ReiCo Spedition GmbH & Co KG

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 109 ocen.

ReiCo Spedition GmbH & Co KG
1 109 6 1

Opinie o ReiCo Spedition GmbH & Co KG

Zibi

Zgadzam sie z popusiem mowi jak jest.Dlaczego niemcy i polacy ktorzy znaja jezyk nie narzekaja na Reico?proste bo to jest dobra firma.Problem maja pozostali.Pan Andzej robi swoje i ma za to placone.Chcialem wolne bo mialem sprawy do zalatwienia dostalem.Chcialem zjechac szybciej w piatek na firme zjechalem.Kasa jak do tej pory zawsze na czas.To co jeszcze wiecej chciec.A z kierowcami z ukrainy to slyszalem z 3 zrodel ze maja przyjsc.

Były
@Zibi 30.11.2018 10:44

Andrzejku dziwię się, że ty tam jeszcze siedzisz,spokojnie byś znalazł równie dobrze płatną prace, a nie dajesz się poniżać temu staremu capowi.

Reico niemiecki dziadtrans
@Były 01.12.2018 23:34

Ostatnio ponoć stary go dusił że rozdzielali ich a po paru tygodniach złamał mu szczene. No rama na Maxa a on dalej doktorowi w (usunięte przez administratora) wlazi.

Popek

Popieram kolege.uczyc sie jezyka i przychodzic.Praca jest konkretna i zarobki tez niezle.

Pol
@Popek 05.10.2018 22:16

Popek ladne masz pseldo szolc kanalio.

pol
@Popek 05.10.2018 22:16

Bzdury i klamstwa to zacheta w tej firmie

Reico niemiecki dziadtrans
@Popek 05.10.2018 22:16

Popek przestań pisać takie głupoty bo pewnie podoba się Tobie to co wszystkim czyli palety itp no chyba że jesteś na rewe to masz luz i zero kontaktu z tymi jelopami z nunsdorfu. No chyba że to rzeczywiście Ty Andrzejku.? Czyli KŁAMCA KŁAMCA. Powiem tak robota nie jest zła stałe zaladunki lipa bo większość to same nocki, w dzień nie ma Polaka w dyspo, start zazwyczaj w niedziele 18-22 powrót piątek 12-18 lub też w soboty, po zwolnieniu nie płacą, wynagrodzenie około 2000tys + premia uznaniowa

Reico niemiecki dziadtrans
@Popek 05.10.2018 22:16

I przestań pisać że ludzie bez języka mają źle w reico i składają negatywną opinię bo to tylko twoja żałosna wymówka. Tam nawet głuchoniemy da sobie radę. Reico gnoji wszystkich a najbardziej tych co skończyli już okres próbny. Stary odpuść bo Twoje komentarze nic nie zmienią skoro jest taka przewaga negatywów.

Reico niemiecki dziadtrans

Reico jest dobre jak chcesz dorobić szybką kasę. Przyjść na pół roku czy na rok i uciekać zanim obciążą albo zwolnią. Nie ukrywam że ten rok czy pół to będzie najgorszy okres w życiu kierowcy pod względem pracy

Zibi

Robota jest spoko.Zarobki tez.Jak ktos zna jezyk to polecam.Problem maja ci ktorzy nie znaja jezyka bo sa po du..sku ciagle dy...ni.Sebki i robusie co znaja z niemieckiego tylko ja ja gut nie daja sobie poprostu rady i szukaja dziury w calym.Porzadna firma tradycjami.polecam.

Reico niemiecki dziadtrans
@Zibi 03.10.2018 17:26

Przestań bo nie mogę ze śmiechu. Ja robiłem trzy soboty pod rząd do 23 a nawet dłużej i miałem 2200. Bajkopisarz jeden z drugim

MK

...jakoś dziwnie odnoszę wrażenie że zibi i popek to Andrzej w jednej osobie ....

