eSmoking World

Chorzów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 62 ocen.

Opinie o eSmoking World

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eSmoking World

Maja

Widzę, że samą pracę dobrze wspominacie, jedyne zastrzeżenia jakie ostatnio padają dotyczą bezpośrednich przełożonych. Ta kwestia rzeczywiście może sprawiać, że osoby pracujące w tej samej firmie będą mieć bardzo różne opinie. Czy macie może jakąś formę kontaktu, czy też drogę zgłaszania nieprawidłowości w przypadku, gdy chcecie zgłosić jakieś nieprawidłowości w pracy któregoś z pracowników?

Klaudia

Pracowałam w eSmokingWorld 2,5 roku. I była to najporządniejsza firma, w której miałam okazję kiedykolwiek pracować, a troszkę ich było. Zaczynałam od zlecenia na 3 miesiące ze stawką 7 zł netto na godzinę jako podstawę. Zaczęłam pracować na nowo powstałym punkcie więc rozkręcaliśmy ze współpracownikiem wszystko od początku. Później mieliśmy zlecenie na 2 lata ze stawką 8 zł netto na godzinę. Po 1,5 roku dostaliśmy UOP 2000 brutto pełny etat rzecz jasna. Do uop firma wypłaca: karpiowe na święta + wczasy pod gruszą. Dostępne sa też bardzo tanio karty multisport. Praca jest lekka, łatwa i przyjemna: dbanie o czystość, podstawowa wiedza o produktach, przyjmowanie reklamacji, zamykanie miesiąca, zamawianie towaru no i sprzedaż. Wadą jest jej monotonia i jak nie ma klientów wieje nudą, lecz dostęp do internetu macie nieograniczony, więc w zasadzie jak ogarniecie obowiązki musicie sobie zorganizować tak czas żeby się nie nudzić. Premiowane są wszystkie droższe produkty, albo jakies nowe, które wchodzą, dodatkowo dochodzą do tego cele miesięczne, które nie są jakoś specjalnie zawyżone, nam się udawało je robić praktycznie w kazdy miesiąc, rzadko się zdarzało, że progów (celów miesięcznych) nie wyrobiliśmy. Wypłata na czas, opieka działu technicznego (przy reklamacjach), opieka menagera regionalnego - bez pomocy nie zostaniecie podczas trudnej sytuacji. U nas miasto ma około 170 tys. mieszkańców i nasze zarobki opiewały na 2200- 2500 netto miesięcznie, w dobrych miesiącach, czy po wygranych konkursach nawet dochodziły do 3 000 netto, niezależnie od rodzaju umowy. Wszystko zależy od miejsca w jakim pracujecie (duże/małe miasto itd.) Struktura firmy opierała się na tym, że każdy region (zazwyczaj kilkanaście punktów obok siebie) miało swojego menagera, który maksymalnie 1 raz w tygodniu odwiedzał punkt. Nad menagerami był dyrektor ds. sprzedaży. Jeśli chodzi o wady: - krzesła dawane od firmy na stanowisko pracy niestety pozostawiają wiele do życzenia (twarde, czasami bez oparcia, o lepsze można prosić menagera zawsze) - brak drukarek, co najbardziej denerwowało kiedy wysyłali jakiegoś maila z tekstem prosze wydrukować i powiesić na punkcie. Dodatkowo dużo się pisało formularzy reklamacyjnych, które także trzeba było samemu drukować, więc polecam walkę z obsługą działów i dopraszanie się o dosyłanie na bieżąco formularzy. - na punkcie zazwyczaj zatrudniane są 2-3 osoby. Jest to bardzo problematyczne jeżeli chodzi o wolne, urlop bądź l4. Menager jest od załatwiania zastępstw, ale liczcie się z tym, że połowa baranów zrobi wszystko co menager każe, a menager się nauczy, że nie musi ogarniać zastępstw bo ktoś i tak będzie siedział 10 dni pod rząd po 12h. W firmie też jest prosta ścieżka awansu, bo co jakiś czas robią wewnętrzną rekrutację na menagera, bądź inne stanowiska w firmie. Tak naprawde atomosfera w pracy, to jak długo w niej zostaniecie, zależy od Waszego współpracownika i tego na jakiego menagera traficie. Nam się bardzo dobrze pracowało i premie były wyższe na poczatku za czasów naszego pierwszego menagera, pod którym byliśmy najdłużej. Później zaczęły się rekrutacje wewnętrzne w firmie i menagerami zostali ludzie co niedawno siedzieli na punktach. Jak wiadomo najgorzej jest jak się z dziada pan zrobi... Pierwszą zmianę menagera przeżyłam w miarę bezboleśnie ale premie lekko poszły w dół, natomiast niedawno nastąpiła zmiana menagera ponownie, której już nie przeżyłam, bo nowa menager nie przedłużyła mi umowy. Natomiast wspólpracownik przedłużenie dostał, w tej sytuacji nie sprawdziło się powiedzenie: kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada...niestety. także wszystko zalezy na kogo traficie. Teraz w firmie struktura się trochę pozmieniała też, zmienił się zarząd i pare innych rzeczy, ma wejść akcyza na płyny i bazy. Menagerowie z rekrutacji wewnętrznej sa niejednokrotnie 100 razy gorsi niż menagerowie z zewnątrz, których zatrudniano na początku. Jak się okazało nowy menager zrobił taki gnój w Krakowie, że sporo osób zostało zwolnionych, albo się zwolniło, bo "menager" knuł, siał zamęt, ludzie się ze sobą kłócili, u jednego obgadywał tego u którego był wcześniej itd... Widać miał za mało obowiązków i musiał sobie dodać wrażeń, szkoda, że kosztem ludzi. Pożegnano się ze mną jak z intruzem, którego trzeba się pozbyć, nie patrząc na to, że człowiek rozkręcał cały punkt i siedział naprawdę sporo czasu jak na taką pracę...w grę weszły układy, obgadywania, donosicielstwo, którego nie znoszę... Mimo to pracę w esmokigworld polecam serdecznie, jest to lekka praca a w dobrym miejscu można zarobić przyzwoite pieniądze. I tym, którzy się wybierają by aplikować życzę NORMALNYCH menagerów :)

