Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Spółdzielnie I Wspólnoty Mieszkaniowe

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.

Opinie o Doradcy Energetyczni Warszawa

ReviewUserIconinblaa

29.10.2025 20:43

Zdecydowanie nie polecam pracy w Rybniku, mobbing i manipulacja zwłaszcza na czele z młodym Wojtkiem R ponoć Dyrektorem czy kimś takim, jedynie szkoda mi P.Łukasza H który jest świetnym przełożonym ten drugi to jedno wielkie nieporozumienie i pogardza drugim człowiekiem. Jeśli ktoś z was szuka pracy w energii to ok ale oddział Rybnik omijajcie szerokim łukiem przez kilka osób które tam pracują, będziecie mieli mniej nerwów i manipulacji skierowanych w waszą stronę.
    #DoradcaKlienta

ReviewUserIcon???

09.08.2025 06:48

Paweł, skąd możesz wiedzieć, że kasa się zgadza, „i jest na czas” skoro jesteś do piętro po dwudniowym szkoleniu?😂

26.07.2025 10:16

Czytam te opinie i oczom nie wierzę... Te opinie to chyba konkurencja pisze albo ci (usunięte przez administratora) co ostatnio wylecieli. Pracuję w DE od 8 lat i wszystko się zgadza. Prezesi zawsze się rozliczają na czas a dziewczyny i Kuba z backoffice są rewelacyjni. Wszystko, nawet trudne tematy ogarniają i pomagają. Nie czytajcie tego ścieku.

ReviewUserIconJacek

01.05.2025 08:08

(usunięte przez administratora) Robiłem dla nich przez 10 lat, zajmując zwykle czołowe miejsca w rankingu handlowców. Ta firma to jedna wielka (usunięte przez administratora) wśród pośredników zajmujących się sprzedażą produktów energetycznych. Dopóki pracujesz i coś im zdajesz, to po wypraszaniu się przez x tygodni albo miesięcy rzucają z wielką łaską okrojone do bólu zestawienia do wypłaty.(usunięte przez administratora) Współczynniki dla PH na własnej działalności gospodarczej, zdecydowanie gorsze niż w innych firmach. Zabierają po średnio 30 % należnej prowizji, z czego nigdy się nie rozliczają. A jak już , to jedynie w dół, tzn korekty za umowy ,które np zakończyły się w trakcie trwania bądź zadeklarowane zużycie energii u klientów spadło wobec zadeklarowanego pierwotnie wolumenu. A za wiele umów w ogóle nie płacą. Podczepiają się do innych oficjalnych partnerów różnych firm energetycznych, co często skutkuje tym, że nie można zrobić przedłużenia. (usunięte przez administratora) Back office w niczym nie pomaga, wklepują jedynie na(usunięte przez administratora) przyniesione na gotowo umowy ,do których nie ma się już do czego przyczepić, to wtedy przechodzą one do etapu weryfikacji w firmach energetycznych. Ogólnie totalnie nie polecam. (usunięte przez administratora)I trzymałbym się od tej pseudo firmy z daleka. W moim konkretnym przypadku , porażka na maksa i strata czasu.
    ReviewUserIconNie polecam elite

08.04.2025 12:57

Nie polecam współpracy w rybnickim oddziale, mobbing, wyzywanie pracowników, niewypłacalność, podbieranie tematów przez kadrę która jest niewykształcona
    ReviewUserIconQ

21.10.2024 18:22

Czy ktoś wypowie się na temat backofficu? Ilu mają pracowników? Jaka jest jakość obsługi?

21.02.2024 11:47

Praca naprawdę w porządku. Firma dba o rozwój (właśnie jestem na dwudniowym szkoleniu), kasa się zgadza, i jest na czas. Bardzo dobry back office, zapewnione narzędzia pracy. Przyszedłem z konkurencji i jestem naprawdę miło zaskoczony.

