Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Lublin

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 202 ocen.

Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.
5 202 6 1

Opinie o Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Jacek

Wypadek komunikacyjny był 18 lat temu. Nie chciałem do tego wracać. Gdyby nie KANCELARIA pewnie machnąłbym ręka na to. Spotkałem się z doradcą, który wszystko mi wszystko wyjaśnił. Wcześniej nie chciałem o tym myśleć bo bałem się chodzenia po sądach. Prawnicy załatwili wszystko za mnie. Polecam bo warto

emeryt

Na przyszłość wiem już do kogo się zwrócić po fachową poradę. Człowiek sam się nie połapie w tych przepisach

Daniel

Widzę że branża zyskuje coraz większą popularność. Kiedyś nikt nie wiedział, że są kancelarie, które pomagają uzyskać odszkodowanie od ubezpieczycieli. Patrząc wstecz jest to bardzo pozytywna zmiana we współczesnym świecie. Kilkanaście lat temu każdy z nas przyjąłby to co da ubezpieczyciel, gdyby ubezpieczyciel odmówił to nikt z nas by z nim nie walczył. Ubezpieczyciele muszą obecnie podnosić składki żeby wyrobić się z wypłacanie odszkodowań które egzekwuja kancelarie.

Gonia

Jak bym miała ponownie wybierać pracę w ubezpieczeniach a pracę w kancelarii. Zdecydowanie wybrałabym to drugie. Świadomość że sprzedaje się polisy swoim klientom, a ubezpieczyciel w razie wypadku odmawia wypłaty i trzeba iść do prawnika jest nie w porządku. Zdecydowanie wolę pomagać poszkodowanym uzyskać odszkodowanie od towarzystw ubezpieczeniowych, które je zaniżają niż sprzedawać polisy ze świadomością że i tak nikt z nich nie skorzysta. Każdy ubezpieczyciel kieruje się tylko swoim interesem. Liczą że machniesz ręką na swoje odszkodowanie, że zaniechasz i dasz sobie spokój. Takich jak ty są setki tysięcy, nie daj sobie zamydlić oczu. Warto skorzystać z pomocy prawnika który zna się na sprawach odszkodowawczych i uzyska dla nas należne odszkodowanie.

G

(usunięte przez administratora) to wszystko !!!!!!! Nie prawda . Sam dyrektor pisze te komentarze !!!!

Artur

Wszystko zaczęło się od tego że znajomy opowiedział mi o tej pracy. No i się wkręciłęm. Już 3 lata pracuję tutaj. W ubiegłym roku awansowałem. Pracę oceniam bardzo dobrze. Jak wszędzie jest ten korporacyjny pęd, ale my tu mamy inne cele i wyjątkową misję. Cieszą mnie te ludzkie historie, historie osób którym pomagamy. Wiem że nic samo się nie zrobi, ale cały ten trud pracy rekompensują krótkie chwile gdy odwiedzam po latach moich klientów, gdy widzę jak ich życie się zmieniło dzięki mojej, naszej pracy. warto

Klaudia
@Artur 16.07.2018 23:43

Spoko praca polecam

anonim
@Artur 16.07.2018 23:43

Z tego co piszesz to warto tu aplikować. Właśnie szukam pracy w tej branży.

odszkodowanie

Polecam Kancelarię. Znalazłem ulotkę z ich ofertą. Umówiłem się na spotkanie z pracownikiem. Sam nie musiałem nigdzie jeździć. Ta Kancelaria ma bardzo dobre warunki. Wcześniejszą szkodę przekazywałem firmie z Legnicy, tragedia to była. A tutaj w porządku wszystkie koszta sprawy biorą na siebie. Jak nie wygrają to nic nie płacę. Efekt taki że poprowadzili sprawę w sądzie a ja mam 50x większe odszkodowanie.

