Zdecydowali się przyjąć konstruktora? Co to kilka dni temu było ogłoszenie. Gdzie do zarobienia ponoć 7 000 – 11 500 zł
brutto / mies. + umowa o pracę...
Pracownik JKN
20.03.2026 13:32
Firma nie dotrzymujaca obietnic, wypłaty nie w terminie "zaliczkowe" pracownic którzy sie zwolnili nie otrzymali wynagrodzenia w ogóle
Przemek
29.07.2026 13:05
skąd taki problem z tymi wypłatami? No i daj znać czy to aktualne, bo moze to jakieś przejściowe problemy były
Królowa
27.08.2026 12:10
Dziwne to, co piszesz. Przecież każdy pracodawca wie, że takie postępowanie grozi pozwem ze strony pracownika. Myślę, że pracodawca nie posuwał by się do takiej lekkomyślności.
Przychody i zysk Lin Tech
422,7 tys
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
21.08.2026 11:13
Olek
22.08.2026 15:59
Myślenie życzeniowe... Szukali ostatnio spawacza za 6 000 – 8 000 zł brutto oraz konstruktora za 7 000 – 11 500 zł brutto. Wyjaśnisz czemu życzysz firmie upadku, co się między Tobą, a Lin Tech-em wydarzyło?
LIN-TECH - firma rokująca z nieograniczonymi możliwościami.
PRODUKCJA
świetni panowie z niewykorzystanym potencjałem. Potrzebują zainteresowania, wsparcia i kontroli.
@Darek - jesteś dobrym kolegą ale załoga potrzebuje szefa.
BIURO
@Rafał - osobowość
@Marcin C. - pragmatyzm w połączeniu z inteligencją.
Reszta - bez kompetencji i ambicji.
PREZES - Piotruś Pan
Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna w Lin-Tech Sp. z o.o.? Co poradzicie osobie poszukującej tam pracy? Na GoWork.pl pojawiło się 13 września kilka ogłoszeń.
Lin Tech Sp. z o.o.
27.10.2021 09:09
Rozmowa rekrutacyjna odbywa się zazwyczaj bezpośrednio z potencjalnym przyszłym przełożonym (w zależności od stanowiska, o które ubiega się kandydat). Staramy się, aby przebiegała ona w przyjemnej atmosferze, a osoba zaproszona na spotkanie mogła swobodnie opowiedzieć o swoich umiejętnościach i doświadczeniu.
08.06.2021 13:15
Na jakie wsparcie w Lin-Tech Sp. z o.o. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
Lin Tech Sp. z o.o.
09.07.2021 09:44
Kobieta spodziewająca się dziecka chroniona jest przepisami prawa pracy, które dokładnie określają obowiązki pracodawcy i sposób postępowania w określonych sytuacjach. Firma LIN-TECH stosuje się do tych wytycznych i zapewnia kobietom w ciąży szczególną opiekę.
Wywiadu udzielił/aMarcin Linke
24.06.2021 15:37
Lin-Tech świadczy usługi budowy maszyn i urządzeń dla przemysłu motoryzacyjnego już od 2006 roku. Jak wyglądał Państwa rozwój od tamtej pory?
Na początku nasza firma skupiała się głównie na budowie prostych urządzeń i konstrukcji. Z upływem czasu dzięki pracy, zaangażowaniu i ciągłemu rozwojowi całego zespołu udało nam się stopniowo przejść do realizacji coraz bardziej zaawansowanych technicznie i technologicznie projektów. Każde kolejne zlecenie jest zazwyczaj bardziej wymagające od poprzednich, dzięki czemu nie zatrzymujemy się i możemy rozwijać się na różnych płaszczyznach, czerpiąc przy tym satysfakcję i zyskując tak cenne dla wszystkich doświadczenie.
Jaka jest specyfika Państwa branży? Jak Państwo pracują?
Nasza branża jest bardzo zróżnicowana, a prace, które wykonujemy, zależą od konkretnego zlecenia. Wykorzystujemy możliwości, jakie daje nam nasz sprzęt i ludzie, których zatrudniamy. Nasza kadra kierownicza zawsze stara się sprostać wymaganiom Kontrahentów i Klientów, dostosowując cały proces realizacji zlecenia do bieżącej sytuacji i okoliczności.
Specjalizują się Państwo w projektowaniu w branży projektowania i tworzenia nietypowych urządzeń mechatronicznych. Jak wygląda taki proces?
Cały proces zaczyna się od przedstawienia przez Klienta jego potrzeb i oczekiwań względem danego rozwiązania. Na podstawie ustalonych wytycznych nasi konstruktorzy we współpracy z automatykami wykonują projekt urządzenia, który na różnych etapach konsultowany jest z Klientem. Jeśli zajdzie taka potrzeba, wprowadzane są ewentualne poprawki lub zmiany. Gdy Klient zatwierdzi dany projekt, jest on realizowany we współpracy z naszym warsztatem.
