Provident Polska

Moja praca jest fajna

Po godzinach

Nasza polityka

• Skierniewice

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!

12.09.2015 12:41

Szkolenia są zazwyczaj w tym sam dniu co rozliczenia,Sekcja spotyka się w tym sam dniu co tygodniowe rozliczenia .Ulotki można zastosować model że złożyć się po 10 zł i wynająć osobę do plakatowania .Nie wiem jak jest w innych oddziałach mogę wypowiadać się w swoim własnym imieniu .Nikt na siłę nikogo nie trzyma jeżeli ktoś ma ochotę to odchodzi . Tylko potem wraca........

09.09.2015 09:16

Bardzo Piękny cytat z Talmudu to prawda nie będę pisał czy wypowiedzi te są prawdziwe czy nie mogę opierać się na tym co jest w oddziale Warszawa - Praga a czegoś takiego nie ma .DK Irmina którą pozdrawiam pisze o swoich subiektywnych odczuciach tak jak ja. DK , DM zmieniają się jedni odchodzą inni przychodzą w Oddziale są osoby które pracują od 10 czy więcej lat więc jakoś wytrzymują . Pozdrawiam

10.09.2015 16:55

Co tu opisywać jak zaraz wykreślą.A chwalić niema co.

08.09.2015 09:55

Zastanawiam się jaki cel ma krytyka - i komu służy i kto sieje zamęt .

03.09.2015 21:25

Na każdej umowie jest numer konta na dole cza pierwszej strony
    tedddy2310

03.09.2015 17:38

Mam płacić na numer konta bankowego providenta a nigdzie go nie ma

03.09.2015 12:44

Jestem tylko skromnym DK i nie aspiruje do zaszczytów

02.09.2015 11:54

To w końcu Markiza 10 czy 20
    kicia

06.09.2015 21:20

Popieram Markizo :))))
    markiza 20

02.09.2015 11:44

Ja poprostu nie wierzę że można tak być zauroczonym DM sam szukaj ND Ty na pewno dostajesz od kierownika i się modrzysz.

02.09.2015 06:31

Ja również z Pełnym głosem popieram Warszawskie Bródno . Pracowałam w tej sekcji i mogę powiedzieć że jest to najlepsza Sekcja i ma najlepszego DM.
    kicia

01.09.2015 22:04

Warszawskie Bródno co Ty wypisujesz takie głupotki?jesteś leaderem???
    erragon

01.09.2015 10:04

Ciekawe co się będzie działo po 1 stycznia 2016,ilu DK zostanie jak ZUS będzie kasował co miesiąc 555zL na składki.

31.08.2015 22:42

To jest twoja Opinia Która z Prawdą ma nie wiele wspólnego

31.08.2015 20:52

Nikt nikogo na siłę nie trzyma i czy to jest sekcja F czy inna każdy ma Prawo wyboru pozostania lub zmiany swojej pracy .Ja na wsparcie DM czy SM mogę liczyć tak jak inni DK .Jakoś cele za Czerwiec parę osób z sekcji zrealizowało .

31.08.2015 16:35

wszystko to nie prawda Rejon Warszawa Praga sekcja Bródno to najlepsza sekcja każdy jest bardzo zadowolony ze swojej Pracy i poświęcenia DM cele wyrabiamy i nie widzimy w tym żądnego problemu

31.08.2015 19:55

Podziękujmy gowork.pl za umożliwienie dokonywania obiektywnych wpisów pochwalnych o firmie provident. Bo na innych portalach to się nie ładnie czyta o korporacji provident a tu zaraz się wykreśla.

29.08.2015 18:05

Witam wytrwałych doradców.Provident obniża zarobki za zbiórkę z 5% na 4%.Jeśli nie postawicie się teraz to będziecie pracować za miskę ryżu.Co wy na to?
    zagubiony

27.08.2015 19:54

Jakiś czas temu provident rekrutował doradców klientów biznesowych. Nie wiecie czy sprawa jest jeszcze aktualna i można na to stanowisko aplikować?
    zadowolona

