Opinie o Doradcy Energetyczni

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Doradcy Energetyczni

anonim

(usunięte przez administratora)

piter

Facet pokaz mi fime sprzedjaca energie która daje prowizje 60% masy marzy pracuje na tym rynku od samego poczatku czyli 2010 i nigdy nie spotkalem prowizji wyzszej jak 30 % moze da sie wynegocjowac jak jestes na swojej firmie ale mysle ze 40% tto max co mozna dostac.

ula
@piter 20.10.2016 22:07
Facet pokaz mi fime sprzedjaca energie która daje prowizje 60% masy marzy pracuje na tym rynku od samego poczatku czyli 2010 i...

Jest to możliwe, nawet i więcej - ale pytania jakie są cenniki wyjściowe. To stary post - ale jak szukasz w tej branży współpartnera , to daj znać..... ..... mamy kilka projektów w trakcie od prowizji 55-60% po stałe wynagrodzenie i premie ula128812@o2.pl

Joanna

@Postek czy w takim razie udało Ci się znaleźć zatrudnienie w firmie Doradcy Energetyczni? Opinie nowych pracowników firmy są dla innych, potencjalnie zainteresowanych pracą osób bardzo ważne. Mógłbyś napisać swoje spostrzeżenia? Na swoim fanpagu firma chwali się nową usługą - instalacja PV w abonamencie. Pierwsza tego typu oferta na rynku.Czy w związku z tym pojawi się szansa na nowe oferty pracy?

Postek

Szukam dobrej pracy i słyszałem sporo dobrych komentarzy. Mówiono aby nie brać na poważnie opinii z forum i racja.

Joanna

@abraham a Ty pracujesz w firmie Doradcy Energetyczni? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy i procesu rekrutacji w firmie.

Joanna

Więcej informacji na temat pracy w firmie znajdziecie również w zakładce Kariera. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,963918,0,0,kariera

Joanna

@Zadowolony pracownik mógłbyś opowiedzieć więcej o tym co podobało Ci się w pracy w firmie Doradcy Energetyczni?

Zadowolony pracownik

Super jaka fajna firma.

Dzidek

Bardzo fajna firma co widać po aktywności na tym portalu, udzielają odpowiedzi , super

Doradcy Energetyczni

Szanowny Panie Piotrze, zapraszamy do przesłania CV (w temacie proszę napisać GOWORK), a na spotkaniu rekrutacyjnym o tych ważnych kwestiach zawsze mówimy. Ogólnie każdy z Nowych Pracowników ma do wyboru swoją indywidualną ścieżkę rozwoju, każda z nich ma inny system wynagrodzeń. Praca polega na pozyskiwaniu nowych Klientów. Sposób dotarcia do Klienta zawsze jest kwestią indywidualną, część osób preferuje telefony. My ze swojej strony udostępniamy bazy danych tak aby jak najefektywniej wykorzystać swój czas. Z wyrazami szacunku, Doradcy Energetyczni rekrutacja@doradcyenergetyczni.com.pl

Piotrek

Super, że potrzebują pracownika do sprzedaży bo zależy mi na pracy u nich. Ile mogę dostać kasy na wejście? Czy na rozmowie są jakieś trudne tematy? Czy są jakieś inne bonusy może cos z socjalu? Czy ta robota jest na telefon czy jeżdżenie w teren? Proszę o info

Pozorant

Czy firma ma aktualnie zapotrzebowanie na doradcę klienta w rejonie zachodniopomorskim? Wiem, że do dobry pracodawca i zależy mi na tej pracy. Jakie zarobki są do osiągnięcia? Jaka atmosfera w firmie?

Rekrutacja Doradcy Energetyczni
@Pozorant 06.02.2017 08:43
Czy firma ma aktualnie zapotrzebowanie na doradcę klienta w rejonie zachodniopomorskim? Wiem, że do dobry pracodawca i zależy m...

Dzień dobry, tak poszukujemy Doradców na terenie całej Polski, w województwie zachodniopomorskim również, zapraszam do kontaktu, proszę o przesłanie CV abyśmy mogli porozmawiać o warunkach współpracy. Adres e-mail: rekrutacja@doradcyenergetyczni.com.pl

prawiepracownik

Byłem na rozmowie o pracę w listopadzie 2016, po kilku dnia otrzymałem pozytywną odpowiedz, wyznaczyli termin przyjazdu do Wawy w celu podpisania umowy itd. Tydzień przed planowanym spotkaniem w stolicy dostałem telefon, że do końca roku firma nie może stworzyć etatu i odezwą się w styczniu. Chyba nie muszę dodawać, że w styczniu nikt już się nie odezwał. Podaję tylko fakty, ocenicie sami jak świadczy to o firmie.