02.01.2022 12:00

Czy rozmowa rekrutacyjna w Doradcy Energetyczni odbywa się również w języku angielskim?
    ReviewUserIconKrystian

10.02.2024 08:53

Rozliczenie miesięczne dostajesz w excelu, gdzie jest wszystko jasno wypisane co, jak, i za ile. Chyba że matematykę opanowałeś na poziomie podstawowym, to wtedy faktycznie możesz mieć problem, i powinieneś zmienić branżę. Widac konkurencja na tle biznesowym zaczyna wymiękać, i bierze się desperacko za nieuczciwe praktyki. Wszystko jest jak najbardziej w porządku, polecam!
    ReviewUserIconKrystian

10.02.2024 08:39

Ponad cztery lata w zespole Doradców, więc mogę coś niecoś napisać :) Krótko i zwięźle: - uczciwość w biznesie zarówno z partnerami jak z klientami - pełna transparentność w działaniu - pomoc w każdej sytuacji zarówno partnerowi jak i klientom - rzetelność na każdej płaszczyźnie biznesu - otwartość na pomysły innych
    ReviewUserIconMonika

07.02.2024 19:37

Praca jako Doradca Energetyczny - jak każda praca jest wymagająca. Nie każdy niestety ma chęć podjęcia wysiłku od samego początku - i tu znów być może coś, co rozczaruje, bo nie robiąc nic, również nie zarobimy nic :) Pracując na 100% będzie cię stać na dobre auto, zagraniczną wycieczkę z rodziną, i jeszcze ci sporo zostanie. My wkładamy 100% zaangażowania , energii, własnych doświadczeń w to aby wspierać rozwój każdego naszego doradcy z zespołu - natomiast nie uda się to jeśli nam będzie chciało się bardziej niż Wam! I to jest cała prawda! Ja ze swojej strony gorąco polecam, dzięki współpracy z doradcami spełniam się zawodowo, i naprawdę bardzo dobrze zarabiam.

07.10.2020 12:07

Jak się pracuje z ludźmi z Doradcy Energetyczni?
    ReviewUserIconPatrycja

02.02.2024 19:43

Pracuję od 2023r i jestem bardzo zadowolona, wszyscy są bardzo pomocni, i zawsze można na nich liczyć. Szkolenia prowadzone przez Madzię w Gdańsku są bardzo dobre, no i do tego potrafi dać dobrego kopa motywacyjnego :) No i również Ada, Patrycja, Bartek, Kuba, Mikołaj, Konrad z Warszawy - ekstraklasa współpracy <3
    ReviewUserIconKrzysiek

06.02.2024 17:09

Jak widać zdarzają się handlowcy, którzy widząc tylko $, mogli wprowadzić kogoś w błąd , bądź nie do końca mówili prawdę - tacy są eliminowani i szybko kończą współpracę z D.E. (ciężko jest na etapie szkolenia i wdrożenia wyłapać uczciwość osób, które podejmują pracę) Właśnie Ci handlowcy, którzy stracili pracę, przez własne nieetyczne zachowania, wypisują różne daleko odbiegające od prawdziwych opinie. I nie jest to firma jak każda inna. Pracowałem w dwóch firmach o podobnym profilu, tutaj jest mi najlepiej, i nigdzie się nie wybieram :) Przez cały okres pracy nie zdarzyło mi się, żeby rozliczenie zawierało błędy, czy było opóźnione.
    ReviewUserIconKrzysiek