23.08.2015 12:45

Witam! Powiem tak- jestem związana z firmą od 3-lat. Potrzebowałam prostego zajęcia które nie będzie kolidowało z moją pracą zawodową a jednocześnie da mi dodatkowy dochód. Czy było ciężko? Oczywiście że tak. Wiele opinii to czysta prawda. Jest tylko jedno ale... Jeżeli chcesz tu zarabiać pieniądze musisz być 1.Zorganizowany 2.Musisz mieć szacunek dla każdego klienta 3.Zdecydowanie upór w dążeniu do celu. 4. Własne ego do kieszeni i dużo pokory.Bez tych cech nawet nie ruszaj tematu, bo będziesz wygłaszać opinie jak większość, którym się nie udało. Co do czasu i zarobków- środa wychodzę z domu o 16 wracam 19. Czwartek wychodzę o 15,30 wracam o 20 i tak co tydzień. Do tego dochodzi trochę czasu na rozliczenia no i czasami trzeba jeszcze do klienta na umowę podjechać. Reasumując średnio w tygodniu poświęcam na pracę około 8 godzin. Co do kosztów , telefon kosztuje mnie na miesiąc 5zł a paliwo miesięcznie około 70zł. No i zarobki. Średnia za 2014 1200zł miesięcznie. Średnia za 2015 do lipca 1700zł. Dużo czy mało, nie wiem. Wydaje mi się że w przeliczeniu na godziny pracy to jest super. Ktoś powie to pracuj 3x więcej i zarobisz 3x więcej. Może i tak ale ja nie próbowałam, bo choć praca jest prosta to jednak nie jest łatwa. W sierpniu kończę współpracę jako DK ponieważ dostałam propozycję pokierowania zespołem ludzi jako kierownik sekcji.Moim zadaniem będzie w tej chwili pokazanie DK w jaki sposób można mieć satysfakcję z pracy w firmie Provident. Jeżeli moja opinia o pracy w firmie Provident komuś pomogła to bardzo się cieszę. Jeżeli chodzi o samą działalność firmy i ofertę to nie będę się wypowiadać bo czytając co niektóre wpisy to szkoda energii. Powiem tylko jedno jest klient, który potrzebuje na "flaszkę" i taki któremu możliwość jaką daje Provident rozwiązała wiele problemów. Pozdrawiam

19.08.2015 00:07

PIP to nie interesuje bo doradcy są na umowie zlecenie. Poza tym zawsze w sekcji są osoby, najczęściej znajomi, ulubieńcy kierownika, którzy świetnie zarabiają, a reszta się łudzi,że może oni też kiedyś będą brali takie prowizje...

19.08.2015 06:32

były pracownik GW.

13.08.2015 11:43

Szkoda,że provident ma wykupiony złoty profil od gowork, który umożliwia usuwanie niewygodnych wpisów. Wszystko terez TO fersa a nie niezależny portal.
    Dk

13.08.2015 00:46

Hahaha tekst sponsorowany.. Mamy rozumiec ze co miesiac zarabiasz po 3, 4 tys ? Uwierz mi nie ma takiej możliwości a bajki to możesz dzieciom opowiadać. Skoro provident tak dobrze płaci to dlaczego jest tak wielki nabór ? A doradcy którzy przychodzą ostatnio to mają problemy w mowie i piśmie ? Nie uszukujmy się na start dostajesz garstke klientów i niekoniecznie jakościowych przy debicie ok powiedzmy 6 tys. Na samy starcie ile zbierzesz ? 70 % ? W miarę szczęścia i gdy klientów przyciśniesz. 3,5 % zb netto to masz ok 150 netto tyg minus dojazd minus telefon. Kto w dzisiejszych czasach z normalnych ludzi będzie pracował za takie pieniądze ? Ci co włażą w ty...lek kierownikowi mają dobrze ale nie na tyle by zarabiać więcej niż dm miesięcznie ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branże: Pośrednictwo finansowe
    ooooooooooo

12.08.2015 22:03

Pracowałam i co za bzdury 4000 a czemu nie 10000 zł zarabiasz 3 dni w tygodniu x 4 tygodnie to 12 dni pracy za 4000 Ja także tak chce zarabiać gdzie tak płacą i mój mąż znajomi daj namiary i wszyscy do do Providenta będę pracowała 25 dni to zarobie z 8000 zł. Niezły wpis to czemu jest ciągły nabór i uciekają z tego syfu zgadzam się 400 zl a nie 4000.E Słońce kogoś nieźle przygrzało. Doradcy prawdę wypisują a sponsorów ( doradców Klienta) brakuje to centrala wypisuje bzdury.
    bea

