Aptean Limited

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 76 ocen.

Opinie o Aptean Limited

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aptean Limited

Dana

Nie należy ufać firmie i jej włodarzom, którzy dłużej niż rok trzymają w swoich szeregach osobę na stanowisku managerskim w polskim IT (systemy), która skrajnie demotywuje swoich pracowników, jawnie kpi z firmy wobec nich i generalnie niepoważnie podchodzi do swojej roli, a dostaje za to konkretne pieniądze. Zwłaszcza, iż zarówno senior management jak i HRy wiedzą o sytuacji. Obchodzić łukiem.

Bobo

Cześć, bardzo proszę o podanie przybliżonych widełek dotyczących zarobków na stanowisku specjalisty w dziale około księgowym, wiem,że każdy negocjuje indywidualnie swoją pensję, ale będę wdzięczny o podanie chociaż przykładowego wynagrodzenia. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Zaskoczona

Jestem zaskoczona taką ilością negatywnych opinii o Apteanie. Myślę, że napisali je pracownicy, którzy mieli "nieprzyjemność" pracować tutaj w początkowym okresie istnienia firmy. Ale od tego czasu zdaje się bardzo dużo się zmieniło. Ja pracuję tu niecały rok i uważam, że jest to bardzo dobre miejsce na to, żeby się czegoś nauczyć. W firmie ciągle coś się zmienia więc na nudę na pewno nie można narzekać. Może się to oczywiście nie wszystkim podobać ;) Firma jest nieduża, atmosfera super, szefowie normalni. Wynagrodzenie moim zdaniem bardzo ok, benefity też fajne. Jasne, zawsze można znaleźć sobie powody do narzekania, ale tu, w porównaniu do innych krakowskich korpo, naprawdę nie ma ich tak dużo :)

Nick

Najwieksza bolaczka tej firmy jest ilosc kibicow Wisly.

terefere
@Nick 29.09.2017 10:33
Najwieksza bolaczka tej firmy jest ilosc kibicow Wisly.

Tak, bo firmę właśnie ocenia się pod kątem ilości fanów danego sportu. Tu się puknij

Agata

@rozbawiony - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w Aptean Limited? Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? Czy możesz napisać więcej o bieżących rekrutacjach, o których wspominasz w swoim wpisie? Te informacje będą wskazówką dla innych osób korzystających z forum, które być może rozważają możliwość zatrudnienia w Aptean Limited.

rozbawiony

@H swego czasu? jak to ładnie brzmi :) więc kompletnie nie masz pojęcia jak w tym momencie wygląda firma. Każda firma w trakcie transition przechodzi jakieś problemy z którymi Aptean sobie dobrze poradził. W tym momencie rotacja kompletnie ustała, a jeśli rekrutacja dalej trwa to tylko ze względu na to, że ta firma się powiększa. ps. Fakt podwyżki na tak niskim poziomie były śmieszne i zniechęcające, ale teraz jest o wiele lepiej ;) Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

H.

Z tego co słyszałam to cały czas rekrutują. Jak chcesz wiedzieć jakie są warunki to polecam przeczytać dokładnie te 4 strony opini tutaj. NIestety mogę potwierdzić, że te negatywne są prawdziwe. Swego czasu jak bardzo dużo osób brakowało w niektórych zespołach to można było bez wiekszych trudności wynegocjować dobrą kasę ale teraz podobno już zeszli do poziomu innych korporacji. Jeśli poszukujesz pracy to polecam inne korporacje w Krakowie. Ja już pracowałam w kilku i Aptean był najgorszą z nich. Kiedy opowiadam co się tam działo to nawet Ci co obracają się w korpo branży już dobre pare lat i więdzą jaki może być źle to i tak się łapią za głowy.

H.