06.02.2024 16:55

Pracuje w zespole Doradców Energetycznych od ponad dwóch lat. Jest to praca w sprzedaży do klienta biznesowego. Być może osoby, które nie znają charakterystyki pracy w sprzedaży poczują się rozczarowane ale wyznacznikiem takiej pracy na pewno jest : konsekwencja, motywacja, zaangażowanie, samodyscyplina. W takich strukturach stricte sprzedażowych każdy z nas ma przede wszystkim realizować cele, oraz uzyskiwać absolutnie maksymalną satysfakcję z wykonywanej pracy (komfort pracy, poziom zarobków, awanse, realizacja własnych założeń, etc) Od początku pracy każdy kto podejmuje decyzje o dołączeniu do naszego zespołu ma pełne wsparcie wielu osób. Począwszy od szkoleń, przez zespół backoffice, koordynatorów pozostałe osoby z zespołu - pomagamy i wspólnie pracujemy w terenie. Musze dodać jeszcze coś co jest bardzo ważne w kontekście pracy - KAŻDEJ PRACY! Etyka naszej pracy, postawy, które prezentujemy u Klientów jest czymś na co zwracamy ogromną uwagę. Jesteśmy w pełni odpowiedzialni za to co mówimy, jak prezentujemy nasze rozwiązania i w jaki sposób Klient decyduje się na podpisanie umowy z nami. Zachęcam do tego aby takie elementy jak otwartość rozmów, uczciwość, profesjonalizm były dominującymi cechami naszych postaw sprzedażowych. Moje zarobki miesięczne przekraczają 15k, a wypłaty prowizji są zawsze na czas. Do tego konkursy że świetnymi nagrodami, wspólne spotkania , zjazdy, imprezy integracyjne! Pracujemy na 100 % i bawimy się na 100% - więc równowaga jest zachowana :)

15.12.2023 13:06

Czy firma Doradcy Energetyczni kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.
    ReviewUserIconDorota

05.02.2024 07:14

W kwestii stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania, oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych na równorzędnych stanowiskach wszyscy są traktowani zgodnie z zasadą równości.
    ReviewUserIconWypożyczalnia gastronomiczna

04.02.2024 10:48

Na początku do zmiany sprzedawcy podchodziliśmy sceptycznie, jednak zdecydowaliśmy, aby na próbę podpisać umowę na jeden punkt. Dzięki współpracy z tą firmą rachunek za energię elektryczną jest mniejszy o ponad 40%. Zmiana sprzedawcy, i wszystkie formalności zostały załatwione w naszym imieniu, nasz opiekun - pani Magda załatwiła wszystko szybko i sprawnie. Zainstalowaliśmy również od nich pompę ciepła do ogrzewania powierzchni biurowych. Instalacja przebiegła bardzo sprawnie i szybko, wykonana od strony technicznej bardzo dobrze, oraz estetycznie. Cały proces doradztwa, oraz realizacji w tym zakresie - pełen profesjonalizm, i tutaj należą się podziękowania panu Kamilowi, oraz Aleksowi. Teraz przed nami kolejne kroki, czyli podpisanie umowy na kolejne punkty, oraz założenie instalacji fotowoltaicznej. Z naszej strony gorąco polecamy, bo obsługa z ich strony jest na najwyższym poziomie.
    ReviewUserIconMichał

04.02.2024 07:20

Praca jak najbardziej w porządku. Wypłata na czas, dobre zarobki.
    ReviewUserIconRobert

03.02.2024 11:55

Firma jak najbardziej godna polecenia. Obsługa – pełen profesjonalizm. Cenowo myślę że najlepsza oferta, a przynajmniej ja lepszej nie znalazłem.
    ReviewUserIconBeata

03.02.2024 08:00

Wspaniali ludzie, bardzo dobra atmosfera, jasne warunki współpracy. Jestem bardzo zadowolona. Myślę, że to najlepszy pracodawca jakiego mialam do tej pory

02.02.2024 19:18

Manager biura w Gdańsku, bo tutaj pracuję, zawsze pomoże jak jest taka potrzeba, i doradzi. Od pierwszego dnia szkolenia produktowe, sprzedażowe i motywacyjne. Jak pracujesz, to zarabiasz i to naprawdę dobrze. Jak symulujesz to tak jak wszędzie -proste. Wypłata jest zawsze na czas. Świetne wsparcie ze strony backoffice, duża baza wiedzy, oraz materiałów pomocniczych. Często konkursy motywacyjne z fajnymi nagrodami za wyniki sprzedaży. No i szeroki zakres usług, prąd i gaz, fotowoltaika, klimatyzacja, pompy ciepła. Ja ze swojej strony jak najbardziej polecam!
    ReviewUserIconMix

27.07.2023 14:29

Polecam miało się pracowało i stabilnie.