Doradcy Energetyczni
@prawiepracownik 01.02.2017 16:19
Byłem na rozmowie o pracę w listopadzie 2016, po kilku dnia otrzymałem pozytywną odpowiedz, wyznaczyli termin przyjazdu do Wawy...

Szanowny Panie prosimy o kontakt na adres rekrutacje@doradcyenergetyczni.com.pl postaramy się wyjaśnić sprawę.

Kir

Firma jak firma. Niestety handlowcy są chyba na dużej prowizji. (usunięte przez administratora)Dobrze że przeczytałem to co miałem podpisać. Nie polecam.

Doradcy Energetyczni
@Kir 01.02.2017 22:22
Firma jak firma. Niestety handlowcy są chyba na dużej prowizji. (usunięte przez administratora)Dobrze że przeczytałem to co mia...

Szanowny Panie prosimy o kontakt z naszym biurem (22 370 29 70) w celu wyjaśnienia sprawy.

Figus

Bardzo zależy mi na pracy w firmie i mam pytanie może ktoś wie czy są nowe rekrutacje? Ile można zarobić?

Grzegorz P
@Figus 13.01.2017 17:54
Bardzo zależy mi na pracy w firmie i mam pytanie może ktoś wie czy są nowe rekrutacje? Ile można zarobić?...

Figus zadzwoń na stacjonarny wszystko ci powiedzą. Zarobki w zależności od formy umowy.

Postek

Ludzie jak to możliwe, że jedni są zadowoleni a drudzy uciekają bo tak źle. To kto kłamie? Jak pracownik jest ok. to nie ma bata żeby tego szef nie zauważył. Handlowiec handlowcowi jest nierówny i tu jest problem a nie firma zła.

zlakobieta

Aż jak czytam te wasze chore komentarze(usunięte przez administratora) Jeżeli Ty jesteś w porządku wobec pracodawcy to i on będzie w porządku wobec Ciebie - proste.

Grzegorz P

Po dwóch miesiącach mogę jedynie stwierdzić, że jest dobrze rozliczenia na czas. Płatności przed czasem. Zobaczymy jak dalej.

anonim

(usunięte przez administratora)

KG

Daniel a jak ci leci w EDF:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Nowy

Jeżeli tak jest faktycznie to czy zgłosiłeś reklamacje w kwestii rozliczenia. Dostałeś jakąś odp w tym temacie. Bo narazie powtarzasz cały czas te same zarzuty a nie widzę tu żadnych dowodów na to co mówisz.

@nowy

Pisze pozytwne opinie bo faktycznie jest tak jak napisalem. To jest moja opinia nie mam tez prowizji od nowych. Dzialam sam. Przed zawarciem umowy czytalem to forum i juz wtedy mialem wrazenie, ze pisze to jedna osoba. Podjalem ryzyko i zawarlem umowe i pisze po jakims czasie jak jest a jest dobrze. Jezeli faktycznie piszesz prawde to masz umowe, rozliczenia. Jezeli cie oszukano to czemu nie wystapisz przez prawnika do sadu. Jezeli to prawda to sprawa wygrana. Ciagle piszesz to samo pod innymi nickami przejdz do konkretow.

kamyk

Byc może ktos specjalnie pisze takie opinie by zaszkodzić firmie byc może konkurencja lub jakiś zwolniony pracownik który nie może sobie do tej pory z tym poradzić, uwazam ze takie sprawy nie powinno na forum sie poruszać,poza tym każdy wcześniej czytał umowę przed podpisaniem.

mianak

O no prosze, dzięki za opinie @Nowy, bo właśnie czytając komentarze chyba większość jest jednak negatywnych, a widze, że jednak nowi pracownicy są zadowoleni.

dc

jeżeli chodzi o oferty pracy do nich to teraz jest jedna na stanowisko doradcy klienta w Poznaniu ..

pzdr

Jak bez premii @zig? Tutaj to podstawa do tego często są jakieś konkursy sprzedażowe więc dodatkowo może coś i na tym ugrać a poza tym opłaca się ze względu na stabilną umowę i zagwarantowany socjal

fel

Może jednak wiecie jakich zarobków może sie spodziewać doradca klienta? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze premie do tego.

zig
@fel 05.09.2016 17:44
Może jednak wiecie jakich zarobków może sie spodziewać doradca klienta? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze premie do teg...