Firma rekrutuje nie po to aby "kompensować dodatkowe obowiązki", tylko luki które powstają non stop jak się zwalniają osoby. Co do tego, że tylko parę korporacji płaci więcej to nie jest tak do końca, bo jak jesteś dobry to dostaniesz lepszą kasę w innej korpo bez problemu. A co do recepcji to nawet kilkuosobowe firmy maja recepcjonistkę. Takie osoby nie raz siedzą w firmach tylko po to żeby drzwi otwierać a tutaj znalazło by się parę innych rzeczy do roboty dla takiej osoby. A jak dzwoni dzwonek już piąty raz z rzędu to logiczne jest, że Cię rozprasza i odciąga od pracy. W dodatku zdarzały się sytuację, że jak już postanowisz iść otworzyć i przejedziesz całe biuro to przy drzwiach pusto, bo ktoś już otworzył. Jak zdarzy Ci się kilka razy to pojawia się irytacja a to na pewno wpływa na komfort pracy a przynajmniej u ludzi, których ja znam..

recepcjonistka

Nie przyjmujemy klientow, nie mamy zadnych petentow, drzwi otwieramy kurierom, dostawcy owocow (raz w tygodniu) itd. Jezeli uwazacie za wade fakt ze firma majaca 70-80 pracownikow i zamkniety proces nie traci pieniedzy na recepcjonistke to macie problem ze soba ;)

Wut
@recepcjonistka 28.06.2017 12:21
Nie przyjmujemy klientow, nie mamy zadnych petentow, drzwi otwieramy kurierom, dostawcy owocow (raz w tygodniu) itd. Jez...

Zapomnialas wspomnies o kandydatach na rozmowy, ktorzy musza sie wloczyc po spejsie, bo nie wiedza dokad maja sie udac. A jesli oszczednosci firmy stawiasz ponad swoj komfort w zwiazku z odrywaniem od pracy i zajmowaniem sie rzeczami, za ktore nikt Ci nie placi - to raczej ty masz problem xD

recepcjonistka
@Wut 28.06.2017 13:56
Zapomnialas wspomnies o kandydatach na rozmowy, ktorzy musza sie wloczyc po spejsie, bo nie wiedza dokad maja sie udac. A j...

Mowisz tak jakby codziennie staly pod drzwiami tabuny ludzi i czekaly na wpuszczenie. Jezeli ktos kto otworzy drzwi pozwala jak mowisz "wloczyc" sie komus obcemu po biurze to mocno niepokojace, choc sama nie widzialam zbyt wielu takich sytuacji. Otworzenie drzwi nie pogarsza mojego komfortu pracy, dobrze ze nie pracujemy w biedronce albo w zabce jako oddzwierni, choc po tym co piszesz mam wrazenie ze pomyliles/pomylilas firme, ktora komentujesz ;) Odn odciagania od pracy, to wszyscy wiemy ze jest znacznie wiecej rzeczy, ktore odciagaja ludzi od pracy, niz brak recepcji. :P

S

Nie wiem jak wyglada w IT. Pracuje w Finansach ktore stanowia jakies polowie biura. Pracuje sie lepiej niz w wiekszosci innych korporacji. Awanse sa. Poczestunek i playstation jak przedmowca wspomnial jest. Na stanowiskach managerskich nie wiem jak wyglada sytuacja. Atmosfera jest w porzadku. Polecilem kilka osob gdy byly wolne stanowiska ale niestety nie zdaly testow. Zarobki w finansach sa conajmniej konkurencyjne. Tylko moze trzy, cztery firmy w Krakowie placa lepiej. Nie wiem jak jest w IT ale jak czasem grywam z ludzmi to nie narzekaja, no moze na to, ze mleko bez laktozy sie szybko konczy.

Amazed
@S 27.06.2017 20:18
Nie wiem jak wyglada w IT. Pracuje w Finansach ktore stanowia jakies polowie biura. Pracuje sie lepiej niz w wiekszosci innych...

A macie w tym cudzie juz recepcje, czy dalej pracownicy maja dyzury i biegaja otwierac drzwi gosciom? :D

rikitiki
@Amazed 28.06.2017 07:48
A macie w tym cudzie juz recepcje, czy dalej pracownicy maja dyzury i biegaja otwierac drzwi gosciom? :D...

No właśnie audytorzy już poszli więc nie ma kto drzwi otwierać :/

Daisy

Byly premie, ale za rok ich nie bedzie dla wszystkich, albo beda srednio sprawiedliwe/nizsze. Przepowiadam przyszlosc. Nauczylam sie tego tutaj :)

Carlos

Firma nie wypracowała zamierzonego zysku... ciekawe jak z premiami będzie?

