Pomorski Dom Finansowy Krzysztof Żołnieruk

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 288 ocen.

Opinie o Pomorski Dom Finansowy Krzysztof Żołnieruk

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pomorski Dom Finansowy Krzysztof Żołnieruk

Weronika

@Już tam nie pracuję... jasne rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Czyli jak się jest pracowitym to raczej nie powinno się narzekać na pracodawcę jakim jest firma Pomorski Dom Finansowy Krzysztof Żołnieruk, bo zostanie się docenionym?

Weronika

@Już tam nie pracuję... widzę, że bardzo byłaś zadowolona z pracy w Pomorskim Domu Finansowym Krzysztof Żołnieruk. Czemu zatem już nie pracujesz w tej firmie? @były pracownik nie jestem zainteresowana pracą, bo jestem moderatorem forum Gowork.pl i chcę pomóc Wam w znalezieniu informacji i rozwoju dyskusji na forum.

Już tam nie pracuję...
@Weronika 06.02.2018 10:09

Sytuacja rodzinna zmusiła mnie do odejścia z pracy. Szczerze polecam ! Wystarczy dać coś od siebie - chęci do pracy, aby później być docenionym.

Weronika

@pracownik ta krytyka przełożonej w Pomorskim Domu Finansowy m Krzysztof Żołnieruk dotyczyła tylko Twojej osoby, czy też inne osoby tego doświadczyły. Jesteś pewna, że nie chodziło o poziom Twojej pracy? Może faktycznie czegoś w niej brakowało?

Już tam nie pracuję...

Na początku was zaskoczę, bo nie pisze to pupil  tylko zwykły pracownik, dla którego zawsze liczyła się tylko praca i płaca  Pracowałam w tej firmie kilka lat. Najlepszy Szef jakiego spotkałam na swojej drodze, który nigdy nie przekroczył żadnej dozwolonej granicy! Zawsze na szkoleniach zapewniał najlepszy hotel w mieście, jak nie z widokiem na morze to pięciogwiazdkowy loft w Suwałkach. Pamiętał zawsze o urodzinach! Święta, to też był magiczny czas  Zasady są wszędzie, bez nich firma już dawno by nie istniała, zaś zwykła szczerość pozwalała na dzień wolnego – opieki nad dzieckiem czy zwykłe przeziębienie. Wymagania swoją drogą firma też ma. Przede wszystkim parcie na naukę, ale to chyba normalne, przecież to praca w Banku, a nie zabawa. Ponadto w żadnej firmie nie miałam takiej szansy rozwoju jak w TPDF! W żadnej nie czułam się bardziej doceniana niż tam! Nie zgadzam się z żadna negatywna opinia na temat firmy, ani p. Krzysztofa.

pracownik
@Już tam nie pracuję... 01.02.2018 19:12

@juztamniepracuje powiedz mi proszę jaką miałaś tam szansę rozwoju? Na jakim byłaś stanowisku? Z tego co wiem to najwyższe stanowisku jakie jest w PDF to Kierownik Placówki Partnerskiej a jak przyszłaś do pracy to zapewne te stanowisko było już zajęte, a jak otrzymałaś tę szansę rozwoju to zrezygnowałaś z tak fascynującej pracy? Z tego co się orientuję to kodeks pracy mówi o 26dniach urlopu, więc jakoś ciężko mi uwieżyć, że PDF dawał wiecej dni urlopu (no chyba że posiadał wewnętrzną ustawę osoby które pracują wiedzą o co chodzi). Jakby było tak pięknie i kolorowo w PDF jak piszesz to ludzie chcieliby z chęcią tam pracować i nikt by nie rezygnował z tak dobrej i wspaniałej pracy - a ogłoszenia, które cały czas się pojawiają mówią same za siebie. Pracowałam w PDF i jakoś tak pięknie i różowo nie było. Cały czas krytyka Ireny i te jej opowiadania jak to trzeba dobrze obsłużyć klienta - mimo, że sama nie potrafi rozmawiać z klientem. Nic wielkiej damie nie odpowiadało nigdy - gwiazda z wioski, która się wybiła .... nie polecam pracy w PDF. Wiem, że w każdej pracy trzeba wykazać i pracować a nie tylko siedzieć i ładnie wyglądać, ale PDF to kompletna porażka.

