Doradcy Energetyczni

Klienci Indywidualni

Instytucje Publiczne

Spółdzielnie I Wspólnoty Mieszkaniowe

• Skierniewice

5. Opinie o Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.

Opinie o Doradcy Energetyczni Warszawa

Nie przegap nowości o Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.!

17.10.2016 12:04

17.10.2016 14:36

Jeżeli tak jest faktycznie to czy zgłosiłeś reklamacje w kwestii rozliczenia. Dostałeś jakąś odp w tym temacie. Bo narazie powtarzasz cały czas te same zarzuty a nie widzę tu żadnych dowodów na to co mówisz.
    @nowy

24.10.2016 16:43

Pisze pozytwne opinie bo faktycznie jest tak jak napisalem. To jest moja opinia nie mam tez prowizji od nowych. Dzialam sam. Przed zawarciem umowy czytalem to forum i juz wtedy mialem wrazenie, ze pisze to jedna osoba. Podjalem ryzyko i zawarlem umowe i pisze po jakims czasie jak jest a jest dobrze. Jezeli faktycznie piszesz prawde to masz umowe, rozliczenia. Jezeli cie oszukano to czemu nie wystapisz przez prawnika do sadu. Jezeli to prawda to sprawa wygrana. Ciagle piszesz to samo pod innymi nickami przejdz do konkretow.

09.10.2016 00:33

14.10.2016 14:17

Dobra po 3 miesiącach pracy mogę powiedzieć jedno - negatywne komentarze nie mają podstaw. Nie wiem kto i dlaczego tak pisze. Fakt przed podpisaniem umowy miałem obawy czytając negatywne komentarze. Prowizja jest na uczciwym poziomie a rozliczeni są szczegółowe i wszystko się zgadza. Raz miałem jakąś nie zgodność i po reklamacji wszystko zostało skorygowane. Po wystawieniu rachunku dostałem kasę przed terminem. Poznałem parę osób, które pracują tutaj już od 3 lat i nikt złego słowa nie powiedział na szefów. Rozliczają się na zakończenie kontraktów zgodnie z rzeczywistym zużyciem. Oczywiście zawsze można się do czegoś przyczepić ale ja mogę polecić tą firmę
    piter

20.10.2016 22:07

Facet pokaz mi fime sprzedjaca energie która daje prowizje 60% masy marzy pracuje na tym rynku od samego poczatku czyli 2010 i nigdy nie spotkalem prowizji wyzszej jak 30 % moze da sie wynegocjowac jak jestes na swojej firmie ale mysle ze 40% tto max co mozna dostac.
    kamyk

17.10.2016 15:28

Byc może ktos specjalnie pisze takie opinie by zaszkodzić firmie byc może konkurencja lub jakiś zwolniony pracownik który nie może sobie do tej pory z tym poradzić, uwazam ze takie sprawy nie powinno na forum sie poruszać,poza tym każdy wcześniej czytał umowę przed podpisaniem.

14.10.2016 14:17

O no prosze, dzięki za opinie @Nowy, bo właśnie czytając komentarze chyba większość jest jednak negatywnych, a widze, że jednak nowi pracownicy są zadowoleni.
    dc

09.10.2016 09:58

jeżeli chodzi o oferty pracy do nich to teraz jest jedna na stanowisko doradcy klienta w Poznaniu ..
    pzdr

08.09.2016 11:05

Jak bez premii @zig? Tutaj to podstawa do tego często są jakieś konkursy sprzedażowe więc dodatkowo może coś i na tym ugrać a poza tym opłaca się ze względu na stabilną umowę i zagwarantowany socjal
    fel

05.09.2016 17:44

Może jednak wiecie jakich zarobków może sie spodziewać doradca klienta? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze premie do tego.
    zig

08.09.2016 10:59

@fel ile zrobisz tyle zarobisz sama prowizja bez premii
    oley

26.08.2016 10:27

a co konkretnie przyjacielu sprawia, że atmosfera jest właśnie taka sympatyczna? liczę na jakieś konkrety. ja będę na doradcę na lubuskie szedł do was, ciekawe jak tutaj

10.06.2016 11:05

ciekawy

10.06.2016 15:28

Agencie a czy możesz napisać z iloma i z jakimi firmami sprzedającymi energie czy gaz maja Doradcy Energetyczni jako spółka z o.o. podpisane umowy bezpośrednio bo z tego co wiem w większości korzystają z pośredników innych form wiec nie wydaje mi się ze prowizje sa dobre mając po drodze tylu posredników
    Gaga