pozytywna

Bardzo profesjonalna opieka prawna na każdym kroku. Miałem wypadek, sprawca wypadku nie przyznawał się do winy i próbował przerzucić winę na mnie. Byłem w kropce. Znajomy polecił mi LEGATIS. Prawnicy reprezentowali mnie w sprawie karnej. LEGATIS udowodnił winę sprawcy. Jestem zadowolony z obsługi. Nie znam się na przepisach i bez prawnika nie dałbym rady. Szczerze dziękuję za pomoc.

ulka

Odzyskiwanie odszkodowań po wypadku, pomoc prawna, Praca w Kancelarii stała się moją pasją. Jak to możliwe? Po pierwsze Jako wysłużony agent ubezpieczeniowy byłam przyzwyczajona do sprzedaży polis ubezpieczeniowych, wciskaniu klientom ubezpieczenia z którego i tak w razie co nie będą mogli skorzystać. Taką praca można się zajmować ale nie na dłuższą metę. Gdy trafiłam na ofertę pracy w Kancelarii, to było naprawdę wow, wogóle coś innego. Nie sprzedaję ale pomagam. Nikogo przy tym nie dyskryminuję. No wiecie o co mi chodzi, że nie interesuje mnie czy jest zamożny czy go stać czy nie. Bo to właśnie ja załatwiam pieniądze klientowi a nie odwrotnie. Klient nic nie płaci. Po drugie To nie jest tylko praca, ale misja. Misja pomagania innym. Wstaję rano z pozytywnym nastawieniem. Nigdzie indziej tego nie miałam. Nie ma żadnego stresu, napinki o plany sprzedażowe. Klienci bardzo ciepło mnie przyjmują.No i to są ich prawdziwe historie, jak się życie potrafi zmienić po wypadku. Każdy kontakt z klientem to nie sprzedaż ale ciepła, życzliwa rozmowa. Choć przyznam że początki są najtrudniejsze. Po trzecie W każdej innej branży jak sprzedawałam usługi różnych firm, to zwykle mój kontakt z klientem był jednorazowy albo sztucznie utrzymywany po to aby klient dalej kupował. W kancelarii jest zupełnie inaczej . Z każdym klientem dobrze się znam, nie ma presji żeby dalej mu sprzedawać na siłę usługi, bo sytuacja jest jednorazowa. Pomagam uzyskać dla niego odszkodowanie. Otrzymuję szczere polecenia od zadowolonych klientów. Nic nie jest wymuszane. To są właśnie powody za które cenię sobie pracę w kancelarii

Ewa
@ulka 03.08.2018 08:21

Dziękuję Pani Ani za poradę prawną

heniek
@ulka 03.08.2018 08:21

Racja

Magda

Kancelaria , która ma na celu pomagać ludziom , niestety jeszcze bardziej niszczy ich życia . Mamy nadzieje że wkrótce ona przestanie istnieć .

małgosia

potrzebowałam prawnika od rozwodów. Zgłosiłam się do Kancelarii. Bardzo pozytywnie wspominam współpracę. Byłam przerażona tym co mnie czeka, pierwszy raz miałam taki problem w życiu Legatis przeprowadził mnie przez ten nieprzyjemny proces Polecam do spraw rodzinnych

Klient zadowolony

Przekazałem sprawę na uzyskanie zwrotu nadpłaconego podatku na 160 tyś. Sprawnie złożyli wnioski w najbliższym czasie otrzymam zwrot podatku. Dziękuję za pomoc.

aska

Dziękuję Panu Łukaszowi za pomoc. Zrobiłam wszystko tak jak Pan mówił. Złożyłam ten sprzeciw do sądu. Pomogło

Klient

Miałem szkodę na samochodzie. Dałem im kalkulację ubezpieczyciela. Ubezpieczyciel zaniżył mi odszkodowanie o 60%. Kancelaria zwróciła się do ubezpieczyciela i po miesiącu ubezpieczyciel zmienił zdanie i wypłacił wszystko. Bardzo super to załatwili obyło się bez sądu. Polecam