pracownik

Wiecie co żeby ten pracodawca był taki super i dobry do nie byłoby aż takiej rotacji. Kto może pisać te dobre wypowiedzi?? Oczywiście największe pupile. Każdy wiec że Ireny pupilem jest Kinga z Wejcherowa, a Krzysztofa Paulina z Suwałk. I nie ważne co by dziewczyny robiły - one są the best. Plany oczywiście w pierwszej kolejności one musiały mieć wyrobione (tak tak nawet dochodziło do tego że zabierały klientów innym dziewczynom). Inne dziewczyny mogły tylko pomarzyć o premii. Okrea próbny - oczywiści że trzeba się uczyć i dużo dać od siebie, ale jak brakuje pracowników to wszystko jest na tempo (nauki od groma - najlepiej żebyś umiała na wczoraj - mimo, że nie byłaś na szkoleniu to w pracy nie można się tym zająć, bo już od drugiego dnia walisz telemarketing. Dostajesz telefon, skrypt do rozmowy i bazę i dajesz ile możesz (50 telefonów to minumum oczywiście skutecznych). Po takim dniu gdy robisz za telemarketera głowa Ci boli jak diabli i w domu czeka Cie nauka, bo któryś z pupilków będzie Cie przepytywać. Oczywiście pupilki są non stop na telefonie z Ireną i Szefem i nie daj Boże coś powiesz nie tak - to dziękują Tobie za współpracę. To że każdy chce być dobrze obsłużony to okej - ale czy każda dziewczyna pracująca w PDF ma wyglądać jakby skończyła pracę nocną i przyszła na drugą zmianę - te krótkie spódniczki,dekoldy i czerowne usta -Szef tak lubi i tak trzeba. Dziwię się osobą które tam pracują. Ilość ogłoszeń świadczy tylko o jednym. Żeby była to firma w porządku to nie byłoby takiej migracji. Można popatrzeć jak jest w innym bankach - ludzie pracują bo kilkanaście/kilkadziesiąt lat a tu.... Byłam pracownikiem i wiem bardzo dużo na różne tematy - co tam się dzieje od środka. Z czystym sumieniem nie polecam podejmować pracy właśnie w tej firmie - nie zostaniesz doceniony tylko zdeptany jak śmieć. Pozdrawiam

Były pracownik
@pracownik 31.01.2018 16:53

pracownik o 16:53 zamiast pracować zajmuje się nie pracą :) "Wejherowa " i inne błędy słowne i literowe ... i Ty tam jeszcze pracujesz? Kogo oni tam zatrudniają .... masakra :)

Weronika

@AlealeX myślę, że słusznie ujęłaś to, że często początki w nowej pracy są ciężkie. Ale skoro w Pomorskim Domu Finansowym Krzysztof Żołnieruk można liczyć na wsparcie, pomoc i szybkie wdrożenie to na pewno te okres jest potem już mniej stresujący.

były pracownik
@Weronika 31.01.2018 08:57

Weronika ty już prawie rok się wypytujesz o opinie to dlaczego nie spróbujesz ??

AlealeX

Tak czytając tę wszystkie opinie postanowiłam wyrazić swoją. Firma rzetelna. Wynagrodzenie na czas, przełożeni służący pomocą o każdej porze dnia, chcesz szkolenie ? Wystarczy słowo. Co jest faktem firma stawia duży nacisk na profesjonalną obsługę klienta a nauki jest dużo , ale pomyślnie czy Wy wybierając się do banku czy urzędy nie chcecie zostać obsłużeni miło i rzetelnie ? Praca z planami ale gdzie ich nie ma ? Praca dla osób które chcą się doskonalić i pracować a nie przychodzić do pracy. Odnosząc się jeszcze do wspomnianych " nowych osób " W każdej firmie początki są ciężkie. Trzeba zagrać się z zespołem który już ze sobą współpracuje. Jeżeli chodzi o mój okres próbny to był ciężki bo jest to ogrom wiedzy wlany do głowy w krótkim czasie ale pomocy i atmosfery nigdzie nie zaznałam lepszej. A jeżeli ktoś ma niską samoocenę i wyniesienie śmieci podczas gdy panie starsze stażem kończą dzień ( raporty których Ty jeszcze robić nie możesz) to jest duży problem to firma na to nic nie poradzi.

Weronika

@anonymous czyli każda odmowa pracowania nadgodzin kończyła się zwolnieniem? Twoje koleżanki również zostały zwolnione przez to, że nie chciały zostać dłużej w pracy w Pomorskim Domu Finansowym Krzysztof Żołnieruk?

Weronika

@anonymous dziękuję za wyjaśnienie tej sytuacji. Ale nadal jest pewna kwestia do wyjaśnienia. Skoro wiedziałyście, że nadgodziny są niepłatne to czemu zgadzałyście się na takie warunki pracy w Pomorskim Domu Finansowym Krzysztof Żołnieruk? @były pracownik czyli co się działo jak ktoś założył niebieską koszulę? Kazano mu się przebrać? Czy kolor biały czy błękitny to nie są kolory ubrań biznesowych i każdy się tak ubiera np. w finansach?

anonymous
@Weronika 04.01.2018 14:38

No właśnie się nie zgadzalysmy, a że to nie podobało się pani kierowniczce to już tam nie pracuje ;)

Weronika

@anonymous przypominam, że to miejsce do pisania opinii o pracodawcach, a nie ich pracownikach. A możesz napisać jak wyglądały takie szkolenia? Czy codziennie mieliście szkolenie? Z czego się odbywało? Oczywiście jest też tutaj racja w tym, że osoba szkoląca też zostawała po godzinach i to powinno wykluczyć działanie na złość, bo sama musiała dłużej pracować. Dlatego są to dwie rożne kwestie na temat pracy w Pomorskim Domu Finansowym Krzysztof Żołnieruk, które warto byłoby ujednolicić, bo ze sprzecznych opinii ciężko wyciągnąć wnioski. Ktoś chce się jeszcze wypowiedzieć?

