Chcecie zarabiać wielkie pieniądze?? Pamiętajcie, że wraz z pensją wzrasta odpowiedzialność i tak jest w każdej firmie. Chcesz dostać od pracodawcy więcej, więc musisz dać więcej od siebie. Moim osobistym zdaniem w konexie nadchodzą lepsze dni odkąd własność spoczęła w rękach jednego człowieka. Prezes ma głowę na karku i jeżeli otoczy się kompetentną kadrą kierowniczą , planistyczną i inżynieryjno - techniczną to potencjał tej firmy zarobi na siebie i na Wasze pensje. Pzdr

chętny
@Edyta 16.05.2017 17:24

Hej Edytko, Z wcześniejszych wpisów widzę że Ty nadal tam pracujesz,więc mam kilka pytań? Z Twojego wpisu czytam że będą przyjęcia w tej firmie dla kadry kierowniczej?Przymierzam się do zmiany pracy i interesuje mnie głownie magazyn. Chętnie bym się załapał jako kierownik magazynu,mam wieloletnie doświadczenie na takim stanowisku wraz z wszelkimi uprawnieniami. Pracy się nie boję a wyrabianie normy i jej pilnowanie to dla mnie pestka:) Chciałbym wiedzieć czy w tej firmie na chwilę obecną na kierowniczym stanowisku da się wyciągnąć więcej niż średnia krajowa? czy faktycznie to praca tylko dla młodych,bez doświadczenia?Czy takie "znaczne" podwyżki są często tak od serca czy trzeba się naharować? Powiedz też czy ta obecna kadra jest taka do bani, że nowy właściciel będzie ich wymieniał?Czy może sami zrezygnowali po zmianie właściciela?Czy długo pracowali na tych stanowiskach/czy jest tak duża rotacja, co jest ewentualnie powodem ich zwolnienia bo jednak wcześniejsze opinie są różne.Napisz coś więcej proszę.

anonim

(usunięte przez administratora)

plebs1

no i co, przyjeli, czy nadal jesteś niedorozwój??

słoń

Siema czy praca na produkcji jest ciężka? Ile macie- pracownicy produkcji- przerwy, i czy warunki "szatniowe" są ludzkie?

xyz

Sandro Sandro skoro tak zachwalasz ten zakład, to gdzie Ty się podziewasz bo na pewno nie na hali produkcyjnej. Jedynie co można powiedzieć dobrego, to tylko atmosfera między ludźmi na hali jest ok. Zarobki, socjal a właściwie jego brak, organizacja, wymagania w tym zakładzie to jest kpina. Normy ustalane przez kogoś kto nigdy nie usiadł na 8 godzin by tą normę wyrobić. Ale do Ciebie się sra, bo jest mózgowcem zakładowym. Gdyby nie pracownicy, którzy pracują po 10 lat, to by tego zakładu nie było.

prof.Tutka
@xyz 23.03.2016 10:05

wpis "Sandry" jest genialny - tylko trzeba "czytać ze zrozumieniem."

major

A czy ktoś wie ile zarabia i jak się pracuje na stanowisku kierownik zmiany?

platfus

Ktoś kto wie,Kiedys - ale wy jesteście tępi. Sandra is the best:))

Kiedys

Sandra Ty tam pracowałas? chyba jesteś z biura i zachwalasz bo nikt nie chce przyjść. To jest praca naprawdę dla desperatow, widać że ludzie przychodzą i na drugi dzień ich już nie ma. Ja odradzam zdrowym ludzia ten zakład omijajcie szerokim łukiem.

Ktoś kto wie

Trochę mijasz się z prawdą. Zarobki dobre? Najniższa krajowa. Socjal? Bez komentarza. Dobra atmosfera? Tu się ubawilem najbardziej.

aga
@Ktoś kto wie 21.02.2016 17:53

cudowny wpis taki z klasa a jak ktoś zrozumie to doskonale wie o co chodzi .....uwielbiam takie komentarze nie znam pani a już lubię .....mistrzowskie poczucie humoru

Sandra

Konex jest wiodącym pracodawcą na łódzkim rynku pracy. Wypłaty są przyzwoite a system premiowy sprawiedliwy. Organizacja pracy na produkcji jest bardzo dobra, maszyny dopieszczone, nigdy niczego nie brakuje jak to bywa u innych producentów. Socjal dość szeroki, były wczasy we Władysławowie i Karpaczu, teraz już ich nie ma ale w planach jest uruchomienie busa do Kochanówki, chętnych sporo. Dobra atmosfera, fachowe podejście do obowiązków - polecam.