Popek
@MK 10.10.2018 18:13

Ale rozsmieszyles mnie zibi popek andrzej ta sama osoba.grunt ze poczucie humoru masz.Chyba narzekasz na reico tak inni?musimy sie trzymac razem. Ci co narzekaja dlugo nie porobia bo reico nie kombinatorow i lewusow.Reico szanuje prawdziwych kierowcow.

Pol
@MK 10.10.2018 18:13

Tak kolego zibi i popek to oszust szolc nie ukryjr sie kanalia.

Reico niemiecki dziadtrans
@Popek 13.10.2018 12:26

Przestań kłamać Szolcu!!! Ty zaklamany kundlu niemiecki, Ty psie wierniejszy niż owczarek niemiecki. Reico szanuje kierowców dobre żarty ????????

Zibi

Dobra robota,dobra kasa i to na czas albo pare dni szybciej i samochody tez przyzwoite.Nie mozna mowic o tej firmie nic zlego.

Normalny
@Zibi 05.10.2018 22:25

Wy jesteście chyba (usunięte przez administratora). Gorszej firmy nie poznałem .Pozdrów(usunięte przez administratora)

Pol
@Zibi 05.10.2018 22:25

Ty to chyba kretacz szolc jestes.usmialem sie dobre samochody dobra firma.To powiedz (usunięte przez administratora) z kad tyle spraw w sadzie wygranych.

pol
@Zibi 05.10.2018 22:25

Ata przyzwoite stare zasyfione IVECO smiechu warte

Reico niemiecki dziadtrans
@Zibi 05.10.2018 22:25

Na czas kasa czyli 15 czy 16

Reico niemiecki dziadtrans
@Zibi 05.10.2018 22:25

Zibi skoro jesteś kierowca i piszesz takie bajki to powiedz mi pod którą rampą reico ładuje w dialogu na nunsdorf a pod którą na teterow i jak wygląda wyjazd z dialogu?

Dysponent wrzesien 2016

Zwroccie uwage koledzy ze zibi i popek vel andreas "die Fotze" (usunięte przez administratora) szolc. W komentarzach nie uzywa polskich znakow literowych. Tak ja. Bo (usunięte przez administratora) ma w pracy niemiecka klawiature. Aaaaaaaaa....

Popek
@Dysponent wrzesien 2016 18.11.2018 02:15

Juz po nowym roku ma przyjsc do Reico z tego co wiem ponad 10 kierowcow z ukrainy co znaja niemiecki i chca pracowac.Polacy ktorzy nie znaja jezyka a ich sporo zrobia wypad.Ci ktorzy chca brac kase a nie chce im sie jezdzic tez poleca.Wiec panowie radze brac sie w garsc i uczyc sie niemieckiego jak planujecie robic kariere w Reico.Pozdrawiam cieplutko wszystkich kumatych.

Janek
@Popek 22.11.2018 15:30

Właśnie w taki sposób można pokazać panom driverom miejsce w szyku. Język kraju , w którym się pracuje należy znać/pogłębiać . Reszta do domu cwaniakować.

Popek
@Janek 22.11.2018 19:52

Zgadza sie.Niestety rzeczywistosc jest taka ze znaja 3 slowa po niemiecku a wymagania maja od pracodawcy ogromne.

pako
@Popek 22.11.2018 15:30

Popek to po miesiacu nogi ci polamia (usunięte przez administratora)

Popek
@pako 27.11.2018 20:59

Chlopczyku ja znam niemiecki i nie zamierzam rezygnowac z tej firmy bo mi sie podoba bardzo.

Popek
@Popek 28.11.2018 07:08

Pako nie strasz bo sie ze...asz

popek2
@Popek 22.11.2018 15:30

a skad popek o tym wiesz? bo jestes andrzej. proste stary cie napierdala i pluje w twarz a ty dalej tam siedzisz. wstyd zero honoru i godnosci. jak to volksdojcz

Popek
@popek2 30.11.2018 07:53

Nikt mnie przyjacielu nie nap..ala ani nie pluje w twarz.Jestem kierowca tak jak wiekszosc na forum i w Reico robie i za to mi placa.A od pana Andrzeja prosze sie odczepic bo to spoko gosc.Nigdy nie mialem z nim problemow.Jeszcze raz powtarzam problem maja tylko nieudaczni i nie znajacy niemieckiego wozacy ktorzy nie potrafia nawet przeczytac umowy ktora podpisuja.Nikt was tu na sile nie trzyma.Nie chcecie zarabiac dobrej kasy to spadac do polaczka szefa i zasowac za 2000zl zamiast za 2000 euro w Reico.Koniec i kropka.