Robot

Coś ucichło tutaj. Pracuje ktoś tam jeszcze?

Marek

Dno i tyle

anonim

(usunięte przez administratora)

H.

Problem w tym, że tacy młodzi dostają stanowiska i kasę lepszą niż Ci co już dłużej są w Aptean . Myślisz, no ok może mają większą wiedzę i doświadczenie. Niestety szybko się okazuję, że tak nie jest i kończy się tym, że ty musisz ich szkolić i pilnować czy wszystko robią dobrze a przy tym oczywiście musisz zdążyć ze wszystkim innymi obowiązkami. Jak dla mnie coś tutaj jednak nie gra! Nikt nie chce wszystkiego uczyć nowej osoby, szkolić ją i pomagać wiedząc, że ta osoba dostaje dwa razy tyle kasy co ty i dodatkowo wśród managementu jest uważana za kogoś kompetentnego i lepszego, bo w końcu ma lepsze stanowisku a ciebie traktują jak niewolnika, który ma robić co każą i nie protestować a najlepiej w ogóle nie myśleć.

Niesmak

W Aptean dalej bez zmian a nawet jeszcze gorzej. Przybywa młodziaków bez specjalnego doświadczenia, stara ekipa odchodzi widząc bałagan organizacyjny i komunikacyjny. Pracownicy do ostatniej chwili nie wiedzą o zmianach organizacyjnych i innych wewnętrznych zmianach. Management z USA jest niesłowny w kwestii składanych obietnic dot. rozwoju zespołów i indywidualnych jednostek. W IT rotacja jak na kasie w żabce, pensje niskie, o szkolenia trzeba błagać i składać milion glejtów na ich uzasadnienie. Nie polecam nikomu kto poważnie myśli o swojej karierze i nie chce się frustrować niskich lotów managementem przez ocean.

anonim

(usunięte przez administratora)

H.

Tak jak już nie raz było pisane tutaj na forum nie dostajesz nic ponadto co oferują inne krakowskie korporacje, także multisport to standard i tutaj też jest. Premia raz na rok wypłacana w okolicy marca -kwietnia około 5% twojego rocznego wynagrodzenia. Jak dla mnie nic specjalnego. Pracując w polskiej firmie rok wcześniej otrzymałam 10%. Nie do końca się orientuję czy taka wysokość premii to standard w korporacjach natomiast biorąc pod uwagę fakt, że gdzie indziej dostaniesz podobna premie i dodatkowo podwyżkę nawet jeśli jest ona tylko inflacyjna to opłaca się iść gdzieś indziej. W aptean tak jak Carlos napisał o podwyżkę trudno a jak już to Ci rzucają jakieś ochlapy w wysokości 10zł plus na miesiąc i oczekują twojej wielkiej wdzięczności za tak hojny gest. Nie polecam tej firmy.

Carlos

Wypłata taka jaką sobie wynegocjujesz, nie najgorsza, ale na podwyżkę nie ma co liczyć

anonim

(usunięte przez administratora)

gonzo

Nieprzerwanym strumieniem. Aż musiałem sobie tamę postawić.

Nick

Hejty i nic wiecej...szkoda czytac.

Zdziwiona

@Brzoza: Nic się nie zmieni? A skąd Ty to, Brzozo, możesz wiedzieć? Znasz już nowego udziałowca i jego plany? Wątpię. Czy to Aptean sam sobie otworzył SSC w Polsce? Nie, to Vista po wykupieniu dwóch firemek-bankrutów. To samo może zrobić nowy właściciel, zwłaszcza jeśli połączy je już ze swoją obecną firmą, której oddział ma w jakimś kraju. "Wiele innych rzeczy mnie to denerwuje"? Nie rozumiem.

Brzoza

Rojters: Straszysz niczym Macierewicz i "dobra zmiana" co sie zmieni jak spzredadza firme? - NIC! Jak dziala Vista Equity? - Kupuje, restrukturyzuje i sprzedaje firmy...Zadna tajemnica! (Powiedziane to bylo na samym poczatku jak otwierali oddzial w Polsce) ps. NIe jestem z HR i wiele innych rzeczy mnie to denerwuje, to prawda.

