marta
21.10.2020 11:38
Firma wstawia dużo ogłoszeń o pracę, właśnie rekrutuje na jedno z nich. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli. Bardzo chciałabym pracować w branży OZE a Columbus jest liderem w tym temacie :) czekam na wyniki i kolejną rozmowe
Nadia
20.10.2020 08:34
Pracuję w Biurze Obsługi Klienta już od dłuższego czasu i nie mogę narzekać :) Często mamy szkolenia z produktu co bardzo ułatwia pracę. Cieszę się, że mogę pracować zdalnie zważywszy na obecną sytuację. Dzięki temu widać, że firma dba o swoich pracowników :)
Mateusz
19.10.2020 16:30
Bardzo się ciesze ze trafilem do tej firmy. Wyslalem cv na interesujace mnie stanowisko i w dosc w krotkim czasie sie do mnie odezwali. Rozmowa przebiegla bezstresowo. Pozniej wdrazanie sie we wszystkie procesy zajelo troche czasu ale dalem rade. Polecam w 100% kazdemu
Klient zaczynający żałować
19.10.2020 16:01
od 2 tyg serwis jedzie do mnie i nie może dojechać , kontakt zerowy, kpina!!!
kesja
19.10.2020 14:30
Właśnie zostałam przyjęta, bałam się że nigdzie nie znajdę pracy ale akurat Columbus prowadził rekrutację i się udało. Praca biurowa czyli zdalna :) cieszę się, że moge zostać w domu. W sumie to nic nie trace bo szkolenia mam online, mam nadzieje ze niedługo ta sytuacja minie i poznam wszystkich w biurze :D pozdro
Krystian
18.10.2020 16:10
Firmę Columbus Energy S.A.- Kraków uważam za godną polecenia. Miła obsługa od samego początku, dobre podejscie do klienta od wyceny po montaż.Panowie wykonali swoją pracę starannie, bardzo dokładnie i czysto bez zastrzeżeń. Pełen profesjonalizm ekipy technicznej.Fotowoltaika założona w terminie.Osoby pracujące w tej firmie to mili i kompetentni pracownicy, chętni służący radą.
Polecam jak najbardziej tą firmę. Dziękujemy.
W. Sadowski
16.10.2020 18:59
Super solidna firma bardzo sprawnie i szybko działają. Bardzo polecam.
Mati
10.10.2020 10:46
Posiadam umowę z firmą Columbus od 2 miesięcy i nadal nie uzyskuje prądu Nie polecam tej firmy ,w umowie mają 10 dni na montaż przedstawiciel mówi że po wpłacie zaliczki mają 10 dni bo jak nie to płacą karę umowna a jak przychodzi co do czego umowa jest tak skonstruowana że jesteś na straconej pozycji .nic nie wypłacają .zapewne mają nawał pracy ale nic nie usprawiedliwia nie dotrzymywania terminów które sami ustalili w umowie .
(usunięte przez administratora)Jestem rozgoryczony ich postepowaniem
WP
16.10.2020 18:16
Potwierdza działania Firmy również mam Umowę i montaż w 10 dni. Rzeczywistość jest inna. :(
ignacy
16.10.2020 15:54
Do firmy dołączyłem niecały rok temu. Pracuję na magazynie, pracy jest sporo i na pewno szybko nie zrezygnuje :)
Dominik
15.10.2020 15:18
Na pewno dodatkowa opieka medyczna to duży plus w tej firmie. W Columbusie cenię sobie też luźną atmosferę i pomoc przełożonych. Pozdrawiam !
Majkel
15.10.2020 11:59
Są tu jacyś podwykonawcy culumbusa ?
Bart
15.10.2020 10:14
Jak przedstawia się w praktyce praca na stanowisku "Kierownik techniczno-operacyjny?