Anna

Czytam i nie wierzę :O . Pracuję tutaj już 2 lata. Wypłata grubo ponad 2tyś. Świetna atmosfera. Wypłata zawsze na czas albo i przed. Siedzenie na tyłu i czytanie przez cały dzień książek czy siedzenie na necie i od czasu do czasu obsłużenie klienta to jest ciężka praca? No proszę was, przecież zawsze możecie iść na kasę i zapierdzielać cały dzień za najniższą krajową. Owszem, na niektórych punktach jest zimno ale jak ktoś siedzi jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w grochu" i nie potrafi wysłać maila do managera, że chce farelkę no to do kogo macie pretensje? Manager przyjeżdża raz na jakiś czas i w dodatku na kilka minut więc nie odczuwa zimna na punkcie tak jak osoba która siedzi tam cały dzień. Wystarczy się odezwać. Kolejny temat, klienci. Mówicie, że mają pretensje, ze pójdziecie do toalety czy coś, ale czy to wina firmy, że są takie polaczki cebulaczki? Trzeba złapać kontakt z klientami i się odezwać czasem, bo ,,klient nasz pan ale nie cham". Nie wiem jakiego mieliście managera ale aż się wierzyć nie chce. Trzeba było napisać do dyrektora albo na głównego maila a nie wylewać żale w internecie. My osobiście zawsze możemy liczyć na swojego managera, zawsze pod telefonem, zawsze pomocny, zawsze odpowiada na maile. Jeśli wypłata się nie zgadza nawet o 20/30 zł to od razu to zapisuje i dodaje do kolejnej wypłaty. Nie wiem czemu wszyscy tak rzucają błotem w ESW. Jeśli pracownik jest w porządku to i firma jest w porządku, nie raz słyszało się o akcjach pracowników, że aż żal *** ściskał.

ESSS
@Anna 19.09.2017 09:59

"Wylewać żale w internecie" właśnie po to powstała ta strona aby wystawić opinię na temat firmy, pracodawcy czy czegokolwiek innego. Inni mają super pracodawce a inni totalnego chama dla którego jesteś nikim i będzie wylewał na Ciebie pomyje. Z resztą Twojej wypowiedzi się zgadzam :) pozdrawiam :)

Maja

@Doświadczony pracownik rozumiem, że dla Ciebie ta praca była związana z dużą ilością obowiązków. Praca na wysepce w centrum handlowym też ma swoją specyfikę, o której wspominasz w swojej opinii. Jednak duża część wpisu i opisywanych warunków dotyczy Twojej relacji z bezpośrednim przełożonym i może się różnić w zależności od konkretnej lokalizacji w jakiej się pracuje. Czy jeśli były problemy, choćby z uzyskaniem należnej premii, to czy próbowałeś skontaktować się również bezpośrednio z firmą?

ESSS
@Maja 19.09.2017 09:12

Właśnie praca tutaj zależy zdecydowanie od przełożonego. Dlatego ludzie kochani, zależy na kogo traficie. Są gorsi i lepsi pracodawcy. Niektórzy trafiają na kosy a niektórzy na super ziomków. Pracuje prawie dwa lata, właśnie jestem na wypowiedzeniu. Odeszłam tylko dlatego, że pora zdobyć doświadczenie gdzie indziej. Co prawda też narzekam na chłód w pracy itp, no ale to nie wina firmy, tylko galerii. Jeżeli chcecie tu pracować to proszę bardzo, wszystko wyjdzie w praniu. Człowiek człowiekowi nie równy. Pozdrawiam mojego szefa :D

Doświadczony pracownik

Na początku wszystko super, warunki finansowe mi odpowiadały jak za "siedzenie i pierdzenie w stołek". Pracodawca obiecuje złote gory, mówi na Ciebie "kierownik punktu" robisz brudną robotę papierkowa i latasz po galerii handlowej po biurach i zalatwiasz sprawy które powinien załatwić szef i co? I zarabiasz tyle samo co pracownik który jeszcze jest w powijakach. Temperatura ODCZUWALNA w pracy w galeriach i centrach handlowych w zime nie przekracza 15 st. Ale szef ma to w powazaniu bo dla niego jak przyjdzie na 5 minut jest ciepło. Ergonomia w pracy: krzesło pożal się Boże na tej wyspie, ból kręgosłupa przez następne 2 dni, nie możesz spokojnie zjeść bo wszyscy na Ciebie patrza. Wyjdziesz na 5 minut do łazienki a klient z morda do Ciebie wyskoczy że czeka. Premie: hahahahha jakie premie? "Przy takim i takim utargu dostaniesz tyle i tyle, możesz nawet zarobić dodatkowe 500zł" a kiedy uda Ci się uciułać 100 zł za utargi, szefa nie widzisz miesiąc i premia przepada bo koniec końców "zapomina". Moze to i lekka praca, ale mieszją Cie z błotem na kazdym kroku. A weź sie rozchoruj. Szef nie stanie, bo korona mu z głowy spadnie. NIE POLECAM!

Maja

@tygrysica widzę, że dobrze wspominasz swoją pracę w eSmoking World. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o godzinach pracy? Rozumiem, że nie musi to być praca na pełen etat. Jak duży ma się wpływ na wygląd swojego grafiku?

tygrysica

Pracowałam w Katowicach w punkcie eSmokingWorld jakiś czas. Na początku bałam się, że nie dam rady ogarnąć całego asortymentu bo nie miałam z tym wcześniej styczności ale po szkoleniach i pomocy ze strony współpracownika i koordynatora z czasem wszystkiego szybko się nauczyłam :) Od stycznia stawki poszły w górę więc wypłata za 11h / pół miesiąca siedzenia na laptopie, z książką itp. była bardzo w porządku! W razie jakichkolwiek problemów, czy nawet najprostszych pytań, miałam dobry kontakt telefoniczny z koordynatorem, który zawsze ze spokojem odpowiadał mi na pytania i z cierpliwością wszystko tłumaczył. Grafik ustalaliśmy z współpracownikiem sami - tak jak nam pasowało. Także nie narzekam i jak najbardziej POLECAM tą pracę szczególnie studentom lub osobą, które chcą mieć pół miesiąca wolnego :D

Maja

@Aniarozumiem, że Tobie odpowiada praca w eSmoking World. Wspominasz, że wysiłek pracowników jest doceniany oraz że można liczyć na pomoc przełożonych i centrali. To bardzo ważna informacja dla osób, które myślą o dołączeniu do firmy. A co możesz powiedzieć o tym jak wdraża się nowo zatrudnione osoby?