5oo
@Brzoza 22.09.2016 10:24
Rojters: Straszysz niczym Macierewicz i "dobra zmiana" co sie zmieni jak spzredadza firme? - NIC! Jak dziala Vista...

Ty tak na powaznie, czy jednak zartujesz???

Rojters

(usunięte przez administratora) Przyszłość krakowskiego SSC pod znakiem zapytania? Aptean na sprzedaż, kto go wykupi i czy nie bedzie to firma która ma juz gdzies swoje ssc? Cos dla ryzykantów jak znalazł :)

Rojters
@Rojters 20.09.2016 13:03
(usunięte przez administratora) Przyszłość krakowskiego SSC pod znakiem zapytania? Aptean na sprzedaż, kto go wykupi i czy nie...

Linki sa usuwane, niemniej wystarczy w googlu wpisać "Reuters Aptean sale" :)

qwr

A propo rekrutacji to w tej chwili nikt nie chce przychodzić pracować do firmy a ludzi cały czas ubywa więc muszą jakoś przyciągnąć pracowników. Nie ma nic sensownego co mogą zaoferować więc jedynie pozostaje im dać duża kasę dla nowych. Później tacy ludzie mówią, że czytali opinie i nie chcieli przychodzić ale dawali lepsza kasę niż w obecnej pracy więc przyszli - wiadomo kredyt się sam nie spłaci. Niestety biorąc pod uwagę jak potem wygląda praca to bardzo szybko się okazuje, że nie jest to wystarczające i jest się sfrustrowanym na maksa.

Rekrutacja

Podpisuje sie pod powyzszymi postami o polityce rekrutacyjnej firmy. Nastawiona na sciaganie pieniędzy, nawet do GLa szuka osob z doswiadczeniem w windykacji, co więcej - na seniora wystarcza 3 lata. Nietrudno sobie wobec tego wyobrazic, jak potem wygladaja praca i wspolpraca. Ambitne osoby odchodzą czym prędzej.

Na czas

Staszek: Wyplata jest terminowa?? :) z calym szacunkiem, ale nie wysylaja na szparagi do Reichu. Placa na czas, bo ich stac, a pracownicy jezdza nawet wlasnymi samochodami!!! Kawe tez daja, nic tylko brac. [sic!]

anonim

(usunięte przez administratora)

G.

Który TL się ukrywa pod tym nickiem? Ofert jest bardzo dużo bo nikt tam nie chce pracować. Ostatnio nawet widziałam ofertę na Seniora z wymaganym doświadczeniem w jakiejkolwiek księgowości 2 lata. Ale obecnych pracowników to nie warto docenić, lepiej nie dać podwyżki, pracownik się zwolni i zatrudniają właśnie takich specjalistów z takim doświadczeniem za grubą kasę. Śmieszna ta polityka tej firmy. Póżniej przychodzi TL z pierwszej łapanki i nie wie jak faktura wygląda i to niestety nie jest żart... Wypłata jest temirnowa ale w której korporacj nie jest?

mrB( ͡° ͜ʖ ͡°)

hemoglobina, H20 taka sytuacja...

anonim

(usunięte przez administratora)

Kokos

Dbałość o pracownika? Dobrze się dzieje? Przeczytaj opinie dokładnie. Większość z nich mówi jak źle się dzieję w tej firmie a i tak nie jest tutaj opisane wszystko. W tej firmie nie dba się o pracownika a wymaga od niego żeby góry przenosił i jeszcze dziękował całując po stopach, że ma szanse być częścią tak cudownej organizacji jaką jest Aptean. Co jakiś czas odbywają się spotkania z managerami albo puszczane są filmy propagandowe, które maja na celu wyprać Ci mózg, żebyś uważał że Aptean to najlepsze co cię w życiu spotkało! Przypuszczam, że właśnie twoja opinia mogła powstać pod wpływem takiego wyprania mózgu.

qwert

idź się przebiegnij.....

wtf

Odnośnie pensji i podwyżek. @Navi ma 100% racji. Dodatkowo firma ma bardzo ciekawą politykę. Gdy ktoś chce podwyżkę to jej nie dostaje -> Ta osoba się zwalnia -> Na jej miejsce zatrudniają nową osobę z mniejszym doświadczeniem i kwalifikacjami i proponują jej pensję wyższą niż tej która odeszła. Chciałbym to skomentować ale po wycięciu przekleństw nic bym nie powiedział

Nick
@wtf 14.09.2016 10:48
Odnośnie pensji i podwyżek. @Navi ma 100% racji. Dodatkowo firma ma bardzo ciekawą politykę. Gdy ktoś chce podwyżkę to jej nie...

Podpisuje sie pod tym postem i potrwierdzam jego autentycznosc :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Navi

Jeżeli nie wynegocjujesz dobrej stawki na początku możesz zapomnieć o dobrej wypłacie, nawet jeżeli dasz z siebie bardzo dużo to podwyżka 2%

Maryś

Oczywiście masz 100% racji i się z tobą zgadzam. Jednak tutaj przejmujesz obowiązki, które tak naprawdę nie masz w zakresie poziomu stanowiska + uczysz swoich rzeczy nowo przyjętą osobę z wyższym stanowiskiem i oni to nazywają opportunities. W zamian możesz liczyć na klepnięcie w plecy i good job.

anonim

(usunięte przez administratora)

Masakra

Premie są 5% /10% dla Tl od zarobków rocznych czyli nie wiele. Podwyżki marne. Benefity bardzo przeciętne. Za to gratis ciągła rotacja pracowników z zespołów, beznadziejny management, uczenie się że źle napisanych procedur, wolne systemy, nadgodziny których nie ma kiedy odebrać, a wyplacanie jest niechętnie widziane. Jednym słowem chaos. Ci najlepsi uciekli na początku, teraz ostatnie niedobitki pierwszej fali rekrutacji.... nie polecam nawet wrogom.

anonim

(usunięte przez administratora)

500+

Pińcet zlotych

anonim

(usunięte przez administratora)

Hę?

Premie doliczane do stawek? Nie, to dwie osobne kwestie. "Benefity socjalne normalnie trafiają się do zatrudnienia"? Nie bardzo rozumiem, można po polsku? Gwoli ścisłości, w kwestii benefitów Aptean nie oferuje niczego więcej, niż inne korporacje, a jednocześnie mniej, niż niektóre z "wyższej półki".

xxx

22 minuty na 50 pytań bez cofania i ujemnych punktów. Po angielski i poziom pytań zróżnicowany. Od bardzo prostych do trudnych z angielskim technicznym. Potem długi test z osobowości, też po ang.

Googlekit

@f Nie rób za adwokata, a jeśli Ty to e40 to trzymaj się tego samego nicka, ok? Jeśli dla kogoś 14 zł brutto to spoko, to jest niewolnikiem. Bo takie podwyżki uwłaczają godności pracowników, nie są nawet podwyżkami inflacyjnymi. Tyle. Nie wiem, co Ty, e40 czy inni którym pasują takie podwyżki, zrobicie z tymi ~11 zł netto. To ledwo dwa średniej klasy chleby.

5oo
@Googlekit 05.09.2016 05:33
@f Nie rób za adwokata, a jeśli Ty to e40 to trzymaj się tego samego nicka, ok? Jeśli dla kogoś 14 zł brutto to spoko, to j...

14 zł brutto to niestety nie 11 netto, a niecałe 9,5 zł :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Pio

Nie wystarczy zatrudnić pracownika, okłamując jakie to ambitne projekty są prowadzone, ale utrzymać go na stanowisku.