anonymous
@Weronika 12.12.2017 15:20

Jasne. Szkolenia się odbywały zawsze wtedy, gdy była kierowniczka Kinga, a ta przychodziła prawie codziennie na koniec pracy. Jak tylko zamykalismy placówkę o 17, ta kazała nam opowiadać co robiliśmy przez cały dzień, pokazywać telefon ile wykonaliśmy telefonów aby ludzi przyciągnąć do placówki (oczywiście z olx), kazała opowiadać jakie ludzie zadawali pytania, z czym nie znaliśmy odpowiedzi. Następnie zadawala nam pracę domowe do odrobienia. Np "przypomnij sobie standardy obsługi klienta", i bardzo dokładnie z tego pytała. Takie odpytywanie trwało godzine, półtorej. Jak jedna dziewczyna odważyła się spytać czy będzie miała za to zapłacone, przebezczelna Pani Kinga zaczęła się z niej śmiać i od razu wykręcila numer do Pani Ireny, w celu wysmiania, że ktoś raczył się zapytać o kasę za nadgodziny. Generalnie sytuacja dla dziewczyny była bardzo upokarzajaca, a sama Pani Kinga stosowała po tym na niej typowy mobbing. Pamiętam nawet sytuację, jak dziewczyny mówiły, że nie mogą zostać to Pani Kinga rzucał teksty "a co masz takiego do robienia? A czemu ty niby nie możesz zostać? A to kino jest takie ważne?" Jakies jeszcze pytania? Chętnie odpowiem.

były pracownik
@anonymous 14.12.2017 17:55

W Suwałkach sutuacja byla taka sama. Paulina kierowniczka jak kogoś nie lubiła jechała po tej osobie. ciągle rozkazy zrób mi herbata wynieś po mnie filiżankę. zmyj moja filiżankę. kiedyś ktoś się przeciwstawił więc podała odpowiedź że jest się najmłodsza stażem więc jesteś od wnoszenia sieci i tego typu że musisz zasłużyć na lepsze traktowanie. Paulina ok jako kierownik wymagała ciągłego uczenia się Ale w tak chamski sposób. jak miała przyjechać irena to dzień się zamienił się w koszmar. wszystkie dziewczyny siedziały jak na szpilkach i baly się ruszyć. a komentarz że strony Ireny masz nieodpowiedni kolor szminki. masz za slaby makijaż wygladasz nijak. Paulina jak lubila kogos to mozna bylo pracowac a jak nie to robiła wszystko aby Cię ponizyc. dziewczyny mogły rozmawiać między sobą ale nowym nie pozwoliła się odezwać. ciągle siedzenie i nękanie klientów telefonami i na koniec dnia spowiedź. PANI KIEROWNIK I INNE OSOBY MOGŁY NOSIĆ NP KOSZULĘ BŁĘKITNE ALE KTOŚ INNY MUSIAŁ SOBIE ZASŁUŻYĆ.

Opinia

Siedząc i czytając te ostatnie opinie to aż śmiać mi się chce. Czy Panie - Ali i Pozdrawiam Agnes - zastanowiły się co piszą? Czy ten "prezent świąteczny" tak zwana koperta była dana zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy? Czy podatek od "premii świątecznej" był odprowadzony? Zapewne nie i właśnie w tej chwili postawiłyście PDF w jakim świetle??!! Daje premie pod biurkiem :) Dobre to - udało to się Wam :) A można też zgłosić to sprawę do Urzędu Skarbowego oraz PIP-u :) A te Urzędy z miłą chęcią tym się zajmą :) Czy było to mądre posunięcie - uważam, że nie. A te "najlepsze" opinie to każdy pracownik PDF-u wie dokładnie kto pisze - największy pupilek Szefa oraz największy pupilek Dyrektorki :) Pozdrawiam wszystkich pracowników PDF :)

dziewczyna
@Opinia 12.12.2017 20:51

Oczywiście pracowałaś w księgowości PDF i zajmowałaś się przelewami podatków rozumiem......

Opinia
@dziewczyna 13.12.2017 16:29

@dziewczyno nie broń tak bo nie warto. Wiem co mówię i wiem jak było. Mało opłacalne by było to dla PDFu. Nie pogrążaj gorzej tej firmy

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Pracodawca zawsze może wysłać na szkolenie płatne albo wymagać doświadczenia od kandydata do pracy zamiast poświęcać czas i inwestować w szkolenie kogoś zupełnie "zielonego". Szkolenie kosztuje, osoba szkoląca też poświęca swój czas. Za pracę w nadgodzinach jeśli już coś takiego ma miejsce udzielany jest dzień wolny.

PDF

To prawda co piszą osoby, które piszą na temat zostawania po godzinach. Jak już miało być "szkolenie" (tak naprawdę, to nawet obok szkolenia to nie było) to trzeba było zostać po godzinach bo Irena sobie tego chciała. Nie ważne, że masz inne plany - PDF na pierwszym miejscu. Zero szacunku do pracowników - oczywiście każdy na swojego pupilka który donosi na każdym kroku, ale nie za darmo -dobrą kasę dostaje za to. Praca porażka - tylko dla zdesperowanych!!!! Pozdrawiam

Weronika

@M to skoro występują takie sytuacje w Pomorskim Domu Finansowym Krzysztof Żołnieruk to czemu żadna z pracownic nigdy nic z tym nie zrobiła? Czy komuś wyżej próbowaliście to zgłaszać? Może czas najwyższy rozwiązać tą sytuację.