26.08.2016 00:36

Jak jesteś taki "ciekawy", to zgłoś swoja kandydaturę, popracuj i zaspokoisz swoją ciekawość. O ile zostaniesz przyjety, rzecz jasna. Wsółpracuje z DE od roku i nie narzekam, ani na oferte ani na system wynagradzania. Pieniądze zawsze na czas. Jeśli zdarzy sie jakaś niezgodność w naliczeniu prowizji, natychmiast to wyjaśniamy i przed wypłatą już wszystko jest naliczone jak trzeba. Nikt nie jest nieomylny, a wyliczenie prowizji w tej branży nie jest takie proste wbrew pozorom. Nie mogę uwierzyć w to co czytam, chyba jacyś sfrustrowani nieudacznicy to piszą. Jeśli ktoś chce "furę, skórę i komórę" za nic nie robienie, to powodzenia życzę -może znajdzie się jakiś pracodawca -frajer co mu to da. W DE za rzetelną pracę jest godziwe wynagrodzenie. A warunki każdy negocjuje sobie sam z zarządem, zależnie od formy współpracy. Atmosfera jest bardzo sympatyczna, co sprzyja dobrym relacjom.
    olek

12.08.2016 19:37

Tak jest na czas @kos skoro ludzie piszą, że jest i podstawa i premia to na pewno jeśli nie to z tego forum od razu byś to wyczytał
    kos

02.08.2016 17:39

Ale czy wypłata jest u nich na czas? Dzięki za odpowiedź
    tak

01.08.2016 13:54

Na pewno taki doradca klienta może liczyć na dość dobre zatrudnienie, ale zastanawiam się jednak jakich zarobkow można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki
    obecny

02.08.2016 15:01

do tak - to zalezy od ciebie ile podpiszesz. Najlepsze współczynniki prowizji są na umowę o współprace - czysta prowizja bez podstawy. Wiem, że są inne formy ale to mnie nie interesowało. Do tej pory kasę dostaję tak jak jest w umowie i to dla mnie najważniejsze.
    dragon

01.08.2016 13:38

@PS stuknac w stół a nożyce sie odezwą ;))))))) jeszcze jeden nick prezesow któż tak bacznie obserwuje wpisy o swojej beznadziejnej firmie. Śmiało napisz M lub Ł jeszcze jakieś ciekawe komentarze aby sie sztucznie wybielić. Niestety prawda kole w oczy co ???
    Ps

01.08.2016 11:24

No mi się wydaje, że nie jest tą samą osobą, bo niby dlaczego ktokolwiek miałby pisać dwa razy i to pod różnymi nickami, zero w tym logiki, więc może nie ciągnijmy tego, a skupmy się na pracy jednak co?
    gost

01.08.2016 10:17

@dragon masz racje az kipi tymi czarami moim zdanie to M.G. Taki kreatywny jest. :D
    kiss

30.07.2016 21:07

Idealnie, że jest zawierana umowa @supcio, bo dbają o niezłe warunki w pracy. Ale jakie są średnie zarobki dla pracowników? Dziękuję za szybką odpowiedź
    supcio

30.07.2016 17:22

Niezależnie od tego jakiego rodzaju jest zawierana umowa @olek to przecież i tak można liczyć u nich na stabilne zatrudnienie. W koncu dbałość o takie warunki sprawia, że lepiej się wypełnia zadania teraz.
    olek

30.07.2016 09:20

Nie patrz @gość na te komentarze tylko przekonaj się sam. Podobno wcale nie jest u nich tak źle na pewno jeśli chodzi o zatrudnienie jest elastycznie możesz być i na zleceniu i na umowie o pracę a nawet jak masz swoją działalność to też jest spoko, wybór należy do Ciebie
    gość

26.07.2016 22:19

A wiecie jaka panuje teraz atmosfera? Dzięki za odpowiedź

30.06.2016 12:52

nie dziwie się, że prowizje nie są od razu naliczane, bo to zależy czy dana osoba nie zerwie od razu umowy na przykład, czy się nie rozmyśli itd, ale wydaje mi się, że praca jako Doradcy Klienta - Partnerzy Handlowi - Agenci jest opłacalna.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Doradcy Energetyczni?

Kontakt - Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.

