KONEX SP. Z O.O.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 123 ocen.

Opinie o KONEX SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KONEX SP. Z O.O.

ktos

Ciekawi mnie Edytko kto ci płaci za wypisywanie takich bzdur:D Dawno takich bajek nie słyszałem.

P.

A ja zastanawiam się nad przejściem do Ravi Sp. z o.o. Ta firma to przyszłość, cały czas się rozrasta. Znam wiele osób, które tam pracują i bardzo sobie chwalą warunki oraz atrakcyjne wynagrodzenie.

Michał

Cześć. Czy pracował/pracuje tam ktoś z was na magazynie? Jak wygląda robota? Trzeba biegać czy w miarę na luzie? I jak wygląda sprawa podstawowych zarobków na rękę? Są jakieś dodatki/premie? Pozdro.

MAO83

Zostałem dzisiaj telefonicznie zaproszony na rozmowę ( pracownik produkcji ). Opinie widzę bardzo zróżnicowane , czy warto tam jechać czy to strata czasu ? Może wypowie się ktoś z produkcji jaki tam jest system pracy , wynagrodzenie , premie , benefity ? Z góry dziękuje i pozdrawiam

pannaNikt

"dobra zmiana", podobno wy...lili wszystkich starych, aplikujcie kamikadze!!!

platfus
@pannaNikt 30.07.2016 13:17
"dobra zmiana", podobno wy...lili wszystkich starych, aplikujcie kamikadze!!!

To jakieś pomówienie, nikt nie został wy....ny. Sami się wszyscy zwolnili. Podobno za dobre warunki)))

pannaNikt
@platfus 31.07.2016 20:25
To jakieś pomówienie, nikt nie został wy....ny. Sami się wszyscy zwolnili. Podobno za dobre warunki)))...

Wykropkowane słowo kojarzyło mi się ze słowem "pozbyli", Taka przynajmniej fama krąży po K...xach BIS, ,ze staruszkowie stażowi odchodzą = niektórzy wiedzą o co chodzi, Albo ktoś do tego doprowadził. JAK myślicie??

Edyta

Obecnie firma w trakcie dynamicznego rozwoju. Stara kadra techniczna została odmłodzona, przyszli młodzi wykształceni fachowcy od procesów i mechaniki. Naprawdę zdolni i doświadczeni kierownicy zmianowi, oraz kadra zarządzająca, która na pierwszym miejscu stawia dobro pracownika i zakładu a dopiero później swoje. Wiosną 2016r firma przyznała 100% załogi znaczne podwyżki do płac. Kierownik UR to ambitny człowiek, chłopaki z UR bardzo chwalą sobie współpracę. Możliwość rozwoju zawodowego, zdobycia doświadczenia na nowoczesnym parku maszynowym, możliwość wzięcia udziały w wielu targach branżowych, oraz w próbach wdrożeniowych. Zarobki zadowalające, system premiowy przejrzysty dla pracownika i sprawiedliwy, wypłaty zawsze w terminie. Bogaty pakiet socjalny. Polityka firmy pozwoliła dać pracę dorywcze wielu osobom z agencji, jak również zaoferować pracę wielu osobom obcego pochodzenia. W skali 1-10 daje tej firmie mocne 9 !!!

Edyta
@xyz 12.04.2017 21:24
Nikt kto pracował w tej firmie się z tym nie zgodzi :) Ta opinia to fake!

