4.5/5

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Internet Plus

Opinie o Internet Plus Poznań

Nie przegap nowości o Internet Plus!

Karol M.

13.11.2020 13:07

Czytam opinie na temat Internet Plus i trochę nie chce mi się wierzyć w to, co widzę, ponieważ współpracuje już z tą agencją od blisko 2 lat i na pewno przedłużę współpracę. Widocznie konkurencja nie ma za dużo pracy i klientów, że znalazła czas na pisanie niepochlebnych opinii na tym forum. Jasne, że na wyniki musiałem poczekać - nawet pół roku, ale trochę pojęcia miałem na temat seo przed podjęciem współpracy, także fakt ten mnie nie dziwił. Od początku współpracy kontakt z pracownikami i opiekunem klienta był na dobrym poziomie, nigdy nie musiałem prosić się o wykonanie czynności, które obejmowała umowa, dlatego dziwią mnie niektóre komentarze. Co najważniejsze - sprzedaż na sklepie wzrosła, a to chyba najlepiej świadczy o dobrze wykonanej pracy. Na ten moment mogę z czystym sumieniem polecić usługi Internet Plus i życzę sobie kolejnych lat dobrej współpracy z tą agencją.

23.11.2020 15:49

Miło nam, że jest Pan zadowolony z prowadzonych działań. Serdecznie pozdrawiamy!

23.11.2020 15:50

Dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że jest Pan zadowolony z naszej współpracy. Pozdrawiamy!
    Dominik

02.07.2020 10:40

Polecam współpracę z firmą Internet Plus. Po kilku firmach z którymi nie zawsze było różowo w końcu znalazłem kogoś godnego polecenia. Wiadomo jak to jest w tej branży, nie oczekiwałem że po miesiącu moja strona będzie pierwszą w Google, natomiast widzę że idzie to w dobrym kierunku i to cieszy. Na stronę dociera więcej klientów a to było dla mnie najważniejsze.
    Aga

27.10.2020 19:41

W moim przypadku było zupełnie odwrotnie. Sklep już wypozycjonowany a Google nagle spadł, do tego zainfekowana skrzynka wirusem , musieliśmy płacić firmie, u której mieliśmy wykupiony serwer za „naprawę” problemu, 10 tys mejli w ciągu 5 godz. Masakra

29.10.2020 11:06

Pani Ago, prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta (61 666 11 00) w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
    Agata

28.10.2020 12:16

Z agencją Internet Plus współpracuję już od kilku miesięcy. Póki co jestem zadowolona z efektów, strona jest coraz wyżej w wynikach, co przełożyło się na większą sprzedaż. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. Polecam.
    Michał

26.10.2020 12:09

Nie polecam tej agencji, nie korzystne zapisy w umowie, ciągła walka o rzetelne wykonanie tego co było w umowie, jednym słowem (usunięte przez administratora) jeżeli chodzi o obsługę. Również ciężko znaleźć opinie o tej agencji, brak możliwości oceny na FB, brak wizytówki w google w której można pisać opinie, przypuszczam że ze względu na to że negatywnych ocen było najwięcej. Ciekawe jestem czy moja ocena również zostanie usunięta, ale pewnie tak.
    Wala

26.08.2020 13:28

Miałam okazję pracować w firmie i szczerze mówiąc - nie polecam. O ile ludzie są w porządku i atmosfera jest naprawdę dobra, o tyle zarobki są mierne i zdecydowanie nie odpowiadają zarobkom rynkowym. Również firma nie przykłada tak dużej wagi do rozwijania pracowników za pomocą szkoleń. To, że udało mi się rozwinąć pewne umiejętności wynikało tylko i wyłącznie z własnej determinacji. (usunięte przez administratora).

01.09.2020 14:06

Dziękujemy za Pani opinię. Zgadzamy się, że szkolenia, determinacja oraz wsparcie stanowi podstawę rozwoju pracownika. Życzymy powodzenia w dalszej drodze zawodowej.

13.08.2020 14:10

Napiszesz coś o warunkach zatrudnienia?