Ania
@Maja 01.06.2017 09:48

Jeżeli Nowe Osoby szkoli odpowiednia osoba...co wyżej nie.. niż tyłek ma... wszystko jest na swoim miejscu. Kobiety mają ciężej ze specyfikacją techniczną niż faceci, ale ważne jest podejście i przede wszystkim nie okazywanie wyższości która z reszta jest nie uzasadniona. Nikogo się nie powinno skreślać bo też orłami nie jesteśmy nawet ze sporym stażem w naszych DET i zawsze może znaleźć się Ktoś , kto podetnie nam skrzydełka. Nowo zatrudnione Osoby są w stanie się wykazać jeszcze bardziej niż Ci co pracują dłuższy czas. Zależy od podejścia 2 czy 3 Osoby- czyli współpracownika na tym samym pkt. Jeżeli są współpracownicy są ambitni na danym punkcie, nowo zatrudniony Pracownik już będzie nastawiony na zysk i można śmiało nazwać "wyścig szczurów" ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa..żeby być lepszym..żeby mieć więcej np premiowanych produktów. Wiadomo, że jak będzie Nowa Osoba współpracowała z Kimś typu "wysiedzieć i iść" nie ma się czego dobrego spodziewać. Firma daje nam spore możliwości tylko wystarczy mieć odpowiednich Ludzi.. a to rokuje. Czasem osoby z dłuższym stażem nazywają się Kierownikami (jednoosobowymi :)) a wcale tak nie ma. Są Osoby które robią grafiki, papiery...ale tak naprawdę Każdy je może robić. Korzyści finansowe w obu przypadkach są równe..wystarczy Taką Osobę dobrze poprowadzić, wspierać, pomagać....BO CZEMU NIE..bez traktowania z góry.

Ania

Taki mały komentarz do "Ja"...Pracuję 4 lata w ESC...przerobiłam już swoje w niejednej Firmie czy korporacji...Wydaje mi się, że nie doceniasz tego co masz..jak Ci źle -proste-..szukaj czegoś innego. Nie ma co narzekać a jeżeli ktoś twierdzi, że nasza praca to masakra...na rynku jest sporo ofert a przyjdzie czas, że docenisz tą pracę. Jasne, że jest parcie na różne produkty-ale to zostaje docenione więc masz albo takiego kiczowatego menago albo ty jesteś do bani doradcą-sorry ale w każdej pracy jest "coś" a, że polak potrafi -znajdzie dziurę w całym . Menago to Ludzie..jak wszędzie jedni są mega spoko inni "wyżej .... niż tyłki mają"-na szczęście odpukać-mam szczęście na fajnych Ludzi a przerabiałam już kilka zmian Menago na naszym rejonie. Co mnie zdziwiło to fakt, że za szczerość nikt nie karze..wręcz odwrotnie. Mamy swoje progi, parcie na poszczególne produkty...ale u Nas każdy się stara jak może-rywalizacja jest, fakt ale to sprawa indywidualna jak kto do tego podchodzi...nie biją, premii nie zabierają, doceniają jak jest się czym wykazać..ceny jak to ceny ..nie nam decydować ..zanim zaczęłam pracę wiedziałam co ile kosztuje-zanim się złoży cv ..zapoznajcie się z cenami żeby potem nie było żali...sprzedać coś co konkurencja ma taniej świadczy o tym, że jednak doradca trzyma poziom..chyba masz niskoobrotowy pkt...my nie narzekamy..każdy daje z siebie 100% chociaż nie zawsze to wychodzi, wiadomo. Może jakbyś pracował/pracowała na pkt gdzie byś się mogła/mógł bardziej wykazać zdanie by się nieco zmieniło...masz problem z menago bij do samej Góry -to Ludzie ..wszystko można załatwić.. Najlepiej narzekać na cały świat bo tak prościej..Każdego pracodawcę interesuje kasa...a nam płacą na czas i można naprawdę uzbierać fajną kasę...jeżeli myślisz, że życie to bajka-chociaż nie bo pozytywów brak z twojej str zmień robotę a nie zniechęcaj Ludzi..i nie zawsze jest kolorowo ale ambicje swoje robią i człowiek jest w stanie się wykazać...to jest doceniane a ja jestem an to przykładem...

Maja

@Polak Patriotaco wypływa na Twoją negatywną opinię na temat firmy? @pracownicarozumiem, że dobrze pracuje Ci się w firmie. A co jeszcze możesz powiedzieć na temat warunków zatrudnienia i benefitów oferowanych przez eSmoking World?

Polak Patriota

Zdecydowanie nie polecam !!! kolejna firma która ma ludzi za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez takie firmy ludzie uciekają z kraju i uciekać będą. Na internecie cały czas widać ich oferty , nie dajcie się nabrać. Nie warto waszego czasu .

pracownica

To może i ja się wypowiem. Pracuję w firmie od kilku miesięcy i do tej pory naprawdę nie mam na co narzekać. Zaczynając od samej pracy tj. obowiązków. Należy otworzyć zmianę, obsłużyć klientów, zadbać o czystość na stoisku, zrobić zamówienie, kiedy potrzeba, na koniec wypełnić dokumenty, zamknąć zmianę i tyle. Prawdę mówiąc praca jest naprawdę lajtowa, kiedy zna się już specyfikację techniczną. Menager przyjeżdża raz na jakiś czas, spyta co słychać, pogada parę minut i pojedzie dalej. Co jakiś czas są też kontrole, przy czym sprawdzają naszą wiedzę techniczną. Oczywiście tajemniczy klienci - całkiem normalna sprawa. Co do wynagrodzenia to oprócz stawki na godzinę, mamy też premię za wyrobione progi, etc. Jeśli trafi się na dobry punkt, gdzie jest dużo klientów, to można wyrobić sobie naprawdę dobrą gotówkę. Poza tym konkursy, rywalizacja między punktami - to też szansa na dodatkową kasę czy inne nagrody. Atmosfera w pracy bardzo pozytywna, ludzie są bardzo pomocni i jeśli czegoś się nie wie, to znajdzie się dużo chętnych, którzy podpowiedzą, doradzą. Podsumowując, nie mam nic do zarzucenia firmie. Pracuje się przyjemnie, może jedynym minusem jest siedzenie te 12 godzin - są dni, kiedy naprawdę się dłuży i dłuży. Myślę, że praca jest dobra dla studentów, ponieważ grafik ustala się samemu ze zmiennikiem, a poza tym w wolnych godzinach, kiedy nie ma klientów, można się spokojnie pouczyć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Zawsze na czas

Ja.