16.01.2021 11:15

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie Doradcy Energetyczni?
    ReviewUserIconXxx

17.01.2021 17:00

Niekorzystny
    ReviewUserIcono

25.11.2022 15:28

Nieprawda. Najkorzystniejszy z możliwych :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Doradcy Energetyczni?

Kontakt - Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.

Jeżewskiego 5F lok. 1 02-796 Warszawa

Branże: Energetyka i elektrotechnika

15.04.2022 10:33

Wiecie, czy Doradcy Energetyczni udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    ReviewUserIcono

25.11.2022 15:26

Udostępniają.
    ReviewUserIconWojtek

05.07.2022 14:36

Dramat. Na wypłatę prowizji czekam już pół roku. A teraz po prosu nie odbierają tel !!!
    ReviewUserIconByły pracownik

05.07.2022 19:43

Standard pewnie już Ci nie wypłacą bylo jest tak będzie w tej beznadziejnej firmie
    ReviewUserIconWojtek

10.11.2022 13:08

Okazuje się, że szczerą i uczciwą rozmową można wyjaśnić nieporozumienia. Już jest wyjaśnione. Pozdrowienia dla Zarządu

05.11.2022 12:06

Jakie wartości są cenione w Doradcy Energetyczni?
    ReviewUserIconXxx

05.11.2022 14:30

Oszukać przedstawicieli na prowizji
    ReviewUserIconxxx

24.09.2021 20:23

Zastanawiające....Jak się nie płaci gowork to zaraz pojawiają się negatywne opinie.
    ReviewUserIconMrowkojad

30.08.2019 08:38

Krótko i na temat. Robota handlowca na umowie B2B. Robisz swoje i przynosisz kasę do firmy - dostajesz bardzo dobre pieniądze. Kasa zgodnie z terminami. Biuro do dyspozycji, pomocni ludzie. Robisz - zarabiasz. Nie robisz - zalisz się, że ktoś Cię skrzywdził.
    ReviewUserIconJoanna

26.10.2017 12:52

@Postek czy w takim razie udało Ci się znaleźć zatrudnienie w firmie Doradcy Energetyczni? Opinie nowych pracowników firmy są dla innych, potencjalnie zainteresowanych pracą osób bardzo ważne. Mógłbyś napisać swoje spostrzeżenia? Na swoim fanpagu firma chwali się nową usługą - instalacja PV w abonamencie. Pierwsza tego typu oferta na rynku.Czy w związku z tym pojawi się szansa na nowe oferty pracy?
    ReviewUserIconSpeedo

26.03.2019 21:23

Żanade a tekstem pierwssza oferta na rynku.
    ReviewUserIconAdministrator

24.04.2018 11:40

Posiadacie jakieś najnowsze informacje dotyczące Doradcy Energetyczni? Dajcie znać, jak aktualnie wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?
    ReviewUserIconSpeedo

26.03.2019 21:22

Lipa
    ReviewUserIconPostek

16.05.2017 19:38

Szukam dobrej pracy i słyszałem sporo dobrych komentarzy. Mówiono aby nie brać na poważnie opinii z forum i racja.
    ReviewUserIconZadowolony pracownik

25.02.2017 08:57

Super jaka fajna firma.
    ReviewUserIconDzidek

24.02.2017 13:53

Bardzo fajna firma co widać po aktywności na tym portalu, udzielają odpowiedzi , super

19.02.2017 12:10

Szanowny Panie Piotrze, zapraszamy do przesłania CV (w temacie proszę napisać GOWORK), a na spotkaniu rekrutacyjnym o tych ważnych kwestiach zawsze mówimy. Ogólnie każdy z Nowych Pracowników ma do wyboru swoją indywidualną ścieżkę rozwoju, każda z nich ma inny system wynagrodzeń. Praca polega na pozyskiwaniu nowych Klientów. Sposób dotarcia do Klienta zawsze jest kwestią indywidualną, część osób preferuje telefony. My ze swojej strony udostępniamy bazy danych tak aby jak najefektywniej wykorzystać swój czas. Z wyrazami szacunku, Doradcy Energetyczni [email protected]
    ReviewUserIconPiotrek

