ReiCo Spedition GmbH & Co KG

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 108 ocen.

ReiCo Spedition GmbH & Co KG
1 108 6 1

Opinie o ReiCo Spedition GmbH & Co KG

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Tfrt

Każdy szanujący się kierowca nie powinien nawet myśleć o pracy w tej firmie! Pozdrawiam były kierowca tego bagna

majka

andzrej szmelc http://mksniemodlin.futbolowo.pl/zawodnik,831,szolc-andrzej.html

lolo

ale tam śmierdzi sz taz ją !!!!!!!!!!!!

Maco

Witam zwolnilem sie w marcu noi o kasie zapomnij, pracuje w normalnej firmie w Berlinie zciagnelem dwuch kolegów od złodzieja potrzebują jeszcze jednego, jak ktoś szuka roboty to niech poda nr zadzwonię.

Robert
@Maco 28.07.2017 06:40

Napisz na maila stefek2255@wp.pl co to za robota i jakie zarobki.

Maco
@Robert 28.07.2017 10:50

Zadzwoń +48510286943 Maciek.

Piotr Kierowca kat C
@Maco 28.07.2017 06:40

Hej Jestem Piotr ze Szczecina Mam na jutro zaproszenie na rozmowę do ReiCo pod Berlinem ale czytam właśnie Wasze opinie i jestem w szoku. Mam kat C i szukam pracy w Berlinie Ciężkiej pracy się nie boję ale szukam uczciwej firmy a to reico chyba do takich nie należy ? Zadzwoń proszę jeśli będziesz potrzebować kogoś z prawkiem kat C (szkolenie ADR mam 1,2,3 września a zaświadczenie powinno być w ciągu tygodnia) Jestem dyspozycyjny od zaraz pozdrawiam Piotr tel 0048 504 591 981

anonymous
@Maco 28.07.2017 06:40

Witam! Jestem zainteresowany uczciwą i dobrze płatną robotą u Niemca c+e Zadzwoń proszę. 729627946

Maciek
@Maco 28.07.2017 06:40

Szukam 662 795 087

anonymous
@Maco 28.07.2017 06:40

jak by było miejsce to bym prosił o kontakt 502792310

anonymous
@Maco 28.07.2017 06:40

506270330 szukam pracy jako kierowca

anonymous

Siema (usunięte przez administratora) z rewe kradnijcie ile wejdzie pozdrWiam (usunięte przez administratora) a reico i tak padnie

Norbi

Chlopaki pomóżcie mi jestem świezak i dali mnie na rewe widze ze macie pełne paleciary wódki i innego towaru kazdy z reico co podniesie paleciare w aucie to az sie ugina od fantów ???? a ja nie wiem jak brac czy jak idzie a może z dołu ????

anonymous
@Norbi 11.07.2018 19:00

Albo ty głupi jesteś albo myślisz że inni są. Jeżdżę na rewe ponad miesiąc i nic takiego nie widziałem. Po co takie brednie wypisywać????

Paweł
@Norbi 11.07.2018 19:00

Jednego giganta kiedyś poznałem. Taki gruby j. Ten to paliwa goni nawet po 500 600l i do tego palety. Ma dwa samochody na bazie bo w jeden się nie może zmiescić.

anonymous
@Norbi 11.07.2018 19:00

Skoro jesteś nowy na rewe to wyjdź z kabiny. Zaraz się wszystkiego dowiesz. Tylko ci najpierw w pysk strzele. Po co takie brednie piszesz?

Robson
@Norbi 11.07.2018 19:00

Świerzak ty (usunięte przez administratora) gdzie zgubiłes mózg a może masz braki w czasczce to wypełnią ci towarem z Rewe po co do paleciary. Jak bedziesz wypisywał takie bzdury to trafisz szybko na swojego.

Pol
@Norbi 11.07.2018 19:00

Z kad sie biora takie barany jak ty

Stefan
@Norbi 11.07.2018 19:00

Z dołu bierz.