Ogolnie praca nie jest zła. Jesli e-papierosy to jego hobby to bedzie sie dobrze czuć w tej pracy. Ale... cały czar zabijają tutaj ci wielcy menago, którzy zachowują sie jakby pozjadali wszelkie rozumy. Punkt zarabia miesięcznie np. 9 tys a tu taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dowala próg 13 tys. Tez asortyment - żałosny. mild wave to podrobiony ijust 2. I to wmawianie klientom, ze to nowość. Ten kto odpowiada za asortyment w tej firmie niech sie puknie w głowę. Drogo, mało. A o liquidach to szkoda gadac. 18 zł za liqueena? Haha, bo niby co? Lepsza gliceryna jest i glikol? I jeszcze teraz to vype... naciski ze strony góry, bo musi sie sprzedać... co z tego, ze jest to staroć w nowej oprawcę. Ludzie nie chcą kupować to twoja wina. Esw zagubił sie w tym co robi. Teraz zalezy im tylko na kasie.

Ja.

Ogolnie praca nie jest zła. Jesli e-papierosy to jego hobby to bedzie sie dobrze czuć w tej pracy. Ale... cały czar zabijają tutaj ci wielcy menago, którzy zachowują sie jakby pozjadali wszelkie rozumy. Punkt zarabia miesięcznie np. 9 tys a tu taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dowala próg 13 tys. Tez asortyment - żałosny. mild wave to podrobiony ijust 2. I to wmawianie klientom, ze to nowość. Ten kto odpowiada za asortyment w tej firmie niech sie puknie w głowę. Drogo, mało. A o liquidach to szkoda gadac. 18 zł za liqueena? Haha, bo niby co? Lepsza gliceryna jest i glikol? I jeszcze teraz to vype... naciski ze strony góry, bo musi sie sprzedać... co z tego, ze jest to staroć w nowej oprawcę. Ludzie nie chcą kupować to twoja wina. Esw zagubił sie w tym co robi. Teraz zalezy im tylko na kasie.

Doradca X

Czytając te wpisy również postanowiłem podzielić się swoją historią z Esw. Mianowicie przygodę swoją zacząłem pół roku temu i fakt faktem początki zresztą jak wszędzie bywały ciężkie dla jednych mniej lub bardziej jednak przychodząc z już komplementarną wiedzą o epapierosach tutaj człowiek odnajduję się bardzo szybko i zdaję sobie sprawę że praca wcale a wcale nie jest męcząca ponieważ jest wiele sposobów radzenia sobie z nudą ;) Płaca nie jest również tak mała jak dużo osób wypisuję a potrzebne są tylko chęci i zaangażowanie gdyż jeżeli ty jesteś miły dla ludzi i wiesz co robisz to ludzie przyjdą do ciebie. I taką logiką idzie wyrobić nawet prawię 3 tysiące miesięcznie dodając sobie kilka nadgodzin. Ponadto o wolne również nie jest ciężko gdyż praktycznie każdy inny pracownik tej firmy może cię zastąpić w pracy lecz wiadomo musisz się wtedy z nim rozliczyć. Tak więc ogólnie rzec biorąc za takie warunki pracy powinno się włożyć w to co się robi całego siebie i jest naprawdę fajnie :D

Doradca X

Czytając te wpisy również postanowiłem podzielić się swoją historią z Esw. Mianowicie przygodę swoją zacząłem pół roku temu i fakt faktem początki zresztą jak wszędzie bywały ciężkie dla jednych mniej lub bardziej jednak przychodząc z już komplementarną wiedzą o epapierosach tutaj człowiek odnajduję się bardzo szybko i zdaję sobie sprawę że praca wcale a wcale nie jest męcząca ponieważ jest wiele sposobów radzenia sobie z nudą ;) Płaca nie jest również tak mała jak dużo osób wypisuję a potrzebne są tylko chęci i zaangażowanie gdyż jeżeli ty jesteś miły dla ludzi i wiesz co robisz to ludzie przyjdą do ciebie. I taką logiką idzie wyrobić nawet prawię 3 tysiące miesięcznie dodając sobie kilka nadgodzin. Ponadto o wolne również nie jest ciężko gdyż praktycznie każdy inny pracownik tej firmy może cię zastąpić w pracy lecz wiadomo musisz się wtedy z nim rozliczyć. Tak więc ogólnie rzec biorąc za takie warunki pracy powinno się włożyć w to co się robi całego siebie i jest naprawdę fajnie :D

anonim

(usunięte przez administratora)

dfwe

To idź na rozmowę i tam się wszystkiego dowiesz.

kama

Hejka ;) Pracuje w tej firmie 4 miesiące i muszę powiedzieć, że na początku sceptycznie podchodziłam do tej pracy. Bałam się, że jest to kolejna z firm które chcą wykorzystać pracownika. Moje zaskoczenie po zobaczeniu pierwszej wypłaty było nie do opisania :) Wreszcie znalazłam pracę, gdzie nie muszę harować a mogę fajną kasę zgarnąć :) Sprzętu do ogarnięcia jest sporo, ale zawsze można liczyć na pomoc managera, kolegi/koleżanki z punktu. Polecam i pozdrawiam Rybnik! :D

Ola

Praca bardzo fajna ;) managerka na luzie- przede wszystkim ludzka. Wiadomo wymaga wiedzy i porządku ale nie czepia się o głupoty. Można zdobyć fajna premie jak człowiek się stara. To moja dotychczas najlepsza praca. Pracuje sie po 120 co drugi dzień, więc czasu wolnego sporo ;) polecam!

anonim

(usunięte przez administratora)

odpowiedz

jak to nie kształci? Budujesz w sobie otwartość, relację z klientem, komunikację i umiejętność sprzedaży, masz wielu stałych klientów, z którymi musisz podtrzymywać dobre kontakty, bo wtedy ludzie chcą wracać właśnie do Ciebie, a nie współpracownika, więc logicznie - nabijasz sobie większe utargi co jest pewną formą motywacji. Otwierasz i zamykasz zmianę, więc odpowiadasz za wypełnianie dokumentów, otwarcie punktu, zatowarowanie i inne tego typu rzeczy, więc trzeba być odpowiedzialnym. Pracujesz nad sobą, zdobywasz doświadczenie w pracy z ludźmi, a dodatkowo kształcisz się pod względem fizyki i elektroniki, bo "jakoś" ten papieros przecież działa, a przecież musisz wiedzieć jak rozwiązać problem klienta, który przychodzi do Ciebie ze sprzętem, który nie działa. Z doradcy klienta możesz bez problemu awansować na kierownika sklepu, a z tego może i jeszcze wyżej, więc nie rozumiem pytania.

anonim

Praca jest fajna, stawka 8/h za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest ok, bo siedzac na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu dostajesz zero. Menadzer bardzo spoko, wyrozumialy i na luzie. Grafik elastyczny, dopasowujesz do siebie. Fakt, wiedze minimalną musisz posiadać, bo zdarzają się klienci, którzy mogą Cię zagiąć, ale to wszystko jest do nauczenia. Dużo możliwości na zdobycie premii, a firma docenia dobrych pracowników.

