Grape Up Sp. z o.o.

Białystok

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 44 ocen.

Opinie o Grape Up Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grape Up Sp. z o.o.

kolega
użytkownik zarejestrowany

A skąd takie informacje? , że nie szanują ludzi? wiem, że to całkiem dobra firma, wiesz to wszystko zależy od ludzi, na jakiego kierownika czy innego managera trafisz, tu czy w innej firmie, niestety firmę tworzą ludzie i współpraca z nimi buduje później opinie o firmie ..........

Nimaluger

Gdybyście zaczęli szanować ludzi, to ludzie waliliby do was drzwiami i oknami czy to na tego c++ czy Web developera.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@riki dlatego napisałam, że takie informacje mogą być pomocne. Niektórzy kierują się informacjami zawartymi na forum. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to firma Grape Up Sp. z o.o. właśnie rekrutuje na stanowisko C++ Software Engineer. Czy ktoś składa cv z was?

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@Robot jestem moderatorem forum GoWork.pl i jest po to, aby odnaleźć jak najwięcej informacji na temat pracy w firmie Grape Up Sp. z o.o. Czy pracujesz tutaj może? Jeśli ktoś jest zainteresowany to właśnie poszukują na stanowisko C++ Software Engineer. Może ktoś zastanawia się nad aplikowaniem?

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@Roger czy pracujesz w Grape Up Sp. z o.o.? Czy powiesz coś na temat warunków pracy w firmie? Jak Ci się pracuje w firmie? Każda informacja jest pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Robot
@Alicja 22.09.2017, 01:22
@Roger czy pracujesz w Grape Up Sp. z o.o.? Czy powiesz coś na temat warunków pracy w firmie? Jak Ci się pracuje w firmie? Każd...

Alicjo kim jesteś ? Bo Twoje pytania są (usunięte przez administratora).

riki
@Alicja 22.09.2017, 01:22
@Roger czy pracujesz w Grape Up Sp. z o.o.? Czy powiesz coś na temat warunków pracy w firmie? Jak Ci się pracuje w firmie? Każd...

@Alicjo, osoby zastanawiające się nad podjęciem pracy raczej nie podejmują takiej decyzji bazując na opiniach na gowork...;-) Nie mówię o zatrudnieniu tylko w tej firmie ale każdej innej. I jeszcze jedno : opinia to coś innego niż informacja....

Roger
użytkownik zarejestrowany

Nie ma ideałów, wszędzie są jakieś nieporozumienia, jak w życiu

kcin

Wszyscy programiści z jednego projektu uciekają z firmy. A "góra" nadal nadal nie rejestruje problemu. Składa obietnicę, następnie mówi "niestety zaszły pewne zmiany i nie możemy...". Zmiany? ciągłe zmiany. Szkoda to komentować, bo byłoby to tylko sypanie ( usunięte przez administratora ) Rozmawiam z kolegami z teamu, każdy mówi - szukam innej pracy, albo zaczynam chodzić na rozmowy a kasą tutaj mnie nikt nie zatrzyma. Nikt nie chce nikogo przenieść do innego projektu. Czasami taka sytuacja się zdarza, ale to trzeba rzucić papierami wtedy zaczyna się panika bo kolejny programista odchodzi. Chciałem zmienić projekt. Nie chcieliście. Rzucam papierami i nie chce waszej łaski. Dla potencjalnych kandydatów: Ludzie są ok. Projekty - większość też. Jest jeden i uwierz, że nie chcesz do niego trafić. Bo on kończy się tylko depresją, wypaleniem zawodowym, alkoholizmem i innym g*****!. Benefity - są standardowe - multi, owoce, luxmed.. ba nawet słodycze!

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@cinek czemu nie polecasz pracy w firmie Grape Up Sp. z o.o.? Czy nadgodziny są obowiązkowe i czy są płatne? @gęgał dlaczego według Ciebie nie warto pracować w firmie? Powiedz coś więcej na ten temat. Co najbardziej nie podoba Ci się w pracy?

Resorcik
użytkownik zarejestrowany

Czy jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? Nie ma idealnych firm tak jak nie ma takich ludzi, a wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Przy dobrych chęciach obu stron można wiele zrobić. Może z braku ludzi do pracy firmy zaczną podnosić zarobki?

cinek

NIE POLECAM FIRMY! To co sie tu dzieje to przekracza ludzkie pojecie! Ciagle tylko nadgodziny, ciagle krzywe spojrzenia! Nauczyc sie czegokowielk tez trudno jak co chwila ktos na ciebie naskakuje!

Robuś
użytkownik zarejestrowany

Java Cloud Developer w USA, taką ofertę namierzyłem ale sądzę, że to jest już temat nieaktualny? Jeśli ktoś wie proszę o info.

gęgał

@Alicja benefity są ale podstawowe, najczęściej spotykane: opieka medyczna, dofinansowanie multisportu i lekcji angielskiego, owoce. Nic czego by nie oferowały i inne firmy, a nawet mniej. Kosztem zdrowia psychicznego nie warto.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@Metobor to dobrze, że jesteś zadowolony. W komentarzu wspominasz m.in. o ciekawych benefitach. Jakie konkretnie oferuje Grape Up Sp. z o.o. swoim pracownikom? Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej.

Robuś
użytkownik zarejestrowany

Dla mnie Grape Up to bardzo dobre miejsce do pracy.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

Zauważyłam tutaj dwie sprzecznie opinie. @Alicja za największy plus uważa projekty, natomiast @Blah nie zgadza się z tym. Dlaczego można znaleźć tutaj tak dwie sprzeczne ze sobą oceny?

Metobor
@Alicja 30.05.2017, 15:16
Zauważyłam tutaj dwie sprzecznie opinie. @Alicja za największy plus uważa projekty, natomiast @Blah nie zgadza się z tym. Dlacz...

Moim zdaniem super firma, ciekawe projekty, ciagle ułatwienia dla pracowników, ciekawe benefity, jedynie zarobki mógłby być lepsze - ale miejmy nadzieję, ze niedługo będą ;) !

Stefek

Beznadziejne miejsce. Nadgodziny, problem z wypłacaniem nadgodzin, a odbierać nie ma kiedy. Nikt do pracy nie chce przyjść bo szukają łosiów za najniższą płacę ale doświadczenie wymagane. Nie polecam.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Grape Up to super firma specjalizują się w rozwoju produktów dla przedsiębiorstw i szybkiego budowania nowych aplikacji do kin.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@Agi dziękuję za ocenę. A co uważasz za największy plus pracy w Grape Up Sp. z o.o.?

Alicja
@Alicja 17.03.2017, 11:04
@Agi dziękuję za ocenę. A co uważasz za największy plus pracy w Grape Up Sp. z o.o.?

Za plus uważam organizację projektu. To jest dobry przykład dla osób, które nie mają doświadczenia.

Blah
@Alicja 24.03.2017, 09:12
Za plus uważam organizację projektu. To jest dobry przykład dla osób, które nie mają doświadczenia.

Z organizacją projektu nie zgodzę się. Liczne opóźnienia, jakoś na niskim poziomie, ciągłe wymuszanie nadgodzin to tylko czubek góry lodowej.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@tyrtyp, a możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Dlaczego tak uważasz?

Agi
@Alicja 14.03.2017, 08:47
@tyrtyp, a możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Dlaczego tak uważasz?

@Alicja za negatywne podejście do pracownika uznaję liczne problemy z komunikacją ze strony pracodawcy. Nieszczere podejście, ukrywanie informacji, rozmowy nie na poziomie, klapki na oczach przy zgłaszanych jakichkolwiek problemach, brak chęci rozwiązywania problemów.

tyrtyp

Jest taka kicha i masakra jakich dawno nie było, jeszcze rok temu firma była okay. Teraz jest tak źle, że nie mam słów nawet żeby to opisać. Proszę was jeśli myślicie nad pracą w tej firmie niech to będzie już totalna ostateczność, szkoda psychiki, szkoda zdrowia.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@Agi, dlaczego podejście do pracownika jest negatywne? Co masz na myśli?

Agi

Benefity standardowe, atmosfera w miarę ok, podejście do pracownika negatywne. Firma stricte nastawiona na (wy)zysk.

Czarek
użytkownik zarejestrowany

Fajna firma, czasami tak jest że nie wypali jakiś temat to nie dramat. Myślę, że ludzie są zbyt przewrażliwieni.

Mimik
użytkownik zarejestrowany

Pracuję w Grape Up już dość długo i mogę powiedzieć, że to super firma i trafiłem bardzo dobrze .Polecam

swing

@siwres pochwal się jakie są benefity u ciebie

mgm
@Siwres 20.01.2017, 09:54
- Tzw. "Trzynastka" w grudniu, - spore premie na koniec projektu, - raz na pół roku karty upominkowe - Empik/ Cin...

@siwres to czemu szukasz innej pracy skoro masz tak pięknie?

An
@Siwres 20.01.2017, 09:54
- Tzw. "Trzynastka" w grudniu, - spore premie na koniec projektu, - raz na pół roku karty upominkowe - Empik/ Cin...

Z tą trzynastka to jakos musialem przegapic, Chyba ze wyplacili Ci zalegle nadgodziny. - dofinansowanie wyjazdow wakacyjnych Bez komentarza

Tomtomtom

Firma beznadziejna na dłuższą metę. Nie da się psychicznie wytrzymać. Dla startujących nowicjuszy super.

siwres
@Tomtomtom 17.01.2017, 11:52
Firma beznadziejna na dłuższą metę. Nie da się psychicznie wytrzymać. Dla startujących nowicjuszy super....

Co masz na myśli pisząc "nie da się psychicznie wytrzymać?" Kilka tygodni temu, otrzymałem ofertę z firmy, finansowo była kiepska, ale usłyszałem, że firma ma ogrom benefitow no i na dokładkę praca jest bezstresowa w zgranym zespole. Kiedy zapytałem o benefity, uprzejma i bardzo ładna Pani nie potrafila mi wymienić nic poza: Multi sport, luxmed, owoce,kawa i wygodne stanowisko pracy. Nie no, fajnie. Wiadomo, że nie dla benefitow się pracuje, ale podawanie argumentu o extra benefitach poczym wymienienie niszowych benefitow, jest zabawne :) kiedy powiedziałem Pani jakie benefity mam w firmie sama zrozumiała, że nie ma się czym chwalić.

tomtomtom
@siwres 18.01.2017, 18:58
Co masz na myśli pisząc "nie da się psychicznie wytrzymać?" Kilka tygodni temu, otrzymałem ofertę z firmy, finans...

Co mam na myśli, to to że dosłownie psycha siada. Oczywiscie zależy to od zespolu do jakiego sie trafi. Akurat mi trafil sie paskudny. Ludzie dwulicowi, czas spedzaja glownie na przedstawianiu wspolpracownikow w zlym swietle. Nie żałuję zmiany na inną firmę ani trochę. A co do benefitów to tak, zgadzam się, można się uśmiać jak się słyszy o tych "mega wypasach" :]

Robuś
użytkownik zarejestrowany

Fajna firma tylko szkoda że nie ma nowych ofert pracy!!

Krys

1. Szybko zmieniające się projekty - nie ma nudy ! Dlaczego 90% osób tkwi w 1 projekcie od ponad 2 lat? 2. Dużo możliwości rozwoju - dzięki nowym projektom co chwila można się nauczyć czegoś nowego. Jak wyżej 3. Dużo benefitow - firma zdecydowanie wyróżnia się na rynku. Nie ma tu nic wyróżniającego, wręcz przeciwnie. Benefity podstawowe, takie jakie obecnie są najbardziej pospolite wśród bardzo wielu firm. 4. Dobre zarobki adekwatne do umiejętności. Po części jest to prawda, niestety nie u wszystkich pracowników 5. Częste podwyżki. Max 1 raz w roku. trochę ode mnie: ogólnie praca spoko, aczkolwiek nie na długo. Kasa i benefity to nie wszystko.

myk

1. Szybko zmieniające się projekty - nie ma nudy ! 2. Dużo możliwości rozwoju - dzięki nowym projektom co chwila można się nauczyć czegoś nowego. 3. Dużo benefitow - firma zdecydowanie wyróżnia się na rynku. 4. Dobre zarobki adekwatne do umiejętności. 5. Częste podwyżki. I wiele innych. Jest super. Polecam

sarcazm
@myk 02.01.2017, 01:52
1. Szybko zmieniające się projekty - nie ma nudy ! 2. Dużo możliwości rozwoju - dzięki nowym projektom co chwila można się na...

@myk wyczuwam 5 oznak sarkazmu i wiele innych, w Twojej wypowiedzi..

ByłyJanusz

JanuszSoft i tyle ...

Robs

W pełni potwierdzam słowa użytkownika pol. Jeszcze gorsze jest podejście szefostwa do pracownika np w czasie rozmów okresowych. Normalnie robią z człowieka idiotę i myślą, że wszystko jest ok. Kłamią na każdym kroku. Nawet na ostatnich targach pracy w ulotce mieli przekłamane informacje (chociażby na temat ilości pracowników). Wszystkie spotkania z zarządem i przemowy to kpina z pracowników. Zupełny brak szczerości, partnerstwa. Zdecydowanie najgorsza firma w jakiej byłem. Żałuję, że zmieniłem pracę na tę, teraz jakieś minimum muszę wytrzymać. Reklamują się benefitami itp, a która firma tego nie ma? Wszyscy teraz to mają. Benefity i podwyżki (które niby są) to jednak nie wszystko i naprawdę nie ma sensu zawracać sobie głowy tą firmą.

pol

Niestety w firmie panuje jeden wielki rozgardiasz. Jedyne wyjście aby wyrobić się z dotrzymaniem terminów to nadgodziny. I nie widać ich końca. Praca po 10 h to norma, z reguły wszyscy siedzą po 12-14 h (czasami nawet więcej). TL zmuszają do nadgodzin, nie można się wykręcić. Potrafią ściągnąć kogoś z L4, cofnąć dany wcześniej urlop. Przykre jest to, że poza pracą nie ma życia codziennego. Przychodzisz do pracy na 10, wychodzisz po 24. Jestem ciekaw ile ludzi zostanie w tej firmie po nowym roku. Wydaje mi się, że zarząd traktuje pracowników jak śmieci, którzy po prostu mają siedzieć i robić. Nie okazuje nawet odrobiny współczucia i zrozumienia, że może ktoś już nie da rady fizycznie. Odradzam tą firmę wszystkim. Sam też już długo nie popracuje. Zwijam się zaraz po nowym roku, czemu nie teraz? żeby nie pogrążać kolegów z zespołu.

zniesmaczony

Ja tam średnio wspominam firmę (szefostwo). Starałem się, zostawałem po godzinach. Pełna lojalność z mojej strony. Na końcu potraktowano mnie najgorzej w historii mojej kariery. Jednak to moja opinia. Spróbować warto.

nick

zależy co komu, ja tam nie narzekam - podwyżki są, tylko się o tym nie mówi.

ROBOT

JA tam od razu dostałem dużo.

Nick

Częste podwyżki to bzdura :P Od roku pensje są zamrożone.

bogi

Rekru wpsominam miło, niestety trochę długi czas odp. co prawda zmieścili się w obiecanych 2 tyg ale dwa dni wcześniej przyjąłem ofertę innej firmy. Dużo dobrego słyszałem o tej firmie od znajomych którzy tam pracują. Jedyny minus to taki że na początku dają marne grosze, ale po okresie próbnym ze dwa razy tyle I są częste podwyzki. Ten znajomy zaczął od ok. tysiąca z marnym doświadczeniem po dwóch latach ma 6.

niki

Jeśli chodzi o rekrutację to standardowo, rozmowa po Ang z hr, później techniczna z leadem I tyle.

niki

Jeśli chodzi o rekrutację to standardowo, rozmowa po Ang z hr, później techniczna z leadem I tyle.

tomi

Pracuję w Białymstoku już od jakiegoś czasu, atmosfera super, biuro ładne i czyste, elastyczne godziny pracy, na zarobki nie narzekam, dużo owoców, imprezy integracyjne.

Józik

na stronie znajdziecie wszystkie informacje: http://grapeup.com/careers/

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

wiem

Jak duże te wymagania?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ja

bonusy są, fajny zgrany zespół jest, integracje są i pozytywna atmosfera również - więc nie ma moim zdaniem na co narzekać :D A swoją drogą @ania Kraków czy Białystok?

ania
@ja 09.09.2016, 10:26
bonusy są, fajny zgrany zespół jest, integracje są i pozytywna atmosfera również - więc nie ma moim zdaniem na co narzekać :D...