Trzon zespołu Państwa firmy tworzą absolwenci jednej z najlepszych uczelni technicznych w Polsce - Politechniki Poznańskiej. Czy był to celowy zabieg, czy zbieg okoliczności?
Z jednej strony był to celowy zabieg, a z drugiej naturalna sytuacja. Nasza firma mieści się w miejscowości pod Poznaniem, więc gdy poszukiwaliśmy Kandydatów, którzy ukończyli konkretne kierunki studiów (dostępne na niewielu uczelniach w Polsce), zgłaszały się do nas osoby mieszkające w okolicy, dla których najlepszym wyborem (pod względem poziomu nauczania i lokalizacji) była właśnie Politechnika Poznańska.
Jakiego rodzaju specjalistów Lin-Tech poszukuje najbardziej?
Zatrudniamy głównie ślusarzy, spawaczy, montażystów i konstruktorów - są to stanowiska, na które najczęściej przeprowadzamy rekrutacje.
Czy aplikacje mogą składać wyłącznie osoby, które już posiadają wcześniejsze doświadczenia zawodowe?
W zamieszczanych przez nas ogłoszeniach o pracę każdorazowo wyszczególniamy, czy wymagane jest doświadczenie na danym stanowisku, czy wystarczy wykształcenie lub konkretne umiejętności. Wszystko zależy od okoliczności i danego stanowiska.
Jakie umiejętności należy posiadać, aby zostać pracownikiem Lin-Techu?
Przede wszystkim zwracamy uwagę na zmysł techniczny i umiejętność wizualizacji tego, co jest przedstawione na rysunku. Oprócz tego należy posiadać zdolności manualne i motywację do pracy.
Co oferują Państwo potencjalnym kandydatom i pracownikom?
Osobom, z którymi decydujemy się podjąć współpracę, zapewniamy przede wszystkim stabilne zatrudnienie - oczywiście w oparciu o umowę o pracę, co, naszym zdaniem, powinno być podstawą w każdej firmie. Oprócz tego oferujemy możliwość dołączenia do grupowego ubezpieczenia na życie, realizujemy także dopłaty do prywatnej opieki medycznej i kart Multisport.
Jak przebiega proces rekrutacyjny w firmie Lin-Tech?
Pierwszym etapem rekrutacji jest publikacja ogłoszenia o pracę. Po upłynięciu założonego wcześniej czasu następuje selekcja nadesłanych aplikacji. Po wybraniu potencjalnych Pracowników kontaktujemy się z Kandydatami telefonicznie i wspólnie ustalamy dogodny dla obu stron termin rozmowy rekrutacyjnej, która odbywa się w siedzibie naszej firmy. W zależności od konkretnego stanowiska, rozmowę kwalifikacyjną przeprowadza zazwyczaj bezpośredni przełożony Kandydata. Po przeprowadzeniu wszystkich zaplanowanych rozmów rekrutacyjnych wybierana jest osoba, która w największym stopniu spełnia warunki zatrudnienia. Jest ona zapraszana na okres próbny do pracy w naszej firmie. Po tym okresie podejmowana jest decyzja o stałym zatrudnieniu. Pracownik naszej firmy kontaktuje się także z pozostałymi Kandydatami zaproszonymi na rozmowy w celu poinformowania ich o wyniku rekrutacji.
Jakie jeszcze umiejętności, poza kwalifikacjami zawodowymi, liczą się w Państwa firmie?
Z pewnością chęci do pracy i pozytywne nastawienie. Oprócz tego kreatywność, umiejętność radzenia sobie w nieprzewidzianych sytuacjach oraz otwartość na współpracę.
Czy poza godzinami pracy próbują Państwo integrować swój zespół? Jak oceniają Państwo atmosferę w Lin-Tech?
Wspólnie z Pracownikami organizujemy wyjścia integracyjne, a raz w roku, w okresie przedświątecznym, spotykamy się wszyscy przy wigilijnym stole, aby uczcić i spędzić wspólnie ten szczególny czas.
Co jest największą korzyścią, jaką pracownicy Lin-Tech wynoszą z pracy w firmie?
Każdy Pracownik z pewnością czerpie ze swojej pracy w naszej firmie wiele korzyści, ale są one różne u każdego z nich. Dla jednej osoby najważniejsze będzie wynagrodzenie, dla innej dogodne godziny pracy i atmosfera, a dla kolejnej - praca w swoim zawodzie i rozwój. Jesteśmy otwarci na dialog z Pracownikami, staramy się dostosowywać do Ich potrzeb i na bieżąco rozwiązywać pojawiające się problemy.
20.01.2020 12:36
Jak długo czekaliście na odzew z Lin-Tech Sp. z o.o.? Oddzwaniają zawsze?