Jeżewskiego 5F lok. 1 02-796 Warszawa

Branże: Energetyka i elektrotechnika

16.06.2016 13:55

wydaje mi się, że jesli chodzi o prace to jest ona na jasnych zasadach, przynajmniej jako Doradca Klienta - przedstawiciel handlowy.
    xxl

16.06.2016 13:32

Ustawilem sobie powiadomieni z gowork bo wachcalem sie z przejsciem do nich ale niestety zbyt wiele negatywnych opinii krazy po rynku na ich temat faktycznie duzo odeszło od nich dobrych handlowców z konkurencyjnych firm których sciągnęli do siebie teraz duzo z duona przyszlo bo w duonie jeszcze gorzej placa niz u DE. (usunięte przez administratora)

16.06.2016 12:49

tak też myślałem, ze jak ktoś nie ma doświadczenia to nie ma tu czego szukać, ale wydaje mi się też, że dobre zarobki są na stanowisku jako Doradcy Klienta - Partnerzy Handlowi - Agenci.
    sips

16.06.2016 13:23

jak jesteś dobry to masz dobre zarobki czy w tej czy innej pracy
    Emil

15.06.2016 20:48

Widzę, że poszukiwani są od połowy maja doradcy klienta w niemalże każdym polskim województwie. Warto aplikować? Chętnie dowiedziałbym się, jak wrażenia szczególnie tych niedawno zatrudnionych pracowników.
    dundon

15.06.2016 20:26

Bo nikogo by już nie mieli dlatego biorą kazdego
    kamyk

15.06.2016 17:29

szkolenia prewnie są ,zresztą musza być wdrozeniowe poza tym w branzy energetycznej musisz sie troche znać. dla niektorych to łata kasa ponoc, ale trzeba wiedziec jak rozmawiac z klientem by wybrali dobrą opcję
    Radek Wąsewicz

15.06.2016 18:20

dzięki za odpowiedź, ale to nic konkretnego.
    Radek Wąsewicz

15.06.2016 17:28

Czytam te opinie i są zdecydowanie na NIE lub małe tak. Pojawiają się osoby które są jednak zadowolone i piszą o długiej współpracy. Czy na początek Doradcy Energetyczni dają podstawę, auto i zapewniają prawidłowe przygotowanie do pracy?
    mareczek

11.06.2016 13:22

wiele pytań zadajesz :) ciężko stwierdzić, jedyne co wiem, to, że firma normalnie działa i w 2016 roku :)
    mareczek

10.06.2016 13:40

wydaje mi się, ze tu nie ma za bardzo co wymyślać, takie są fakty po prostu, jest teraz na przykład nowa oferta jako Doradca Klienta i nie wiem jak wygląda tylko system prowizyjny...
    ilona

01.06.2016 19:39

wiadomo, każda opinia ma w sobie prawdę, racje - a wyciagając tutaj z tych wnioski jednak wyślę cv na stanowiska doradcy klienta u was, ciekawe tylko jakie prowizje
    zombi

25.05.2016 13:09

Skoro pisała jedna osoba to jaki problem z usunięciem wpisów na gowork ??? w każdej wypowiedzi jest cześć prawdy komu by się chciało pisać takie rzeczy. Widocznie cos nie działa tak jak powinno przestrzegam nie tylko tych co tu piszą bo nie jestem w stanie napisać na temat firmy ale wiem z doświadczenia czy jesteś handlowcem pracownikiem biurowym czy prezesem firmy zasada jest prosta. Nie bądź chciwy daj zarobić tez innym z tego co czytam takie zjawisko nastąpiło za szybko za chciwie takie moje wrażenie, oszukać można kogoś tylko raz a smród pozostanie. oczywiście moja opinia jest luźna bo nie miałem osobistej styczności z ta firma i chyba na razie nie chciałbym ale w przyszłości kto wie może się poprawi. Sukcesów życzę i poprawy
    mala

