Esgroup
3 51 5 1

Opinie o Esgroup

Filtruj opinie po kryteriach:

Marcin
 Opinia

Potwierdzam! Firma esgroup mega profesjonalizm! Super klient, fajny zespół, pracuje 2 tygodnie i zarobiłem 1500zl, Szkolenia z rozwoju osobistego

Pomocna?
TakNie2
Artur
 Opinia

Firma nie nazywa się już Appco tylko connect 2, są inne zasady, kryteria oraz wynagrodzenie! Standard oraz zarobki poszły w górę, pracuje już pół roku i jest mega atmosfera, potwierdzam ze właścicielem esgroup Gdynia jest taki Bartek który jest naprawdę profesjonalistą

Pomocna?
TakNie1
Arczibald
 Opinia

Nooo dużo się zmieniło! Fajny ten manager i praca dla google to prestiż, jestem bardzo zadowolony

Pomocna?
Tak1Nie2
Player
 Opinia

Haha jakie domy? Jaka czarna pani? Biuro przejął taki młody łepek z Warszawy który wygląda na ogarniętego. Praca polega na sprzedaży wirtualnych spacerów po firmie, atmosfera spoko zarobki w porzadku, ale trzeba być ogarniętym, pozdro

Pomocna?
Tak1Nie2
Aneta
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firmy wam się pomyliły XD

Pomocna?
Tak1Nie2
Aneta
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Nie ma żadnej grubej pani nie wiem o czym mówicie to jakaś pomyłka

Pomocna?
Tak1Nie1
OszukanyMłodzik
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Tragedia, zostałem oszukany! W trakcie rozmowy i szkolenia obiecane minimum 2tys miesięcznie i "elastyczne godziny", a naprawdę to ludzie ledwo co jedną osobę na dzień zapisują! Czyli jakieś 60zł na dzień, czyli jakieś 1,5tys... A elastyczne godziny to tak naprawdę 9:00-20:00, czyli 11h dziennie! Obliczcie sobie ile to wychodzi netto na godzinę, ku**a mać... Poza tym gwarantuję, że wpis o otwieraniu swojego biura jest kłamstwem. Mam tam znajomych i nikt o tym nie słyszał. Wiadomo, są ludzie co są "blisko" otwarcia. ALE jakoś nikomu się dawno nie udało. Ostatnie biuro otwarte pod parasolem Esgroup padło po paru miesiącach haha. Pozdrawiam grubą, chamską, niewychowaną szefową. Szkoda, że sr* wyżej niż ma (usunięte przez administratora) a zarabia może z 3-4k w wieku 40+lat... No fakt, masz się czym chwalić. Może kiedyś będzie cię stać na wynajęcie swojego mieszkania!

Pomocna?
Tak1Nie1
kliska
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@OszukanyMłodzik 09.05.2019 23:16

Które biuro padło?!:D Kilka biur padło za czasów jak pracowałam i kilka miało powstać, ale już zapomniałam nazw! To co napisał OszukanyMłodzik to niestety prawda, należy jeszcze doliczyć jakieś dłuższe wyjazdy nawet 100 km od miasta! więc powrót o 23.

Pomocna?
Tak1Nie1
Dorota
 Opinia

Fajna atmosfera super ludzie i fajne wyjazdy! Jestem zakochana

Pomocna?
Tak1Nie
Mati
 Opinia

Firma daje niesamowite możliwości z początku nie wierzyłem że to wszystko co słyszałem jest prawdziwe w tym momencie otwieram swój własny niezalerzy biznes w ramach tej firmy polecam wszystkim którzy chcą się czegoś ciekawego nauczyć w życiu

Pomocna?
Tak3Nie6
jakubski
 Opinia
@Mati 13.03.2019 18:53

Biznesmen, który nie potrafi poprawnie posługiwać się językiem ojczystym pisanym? To dopiero jest kpina :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Filip
 Opinia
@Mati 13.03.2019 18:53

XDDDDDDDDDDDDD

Pomocna?
Tak2Nie1
Ania
 Opinia

Idę dziś na rozmowę :)

Pomocna?
Tak1Nie
AniaAnia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ania 24.04.2019 21:50

TO CZEMU 5 GWIAZDEK??!?? Takie opoinie powinni moderatorzy usuwać. Prawda boli i firma musi dawać fałszywe opinie.