Anonimowa

Hej, czytam te wszystkie komentarze i aż śmiać mi się chce :) w esw pracuję ponad rok i do końca studiów nie zamierzam się stąd nigdzie ruszać. To jest praca idealna dla studentów. U nas sprzedawcy mają 9zł/h, wiadomo kierownik trochę więcej. Od kiedy tu pracuję manager był u nas aż 1 raz, w przyszłym miesiącu ma przyjechać znowu o czym poinformował mnie telefonicznie. Praca jest lekka: przychodzisz, otwierasz stoisko, logujesz się, obsługujesz klientów, wysyłasz raport, zamykasz. W międzyczasie uczysz się, czytasz książk, rozwiązujesz krzyżówki, siedzisz na fejsie. 25-40 min przerwy (w zależności od godzin pracy) nie jestem w stanie wykorzystać, bo jem na stoisku. Nie wiem co się tak uczepiliście braku wiatraka, u mnie wiatrak jest, bo się o niego postaraliśmy. Atmosferę w pracy każdy ma taką, jaką sobie wypracował. Ja nie narzekam. NNiedawno zostałam kierowniczką więc tym bardziej się cieszę. Umowa zlecenie w trakcie studiów jest według mnie jak najbardziej okej. Jeszcze zanim minął pierwszy rok mojej pracy tutaj zostałam kierowniczką, więc jestem jeszcze bardziej zadowolona. Oczywiście mogłabym oczekiwać 5 tys. miesięcznie, ale powiedzcie mi za co? Za rozwiązywanie krzyżówek? To śmieszne. Witam was w prawdziwym życiu. Po tej pracy bardziej niż zmęczona jestem wybudowany. A do tych co pisali, że lepiej pracować w call center - pracowałam tam, faktycznie zarabiałam więcej, ale nie wdając się w szczegóły, chyba jednak zostanę w esw :)

Anonimowa
@Anonimowa 26.07.2016 17:31

Zamiast "wybudowany" miało być "wynudzona". Sorki, ale piszę z autokorektą :) PS. Ten post dodaję będąc w pracy, tak po prostu z nudów. To jedno powtórzenie wynika z tego, że akurat wtedy musiałam wstać do klienta. Pierwszy raz od ponad godziny.

były pracownik

UWAZAJCIE jak sie sami zwalniacie to firma znajduje powod aby nie wypłacić zarobionych pienędzy a powód np.zrobią was złodziejami. Niby tak renomowana firma a takie kanty robi,eSmród World

nifa
@były pracownik 11.07.2016 22:02

Hey mamy z kolezanka to samo napisz czy cos z tym zrobiles ☺

nimfa
@były pracownik 11.07.2016 22:02

Tez to mamy z kolezanka daj znac czy im odpusciles brak wyplacnia kasy

Zula ula

Po 4latach zero umowy o prace mimo iz obiecują zlote góry i umowr na etat.tak samo zero podwyżki A na koniec zwolnienie bo chcesz umowę i starasz sie jak możesz -zero chorobowego przez cale 3lata .zero urlopu bo nie ma zastępstwa .praca na metrowej wyspie gdzie nie możesz sie ruszyć po 12h .nie pilecam

anonim

(usunięte przez administratora)

Martyna

Oznacza to fakt, że bez wyrzeczeń mogę spokojnie sobie żyć, a nie od 1go do 1go z zaciśniętym pasem. Staram się śledzić kwestię dot. e-papierosów i osobiście obaw nie mam. Udanego weekendu, pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Martyna

Dokładnie tak samo myślę, a podstawą jest komunikatywność-jeśli nie lubisz ludzi to lepiej nie zabierać się za poszukiwanie zatrudnienia w branżach gdzie dobre relacje i otwartość jest podstawą. Mnie osobiście ta praca odpowiada-człowiek się nie nudzi, a i wypłata jak się postarać jest całkiem fajna.

ZupaZTrupa

Pracuję w esw prawie rok. Trochę jestem w szoku czytając inne opinie. Pracuję w Warszawie, stawka za szkolenie to było 7zł/h, po podpisaniu umowy dostaje się 8zł/h. Istnieje możliwość podwyżki, którą dostałam po pierwszym miesiącu pracy - teraz godzinowo mam 9zł/h. I jest to sama podstawa. Trzeba naprawdę się postarać, żeby dostać za 160h mniej niż 2 tysiące. Dlaczego? Otóż dlatego, że oprócz podstawy za większość sprzedanych produktów otrzymuje się premie. Jeśli sprzedaż dużo, to za 160h na UOZ możesz zarobić nawet 3,5 tysiąca. Jeśli tylko siedzisz, lenisz się i zlewasz klienta - to sorry, musisz jeść chleb posmarowany nożem ;) . Do tego dochodzą różne premie od firmy, od menadżera, premie za konkursy. Można wyżyć z tej pracy. Sama praca w sobie nie jest męcząca, głównie się siedzi i czeka na klienta. Grunt to dobrze zapoznać się z ofertą firmy (niestety szkolenie nie wbije całej wiedzy do głowy, trzeba trochę nad tym siedzieć w domu) i mieć dobre podejście do klienta. Gdy trafi się trudny klient, który chce się wyżyć a nie otrzymać pomoc i wpadnie na ciebie skarga, to firma staje po twojej stronie. Ogólnie jeśli nie robisz problemów: nie spóźniasz się do pracy, nie wychodzisz na papierosa (analogowego) przed sklep, nie masz burdelu na punkcie i masz wiedzę o nowościach to na 100% nie dojdzie do zwolnienia. W esw każdy z każdym jest na "Ty", menadżer szanuje pracowników, pracownicy menadżera. W razie problemów życiowych i finansowych (a takie się zdarzyły w moim przypadku) menadżer robił wszystko żeby pomóc. Jestem bardzo miło zaskoczona pracą tutaj, myślałam że będzie jak w kołchozie, a jak na razie jest naprawdę fajnie :). Jeśli chodzi o UOZ to nie-studenci mają opłacane wszystkie składki. Jeśli chodzi o UOP jest go dostać trochę ciężej, ale nie jest to niemożliwe. Fajna praca, za fajne pieniądze. Jeśli ktoś wychodzi zawiedziony to zazwyczaj z własnej winy :)

kasia___26

Praca bardzo przyjemna- miła atmosfera, zarobki są adekwatne do zaangażowania. Jak ktoś się stara to ma bardzo fajną wypłatę. Manager pozytywnie nastawiony- ludzki ;) Zdecydowanie polecam

Ja26

Pracuje w tej firmie krotko,jest to moj drugi miesiąc,ale smiało mogę polecić pracę.i nie jest to prawda ze zeby zarobic 1700 zł trzeba wyrobić 200 godzin.bez przesady.Fakt stawka początkowa to 7zl,ale ja w poprzednim miesiącu wyrobiłam 157 i zarobiłam trochę ponad 2tys.Za wiele produktów mozna uzyskac premię,jeśli lubisz kontakt z ludzmi i umiesz sprzedawać-zarobisz.jeśli jesteś księzniczka która z łaski wymieni klientowi jakie ma liquidy-lepiej będzie jej na kasie w markecie gdzie mowi tylko "dzien dobry".Jeśli Ty jesteś wporządku,tak jak i Twoja sprzedaz-fostajesz bonusy od menago,prezesa.Więc myślę ze warto.POZDRO SMOKI!!!☺

nowa

Ile pracowników tyle opini. Ja pracuję w eSW prawie rok. Praca faktycznie nie jest super płatna, sprzedawca 7zł na godzinę, jeśli jest zrobiony plan to są małe premie w kwotach 15 zł.. Czasem potrącane za braki.. Kierownik ma wyższą stawkę. Jednak praca jest lekka, z racji małej ilości klientów jest czas właśnie na czytanie książki, przeglądanie neta. Jeśli amsz wypełnione wszystkie obowiązki to gdy nie ma klienta, masz czas dla siebie. Przysługuje przerwa w trakcie, której zdążysz nawet wyskoczyć po coś ciepłego. Do zadań należy tylko zadbać o porządek, zrobić raport na koniec zmiany i obsłużyć klienta, a klientów ok 2 na godzinę. Tak więc jaka praca taka płaca. Jeśli nie chcesz się narobić to praca super, ale trzeba liczyć się z tym że i wypłata niższa. Ale dla studenta świetna opcja, bo w wolnym czasie można robić projekty, uczyć się itp. Czy czytasz w domu czy w pracy i tak czytasz, a tu chociaż przy okazji zarabiasz. Znajoma pracując e eSW napisała swoją prace dyplomową. Także wszystko się da. Grafik ustalamy wspólnie, jest tak stworzony, że każdy jest zadowolony. I kontakt z górą też bez większego zarzutu.

Roczny pracownik

Witam, Nie czytałem waszych opinii bo wiem że sporo jest negatywnych ale i też pozytywnych a ja powiem po prostu swoje odczucie odnoście tej firmy:) pracuję od ponad roku w tej firmie i co mogę powiedzieć wszystko zależy od tego jak się nauczymy sprzętu i ogólnie bo jeśli to opanujemy to naprawdę jest lajt w pracy jak i też od menagera już kilku przerobiłem więc wiem że każdy ma inne podejście jednych interesują wyniki i cyferki a wiedza techniczna odchodzi na drugi tor a inni wręcz przeciwnie. Nie wiem jak w innych punktach ale u nas na początku menager był co tydzień a później raz na miesiąc jeśli widział ze wszystko jest ok to wpadł co słychać i pojechał więc nie straszny diabeł jak go malują :) stawka fakt jest mała ale z drugiej strony gdzie nie gdzie za taką stawkę ludzie tyrają jak za przeproszeniem niewolnicy i nie mają na czas wypłat... a w CHIC nie zdarzyło się żeby wypłata była spóźniona zawsze była MAX na 10-tego ale zazwyczaj wcześniej dużym plusem jest oczywiście system premii z których można 200-300zł dobić i 100 za próg (zależy jaki ruch i utargi są i czy wyrobiony zostanie) minusem jest natomiast szkolenie ja miałem 1 dnia od otwarcia do południa a drugiego od południa do zamknięcia i do roboty. ogólnie praca na początku nerwowa do póki nie ogarniemy wszystkiego a później już można poobijać się i wypatrywać klienta z nudów :)

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

a dlaczego tak bardzo chcecie isc do tej firmy? przeciez jest beznadziejan

xxx

Witam . Bardzo dużo rzeczy które piszecie się nie zgadzają . Pracuje w tej firmie niecaly rok i spróbuje krótko opisać moją współpracę z ta firmą. Praca oczywiście ciężka nie jest. Kazdego dnia musisz posprzątać, otworzyć zmianę, odpisać na maila jesli jakiś przyjdzie. Klientów dużo nie ma około 10 do 40 na dzień (11godzin) Jesli masz czysto to i nie ma klientów oczywiście ze możesz poczytać ksiązkę lub posiedzieć w necie. Bo co tu można robić skoro czasem nie ma klienta przez dwie godziny :)Jeśli chodzi o wynagrodzenie to jest tak : umowa o prace stawka 7zł/h + premia za sprzedaż + 100zł za wyrobienie planu miesięcznego + dodatkowa kasa od menagera .Prawdę mówiąć moja wyplata średnio wynosi 1900zł a to i tak dużo jak za taką pracę . i duży plus jest taki ze szef nie stoi nad glową tylko co jakis czas przyjedzie manager na chwilę bądź ktoś inny skontrolować np wiedzę o produktach. Jeśłi chodzi o atmosfere w firmie to nie mam zastrzeżeń poniewaź zawsze mozesz do kogoś zadzwonic i poprosic o pomoc . Oczywiście nie jest to moja wymarzona praca ale zdaje sobie sprawę z tego ze poki co z moim wykształceniem, a jestem w trakcie nauki mogę pracować w markecie za 1200zł . Szkoda tylko ze z umowami o pracę ciezko aha i wkurza mnie to ze niektórzy maja 8zł a niektórzy 7zł /h na zleceniu

Konkurencja nie spi

Hohoho, widze, ze konkurencja nie spi :D Praca jest bardzo fajna, super atmosfera. Podejrzewam ze wiekszosc negatywnych komentarzy to sfrustrowane 'zgnile jablka', ktore siedzac na tylku chcialy zarabiac po 5 tysiecy nic nie robiac, tylko przegladac fejsa. No albo konkurencja podrzucajaca swinki :D Ogarnijcie sie.

xxxxx

Jak ja czytam wasze komentarze,to masakra. Co innego, ponieważ nie pracuję na wyspie w centrum handlowym tylko w wolnostojacym lokalu. Pani, która mnie przyjęła bardzo miła, potrafi zrozumieć człowieka, wyrozumiała.A do tego druga pani również ma te same cechy. Obie z pań nie traktowały mnie z góry, wszystko mi tłumaczyły i zanim stanełam sama byłam tydzień na szkoleniu na stoisku w kauflandzie. Przy pracy od pon-pt po 8 h dostaje się 1280 a z jednym weekendem 1470. Jezeli jest ktoś nastawiony na siedzenie i nic nie robienie to naprawde, nie szukajcie żadnej pracy. W każdej pracy trzeba coś robić. Mi pani powiedziała na wstępie,że jeżeli na sklepi będzie porządek to mogę sobie czytać, czy siedzieć na internecie. Dobrego pracownika nikt nie zwalnia i powiem wam szczerze, ,ze wiele osób z góry skreśla osoby uczące się zaocznie, więc znaleźć dziś pracę to nie jest pikus. Zwlaszcza, jak macie wymagania 10zł/h i siedziec i nic nie robić.

ona21111

Pracuję w firmie od ponad roku. Rozpoczynajac prace, przeszłam 2 tygodniowe szkolenia ( płatne 6/h), następnie 3 miesiące na zleceniu 9/h i po 3 miesiącach od razu umowa o pracę. Jesli chodzi o zarobki to jest podstawa 1300 + plan sprzedazowy + procent od utargów. Ja nie zarabiam mniej niz 2.5 tys do ręki. W grudniu nawet miałam 3.200 za 14 dni pracujacych po 11h Trzeba byc bardzo rozgadanaym, usmiechnietym, miec wiedze i dobrze umiec wciskac klientom towar najdrozszy i najbardziej punktowany.

andrzejg.
@ona21111 06.11.2015 00:38

trzeba mieć farta i trafić na punkt gdzie są obroty dobre, tyle. jak masz 4klientów po liquid lub grzałkę, a menago dowali Ci plan z kosmosu to nie ma szans na premię, jedynie żałosne ochłapy.

no nie wiem

Zawsze mozesz byc lekarzem, prawnikiem, archiektem jak dla mnie 1700 za siedenie na tylku jest ok. Nie robota nie pienidzadze. Ale to twoje zdanie, znam wielu ludzi ktorzy za takie pieniadze musza robic ciezsze i gorsze rzeczy w duzo gorszych warunkach, np w zime na zewnatrz ale za to maja swiatlo dzienne...

badas

1700zł to jest dużo w dzisiejszych czasach? Na umowie śmieciowej? Jesteście żałośni, jeżeli uważacie że TAK. Praca po 12h na kwadracie 1x1.. w totalnym hałasie bez widoczności światła dziennego nie jest pracą lekka nawet jeżeli masz 20 klientów dziennie. Często już po pierwszych miesiącach pracy można dostrzec tego skutki.

Ogarnijcie sie ludzie!

Masakra! SPCJALISTA sie znalazl od spedazy taktycznych rakiet samonaprowadzajacych dla mysliwcow 5 generacji. Ludzie ogarnijcie sie ile waszym zeaniem jest warta robota gdzie siedzisz na tylkku przez 12 godzin 3 lub 4 razy w tygodniu obslugujac 10 klientow dziennie co zajmuje w ciagu dnia 45 minut? Jakimz to specjalista trzeba byc? Czy nalezy miec doktorat? No tak najgorsze ze nie mozesz czytac ksiazki to przekresla prace na maksa.Nie znacie rynku pracy zapraszam do kolchozow typu dyskonty lub restouracje a dla pana ambitnego stacja paliw lub call center pa ja c. Masz 1700 za minimum wymagan bez szefa nad glowa. Niektorzy ludzie sa za ta kase magazynierami, spawaczami,slusarzami, pracownikami produkcji w tym samym wymiarze godzin a to sa prace ciezkie i wymagajace umijetnosci oraz doswiadczenia. Wy macie otworzyc punkt zalogowac sie sprzedac papierosa wydac kase nudzic sie zamknac punkt policzyc kase isc do domu. Za co wy chcecie wiecej zarabiac?

anonim

Niestety, większość negatywnych opinii potwierdza się, manager na nic nigdy nie ma czasu. Powtarzają cały czas, że jesteś doradcą a chwilę później każą wciskać największe g...o na całym stoisku które powinno trafić do muzeum. Kasa jak na specjalistę i doradcę to śmiech na sali mimo, że jeśli siedzisz w temacie to o e papierosach masz wiedzę ogromną. O najmniejszą pierdołę trzeba górę prosić mailami i telefonami nieraz i 2 tygodnie a jak Ty masz coś zrobić to musi być na wczoraj. Nie polecam!

Jonas

7zł/h, kpina,ludzie na kasach w biedronce zarabiają znacznie więcej a idąc do pracy zostawiają mózg w domu(z całym szacunkiem).Praca wcale do lekkiej nie należy, dwa razy w m-c tajemniczy klient + odiwedziny menago. Wszystko fajnie do momentu,gdy gorzej się poczujesz w pracy - nikt Cie nie zastąpi, a menago powie,że musisz sobie z tym problemem poradzić sam/a ;] Odebrałem kilkanaście tego typu telefonów od pracowników z innych punktów.Na stoisku nawet nie ma czajnika,a co dopiero wiatrak gdy na zewnątrz 40C. 1700zł można zarobić haa owszem przy 200h,wyrobionym targecie i dodatkowej kasie od menago, jeżeli takową pulę w danym miesiącu dostanie i w ogole będzie miał ochotę Ci coś z tego dać ;] Przed zozpoczęciem jakiejkolwiek pracy w Centrach Handlowych poczytajcie sobie jak one wpływają na psychikę ludzi(brak światła dziennego itp.) Nie polecammM!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Dosia

Jeżeli ktoś intersuje się tematem i lubił kiedyś w szkole fizykę i ogarnia pierdoły typu parametry to praca jest lekka, i przyjemna ale jezeli dla kogoś to czarna magia , to psychika wysiada...

Gosia Stępień.

Witam serdecznie, przeczytałam Wasze komentarze i trochę się zraziłam do e smoking world... Przyznam, że chciałabym tam pracować i zastanawiam się nad aplikowaniem, bo od dłuższego czasu szukam pracy, ale widzę, że nie powinnam? W moim mieście, kobiety które są za ladą zazwyczaj są uśmiechnięte, nie wydają się pokrzywdzone, aczkolwiek nie pytałam ich o to, a nie raz miałam na to ochotę aby przy zakupie spytać co sądzą o tej pracy. Opowie mi ktoś coś więcej o tej pracy? Jest jakiś test z wiedzy cz coś? Z kim odbywa się rozmowa itp.?

pracownik

Nie polecam tej pracy jesli ktos jest ambitny to wyżej zajdzie pracując na stacji paliw i będzie lepiej traktowany. Robiłem w esw 2 lata prawie wiec wiem co nieco o tej pracy. A jeśli dla kogoś to szczyt ambicji to nisko się ceni tyle by wyrobić okolo1800 zl musisz robic ponad 200 godzin. Do chcącego nic trudnego. Tyle ze na cpn dostaje więcej za zbijanie bąków n placu podjazdowym przy 200h a praca wydawała by się być mniej rozwojowa... Lepiej play na call Center wam zapłaci...