18.08.2020 11:45

Hej. Wszystkie nasze oferty pracy wraz ze szczegółami dotyczącymi zatrudnienia znajdziesz tutaj: https://www.internet-plus.pl/kariera/oferty-pracy/ Natomiast informacje opisujące proces rekrutacji znajdziesz tutaj: https://www.internet-plus.pl/kariera/etapy-rekrutacji/ Serdecznie pozdrawiamy!
    M

02.07.2020 20:50

Bardzo dobra agencja od pozycjonowania. Widoczność mojej strony wzrosła i klienci piszą coraz częściej. Polecam każdemu kto za rozsądną cenę chce wypromować swój biznes w sieci.

03.07.2020 08:18

Bardzo dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że nasza praca przyniosła efekty. Serdecznie pozdrawiamy.
    Milena

22.06.2020 16:58

Dziś miałam mieć drugi etap rozmowy rekrutacyjnej. Jako że rekrutacja przeprowadzana jest zdalnie, miałam mieć telefon o 12. Niestety ani telefonu, ani żadnej wiadomości wyjaśniającej niedotrzymania terminu nie dostałam. Niepoważne podejście do człowieka szukającego pracę. O tej samej godzinie mogłam mieć inną rozmowę rekrutacyjną. Bardzo brzydkie zachowanie w stosunku do kandydatów starających się o pracę w tej firmie.
    Milena

23.06.2020 12:03

Dostałam telefon z przeprosinami. Wypadek losowy. Cóż, jesteśmy tylko ludźmi. Panu było bardzo głupio, że zapomniał o telefonie. Mnie jest teraz głupio, że napisałam powyższy komentarz.

23.06.2020 12:22

Pani Mileno, dziękujemy za zrozumienie i cieszymy się, że udało się wyjaśnić sytuację. Pozdrawiamy.
    Gabriela

12.06.2020 12:41

Firmę Internet Plus wybrałam z polecenia i nie żałuję. Na efekty działań co prawda musiałam trochę czekać, ale wiem, że początki są trudne. Najważniejsze, że mój sklep nareszcie zaczął sprzedawać - firma sprostała moim oczekiwaniom w zakresie pozycjonowania.

15.06.2020 08:46

Bardzo dziękujemy za Pani opinię. Cieszymy się, że nasze działania przynoszą zamierzony efekt. Serdecznie pozdrawiamy!

04.05.2020 14:01

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Internet Plus?

10.06.2020 07:47

Dzień dobry. W stu procentach zgadzamy się z tym, że dobra atmosfera w pracy to podstawa. Staramy się o nią dbać nie tylko poprzez organizację rozmaitych eventów okolicznościowych, ale przede wszystkim troszcząc się o małe, codzienne rzeczy – wspólne śniadanie, pogaduchy w trakcie przerwy, czy popołudniowy kubek kawy. Zależy nam na naszych pracownikach, zawsze tak było i nadal jest. Serdecznie pozdrawiamy!
    Jerry

20.02.2020 17:06

Jaka jest atmosfera i zarobki w dziale Social Media? Czy pracownicy mogą korzystać ze szkoleń?

10.06.2020 07:46

W dziale Social Media panuje przyjazna, partnerska atmosfera, która umożliwia sprawną realizację wszystkich obowiązków. W przypadku wątpliwości lub pytań zawsze można liczyć na wsparcie i pomoc całego zespołu. Zadania, wewnętrzne standardy oraz ścieżka rozwoju są jasno sprecyzowane dla pracowników, a nasz kalendarz spotkań, szkoleń i konferencji, w których bierzemy udział, stale się powiększa. Po więcej szczegółów zapraszamy do kontaktu.

24.01.2020 14:02

Czym Internet Plus zachęcają? Jakie mają dodatki?