Daniel

W 2009 r. miałem wypadek samochodowy. Ubezpieczyciel wypłacił mi wtedy tylko 500zł, a pol roku spędziłem w szpitalu. Postanowiłem w końcu oddać sprawę do Kancelarii. Opłaca się wywalczyli dla mnie ładną sumkę.

odszkodowanie

Polecam Kancelarię. Znalazłem ulotkę z ich ofertą. Umówiłem się na spotkanie z pracownikiem. Sam nie musiałem nigdzie jeździć. Ta Kancelaria ma bardzo dobre warunki. Wcześniejszą szkodę przekazywałem firmie z Legnicy, tragedia to była. A tutaj w porządku wszystkie koszta sprawy biorą na siebie. Jak nie wygrają to nic nie płacę. Efekt taki że poprowadzili sprawę w sądzie a ja mam 50x większe odszkodowanie.

Albert 5*****/5

1,5 roku temu zostałem potrącony na pasach. Wypadek pozbawił mnie wszystkiego włączając w to godność, pieniądze, pracę i rodzinę. W dniu wypadku nie byłem ubezpieczony, nie miałem żadnej polisy ubezpieczeniowej. Moje leczenie trwa do chwili obecnej. Poruszam się na wózku. Nie miałem pieniędzy na adwokata ani na leczenie i rehabilitację. To był bardzo trudny moment w moim życiu. Chciałbym podzielić się swoją historią bo chyba tak tylko mogę się wam odwdzięczyć za pomoc. Kancelaria zaoferowała mi pomoc w uzyskaniu dla mnie odszkodowania i renty powypadkowej. Nie musiałem płacić z góry tylko od tego co Kancelaria wywalczy. Było to dla mnie uczciwe rozwiązanie i bardzo cenię sobie to że Kancelaria wzięła to na siebie. Dzięki wam mam rentę wypadkową i pieniądze na rehabilitację. Kancelaria przeprowadziła mnie przez cały proces odszkodowawczy , najpierw że sprawcą wypadku a potem z ubezpieczycielem. Teraz zdaję sobie sprawę ile trudu to wymaga, gdy ubezpieczyciel odmawia wypłaty. I nie chcę nawet myśleć o tym że sam miałbym mieć to na głowie i leżąc w szpitalu martwić się co robić dalej. Moim szczęściem było że trafiłem na dobrych, nieprzekupnych prawników. Bo towarzystwa ubezpieczeniowe nie szczędza na adwokatów. Polecam z własnego doświadczenia. Albert

ryszard
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Prawnicy bardzo dobrze się spisali

zygmunt
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Serdecznie dziękuje za pozytywne załatwienie sprawy

anonymous
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Ile Ci zaplacili za opinie

sandra
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Potwierdzam w końcu po to są prawnicy

anonim
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

bez Kancelarii nie zdecydowałbym się na walkę z ubezpieczycielem

Rafał
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Polecam

Marek
@Rafał 04.09.2018 22:20

Nie ma to jak PR, ciekawe ile płacą za wpis :)

Majka
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Szybko i sprawnie polecam

klient
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Żeby wywalczyć duże odszkodowanie trzeba pójść do Kancelarii

Kamil
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Dobrzy prawnicy

piotrek
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Wow

.

Kłamać i oszukiwać ludzi jedyne co ta kancelaria cię nauczy

Mati

Pracowałem w wielu firmach, które zajmuja się odszkodowaniami ale zawsze brakowało mi zaufania ze to co robię jest dobre dla ludzi. Odkąd pracuje w kancelarii prawnej legatis jestem w pełni usatysfakcjonowany z tego co robię. Mam pod ręką prawników, którzy zawsze pomogą, klient też to widzi bo ja dzięki temu mam spora wiedzę. W dzisiejszych czasach trzeba być bardzo profesjonalnym żeby ludzie Ci zaufali, dlatego polecam tą firmę że względu na to że można dużo się nauczyć a wiadomo że w życiu taka wiedza sie przydaje.

