ReiCo Spedition GmbH & Co KG

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 105 ocen.

ReiCo Spedition GmbH & Co KG
1 105

Opinie o ReiCo Spedition GmbH & Co KG

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ReiCo Spedition GmbH & Co KG

Maleńka

Teraz to się dopiero w Reico zaczelo weszło Rewe i nie dość że w sobotę musi postawić auta to jeszcze do tego jak smieciarze wraca się bo trzeba śmieci zabierać że sklepów o paleciaki trzeba się bić ostatnio byłem w sobotę w ostatnim miejscu 21,30 to babka że sklepu pytała się czy jestem głupi że ten towar to na poniedziałek a w bazie nikt się nie przejmuje jechać jechac a najlepsze ze 14 czerwca przez Rewe zwolnilo się aż w jeden dzień 14 kierowców a Andrzek siedział żadnemu kierowcy ręki nie podał a na koniec powiedział że on nie rozumie jak ci Polacy są (usunięte przez administratora) a jeden z kierowców powiedział że sam jesteś Polakiem szmaciarzu ale długo nie będzie trzeba czekać ostatnio Andrzejk dostał od szefa reico taki wiernicz że nawet z grabkami leciał na niego

   
Jeronimo
@Maleńka 17.06.2018 21:32

Maleńka jak byłeś to napewno widziałeś ile obcych spedycji tam jeżdzi i jakoś wszyscy sobie radzą nikt nie narzeka,podobno dostarczyli już elektryczne wózki i dają auta z windą a że śmieci trzeba zabierać tak jest we wszystkich sklepach tego typu a co do sobót no niestety ktoś musi to robić jak nie ty znajdą się inni takie życie,możesz zawsze iść na szmatę będziesz w piątek wieczorem w domku.

   
Janek

A wystarczy uczciwie i rzetelnie pracować . Jak chcesz pracować za granicą , to trzeba znać język kraju w którym chcesz egzystować. Wasze wypowiedzi są raczej prymitywne i ukazują Wasz poziom. Czy rzeczywiście nie macie sobie nic do zarzucenia ? Pracę można sobie odpowiednio zorganizować i nie "rżnąć" wszechwiedzącego drivera. Trzeba tylko postarać się zrozumieć innych , a inni zrozumieją Ciebie. Ja też mam umowę z tą firmą i jeździ w niej moich pięciu kierowców. Wszystkie warunki współpracy omawialiśmy długo i szczegółowo. Uniknęliśmy w ten sposób waszych problemów. Nie wytrząsajcie się nad moim wpisem , tylko pomyślcie o swojej pracy przez pryzmat mojego wpisu.

   
rety

Ma ktoś do nich jakiś numer na rekrutacje? Bardzo mi na tym zależy!

   
Obi
@rety 11.05.2018 09:32

etransport.pl. Nunsdorf. koło Berlina

   
a ku ku

macie opinie o firmie ,o Andrzeju Sz..lc ogólnie dostępne a proceder trwa już kilka lat .polaczki opamiętajcie się adres 15806 Zossen/Nunsdorf Dorf str.35 dojazd landem nr drogi 246 POD BERLINEM

   
mlody

Witam tez pracowałem w tej złodziejskiej firmie a zwolnili mnie dlatego bo miałem wypadek w drodze do pracy gdzie zglaszalem ze będę ale na 2-gi dzień po przyjeździe okazało się ze już nie pracuje jeszcze chcieli żeby im podpisac ze to ja się zwalniam a nie oni mnie zwalniaja .Sprawe oddalem do adwokata jak uslyszal Reico to zlapal się za glowe na dzień dzisiejszy wiem ze musza mi zaplacic odszkodowanie za nieprawne zwolnienie a i jeszcze czekam na wyplate jak nie zaplaca to sprawa dalej się będzie toczyla nie popuszczę dziadom , a naganiacz Andrzej to już się boi własnego cienia kiedyś ktoś się na nim przejedzie za te kłamstwa . UUUUUUWAGA na nich sporo obiecują a jak co do wyplaty to ciecia pozdrawiam

