Fraikin Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 25 ocen.

Opinie o Fraikin Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fraikin Polska

JAnek

jakie zarobki na stanowisku Inspektora ds. prewencji i kontroli technicznej?

prl
@qwerty 17.03.2017 20:49
W zależności od lokalizacji i doświadczenia oczywiście :) 3000-4500 PLN netto

qwerty 2017-03-17 20:49 ...chyba brutto kolego i to pewnie nie w każdej lokalizacji.

C
@JAnek 09.03.2017 16:14
jakie zarobki na stanowisku Inspektora ds. prewencji i kontroli technicznej?

Bylem ostatnio na spotkaniu w Poznaniu na to stamowisko-rozmowa ogolnie super, po tygidniu dzwoni kierownik inspektorów i ze dział HR nie ma takiego budżetu na to stanowisko....3500 netto okazało się za dużo mimo poparcia tego kierownika- przynajmniej tak mówił

Iza

@Cycuczy długo pracujesz w firmie Fraikin Polska? Czy rozmawiałeś z pracodawcą o możliwości przejścia na inną umowę po jakimś czasie pracy? Zachęcam wszystkich do przeczytania wywiadu z Arturem Nowickim CEO Fraikin Polska i Agnieszką Kiczor Dyrektor ds. administracji i zarządzania kontraktami Fraikin Polska, znajdziecie go na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,966379,wywiad-artur-nowicki-agnieszka-kiczor

Cycu
@Iza 02.10.2017 08:28
@Cycuczy długo pracujesz w firmie Fraikin Polska? Czy rozmawiałeś z pracodawcą o możliwości przejścia na inną umowę po jakimś...

Pracuję tam od blisko 2 lat. Rozmawiałem z kilkoma osobami o innej formie zatrudnienia, ale tak jak pisałem w poprzednim komentarzu, nie przewidują takiego zatrudnienia. Kierowcy w tej firmie są traktowani jak przysłowiowy "Kali zrobił, Kali może odejść ", więc nie pozostaje nic innego jak znaleźć i zmienić na inną pracę normalną o normalnych formach zatrudnienia. A wywiad z Panem Nowickim niczego sensownego nie wnosi i nijak się ma do sytuacji pracowników na umowę zlecenie czytaj kierowcy. Pozdrawiam.

Cycu

Żenująca jest ta firma, piszę jako kierowca na umowę zlecenie, bo innych form zatrudnienia nie przewidują dla kierowców. Wiem, że nie tylko kierowcy są niezadowoleni. Pieniądze wypłacane są po 1.5, 2 miesiącach, a w umowie śmieciowej napisane w ciagu 14 dni od wykonania transferu. Odradzam i pozdrawiam.

Iza

@arkham w firmie Fraikin na stanowisku młodszy koordynator ds. wynajmu krótkoterminowego opis stanowiska i wymagania znajdziesz w ich ofercie pracy. Jeśli chodzi o zadania to : Prowadzenie oraz nadzór nad dokumentacją wewnętrzną: umowy, pisma, protokoły etc Przygotowanie raportów i analiz handlowych Pomoc merytoryczna w bieżących sprawach administracyjnych, handlowych i serwisowych Współpraca z pozostałymi działami firmy Przygotowywanie Umów Najmu i ich realizacja Wydawanie i odbiór pojazdów do klienta Nadzór nad stanem technicznym pojazdów Dbanie o wizerunek firmy. Natomiast ich wymagania : Minimum średnie wykształcenie Komunikatywność Aktywne prawo jazdy kategorii B. Dobra znajomość pakietu Office Samodzielność i aktywność w działaniu Kreatywność

arkham

Witam, czy może ktoś powiedzieć coś więcej o pracy na stanowisku młodszego koordynatora ds wynajmu krótkoterminowego w Warszawie? Mianowicie zarobki, obowiązki czy ogółem warto?

Kierowca z bombowca

We Wrocławiu potrzebują kierowców, może ktoś podpowie z kolegów jakie realnie będą zarobki? ktoś coś :)

nnnnnn
@Kierowca z bombowca 23.05.2017 15:48
We Wrocławiu potrzebują kierowców, może ktoś podpowie z kolegów jakie realnie będą zarobki? ktoś coś :)...

Praca na stanowisku kierowcy tylko na umowę zlecenie, płatne za każde zlecenie- raz dwa w miesiącu, a raz 30 :) Dobra jako praca dodatkowa.

Błyskawica

Cześć a na stanowisko kierowcy jakie zarobki? W poznaniu mnie interesuje. Dzięki pozdrawiam

tomek

Na Randstad Polska pojawiło się ogłoszenie "Kierownik ds. kluczowych klientów (samochody ciężarowe i dostawcze)" w Szczecinie. Podejrzewam że chodzi o Fraikin. Ktoś może potwierdzić że szukają kandydata na to stanowisko?

Magda
@kkk 15.12.2016 21:20
Praktycznie dziewiczy rynek dla Fraikin :) Szkoda, że w Bydgoszczy nie ma już oddziału, jestem ciekaw czy będzie jakieś biuro d...

nie znam jeszcze szczegolow, orientujesz sie czy 3 netto na key account manager jest realne?

kkk
@Magda 20.12.2016 10:35
nie znam jeszcze szczegolow, orientujesz sie czy 3 netto na key account manager jest realne?

Trochę nisko się cenisz ;) Zarobki na tym stanowisku są baaaardzo zróżnicowane. Zależą od doświadczenia, pomysłu na pracę oraz tego jak potrafisz się sprzedać. Popytaj ludzi z sieci np. sprzedaży aut ciężarowych, to powiedzą że doradcy serwisowi zarabiają o wiele więcej :)

beza

A wiadomo czy wypłata dla młodszego księgowego jest jeszcze aktualna? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że oprócz podstawy jest pewnie szansa na jakieś premie do tego, co znacznie by mnie zadowoliło.

Bhs

A czy wiecie coś na temat pracy w dziale finansowym ? Jak atmosfera, obowiązki i kasa oczywiście ?z góry dzięki za odpowiedź :)

Bhs

A czy wiecie coś na temat pracy w dziale finansowym ? Jak atmosfera, obowiązki i kasa oczywiście ?z góry dzięki za odpowiedź :)

gość

Jakby mógł ktoś przybliżyć temat - na co może liczyć kierowca w tej firmie?. Warto podjąć temat, czy omijać szerokim łukiem. Chodzi mi o wysokość wynagrodzenia, atmosferę, system pracy, itp.

freg
@gość 06.06.2016 19:09
Jakby mógł ktoś przybliżyć temat - na co może liczyć kierowca w tej firmie?. Warto podjąć temat, czy omijać szerokim łukiem. Ch...

Praca na umowę zlecenie, od zlecenie do zlecenia... zarobki w zależności od ilości kursów i odległości. Czasem zarobi się 3000 PLN, a czasem 100 PLN miesięcznie. Idealne jako praca dodatkowa, no chyba że coś się zmieniło. Plusem bez wątpienia jest jazda na pusto i mała ilość trupów do przeprowadzania ;)

krak

cześć. jutro idę na rozmowę w koszalinie. jakich pytań mogę się spodziewać? jakieś doświadczenie handlowe mam więc powinno być ok

senny

Koordynator w Koszalinie? Ktoś coś więcej napiszę? Jakie wynagrodzenie, atmosfera, przełożony? Zastanawiam się czy nie wysłać CV. Wie ktoś w którym miejscu będzie biuro, bo chyba jeszcze w Koszalinie nie ma?

q

Witam, Na znanym portalu pojawiło ogłoszenie na stanowisko Koordynator ds. ubezpieczeń i likwidacji szkód Wa-a Jaki jest charakter pracy i jakiego wynagrodzenia można się spodziewać?

anonim

(usunięte przez administratora)

kkka

Ano szukają SMów w kilku lokalizacjach. Służbowa Octavia, telefon, laptop i dostęp do biura. Praca ciężka i niezwykle wymagająca- bez kontaktów w branży trudno będzie coś osiągnąć. Najpierw trzeba znaleźć potencjalnych klientów, przekonać ich że wynajem jest dla nich lepszym rozwiązaniem niż leasing lub kupno za $$$, potem zaproponować optymalne rozwiązanie i prowizja Twoja... premia za nowy kontrakt to co najmniej kilkaset PLN. Wymagania może nie są wygórowane jednak trzeba zaliczyć kilka spotkań z JR, RG, WP oraz JL- mimo wszystko życzę powodzenia.

anonim

(usunięte przez administratora)

kkka

A co brak dodatkowych świadczeń socjalnych ma wspólnego z umową o pracę? W Fraikin wszyscy zatrudnieni są na umowę o pracę. Brak jest za to np. bonów na święta, darmowego pakietu medycznego czy sportowego...

george

Pracuję w dziale serwisu- praca jak praca- raz lepiej raz gorzej. Zdecydowanie brakuję mi dodatkowych świadczeń socjalnych... ale poza tym całkiem fajna ekipa, atmosfera, kasa OK. Co do działu handlowego to chłopaki w długim terminie jakoś sobie radzą- Ci którzy pracują od kilku lat pracują dalej i są zadowoleni. W krótkim terminie trochę więcej zawirowań- jak zatrudnia się 20-latków za 1700 netto+premia to czego można się spodziewać? Jest może 2-3 chłopaków na poziomie.

WPR

Potwierdzam że najlepiej omijać Fraikin Polska szerokim łukiem - Etyka pracy brak- tylko sprzedawaj! sprzedawaj! a jak będzie gorzej ci sie wiodło to zmotywują cię kopniakiem w du..

cienki bolek

Skarżą się na ciebie że nic nie robisz a kaske bierzesz. Z tobą nic klienci nie załatwia bo nic nie wiesz. Pracowałem ciężko i jak zwykle... JR I AN znaleźli inną zabawkę... życie a wyniki były. Co z tego. Dno i pośmiewisko ten franklin

zenek z okienka

Pracownikiem nie jestem, ale klientem. Korzystam z kilku oddziałów i chłopaki chwalą sobie pracę. Pozdrowienia dla Panów z Gdańska i Poznania oraz dla Pana ze Szczecina.

cienki bolek

Nie robcie z siebie dziadow. Nie pracujcie tam-dno! Szkoda zdrowia i zycia. Inwigilacja i donosy (bilingi i gps oraz crm) to jest Fraikin Polska. Najgorsza firma w jakiej pracowalem.

zxc
@cienki bolek 28.02.2015 16:50
Nie robcie z siebie dziadow. Nie pracujcie tam-dno! Szkoda zdrowia i zycia. Inwigilacja i donosy (bilingi i gps oraz crm) to je...

O rzesz w pupę... piszesz o gps, więc pracowałeś na stanowisku handlowym. Napisz w jakiej lokalizacji, to zobaczymy co "zawojowałeś" w organizacji :)

endo

Kasa na stanowisku Koordynatora całkiem przyzwoita+ perspektywy na jeszcze lepszą. Jak ktoś się nie boi ciężkiej pracy to zdecydowanie polecam, zarobki powyżej 4500PLN, szkoda tylko polityki co do samochodów służbowych...

zeus

Służbówki oczywiście

zeus

To w krótkoterminowy też są słóźbówki nic nie mówił na rekrutacji.

xyz

Zgadzam się z opiniami powyżej , atmosfera okropna, ludzi traktują jak roboli, zero motywacji

Ten z Pragi

zawsze znajda sie tacy (czytaj: nieudacznicy zyciowi) co tylko potrafia narzekac, ale zeby tak popracowac chociaz troche.....to juz ciezko.....i chodza tak biedacy od jednej do drugiej firmy... ;)

X

Firma prawie rodzinna więc się chyba czepiasz.

były pracownik

Potwierdzam.

luzak

Pana wyrosnietego z okolic Lublina. Fajna to firma tylko jakas taka inna niz wszystkie. Najwieksza wartoscia firmy powinni byc ludzie a tam tak nie jest - panowie dwaj nauczcie sie w koncu!

Ciekawski

OK, rozumiem. Ale czy możesz coś powiedzieć - o ile wiesz - na temat stanowiska "koordynator ds. wynajmu krótkoterminowego"? Zakres obowiązków, uposażenie?

Ciekawski

Fraikin poszukuje obecnie koordynatora ds. wynajmu krótkoterminowego w Poznaniu? Może ktoś podpowiedzieć, jaki jest faktyczny zakres obowiązków? Przybliżone zarobki i ewentualne benefity? Jaka jest atmosfera w oddziale w Poznaniu?

adamus

nie stój nie czekaj znajdź inną pracę - uciekaj

były pracownik

Proponowany system system pracy w tej firmie - podpisać umowę, otrzymać telefon, dostęp do aut w oddziale (służbowy wyliczany co do metra) i następnego dnia przy użyciu wyżej wymienionych narzędzi poszukiwać nowej pracy.

kicz

Unikać.

Tomasz

Witam czy ktoś zagląda na ta stronę bardzo bym prosił o opinie jak wyglądają warunki pracy atmosfera i jak z pensjami

Tomasz

Prosił bym o opinie na temat pracodawcy

Zostaw opinię o Fraikin Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fraikin Polska