###

Bardzo dobrze widać że te komentarze pozytywne pisze sam dyrektor . Bo on nic sam nie załatwił , ludziom kłamie ,nie wypłaca im odszkodowania tak jak i pracownikom . Klientom pcha umowy na abonamenty, gdzie ludzie dopiero po miesiącu to widzą gdy przychodzi im faktura . Strasznie nie uczciwy człowiek . Taki człowiek ma siedzieć w więzieniu !!! I kiedyś to go spotka . To pytanie tylko czasu !!!

Nick

Bo dobry prawnik wciąż w cenie. Polecam

Norbi

Kancelaria Prawna LEGATIS robi dużo dobrego dla ludzi poszkodowanych a jak wiadomo ubezpieczyciele tylko szukają jakiegoś haka. Mogę powiedzieć, że spełniam się w firmie i widzę sens mojej pracy, dla konkretnych ludzi.

Irena

Jak przyszło co do czego to LEGATIS stanął na wysokości zadania. Zasiegnelam pomocy prawników z Kancelarii bo obawiałam się przekłamania w sprawie karnej. Kierowca który mnie potrącił nie chciał przyznać się do winy. Miał swojego adwokata. Pierwszy raz znalazłam się w takiej przykrej sytuacji. Postanowiłam jednak zaufać Kancelarii i bardzo cieszę się z tego. Prawnicy reprezentowali mnie w sprawie karnej, w moim imieniu na wszystkie rozprawy chodził mój pełnomocnik. Ja nie musialam tego przeżywać od nowa. Dzięki ich pracy sprawca został ukarany a ja uzyskałam odszkodowanie. Z tego miejsca pięknie dziękuję zespołowi LEGATIS za pomoc.

Ewa

Bardzo pozytywnie jestem zaskoczona obsługą kancelarii. Szukałam prawnika, który pomoże w mojej sprawie. Miałam problem z bankami i firmami pożyczkowymi. Prowadziłam działalność. Moi kontrahenci nie płacili mi terminowo i straciłam płynność finansową. Przez to bardzo się zadłużyłam. Banki wypowiedziały mi kredyty. I złożyły pozwy do sądu. W jednej chwili miałam do spłaty ogromne kwoty i pojawili się komornicy. Nie mając zbyt dużej nadzieji zglosiłam się do kancelarii o pomoc. Prawnicy pomogli wyjść mi z zadłużenia i wstrzymać egzekucję. Bez Kancelarii chyba do końca życia żyłabym z długami. Banki naliczały mi gigantyczne opłaty, prowizje i ubezpieczenia. Polecam

Super
@Ewa 14.09.2018 22:32

Ja miałam sprawę rodzinną. Pomogli

Hmmm

Osoba, która mówi o sobie dyrektor ma jakiś wyimaginowany obraz własnej firmy (niby filie w Polsce?serio?), która jest niewielką firemką nic nieznaczącą w tej branży, z ciągłą rotacją pracowników (zostają tylko zdesperowani, którzy po prostu nie są w stanie znaleźć innej pracy i ze strachu przed bezrobociem dają się poniżać i wykorzystywać, co oczywiście nie służy firmie, bo aby odnieść sukces w tej branży, jak i w każdej innej, potrzebni są pracownicy zdolni i znający się na tym co robią, a nie przypadkowe osoby z urzędu pracy). Ogólnie rzecz biorąc pan Tomasz P. jest kłamcą, oszustem, nieuczciwym pracodawcą niewypłacającym pensji za wykonaną pracę, osoba, która współtworzy firmę (żona dyrektora) powinna się wstydzić, że ma cokolwiek z tym biznesem i samym Tomaszem P. wspólnego, jak również tego, że pozwala, aby jej nazwisko łączono z tym wszystkim. Nie polecam! Co do komentarzy pozytywnych, nie trzeba byc geniuszem, żeby się zorientować, ze są pisane na zamówienie, jak widać „dyrektorowi” szkoda nawet za to dobrze zapłacić.