10.06.2020 07:45

Dzień dobry! Na wstępie, dziękujemy za Pana/Pani komentarz. Czym zachęcamy? Przede wszystkim stabilnym zatrudnieniem – zależy nam na długofalowej współpracy. Cenimy pomysły naszych pracowników, często wdrażamy je w życie, umożliwiając szeroko rozumiany rozwój zawodowy. Jeśli chodzi o świadczenia dodatkowe, to możesz liczyć na: – dofinansowanie karty Multisport, – możliwość udziału w wewnętrznych i zewnętrznych szkoleniach, – eventy integracyjne, – wspólne (pyszne!) piątkowe śniadania. Zespół Internet Plus tworzą ambitni, pozytywnie nastawieni ludzie, którzy lubią to, co robią – zachęcamy do aplikowania do naszej agencji!

23.10.2018 13:09

Super firma jest godna polecenia, obsługa na bardzo wysokim poziomie i szybkie rezultaty
    Krzysztof S.

13.01.2020 15:43

Nie ma szybkich rezultatów w SEO. Jeśli są to znaczy, że robią to źle.

10.06.2020 07:43

Dzień dobry. Zgodzimy się, że SEO to długofalowy proces, dlatego działamy tak, aby zapewnić możliwie szybkie rezultaty, ale nigdy kosztem ich jakości. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
    Agata

05.04.2020 22:01

Tragedia. Cwana umowa, oni wszystko mogą ale generalnie nic nie muszą. Dział sprzedaży a i owszem bardzo dobry. Świetnie potrafią wcisnąć kit a później pozostaje już tylko płacić i płakać. Niestety. Taka prawda. Nie polecam !! Trzymajcie się od tej firmy z daleka.

10.06.2020 07:43

Dzień dobry. Dziękujemy za Pani komentarz. Wszystkie opinie są dla nas cenne, również te niepochlebne. Jeżeli jest Pani naszym Klientem – uprzejmie prosimy o kontakt z dedykowanym Opiekunem BOK. Pozdrawiamy!
    Paweł K.

17.10.2019 16:54

Czy ktoś może napisać coś odnośnie sytuacji wewnątrz firmy? Słyszałem od byłych pracowników, że kadra zarządzająca delikatnie mówiąc nie radzi sobie z prostmi, banalnymi sprawami? Ktoś potwierdzi lub zaprzeczy?
    Krzysztof S.

13.01.2020 15:40

Jedny dobry dział w tej firmie to dział prawniczy. Pozostałe działy po prostu są. Dział obsługi, polega na uspokajaniu i przeciągniu w czasie (usunięte przez administratora)klientów, a dział techniczny... Nie znają podstawowych zagadnień, stosują przestarzałe metody, wszystko leci z automatu... Wpisy katalogowe, teksty pozycjonujące z generatora słów, nie mające żadnego sensu oprócz tego, że jest tam wepchnięta fraza z linkiem. Czyli to bardzo niechlujne SEO z 2008-2010 roku. Więcej można zdziałać samemu pozycjonując bazując na poradnikach, a po trzech takich można spokojnie pokonać na argumenty i wiedzę techniczną Team Leadera SEO. Firma wybiera frazy które nie generują żadnego ruchu i na to zajmują wysokie pozycje. Tym mydlą oczy w swoich raportach. BO AŻ 50 FRAZ Z 60 JEST W TOP10! Tylko te 50 (usunięte przez administratora) warte, a dziesięć pozostałych też proste ale i tak ich przerosły. (usunięte przez administratora) Polecam omijać szerokim łukiem, albo lepiej... Na wszelki wypadek zawrócić.
    Zbyszek

09.12.2019 15:32

Jak widzę opinie negatywne. reszta opinii to pisana przez pracowników tejże firmy Znam kilka osób, które nawiązały współpracę z tą firmą i też są niezadowolone. Oni tylko łapią klientów a później nie starają się działać efektywnie. Nie interesuje ich skuteczne pozycjonowanie. (usunięte przez administratora)
    dionis

11.01.2016 23:09

Jak dla mnie brzmi to sensownie, ponad roku współpracują z firmą, a dajmy na to po kilku miesiącach stwierdzili, że wszystko przebiega pomyślnie i że są skuteczni.
    internetowy