Pomocna?
Tak2Nie1
Xxx
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Ania 24.04.2019 21:50

Uciekaj! Wielu z nas zmarnowało wiele miesięcy w appco. Nie daj się skusić na te obietnice rozwoju i wyjazdów, ta praca to wyzysk, a ludzie są zmanipulowani.

Pomocna?
Tak2Nie1
odp
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ania 24.04.2019 21:50

lepiej zapytaj czy to chodzenie po klatkach :D

Pomocna?
Tak1Nie1
manipulatorKa
 Opinia

mobbing i wyzysk w starym stylu. poczytajcie. nawet na Wikipedii piszą ze firma jest podejrzewana o sekciarskie podejscie ( wpiszcie appco Group i cobra Group bo to są korporacje pod którymi i dzięki którym działa esgroup) rzecz polega na tym ze najpierw wszyscy są megamili później zaczynają się nad tobą znecac psychicznie pod pretekstem tego żeby Cię zahartowac. ludzie którzy w swoim sosie są kimś dla siebie nawzajem a dla całej reszty świata to ludzie którzy oklamuja ludzi chodząc po domach. dla WWF, sos wioski dziecięce, unicef, tele2, Netia.

Pomocna?
Tak5Nie1
lech
 Opinia
@manipulatorKa 03.09.2018 15:29

szczegolnie ta grubiutka Pani menadzer, ktora ma kolo 40stki, a nie stac ja zeby samej zamieszkac :D dziwne, ze wielki owner musi wynajmowac mieszkanko z innymi osobami ???

Pomocna?
Tak5Nie
jakubski
 Opinia
@lech 05.09.2018 00:59

Bo myśli, że otworzy kolejne biuro i będzie podróżowała po całej Polsce i będzie miała dużo pięniążków xD Taa....

Pomocna?
Tak2Nie1
Michał Z
 Opinia

Rewelacyjna atmosfera, super ze można pomagać poprzez w taki fajny sposób

Pomocna?
Tak1Nie1
Dominik
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Dziś idę na rozmowę

Pomocna?
Tak1Nie3
PrawdaOTejSekcie
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Dominik 04.04.2019 13:12

To czemu niby 5 gwiazdek? Trudno żyć z prawdą Esgroup? Trzeba dodawać swoje opinie?

Pomocna?
Tak4Nie
PrawdaOTejSekcie
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Firma ewidentnie daje rozkaz dodawania pozytywnych opinii. Żałosne... Jeśli chcecie zobaczyć prawdziwe opinie to zjedźcie w dół. Jeżeli opinia ma zero argumentów, ani nie jest w ogóle rozbudowana, tylko typu "SUPER FIRMA, ŚWIETNY ROZWÓJ, POLECAM" to znaczy, że jest fałszywa. Praca polega na chodzeniu po domach i namawianiu na stałą wpłatę na konto jakiejś organizacji. Brak stawki podstawowej, tylko prowizja i Umowa o Dzieło. Resztę przeczytajcie niżej w prawdziwych opiniach (czyli z argumentami).

Pomocna?
Tak4Nie
maniek
 Opinia

bardzo ciekawa propozycja pracy wspolpraca z najwiekszymi organizacjami

Pomocna?
TakNie3
Franio
 Opinia

@JuniorDev Ale idąc na rozmowę dowiadujemy się jaka to praca i co będziemy robić. Po co te oskarżenia, chyba że nie jesteśmy dobrymi w pracy