JA

Najgorsza praca w życiu! Menago nie wie nic o pracowniku, punkcie, brak kontaktu. Ma wszystko gdzieś. Idzie na urlop spoko niech idzie ale mógłby o tym poinformować. Pracowałam bez przeszkolenia bo tak wyszło, że nikt nie miał czasu mnie przeszkolić. Miałam z siebie robić pajaca i wychodzić z wyspy i nagabywać klientów. Do tego nie można czytać książki, korzystać z internetu. Raport miesięczny musiałam robić sama nie mając o tym zielonego pojęcia. Żeby dostać dzień wolnego musiałam błagać bo byłam sama na punkcie, bo nikt nie chciał podjąć pracy. Jeżeli lubicie walkę z wiatrakami to polecam :D to była praca z koszmarów. Dodam jeszcze, że na wspaniałej wycepce temperatura przekraczała 40 stopni gdy mdlejąc zadzwoniłam do menago wyśmiał mnie i kazał siedzieć w pracy. Ostatecznie zabrało mnie pogotowie. Taka to porządna firma.

anonim

(usunięte przez administratora)

Magda

takie cebulaki jak ty kończą potem studia. nic tylko necik w pracy i wypłata o czasie. do roboty cebulaku!

aaaaaaaaaaa

Stawka 7 zeta/h stanowczo za mała, ale praca lepsza niż tyranie w markecie na kasie i użeranie się z tępymi ludźmi ;) Punkt łatwy do ogarnięcia, jeśli pracownik ma minimum chęci. Asortyment z biegiem czasu łatwy do przyswojenia. Wiadomo jeśli ktoś ma zwis na pracę i klienta to po roku nie będzie w stanie znać podstaw. Nowy pracownik ma taryfe ulgową bo wiadomo, że nie jest alfą i omegą żeby przez dwa tygodnie poznać wszystko począwszy od asortymentu a kończywszy na sprawach wewnątrzpunktowych (program sprzedażowy, zamówienia itp.)System pracy to kwestia dogadania się ze współpracownikiem, więc jeśli już na dzień dobry są zgrzyty to wiadomo, że jedna z osób długo nie ,,zabawi" w firmie. Relacje z kolegą/koleżanką są chyba najważniejsze. Jeśli jest wymiana informacji pomiędzy pracownikami to są szanse na dłuższą pracę. Jeśli jedna z osób chce czuć się niezastąpiona i będzie miała zwis na przekazywanie info o funkcjonowaniu salonu drugiej to nie ma co się łudzić na prace w przyjaznej atmosferze. Kasa kiepska i żeby być usatysfakcjonowanym trzeba by było spędzić z 200 h m-nie w tej pracy. Plusem jest, że nie trzeba śmigać non stop 12 h po salonie, gdyż czasem przez 2 h nie ma ani jednego klienta (bynajmniej tak jest w moim mieście). Tajemniczy klient, niezapowiedziane wizyty menago i innych pracowników są na porządku dziennym, ale to jest rzeczą normalną. Grunt żeby mieć ubranie firmowe i nie zachowywać się jak burak oraz mieć wiedzę na temat tego co się sprzedaje. Klienci zazwyczaj jedni i Ci sami co jest plusem ogromnym bo z czasem zna sie ich nawyki i łatwiej sie z nimi dogadać i znaleźć wspólny język. Obietnica ewentualnej umowy po upływie przepracowanego roku w tej firmie to jedna utopia. Nie ma jednoznacznych kryteriów przemawiających za uzyskaniem takiej umowy przez pracownika. Czasem można pracować dwa lata a wizja tego papierka oddala się z każdym miesiącem coraz bardziej. To jest jedyny minus tej pracy. Ale mając do wyboru pracę na kasie w markecie bądź też w tej firmie to i tak wybieram ją bo narobić się nie trzeba ale tez nie twierdzę, że się w niej tylko przesiaduje i w necie fejsa przegląda. Mając jednak ambicje pracownik tę pracę będzie traktował jako chwilowy punkt zaczepienia.

Ciekawa

Kim jest menago E Smoking World?

annmnm
@Ciekawa 11.06.2015 19:08

firma spoko, i 7zl/h? coś tu chyba nie gra

ktoos

Magdaaaa Ty chyba pracowałaś u partnera, a nie w autoryzowanym punkcie, bo tu jest jeden menago regionalny na kilkanaście lub wiecej punktow, a nie 3 szefów :P Praca spoko o ile wykonujesz swoje obowiązki, czytasz maile ze zrozumieniem i stosujesz sie do nich, dbasz o porządek, poglębiasz swoją wiedzę na temat e-palenia [są szkolenia wiec nie ma z tym problemu] w razie czego zawsze mozna zadzwonic do odpowiednich osob i chetnie Ci pmogą. Atmosfera bardzo fajna, luźna, nawet do menago mówi się na "Ty". Premię można uzyskac nie tylko za wyrobiony plan, ale tez za np. ladne ozdobienie punktu na swieta. Czesto jest tak, ze jesli zrobisz coś fajnie, dasz coś od siebie to firma z reguły to docenia. Ostatnio asortymen sporo się zmienil i jest na prawde spoko. Co do godzin pracy. Z reguly na start masz umowe zlecenie, pozniej mozliwosc umowy o prace. Tak czy owak na zleceniu sa placone wszelkie skladki wiec i chorobowe sie nalezy i tzw. kuroniówka jesli sie straci pracę. Godziny ustalają osoby na punkcie. Dla firmy ważne jest tylko by salon/wyspa byly otwarte codziennie w określonych godzinach, z reguly 11-12h, niedziela 8-10h. Ale czy sie stoi na połowe, czy cale dnie, czy po kilka dni pod rząd to tylko pracownicy o tym decydują jak im wygodnie. Czasem organizowane są szkolenia zbiorowe, integracyjne :) Firma na prawde spoko!

daniel30
@ktoos 11.04.2015 19:11

E nie są w tyle ze sprzętem-może tak było ,ale obecnie zalewają co tydzień jakimiś nowościami i rozszerzają asortyment o nowe wiodące firmy,także akurt tutaj jest spoko.

Zostaw opinię o eSmoking World - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eSmoking World