18.05.2016 00:24

Już pisałam na tym form. Sądząc po stylu i słownictwie większość tych złych opinii to wynik pracy jednej osoby, tyle, że podpisany różnymi nickami. Ja pracuję tam od początku i nie narzekam. Wszystko mam punktualnie i na bieżąco. Faktury po wystawieniu są opłacane praktycznie tego samego dnia albo następnego. Co do rozliczenia zabezpieczeń to w przpadku rozwiązania umowy o współpracy trudno się dziwić, że zabezpieczenia są zatrzymywane do czasu rozliczenia po zakończeniu kontraktu klienta. Widziałam już takie umowy klientów, które zostały opłacone a w ogóle nie weszły w życie. Handlowiec z całą pewnością wiedział bo się ulotnił i ślad po nim zaginął. Co do rozliczenia zabezpieczenia i tłumaczenia się zużyciem. Cóż, ci którzy zabezpieczenia otrzymują to ci, którzy rzetelnie oszacowali zużycie na podstawie różnych faktur. Niestety taka natura handlowców, że część szacuje zużycie w oparciu o dwie jedyne wysokie faktury z całego roku i potem okazuje się, że klient zużył dużo mniej. Prowizja na dzień dobry była wyższa ale potem na koniec przychodzi zimny prysznic. Niestety dla klienta to też problem, bo jeśli OSD nie dostarczy odczytów na czas i faktura jest prognozowana to on też płaci więcej a na dodatek widzi różnicę pomiędzy tym co na fakturze od OSD i od Sprzedawcy. To podważa wiarygodność każdego handlowca, w tym tego który jest uczciwy. O jakim okradaniu handlowców jest tu mowa? Jaki pozew zbiorowy? Do pozwu potrzebna jest wymagana ilość i problem musi być ten sam. Z komentarzy widzę, że jest ten sam, bo i "pozywający" to jedna osoba, ale z problemem osobowości mnogiej. Jakie ustalenia na gębę? Wszystko jest w umowie. Wystarczy wykazać się elementarną wiedzą w zakresie czytania ze zrozumieniem. To nie oznacza, że sprawdzać rozliczeń nie trzeba, bo pomyłka zawsze może się zdarzyć. Wszak każde rozliczenie jest robione narzędziem, które jest tak niezawodne jak człowiek, który je tworzył. Nikt też nie kradnie klientów. Raz zdarzyła mi się sytuacja, gdzie moja klientka została odwiedzona przez innego Doradcę, świeżaka, który ją znał z poprzedniej firmy. Zostałam o tym poinformowana przez szefów a handlowiec musiał się wycofać. Jakieś bzdury wypisujesz. Poza tym, jeżeli klient nie jest lojalny to oznacza, że nie jest zadowolony z handlowca. A to już nie wina szefa.
    Robert Więckiewicz

17.05.2016 11:21

Witam wszystkich, loguję się moim imieniem i nazwiskiem, żeby uwiarygodnić siebie i moją opinię, bo rozumiem, że o prawdziwe i wiarygodne opinie chodzi na tym forum. Współpracuję z Doradcami od samego początku, przedtem współpracowałem z kilkoma innymi firmami z obszaru sprzedaży energii i gazu. W sumie to prawie pięć lat, więc mam trochę doświadczeń. I na ich podstawie każdemu polecam współpracę z Doradcy Energetyczni. Każdemu, kto posiada zmysł przedsiębiorcy i rozumie czym jest praca "na swoim" w tzw. aktywnej sprzedaży. Konkretnie, co doceniam we współpracy? 1. zbiór narzędzi i pomocy merytorycznych dla doradcy, 2. jasna i konkretna umowa - wiem na co się decyduję, żadnych niedomówień! 3. jasny i zrozumiały załącznik prowizyjny - jak wyżej, 4. terminowe rozliczenia - co miesiąc wiem jaka jest moja prowizja. Prowadzę niezależnie własne obliczenia i nikt mnie nigdy nie chciał oszukać, 5. pozytywna współpraca z back-office, 6. wsparcie w sytuacjach kryzysowych z klientem. Czy jest coś co mnie irytuje? Jak wszędzie, zdarzają się czasem jakieś problemy, ale nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Najważniejsze, że wszystko zawsze udało się rozwiązać i dojść do porozumienia, bo nikt nie miał złych intencji... Reasumując, Doradcy Energetyczni w ramach współpracy dają bardzo dobry wybór firm energetycznych, gazowych i technologicznych, zaplecze merytoryczne i logistyczne oraz jasne warunki współpracy finansowej. Reszta, czyli sukces i kasa zależy już tylko od samego doradcy. Nikt inny nie wykona telefonów, nie umówi spotkań, nie wyśle ofert... Moim zdaniem to są najważniejsze i najbardziej istotne aspekty współpracy z Doradcami Energetycznymi, które mogą mieć znaczenie dla osób szukających opinii i rozważających współpracę. Pozdrawiam i życzę sukcesów, (usunięte przez administratora) P.S. W przypadku dodatkowych pytań dotyczących opinii o Doradcach jestem do dyspozycji.
    KarolinaW;-)

17.05.2016 10:16

Współpracuję z DE od kilku lat i nie widzę rażących zaniedbań o których niektórzy tu wspominają. W tym czasie zdarzały się sytuacje, gdy trzeba było podejść do sprawy niestandardowo i nie było z tym problemu. Elastyczność była z obu stron i każda uwaga została wysłuchana tak by polepszyć wzajemną współpracę. Polecam zatem współpracę z DE i bieżący dialog. A gdy ktoś nie ma takich naturalnych zdolności do porozumiewania się to w każdej branży marnuje czas.
    Michał