18.02.2017 09:38

Super, że potrzebują pracownika do sprzedaży bo zależy mi na pracy u nich. Ile mogę dostać kasy na wejście? Czy na rozmowie są jakieś trudne tematy? Czy są jakieś inne bonusy może cos z socjalu? Czy ta robota jest na telefon czy jeżdżenie w teren? Proszę o info
    ReviewUserIconPozorant

06.02.2017 08:43

Czy firma ma aktualnie zapotrzebowanie na doradcę klienta w rejonie zachodniopomorskim? Wiem, że do dobry pracodawca i zależy mi na tej pracy. Jakie zarobki są do osiągnięcia? Jaka atmosfera w firmie?
    ReviewUserIconRekrutacja Doradcy Energetyczni

15.02.2017 12:30

Dzień dobry, tak poszukujemy Doradców na terenie całej Polski, w województwie zachodniopomorskim również, zapraszam do kontaktu, proszę o przesłanie CV abyśmy mogli porozmawiać o warunkach współpracy. Adres e-mail: [email protected]
    ReviewUserIconprawiepracownik

01.02.2017 16:19

Byłem na rozmowie o pracę w listopadzie 2016, po kilku dnia otrzymałem pozytywną odpowiedz, wyznaczyli termin przyjazdu do Wawy w celu podpisania umowy itd. Tydzień przed planowanym spotkaniem w stolicy dostałem telefon, że do końca roku firma nie może stworzyć etatu i odezwą się w styczniu. Chyba nie muszę dodawać, że w styczniu nikt już się nie odezwał. Podaję tylko fakty, ocenicie sami jak świadczy to o firmie.

02.02.2017 09:48

Szanowny Panie prosimy o kontakt na adres [email protected] postaramy się wyjaśnić sprawę.
    ReviewUserIconKir

01.02.2017 22:22

Firma jak firma. Niestety handlowcy są chyba na dużej prowizji. (usunięte przez administratora)Dobrze że przeczytałem to co miałem podpisać. Nie polecam.

02.02.2017 09:53

Szanowny Panie prosimy o kontakt z naszym biurem (22 370 29 70) w celu wyjaśnienia sprawy.
    ReviewUserIconFigus

13.01.2017 17:54

Bardzo zależy mi na pracy w firmie i mam pytanie może ktoś wie czy są nowe rekrutacje? Ile można zarobić?
    ReviewUserIconGrzegorz P

14.01.2017 21:56

Figus zadzwoń na stacjonarny wszystko ci powiedzą. Zarobki w zależności od formy umowy.
    ReviewUserIconPostek

02.01.2017 18:12

Ludzie jak to możliwe, że jedni są zadowoleni a drudzy uciekają bo tak źle. To kto kłamie? Jak pracownik jest ok. to nie ma bata żeby tego szef nie zauważył. Handlowiec handlowcowi jest nierówny i tu jest problem a nie firma zła.
    ReviewUserIconzlakobieta

16.12.2016 12:02

Aż jak czytam te wasze chore komentarze(usunięte przez administratora) Jeżeli Ty jesteś w porządku wobec pracodawcy to i on będzie w porządku wobec Ciebie - proste.
    ReviewUserIconGrzegorz P

24.11.2016 10:40

Po dwóch miesiącach mogę jedynie stwierdzić, że jest dobrze rozliczenia na czas. Płatności przed czasem. Zobaczymy jak dalej.
    ReviewUserIconanonim

29.07.2016 22:11

ReviewUserIconKG

25.10.2016 15:04

Daniel a jak ci leci w EDF:)

Zostaw merytoryczną opinię o Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Doradcy Energetyczni Sp. z o.o.!