@fel ile zrobisz tyle zarobisz sama prowizja bez premii

oley

a co konkretnie przyjacielu sprawia, że atmosfera jest właśnie taka sympatyczna? liczę na jakieś konkrety. ja będę na doradcę na lubuskie szedł do was, ciekawe jak tutaj

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawy

Agencie a czy możesz napisać z iloma i z jakimi firmami sprzedającymi energie czy gaz maja Doradcy Energetyczni jako spółka z o.o. podpisane umowy bezpośrednio bo z tego co wiem w większości korzystają z pośredników innych form wiec nie wydaje mi się ze prowizje sa dobre mając po drodze tylu posredników

Gaga

Jak jesteś taki "ciekawy", to zgłoś swoja kandydaturę, popracuj i zaspokoisz swoją ciekawość. O ile zostaniesz przyjety, rzecz jasna. Wsółpracuje z DE od roku i nie narzekam, ani na oferte ani na system wynagradzania. Pieniądze zawsze na czas. Jeśli zdarzy sie jakaś niezgodność w naliczeniu prowizji, natychmiast to wyjaśniamy i przed wypłatą już wszystko jest naliczone jak trzeba. Nikt nie jest nieomylny, a wyliczenie prowizji w tej branży nie jest takie proste wbrew pozorom. Nie mogę uwierzyć w to co czytam, chyba jacyś sfrustrowani nieudacznicy to piszą. Jeśli ktoś chce "furę, skórę i komórę" za nic nie robienie, to powodzenia życzę -może znajdzie się jakiś pracodawca -frajer co mu to da. W DE za rzetelną pracę jest godziwe wynagrodzenie. A warunki każdy negocjuje sobie sam z zarządem, zależnie od formy współpracy. Atmosfera jest bardzo sympatyczna, co sprzyja dobrym relacjom.

olek

Tak jest na czas @kos skoro ludzie piszą, że jest i podstawa i premia to na pewno jeśli nie to z tego forum od razu byś to wyczytał

kos

Ale czy wypłata jest u nich na czas? Dzięki za odpowiedź

tak

Na pewno taki doradca klienta może liczyć na dość dobre zatrudnienie, ale zastanawiam się jednak jakich zarobkow można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki

obecny
@tak 01.08.2016 13:54
Na pewno taki doradca klienta może liczyć na dość dobre zatrudnienie, ale zastanawiam się jednak jakich zarobkow można się tera...

do tak - to zalezy od ciebie ile podpiszesz. Najlepsze współczynniki prowizji są na umowę o współprace - czysta prowizja bez podstawy. Wiem, że są inne formy ale to mnie nie interesowało. Do tej pory kasę dostaję tak jak jest w umowie i to dla mnie najważniejsze.

dragon

@PS stuknac w stół a nożyce sie odezwą ;))))))) jeszcze jeden nick prezesow któż tak bacznie obserwuje wpisy o swojej beznadziejnej firmie. Śmiało napisz M lub Ł jeszcze jakieś ciekawe komentarze aby sie sztucznie wybielić. Niestety prawda kole w oczy co ???

Ps

No mi się wydaje, że nie jest tą samą osobą, bo niby dlaczego ktokolwiek miałby pisać dwa razy i to pod różnymi nickami, zero w tym logiki, więc może nie ciągnijmy tego, a skupmy się na pracy jednak co?

gost

@dragon masz racje az kipi tymi czarami moim zdanie to M.G. Taki kreatywny jest. :D

kiss

Idealnie, że jest zawierana umowa @supcio, bo dbają o niezłe warunki w pracy. Ale jakie są średnie zarobki dla pracowników? Dziękuję za szybką odpowiedź

supcio

Niezależnie od tego jakiego rodzaju jest zawierana umowa @olek to przecież i tak można liczyć u nich na stabilne zatrudnienie. W koncu dbałość o takie warunki sprawia, że lepiej się wypełnia zadania teraz.

olek

Nie patrz @gość na te komentarze tylko przekonaj się sam. Podobno wcale nie jest u nich tak źle na pewno jeśli chodzi o zatrudnienie jest elastycznie możesz być i na zleceniu i na umowie o pracę a nawet jak masz swoją działalność to też jest spoko, wybór należy do Ciebie

gość

A wiecie jaka panuje teraz atmosfera? Dzięki za odpowiedź

mianak

nie dziwie się, że prowizje nie są od razu naliczane, bo to zależy czy dana osoba nie zerwie od razu umowy na przykład, czy się nie rozmyśli itd, ale wydaje mi się, że praca jako Doradcy Klienta - Partnerzy Handlowi - Agenci jest opłacalna.