29.07.2019 20:05

Raczej są negatywne. Znam kilka osób, które nawiązały współpracę z tą firmą. Więcej efektów da samodzielne działanie jak ktoś ma jakiekolwiek pojęcie. Oni tylko łapią klientów a później nie starają się działać efektywnie. Nie interesuje ich skuteczne pozycjonowanie. (usunięte przez administratora)Nie mają inwencji, optymlizacja strony to porażka, pic na wodę.
    Bolo

02.08.2019 15:18

Dokladnie tak totalnie nie polecam jak ktoś się nie zna to płaci A efektów brak.(usunięte przez administratora)
    $$$$$$$$

25.02.2019 13:52

Super firma Polecam Moje sugestie dla Internet Plus: Super firma i profesjonalna obsługa wyniki systematyczne i skuteczne Polecam Lubię atmosferę w Internet Plus za: wszystko
    michal

08.07.2016 15:13

Właśnie znalazłem ich ofertę i myślę nad złożeniem CV jako asystent działu pozycjonowania w Poznaniu. Ktoś może ma ogólne pojęcie jak tam się pracuje i ewentualnie jak ciężka jest rekrutacja? W dzisiejszych czasach na rozmowach zadają czasami tak kretyńskie pytania, że aż się odechciewa na wstępie :)
    Gosc363737

19.02.2019 19:44

Powodzenia :)

22.02.2019 10:08

Dzień dobry, zapraszamy do przesłania aplikacji na adres: rekrutacja@internet-plus Jeżeli spotka się z zainteresowaniem z chęcią zaprosimy na spotkanie w siedzibie firmy, w trakcie którego będzie okazja szerzej przedstawić swoje umiejętności. Do zobaczenia.
    Techmet

30.11.2018 17:18

Również mogę polecić. Wiadomo, że branża reklamy internetowej jest wymagajaca i konkurencyjna, więc jeśli ktoś ma nierealne oczekiwania, że będzie na pierwszych pozycjach w google po kilku dniach, a ma zapuszczoną i kiepską stronę to nigdy nie będzie zadowolony z żadnej firmy. Natomiast tutaj zespół podchodzi metodycznie do sprawy - gdy trzeba przebudują strone, napiszą teksty, poprowadzą fanpage i systematycznie wszystko idzie w dobrym kierunku. Jeśli więc oceniamy wykonaną pracę a nie liczymy na magię to są ok.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Internet Plus?

Kontakt - Internet Plus

ul. Jakuba Wujka 15/17 61-581 Poznań

23.10.2018 14:56

plusProcreate

26.11.2018 16:50

Gdzie adres strony którą pozycjonowali? Jakoś to mało wiarygodne. Taką opinie może zamieścić pracownik firmy. Czy Internet-Plus to dawne Procreate?

27.11.2018 14:14

Szanowny Panie/Pani, czy takie same wątpliwości posiada Pan/Pani w sytuacji, gdy opinia jest krzywdząca i umieszczana anonimowo? Pana/Pani wpis także jest anonimowy. Co ma na celu? Zachęcamy do uczciwej, otwartej komunikacji i podpisywania się imieniem oraz nazwiskiem pod wypowiedziami.
    Młodszy specjalista SEO

24.11.2018 02:31

+ Często wesoła atmosfera + Dogodna lokalizacja. - Niski poziom etyczny zarządzającego działem technicznym. (usunięte przez administratora) - Brak jakichkolwiek szkoleń. Więcej o SEO doczytasz na grupach na fb. (szkolenie sprzedażowe w formie webinarów semstorma, albo z instalacji wtyczek na wordpress pomijam) - Zarobki nie odpowiadają wykonywanej pracy. - Ucinanie oddolnych inicjatyw. - Brak dodatków socjalnych. (usunięte przez administratora) Sytuacja może się zmienić na plus. Zapytaj na rekrutacji ile jest zatrudnionych osób w SEO i ile pracuje dłużej niż dwa lata. Da to aktualny obraz kondycji firmy i podejścia do pracowników. (usunięte przez administratora)