Pomocna?
TakNie4
Junior
 Opinia
@Franio 22.03.2019 10:13

W sumie przyznałeś pierwszy problem z tymi firmami. Dowiadujemy się dopiero na rozmowie, w ogłoszeniach zero informacji o m.in. rzeczywistych godzinach pracy (nie są "elastyczne"), że jest to akwizycja/praca w terenie. Większość osób w życiu by nie wysłała CV na takie ogłoszenie. Jak jest tak super to czemu się tych rzeczy wstydzicie? Na rozmowie dowiadujesz się przerysowanej wersji. Opowieści o otwarciu biznesu, podróżach biznesowych po Polsce i świecie, zawyżone obietnice o zarobkach itp... Czemu nie mówicie od razu, że może 0.5% z fundraiserów otworzy biuro? Albo że "podróże biznesowe" to robienie tego samego, tylko w innym mieście? I są obowiązkowe i opłaca się samemu? Czyli trzeba płacić za możliwość pracowania... A przy kwestii zarobków to jest największy taniec wokół prawdy. Większość z was nie stać na wynajęcie kawalerki, a pracujecie po 10h dziennie i macie staż nawet 5letni. Jeżeli coś jeszcze Ci się nie podoba w moich wypowiedziach, to odpisz. Chętnie odpowiem. I pamiętaj, że nawet jak siedzisz w tym kilka lat, to lepiej zrezygnować teraz i nie marnować kolejnych. Wiem, że trudno przyznać przed sobą, że to wszystko było na nic.

Pomocna?
Tak3Nie
Junior
 Opinia
@Franio 22.03.2019 10:13

PS te pozytywne komentarze śmierdzą z daleka ustawką. Jakieś randomowe imiona, "dział: marketing", i pozytywna opinia BEZ ŻADNEGO UZASADNIENIA. Możecie mówić, że negatywne opinie są od osób "nie dobrych w pracy", ale przynajmniej podają swoje argumenty i można samemu zdecydować czy są wartościowe.

Pomocna?
Tak3Nie
JuniorDev
 Opinia

Widać, że poszedł rozkaz do pracowników na spamowanie dobrymi opiniami. Żeby nie powtarzać miliona innych opinii: 1. praca to chodzenie po domach, pukanie do drzwi i zapisywanie osób na automatyczne przelewy na fundacje/telewizje itp. 2. dodatkowo dochodzi rekrutacja jak w "oszustwie piramidowym", szkolisz kogoś i nie masz z tego dodatkowych pieniędzy, tylko dodatkowe godziny w pracy. 3. szefowa to niewychowana, zakompleksiona manipulatorka. Mobbing to codzienność. 4. atmosfera sekty, będą Ci wmawiać, że nie ma nic lepszego niż akwizycja i otworzysz swoje biuro. 5. zarobki są okej, dopóki nie podzielisz przez spędzone godziny. Wtedy wyjdzie coś z 10zł netto/h. Lepiej idź na kelnera/barmana. I setki innych powodów, dla których warto omijać tych żałosnych ludzi.

Pomocna?
Tak5Nie
rafal
 Opinia

super dostaliśmy się na drugi etap rekrutacji gratuluję wszystkim

Pomocna?
TakNie5
Filip
 Opinia

Rozwój i sprzedaz

Pomocna?
Tak1Nie5
Daga
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jest super

Pomocna?
Tak2Nie5
Miki
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Wszystko mi się podoba jak narazie :)

Pomocna?
Tak1Nie5
Jurek
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Super sprawa, bajeczna atmosfera i wiele się nauczyłem

Pomocna?
Tak2Nie3
Marcin
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Atmosfera Super Zarobki okej Rozwój mega

Pomocna?
Tak2Nie3
Paweł
 Opinia

Około 2 lat temu dałem się nabrać na jedno ich ogłoszenie. Rzecz jasna niezgodne z rzeczywistością. Odbyłem tam dzień próbny, gdzie łaziłem po domach z człowiekiem, który miał mnie przyuczyć. Nie podjąłem się tej pracy. Niedawno znów przypomniałem sobie o tej firmie. Zapomniałem już adres i pojechałem tam znowu. Znów zgłosiłem się na ogłoszenie, które nie miało nic wspólnego z rzeczywistością. Nie mam nic do takiej pracy, jak ktoś chce łazić po domach i zarabiać za to grosze to niech to robi, ale oni ściągają na rozmowę ludzi obiecując inną pracę w ofertach. Dla mnie to zwykli (usunięte przez administratora) nie firma

Pomocna?
Tak6Nie1
Remik
 Opinia

Każdy chyba wie do jakiej firmy zgłasza się?