lucky
@Sandra 20.02.2016 13:56

od razu poznać "inteligencję' dla wtajemniczonych wszędzie / prawie / wstaw przeczenie / nie/. serwus!!!

amyhy

Bzdura syf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracuje tam i wiem jak jest polecam prace ludzia o mocnych nerwach i szukajacych wyzean i sklonnosciach samobujczych pozdrownie fla ksiysia n :-)

karo

Tu też jest beznadziejna atmosfera, dzięki kierowniczce zmianowej bardzo lubi pisać e- maile na wszystkich o byle gó..o za co zabierane są premie. Jak nie musisz to tu nie przychodź.

matylda007
@karo 20.09.2015 15:26

naprawdę jest tak tragicznie?:( jutro idę na rozmowę w sprawie tej pracy i zaczynam się zastanawiać czy to nie będzie strata czasu. Można tam zarobić bez premii jakieś 1700 zł?

rada

Firma tragedia. A zarobki szkoda gadać. Jeśli chodzi o produkcje to przez pierwsze 3 miesiące 1800 zł brutto a potem 2000 brutto i taka stawka pozostaje aż do śmierci. Brak stabilizacji co jakiś czas zwolnienia argumentowane oszczędnością bądź brakiem wyrabiania norm. Normy wyśrubowane do granic możliwości, maszyny często się psuja. I po tyg może 2 tyg pracy wymaga się aby robić takie normy jak ludzie co pracują po 15-20 lat w tej chorej firmie. Nie polecam, omijajcie ta firmę długim lukiem. Narobicie się jak niewolnicy a zarobicie grosze i do tego dochodzi jeszcze atmosfera w pracy. Ludzie zakłamani, donoszenie jest norma. Kierownicy zmianowi nic nie robią, nie maja wiedzy o pracy ale co się dziwić jak każdy ma ledwo 20 lat skończone i to ich pierwsza praca ale za to bardzo dobrze potrafią donosić na pracowników. Jak już pisałem jak ktoś nie jest w trudnej sytuacji finansowej i ma czas na szukanie pracy to nie zawracajcie sobie głowy tym syfem. pozdrawiam

Krzysztof

Przestańcie już straszyć banda bajkopisarzy. Praca jak praca myślicie, że na siedzeniu na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] coś zrobicie, trzeba tyrać aby zarobić. Gdyby nie tragiczny dojazd to być może bym tam pracował.

pilot
@Krzysztof 04.03.2015 18:34

No to się ciesz , że nie pracowałeś. Nie stac Cie było na helikopter!!!

kouy

Zgadzam się pracowałem tam parę lat temu.Atmosfera okropna ludzie zakłamani sami się prześcigają dzięki czemu normy coraz wyższe .Od kiedy nastał obecny kierownik lipa,lipa,lipa.

storczyki22@wp.pl

Witam Macieju to co napisałem niestety jest gorzką prawdą.Mój staż pracy zawodowej to 25 lat w jednej firmie i lubię pracowac, ale tam co mnie spotkało,to nie można nazwac pracą,robotą,orką tylko kieratem i tak nikt nie potrafił tego docenic. Jak wykonasz najgoszą robotę wtedy dostaniesz w formie podziękowania kopa za bramę.Skoro wątpisz w moje słowa zatrudni się.

tony

nie sądzę , aby wyrzucali takiego człowieka z pracy po jednym dniu bez powodu. Ciężko jest sobie wyobrazić co takiego miałoby kierować osobą odpowiedzialną za pracowników, aby postępowała tak bezmyślnie. Takżę może ktoś zna szczegóły takich akcji ? bo bez to możemy się tylko dziwić i sobie gdybać tutaj

anonim

(usunięte przez administratora)

młody

Za odpowiedź na Twoje wątpliwości wystarczają w zupełności 2 słowa: hiper patologia!!!!

piter
@młody 04.12.2014 12:07

Dobra to konkretnie bez bajek o tej firmie bo jest ogłoszenie ,roboty ciężkiej to się nie boje tylko żeby płacili ,Bo pracowałem w gorszym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma budowlana PAMAR lub jak nazwy nie zmienili to Waldemar Żak to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

stoczyki22@wp.pl

Witam!Jeżli jesteści bezrobotni i macie ochotę podjąc pracę w Konex to radzę omijac tą firmę szerokim łukiem.Kierownicto jak i personel pomocniczy tzn;(liderzy) są zakłamani i bezwględni w stosunku do nowych pracowników.Może tak byc że po przepracowaniu jednego dnia zostaniecie wykopnięci za bramę zakładu.

Zostaw opinię o KONEX SP. Z O.O. - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KONEX SP. Z O.O.