Janek

A wystarczy uczciwie i rzetelnie pracować . Jak chcesz pracować za granicą , to trzeba znać język kraju w którym chcesz egzystować. Wasze wypowiedzi są raczej prymitywne i ukazują Wasz poziom. Czy rzeczywiście nie macie sobie nic do zarzucenia ? Pracę można sobie odpowiednio zorganizować i nie "rżnąć" wszechwiedzącego drivera. Trzeba tylko postarać się zrozumieć innych , a inni zrozumieją Ciebie. Ja też mam umowę z tą firmą i jeździ w niej moich pięciu kierowców. Wszystkie warunki współpracy omawialiśmy długo i szczegółowo. Uniknęliśmy w ten sposób waszych problemów. Nie wytrząsajcie się nad moim wpisem , tylko pomyślcie o swojej pracy przez pryzmat mojego wpisu.

Pol
@Janek 02.06.2018 23:28

Jak wszystko omowiles to die ciesz a dymasz swoich kierowcow tak samo jak reico.ja gsdslem z twoimi kierowcami.ja robie w normalnej niemieckiej firmie i nikt mnie nie (usunięte przez administratora)

Laey
@Janek 02.06.2018 23:28

No Andrzeju bogata wypowiedz . (usunięte przez administratora) o szopenie.

anonymous
@Janek 02.06.2018 23:28

Robiłem pauzę tygodniową 45 h nagle gościu dzwoni i każe mi jechać na załadunek odmówiłem ,Andrzejek kazał mi się pakować i jechać do domu

mac01

polaczki

andrzej szmata
@mac01 26.02.2017 04:50

kto się przezywa, ten się tak nazywa !!!!!!!!!!!!!

Pol
@andrzej szmata 08.07.2018 22:30

A jak tam (usunięte przez administratora) szolc jeszcze mu nikt kulosow nie polamal

Pol
@mac01 26.02.2017 04:50

A ty kto marsjanin

rety

Ma ktoś do nich jakiś numer na rekrutacje? Bardzo mi na tym zależy!

Obi
@rety 11.05.2018 09:32

etransport.pl. Nunsdorf. koło Berlina

Pol
@rety 11.05.2018 09:32

Popukaj sie w glowe zanim tam pojdziesz

Pol

Ty stary jestes dupek i lizesz (usunięte przez administratora) zlodzieja.tyraszjak (usunięte przez administratora) i jeszcze ich chwalisz.widac nie robiles w normalnej firmie baranie i desperacie.i nie pisz bzdur jak to super w reico.

Stary
@Pol 12.07.2018 20:08

Za desperata się nie uważam. Chwalić też ich nie mam zamiaru bo i nie ma za co, tylko piszę że da się tu pracować i są gorsze firmy. Mi pasuje. Do domu 150km.Wypłata ok. Chociaż ostatnio coś im się za często zdarza że jest kilka dni po terminie. Tylko trzeba znać język idąc do pracy do niemca a nie tylko ja, ja. Umiesz gadać to sobie poradzisz a jak na wszysto odpowiadasz ja to i później wychodzi że byłes miesiąc a trasie i pretensje bo mnie uwalili. Mnie jakoś nie uwalają

Pol
@Stary 13.07.2018 11:55

Stary to nie wiem czy jestes ale napewno glupi a gorszej firmy juz nie ma a jesli chodzi o jezyk to ja znam dobrze i nie potol ze problemy ze zlodziejem to brak jezyka bzury

Stary

Do wszystkich gamoni. Zjeżdżając po wypłacie i nie pojawiając się w pracy, lub rzucając wypowiedzenie i kluczyki musicie się liczyć z tym że wam nie zapłaci bo to wy się nie wywiązaliście z umowy. Obowiązuje was okres wypowiedzenia, tylko do kogo ja to pisze, skoro żaden z baranów nie zna języka i nawet dogadać się z dyspozytorem nie potrafi. Robię tu już chwilę, przewinął sie tabun takich co potrzebowali pomocy w najprostszych sprawach. Firma idealna nie jest, ale czy wszyscy macie czyste sumienia??? Ja robię co do mnie należy i nikt mnie do przeginania tacho nie zmusza!! U polaka zarabialiście połowe z tego co tu i jakoś żaden nie marudził jak na magnesie albo drugiej karcie jezdził po kraju. Wiec przestańcie pisać te brednie bo obrażacie ludzi którzy tu uczciwie pracują i utrzymują rodziny.