   
MargieBe

Moj partner tez jezdzil. Poki byl posluszny nic sie nie dzialo. Jak zaczol sie sprzeciwiac ... ta sama historia. Bez wyplaty do domu. Szef krzyczy i tertoryzuje pracownikow. Slynny Pan A. ...potwierdzam ze werbujac znaczaco mija sie z prawda. To jest Firma transportowa w dzien codzienny wpisane sa wypadki, kolizje uszkodzony towar. Wszystkie te okoliczności są ubezpieczone niestety firma ta nie dość że skasuję pieniążki z ubezpieczenia to jeszcze podciągnię to kierowcy z jego wypłaty. Mòj partner odmówił pewnego razu zrobienia jednej tury bo przekroczył by tym samym czas pracy za co inny Polski kierowca popchnol go i powiedział że w tej firmie przez właśnie takich jak moj partner jest takie dziadostwo bo on sam jezdzi na dwie karty albo bez, nie biorąc pod uwagę tego że to co sie tam dzieje powstalo tylko i wyłącznie dlatego że pracujący tam Polacy pozwalają sobą pomiatać. Następny błąd podstawowy który jest tam robiony... każdy kierowca który odchodzi robi to na własną rękę nie biorąc pod uwagę tego że sam rezygnując z pracy nie ma prawa do żadnych świadczeń jeżeli natomiast pójdzie na chorobowe i zostanie na chorobowym zwolniony co jest niezgodne z prawem może zameldować się w urzędzie dla bezrobotnych (Arbeitsamt) i na czas poszukiwania nowego zajęcia pobierać przez pół roku zasiłek dla bezrobotnych. Jezeli nie przepracował pelnego roku to po prostu zasiłek socjalny tez przez pol roku sie nalezy. Myślę że jakby się takich 50 kierowców dziennie zameldowało do socjalu i wszyscy z tej samej firmy to i urzędnicy wcześniej by się tą firmą zainteresowali. Dlatego naprawdę każdy kierowca który odszedł z tej firmy i uważa się za niesprawiedliwie potraktowane go powinien skontaktować się z adwokatem jeżeli są bariery językowe i potrzebna będzie jakakolwiek pomoc i jestem gotowa pomagac naturalnie nieodplatnie na ile pozwoli moja praca. Jeszcze jedna dobra rada dla wszystkich którzy pomimo ostrzeżeń zdecydują się na pracę w tej firmie, dokumentujcie wszystko zbierajcie wszystkie papiery za palety, za godziny przejeżdżone, róbcie wydruki regularne z tachometrow. Miejcie pełną dokumentację każdego spędzonego dnia w tej firmie a jeżeli macie Smartfony ściągnięcie sobie aplikację nagrywania rozmów i dokumentujcie wszystkie rozmowy ze spedytorem bo te biedne Chłopaki są tak samo zestresowani jak i kierowcy. Niestety oni spędzają z właścicielem tej firmy praktycznie całe dnie i też są przez niego psychicznie maltretowani. Taka nagrana rozmowa zawsze jest jakąś podkładką czy dla prawnika czy dla sądu a będą was zmuszali do jazdy po godzinach do naruszania czasu pracy dlatego że już nie mają komu zlecac wykonywania tych zajęć. Samobojcom którzy sie pomimo ostrzeżeń zdecydują tam pracowac powodzenia reszte pozdrawiam serdecznie.

   
MargieBe
@Mariusz 18.04.2018 22:47

Witam ja mam niemieckojezycznego adwokata. Jesli ci to nie przeszkadza moge podac namiary. Wiem ze w Berlinie jest mnostwo polskojezycznych adwokatow .

   
Mariusz

Czy ktoś z Państwa ma namiary na adwokata w Niemczech, który wygrał sprawę z ReiCo? Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam. Mariusz

   
pako

Koledzy sprawy z okradaniem kierowcow trwaja nadal ale sprawy sa juz w prokoratorze na ten moment juz ok 25 osob wygralo w sadzie i dostalokase

   
anonymous
@Bolo 22.11.2017 23:29

Witam co sądzicie o mecenasie z Szulc z frankfurtu

   
Maxx

Niestety tydzień temu podjąłem pracę w Reico. Póki byłem w trasie było ok. Ale wczoraj dojechałem na bazę. I kazali mi wieczorem jechać z naczepą do jakiegoś serwisu oddalonego o 60 km. Aby to zrobić przekrpczylbym czas pracy więc powiedziałem że nie mogę. I zaczęły się wrzaski przez telefon . Potem miałem to zrobić na karcie serwisowej. Oczywiście tego też odmówiłem. I chyba zostałem zwolniony. Ale nigdzie się nie ruszam i czekam na poniedziałek. Czy ktoś wie jaka mogę o tym fakcie powiadomić instytucje? Dodam że nie znam niemieckiego.