16.05.2016 10:24

oj widzę ze ktoś tu się strasznie zacietrzewił i wylewa swoje pomyje. Pracuje w DE od samego początku i nie wierzcie w to co tu wypisuje ten "ktoś". Chłopaki są bardzo w porządku i nigdy nikogo nie oszukali. Wszystkie moje umowy zostały rozliczone co do złotówki a w kwietniu dostałem rozliczenie za kontrakty zakończone w 2015 roku. Więcej niż się spodziewałem!! Ale trzeba pracować a nie się opie.... Pracujesz sam na siebie a jak się opie...asz to pozostaje później wymyślanie takich komentarzy i obwinienie wszystkich tylko nie siebie.

08.05.2016 14:40

zy

09.05.2016 11:23

Witam wysłałam informacje na podanego maila prosze o odpowiedz co dalej w sprawie mi tez są winni spora prowizje ktora zatrzymali dla siebie.
    doradca

05.05.2016 22:09

sluchaj... nie mam problemu. mam rozne rozliczenia z Doradcami i wszystko jest jasne. Owszem pewne rzeczy inaczej byly ustalane, ale to jest w miare klarowne co sie dzieje. Pamietaj ze wszyscy ponosza bardzo duze ryzyko na takiej wspolpracy i to nie dziwi mnie dlaczego dziela kase.

05.05.2016 21:48

ktosiek

06.05.2016 13:32

Liczyć potrafię i to bardzo dobrze. To nie moja pierwsza praca u agenta i mam porównanie. Tu jestem zadowolony i nikt mnie nie oszukał. Szkoda czasu na takie gadania.
    ktosiek

10.05.2016 09:17

To moze mnie oswiecisz - narazie rzucasz bezpodstawne oskarżenia. Wiem, że szefowie wstrzymali kilku asom prowizje na zakończenie kontraktu z obawy, że wypłacą kasa a jak będzie konieczny zwrot z prowizji to jej nie odzyskają. Ja sam mam jedną taką prowizję dużą za którą dostałem zaliczkę a resztę otrzymuje sukcesywnie od dłuższego czasu. Druga sprawa to w umowie masz zapis, że w przypadku kiedy konczysz wspólprace mają prawa wstrzymać prowizję do momentu zakonczenia się umów, które zawarłeś. Ja się im nie dziwię, że wstrzymują wypłaty i nawet tak wole a jak do tej pory rozliczenia dostawałem i kasę zawszę mam na czas.
    doradca

05.05.2016 21:28

wspolpracuje od dluzszego czasu z doradcami i nie narzekam, bywają niedomowienia jak wszedzie. owszem kasa podzielona ale zgodnie z umowa. Prawda jest to ze dana prowizja nie jest wyplacana jednorazowo tylko dzielone na okresowa prowizje i na koniec kontraktu. Ale KASA JEST. Rozliczenia zawsze Łukasz robi w terminie. Pieniadze moze raz byla zwloka a tak zawsze w terminie. z rozliczenia kwietniowego też mam juz kase na koncie.
    andrzej

30.04.2016 09:42

@UZI co do stawek to się zgadzam, maja praktycznie najwyższe. Płacone zazwyczaj w modelach 70/30, 80/20, 40/40/20. Pierwsza płatność po podpisaniu druga na koniec kontraktu ( i tego już nie zobaczysz) a w trzecim przypadku 40 po podpisaniu 40 w trakcie trwania kontraktu (więc możesz już nie doczekać i ostatnie 20% na koniec kontraktu. Ale tak jak ktoś napisał wcześniej to reszty pieniędzy nigdy na oczy nie zobaczysz. Nie ważne jest to ile Klient zużył przez cały kontrakt tylko podstawą rozliczenia jest ich rozliczenie. Równie dobrze mogą powiedzieć: "Nie ma dla ciebie pieniędzy bo nie dostaliśmy od sprzedawcy" i też wg. umowy to przejdzie. Pamiętajmy o tym, że na rynku są jeszcze inne cwaniaczki które marżują cenniki. Więc też można dać komuś i 100% z masy marży ale z ceny powiększonej o kilkadziesiąt złotych. Plusem jest dostęp to więcej niż jednego sprzedawcy, ale uwierzcie nie kosztem takiej umowy jaka jest tutaj.

Zostaw merytoryczną opinię o Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.