Weronika

@za mobbing w pracy, czyli w Pomorskim Domu Finansowym Krzysztof Żołnieruk występowało poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Bo to właśnie definiuje mobbing. Czy na pewno sytuacje w firmie obejmują wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości.

Weronika

Jak oceniacie pracę w Pomorski Dom Finansowy Krzysztof Żołnieruk? Spełniła Wasze oczekiwania, jakie widzicie plusy?

Aleksandra J

Nie wiem kto pisze negatywne opinie na temat tej firmy. Musi to być osoba o mocno rozwiniętej wyobrazni, szkoda że używa jej w tak mało konstruktywny sposób. Ja wypowiem się już jako były pracownik - zrezygnowałam z pracy ze względów osobistych. Do sedna: bardzo dawno nie spotkałam się z tak otwartymi, sympatycznymi i zarazem profesjonalnymi ludzmi. Mogłam liczyć na wsparcie formalne, merytoryczne ale również "czysto ludzkie". Każdą z osób poznaną w tej firmie będę zawsze ciepło wspominać. Sam Szef - Pan Krzysztof Żołnieruk - jest osobą posiadającą wielką klasę, dbającą o swoich pracowników - nieczęsto się teraz spotyka takich pracodawców. Jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany pracą, osiąganiem celów oraz rozwojem to jest odpowiednie dla tej osoby miejsce. Fałszywej krytyki ze strony osób, którym brakuje nawet odwagi cywilnej by wziąć odpowiedzialność za swoje słowa - nie radzę przyjmować do siebie. Nikt normalny nie ma czasu ani chęci na bezpodstawne oczernianie innych ludzi, proszę o tym pamiętać. Pozdrawiam serdecznie cały Pomorski Dom Finansowy!

Dorota

Nie bede sie rozpisywac ale lacznie z TRICITY I PDF peacowalam 11 lat, I niezmiernie dziwia mnie te wypowiedzi . Pracowalam uczciwie I to doceniano, a ze sprzatac trzeba to chyba jasne co w tym niezwyklego . Pozdrawiam p. Krzysztofa - Dorota

Były Pracownik

Przyznaję rację dla Agnes praca w BPH była najgorszą z prac. Ciągły mobbing ze strony Pani Kierownik nie mówiąc już o Pani Dyrektor Irence. Żałuję tylko że nie oskarżyłam ich o mobbing. Ciągle pretensję o wszystko , a w tym czasie Pani kierownik i jej pupilki wybieraly kolory lakierów. Nie polecam nikomu pracy. Co do Pana Krzysztofa spotkanie z nim wspominam bardzo miło ,aż ciężko uwierzyć że takie osoby jak Pani.Dyrektor tam pracuje.

Ali

Do Agnes Po pierwsze- w strasznie dużej ilości firm musiałaś pracować (w PDF tylko te kilka miesięcy) skoro twierdzisz, że PDF był najgorszy (ton Twojej wypowiedzi wskazuje, iż masz odpowiednie doświadczenie w tym temacie). Nie wiem tylko czy to dobrze świadczy o Tobie jako pracowniku w ogóle. Po drugie- postawa roszczeniowa od początku kariery w danej firmie, czy przedsiębiorstwie również nie jest odpowiednią formą wyrażania swojej wartości. Nie sądzisz, że na pozycję oraz ogólnie rozumiane poszanowanie trzeba zapracować? Wiedzą to nawet Twoje młodsze koleżanki. Po trzecie- szczerze wierzę w to, że kolacja świąteczna zorganizowana przez firmę (taką złą, taką niedobrą) smakowała. Miałabyś więcej takich uroczystości na swoim koncie, gdybyś zechciała łaskawie wziąć się do roboty, a nie uciekać z pracy. Po czwarte- premie uznaniowe jak też gotówkowy prezent świąteczny , który łaskawie raczyłaś przyjąć, na pewno się Tobie spodobał. A szczególnie wtedy, jak po ich otrzymaniu, za plecami, wyrażałaś swoje niepochlebne opinie na temat szefostwa. Podsumowując, droga Agnes, palenie mostów nie jest dobrym pomysłem na życie. W końcu zabraknie Tobie miejsc na chowanie się na ulicy przed byłymi pracodawcami. Bo przecież nie masz nic na sumieniu.

pozdrawiam AGNES

Droga AGNES... Dobrze, że kolacja wigilijna w firmie dobrze Ci smakowała, a koperta którą otrzymałaś - nie pogardziłaś mimo wszystko. Uśmiech, który miałaś na twarzy był - czytając to - widocznie fałszywy. Syf i bałagan w placówce który sama stworzyłaś- w ogóle Ci chyba nie przeszkadzał. Mimo to - chyba jakąś uznaniową premię dostałaś, więc trzeba było podziękować i nie brać Jakość Twojej pracy do przednich też nie należała - więc może trzeba było udać się do monopolowego? Ach tak- tam nie zwracają kosztów za okulary, które z resztą do tanich nie należały. To, że Ty nie lubiłaś Szefostwa nie wypowiadaj się za resztę !!! Życzę Ci, abyś na kolejną firmę trafiła tak, abyś doceniła i zrozumiała jakie jest podejście w PDF - LUDZKIE !! ( pod warunkiem, że pracujesz uczciwie i też jesteś szczera a nie za plecami obgadujesz i komentujesz kogo tylko się da) A jak uważasz, że w pracy można czekać aż coś zostanie zrobione za Ciebie- to może po prostu zostań w domu. I TAK NA MARGINESIE.. NAUCZ SIĘ TROCHĘ POKORY I WYKAZYWANIA ZAANGAŻOWANIA, A DOPIERO POTEM ŻĄDAJ " BO CI SIĘ NALEŻY".

Ewa

Wszyscy pracownicy pracują na najniższej krajowej @Mała to trochę kupy się nie trzyma, a że są wymogi no to cóż na początku zawsze trzeba się więcej starać i wykazać żeby później mieć szansę na jakąś podwyżkę czy awans no tylko trzeba się do tej pracy nadawać

Mała

Nic dobrego nie mozna powiedzieć o tej pseudo finansowej firmie.. Zarobki równe najniższej krajowej, zostawanie po godzinach, mega ciśnienie a nic ze strony pseudo pani dyrektor. Dużo gadania z ich strony i same wymogi, zero pomocy ani szkoleń. Nikomu nie polecam!!

g654

Pomorski Dom Finansowy, z siedzibą w Gdyni, jest operatorem największych banków na ogólnopolskim rynku finansowym. Opierając się na doświadczeniu poprzedniczki Tricity Spółki Jawnej, od ponad 14 lat razem z Partnerami budują sieć sprzedaży w całej Polsce - posiadamy 13 Placówek i blisko 250 Partnerów Agencyjnych, do których trafia ok. 200 tysięcy stałych klientów. Specjalizują się w doradztwie kredytowym, hipotecznym i ubezpieczeniowym.

Ciekawy

Bardzo mnie interesuje dlaczego ciagle sa ogłoszenia do BPH w Zaganiu, który podlega PDF :D? Czy ktoś tam pracowal?

pracujący

PDF nie jest właścicielem placówki w Żaganiu od dawna. Została sprzedana. Więc te uwagi do nowego właściciela.

ULUBIENICA

Witam Serdecznie wszystkich byłych, obecnych i przyszłych pracowników Pomorskiego Domu Finansowego :) Byłam pracownikiem PDF nie długo, natomiast takich sytuacji jak miały miejsce tam nigdy nie byłam świadkiem:)Zaczynając od początku to oczywiście bardzo dużo obietnic, nie informowanie że w placówce trzeba sprzątać, było to dla mnie absurdalne, ale do przeżycia, zostawianie po godzinach za które nikt nie płaci do przeżycia, natomiast uwagi pewnej przemiłej Pani dotyczące absurdalnych rzeczy typu masz niewłaściwe spojrzenie, lub nie wystarczająco pokazujesz klientowi gdzie ma usiąść, wydaje mi się że klient widzi krzesło :D (usunięte przez administratora)

gumi

PDF nie jest takim topowym przedstawicielem swojej branży. Może dlatego ciężko związać im koniec z końcem tak jakby tego oczekiwali

gumi

PDF nie jest takim topowym przedstawicielem swojej branży. Może dlatego ciężko związać im koniec z końcem tak jakby tego oczekiwali

kita

najgorsza praca na którą się zdecydowałam!!! Okłamywanie klientów że dostanie kredyt jeśli otworzy konto (plan)-żenada!!! Wystarczy sprawdzić statystyki zwolnionych pracowników, praktycznie co półtora miesiąca. Tak bynajmniej jest w Żaganiu. Jedna donosicielka szefa wymienia sobie kadrę co chwila. Szuka sobie nowych pracowników dla bazy klientów. mija miesiąc, półtora i nagabuje szefa do zwolnienia nowego pracownika....chyba się boi,może ma za niskie wykształcenie?...NIE POLECAM

Odradzający
@kita 10.01.2014 13:05

Żagań...Stanowczo odradzam pracę tutaj. Opinię na temat śmiesznej polityki w tej "firmie" i o tzw. "stałej załodze", która pracuje w Żaganiu zostawię bez komentarza bo szkoda słów na ten żałosny PDF i na te panie z placówki. NIE POLECAM!

Robert
@Odradzający 27.01.2014 14:27

Miałem kontakt w swoim życiu z tą firmą jak również z bankami i instytucjami parabankowymi jako pracownik na stanowiskach managerskich, niestety powiem otwarcie, że praktyki rotacji, rekrutowanie dla baz danych to w dzisiejszych czasach "norma" jeśli ktoś na to się nie zgadza to może sobie poszukać innego zajęcia. Pana (usunięte przez administratora)nie bronie ani nie karcę jednak zwróćcie uwagę na to że pracodawca chce mieć pieniądze ze swojego biznesu. Rzecz jasna podchody i oczernianie pracowników przez innych pracowników to już zupełnie inny temat - HR powinien zrobić z tym porządek pod warunkiem, że jest. Warto też wziąć pod uwagę że nie wszyscy maja w sobie żyłkę handlowca - to duże wyzwanie posiadać taką umiejętność aby dobrze doradzać klientowi mając na swojej głowie plan sprzedażowy do wykonania. Był też wątek stania w soboty na bazarach czy jazda po wioskach z reklamami... myślicie że w innych bankach tak nie robią??? uświadomię Was robią i dużo innych rzeczy. Niestety minęły już czasy kiedy do banku do pracy przychodziło się na 8 godz i to wszystko. Dziś mamy brutalne czasy, wskaźniki rentowności do wykonania, bank i franczyzobiorca muszą również zarobić a jeśli pracownik nie wykonuje planów to pracodawca przez dłuższy czas nie będzie dokładać do interesu bo taka sprawa mu się po prostu nie opłaca. Takich płaczących pracowników wysłałbym na własną działalność gospodarczą lub do pośrednictwa finansowego gdzie samemu trzeba sobie znaleźć klienta zająć się pełną obsługa doradztwem itd, wtedy wnioski nasuną się same czy tak ciężko zdobywa się klienta. Pozdrowienia dla wszystkich!!!

anka

Odeszłam i dzięki Bogu... - brak wypłat na czas - przelewy w mniejszych kwotach... - upominanie się o zwrot kosztów za wstępne badania lekarskie - zwolnienia pracowników którzy ośmielili się wybrać na urlop - wystawanie od 7 rano na bazarach - W SOBOTY! - jeżdżenie po wioskach i przystankah i rozklejanie wszędzie zrywek i plakatów... i to wszystko za najniższą krajową z obietnicami że po szkoleniu będzie podwyżka - a potem ciągłe odwlekanie szkolenia Porażka jak dla mnie - dodatkowo szef, który co chwila mówi co innego...

pracownik

firma mało poważna, zwalnia pracowników i zatrudnia nowych po to żeby za chwile ich też zwolnić, niezrozumiały tok działania, pracownik nie ma dla nich żadnego znaczenia, niektórzy nie wytrzymują nawet miesiąca i sami odchodzą, odradzam tam prace

sabka

Jutro mam rozmowę kwalif. w sprawie pracy w miejscowości Wejherowo- w placówce franczyzowej bph...Rozmowa będzie z Panem Krzysztofem...Czego mogę się spodziewać na takiej rozmowie..i czy w ogóle warto, bo się przeraziłam po przeczytaniu tych opinii.......

anonim

Było w mojej karierze wiele firm, dużych i małych, ale w takim bagnie jeszcze wcześniej nie udało mi się pracować, omijajcie szerokim łukiem firmy tego pokroju, a będzie się wam lepiej żyło

ananim

Lepsza praca na stacji paliw bądź w sklepie ale u lojalnego pracodawcy niż w tej pożal się boże firmie !!!! Tam przynajmniej ZUS regularnie pracodawcy opłacają!!!! I nie [usunięte przez moderatora] pracowników!!!

pracująca w PDF
@ananim 18.04.2011 17:08

pracuj tam kilka lat i nie narzekam. K.P respektowany ZUS płacony, ci co narzekają to zwykli nieudacznicy, chcieliby dostawać pensję za samo przychodzenie do pracy. Pewnie, że na stacji paliw jest lepiej, bo przyjdzie i stoi czekając na klienta i nic nie musi robić poza skasowaniem należności za towar. Nie bez powodu w swoich CV mają po kilka krótkotrwałych miejsc pracy.

anonim

Pozdrawiam tych co dalej pracują w PDF:) hihihi i czekaja na wypłaty bądź premie...i doczekać się nie mogą. Ja mam nową pracę, jest o niebo lepiej, nawet nie ma co porównywać. Bądźcie pewni siebie i nie bójcie się zmieniać pracy, nie duście się w tym towarzystwie.

kolejna naiwna

Ja również otrzymałam e-mail z informacją, iż zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowę? Totalna porażka. Całą firma to jeden wielki badziew. Pochlebne komentarze nie wiem skąd? NIE POLECAM!!!

Aga

Pracowalam w tej firmie kilka lat. Byly i zÃ�le i dobre chwile, ale wiem juz teraz jedno (po pracy w wielu innych firmach ) - ze NIGDY juz nie bede miala takiego szefa jakim jest p. Krzysztof. Czlowiek ktory NIGDY nie przekroczyl zadnej dozwolonej granicy jako szef , co jest mu zarzucane na tym forum. Czlowiek, ktory ZAWSZE rozumial zdarzenia losowe w moim zyciu, ktory NIGDY nie zadawal pytan -dlaczego jestem chora, a na co, a co mi jest! W wielu firmach pozniej musialam udowadniac, ze naprawde jestem chora, albo ze naprawde musze isc na urlop (przedstawiajacc np. bilety na wyjazd na wakacje albo zamowienie wycieczki!! - czy to nie jest dopiero [usunięte przez moderatora],ktory tu zarzucacie??). Kazda Wigilia lub inne swieta byly dniem wolnym - w innych firmach nie do pomyslenia!! Ponadto w zadnej firmie nie mialam takiej szansy rozwoju jak w TPDF! W zadnej nie czulam sie bardziej doceniana niz tam! zaden szef nie potrafic mnie podniesc na duchu, gdy szlo zle, tak jak p. Krzysztof!! Nie zgadzam sie z zadna negatywna opinia na temat firmy ani p. Krzysztofa, ktory jest wspaniala, inteligentna, szanujaca pracownikow i kobiety osoba!!!! Dzieki TPDF ukonczylam wiele pomocnych w pozniejszej pracy kursow, szkolen, przezylam wiele super imprez z okazji kolejnych sukcesow firmy!! Zdobylam bardzo cenne doswiadczenie w prowadzeniu biura, sprzedazy produktÃ�³w bankowych, co pozwolilo mi sierozwijac. Poza tym szef zawsze potrafil wyczuc w czym najlepiej sie czuje, jaka praca daje mi satysfakcje i umozliwiac mi taka prace!! wykonywalam wszystko to, co dawalo mi spelnienie - dzieki temu, ze ZAWSZE we mnie wierzyl, ZAWSZE mnie wspieral. i podkreslam jeszcze raz: NIGDY NIE BeDe JUz MIALA TAKIEGO SZEFA.