   
mniej niż zero
@Parts 04.03.2018 14:28

nagrywajcie rozmowy tel, są aplikacje na smartfona, dyktafon.

   
lolo

Czy dostaliście zeznanie podatkowe lohnsteuerkarte

   
Kierowca

Ja myślę że Andrzejowi i temu pojebie doktorowi powinno się gnaty połamać za te krzywdy na po ok słuch kierowcach to by było sprawiedliwe przewiercić kręgosłup w kilku miejscach i po sprawie

   
lary

Witam jeszcze pracuje w tej firmie ale jedno mogę powiedzieć że by tu nie podejmować żadnej pracy bo zostaniecie na lodzie bez kasy wyzysk gonitwa i zapie....ol. Dysponenci to debile nie potrafią ustawić tobie grafiku abyś jeździł spokojnie tylko mówią żeby wyjąć kartę i jechać bo z okien skaczą chodzi o szefa SS mana . Ja karty nie wyjąłem i się postawiłem ale pracuje do wypłaty jak wpłynie na konto i znikam nie warto sobie nerwów szarpać za taką kasę można znaleść prace w innej normalnej firmie gdzie cię szanują a nie jesteś tylko numerem w komputerze.

   
Emilia

@Dawido, @Maxx jak rozwinęła się sytuacja? Jakie było stanowisko firmy w tych sprawach? Dajcie znać jak będziecie wiedzieli co dalej. Aktualnie widzę że ReiCo Spedition prowadzi rekrutację. Co sądzicie o pracy dla tej firmy? Jakie rady dalibyście osobom rozważającym aplikację?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
tomlob

daj namiar na siebie - [email protected] zwolniłem sie nie dawno . wróciłem na baze bez zbednych słow. Andrzejek wydzwanial i obiecywał kolejne cuda - czarująco słodko jak zawsze

   
Tolo

Posiada ktos numer do prawnika badz adwokata - zwalniam sie z tego kolchozu, a jak wiadomo wyplaty za 15 dni bez pomocy nie odzyskam... Pozdrawiam i czekam na jakies odpowiedzi

   
Maco

Witam zwolnilem sie w marcu noi o kasie zapomnij, pracuje w normalnej firmie w Berlinie zciagnelem dwuch kolegów od złodzieja potrzebują jeszcze jednego, jak ktoś szuka roboty to niech poda nr zadzwonię.

   
anonymous
@Maco 28.07.2017 06:40

jak by było miejsce to bym prosił o kontakt 502792310

   
pol

ZA PARE MIESIECY BEDZIE PO DOKTORKU>SPRAWA WESZLA DO PROKORATORY>

   
rgerr
@pol 07.01.2018 21:58

prosze podac mi namiary na prawnika tez zostalem okradziony z wyplaty szukam namiaru na prawnika lub doloncze sie do pozwu zbiorowego