mianak

wydaje mi się, że jesli chodzi o prace to jest ona na jasnych zasadach, przynajmniej jako Doradca Klienta - Przedstawiciel Handlowy.

xxl

Ustawilem sobie powiadomieni z gowork bo wachcalem sie z przejsciem do nich ale niestety zbyt wiele negatywnych opinii krazy po rynku na ich temat faktycznie duzo odeszło od nich dobrych handlowców z konkurencyjnych firm których sciągnęli do siebie teraz duzo z duona przyszlo bo w duonie jeszcze gorzej placa niz u DE. (usunięte przez administratora)

mianak

tak też myślałem, ze jak ktoś nie ma doświadczenia to nie ma tu czego szukać, ale wydaje mi się też, że dobre zarobki są na stanowisku jako Doradcy Klienta - Partnerzy Handlowi - Agenci.

sips
@mianak 16.06.2016 12:49
tak też myślałem, ze jak ktoś nie ma doświadczenia to nie ma tu czego szukać, ale wydaje mi się też, że dobre zarobki są na sta...

jak jesteś dobry to masz dobre zarobki czy w tej czy innej pracy

Emil

Widzę, że poszukiwani są od połowy maja doradcy klienta w niemalże każdym polskim województwie. Warto aplikować? Chętnie dowiedziałbym się, jak wrażenia szczególnie tych niedawno zatrudnionych pracowników.

dundon

Bo nikogo by już nie mieli dlatego biorą kazdego

kamyk

szkolenia prewnie są ,zresztą musza być wdrozeniowe poza tym w branzy energetycznej musisz sie troche znać. dla niektorych to łata kasa ponoc, ale trzeba wiedziec jak rozmawiac z klientem by wybrali dobrą opcję

Radek Wąsewicz
@kamyk 15.06.2016 17:29
szkolenia prewnie są ,zresztą musza być wdrozeniowe poza tym w branzy energetycznej musisz sie troche znać. dla niektorych to ł...

dzięki za odpowiedź, ale to nic konkretnego.

Radek Wąsewicz

Czytam te opinie i są zdecydowanie na NIE lub małe tak. Pojawiają się osoby które są jednak zadowolone i piszą o długiej współpracy. Czy na początek Doradcy Energetyczni dają podstawę, auto i zapewniają prawidłowe przygotowanie do pracy?

mareczek

wiele pytań zadajesz :) ciężko stwierdzić, jedyne co wiem, to, że firma normalnie działa i w 2016 roku :)

mareczek

wydaje mi się, ze tu nie ma za bardzo co wymyślać, takie są fakty po prostu, jest teraz na przykład nowa oferta jako Doradca Klienta i nie wiem jak wygląda tylko system prowizyjny...

ilona

wiadomo, każda opinia ma w sobie prawdę, racje - a wyciagając tutaj z tych wnioski jednak wyślę cv na stanowiska doradcy klienta u was, ciekawe tylko jakie prowizje

zombi

Skoro pisała jedna osoba to jaki problem z usunięciem wpisów na gowork ??? w każdej wypowiedzi jest cześć prawdy komu by się chciało pisać takie rzeczy. Widocznie cos nie działa tak jak powinno przestrzegam nie tylko tych co tu piszą bo nie jestem w stanie napisać na temat firmy ale wiem z doświadczenia czy jesteś handlowcem pracownikiem biurowym czy prezesem firmy zasada jest prosta. Nie bądź chciwy daj zarobić tez innym z tego co czytam takie zjawisko nastąpiło za szybko za chciwie takie moje wrażenie, oszukać można kogoś tylko raz a smród pozostanie. oczywiście moja opinia jest luźna bo nie miałem osobistej styczności z ta firma i chyba na razie nie chciałbym ale w przyszłości kto wie może się poprawi. Sukcesów życzę i poprawy