Pomocna?
Tak1Nie2
manipularKa
 Opinia
@Remik 16.07.2018 19:57

co ty piszesz przecież nie wiesz co będziesz robił do momentu aż wyladujesz n klatce schodowej

Pomocna?
Tak5Nie
gościówa
 Opinia
@Remik 16.07.2018 19:57

No właśnie nie :) Mnie przyciągnęła oferta pracy na Specjalistę ds kampanii marketingowej. Dopiero na miejscu okazuje się, że to akwizycja :D totalna ściema

Pomocna?
Tak2Nie
Filip
 Opinia

Esgroup to firma , która ma opinię dobrego pracodawcy. Myślę, że nie ma tu pracy dla maruderów.

Pomocna?
Tak3Nie4
InteligentnyFilip
 Opinia
@Filip 19.10.2018 21:41

Od kogo ma opinie dobrego pracodawcy? Slepy jestes i nie widzisz opini na tej stronie i na roznych forach? Jest praca dla ludzi co nie maja szacunku dla siebie i nie cenia swojego czasu/wysilku. Wiem bo sam taki bylem.

Pomocna?
Tak9Nie
aneta
 Opinia
@Filip 19.10.2018 21:41

HAHAHA ładne określenie akwizycji

Pomocna?
TakNie
Roszczeniowy Millenials
 Opinia

Śmieszne doświadczenie. Dzięki mojej ciekawości wobec świata, dwa dni z tym cyrkiem to ciekawe socjologiczne doświadczenie i tylko dlatego nie traktuję tego jako zmarnowany czas. Wszystko było ostatniego lata. Na początek poczekalnia. Miła sekretarka, po chwili wchodzi pracownik, miły koleś wyglądający na zadbanego pracownika korpo. Zagaduje, śmiechy hihy, pojawia się dobry nastrój i wrażenie "kurcze, fajna atmosfera". Do wypełnienia dostajesz czterostronny formularz z tekturowymi sloganami-pytaniami, czyli co się liczy hajs atmosfera, czy chcesz założyć firmę (xD) i tak dalej. I wtem - rozmowa. Przechodzisz do drugiego pokoju, gdzie czeka na Ciebie pani "szefowa" (tak na nią wszyscy mówią, jak o cesarzu, potem się dowiem dlaczego). Pierw fajnie. Ile pracujesz tyle wypłaty, są fajni ludzie, jednak wtem pada nędzny wabik. Słuchaj, mamy wyjazdy po świecie, ja byłam na Malcie, Cyprze, rozumiesz, BYŁAM ZAGRANICOM ROZUMIESZ TO CZŁOWIEKU? Rozmowa prędko przebiega coraz mniej przyjemnie pani ma postawę pasywno-agresywną, mimowolnego wywyższania się i takiego małostkowego cwaniactwa. Padają wprawdzie dość typowe, rekrutacyjne pytania typu "dlaczego opuścił pan/pani poprzednią pracę", "czy jest pan/pani gotowy/a na wyzwania", a po subiektywnej odpowiedzi podnoszenie głosu i jakieś naskoczenie. Co za kobieta. Oczywiście informacji o pieniądzach brak, po przecież kto pracuje za pieniądze? Chyba tylko roszczeniowi millenialsi! Drugi dzień był wolny, więc co szkodzi zobaczyć na czym polega tam praca. A wygląda tak. - Faceci w wieku 25+, ubrani jak biznesmeni, pracują w terenie. - Jeździsz po domach i mieszkaniach w odległych regionach Gdańska, Gdyni i okolic. - Jeździsz WŁASNYM samochodem, za WŁASNĄ benzynę, za którą Ci NIE ZWRACAJĄ. - Ubierasz się w kamizelkę z logo UNICEF, WWF itd. - Chodzisz od klatki i klatki i prosisz o podpisanie formularza, przez co co miesiąc będzie się wpłacać na konto danej organizacji. - W ciągu 7-godzinnego dnia, podpisała to JEDNA osoba. - Wzrok ludzi w większości w stylu "a weź pan wyp****" - Niektórzy ludzie z zainteresowaniem słuchający, dopóki nie dowiedzieli się, że trzeba coś podpisywać. - Trochę bolące nogi po całodziennym łażeniu tam i z powrotem. - W międzyczasie zagaduję. - Pierw czy lubią swoją "szefową". - No jasne, spoko babka, ale charakterna, potrafi zepsuć humor. - Czyli wiadomo o co chodzi - Dobra, "to ile zarabiacie, jak tak ciężko pracujecie" - "No jakoś z 2200 wyciągamy jak jest dobry miesiąc. - Aha. Powrót do Gdyni późnym popołudniem, rozmowa z dalej nieprzyjemną "szefową" pod tytułem "jak było", po czym "pan/pani się do tego nada" i "proszę od sygnał jutro". Szybki namysł po wyjściu z biura - "matko boska, nigdy więcej". Daję sms-a kolejnego dnia "wiesz co, podziękuje ziomek". Dramat . Podsumowując - praca dla ludzi bez godności/bez życia osobistego/żyjących u rodziców/perspektyw. Ponoć duża rotacja. Zaskoczenie! Omijajcie szerokim łukiem. Moja skromna osoba była tam za Was i poznała to od środka. Fajnie doświadczenie socjologiczne pokazujące dzień z życia w beznadziejnej pracy, ale nigdy więcej.