Pol
@Stary 12.07.2018 19:38

STARY JESTES PO PROSTU BARAN!!!!

Norbi

Nie nazekajcie na rewe robimy i kest nam dobrze

vjdndkvjd

najlepiej do reico w dreznie sie dostac tam jest niby najlepiej

Maleńka

Teraz to się dopiero w Reico zaczelo weszło Rewe i nie dość że w sobotę musi postawić auta to jeszcze do tego jak smieciarze wraca się bo trzeba śmieci zabierać że sklepów o paleciaki trzeba się bić ostatnio byłem w sobotę w ostatnim miejscu 21,30 to babka że sklepu pytała się czy jestem głupi że ten towar to na poniedziałek a w bazie nikt się nie przejmuje jechać jechac a najlepsze ze 14 czerwca przez Rewe zwolnilo się aż w jeden dzień 14 kierowców a Andrzek siedział żadnemu kierowcy ręki nie podał a na koniec powiedział że on nie rozumie jak ci Polacy są (usunięte przez administratora) a jeden z kierowców powiedział że sam jesteś Polakiem szmaciarzu ale długo nie będzie trzeba czekać ostatnio Andrzejk dostał od szefa reico taki wiernicz że nawet z grabkami leciał na niego

Jorguś
@Maleńka 17.06.2018 21:32

Masz możecie do Andrzeja?

Jeronimo
@Maleńka 17.06.2018 21:32

Maleńka jak byłeś to napewno widziałeś ile obcych spedycji tam jeżdzi i jakoś wszyscy sobie radzą nikt nie narzeka,podobno dostarczyli już elektryczne wózki i dają auta z windą a że śmieci trzeba zabierać tak jest we wszystkich sklepach tego typu a co do sobót no niestety ktoś musi to robić jak nie ty znajdą się inni takie życie,możesz zawsze iść na szmatę będziesz w piątek wieczorem w domku.

ngkgjdkgjdlg
@Maleńka 17.06.2018 21:32

szulc ponoc w szpitalu lezy . chyba wreszcie zarobil za swoje

fklsfdkfdklfd

reico firma (usunięte przez administratora) robota nie jest zla, gdyby ktos madry to przypilnowal . powiem tak mozna isc tam do roboty na jakis czas zeby dorobic kase bo idzie duzo na lewo wyciagnac w sensie ( firma cie (usunięte przez administratora) to ty dymasz ich 2 razy wiecej ) pracuje tam wyplaty mam 9 tys z hakiem plus 3 tys na lewo .

paulo

Koledzy Reiko dalej nie placi.Jak chcecie byc wydymani i sie procesowac o kase to idzcie.A Szolc to volksdeutsch klamca ignojek jakich malo

Emilia

Czy ma ktoś informacje czy firma aktualnie poszukuje kierowców? Jakie warunki zatrudnienia oferuje? Na jakim poziomie trzeba znać język niemiecki? Wiecie jak przedstawia się kwestia wynagrodzeń oraz diety? @Jeronimo, jesteś zatrudniony bezpośrednio w firmie ReiCo Spedition GmbH & Co KG, czy jako podwykonawca? Możesz powiedzieć jak wygląda kwestia umowy?

polo
@Emilia 02.07.2018 21:42

Emilia zadzwon jutro 12-14 to ci zalatwie robote

polo

Koledzy jak ktos chce isc do dobrej niemieckiej firmy prosze o tel to pomoge 733931204.W godz 12--14

pol

Emilia daj sobie spokoj z Reico.Tam smierdzi zlodziejstwem i nie sluchaj volksdeutcha Szolca.klamca i kanalia.Pozdrawiam i szczerze radze nie zaczynajcie nawet rozmowy

pol

Ktos napisal ze nawet jak pisze opinie to wymiotuje ja rzygam jak o nich mysle

Mariusz

Czy ktoś z Państwa ma namiary na adwokata w Niemczech, który wygrał sprawę z ReiCo? Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam. Mariusz