15.10.2020 10:25
Zapraszamy na nasz profil na pracuj.pl :) pod każdym stanowiskiem opisane są obowiązki
Anna
14.10.2020 10:35
Do Columbusa dołączyłam zaraz po studiach. Była to moja pierwsza praca z dziedziny oze. Dużo się tutaj nauczyłam, zebrałam ogrom doświadczeń i poszerzyłam swoją wiedzę w tym temacie. Wszyscy bardzo pomocni, mili i z wielkimi talentami. Naprawdę polecam ;)
antek
13.10.2020 08:24
Najbardziej podoba mi się spoko atmosfera i fajni ludzie. Pracy ogólnie sporo ale nie narzekam. Jest ok
13.10.2020 13:21
Dzień dobry Panie Łukaszu :) prosimy o wysłanie CV na adres [email protected]
Lukasz
13.10.2020 14:39
Dziękuje za informacje miałem dzisiaj kontakt z państwa firmy :)
łuki
13.10.2020 13:20
Cześć, pracuję w Columbusie już prawie dwa lata i nie uważam tego za stracony czas :) wiele się nauczyłem. Ale to co podoba mi się najbardziej to troska o pracownika. Z powodu pandemii zostaliśmy podzieleni na zespoły. Pracujemy zdalnie co znacznie ulatwia nam dbanie o swoje zdrowie. Mam również gwarancję, że mimo panujących warunków, nie zostanę zwolniony :) pewna stała praca to naprawdę ważna kwestia w tych czasach
Doradca CE
13.10.2020 10:25
NIe polecam, brak zarzadzania w tej firmir to duzy problem.
Handlowcy robia dobrą robotę, mino problemow z leadami,opznionymi montazami
a Backoffice w KRK to porażka nikt za nic nie odpowiada.
Prowizje ucinane, po terminie, ogolnie lipa
mirelka
12.10.2020 10:03
Cieszę się, że dostałam tutaj pracę :) W firmie dużo się dzieje, są różne konkursy, rozmowa z klientami przez telefon nie jest taka straszna jak się wydawało :) W biurze mamy pełny socjał nawet owocowe poniedziałki są fajne. Dzięki luźnej atmosferze, która tworzą tutaj ludzie, aż miło się przychodzi do pracy :)
andrzej p
09.10.2020 14:20
polecam firmę.szybko,solidnie i profesjonalnie wykonano instalację fotowoltaiczną na moim budynku.zwrot dotacji był tylko po 6-ciu miesiącach,ale może to nie zależało już od COLUMBUS. Sumaryczna opinia jest pozytywna
Derek
09.10.2020 10:43
Columbus to najszybciej rozwijająca się firma fotowoltaiczna na rynku. Dali mi wszystkie niezbędne narzędzia do pracy. Dodatkowo w zaistniałej sytuacji z pandemią mogę pracować zdalnie, więc firma zapewniła mi bezpieczeństwo. Polecam
papi
09.10.2020 09:46
Czy firma aktualnie potrzebuje ludzi pracujących na magazynie?
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Columbus Energy?
Niedawno dołączyłem do Columbusa i już mogę stwierdzić, że bardzo mi się tu podoba. Spokojnie pracę dostosowuję do uczelni, nie ma problemu z grafikiem pracy :) Cieszę się, że mogę pracować i studiować jednocześnie. Wszyscy przyjęli mnie bardzo miło. Także ludzie naprawdę super ! Trzymajcie za mnie kciuki :)
Twoj stary2020
08.10.2020 07:20
nie polecam, rotacja, prowizja spozniona, nikt za nic nie odpowiada
Ala
07.10.2020 16:40
Śmiało mogę polecić Columbusa. Są jasne warunki pracy, Kasa spoko i premie też. Fajni, pozytywni ludzie, z którymi można pogadać i również otrzymać pomoc. Jestem zadowolona :)
Może monter
01.10.2020 21:06
Czy Columbus zatrudnia monterów instalacji fotowoltaicznych bez doświadczenia na w/w stanowisku i brak uprawnień elektrycznych?
02.10.2020 07:51
Nie :) nasi monterzy muszą mieć uprawnienia elektryczne potwierdzone egzaminem UDT :)
Może monter
06.10.2020 21:31
ok, dzięki za odpowiedź
Małgorzata
06.10.2020 20:05
Polecam firmę Columbus Energy S.A Kraków montaż szybko sprawnie bez zastrzeżeń super doradca pomoc we wszystkich sprawach formalnych zgłoszenie w zakładzie energetycznym bardzo profesjonalna Firma polecam
Grigori
06.10.2020 16:32
Zarobki ok, firma w porzadku. Fajna atmosfera i różne benefity. Polecam
Paweł
04.08.2020 18:05
czy ktoś miał problem z wykonaniem instalacji.
Realizują umowy w terminie ?
columbus handlowiec
06.10.2020 14:25
niestety nie, ciezko nawet powiedziec kiedy bedzie instalacja na dachu, jak sie zdecydujesz na oferte bierz tydzien wolnego na montaz
Ciekawy
05.10.2020 21:19
Czy firma Columbus Energy daję szanse osobom młodym bez doświadczenia?
Calliope
15.10.2020 20:55
Ogłoszenia o pracę kreują tak, aby na to wyglądało. Sama się na to złapałam i aplikowałam na stanowisko Konsultanta ds. Kontaktu z Klientem.