###

Ta kancelaria powinna przestać istnieć! ! Jest okropna , zaczynając od pracowników do dyrektora,który jest hamem i kłamcą. Nikomu nie polecam tej kancelarii. !!!!

małgosia

potrzebowałam prawnika od rozwodów. Zgłosiłam się do Kancelarii. Bardzo pozytywnie wspominam współpracę. Byłam przerażona tym co mnie czeka, pierwszy raz miałam taki problem w życiu Legatis przeprowadził mnie przez ten nieprzyjemny proces Polecam do spraw rodzinnych

Anonim
@małgosia 26.08.2018 22:29

Poolecam

MałGo

Kłamstwo i nierzetelność. Zupełny brak profesjonalizmu i etyki.

polecam

Profesjonalnie podeszli do mojej sprawy. W sprawie wypadku mojego ojca było wiele niejasności. Kierowca tłumaczył się że go nie widział na przejściu i że mu wtargnął pod koła. Znajoma poleciła mi tą Kancelarię. Mój wybór okazał się słuszny. Naprawdę przyłozyli się do sprawy. Kancelaria nadzorowała całe postępowanie karne aż do skazania sprawcy. Będę was chwalił i polecał. Lepszych prawników nie znajdziecie

Grzegorz
@polecam 16.07.2018 23:32

Miałem podobną sytuację polecam

krystyna
@polecam 16.07.2018 23:32

ja również polecam

klaudia
@polecam 16.07.2018 23:32

dobra kancelaria

jarek
@polecam 16.07.2018 23:32

szybka dopłata do oc

anonim
@polecam 16.07.2018 23:32

Dzięki Kancelarii rozwiązałam swój problem

Albert 5*****/5

1,5 roku temu zostałem potrącony na pasach. Wypadek pozbawił mnie wszystkiego włączając w to godność, pieniądze, pracę i rodzinę. W dniu wypadku nie byłem ubezpieczony, nie miałem żadnej polisy ubezpieczeniowej. Moje leczenie trwa do chwili obecnej. Poruszam się na wózku. Nie miałem pieniędzy na adwokata ani na leczenie i rehabilitację. To był bardzo trudny moment w moim życiu. Chciałbym podzielić się swoją historią bo chyba tak tylko mogę się wam odwdzięczyć za pomoc. Kancelaria zaoferowała mi pomoc w uzyskaniu dla mnie odszkodowania i renty powypadkowej. Nie musiałem płacić z góry tylko od tego co Kancelaria wywalczy. Było to dla mnie uczciwe rozwiązanie i bardzo cenię sobie to że Kancelaria wzięła to na siebie. Dzięki wam mam rentę wypadkową i pieniądze na rehabilitację. Kancelaria przeprowadziła mnie przez cały proces odszkodowawczy , najpierw że sprawcą wypadku a potem z ubezpieczycielem. Teraz zdaję sobie sprawę ile trudu to wymaga, gdy ubezpieczyciel odmawia wypłaty. I nie chcę nawet myśleć o tym że sam miałbym mieć to na głowie i leżąc w szpitalu martwić się co robić dalej. Moim szczęściem było że trafiłem na dobrych, nieprzekupnych prawników. Bo towarzystwa ubezpieczeniowe nie szczędza na adwokatów. Polecam z własnego doświadczenia. Albert

wiki
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Brawo trzymajcie Tak dalej!

ela
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Polecam ode mnie też 5 macie

wojti
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Odzyskali dla mnie odszkodowanie za wypadek w pracy. Polecam

Ola
@Albert 5*****/5 23.07.2018 19:11

Nie ma to jak oko prawnika Dobry prawnik zawsze znajdzie bat na ubezpieczyciela.

Zostaw opinię o Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.