Sylwester
@Mariusz 18.04.2018 23:00

Dzien dobry. Ja z kolegami mozemy polecic Mecenasa Lukasz Gawronskiego z Poczdamu. Ma kancelarie w Poczdamie i dosc szybko doprowadzil do zakonczenia sprawy i zalatwil zwolnienie z kosztow. Kontakt https://www.nms-legal.de/index.php?id=111 albo google

a ku ku

macie opinie o firmie ,o Andrzeju Sz..lc ogólnie dostępne a proceder trwa już kilka lat .polaczki opamiętajcie się adres 15806 Zossen/Nunsdorf Dorf str.35 dojazd landem nr drogi 246 POD BERLINEM

mlody

Witam tez pracowałem w tej złodziejskiej firmie a zwolnili mnie dlatego bo miałem wypadek w drodze do pracy gdzie zglaszalem ze będę ale na 2-gi dzień po przyjeździe okazało się ze już nie pracuje jeszcze chcieli żeby im podpisac ze to ja się zwalniam a nie oni mnie zwalniaja .Sprawe oddalem do adwokata jak uslyszal Reico to zlapal się za glowe na dzień dzisiejszy wiem ze musza mi zaplacic odszkodowanie za nieprawne zwolnienie a i jeszcze czekam na wyplate jak nie zaplaca to sprawa dalej się będzie toczyla nie popuszczę dziadom , a naganiacz Andrzej to już się boi własnego cienia kiedyś ktoś się na nim przejedzie za te kłamstwa . UUUUUUWAGA na nich sporo obiecują a jak co do wyplaty to ciecia pozdrawiam

MargieBe

Moj partner tez jezdzil. Poki byl posluszny nic sie nie dzialo. Jak zaczol sie sprzeciwiac ... ta sama historia. Bez wyplaty do domu. Szef krzyczy i tertoryzuje pracownikow. Slynny Pan A. ...potwierdzam ze werbujac znaczaco mija sie z prawda. To jest Firma transportowa w dzien codzienny wpisane sa wypadki, kolizje uszkodzony towar. Wszystkie te okoliczności są ubezpieczone niestety firma ta nie dość że skasuję pieniążki z ubezpieczenia to jeszcze podciągnię to kierowcy z jego wypłaty. Mòj partner odmówił pewnego razu zrobienia jednej tury bo przekroczył by tym samym czas pracy za co inny Polski kierowca popchnol go i powiedział że w tej firmie przez właśnie takich jak moj partner jest takie dziadostwo bo on sam jezdzi na dwie karty albo bez, nie biorąc pod uwagę tego że to co sie tam dzieje powstalo tylko i wyłącznie dlatego że pracujący tam Polacy pozwalają sobą pomiatać. Następny błąd podstawowy który jest tam robiony... każdy kierowca który odchodzi robi to na własną rękę nie biorąc pod uwagę tego że sam rezygnując z pracy nie ma prawa do żadnych świadczeń jeżeli natomiast pójdzie na chorobowe i zostanie na chorobowym zwolniony co jest niezgodne z prawem może zameldować się w urzędzie dla bezrobotnych (Arbeitsamt) i na czas poszukiwania nowego zajęcia pobierać przez pół roku zasiłek dla bezrobotnych. Jezeli nie przepracował pelnego roku to po prostu zasiłek socjalny tez przez pol roku sie nalezy. Myślę że jakby się takich 50 kierowców dziennie zameldowało do socjalu i wszyscy z tej samej firmy to i urzędnicy wcześniej by się tą firmą zainteresowali. Dlatego naprawdę każdy kierowca który odszedł z tej firmy i uważa się za niesprawiedliwie potraktowane go powinien skontaktować się z adwokatem jeżeli są bariery językowe i potrzebna będzie jakakolwiek pomoc i jestem gotowa pomagac naturalnie nieodplatnie na ile pozwoli moja praca. Jeszcze jedna dobra rada dla wszystkich którzy pomimo ostrzeżeń zdecydują się na pracę w tej firmie, dokumentujcie wszystko zbierajcie wszystkie papiery za palety, za godziny przejeżdżone, róbcie wydruki regularne z tachometrow. Miejcie pełną dokumentację każdego spędzonego dnia w tej firmie a jeżeli macie Smartfony ściągnięcie sobie aplikację nagrywania rozmów i dokumentujcie wszystkie rozmowy ze spedytorem bo te biedne Chłopaki są tak samo zestresowani jak i kierowcy. Niestety oni spędzają z właścicielem tej firmy praktycznie całe dnie i też są przez niego psychicznie maltretowani. Taka nagrana rozmowa zawsze jest jakąś podkładką czy dla prawnika czy dla sądu a będą was zmuszali do jazdy po godzinach do naruszania czasu pracy dlatego że już nie mają komu zlecac wykonywania tych zajęć. Samobojcom którzy sie pomimo ostrzeżeń zdecydują tam pracowac powodzenia reszte pozdrawiam serdecznie.