gość

Eh, gdybym trafiła tu wcześniej... Po pierwsze to rozbawiły mnie te pozytywne opinie pisane na zamówienie, chyba wiem, kto je pisał;) Ta elokwencja i sposób dobierania słów, wypisz wymaluj jedna z zatrudnionych tam osób. Moim zdaniem firma nie jest warta zachodu. Obiecują gruszki na wierzbie, a jak już się zaangażujesz i chcesz coś zmienić to burzy się im koncepcję. Niby o Ciebie zabiegają, mówią jaką są świetną firmą, a w placówkach mają [usunięte przez moderatora], totalny brak organizacji pracy, młode pracownice, które nie mają pojęcia o tym jak powinna wyglądać obsługa klienta (bo nie na strofowaniu klientów i pokazywaniu, jakim się jest ważnym bo siedzi się na punkcie kasowym). Już nie wspomnę o tym, że pdf za nic ma przestrzeganie kodeksu pracy, a ośmiogodzinny czas pracy=przeszło dziewięciu godzinom w placówce. oczywiście firma nie jest przyjazna osobom, które nie daj Boże zachorują lub jeszcze gorzej zajdą w ciążę lub zachoruje im dziecko i pójdą na zwolnienie.

to bagno

Co tu dużo pisać ta firma to bagno i nie ma co się więcej rozpisywać...bo szkoda słów na tych [usunięte przez moderatora]

D

Moi Drodzy ta firma to bagno i to totalne. Zauważcie, że o tej firmie jest mnóstwo opinii i to negatywnych. A jeśli chodzi o sąd pracy to właściciel miał już niejedną sprawę i szedł pracownikom na ugodę - więc jak sami widzicie coś ma na sumieniu, a Ci którzy mieli to nieszczęście tam pracować doskonale wiedzą co. Ja tam poznałam fantastycznych współpracowników:), niestety w niewielu jego placówkach ludzie się tak fajnie dogadują, a jak się dogadują to dla właściciela jest to problem i najchętniej by to tępił zwolnieniami lub śmiesznymi awansami dla nieodpowiednich ludzi. Ja jestem bardzo zadowolona, że już nie pracuję i nie chcę mieć do czynienia z nikim z tej firmy. Pozdrowienia dla moich współpracowników ziomali:)

pracodawca

Niestety, wstyd to mieć takich pracowników , co piszą takie głupoty. Żal mi tych pracodawców, którzy was zatrudnią, naprawdę , bardzo żal. Pracodawca

xyz

gość - 2010-02-04 10:08:55 ludzie, najpierw nauczcie się rozróżniać pracę od grzania stołka a potem piszcie takie opinie. Najłatwiej jest brać pensję za samą obecność w pracy. Nie dziwi fakt, że negatywne opinie są wypisywane przez osoby zwolnione. Nie znam bardziej solidnej firmy od PDF, nieopłacanie składek ZUS bzdura, sprawy w sądzie ? tylko z winy pracowników zresztą wygrane przez PDF. Łatwo jest mieć pretensje do całego świata że komuś w życiu nie wyszło. [usunięte przez moderatora]..

mn

pozytywne opinie są pisane niestety na zamówienie, pracowałam za dobrych czasów w tri city i mogę potwierdzić, że [usunięte przez moderatora] nie był wporządku

gall anonim

Mam wrażenie, że z polecenia [usunięte przez moderatora] pojawiło sie tu kilka pochlebnych opinii- gratuluje jesli atmosfera w firmie Wam odpowiada pracujcie w niej dalej Sama jestem pracownikiem firmy ,który załozył mu sprawe w sądzie, przesłuchiwani swiadkowie ,mimo ze powołani przez [usunięte przez moderatora] nie swiadczyli na jego korzyśc w moim przypadku obawiał sie , tego co nastapi po wydaniu przez sąd wyroku i tak ,jak pisała tu jedna z osob zawarł ze mna ugodę! W tej firmie nawet uzasadnienia wypowiedzenia ,nikt nie umie napisac własciwie , ponieważ wiekszosc osób ma zawierane umowy na czas określony z klauzula 2 tygodniowego wypowiedzenia , nie musi[usunięte przez moderatora] uzasadniac dlaczego zwalnia zapomniał jednak o jednym każda umowa o prace zawarta na okres dłuższy niż 5 lat , zgodnie z orzecznictwe Sądu Najwyższego traktowana jest ,jak umowa na czas nieokreślony i tu zasadyu sie zmieniaja! Obowiązuje go uzasadnienie takiego zwolnienia. W pewnym momencie w firmie poleciało kilka głów ,tylko dlatego że dziewczyny chciały założyc zwiazek zawodowy -czy to jest powód do zwolnienia?Oczywiście oficjalnie przytoczono inne powody , ale powód główny był wszystkim znany. Poza tym w tej firmie za dyspozycje wydawane z góry poszczególni pracownicy odpowiadaja sami! Na polecenie [usunięte przez moderatora] dzwoniliśmy do pewnej firmy -niestety konsekwencje nie poniósl on ,a za załatwienie sprawy pod katem prawnym sama musiałam zapłacic ,w takich sytuacjach Pan [usunięte przez moderatora] POZOSTAWIA PRACOWNIKÓW SAMYM SOBIE! Mówiac ,krótko sama zaplaciłam prawnikowi za uciszenie sprawy! Co do wynagrodzen- przelewało mi je PDF i sam [usunięte przez moderatora] z prywatnego konta! [usunięte przez moderatora]