Googleit

E40 kupa prostaczki z ciebie! 14 zł brutto podwyżki toz nawet więcej kasjerki w marketach dostają a ty mówisz ze ludzie z językami i ciężkimi studiami na koncie maja się tym zadowalać. Rozpędź się i uderz głowa o najbliższa ścianę z takim podejściem!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc

jedyne podwyżki sa mozliwe w kwietniu a w tym roku wynosily ok 14zl miesiecznie takze nie wiem gdzie ten plus. Team Leaderzy maja odgorny nakaz pisania oraz namawiania innych podwaldnych do pisania pozytywnych komentarzy tutaj. Takze te bardzo pochlebne z bledami ortograficznymi to TL Billingu. Pozdrawiam

Navi

Źle słyszałeś, więc jest to niewątpliwy MINUS tej pracy....

ciekawa

Hej! Chciałam zapytać ile osób pracuje w Aptean w Krakowie? Czy jest to duża firma? Ciekawa jestem też jakie są testy dla osób szukających pracy w finansach? Jest Excel albo jakieś analityczne testy? Z góry dziękuję za odpowiedz!

gosc
@ciekawa 27.08.2016 13:15
Hej! Chciałam zapytać ile osób pracuje w Aptean w Krakowie? Czy jest to duża firma? Ciekawa jestem też jakie są testy dla osób...

okolo 70-100. wiecej nie udaje im sie znalezc bo wieksza ilosc sie zwalnia niz jest zatrudniana. Chyba do wszystkich dzialow sa testy z tego co pamietam. Nie wiem czy teraz sa w siedzibie firmy jak przychodzisz na rozmowe czy mozna zrobic online.

anonim

(usunięte przez administratora)

Smyk

Niech jeszcze powie gdzie te dobre opinie

anonim

(usunięte przez administratora)

Smyk

Weź przestań.....

anonim

(usunięte przez administratora)

Navi

Nie warto

somebody

Firma nie daje dużych możliwości rozwoju - nie zgadzam się z przedmówcą. Ludzie mają plany szkoleń ale na przykład managerowie już kompletnie nie. Firma w nosie rozwój managerów. Nie są nawet przeprowadzane oceny półroczne jeśli jesteś na wyższym stanowisku. Kolejny temat - duża swoboda. Może na stanowiskach szeregowych. Na stanowiskach managerskich - micromanagement uprawiany jest regularnie. Zero swobody w pracy w IT, we wszystko wsadza nos nowa szefowa. Chce kontrolować wszystko od A-Z, gubi się przy tym bo nie da się tak zarządzać, zmienia pomysły z tygodnia na tydzień, robi więcej show niż faktycznej pracy a ludziom daje więcej dokumentacji do wypełniania niż faktycznej roboty do zrobienia. Ci bardziej ambitni uciekają, a pozostali szukają lub zwieją po przepracowaniu roku. Nie dajcie sobie oczu zamydlić playstation, poczęstunkami i pozornym luzem.

Tw
@somebody 19.07.2016 21:57
Firma nie daje dużych możliwości rozwoju - nie zgadzam się z przedmówcą. Ludzie mają plany szkoleń ale na przykład managerowie...

Niestety, na stanowiskach szeregowych bywa podobnie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Prze.

Dobre :D ale nie warto pchać się w taki bajzel tylko dla dobrych zarobków ;)

anonimowa

widzę że akcja marketingowa najwięszych dupowłazów zaczyna się za 3...2...1... dajcie mi popcorn. Dzisiaj jestem anonimowo bo jak mówi nasze grube ryby "huehue Kraków jest taki mały". G.

A.

Jak czytam te pozytywne opinie to się za głowę łapie. Ta firma to jest kompletny niewypał! Ludzie uciekają z tej firmy najszybciej jak się da! I mowa tutaj nie tylko o tzw. "szarych" pracownikach ale o managerach, team leaderach itp., zarówno w samym oddziale w Polsce jak i w US czy UK. Skoro takie osoby, które jak wiadomo mają niemałą kasę odchodzą no to chyba jest coś grubo na rzeczy.

Krzyś

Ja nie wiem skąd te hejty - firma super jest serio Kasa sie zgadza i lubie tu przychodzić , mamy nawet plejstejszon 4 !

Nick
@Krzyś 06.07.2016 14:25
Ja nie wiem skąd te hejty - firma super jest serio Kasa sie zgadza i lubie tu przychodzić , mamy nawet plejstejszon 4 !...

