ZOO AFRYKA

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 30 ocen.

Opinie o ZOO AFRYKA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOO AFRYKA

Bet

Katastrofa.sprzedano nam świnkę morską w ch forum w sklepie sieci zoo afryka. Pan zapewniał ze to chłopak (mamy juz chłopaka wiec zależało nam na tej samej płci) niestety szybko okazało się ze to chłopak. Gdy wróciliśmy do sklepu pani stwierdziła, że oni nie są w stanie sprawdzić płci. ...rozumiem, ze na tym się nie znają po prostu. Ale pan nas oszukał zapewniając ze to samiec a do tego nieprofesjonalna osoba w tym sklepie w dniu kiedy przedstawiliśmy swoją reklamacje tj . 15.10.2017 powiedziała ze to jest teraz nasz problem. Oni zwierzę sprzedali i dla nich transakcja jest definitywnie zakończona.

Agnieszka

@Dede rzeczywiście, praca w takim miejscu wymaga pewnych predyspozycji. Możesz powiedzieć coś więcej o samej pracy? Jak wygląda typowy dzień? Jakie są godziny pracy?

Dede
@Agnieszka 08.08.2017 09:20
@Dede rzeczywiście, praca w takim miejscu wymaga pewnych predyspozycji. Możesz powiedzieć coś więcej o samej pracy? Jak wygląd...

Pracuje się po 12 godzin co drugi dzień. Ciężko trafić w określenie "typowy dzień", bo w każdym robi się coś innego. Są określone terminy w tygodniu na prace porządkowe, dostawy są codziennie prócz weekendów. Pracownicy są w stanie ogarnąć sklep do godzin południowych, później obsługa klienta. Pod warunkiem, że nie trafisz na ekipę leni, ale to jak w każdej pracy. Pozdrawiam

Dede

Na dzień dobry 2050zł brutto plus premia. Do tego masz rabat na cały asortyment 30%. Jeśli nie jesteś ogarnięty w temacie diety i chowu zwierząt to nawet się tam nie pchaj, bo zrobisz krzywdę tylko tym zwierzakom.

Agnieszka

@ZdrowySzczurek to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona. A jak oceniacie powyższą firmę jako pracodawcę? Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy ZOO AFRYKA?

ZdrowySzczurek

Kupiłam szczura w Zoo Afryka w Auchan Gliwice. Szczurek jest ze mną ponad rok, jest zdrowy, silny i wesoły. Uwielbia człowieka. Także szczurki bardzo serdecznie polecam :)

Agnieszka

Jak wygląda praca w ZOO AFRYKA? Jest z nami jakiś pracownik? Bardzo ciekawa jestem Waszych opinii.

ka

JA to się zastanawiam jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, bo się miały jakieś premie pojawić.

C3

Potwierdzam. Ryby w Żorach zdychają im na wystawach. Zupełnie nie ogarniają tematu... Poza tym, cholernie drogo. Jedyny plus, że czynne do późna w weekendy.

ola

Odradzam sklep w zorach i rybniku. Kupilismy rybki za 100 zl i wszystkie zdechły, obsługa w rybniku fatalna.

Mona

Co za kpina! Swinki morskie powinny MINIMUM spedzic miesiac z matka! Przez pierwszy tydzien musza pic mleko, nastepnie stopniowo wprowadza sie pokarmy! Tylko pazernosc na kase wmawia inaczej! To ze swinka rodzi sie z futerkiem i otwartymi oczkami nie swiadczy o tym ze jest samodzielna. Brak wiedzy i kompetencji, za wypowiedz na tej stronie zamknelabym ten sklep na zawsze! Potem weterynarze i hodowcy rasowych swinek musza naprostowywac glupote waszych pracownikow!

minka

pracowałam.. umowa zlecenie, najniższa krajowa, rotacja pracowników ogromna.. zwalniają i zatrudniają nowych. ot co proponują.

iga
@minka 28.04.2015 18:58
pracowałam.. umowa zlecenie, najniższa krajowa, rotacja pracowników ogromna.. zwalniają i zatrudniają nowych. ot co proponują....

moj brat tez kupił świnke w rybniku za szybko oddzielona od matki, niestety tez mu zdechla, ale nie odpuscil i pojechal po zwrot kasy. wiem ze dali mu nowa.

xxx

Uważajcie na zoo Afryka w Rybniku. Kupiłam tak świnkę morską, która niestety, nie przeżyła tygodnia! Dbałam i pielęgnowałam ją zgodnie z zasadami opieki nad tym zwierzątkiem. Była żywotna, ciekawa świata, jadła, piła, reagowała na domowników, nie wykazywała żadnych niepokojących objawów. Niestety nie przeżyła. Zaczęłam drążyć temat - prawdopodobnie była zbyt mała, za wcześnie odłączona od matki.

mysh
@xxx 07.04.2015 13:05
Uważajcie na zoo Afryka w Rybniku. Kupiłam tak świnkę morską, która niestety, nie przeżyła tygodnia! Dbałam i pielęgnowałam ją...

Nie neguje złego stanu zdrowia przed zakupem ani nie nie stwierdze, ze żle sie Pani nią zajmowała ale świnki zaraz po urodzeniu są samowystarczalne. W ich przypadku nie ma czegoś takiego jak "z byt szybko zabrane od matki". Samice często nie przeżywają porodu.

zula

Obsługa w zoo Afryka w Sosnowcu masakra .Zwierzęta są zaniedbane radzę aby ktoś się zainteresował tym sklepem i tym co tam się dzieje .Kierownik sklepu niemily i nieuprzejmy .Coś strasznego .Jeżeli ktoś się ma numer to towarzystwa opieki nad zwierzetami to proszę o numer lub zadzwonic do nich .

jacek

tak szczerze mówiąc to troche myląca jest ta nazwa, bo na początku pomyślałem, że źle trafiłem, że oni to co innego niż ten sklep zoologiczny. a słuchajcie, tak trochę od strony klienta to jak wszytsko wygląda? bo chciałem się dowiedzieć czy mają dbry asortyment ogólnie i jak to wygląda wszystkood wewnątrz?

andre

radzę omijać ten sklep ,ceny z kosmosu wzięte

Czapka
@andre 10.12.2014 15:54
radzę omijać ten sklep ,ceny z kosmosu wzięte

Miałam dokładnie tą samą sytuacje. Przepracowałam rzetelnie 1 dzień po czym dowiedziałam się że pracy nie dostane, a na moje pytanie dlaczego kierownik odpowiedział po dłuższym namyśle, że za dużo pytań zadawałam...już mógł coś inteligentniejszego wymyślić ale cóż intelektem tam nie błyszczą najwidoczniej a co bystrzejsze osoby zbywają bo się boją, że ich wygryzą.

Kasia

Obrażacie wszystkich w około a w jakich wy firmach pracujecie pracownicy często nie mają nic do powiedzenia... Każdy boi się stracić pracę. Ja osobiście nie mam zastrzeżeń co do pracowników ZOO AFRYKA. W ich sklepie w Auchanie jest bardzo miła atmosfera,widać że dbają o zwierzaki,i robią wszystko dla ich dobra,a będąc tam często zaglądam do nich. Są mili otwarci i zawsze potrafią porozmawiać. Więc nie oceniajcie wszystkich z góry. Z poważanie Kasia

zuza

dziś byłam w tym sklepie i zauważyłam że mają tam chorego szynszylka-miał całkowicie łysą łapkę i zachowywał się nienaturalnie nieswojo-mam 13 szynszyli-obserwuję je od paru lat, więc wiem jak te zwierzęta wyglądają i zachowują się kiedy są zdrowe a kiedy nie. Zapytałam Panią czy zdaje sobie sprawę z jego stanu, ale odparła tylko, że tak a szynszyl wciąż jest na sprzedaż na wystawie za 180 złotych- wątpię aby był pod opieką weterynaryjną bo przecież jakby był to nie byłby na sprzedaż:] zgłosiłam to do schroniska dla zwierząt obiecali, że to sprawdzą-mam nadzieje że tak się stanie.

basia

Pensje są marne, płacą jedynie ok. 5zł/h współpracownicy są przeważnie osobami aroganckimi, niemiłymi, wrednymi i często nieuczciwymi w stosunku do swoich kolegów/koleżanek z pracy. Szefostwo nie dba o pracowników, żeby dostać umowę trzeba się cały czas upominać. W momencie nadgodzin bo np. ktoś jest chory trzeba się wręcz roztroić i pracować non stop. Także odradzam pracy w tej sieci sklepów.

asia

szkoda że pracownicy sklepu nie maja wpływu na towar jaki przyjezdza.. nawet nie znają wieku zwierzat ktore dostaja ale przynajmniej mowią o tym otwarcie ze wiek oceniaja na oko...

dominika098

Nie polecam tego sklepu. Chciałam kupić świnkę morską w Zoo Afryka w Tesco Gliwice. Oczywiście to co się wydarzyło nie jest winą osób pracujących w tym sklepie tylko szefa Zoo Afryka oraz osoby, która hurtowo sprzedaje te zwierzęta. To ja może przejdę do rzeczy. Jak dotarłam do sklepu zakochałam się w jednej ze świnek, była to mieszanka rozetki z US teddy . To był mój pierwszy zakup, także nie wiedziałam na co zwracać uwagę. Powiedzieli nam, że świnka ma ok. 2 miesiące. Ale oprócz tego sklepu zastanawiałam się jeszcze nad jedną świnką, również Zoo afryka ale w Forum w Gliwicach. Rozmiarowo była taka samo, ale zdecydowałam się na tą pierwszą. Jak już ją kupiłąm pojechałam do weterynarza. Od razu się załamałam. Pani weterynarz powiedziała, że świnka ma maks. 2 tygodnie !!!! Oprócz tego okazało się, że prawdopodobnie ma zapalenie płuc. No , ale w domu jadł, aż to pięciu dni kiedy wyciągnęłam prosiaczka martwego z domku :'( Za szybko został zabrany od mamy ... A teraz mam nowego prosiaczka :) ze sklepu Kakadu, który serdecznie polecam. Wczoraj natomiast jak byłam znowu w Tesco zobaczyłam, że znowu przywieźli takiego malutkiego świniaczka :( Uważajcie na ten sklep !!!