Pomocna?
Tak14Nie
P
 Opinia

Powiem tak: Z pracą tutaj jest tak, jak ze zły mi decyzjami, które podejmujemy - nie zrobilibyśmy tego drugi raz, ale ta decyzja nauczyła czegoś i sprawiła, że jest się w obecnym, pewnie lepszym miejscu. Na porządku dziennym jest manipulacja. Pracodawca manipuluje pracownikiem, pracownik klientem, chociaż wszyscy nazywają to "impulsami". Chociażby proces rekrutacji skonstruowany jest tak, aby wybadać osobowość pracownika i na tej podstawie z nim postępować tak, żeby nie uciekł po pierwszym tygodniu, bo rotacja jest ogromna, a to mówi samo za siebie. Praca - chodzenie od domu do domu, w zależności od pory roku po klatkach schodowych lub domach jednorodzinnych. O butach sportowych mowy nie ma, trzeba np. (usunięte przez administratora) w upale między domami po piachu w Koziej Dupce, na nogach mając wylizane lakierki. Godziny pracy - w teorii 10:30 - 18:30, w praktyce 9 z hakiem, do...różnie. Standardem są powroty o 21, 22, bo a to prowadzący drużynę stwierdzi, że pracujesz dłużej, a to ktoś wymyśli teren 1,5h dojazdu od twojego miasta. Oprócz tego szkolenia z nienacka, zostawanie w biurze. Przy takim trybie pracy prawie niemożliwe jest zaplanowanie czasu wolnego...którego praktycznie nie ma. Bo po czasie okazuje się, że soboty też są pracujące. Jeden dzień wolny w tygodniu, a tylko spróbuj narzekać, mieć partnera, znajomych, rodzinę, problemy ze zdrowiem. Ta praca powoli odcina człowieka od świata zewnętrznego. Plusy są takie, że w tej pracy można się dużo nauczyć o sobie i ludziach. Można poznać świetne osoby, zyskać fajne znajomości. Te kilka miesięcy, które dane było mi tam przepracować dużo mi dały, ale nie poszłabym tam drugi raz z tą wiedzą, którą mam teraz.

Pomocna?
Tak9Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
manipularKa
 Opinia

ok. podam przyklad: przed świętami przymusowe odkładanie twoich pieniędzy na jakieś wymyślone konto. od każdej umowy zabierają ci 10zl, powiedzmy ze masz 100 umów i powinieneś dostać 1000zl ale dostaniesz 879 to powiedz co tu ma zaangażowanie do zwykłego okradania z pieniędzy.

Pomocna?
Tak2Nie
gdansk lepszy
 Opinia

Nie polecam. Czułem się jak w sekcie, ludzie tam połykali że staną się właścicielami biur itp. Ubierają się jak biznesmani, a nie zarabiają nawet 2k/mies :O Wyzyskiwują pracowników bardzo, za******lać trzeba od 9 do 19-20, co chwilę obowiązkowe wyjazdy sprzedażowe, a koszty samemu się pokrywa. Praca dla ludzi co nie mają nic innego do roboty.

Pomocna?
Tak10Nie

Zostaw opinię o Esgroup - Gdynia

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Esgroup