   
Cieslak_1-2-3

To tak: jeśli: * jesteś (usunięte przez administratora) z krwi i kości, * lubisz narzekać na Swojego pracodawcę cały czas pracując u niego, * czujesz się dobrze gdy ktoś Cię wykorzystuje, * lubisz być budzony przed zakończeniem swojej pauzy, * lubisz gdy ktoś wywiera presje psychiczną * potrafisz fałszować zapisy tachografu * nie lubisz dostawać pensji za Swoją pracę * lubisz być obciążany za coś czego nie zrobiłeś... Oferta ReiCo jest właśnie dla Ciebie!!! Spotkałem dwie osoby w całej firmie, które nie narzekały na Swój los i na samą firmę ReiCo! Pozostałe osoby z którymi rozmawiałem (a było ich całkiem sporo) sprawiali wrażenie conajmniej upośledzonych w mniejszym lub większym stopniu.. (nie rozumiem jak można pracować w systemie 2/1 -> zostać wyrzuconym z pracy -> nie dostać pensji -> zatrudnić się ponownie w systemie 3/1 -> pracować miesiąc za (usunięte przez administratora) -> robić ze mną przepinkę bez karty bo czas się skończył godzinę temu) Przede wszystkim: 1.) Firma nie wydaje dowodu rejestracyjnego do naczepy.. Jeździsz sobie bez.. ale podobno płaca za mandat.. podobno.. 2.) Firma wystawia lewe obciążenia za palety, za szkody, za brak dokumentów.. niezależnie czy masz brak czy nie.. wydaje mi się ze to loteria.. wyliczają sobie tam po niemiecku i na kogo wypadnie na tego bęc!! 3.) Ok 30 minut - 1 godziny przed zakończeniem Twojej pauzy - spedytor zabawi się w zegarynkę.. i mimo że nie zamawiałeś, masz budzenie w gratisie od firmy.. 4.) Firma dzwoni do Ciebie i namawia Cię do przeginania Tacho.. czyli tak.. zatrzymasz się jak kończy Ci się czas.. powiesz ze nigdzie nie jedziesz bo koniec czasu.. to będą wydzwaniać przez najbliższa godzinę, następnie inny kiero przez kolejne pół h, a na końcu obudzą Cię godzinę wcześniej.. matematykę zostawiam Tobie.. (ja się rozpinałem od razu po zatrzymaniu.. bo zwykle przyjeżdżał ktoś kto ulegał namowom na przejebki TCO, żeby rozładować moją naczepę) 5.) Jak jedziesz na zagłębie po kwiatki - to szykuj się na pauzę typu 60-70h w kabinie.. ale spoko luz.. mają kwity na mieszkanie socjalne - to BAG ani Polizei ich nie ukara za 45h w kabinie - nie wiem jak było by w przypadku kierowcy... 6.) jeśli jeździsz w systemie - w Twoim tygodniu zjazdowym będziesz bombardowany sms’ami i telefonami żebyś został na kolejny tydzień.. i teraz metodologia działania jest taka: dwa dni proszą i potrafią zrozumieć nie.. od trzeciego dnia zaczynają grozić że Ci nie zapłacą, a dalej do braku zapłaty dorzucają zwolnienie z pracy.. 7.) Firma nie płaci ostatniej pensji!!!! jest to zabezpieczone tak, że cykl rozliczeniowy trwa od 1-szego każdego miesiąca, naliczenie diet ok. 10-tego a wypłata następuje do 15-go.. Wiec przy dużej fluktuacji zarobek na zwolnieniach tez jest całkiem pokaźny.. 8.) w pakiecie do Iveco Stralis Hi-Way, które jest uszkodzone (bo takie zjechało z taśmy montażowej [Uwaga - w większości egzemplarzy nie ma papieru w TCO!!]) dostaniesz: * kartę Shell z limitem 2x400€/tydzień, * kartę Hoyer z limitem 2x400€/tydzień - co ważne - obie karty działają na wybranych stacjach.. czyli nie na każdym shell’u i nie na każdym Hoyer’ze * chip do pompy w nunsdorfie * telefon DORO ;-D z ładowarką * naczepę która wyglada jak by miała się rozpaść i nie posiada dokumentów, tyczek i palet oraz jest zdojona przez poprzedniego siofera.. W firmie ReiCo każdy kradnie... kierowcy okradają firmę, firma kierowców.. a Dwóch SS-manów z psem w piątki i w soboty wieczorem prowadzących kontrole, do których nie mają prawa tworzy wspaniały klimat i obraz tego doskonałego przedsiębiorstwa rodem z III Rzeszy ;-) Jeśli chodzi o mnie, to także nie dostałem kasy za pół miesiąca.. ale ze spokojem ją sobie odzyskam... Nie pozwoliłem sobie na przeginanie TCO, wyłączałem telefon na czas pauzy - a i tak potrafili przeszkadzać mi na pauzie za pośrednictwem innych kierowców pukających mi w szybę.. do każdego frachtu, na który nie dostałem papierów pisałem własne CMR (mimo to dostałem obciążenie za brak kpl dokumentów 160€). Pauzę 70h przerywałem - fakt - ale nie byłem pewien konsekwencji dla siebie samego podczas potencjalnej kontroli.. Jeździłem bez dokumentów od naczepy - cóż, kłóciłem się o nie, ale nic nie zdziałałem - moje ryzyko :-( Pracowałem tam 1 miesiąc.. to był miesiąc czasu straconego na rozmowy z debilami, jeżdżenie Iveco Stralis - najlepszym samochodem ciężarowym na świecie oraz codzienna walka z samym sobą, żeby wytrzymać do momentu zaksięgowania przelewu na moje konto! Pozdrawiam serdecznie - gorąco nie polecam firmy!! P.S. Wszystkich posiadających twarde dowody na opisywane wyżej rzeczy - zapraszam do współpracy ;-) aby posiadać licencje wspólnotowa, czy też tylko krajową licencje Niemiecką trzeba spełniać kryterium dobrej reputacji - ReiCo nie spełnia tego kryterium, Wiec trzeba spowodować by odpowiednie organy zbadały ten aspekt!