psiara
@dominika098 13.09.2013 22:53
Nie polecam tego sklepu. Chciałam kupić świnkę morską w Zoo Afryka w Tesco Gliwice. Oczywiście to co się wydarzyło nie jest wi...

szkoda, że nie nauczyło Cię to, że nie kupuje się zwierząt w takich miejscach.

eks
@psiara 18.03.2014 23:30
szkoda, że nie nauczyło Cię to, że nie kupuje się zwierząt w takich miejscach.

Tam weterynarz jest tylko na papierze- możesz sobie zadzwonić a on Ci podpowie żeby podać wita-pet. Sprzedawca nawet jakby chciał pomóc, ma guzik do powiedzenia szefostwu- najwyżej mu podziękują i powiedzą ze nowa krew jest w sklepie potrzebna. Na interwencje ze schroniska bym nie liczyła- musza się zapowiedzieć jak chcą na kontrole wpaść- wtedy pozbędą się zwierzaka, a wet będzie na miejscu- no bo przecież on tam ciągle zagląda... A tym co pytają o zarobki- kiedyś były niezłe(ogrom nadgodzin,ale w systemie 12 na 12 się nie odczuwa), ale jeśli kochacie zwierzęta, to poszukajcie innego zoologicznego. Chyba że chcecie sami traktować je jak rzeczy i patrzeć jak chorują a Wy nie możecie z tym nic zrobić (no chyba ze potraficie dobić zwierzaka).

mała

mała - 2013-03-31 11:43:32 Witam chciałam wam opisać sytuację która miała miejsce dnia 29.03.2013 udałam się do zoo afryki w celu kupienia dla córki króliczka , obsługiwała mnie taka szczupła pani nie zbyt miła no ale co zrobić pracowników się nie wybiera .... na wstępie zostałam poinformowana że króliki są chore że jak zakupię królika muszę udać się do weterynarza moje pytanie brzmi to po co oni mają te króliki na sprzedaż jak są chore?? odradzam ten sklep , po występie pani która była b.arogancka i nie miła stwierdzam że wolę pojechać gdzie indziej niż kupować co kolwiek w tym sklepiezapomniałam dodać że sklep znajduje się w Gliwicach na łabędzkiej w tesco

mała

Witam chciałam wam opisać sytuację która miała miejsce dnia 29.03.2013 udałam się do zoo afryki w celu kupienia dla córki króliczka , obsługiwała mnie taka szczupła pani nie zbyt miła no ale co zrobić pracowników się nie wybiera .... na wstępie zostałam poinformowana że króliki są chore że jak zakupię królika muszę udać się do weterynarza moje pytanie brzmi to po co oni mają te króliki na sprzedaż jak są chore?? odradzam ten sklep , po występie pani która była b.arogancka i nie miła stwierdzam że wolę pojechać gdzie indziej niż kupować co kolwiek w tym sklepie

zbulwersowana

W tychach zniedbują fretkę. Ma nieodpowiedni granulat, nie ma zbawek i wody, a co najgorsze ma za małą klatkę. Po zwróceniu uwagi pani sprzedającej ta zaczęła strzelać miny uważając że jest najmądrzejsza.

ja

Zgadzam się z przedmówczynią, byłam w tym punkcie sprzedaży i zauważyłam że zwierzątka nie maja już wody w pojemniczkach, o czym powiadomiłam panie tam pracujące, obiecały że napełnią je wodą, wchodząc po raz kolejny za 2 godziny, nadal tej wody im nie wlały, ja nie wiem jak można takich prostaków tam zatrudniać, szkoda mi jedynie zwierząt.

Pasjonatka

Ludzie, którzy pracuja w Zoo Afryka w Gliwiach zaniedbuja zwierzęta! Które są przeznaczone do sprzedaży . Np. legwany ( iguana iguana ) sztuk 2 są w stanie agonalnym. Widok ten poruszy nawet osobę nie wrażliwą na cierpienie . NIE POLECAM ZAKUPU ZWIERZĄT W TYM PUNKCIE . OBSŁUGA JEST AROGANCKA I NIE KOMPETENTNA! Wrażenie odstręczające od tego punktu.

Zostaw opinię o ZOO AFRYKA - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOO AFRYKA