MargieBe
@MargieBe 14.03.2017 17:28

Witam pierwsza rozprawa za nami. Sedzia dopuscil mnie na tlumacza Meza. Sedzina na dziendobry przyklepala nam Co mogla. Urlop maja zaplacic! Zalegle brutto za miesiac! I zwrocic co odbili za domniemane szkody! Jesli kierowca nie dziala z premedytacja to wszystko pokrywa ubezpieczenie. Diety podwazyla bo tego nie ma prawnie uregulowanego. .. to Dora wola pracodawcy. Nadgodziny mozna wyciagnac ale potrwa. Sedzina zaproponowala polowe. DoktoreK Do 19.12 moze sie odwolac. Jego Advokat zapracowany nasza sprawa byla o 9.00 a juz o 11.00 mial nastepna. A trzecia sprawa stala na wokandzie na 10.00???????????? Kto mA problemy Do sadu!! Naprawde warto. MaM nadzieje ze sie w koncu za niego wezma. My z ugody zadowoleni jestesmy poszlismy po 4600 sedzina orzekla 3900. Plus 5 % odseket od zlozenia pozwu Do zaplaty. Wie jakies 200 Euro miesiecznie za prawie rok czasu. A pozew trafil w kwietniu. Upominajcie sie o swoje!!! Pozdrawiam

lolo
@MargieBe 14.12.2017 00:28

za jaki okres te 4600 euro

lolo
@MargieBe 14.12.2017 00:28

a za dojazdy do sądu też kase zwracają ?

MargieBe
@lolo 25.12.2017 02:38

Za 3 m-ce

MargieBe
@lolo 25.12.2017 02:38

Tak ale tylko jegliche sad wnosi o to zeby strona pozywajaca byla na rozprawie. U nas wystarczylby adwokat pojechalismy na wlasna reke i wtedy nistety kosztow nie zwracaja.

lolo
@MargieBe 29.12.2017 23:43

Dzięki MargieBe . też będę pozywał ich.

MargieBe
@MargieBe 29.12.2017 23:43

Hurra sprawa wygrana sedzina byla cudna. Na dziendobry przyznala wszystko oprocz nadgodzin. Jeszcze raz zaproponowala ugode. Adwokat Tulpe ja odrzucil. Wczoraj przyszlo orzeczenie sadu. Doktorek musi wszystko zaplacic plus 5 % odsetek miesiecznie od 10.06.2017.... Trche trwalo ale warto bylo. Ciekawe czy zaplaci czy pojdzie do 2 instancji sie odwolywac... Pozdrawian

Mariusz
@MargieBe 17.02.2018 11:57

Witam, Czy mógłbym prosic o namiary prawnika, jesli Pan z takiego korzystał? Od stycznia, kiedy to odszedlem, nie wypłacili my ani grosza. Będę wdzięczny za pomoc.

