Witam, wraz z chłopakiem zdecydowaliśmy się wyjechać do pracy przez agencje DujinDam. Ogólnie mieliśmy nadzieję, że nie natkniemy się znów na agencję, która ściąga ludzi masowo. Myliliśmy się jednak, ponieważ Pan z którym rozmawiałam będąc jeszcze w Polsce zapewniał, że pracy jest full i jak najbardziej możemy przyjechać, po przyjeździe do biura okazało się jednak, że pracy dla nas nie ma.... Dostaliśmy adres domku w którym mamy zakwaterowanie. Na domku znów nie przyjemna sytuacja wynikająca z winy biura. Dostaliśmy jako para pokój razem z chłopakiem, który również czekał na prace. Dodatkowo ten pokój to był jakiś schowek na meble które kiedyś ktoś tam wrzucił i chyba o nich zapomniał, i w całym domku gdzie tylko się dało wybijała woda tj. ze zlewu, ubikacji, prysznica itp.. Stwierdziliśmy z chłopakiem, że trzeba rozwiązać problem mieszkania w trzech jednym pokoju, bo nie to nam obiecywano. Dostaliśmy następne zakwaterowanie- tak mały i duszny pokój, że szkoda gadać, upchnięci w 4 w małym studio. Dodatkowo w biurze zapomnieli, że mamy własne auto ze sobą to też o parkingu można było zapomnieć. Ogółem ludzie tam pracują i mają sie dobrze, ale przez te 2 dni spotkaliśmy też ludzi, którzy siedzieli na domku 3 tydzień czekając za pracą, odbębniając oczywiście jeden dzień w pracy żeby zapłacić za domek. Zastanówcie się czy nie macie innej opcji zanim zdecydujecie się a tą agencję.
Moje sugestie dla Duijndam international:
Lubię atmosferę w Duijndam international za: