Welding Technology Sp. z o.o.
2 30 6 1

Opinie o Welding Technology Sp. z o.o.

zikoo

Złożyłem skargę za niewypłacone pieniądze w Inspekcji Pracy w Tarnowie .Dostałem odpowiedz na przeprowadzoną kontrolę i nakaz zapłaty ,w tym samym dniu dostałem przekazem pieniądze ,ale to jest kwota od najniższej krajowej.Wcześniej sprawę oddałem adwokatowi i jest złożona w Sądzie,będę się domagał zapłatę tak jak miałem ustalone po 12eu za godz. oraz zapłatę za godz. nadliczbowe pracowałem jak wszyscy po 10 i 12godz. oraz za urlop wypoczynkowy którego nie wykorzystałem.

Marta
@zikoo 17.10.2018 21:55

@zikoo Dziękujemy Ci, że zechciałaś opisać swoją sytuację, związaną ściśle z pracodawcą, jakim jest firma Welding Technology. Będziemy trzymać kciuki za pomyślne jej rozwiązanie. A czym zajmowałeś się w strukturach tego przedsiębiorstwa i jak długo byłeś tam zatrudniony?

zikoo
@Marta 23.10.2018 12:45

Byłem spawaczem. Ponieważ w firmie mają papiery niby w porządku . Adwokat wysłał pismo do niemieckich firm o potwierdzenie Moich godzin pracy ( po 10 godz ).

pracuś

To już koniec firmy w piątek 30.11 zwolnionych 10 osób z hali.Azoty będą magazynować nawozy.

Marta
@pracuś 03.12.2018 21:47

Powołując się na Twój wpis, można stwierdzić, że sytuacja w firmie Welding Technology jest dosyć niepokojąca. Jednakże takie zwolnienia nie muszą wcale oznaczać jej końca - nie wiem, dlaczego wysuwasz tak daleko idące wnioski. Dalej jesteś pracownikiem tego przedsiębiorstwa?

Marta

Welding Technology jest jedną z niewielu firm w regionie specjalizujących się w zakresie wykonawstwa usług montażowo-spawalniczych instalacji i urządzeń ze stali nierdzewnych, węglowych, stopowych. Na jednym z bardziej popularnych stron z ofertami pracy, że poszukują aktualnie kilku nowych pracowników. Może warunki zatrudnienia tam są już na tyle atrakcyjne, że warto aplikować - co sądzicie?

dobry85
@Marta 10.11.2018 12:18

Firma rzetelna, pracuje dla nich 10 lat. Czasem małe poślizgi z wypłatą ale nie ma tragedii. Polecam firmę w 100%

Marta
@dobry85 12.11.2018 23:49

Świetnie, że ktoś w końcu zechciał ponownie zabrać głos na temat pracodawcy, jakim jest firma Welding Technology. Jesteś tam zatrudniony już dziesięć lat, a więc Twoja wiedza na jej temat jest zapewne ogromna. Czy oprócz pensji podstawowej macie możliwość uzyskania premii?

Jacek
@dobry85 12.11.2018 23:49

Firma nie wypłaca, właśnie wybieram się do PIP !!!!!!!!!!!!

Jacek
@Marta 10.11.2018 12:18

Firma nie poczuwa się do wypłaty środków !!!!!!1

Jacek
@dobry85 12.11.2018 23:49

Ciekawe jak 10 lat ??? jak ta firma istnieje od 2017 ?????????

Marta
@Jacek 17.11.2018 22:01

Zdaje sobie sprawę z tego, że jesteś trochę zdenerwowany tą sytuację, ale proszę Cię jednak, abyś pisał nieco mniej emocjonalnie. A powiedz Nam, jak długo pracujesz w tej firmie. Zgłaszałeś komuś fakt, iż Welding Technology nie wypłaca pracownikom należnych pieniędzy?

ziko
@dobry85 12.11.2018 23:49

Pomyliły ci się firmy ,ta firma istnieje od 2017 r.

oszukany
@Marta 10.11.2018 12:18

Pani Marto bzdury Pani opowiada jak firma która ma kapitał zakładowy 5000 zł jest największa w regionie ?

Marta

Bardzo Cię proszę, żebyś niezależnie od sytuacji zachował spokój na forum. Skoro, jak twierdzisz, firma Welding Technology nie wypłaciła Ci należnych pieniędzy, to wypadałoby zgłosić tę sprawę wyżej postawionym instytucjom. Myślałeś o podjęciu właśnie takiego kroku?

Pracownik
Zweryfikowany użytkownik

Nie polecam tej firmy. O pieniądze trzeba się prosić a i tak mają cię w (usunięte przez administratora). Nie płacą na czas, zalegają z pieniędzmi. Umawiają się na wypłatę po czym gdy jest się na miejscu mówią że pieniędzy nie ma... Oszuści . Mówią że pieniędzy nie ma a na koncie firmowym ponad 70tys... Omijać szerokim łukiem.

Marta

@jankes Proszę Cię, żebyś na forum publicznym nie posługiwał się danymi personalnymi swoich współpracowników. Jak widać - sprawy w Welding Technology wyglądają na bardzo poważne skoro wspomina się o pozwie. Zalegają Ci z wypłatą już dwa lata - naprawdę dopiero teraz postanowiłeś działać, czy wcześniej też były jakieś próby?

jankes

Jesli szykuje sie jakis pozew zbiorowy przeciwko Renaty to ja bardzo chętnie sie dołącze bo tez mam nie wypłacone zaległosci juz ponad 2 lata

Marta

@Wacek Przykro mi, że masz takie odczucia po współpracy z firmą Welding Technology. Jeśli rozmawiałeś już bezpośrednio z pracodawcą na temat zaległości pieniężnych i to nie przyniosło oczekiwanego skutku, to powinieneś zgłosić się z tym problemem do wyżej usytuowanych instancji. Planujesz tak zrobisz, czy myślałeś o innym rozwiązaniu?

Marta

@Bonus Przykro mi z powodu Twojej straty. Ale czy zgłosiłeś zaległości w wypłacie jakiś wyżej postawionym organom? Myślę, że należałoby to jak najszybciej wyjaśnić. @WASYL Dziękuję za Twój udział w dyskusji. Twoje uwagi na pewno posłużą użytkownikom forum. Czy sam miałeś kiedyś do czynienia z firmą Welding Technology?

bonus
@Marta 06.09.2018 11:32

no jak pisze ze mi nie zapłacili to raczej musiałem mieć.Sprawa jest w sądzie

wiarygodny
@Marta 06.09.2018 11:32

Możesz dać kontakt do siebie, jest nas parę osób, złożyliśmy zawiadomienie w prokuraturze o niewypłacenie pieniędzy przez Panią Prezes Mamale Renate.

Wacek
@bonus 11.09.2018 22:18

cze jak będziesz potrzebował świadka to daj info tu na stronie z chęcią zaświadczę

Wacek

Dla mnie praca w tej firmie była osobistą porażką, zostałem potraktowany jak śmieć, firma nie wypłaca pieniędzy za pracę.

wiarygodny
@Wacek 06.10.2018 12:59

Możesz dać kontakt do siebie, jest nas parę osób, złożyliśmy zawiadomienie w prokuraturze o niewypłacenie pieniędzy przez Panią Prezes (usunięte przez administratora).

Wacek
@wiarygodny 10.10.2018 11:50

w razie w jak będziesz potrzebował świadka zostaw info z chęcią zaświadczę ze firma mi też nie wypłaciła

Marta

@Marian Twierdzisz, że Welding Technology ma problemy z wypłacalnością? Od jak dawna oczekujesz na swoje wynagrodzenie? Jeśli rozmawiałeś już o tym z Dyrektorem firmy i to nie poskutkowało, to może warto zgłosić się z tym problemem do wyżej postawionej osoby. Zrobisz to?

Marian

Niestety ale firma nie wypłaca pieniędzy :((( i tyle na temat :(

Marta

@abc Niestety, tego nie wiem i nie mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie. Ale, jakby nie wyglądała sytuacja, to trzeba podchodzić do niej ze spokojem. Chciałbyś jeszcze dodać coś na temat Welding Technology? Każda informacja, jeśli jest merytoryczna, a także zgodna z prawdą - może pomóc wielu osobom, które są szczególnie zainteresowane tym pracodawcą.

Marta

@bonus To bardzo dobrze. I jak sprawy mają się na chwilę obecną? @abc Rozumiem, że masz pewne zarzuty wobec firmy Welding Technology, ale pamiętaj, żeby wypowiadać się tu do wszystkich z szacunkiem. Może ktoś jeszcze chciałby podzielić się z nami swoją opinią o tym pracodawcy? Jak Wam się z nim współpracowało? Bardzo serdecznie proszę Was o aktywne uczestnictwo w dyskusji.

abc
@Marta 12.09.2018 15:43

a czy szefostwo tej firmy ma jaki kolwiek szacunek do pracowników?!

abc

mamala założył firme i go zwolnili,buahaha.tak własnie kończa takie błazny jak ty

WASYL

Widzę ze ciekawa to firma.patrząc w KRS to jest to już trzecia firma i na dodatek Sp. z o.o. a właścicielem jest ta sama osoba, albo to jest pralnia pieniędzy , albo wyłudzanie VATU ale od tego są odpowiednie służby. Jeśli chodzi o płacenie pracownikom z trzymiesięcznym opóżnienien jak brotajjj .Zgłaszamy sprawę do Inspekcji Pracy i musisz mieć zapłacone.Czemu wy czekacie na przez was zarobione pieniądze. Pensję masz dostać do 10-tego następnego miesiąca. A straszenie pracownika że jak odejdzie do innej firmy to nie dostanie wypłaty nazywa się mobbingiem ,o czym należy zawiadomić Inspekcję Pracy. Chętnie udostępnię potrzebne formularze .Proszę pokrzywdzonych o komentarze, chętnie pomogę bo uważam że nieuczciwych pracodawców trzeba tępić.

kotek

Nic sie nie zmieniło,kasy jak nie było tak nie ma.Jeszcze potrafią bezczelnie wydzwaniac po pracownikach którzy sie zwolnili i namawiają żeby wracać bo juz jest dobrze.Maja teraz na kogo zwalać i zasłaniaja sie tym ze to wszystko było Mańka wina.On był głupi ale caryca wcale nie jest od niego lepsza.

Janek

Jest coraz gorzej z płatnościami tel.nikt nie odbiera.

WEntyl

Locha przyjdzie i czas na ciebie.

Pedro

Jeśli sie komuś nie należały to odpuszcza a gdyby były dowody na zobowiązania firmy to na pewno nie odpuściłby !!

Bonus

ja sie zwolniłem i juz 2 lata czekam na tysiac euro.tam maja jedna zasade :zwalniasz sie to zapomnij o kasie.Oczywiscie nie tylko za ostatni miesiac tylko 2-3

Marta

@Witek, mógłbyś opowiedzieć coś więcej o samej pracy? Czy nadal jesteś zatrudniony w tej firmie? Może wiesz, z czego wynikają opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia? Zachęcam was do podzielenia się opiniami o tym pracodawcy, szczegółowe informacje przydadzą się potencjalnym kandydatom.

Igor

Jakie są powody tych opóźnień w wypłacie ?

Witek

Mamala wisi mi do tej pory od 4 lat prawie 5 tys euro kawał (usunięte przez administratora) reszta dziada ....

Marta

@ziko 40, czy kontaktowałeś się w tej sprawie z pracodawcą? Wiesz może, czy inne osoby także dotknęła taka sytuacja? Czy opóźnienia w wypłaci wynagrodzenia często zdarzają się w Welding? Co możesz napisać o pozostałych aspektach pracy w firmie?

ziko 40

Ja czekam na wypłatę drugi miesiąc

Administrator

Opinie pracowników poruszające kwestie związane z pracą w Welding Technology Sp. z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Michał

Jak jest w tej firmie dzwonili do mnie w sprawie spawania opekiemans?

anonymous
@Michał 14.03.2018 11:31

Możesz opowiedzieć o czym była dokładnie rozmowa?

Marta

@Michał, czy podczas kontaktu telefonicznego z Tobą, Welding Technology przedstawił Ci ewentualne warunki w oparciu, o które mógłbyś rozpocząć współpracę z tą firmą? Jeżeli tak, to mógłbyś pozostawić kilka informacji na ten temat na forum? Będą one ważne dla osób poszukujących aktualnie pracy.

Administrator

Są na forum jacyś aktualni pracownicy Welding Technology Sp. z o.o., którzy mogliby odpowiedzieć na pytania innych użytkowników na forum?

Antyziommamali

Nie polecam firmy. Pieniędzy nigdy na czas. Brak perspektyw - firma stoi w miejscu. Idąc tam podpisujesz nic nie znaczące straszaki. Nie polecam nikomu nawet najgorszemu wrogowi. Drugiej takiej firmy w Tarniwie nie ma.

Mark
@Antyziommamali 09.08.2017 18:33

A INFOSTER? Lepszy?

Zostaw opinię o Welding Technology Sp. z o.o. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Welding Technology Sp. z o.o.