Nie mogę się z Tobą zgodzić. Podtrzymuję zdanie, że firma jest warta zainteresowania ze strony rekrutantów. Zdecydowanie praca w konexie to świetna lekcja życia i pokory, podejścia do obowiązków służbowych i systematyczności. I choć może warunki nie zachęcają "rekinów" z wieloletnim doświadczeniem, to konex jest świetnym miejscem, żeby rozwinąć skrzydła i rozpocząć swoją karierę zawodową. Neguje plotki, że po pierwszym dniu pracy ludzie są wyrzucani za bramę, nic z tych rzeczy. Piszecie o normach, może i trzeba nauczyć się pracować tak, żeby wyrabiać normę, ale nie jest źle. Pamiętajcie, że na stanowisku kierowniczym nic poza normą i jakością Was nie interesuje. Chcecie zarabiać wielkie pieniądze?? Pamiętajcie, że wraz z pensją wzrasta odpowiedzialność i tak jest w każdej firmie. Chcesz dostać od pracodawcy więcej, więc musisz dać więcej od siebie. Moim osobistym zdaniem w konexie nadchodzą lepsze dni odkąd własność spoczęła w rękach jednego człowieka. Prezes ma głowę na karku i jeżeli otoczy się kompetentną kadrą kierowniczą , planistyczną i inżynieryjno - techniczną to potencjał tej firmy zarobi na siebie i na Wasze pensje. Pzdr

chętny
@Edyta 16.05.2017 17:24
Nie mogę się z Tobą zgodzić. Podtrzymuję zdanie, że firma jest warta zainteresowania ze strony rekrutantów. Zdecydowanie prac...

Hej Edytko, Z wcześniejszych wpisów widzę że Ty nadal tam pracujesz,więc mam kilka pytań? Z Twojego wpisu czytam że będą przyjęcia w tej firmie dla kadry kierowniczej?Przymierzam się do zmiany pracy i interesuje mnie głownie magazyn. Chętnie bym się załapał jako kierownik magazynu,mam wieloletnie doświadczenie na takim stanowisku wraz z wszelkimi uprawnieniami. Pracy się nie boję a wyrabianie normy i jej pilnowanie to dla mnie pestka:) Chciałbym wiedzieć czy w tej firmie na chwilę obecną na kierowniczym stanowisku da się wyciągnąć więcej niż średnia krajowa? czy faktycznie to praca tylko dla młodych,bez doświadczenia?Czy takie "znaczne" podwyżki są często tak od serca czy trzeba się naharować? Powiedz też czy ta obecna kadra jest taka do bani, że nowy właściciel będzie ich wymieniał?Czy może sami zrezygnowali po zmianie właściciela?Czy długo pracowali na tych stanowiskach/czy jest tak duża rotacja, co jest ewentualnie powodem ich zwolnienia bo jednak wcześniejsze opinie są różne.Napisz coś więcej proszę.

anonim

(usunięte przez administratora)

plebs1

no i co, przyjeli, czy nadal jesteś niedorozwój??

słoń

Siema czy praca na produkcji jest ciężka? Ile macie- pracownicy produkcji- przerwy, i czy warunki "szatniowe" są ludzkie?

xyz

Sandro Sandro skoro tak zachwalasz ten zakład, to gdzie Ty się podziewasz bo na pewno nie na hali produkcyjnej. Jedynie co można powiedzieć dobrego, to tylko atmosfera między ludźmi na hali jest ok. Zarobki, socjal a właściwie jego brak, organizacja, wymagania w tym zakładzie to jest kpina. Normy ustalane przez kogoś kto nigdy nie usiadł na 8 godzin by tą normę wyrobić. Ale do Ciebie się sra, bo jest mózgowcem zakładowym. Gdyby nie pracownicy, którzy pracują po 10 lat, to by tego zakładu nie było.

prof.Tutka
@xyz 23.03.2016 10:05
Sandro Sandro skoro tak zachwalasz ten zakład, to gdzie Ty się podziewasz bo na pewno nie na hali produkcyjnej. Jedynie co możn...

wpis "Sandry" jest genialny - tylko trzeba "czytać ze zrozumieniem."

major

A czy ktoś wie ile zarabia i jak się pracuje na stanowisku kierownik zmiany?

platfus

Ktoś kto wie,Kiedys - ale wy jesteście tępi. Sandra is the best:))

Kiedys

Sandra Ty tam pracowałas? chyba jesteś z biura i zachwalasz bo nikt nie chce przyjść. To jest praca naprawdę dla desperatow, widać że ludzie przychodzą i na drugi dzień ich już nie ma. Ja odradzam zdrowym ludzia ten zakład omijajcie szerokim łukiem.