   
Cieslak_1-2-3
@Cieslak_1-2-3 11.02.2018 20:26

Usunięte przez administratora: W akapicie pierwszym - chodzi o osobę, która od małego przywłaszcza cudze mienie i w jej własnym mniemaniu jest to dobre z etycznego punktu widzenia.. Kolejne usunięte słowo: synonim pracy „za darmo”

   
Tymon

Może ReiCo Spedition GmbH & Co KG nie jest idealną firma ale wiem, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
ramlov
@anonymous 17.01.2018 11:57

Katastrofa!!!!!!!!!!!!!ta (usunięte przez administratora) z Krapkowic nadal na etransporcie naciaga ludzi!!!!!ja go posadze!w pudle!!!!!!!!!Szmata!zlodziej!zapraszam do oszukanych i do zbiorowego pozwu w sprawie karnej!!!508668192

   
BYLY

O REICO NIE MOZNA PISAC OPINIJ BO MOZNA SIE PORZYGAC NA SAMA MYSL O TEJ FIRMI

   
lolo

Przyjmując się do tej firmy umowe dostaniesz na 2 miesiące. w tym czasie jesteś obserwowany przez dyspozytorów jak często używasz na tachografie tzw: młotków. jeżeli nie używasz tej funkcji to możesz otrzymać koleiną umowe na 6m. problem polega na tym, że oni muszą zapłacić za tą prace na młotkach i szukają frajerów co tego nie używają. w przypadku wypadku podczas pracy gdy jest załączone łóżko nie dostaniecie żadnego odszkodowania, a i w razie rozprawy sądowej nic nie dostaniecie z tytułu pracy na młotkach. oni takich frajerów szukają co im nie muszą płacić za prace. wielokrotnie widziałem jak niemiec podjeżdża na rozładunek, to załącza młotki i dopiero idzie do biura zgłosić się. pozdrawiam tych młotków co pracują na łóżku.

   
Szarak
@lolo 02.11.2017 18:00

Chlopie co ty pierd..... masz stala wyplate plus diety i wszyscy maja w (usunięte przez administratora) twoje mlotki. Nooo ale jak wiekszosc mysli ze kase to za lezenie sie dostaje to nic dziwnego. Powiedzcie mi bo wszyscy tak placzecie to jaki ch.. tam jeszcze robicie?

   
Kahna Sz.

Firma jest jedna z najgorszych firm na rynku...a Pan Sz..c?No cóż,musiałabym zacząc rzucac tutaj niewybrednymi epitetami,ale czy warto?To smutny człowiek jest,zastraszony,z kredytem na garbie...sprzeda własny tyłek za 5 zł byle dogodzic swemu grubemu bossowi. Doktorek (znaczy boss) traktuje go jak ścierke do podłogi,jak sprzatacza,jak tanią prostytutkę...a Pan Sz..c...hmm odgrywa sie pozniej na innych,próbuje odbic sobie złe traktowanie przez szefa.Dodatkowo kłamie,lawiruje,zapetla się w swoich zeznanaich...sznur zaciska mu sie coraz bardziej.Oczywiscie nie bronię go...jest mi go po prostu żal,jego i całej tej firmy.Jakimi trzeba byc ludzmi zeby tak traktowac innych? Ale karma wraca...i mam nadziejeze juz niebawem Pan Sz..c i cała reszta bandy Reico się o tym przekonają.Prawda Panie Sz.? Tak,tak...wiem,ze Pan to czyta...i prawidłowo. P.s.Mój mąż tam pracował,stąd moja niechęc do tej firmy...Historia jakich tu na pęczki,ciężka praca a wypłaty brak,poniewaz się sprzeciwił ...