Reico niemiecki dziadtrans
@Popek 30.11.2018 10:25

Popek przestań pisać takie głupoty bo pewnie podoba się Tobie to co wszystkim czyli palety itp no chyba że jesteś na rewe to masz luz i zero kontaktu z tymi jelopami z nunsdorfu. No chyba że to rzeczywiście Ty Andrzejku.? Czyli (usunięte przez administratora). Powiem tak robota nie jest zła stałe zaladunki lipa bo większość to same nocki, w dzień nie ma Polaka w dyspo, start zazwyczaj w niedziele 18-22 powrót piątek 12-18 lub też w soboty, po zwolnieniu nie płacą, wynagrodzenie około 2000tys + premia uznaniowa

Viki

Wydaję mi się ze ta firma zbankutowała.Dodzwonić się nie można do żadnego oddziału,nie wypłacają pieniędzy,strony internetowe nie działają.Jednym słowem odradzam rozpoczęcie jakiejkolwiek współpracy z tą firmą .

MK

Kolego to norma w tej firmie nie jesteś jedyny oszukany a te super opinie od "popek itd to stary oszust szolc wypisuje te brednie

Pablo

Koledzy pracowałem solidnie odszedłem grzecznie i uczciwie zero złodziejstwa i wszystko na czas , reico nie zapłaciło pensji , po to jest internet i opinie o pracodawcach, żeby takich błędów nie robić, przekazywać innym REICO NIE PŁACI .

Ronson

Witam. Odradzam każdemu pracę w tej firmie. Praca po 17 h niezgodna z umówiona i brak wynagrodzenia za pracę. (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wypłacać pensje pracownikom.zlikwidowac kary finansowe dla kierowców, szkolić pracowników przed rozpoczęciem pracy i zlikwidować system tzw (usunięte przez administratora).

R K

Koledzy z Reico jak ktoś szuka pracy w normalnej firmie gdzie kasa jest zawsze na koniec miesiąca i nikt cię nie obciąża za byle (usunięte przez administratora) to skontaktuj się ze mną 535350097 nie jestem pośrednikiem szef szuka kierowców a ja bezinteresownie pytam

Geron

Moje sugestie dla ReiCo Spedition GmbH & Co KG: Koledzy z firmy Reico obecni i byli, skontaktował się ze mną dziennikarz niemieckiej telewizji, który zajął się firmą Reico na mój i innych kolegów pokrzywdzonych -dowody na oszustwa ,traktowanie pracowników ,obciążanie za byle co według widzimisie,jeśli zostałeś pokrzywdzony napisz do mnie e -mail geron@vp.pl podaj namiar do siebie nikt nie zostanie bez odpowiedzi.Sprawa rozwojowa, tego już się nie da zatrzymać .Reico nadchodzą sądne dni.

Lary
@Geron 02.11.2018 09:17

Pracowałem tam trzy miechy i nie dało się wytrzymac w tym obozie i za 10 dni nie zapłacili mi kasy.