Ktoś kto wie

Trochę mijasz się z prawdą. Zarobki dobre? Najniższa krajowa. Socjal? Bez komentarza. Dobra atmosfera? Tu się ubawilem najbardziej.

aga
@Ktoś kto wie 21.02.2016 17:53
Trochę mijasz się z prawdą. Zarobki dobre? Najniższa krajowa. Socjal? Bez komentarza. Dobra atmosfera? Tu się ubawilem najbardz...

cudowny wpis taki z klasa a jak ktoś zrozumie to doskonale wie o co chodzi .....uwielbiam takie komentarze nie znam pani a już lubię .....mistrzowskie poczucie humoru

Sandra

Konex jest wiodącym pracodawcą na łódzkim rynku pracy. Wypłaty są przyzwoite a system premiowy sprawiedliwy. Organizacja pracy na produkcji jest bardzo dobra, maszyny dopieszczone, nigdy niczego nie brakuje jak to bywa u innych producentów. Socjal dość szeroki, były wczasy we Władysławowie i Karpaczu, teraz już ich nie ma ale w planach jest uruchomienie busa do Kochanówki, chętnych sporo. Dobra atmosfera, fachowe podejście do obowiązków - polecam.

lucky
@Sandra 20.02.2016 13:56
Konex jest wiodącym pracodawcą na łódzkim rynku pracy. Wypłaty są przyzwoite a system premiowy sprawiedliwy. Organizacja pracy...

od razu poznać "inteligencję' dla wtajemniczonych wszędzie / prawie / wstaw przeczenie / nie/. serwus!!!

amyhy

Bzdura syf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracuje tam i wiem jak jest polecam prace ludzia o mocnych nerwach i szukajacych wyzean i sklonnosciach samobujczych pozdrownie fla ksiysia n :-)

karo

Tu też jest beznadziejna atmosfera, dzięki kierowniczce zmianowej bardzo lubi pisać e- maile na wszystkich o byle gó..o za co zabierane są premie. Jak nie musisz to tu nie przychodź.

matylda007
@karo 20.09.2015 15:26
Tu też jest beznadziejna atmosfera, dzięki kierowniczce zmianowej bardzo lubi pisać e- maile na wszystkich o byle gó..o za co z...

naprawdę jest tak tragicznie?:( jutro idę na rozmowę w sprawie tej pracy i zaczynam się zastanawiać czy to nie będzie strata czasu. Można tam zarobić bez premii jakieś 1700 zł?

rada

Firma tragedia. A zarobki szkoda gadać. Jeśli chodzi o produkcje to przez pierwsze 3 miesiące 1800 zł brutto a potem 2000 brutto i taka stawka pozostaje aż do śmierci. Brak stabilizacji co jakiś czas zwolnienia argumentowane oszczędnością bądź brakiem wyrabiania norm. Normy wyśrubowane do granic możliwości, maszyny często się psuja. I po tyg może 2 tyg pracy wymaga się aby robić takie normy jak ludzie co pracują po 15-20 lat w tej chorej firmie. Nie polecam, omijajcie ta firmę długim lukiem. Narobicie się jak niewolnicy a zarobicie grosze i do tego dochodzi jeszcze atmosfera w pracy. Ludzie zakłamani, donoszenie jest norma. Kierownicy zmianowi nic nie robią, nie maja wiedzy o pracy ale co się dziwić jak każdy ma ledwo 20 lat skończone i to ich pierwsza praca ale za to bardzo dobrze potrafią donosić na pracowników. Jak już pisałem jak ktoś nie jest w trudnej sytuacji finansowej i ma czas na szukanie pracy to nie zawracajcie sobie głowy tym syfem. pozdrawiam

Krzysztof

Przestańcie już straszyć banda bajkopisarzy. Praca jak praca myślicie, że na siedzeniu na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] coś zrobicie, trzeba tyrać aby zarobić. Gdyby nie tragiczny dojazd to być może bym tam pracował.

pilot
@Krzysztof 04.03.2015 18:34
Przestańcie już straszyć banda bajkopisarzy. Praca jak praca myślicie, że na siedzeniu na [usunięte przez admina słowo niecenzu...