MargieBe
@Mariusz 18.04.2018 22:47

Witam ja mam niemieckojezycznego adwokata. Jesli ci to nie przeszkadza moge podac namiary. Wiem ze w Berlinie jest mnostwo polskojezycznych adwokatow .

pako

Koledzy sprawy z okradaniem kierowcow trwaja nadal ale sprawy sa juz w prokoratorze na ten moment juz ok 25 osob wygralo w sadzie i dostalokase

Km
@pako 13.11.2017 21:54

Prosze pomozcie,macie namiary do adwokatow gdzie oddajecie sprawy z Reico,mojemu mezowi obcieli 600 euro po raz kolejny za niby szkode,ktorej nie wyzadzil I klamia ze przeleja pieniadze bo to pomylka zaszla.

Bolo
@Km 16.11.2017 05:07

‭+49 30 24537516‬ Prawnik w Berlinie Sprawa w sądzie wygrana 4500 € styczniowa wypłata luty chorobowe marzec miesięczne wypowiedzenie

anonymous
@Bolo 22.11.2017 23:29

Witam co sądzicie o mecenasie z Szulc z frankfurtu

Maxx

Niestety tydzień temu podjąłem pracę w Reico. Póki byłem w trasie było ok. Ale wczoraj dojechałem na bazę. I kazali mi wieczorem jechać z naczepą do jakiegoś serwisu oddalonego o 60 km. Aby to zrobić przekrpczylbym czas pracy więc powiedziałem że nie mogę. I zaczęły się wrzaski przez telefon . Potem miałem to zrobić na karcie serwisowej. Oczywiście tego też odmówiłem. I chyba zostałem zwolniony. Ale nigdzie się nie ruszam i czekam na poniedziałek. Czy ktoś wie jaka mogę o tym fakcie powiadomić instytucje? Dodam że nie znam niemieckiego.

Parts
@Maxx 04.03.2018 07:40

Szanowni Panowie. Chciałem zaproponować pewne rozwiązanie. Jak rozumiem z tych wpisów to trudno się dobrać do właściciela firmy. Natomiast możliwe chyba jest inne rozwiązanie. Zbiorowy pozew przeciw Panu A. z powództwa cywilnego. I to nawet w Polsce. Przecież On musi być w pełni świadomy sytuacji jaka jest w tej firmie i celowo wprowadza w błąd.

Tejo
@Maxx 04.03.2018 07:40

Daj namiar na siebie - tez uciekam

mniej niż zero
@Parts 04.03.2018 14:28

nagrywajcie rozmowy tel, są aplikacje na smartfona, dyktafon.

lolo

Czy dostaliście zeznanie podatkowe lohnsteuerkarte

Kierowca

Ja myślę że Andrzejowi i temu pojebie doktorowi powinno się gnaty połamać za te krzywdy na po ok słuch kierowcach to by było sprawiedliwe przewiercić kręgosłup w kilku miejscach i po sprawie

lary

Witam jeszcze pracuje w tej firmie ale jedno mogę powiedzieć że by tu nie podejmować żadnej pracy bo zostaniecie na lodzie bez kasy wyzysk gonitwa i zapie....ol. Dysponenci to debile nie potrafią ustawić tobie grafiku abyś jeździł spokojnie tylko mówią żeby wyjąć kartę i jechać bo z okien skaczą chodzi o szefa SS mana . Ja karty nie wyjąłem i się postawiłem ale pracuje do wypłaty jak wpłynie na konto i znikam nie warto sobie nerwów szarpać za taką kasę można znaleść prace w innej normalnej firmie gdzie cię szanują a nie jesteś tylko numerem w komputerze.

Emilia

@Dawido, @Maxx jak rozwinęła się sytuacja? Jakie było stanowisko firmy w tych sprawach? Dajcie znać jak będziecie wiedzieli co dalej. Aktualnie widzę że ReiCo Spedition prowadzi rekrutację. Co sądzicie o pracy dla tej firmy? Jakie rady dalibyście osobom rozważającym aplikację?

Zostaw opinię o ReiCo Spedition GmbH & Co KG - Gorzów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ReiCo Spedition GmbH & Co KG