Tomasz

Rozmawialem z tym klamca (usunięte przez administratora) przez telefon wszystko ustalone: Pakuj sie jedziesz w trase... robota czeka. Pojechalem pod Berlin i okazalo sie ze "stary" bedzie mnie testowal za darmo przez tydzien czy sie nadaje a nie ze jade w trase. Wtedy jezdzilem juz ponad rok bez zadnych przygod w innych firmach w PL.(usunięte przez administratora) by tak wspanialomyslny ze oferowal spanie nie daleko od firmy za free ;) Wsiadlem w auto wrocilem do domu. Czy opinie na tym forum sa prawdziwe ? Po swojej przygodzie z ta "firma" stwierdzam ze raczej tak... ja zmarnowalem tylko 200 zl na paliwo a(usunięte przez administratora) zycze rozwalenia sie na drzewie podczas powrotu do domu. (usunięte przez administratora)

Stary

Do wszystkich gamoni. Zjeżdżając po wypłacie i nie pojawiając się w pracy, lub rzucając wypowiedzenie i kluczyki musicie się liczyć z tym że wam nie zapłaci bo to wy się nie wywiązaliście z umowy. Obowiązuje was okres wypowiedzenia, tylko do kogo ja to pisze, skoro żaden z baranów nie zna języka i nawet dogadać się z dyspozytorem nie potrafi. Robię tu już chwilę, przewinął sie tabun takich co potrzebowali pomocy w najprostszych sprawach. Firma idealna nie jest, ale czy wszyscy macie czyste sumienia??? Ja robię co do mnie należy i nikt mnie do przeginania tacho nie zmusza!! U polaka zarabialiście połowe z tego co tu i jakoś żaden nie marudził jak na magnesie albo drugiej karcie jezdził po kraju. Wiec przestańcie pisać te brednie bo obrażacie ludzi którzy tu uczciwie pracują i utrzymują rodziny.

Pol
@Stary 12.07.2018 19:38

STARY JESTES PO PROSTU BARAN!!!!

Stary pracownik
@Stary 12.07.2018 19:38

O czym ty piszesz? Osobiście znam 3 osoby które odeszły z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Cała 3 była oszukana, wszyscy na dietach. Najgorzej miał chłopak który nie dostał diet za cały miesiąc tyraki. Powiem Ci tylko że umowa o pracę z reico to zdecydowanie najdłuższa o jakiej słyszałem jeśli chodzi o Lkw Fahrer. Radzę jechać z nią do kogoś kto Ci wszystko przetłumaczy i wtedy wypisuj brednie. Reico to dno i pogodz się z tym że nie znasz języka niemieckiego na tyle by jechać i szukać roboty bez pośredników lub polaczkow. W normalnych firmach gdzie pracuje większość Niemców i nie trzeba pilowac po 15 h roboty nie dostaniesz póki z starym nie pogadasz. A reico potrzebuje ludzi bez języka bo jest najgorsza firma w DDR.

Popek

Nie robie tu az tak dlugo jak zibi bo dopiero 7mcy.ale nigdy nie zostalem oszukany przez firme.Przychodzi wyplata i morda mi sie cieszy.U Polaczka mialem 3500 zl a tu prawie 8000zl.Pan Andrzej jest wporzo.Trzeba robic swoje to nie ma problemu.P.Andrzej pomoze jak trzeba.W Reico jest dobrze.

Pol
@Popek 09.10.2018 11:48

Wejdz mu w (usunięte przez administratora) i zrob loda oszustowi (usunięte przez administratora)

Były pracownik

Firma porażka. Nie polecam! Każdy pracownik na do widzenia nie dostaje wypłaty, dlatego ludzie odchodzą po 10 kolejnego miesiąca żeby być w plecy tylko ok 700 euro. To już powinno dać do myślenia! Oczywiście szolc wie o tej sytuacji i wpierdala każdego kandydata na minę. Permanentnie! Zresztą co trzeba mieć za charakter żeby być złapany za szyję przez szefa i zbluzgany do suchej nitki i pracować nadal w firmie? Pan Szolc to gorszy oszust od właściciela firmy. Tacy jak on w czasach wojennych wydawali Żydów i Polaków do obozow koncentracyjnych. Omijać z daleka ten DDR owski Nunsdorf. Chłopaki jest mnóstwo dobrych firm gdzie w systemie 2/1 zrobicie kasę jak w reico na etacie i co najważniejsze praca z kulturą bez ganiania i głupich pytań. A w Reico niestety takiej kultury pracy nie ma i nie będzie nigdy!!!!