No to się ciesz , że nie pracowałeś. Nie stac Cie było na helikopter!!!

kouy

Zgadzam się pracowałem tam parę lat temu.Atmosfera okropna ludzie zakłamani sami się prześcigają dzięki czemu normy coraz wyższe .Od kiedy nastał obecny kierownik lipa,lipa,lipa.

storczyki22@wp.pl

Witam Macieju to co napisałem niestety jest gorzką prawdą.Mój staż pracy zawodowej to 25 lat w jednej firmie i lubię pracowac, ale tam co mnie spotkało,to nie można nazwac pracą,robotą,orką tylko kieratem i tak nikt nie potrafił tego docenic. Jak wykonasz najgoszą robotę wtedy dostaniesz w formie podziękowania kopa za bramę.Skoro wątpisz w moje słowa zatrudni się.

tony

nie sądzę , aby wyrzucali takiego człowieka z pracy po jednym dniu bez powodu. Ciężko jest sobie wyobrazić co takiego miałoby kierować osobą odpowiedzialną za pracowników, aby postępowała tak bezmyślnie. Takżę może ktoś zna szczegóły takich akcji ? bo bez to możemy się tylko dziwić i sobie gdybać tutaj

anonim

(usunięte przez administratora)

młody

Za odpowiedź na Twoje wątpliwości wystarczają w zupełności 2 słowa: hiper patologia!!!!

piter
@młody 04.12.2014 12:07
Za odpowiedź na Twoje wątpliwości wystarczają w zupełności 2 słowa: hiper patologia!!!!

Dobra to konkretnie bez bajek o tej firmie bo jest ogłoszenie ,roboty ciężkiej to się nie boje tylko żeby płacili ,Bo pracowałem w gorszym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma budowlana PAMAR lub jak nazwy nie zmienili to Waldemar Żak to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

stoczyki22@wp.pl

Witam!Jeżli jesteści bezrobotni i macie ochotę podjąc pracę w Konex to radzę omijac tą firmę szerokim łukiem.Kierownicto jak i personel pomocniczy tzn;(liderzy) są zakłamani i bezwględni w stosunku do nowych pracowników.Może tak byc że po przepracowaniu jednego dnia zostaniecie wykopnięci za bramę zakładu.

anonim

(usunięte przez administratora)

mlody

Ogólniki i brak konkretów to dość dokładna charakterystyka sposobu postępowania pracodawcy. Dlatego Twoja prośba pozostanie bez odpowiedzi. Na to pytanie po prostu nie da się odpowiedzieć rzeczowo. Tyle w temacie.

piterlks

swój-ziom i jak pracujesz tam? bo ja w poniedziałek mam przyjść na 8:15 i niby zaczynać tam prace ale nw czy warto, napiszcie co wiecie o tej firmie, z góry dzięki ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

młody

To o czym piszesz dotyczy firm w których tli się jeszcze płomień normalnych relacji pomiędzy różnymi poziomami grup pracowniczych (pracownik-kierownik-dyrektor......). Tutaj wypowiadamy się o patologii która przesiąka codzienne działania.

anonim

(usunięte przez administratora)

młody

Lepiej omijać szerokim łukiem.Jak masz nerwy ze stali, nie używasz szarych komórek do myślenia i odpowiada Ci traktowanie jak śmiecia. To znalazłeś pracę!!

yoy

czyżby znów kadry się włączyły ...???

yoy

no,tak jak sobie palce ucinają to ludzi potrzeba

Evel

Średnio zachęcające są takie komentarze, ale coś w tym musi być, bo oferty ciągle wiszą więc niektórzy chyba dużo czasu tam nie zagrzewają.

damian

@aro, jesli chodzi Ci o ogłoszenie konex: mechanik w dziale utrzymania ruchu, to w ogłoszeniu podali, że oferują umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin.

aro

sluchajcie, zastanawia sie nad oferta pracy jako mechanik. orientujecie sie jak tam z placa, umowa o prace? czy sa tu osoby ktore wiedza cos o tym jak aktualnie jest w Konexie? odezwijcie sie..