mala

Już pisałam na tym form. Sądząc po stylu i słownictwie większość tych złych opinii to wynik pracy jednej osoby, tyle, że podpisany różnymi nickami. Ja pracuję tam od początku i nie narzekam. Wszystko mam punktualnie i na bieżąco. Faktury po wystawieniu są opłacane praktycznie tego samego dnia albo następnego. Co do rozliczenia zabezpieczeń to w przpadku rozwiązania umowy o współpracy trudno się dziwić, że zabezpieczenia są zatrzymywane do czasu rozliczenia po zakończeniu kontraktu klienta. Widziałam już takie umowy klientów, które zostały opłacone a w ogóle nie weszły w życie. Handlowiec z całą pewnością wiedział bo się ulotnił i ślad po nim zaginął. Co do rozliczenia zabezpieczenia i tłumaczenia się zużyciem. Cóż, ci którzy zabezpieczenia otrzymują to ci, którzy rzetelnie oszacowali zużycie na podstawie różnych faktur. Niestety taka natura handlowców, że część szacuje zużycie w oparciu o dwie jedyne wysokie faktury z całego roku i potem okazuje się, że klient zużył dużo mniej. Prowizja na dzień dobry była wyższa ale potem na koniec przychodzi zimny prysznic. Niestety dla klienta to też problem, bo jeśli OSD nie dostarczy odczytów na czas i faktura jest prognozowana to on też płaci więcej a na dodatek widzi różnicę pomiędzy tym co na fakturze od OSD i od Sprzedawcy. To podważa wiarygodność każdego handlowca, w tym tego który jest uczciwy. O jakim okradaniu handlowców jest tu mowa? Jaki pozew zbiorowy? Do pozwu potrzebna jest wymagana ilość i problem musi być ten sam. Z komentarzy widzę, że jest ten sam, bo i "pozywający" to jedna osoba, ale z problemem osobowości mnogiej. Jakie ustalenia na gębę? Wszystko jest w umowie. Wystarczy wykazać się elementarną wiedzą w zakresie czytania ze zrozumieniem. To nie oznacza, że sprawdzać rozliczeń nie trzeba, bo pomyłka zawsze może się zdarzyć. Wszak każde rozliczenie jest robione narzędziem, które jest tak niezawodne jak człowiek, który je tworzył. Nikt też nie kradnie klientów. Raz zdarzyła mi się sytuacja, gdzie moja klientka została odwiedzona przez innego Doradcę, świeżaka, który ją znał z poprzedniej firmy. Zostałam o tym poinformowana przez szefów a handlowiec musiał się wycofać. Jakieś bzdury wypisujesz. Poza tym, jeżeli klient nie jest lojalny to oznacza, że nie jest zadowolony z handlowca. A to już nie wina szefa.

Robert Więckiewicz

Witam wszystkich, loguję się moim imieniem i nazwiskiem, żeby uwiarygodnić siebie i moją opinię, bo rozumiem, że o prawdziwe i wiarygodne opinie chodzi na tym forum. Współpracuję z Doradcami od samego początku, przedtem współpracowałem z kilkoma innymi firmami z obszaru sprzedaży energii i gazu. W sumie to prawie pięć lat, więc mam trochę doświadczeń. I na ich podstawie każdemu polecam współpracę z Doradcy Energetyczni. Każdemu, kto posiada zmysł przedsiębiorcy i rozumie czym jest praca "na swoim" w tzw. aktywnej sprzedaży. Konkretnie, co doceniam we współpracy? 1. zbiór narzędzi i pomocy merytorycznych dla doradcy, 2. jasna i konkretna umowa - wiem na co się decyduję, żadnych niedomówień! 3. jasny i zrozumiały załącznik prowizyjny - jak wyżej, 4. terminowe rozliczenia - co miesiąc wiem jaka jest moja prowizja. Prowadzę niezależnie własne obliczenia i nikt mnie nigdy nie chciał oszukać, 5. pozytywna współpraca z back-office, 6. wsparcie w sytuacjach kryzysowych z klientem. Czy jest coś co mnie irytuje? Jak wszędzie, zdarzają się czasem jakieś problemy, ale nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Najważniejsze, że wszystko zawsze udało się rozwiązać i dojść do porozumienia, bo nikt nie miał złych intencji... Reasumując, Doradcy Energetyczni w ramach współpracy dają bardzo dobry wybór firm energetycznych, gazowych i technologicznych, zaplecze merytoryczne i logistyczne oraz jasne warunki współpracy finansowej. Reszta, czyli sukces i kasa zależy już tylko od samego doradcy. Nikt inny nie wykona telefonów, nie umówi spotkań, nie wyśle ofert... Moim zdaniem to są najważniejsze i najbardziej istotne aspekty współpracy z Doradcami Energetycznymi, które mogą mieć znaczenie dla osób szukających opinii i rozważających współpracę. Pozdrawiam i życzę sukcesów, (usunięte przez administratora) P.S. W przypadku dodatkowych pytań dotyczących opinii o Doradcach jestem do dyspozycji.

Zostaw opinię o Doradcy Energetyczni - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Doradcy Energetyczni