12.08.2015 21:39

Pracuję w firmie Provident od dwóch lat. Zarabiam średnio między 3000 a 4000 zł. Jestem bardzo zadowolona. Dodam,że pracuję 3 dni w tygodniu. Mam więc też dużo czasu dla siebie i rodziny. Nie rozumiem tych komentarzy. 200 zł tygodniowo zarabiają Ci którzy pracują po 6 godzin tygodniowo i jest to ich dodatkowa praca. Oczywiście są minusy wiadomo jak w każdej pracy ale brak długopisów nie zniechęci mnie do zarabiania 4000 zł miesięcznie. Zarobki są tygodniowe. w tym tygodniu zarobiłam 1080 w poprzednim 770 zł. Stać mnie na zakup długopisów. :)) Pozdrawiam wiecznie niezadowolonych i narzekających.
    felietonista

13.08.2015 11:33

były dk

12.08.2015 16:24

Zanim udacie się na rozmowę jako Doradca to musicie zainwestować : w samochód pieniądze na paliwo na doładowania telefonu dyspozycyjność 24 H/7 najważniejsze umieć oszukiwać klientów sprzedawać pożyczki z przebiciem ponad 100% rocznie i wtedy udajecie się po wymarzoną prace : w zamian otrzymacie ok 50 -150 złotych netto tygodniowo minus powyższe koszty po 1 - 2 miesiącach rezygnujecie. Około 10 % DK dorabia w miarą ale to jest tylko 10% - Provident żyje i funkcjonuje z wyzysku DK samochód - paliwo - połączenia za to płaci Doradca to a w zamian oferują wielkie g... Nie polecam - jak stać was na dopłacanie do pracy to proszę bardzo takich tam potrzeba

31.07.2015 19:15

Ależ pójdę krok do przodu i wysunę twierdzenie, że providencie sam dla ściemy wpisujesz teraz te bzdurne wyznania i sam sobie komentujesz.

31.07.2015 19:01

Providencie tylko takie lajtowe wpisy teraz pozwalasz wpisywać.
    UDEIS

31.07.2015 15:46

Pracowałem w firmie Provident za co wszystkich bardzo przepraszam.
    zan

31.07.2015 16:27

Krótko ależ jak treściwie.moje uznanie za zdolność do samokrytyki.
    wolny

30.07.2015 07:05

felietonista

29.07.2015 11:19

Gdzie jest ostatni komentarz na tym forum. Tak bardzo zabolało firmę provident porównanie jej do sekty, że musiała to wykreślić. Co jest z tym GoWork.pl jest niezależnym portalem czy sprzedajnym.
    były dk

28.07.2015 08:32

Było 5% od zbiórek, zmieniło się?

27.07.2015 23:17

spojrzenie To skoro jest tak źle proponuję zatrudnić się jako sprzątaczka,u nas dostaje 850 zł miesięcznie,szczerze polecam,machanie ściereczką i mopem jest relaksujące.
    odeszłem z PP.

22.07.2015 07:56

Jest dużo ofert pracy bo nie wszędzie jest poznaniak 58 latek. Firma powinna zainwestować w klonowanie takich jak pan Poznaniak od propagandy i problem z niedoborem doradców skończył by się raz na zawsze. A tak poważnie to doradcy w tym kryzysie firmy nie chcą pracować na bezsensowne etaty kierowników,dyrektorów, którzy traktują doradców jak galerników aby na nich zapieprzali, bo przecież doradca to najbiedniejszy i najbardziej gnębiony element tej układanki

17.07.2015 19:57

ROM

18.07.2015 10:22

BRAWO ZUCHU. CHCIEĆ TO MÓC.

10.07.2015 21:01

Zgadzam się zarabiasz za zbiórkę ok 4 % netto. Rata to 30 -100zł jak wpłacą ale za to ze swoich na połączenia - paliwo- amortyzacja samochodu- bankowanie pieniędzy - wypełnianie dokumentacji - zdawanie dokumentów - odbieranie dokumentów itd. Nowych klientów coraz mniej na siłę utrzymują tych co "płaca" po 2-5 lat. Zarobki coraz mniejsze. Powoli wiedzą że jest coraz gorzej i nic z tym nie mogą zrobić. Doradcy to brak zaangażowania idą na minimum.Jest źle a będzie jeszcze gorzej
    ja pier

05.07.2015 08:50

Czy ja dobrze liczę ... Ktoś bierze 1000 na 60 rat oddaje 2228 czyli rata miesięczna to 2228/60 = 37,13 gr. Doradca dostaje za odebranie tych pieniędzy 3,6 procent czyli 1,34 prowizji za wizytę ? Do tego Doradca dostaje jeszcze jakąś prowizję od sprzedaży ? czy to tak wygląda że w łodzi nawet na bilet tramwajowy nie wystarczy zeby do klienta dojechać ?