Jestem młodą, osobą z wykształceniem wyższym. Na stażu miałam bezpośredni kontakt z klientem oraz telefoniczny. Mam dobrą dykcję, nie jąkam się, brak wad wymowy, obsługuję komputer. Ponieważ nie mam doświadczenia zawodowego, moje oczekiwania finansowe mieściły się w ramach najniższej pensji krajowej. Pani rekruter potwierdziła, że takie właśnie jest wynagrodzenie na tym stanowisku. A więc byłyśmy zgodne co do finansów. Odpowiadały mi godziny, specyfika pracy, miałam bezpośredni dojazd bez przesiadek. Mało tego, mogłam od razu rozpocząć pracę, no nie trzymał mnie żaden okres wypowiedzenia. Wystarczyło mnie tylko przeszkolić i wdrożyć w obowiązki i zasady firmy. Czyli standardowa procedura w stosunku do nowych pracowników.
Pierwsza rozmowa telefoniczna była w porządku. Pani rekruter mówi że zadzwoni w ten lub ten dzień ok. tej lub tej godziny, aby umówić się na drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej, tym razem przez Skype'a. Potwierdzam, że będę czekać. I czekam w danym dniu przy telefonie. I w następnym. I nic, cisza. Nikt nie dzwoni. Dopiero po dwóch tygodniach przychodzi mail że standardową oficjalną formułką firmy, że jednak nie mogą zaproponować mi współpracy.
Do czego zmierzam. Pani rekruter wyraźnie umówiła się ze mną na kolejny etap rozmowy. Podała określone 2 dni, nie pamiętam już jakie, powiedzmy wtorek i środa oraz ramy godzinowe. Nie padło słowo "może", lecz jasne stwierdzenie: "zadzwonię". Jeśli zdecydowali że jednak nie pasuję pod jakimś względem do firmy, wypadałoby jednak zadzwonić do kandydata w te umówione dni i go o tym powiadomić. Albo chociaż wysłać sms/maila ale w ciągu KILKU DNI, a nie trzymać w niepewności aż 2 tygodnie. Jeśli im się zapomniało z nadmiaru obowiązków, to samo, można zadzwonić, przeprosić, spytać czy nadal aktualne. Uważam, że brak jakiegokolwiek kontaktu rekruterki, podczas gdy byłyśmy umówione na II etap, jest bardzo nieprofesjonalne ze strony firmy. Ja rozumiem, że sporo kandydatów wystawia rekruterów do wiatru i nie przychodzi na rozmowę bez wcześniejszego uprzedzenia, nie odbiera telefonów, itd. Ale pamiętajmy, że wystawiają tym samym opinię o sobie. Ja warowałam przy telefonie przez te umówione dwa dni, tak bardzo zależało mi na tej pracy. I jest mi po prostu przykro, że tak mnie potraktowano. Rekruter zaś powinien wykazać się większym profesjonalizmem i kulturą, w końcu jest wizytówką firmy. W tym przypadku Pani się po prostu nie popisała, niesmak do firmy pozostał.
Najlepsze jest to, że miesiąc po odmowie znowu szukali osoby na to samo stanowisko. Ponownie wysłałam aplikację i do dzisiaj nikt do mnie nie zadzwonił. Ich ogłoszenia dot. Konsultanta ds kontaktu z klientem w Krakowie, pojawiają się w internecie kilkakrotnie. I oczywiście na inne stanowiska. A patrząc na zadowolone opinie "pracowników", które notabene są pisane na jedną i tą samą modłę, to albo powiększają skład, albo ludzie się po prostu zwalniają. Obstawiam to drugie, bo nie wiem jakby pomieścili tylu starych "zadowolonych pracowników" + nowo przyjętych.
Odpowiadając w końcu na Twoje pytanie:
"Czy firma daje szansę młodym osobom bez doświadczenia"? Patrząc na to, jak mnie potraktowano, odpowiem: NIE!