23.10.2018 13:47

Jestem bardzo zadowolona z usług tej firmy. Pozdrawiam
    internetowy

29.07.2019 20:01

Internet-plus to firma sprzedająca usługi a nie firma która zajmie się pozycjonowaniem twojej strony. Wrzuca na fejsa kilka wpisów miesięcznie i polinkują do strony, ale ani optymalizacja ani nic takiego nie jest w ich interesie. (usunięte przez administratora)

23.10.2018 13:08

Bardzo Bobra firma jestem jako klientka zachwycona z rezultatów tej firmy
    Klient

10.10.2018 08:35

Proponuję unikać tej firmy. Szkodzą poprzez brak wiedzy i unikalne odpowiedzialności. Współpraca seo z nimi może narazić firmę na duże straty
    Joanna

28.09.2018 14:59

Uczestniczyłam w rekrutacji z p. Karoliną Giesko ( stanowisko Junior Account Manager), bardzo merytoryczna rozmowa. Spotkanie trwało ok. 1 godz. dodatkowo zadanie ok. 30 min. Jasno przekazane oczekiwania pracodawcy wraz z omówieniem strony finansowej oraz możliwosći uzyskania premii. Niestety nie otrzymałam informacji zwrotnej z rekrutacji :(

28.09.2018 15:16

Pani Joanno, bardzo dziękujemy za wybór naszej Firmy i czas poświęcony na udział w rekrutacji, ponieważ na to stanowisko potrzeba go znacznie więcej :) Zgodnie z przekazanymi informacjami w trakcie rozmowy, poszukujemy 3 osób. 2 zostały już zatrudnione. Najwyraźniej jest Paniew grupie Kandydatów, których odpowiedzi nie zostały jeszcze przeanalizowane i nadal ma Pani szansę na zaproszenie do współpracy :) Prosimy o o cierpliwość. Niestety nie zawsze uda się idealnie, w krótkim czasie udzielić informacji zwrotnych za co przepraszamy. Jeżeli zależy Pani na przyspieszeniu odpowiedzi, to zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z p. Karoliną. Wówczas na pewno Pani dokumenty zostaną potraktowane priorytetowo. Pozdrawiamy serdecznie
    Janusz

27.05.2018 12:25

Może trzeba bardziej naciskać na podwyżki?

28.05.2018 09:14

Podwyżki same przychodzą w miarę doświadczenia, zaangażowania i wiedzy :) firma politykę stawek regularnie zestawia z aktualnymi raportami płacowymi z rynku, m. in. z serwisu Pracuj.pl i GUS. Natomiast oczekiwania Kandydatów są bardzo różne i jak każda firma mimo chęci nie wszystkie możemy spełnić. W niektórych sytuacjach wynagrodzenie jest domawiane indywidualnie. Także warto zgłaszać swoje propozycje. Raczej nie poprzez nacisk ale merytoryczne argumenty :)
    WD40

04.04.2018 11:10

Pracowałem tam półtora roku (do 2017). Firma dobra dla początkujących - nie doceniają specjalistów (stawka dużo mniejsza od rynkowej)
    Hanna

04.10.2017 14:51

@Mateusz K. faktycznie zachęcająco brzmi Twój opis firmy Internet Plus. A możesz powiedzieć, dlaczego w takim razie nie pracujesz nadal w tej firmie? Może słyszałeś coś o rekrutacji? Masz jakieś rady dla aplikujących?
    Mateusz K.

13.10.2017 14:16

Nie pracuję w Internet Plus ponieważ zdecydowałem się na poznanie innych branż, wyższe stanowisko. Każdy czasem potrzebuje zmiany :) Wystaczy wysłac swoje CV, jeśli jest interesując na 100% odezwie się rekruter . Powodzenia !
    Mateusz K.

29.09.2017 09:00

Pracowałem w firmie Internet Plus dwa i pół roku. Moja opinia po tym czasie może być tylko jedna: idealne miejsce pracy , zarówno dla managera,handlowca jak i pracowników IT. Dobra komunikacja, uczciwe wynagrodzenie, a przede wszystkim podejście przełożonych do pracownika jak do człowieka, z dużym szacunkiem oraz wyrozumiałością. Można sie wiele nauczyć, poznać świetnych ludzi. Mogę z czystym sumieniem polecić firmę Internet Plus zarówno pracownikom jak i potencjalnym klientom.