Zainteresowany
19.02.2020 15:10
Wysłałem CV na drugi dzień telefon, kolejnego dnia rozmowa kwalifikacyjna ;)
BYŁY PRACOWNIK
28.12.2018 20:50
NIE polecam ,notoryczna wymiana pracowników biurowych ,poszukiwania kierownika warsztatu (ciągle)
nikt nie może opanować stada nierobów ,które siedzi na warsztacie i nic nie robi (kompletne obiboki )
poziom wykonania taki ,że czterolatek lepiej zrobi zlecenie .Poprawki poprawek ,poprawek poprawki .
Ogólnie wielka patologia !!!!!!
D R A M A T !!!
były pracownik
02.01.2019 21:52
Nie ma rekrutacji, bo jest obecnie kierownik ,wybrany z grona pracowników
22.01.2018 15:04
agroljk
22.01.2018 15:16
TO JAKIŚ CUD ,ŻE COŚ TAKIEGO ISTNIEJE, W DZISIEJSZYM KAPITALISTYCZNYM ŚWIECIE/ FACHOWCY TYPU :ZIEMIA,ŁOPATA ,POWIETRZE !!!
23.02.2018 14:56
Staram się o pracę w tej firmie. Proszę o wskazówki
20.04.2017 20:26
Szef stracił chyba kontakt z rzeczywistością... Tym razem na serio.
Właśnie otworzył sobie pod kórnikiem warsztat remontujacy i sprzedający za grube pieniądze samochody zabytkowe. Na stronie www nowej firmy podaje się za mecenasa i kolekcjonera sztuki...
Lintech chyba go znudził bo ciągle trzeba się użerać z tymi robolami, nic nie jest w terminie, ciagłe rotację ludzi, wtopy na każdym projekcie ( głównie budowlanym - dzień dobry panie Darku), itp.
Kto ci szefie kupi za takie pieniądze auto zabytkowe jak w tym kraju większość jeździ zabytkowymi golfami III za 5 tys zł....
Poznaniak
15.08.2017 14:09
To że ty jeździsz golfem kolegi to twój problem, jak możesz tak obrażać ludzi, którzy mają pomysł na swoje życie.? Na stówkę masz kompleks swojego istnienia i brak pomysłu godnego egzystowania ale jest na to sposób, zmień swoje życie. Pobież odpowiednie dokumenty, załóż działalność, kup narzędzia, szukaj klientów i stań się biznesmenem. Miej jaja a nie tylko (usunięte przez administratora) br />
Zadowolony pracownik
08.12.2016 17:40
Pracuję w tej firmie już kilka lat i jestem zadowolony zarówno ze swoich zarobków jak i atmosfery panującej w firmie. Wiadomo, zdarzają się czasami jakieś problemy, ale gdzie ich nie ma?! Firma zatrudnia pracowników na umowę o pracę, nie jakieś śmieciówki. Większość pracowników pracuje tutaj już kilka lat więc o czymś to świadczy. Każdy ma prawo do swojej opinii. Ja ją polecam. Firma cały czas się rozwija, zdobywa nowych klientów, a przede wszystkim daje zarobić.
Kadrowa z Lintech
22.11.2016 23:23
Były kierownik warsztatu zarabiał 4,5 tys na rękę, były kierownik budowy 3,8 tys na rękę, były inż budowy 2,5 tys na rękę.
Wszyscy oni się pozwalniali i poszli do innych firm.
Rysiu z krainy Lin-Tech
18.10.2016 21:44
Również nie polecam tej firmy. Mają tylko 1 klienta - dużą niemiecką firmą a to przez to że współwłaściciel robił tam kiedyś na lince.
Oddział budowlany to istna porażka. Jak drugi współwłaściciel jedzie do inwestora zastępczego to sobie z niego ubaw robią itp.
Obaj współwłaściciele są totalnie oderwani od rzeczywistości i chyba myślą że korporację prowadzą.
Na co dzień duża patologia np. kierowca zwalnia pracowników biurowych, warsztat nic nie wyprodukuje w terminie. Itp. Ogólnie ciężkie warunki pracy do tego mają słabych podwykonawców. Unikajcie!
lin-tech
14.07.2016 12:42
nie polecam. obiecują złote góry a potem oszukują na wynagrodzeniu i umowie. Średni okres pracy na stanowiskach biurowych 5-6 miesięcy i ludzie odchodzą do normalnych firm. Właściciel zachowuje się jak by był oderwany od rzeczywistości i prowadził 5 osobowa ,,ekipę budowlaną" a przez kulturę nie wspomnę o poziomie kompetencji ,widać to po strukturze kadrowej .szkoda czasu.
admin
21.08.2015 07:29
Wiesz coś ciekawego o firmie Lin-Tech Sp. z o.o.? Dodaj komentarz na forum. Od twojej opinii może zależeć czyjaś kariera.
Zostaw merytoryczną opinię o Lin Tech Sp. z o.o.