ania

Choćbyś i sto razy to samo pisała w obronie ,to i tak nie zagłuszysz prawdy.

brak słów

a może wcześniej po prostu nie widzieli tych głupot, które były wypisywane........ ludzie do roboty a nie pierdołami się zajmujecie

pracownik

Stwierdzam, że te absurdalne negatywne opinie są pisane przez osoby, które w obecnej chwili mają znacznie gorzej lub są bez pracy, a fakt że nie pracują już w tej firmie był na własne ich życzenie, stąd też może i ich rozżalenie. Mogę powiedzieć bez zawahania, że firma ta daje duże możliwości ludziom, którzy są ambitni, pozwala się rozwijać, zdobywać wiedzę i umiejętności. Natomiast zaangażowanie i bycie "dobrym sprzedawcą" ma odwzorowanie na wynagrodzeniu, wie się za co pracuje i naprawdę nie można narzekać! Co do atmosfery, jest świetna! Ja dzięki tej firmie poznałam swoich nowych przyjaciół, i nie mogę złego słowa powiedzieć ani na osoby które tu pracują ani na samego szefa, wręcz odwrotnie cieszę się że mogę pracować z takimi osobami!!

pracownik

Witam! Chciałabym obalić kilka z tych wypowiedzi, są znacznie przebarwione i wyssane z palca!! To zależy też od drugiej strony, i od tego jak postrzega się pracę! Wygląd nie ma tu żadnego znaczenia, a chyba reprezantywność na tym stanowisku jest wskazana gdyż to świadczy o wizytówce samego banku!! Równiez pracuje od dłuższego czasu w tej firmie, nigdy przenigdy nie spotkałam się z sytuacjami jakie tu są opisywane, i mogę stwierdzić z czystym sumieniem że pan Krzysztof Żołnieruk jest człowiekiem na poziomie i o bardzo wysokiej kulturze osobistej. Życzę każdemu takiego pracodawcy!

gość

ludzie, najpierw nauczcie się rozróżniać pracę od grzania stołka a potem piszcie takie opinie. Najłatwiej jest brać pensję za samą obecność w pracy. Nie dziwi fakt, że negatywne opinie są wypisywane przez osoby zwolnione. Nie znam bardziej solidnej firmy od PDF, nieopłacanie składek ZUS bzdura, sprawy w sądzie ? tylko z winy pracowników zresztą wygrane przez PDF. Łatwo jest mieć pretensje do całego świata że komuś w życiu nie wyszło. Pozdrawiam

Gold

Prosta sprawa.. Firma poszukuje świetnych doradców, a nie pseudo sprzedawców. Pracuje w tej Firmie od dluzszego czasu i ta Firma daje mi mozliwosci rozwoju. JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z PRACY TUTAJ, zarobki też sa super. Plotki o jakims mobingu czy romansach to śmieszne bzdury. A jeśli Tobie się tutaj nie powiodło to widocznie nie jestes swietnym doradcą i nie nadajesz sie do naszego zespołu ;) Pozdrawiam

Pracownik

Witamy Jestm pracownikiem PDF-u od kilku lat i nigdy ale to nigdy nie zdarzyło mi sie aby Szef pan Krzysztof złozył mi albo jakiejkolwiek mojej koleżance propozycję nie godną pracodawcy. Poza tym jesli ktoś już zdecydował się oceniać tą firmę to niech podpisze się pod swoją opinią z całą odpowiedzialnością IMIENIEM I NAZWISKIEM. bo anonimowo to ja też mogę pisać niestworzone rzeczy na kogokolwiek. Oczerniając kogoś trzeba mieć również resztkę swojej godności i szacunku do samego siebie w tej chwili anonimowośc jest ucieczką przed odwaga której każdemu z was brakuje! Pozdrawiamy wszystkich którzy mimo zadowolenia z jakim odchodzili z pracy teraz piszą coś co jest nieprawdą! Poza tym uogólniając wszystkich pracowników mówiąc że jestesmy "łatwe" obrażasz nie tylko nas jako pracowników ale również siebie skoro z nami pracowałaś, własciewie co mozecie wiedzieć o pracownikach z drugiego konca Polski skoro niektórych nawet na oczy nie widzieliście?!

Zostaw opinię o Pomorski Dom Finansowy Krzysztof Żołnieruk - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pomorski Dom Finansowy Krzysztof Żołnieruk