Amyhy

Witam pracuje tam niecaly rok nigdy mi sie nie zdarzylo zejsc poniezej 1509 na reke ludzie mili fakt faktem kietownictwo do bani. Ale niestety jak chce sie miec dobrze to mozna isc na swoj garnek i nikt nie bedzie narzekal moja opinia pozytywna

borabora

Behapówka wyleciała bo widocznie zasłużyła. To jest pół etatu.

jarek

Czyli jednak zarabia się tą mniejszą kasę. A te premie to na jakiej podstawie są przyznawane no i czy zawsze jest ta premia?

p

Ta praca to porażka !!!!!!!

szczera

Wszystkie nowe osoby szybko odchodzą. I dlatego są przyjęcia. Atmosfera zła praca ciężka liczy się tylko norma.

miki

Witam dziwią mnie takie złe opinie może aż tak się tam zmieniło oczywiście ludzie byli różni jak wszędzie ale ja nie narzekałam a co do pensji byłam zadowolona ale nie żebym zarabiała 1100-1300 bo miałam ponad 1700 kilka lat temu i nie boję się pracy w tym zakładzie wszędzie trzeba pracować

nikita

Pudelku drogi chyba nie pracowalas/les w innych zakladach pracy a ja mam za soba pewien bagaz doswiadczenia i wiem co pisze.

pudelek

A mi się tam podoba. Ludziska czego Wy chcecie, gwiazdki z nieba??

szczotka

Jest ciężko ale jak na razie idzie wytrzymać atmosfera ok

motylek

no i jak z ta pracą na produkcji, jaka jest atmosfera?

ja

dopiero zaczelam przygode z ta firma i jak narazie mam mieszane uczucia produkcja jak produkcja robic trzeba wszedzie ale nie wiem jak to jest z tymi normami bo kierownictwo mowi ze 5 tys na zmiane oby nie bylo na osobe bo to praca stojaca i troche trzeba sie nachodzic i namachac rekami zobacze dalej bo narazie ciezko powiedziec czy dobrze jest tu pracowac

Chwieju

Praca nie jest ciężka, atmosfera między pracownikami bdb , ale ludzie zarządzający i kierownik Magazynu to wielka porażka , więc nie polecam , dobrze że się zwolniłem :)

Pszczółka

Są tacy co mają dobrą opinię. Jest fajnie jeśli chodzi o atmosferę jak i samą pracę. Z tego co słyszałam to ma być coraz więcej pracy. Może znowu będą przyjmować? Głowy do góry, pracowałam w znacznie, znacznie gorszych warunkach, więc nie narzekam.

hej

Czy ktoś ma dobrą opinię o tym zakładzie? jak jest między pracownikami? Proszę o szybką odpowiedz!!!

nieznajoma

Witam mam pytanie dziś mam rozmowę w sprawie pracy w tej firmie, zauważyłam że większość opinii jest negatywna. Dlatego nie wiem co mam myśleć o tej firmie. Proszę o jakieś porady.

glazuś

Nie jest tak źle, ale zawsze mogłoby być lepiej......

Darek

Witam, niedawno aplikowałem do firmy Konex, niestety jeszcze mnie nie zaproszono na rozmowę kwalifikacyjną. czy ktoś mimo wszystko mógłby udzielić informacji o zarobkach? Z góry dziękuję.

anonim

(usunięte przez administratora)

borys

A jak behapowiec tam w tej firmie bo jest wolny etat, a co poprzedni wyleciał i jakie zarobki. ktoś wie.

nik

same złe wypowiedzi tu widzę? czy zatrudnienie jest aż tak niestabilne, że wywalają z przysłowiowe za nic? złożyłem swoje cv i chciałem się czegoś dowiedzieć o tej firmie, na kogo powinno się np uważać? itp

Zostaw opinię o KONEX SP. Z O.O. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KONEX SP. Z O.O.