Takie luzy w pracy ze mozna grac? Czy po prostu nikt nie pilnuje pracownikow? Skoro jest tyle wolnego w pracy znaczy ze firma nie jest w stanie zapewnic pracownikowi zajecia na 8h wiec zeby sie nie nudzil to jest plejstejszyn. A w co mozna grac? Bo ja mam w domu czolg ale zabawy nie ma bo nie mam nabojow... :(

Jestem_zadowolony

Jestem bardzo zadowolony pracą w aptean. Elastyczne godziny pracy zapewniają mi sporą swobodę no i obowiązki mogę wykonywać rzetelnie i sumiennie. Miejsca parkingowe - tak to wtopa firmy ale obiecali , że się poprawią. Cisza , spokój fajni ludzie pomimo odbytej rotacji. Powoli zaczyna się wszystko klarować . Poczęstunki , pizze , ciasteczka to spory atut - wyjścia firmowe oraz mniejsze imprezy okolicznościowe . Pakiet socjalny spoko . Wyposażenie super , dobre laptopy - widać że dbają o pracownika . Iście amerykański tryb pracy . Zamierzam tu zostać i rozwijać się :)

Hektor

Po ponad roku pracy w Aptean z lekkim niedowierzaniem czytam niektóre opinie. Firma daje bardzo dużo możliwości rozwoju, awansować jest łatwo, przenosiny między zespołami nie stanowią większego problemu. Pracownicy dostają bardzo dużo swobody w wykonywaniu swoich obowiązków, nikt nie rozlicza z godzin spędzonych przy komputerze czy na przerwie, liczy się głównie końcowy efekt. Na początku rzeczywiście były pewne zawirowania z managementem, czy procedurami, ale to już przeszłość. Z resztą, jest to naturalne przy przenosinach całego działu. Bardzo polecam.

nick
@Hektor 30.06.2016 11:39
Po ponad roku pracy w Aptean z lekkim niedowierzaniem czytam niektóre opinie. Firma daje bardzo dużo możliwości rozwoju, awanso...

Transition wciaz trwa i firma pozwala bez problemow na przenoszenie sie miedzy zespolami? Ile bylo takich przypadków i kto w takim razie przejmuje prace tych osob w ich starych zespolach? Chyba nie nowe nabytki bo rekrutacja z tego co tu mozna przeczytac to chyba nie jest ich mocna strona...

Grażyna
@Hektor 30.06.2016 11:39
Po ponad roku pracy w Aptean z lekkim niedowierzaniem czytam niektóre opinie. Firma daje bardzo dużo możliwości rozwoju, awanso...

po prawie roku pracy z niedowierzaniem czytam ten komentarz... jakie te możliwości rozwoju? Od poczatku czekam na jakiegolwiek szkolenie i jedyne co słysze to "in progress". Awansowalo moze 6 osob z calego COE w Krakowie z czego polowa juz zdazyla zmienic prace. Przypadek przenosin miedzy zepolami byl zaproponowany RAZ! zeby zatrzymac pracownika ktory i tak odchodzi... Przeniesienie miedzy zespolami jest niemozliwe. Swoboda zalezy od zespolu. Mozesz trafic na TL z ktorym bedziesz kontrolowany co 2h. Nie polecam!

xyz

Nope. Ta sama. Jedna. Wyjątkowa. Niepowtarzalna.

Gość

Tak czytajac te opinie dochodze do wniosku ze firma zada od ludzi niewolniczej pracy nie dajac narzedzi ani mozliwosci aby ja wykonac. Szczyci sie tym co wiekszosc uwaza za niedopracowane i dosc przecietnie (benefity) dba o swoich (przepraszam jezeli kogos uraze) "niewolnikow". Skoro procesy sa banalne to po co szukaja seniorow i po co proponuja takie stanowiska mlodym osobom? No i skoro sa takie banalne to dlaczego nadal jest transition? Czy powodem jest rotacja ludzi? Zastanawia mnie rowniez jakie jest powiazanie pomiedzy dwoma kontami na tej stronie? Moze wypowiedzialby sie ktos z firmy Aptean Poland Sp. Z o.o.? To sa 2 rozne firmy w Krakowie?

Zostaw opinię o Aptean Limited - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aptean Limited