Pisałam o Krakowie. W Białymstoku nie wiem jak jest, podobno lepiej.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ania

Bonusy? Dobry żart :] Atmosfera? Jeszcze lepszy żart :] No chyba że ktoś lubi jak mu sie noz wbija w plecy, no to wtedy spoko

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

wiem

To skąd tyle (połowa) nieprzychylnych komentarzy? Pytam bez złośliwości.

PS
@wiem 08.09.2016, 14:15
To skąd tyle (połowa) nieprzychylnych komentarzy? Pytam bez złośliwości.

Zadowolony klient podzieli się swoimi pozytywnymi odczuciami z 3 osobami, a niezaddowolony opowie o tym aż 11-stu osobom. I nieważne klient czy pracownik – ta zasada działa w ten sam sposób.

wiem

Czy coś się zmieniło/zmienia w firmie? Chodzi mi o Kraków. Jak z atmosferą w pracy?

wiem
@aaaa 07.09.2016, 18:41
tak, oddział w Krakowie.

Z relacji wydaje się, że niby wszystko w porządku: pensje, dodatki, elastyczne godziny. Widzę jednak, iż negatywne opinie powtarzają się. Może to my programiści jesteśmy zbyt wybredni ;)

ktoś
@aaaa 05.09.2016, 08:08
Nic sie nie zmienia. Jak bylo tak jest. Gora zapatrzona w swoj zidealizowany obraz nie dopuszcza w ogole mysli ze cos jest nie...

Na zdjęciach na facebooku wszyscy pracownicy wydają się zadowoleni:)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Nick

@liczi: Można przychodzić od 8 do 11, pracujesz 8 godzin od godziny, o której przyszedłeś. Biuro jest otwarte do ostatniego pracownika.

jolo

@grape_najgorsza_firma widocznie pisałeś coś niezgodnego z regulaminem - bo z tego co widzę nie mają założonego konta więc musiałeś podpaść moderatorowi GW :P Jeżeli chodzi o godziny pracy, to pracuje w Grape Up od dłuższego czasu i nigdy nie było sytuacji żeby ktoś miał pretensję czy problemy z tym że pracownik przychodzi wcześniej lub później więc nie za bardzo rozumiem o czym piszesz ;/ wyjątkiem są osoby współpracujące z USA (które wcześniej wiedzą w jakich godzinach będą pracowały) - no bo trochę trudno byłoby się dogadać z kimś o 6 czy 7 rano jego czasu :D

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

grape_najgorsza_firma

Niektórzy pracownicy zdecydowanie wolą przychodzić na późniejsze godziny, co jest kwestią np ich wygody, możliwości, dostępności. Powody są różne. A ogólnie firma woli pracowników przychodzących na późniejsze godziny ze względu na współpracę w międzynarodowym środowisku i pokrywanie się godzin pracy. Ten argument jak najbardziej ma sens, jednak firma nie powinna zmuszać do późniejszych godzin pracy i okazywać niezadowolenia w momencie gdy reklamują o oferowaniu flexible hours.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

grape_najgorsza_firma

No niestety nie ma mojej opinii. Co więcej ta, którą dodałem wczoraj również została usunięta. Co do elastyczności godzin pracy, to zależy też trochę od stanowiska. Teoretycznie rozpoczynanie pracy między 8 a 11. W praktyce, jeśli chcesz zaczynać pracę wcześniej (8), to licz się z tym, że osoby zaczynające pracę o 10-11 nie będą respektować tego, że kończysz o 16. Dodatkowo jest to nie mile widziane. Wielokrotnie spotkałem się z sytuacjami, gdy poszczególni pracownicy podkreślali, że oni to siedzą do późniejszych godzin (tak, ale zaczynają również parę godzin później...). Zdarzyła się też sytuacja, gdy firma narzuciła poszczególnym pracownikom godziny pracy późniejsze.

Zostaw opinię o Grape Up Sp. z o.o. - Białystok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grape Up Sp. z o.o.