01.07.2015 17:20

przesada- a zrozumiałeś poprzedni komentarz,chyba czytasz bez zrozumienia.

01.07.2015 09:59

06.07.2015 16:34

Nie wiem co u was w sekcjach się dzieje ale u mnie jest OK.Nie jestem zniewolony,poniżany.Ponieważ jednym z warunków zatrudnienia było że jasno powiedziałem że zostanę w firmie jeśli nie zauważę mobbingu,może takie coś zauważyłem w sąsiedniej sekcji ale w mojej DM jest na poziomie i nawet ostatnio walczyła za mnie wobec wrednego klienta.A to mi się spodobało jak powiedziała -Pan nie będzie groził MOJEMU DORADCY.W sumie mam inną zasadniczą pracę tak więc świat się nie zawali jak by mi coś nie pasowało w Providencie.A po wtóre praca w Providencie zmieniła mój charakter,stałem się uśmiechnięty,radosny,twardy a zarazem szanujący innych ludzi,wzrok mi się polepszył .refleks,- no i pamieć,dziś pamiętam nazwiska i imiona ponad 100 klientów a wcześniej miałem kłopoty z zapamiętaniem jakiegokolwiek.Tak-dobrze by było zarabiać drugie tyle ale powiem wam tak-zięciu mój zarabia ponad 6000 zł a narzeka więcej niż ja przed zatrudnieniem w PROVIDENCIE.
    ROM

06.07.2015 18:35

Poznaniaku jesteś oryginałem korporacyjnego pracownika,reszta doradców to nieroby którym mażą się pieniądze za pracę, a powinni tyrać za sam zaszczyt pracy w providencie. Przecież sama praca w korporacji provident zmienia charakter powodując szacunek do tak zwanych ludzi (mowa o DM.AM. ROM. ). A JAK JUŻ BĘDZIE SZACUNEK to polecenia szefostwa będą wykonywane należycie a jak przy tym refleks się polepszy i wzrok wyostrzy na polowaniu na klienta. Pamięć się polepszy bo nie zapomną coś zjeść w ciągu nieprzerwanej 24-godzinnej pracy, ale tylko raz dziennie bo to oszczędność czasu i pieniędzy. Poznaniaku jestem pod wrażeniem Twojej korporacyjnej postawy jesteś wzorem,wzorem jeszcze raz wzorem korpoludka - BRAWO ZUCHU.

30.06.2015 19:47

ela

01.07.2015 18:05

No właśnie klienci teraz będą mieli mniejszą możliwość wyboru wysokości raty i czasu trwania pożyczki, a w niektórych przypadkach nie będą mieli wcale. Potrzebując 1000 zł mogli sobie wybrać czy chcą na 30,45 czy 60 tygodni, po zmianach albo biorą 1000 na 60 do spłaty w full pakiecie mając 2228 albo idą do konkurencji bo innego czasu trwania pożyczki dla tej kwoty firma nie przewidziała.
    normalny

02.07.2015 08:05

A Ty propagandziarzu dalej działasz, a Wam coś w biurowcu podnieśli.
    majczaj1711

30.06.2015 15:03

PROVIDENT to w sumie (usunięte przez administratora) Wiszę im trochę kaski, chwilowo nie mam z czego spłacać. Jakie kroki podejmą?
    BYŁY DK

25.06.2015 21:36

Zmieniły sie tabele? Potaniało cos?
    BYŁY DK

26.06.2015 08:40

Już na szczęście po 13 latach nie muszę
    ela

30.06.2015 08:45

Przy dłuższych pożyczkach i większych kwotach potaniało, przy kwotach do 2000 jeszcze podrożało. Pytanie do osób w oddziałach które już mają nowe pożyczki, rozumiem że za odbiór raty w elastycznym jest nadal 5%, w standard plusie też dostaniemy 5% od zbiórki czy mniej?
    wet

25.06.2015 14:30

W "pakiecie dodatkowym" w najdroższej opcji, będzie też gwarancja tego że nie będą naliczane odsetki karne

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.