Zibi

Widocznie nie nadajesz sie przyjacielu naszego teamu.robie tu drugi rok i nie marudze.

Norbi

Chlopaki pomóżcie mi jestem świezak i dali mnie na rewe widze ze macie pełne paleciary wódki i innego towaru kazdy z reico co podniesie paleciare w aucie to az sie ugina od fantów ???? a ja nie wiem jak brac czy jak idzie a może z dołu ????

anonymous
@Norbi 11.07.2018 19:00

Albo ty głupi jesteś albo myślisz że inni są. Jeżdżę na rewe ponad miesiąc i nic takiego nie widziałem. Po co takie brednie wypisywać????

Paweł
@Norbi 11.07.2018 19:00

Jednego giganta kiedyś poznałem. Taki gruby j. Ten to paliwa goni nawet po 500 600l i do tego palety. Ma dwa samochody na bazie bo w jeden się nie może zmiescić.

anonymous
@Norbi 11.07.2018 19:00

Skoro jesteś nowy na rewe to wyjdź z kabiny. Zaraz się wszystkiego dowiesz. Tylko ci najpierw w pysk strzele. Po co takie brednie piszesz?

Robson
@Norbi 11.07.2018 19:00

Świerzak ty (usunięte przez administratora) gdzie zgubiłes mózg a może masz braki w czasczce to wypełnią ci towarem z Rewe po co do paleciary. Jak bedziesz wypisywał takie bzdury to trafisz szybko na swojego.

Pol
@Norbi 11.07.2018 19:00

Z kad sie biora takie barany jak ty

Stefan
@Norbi 11.07.2018 19:00

Z dołu bierz.

Złodziej nr 1
@Norbi 11.07.2018 19:00

Wchodzisz i bierzesz co chcesz

Zibi

Dzisiaj 4 dzien miesiaca i juz na karcie eryki sa.Za wrzesien panowie i panie zarobilem w reico 2225euro netto razem dietami.Czy to malo?pytam?Wszystkie weekendy w domu.Rzetelna firma.Polecam.

majka

czy doktorek jest zdr owy ?

Tfrt

Każdy szanujący się kierowca nie powinien nawet myśleć o pracy w tej firmie! Pozdrawiam były kierowca tego bagna

majka

andzrej szmelc http://mksniemodlin.futbolowo.pl/zawodnik,831,szolc-andrzej.html

lolo

ale tam śmierdzi sz taz ją !!!!!!!!!!!!

Maco

Witam zwolnilem sie w marcu noi o kasie zapomnij, pracuje w normalnej firmie w Berlinie zciagnelem dwuch kolegów od złodzieja potrzebują jeszcze jednego, jak ktoś szuka roboty to niech poda nr zadzwonię.

Robert
@Maco 28.07.2017 06:40

Napisz na maila stefek2255@wp.pl co to za robota i jakie zarobki.

Maco
@Robert 28.07.2017 10:50

Zadzwoń +48510286943 Maciek.

Piotr Kierowca kat C
@Maco 28.07.2017 06:40

Hej Jestem Piotr ze Szczecina Mam na jutro zaproszenie na rozmowę do ReiCo pod Berlinem ale czytam właśnie Wasze opinie i jestem w szoku. Mam kat C i szukam pracy w Berlinie Ciężkiej pracy się nie boję ale szukam uczciwej firmy a to reico chyba do takich nie należy ? Zadzwoń proszę jeśli będziesz potrzebować kogoś z prawkiem kat C (szkolenie ADR mam 1,2,3 września a zaświadczenie powinno być w ciągu tygodnia) Jestem dyspozycyjny od zaraz pozdrawiam Piotr tel 0048 504 591 981

anonymous
@Maco 28.07.2017 06:40

Witam! Jestem zainteresowany uczciwą i dobrze płatną robotą u Niemca c+e Zadzwoń proszę. 729627946