A przynajmniej mi takiej szansy nie dano. Ale, może Ty będziesz mieć więcej szczęścia.
handlowiec columbusa
05.10.2020 17:14
powiem krótko jak najdalej od tej pseudo firmy
rotacja jak na bazarze europa, dzis jest handlowiec jutro go nie ma
tak samo RKS regionalny kierownik sprzedazy 3 w ciagu 3 msc
prowizje z poslizgiem , leady do kosza
produkt drogi
cisnienie na sprzedaz ala mlm
montaze opoznione, nieudane poprawiane po 8 razy
jak tak wyglada lider rynku pv w PL to jest naprawde slabo
Małgorzata
05.10.2020 16:23
W Columbus Energy pracuję już ponad 2 lata. Przychodząc tu zaczynałam od najniższego stanowiska później zmieniłam dział na bardziej dla mnie interesujący. I tak zaczęłam się rozwijać i zdobywać kolejne doświadczenia. Pracodawca dba o każdego pracownika. Mamy pełny socjał, kawę, owoce i dodatkową opiekę medyczną. Śmiało mogę polecić firmę
kiwi
05.10.2020 11:16
Cześć, ja właśnie zaczynam pracę w terenie :) super się ciesze na nowe doswiadczenia. Praca do najlżejszych nie należy, dużo czasu spędzę za kółkiem i na spotkaniach lecz myslę że kasa jest tego warta. Boom na fotowoltikę sprawił, że nie ma większego problemu ze sprzedaża. Ludzie zwracają bardziej uwagę na jakość i gwarancję niż tylko na cene :)
Cat
02.10.2020 17:42
Chciałabym bardzo zacząć pracę z wami na woj.łodzkie mam doświadczenie handlowe
A tematem fotowoltaika się interesuje od jakiegoś czasu .Czy jest możliwość rozmowy
ilonaaa
02.10.2020 16:14
Praca naprawdę super na start ! Dużo szkoleń w temacie oze i przede wszystkim z pv. Czuję, że się rozwijam. Ludzie bardzo fajni i atmosfera też. Pozdrawiam :)
rafal
01.10.2020 15:54
Wszyscy, którzy tu pracują wiedzą, że atmosfera jest super :) Nie mam na co narzekać jestem zadowolony z pracy i z rzeczy, które robię. Polecam :)
marceli
01.10.2020 10:27
Czesc, własnie dostałem prace w Columbusie i mega sie ciesze bo po studiach kierunkowych taki był mój plan. Prace zaczynam w biurze na stanowisku młodszego specjalisty i mam nadzieje dużo się tu nauczyc i podszkolic. Fotowoltaika to teraz dobrze znany i rozchwytywany temat, oprócz tego firma inwestuje w nowe technologie, pompy ciepła, magazyny, ładowarki itp :) obym pracował tu jak najdłużej
Majster
30.09.2020 21:52
Jestem bardzo zadowolony z firmy Columbia EnergyS.A. Pani Magda umi sprzedać ofertę klientowi odpowiednią osoba na odpowiednim stanowisku ekipa montażowa też profesjonalna godna polecenia no i cały zespół wywiązał się i doprowadził wszystko do końca bez żadnych do dodatkowych niespodzianek .Wszystko działa bez zarzutów polecam.
Mariola
30.09.2020 10:36
Po dość długim i intensywnym czasie mój trud i praca zostały docenione. Umowa, która mi się skończyła, została przedłużona. Dostałam podwyżkę i nagrodę w postaci premii. Momentami bywa ciężko ale w sytuacji, gdy jesteś doceniony i zauważony warto się starać i angażować :)
Kamila Świętokrzyskie
29.09.2020 16:35
Mimo początkowych trudności z terminem realizacji z czystym sumieniem mogę polecić Przedstawiciela Pana Marcina Brzezińskiego.Jak na Świętokrzyskie to tylko On. Ubrał Nas oraz wielu znajomych w instalacje i wszyscy zadowoleni. Jako jedyny wyliczył Nam instalacje pod Nasze zapotrzebowanie nie próbując zawyżać . To Nas przekonało do uczciwości tego Pana. Instalacja może droższa od innych ale za to mamy pewność że zrobiona przez fachowców
becia
29.09.2020 13:26
Polecam pracę każdemu kto interesuję się oze i ekologią ! Praca w zasadzie w biurze lecz na nudę nie narzekam. Staram się dalej rozwijać i uczyć nowych rzeczy byle nie stać w miejscu. Na szczęście Columbus mi zapewnia stałe szkolenia z czego jestem bardzo zadowolona :)
stary ja
28.09.2020 10:34
Ogólnie dobrze mi się pracuje, spotkania dostaję na tacy i zazwyczaj trafiam na klientów naprawdę zainteresowanych tematem pv przez co jest łatwiejsza rozmowa. Cieszę się, że firma się rozwija. Powiększyli swoją ofertę sprzedaży. Z czystym sumieniem mogę polecić Columbusa ;)
Zostaw merytoryczną opinię o Columbus Energy S.A.