19.09.2017 15:27

@Hanna Zacznij pewnie od: https://www.internet-plus.pl/kariera/etapy-rekrutacji/ :-)

31.08.2017 17:54

Potwierdzam fajna i rzeczowa rozmowa rekrutacyjna z p. Karoliną
    Hanna

28.08.2017 08:42

Czy ktoś kontaktował się ze swoimi zapytaniami do @Karolina Giesko? Czy dobrze przepływa komunikacja? Dowiedzieliście się wszystkiego czego potrzebowaliście o firmie Internet Plus?
    Karolina Giesko

29.08.2017 12:34

Szanowna Pani Hanno, mogę sama odpowiedzieć, że Kandydaci praktycznie nigdy nie pytają o nic, tylko wysyłają aplikacje :) Zachęcam stale do kontaktu. Zadawania pytań. Powtórzę adres: [email protected] Pozdrawiam
    NickCave

03.05.2017 14:23

Czy Internet Plus to przypadkiem nie procreate ?

07.03.2017 20:01

Karolina Giesko

14.03.2017 19:41

Witam serdecznie, zapraszam do kontaktu [email protected] chętnie opowiem Pani o procesie rekrutacji w naszej firmie. Inne osoby, które wątpią w jakąkolwiek opinię tutaj umieszczoną również :) także potencjalnych Klientów. Pracuję w firmie od stycznia 2016 i czasem trudno mi uwierzyć, że jestem w miejscu, gdzie Human Resources, to bardziej nastawienie na Human niż Resources, ponieważ dotąd nie spotkałam się z tak dużym szacunkiem do Pracownika. Poza rekrutacjami inicjuję także m. in. zmiany w obsłudze Klientów, zakresie usług i w tym roku wprowadziliśmy ich bardzo dużo czego efekty już widzimy chociażby w ilości przedłużanych umów. Słuchamy zarówno Pracowników, którzy regularnie wypowiadają się na audytach oraz Klientów, których opinie z ankiet od razu poddajemy pod dyskusję i w miarę możliwości wprowadzamy kolejne usprawnienia. Zachęcam do bezpośredniego kontaktu. Postaram się wyczerpująco odpowiedzieć na pytania. Każda opinia czy pytanie jest dla mnie źródłem cennych informacji, które na pewno w Dziale Jakości weźmiemy pod uwagę.
    Markus_

24.10.2016 17:58

Cześć mam podobne pytanie co użytkownik michal a dokładnie czy ktoś z was wie jak wygląda proces rekrutacji , jakie pytania są zadawane na stanowisko asystenta działu pozycjonowania oraz jaka płaca jest na tym stanowisku. pozdrawiam
    Jbb

28.09.2016 20:04

@pokj no wlasnie szczerze mowiac to wydaje mi się ze może być na prawde ciężko tak na prawde..chociaż zawsze warto się może postarać na przykład o to zeb się dostać na staz albo na praktyki tam hm ??
    pokj

15.09.2016 15:20

Nie ukrywam, że dobrze by było znaleźć zatrudnienie u nich, ale chyba ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie. Widocznie rotacja wśród pracowników nie jest planowana, a jakie są zarobki? Pozdrawiam.
    ddsd

15.09.2016 13:34

Pracowałem już w kilku firmach w życiu i nie zamierzam zmieniać firmy przez dłuuuuugi czas wiec to chyba o czymś świadczy prawda?
    lolek

06.09.2016 19:22

Generalnie ogłoszeń jest teraz rzeczywiście sporo jak na sam tylko Poznań więc firma chyba się rozwija a co do warunków nie wiem czy są "świetne" @kacia powiedziałby raczej przyzwoite bo tutaj dba się o pracowników dając im jasne warunki na umowie o pracę, socjal, tryb jednozmianowy itp.

Zostaw merytoryczną opinię o Internet Plus