Maciek
@Maco 28.07.2017 06:40

Szukam 662 795 087

anonymous
@Maco 28.07.2017 06:40

jak by było miejsce to bym prosił o kontakt 502792310

anonymous
@Maco 28.07.2017 06:40

506270330 szukam pracy jako kierowca

anonymous

Siema (usunięte przez administratora) z rewe kradnijcie ile wejdzie pozdrWiam (usunięte przez administratora) a reico i tak padnie

Janek

A wystarczy uczciwie i rzetelnie pracować . Jak chcesz pracować za granicą , to trzeba znać język kraju w którym chcesz egzystować. Wasze wypowiedzi są raczej prymitywne i ukazują Wasz poziom. Czy rzeczywiście nie macie sobie nic do zarzucenia ? Pracę można sobie odpowiednio zorganizować i nie "rżnąć" wszechwiedzącego drivera. Trzeba tylko postarać się zrozumieć innych , a inni zrozumieją Ciebie. Ja też mam umowę z tą firmą i jeździ w niej moich pięciu kierowców. Wszystkie warunki współpracy omawialiśmy długo i szczegółowo. Uniknęliśmy w ten sposób waszych problemów. Nie wytrząsajcie się nad moim wpisem , tylko pomyślcie o swojej pracy przez pryzmat mojego wpisu.

Pol
@Janek 02.06.2018 23:28

Jak wszystko omowiles to die ciesz a dymasz swoich kierowcow tak samo jak reico.ja gsdslem z twoimi kierowcami.ja robie w normalnej niemieckiej firmie i nikt mnie nie (usunięte przez administratora)

Laey
@Janek 02.06.2018 23:28

No Andrzeju bogata wypowiedz . (usunięte przez administratora) o szopenie.

anonymous
@Janek 02.06.2018 23:28

Robiłem pauzę tygodniową 45 h nagle gościu dzwoni i każe mi jechać na załadunek odmówiłem ,Andrzejek kazał mi się pakować i jechać do domu

mac01

polaczki

andrzej szmata
@mac01 26.02.2017 04:50

kto się przezywa, ten się tak nazywa !!!!!!!!!!!!!

Pol
@andrzej szmata 08.07.2018 22:30

A jak tam (usunięte przez administratora) szolc jeszcze mu nikt kulosow nie polamal

Pol
@mac01 26.02.2017 04:50

A ty kto marsjanin

rety

Ma ktoś do nich jakiś numer na rekrutacje? Bardzo mi na tym zależy!

Obi
@rety 11.05.2018 09:32

etransport.pl. Nunsdorf. koło Berlina

Pol
@rety 11.05.2018 09:32

Popukaj sie w glowe zanim tam pojdziesz

Pol

Ty stary jestes dupek i lizesz (usunięte przez administratora) zlodzieja.tyraszjak (usunięte przez administratora) i jeszcze ich chwalisz.widac nie robiles w normalnej firmie baranie i desperacie.i nie pisz bzdur jak to super w reico.

Stary
@Pol 12.07.2018 20:08

Za desperata się nie uważam. Chwalić też ich nie mam zamiaru bo i nie ma za co, tylko piszę że da się tu pracować i są gorsze firmy. Mi pasuje. Do domu 150km.Wypłata ok. Chociaż ostatnio coś im się za często zdarza że jest kilka dni po terminie. Tylko trzeba znać język idąc do pracy do niemca a nie tylko ja, ja. Umiesz gadać to sobie poradzisz a jak na wszysto odpowiadasz ja to i później wychodzi że byłes miesiąc a trasie i pretensje bo mnie uwalili. Mnie jakoś nie uwalają

Pol
@Stary 13.07.2018 11:55

Stary to nie wiem czy jestes ale napewno glupi a gorszej firmy juz nie ma a jesli chodzi o jezyk to ja znam dobrze i nie potol ze problemy ze zlodziejem to brak jezyka bzury

Zostaw opinię o ReiCo Spedition GmbH & Co KG - Gorzów Wielkopolski

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ReiCo Spedition GmbH & Co KG