   
garyś

Ja też byłem umówiony ale gościu stosuje nową metode i podaje nazwe innej firmy,wyczułem przekręt i nie pojechałem,ale kolega nie posłuchal i pojechał sam szybko wrócił nie rozpoczął pracy.

   
Nick

Witam. Obiektywnie patrzac, zaden z wyzej szarzujacych po internecie nie powiedzial dlaczego zostal oszukany. Nie powiedzial ze firma za jego nieodpowiedzialnosc i lekcewazace podejscie do tematow Palet, Liferschein oraz wielu innych traci potezne pieniadze. Nie ruzumiem utrapionych, ktorzy maja problem z zaladunkiem i rozladunkiem, ktory jest w naszym zawaodzie okreslony jako jeden z elementow pracy i zadan codziennych. Przylacze sie do kolegi, ktory zna jezyk nimiecki i mysle ze w tym lezy problem co do niezgodnosci z Dyspozytorami. Sam bylem swiadkiem jak Dyspozytor zapytal kierowce " wo bist Du?" a odpowiedz byla "ok". Wiec nie chce dywagowac przy bardziej skomplikowanych sprawach. Jezeli chodzi o jazde w nocy to jest to meczace dla organizmu, ale jest to charakter pacy na chlodni i tym bardziej transport tylko na terenie DE. Co do innych firm to mozna mnozyc wspanialych pracodawcow na ktorych natna sie ci co tak jecza.

   
lolo

ale czy lemingi to zrozumią?

   
Ireczek

Witam. No faktycznie z tą firmą nie było łatwo. Pracowałem ponad rok, chociaz nie wiem jak wytrzymałem i w ostatnim roku dostalem wypowiedzenie. Sprawa w Sądzie trwala ponad rok, a tersz moj Adwokat im zablokował konto i przelali na dzień dobry 5 tys Euro. Trzeba wiedziec, jak do takich cwaniakow podejsc....

   
aaa

Witam, Reprezentuje poradnie dla pracownikow mobilnych w Berlinie przy zwiazkach zawodowych. Pomagamy zalatwiac przypadki indywidualne-poza Sadem, udzielamy wsparcia w procesach sadowych Mozemy tez pomoc wniesc skarge do instytucji kontrolnych i tym samym dorpowadzic do ukarania pracodawcy. Zglaszalo sie do nas wiele osob oszukanych przez Reico z Ciagle szukamy osob, ktore opowiedza o lamaniu praw pracownika, mozliwe jest tez zlozenie wypowiedzi anonimowych. Bardzo by nam Panstwo pomogli, gdyby opowiedzieli nam o swoich doswiadczeniach w Reico. My z kolei mozemy sprawdzic na ile mozliwe jest jeszcze dochodzenie praw od pracodawcy w Pana przypadku i pokierowac Pana sprawa. Z gory dziekuje za kontakt na [email protected],

   
Pieron
@aaa 07.08.2017 08:46

Proszę o kontakt mnie też oszukali.Nie wypłacili mi kasy mimo że rozliczymy się z nimi 1300€.Mój nr 605232441

   
PAULO

Na temat reico to szkoda nawet pisac DNO DNO i jeszcze raz dno

   
PAULO

O FIRMIE REICO TO NAWET SZKODA PISAC DNO DNO I JESZCZE RAZ DNO

   
mac01

tylko kase za darmo brać

   
tago
@mac01 26.02.2017 04:52

a ty ku*wo volksdeutsch-u kim jesteś ?!

   

Zostaw opinię o ReiCo Spedition GmbH & Co KG - Gorzów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ReiCo Spedition GmbH & Co KG