Pregis Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 23 ocen.

Opinie o Pregis Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pregis Sp. z o.o.

Agnieszka

@Aaaaaaaadziękuję za tak szczegółowe opisanie działów firmy. Ty również zauważasz, że w firmie brakuje pracowników. Czy oznacza to, że dużo łatwiej się obecnie do pracy w Pregis dostać? Obecnie w wielu firmach brakuje pracowników. Widać, by powodowało to jakieś zmiany? Czy pracodawca podejmuje jakieś kroki, by pracowników przyciągać?

Róża
@Agnieszka 25.09.2017 14:56
@Aaaaaaaadziękuję za tak szczegółowe opisanie działów firmy. Ty również zauważasz, że w firmie brakuje pracowników. Czy oznacz...

Za malal liczba pracowników? To jakas kpina.Jeżeli sobie pracownik siedzi i czeka na rolke az sie nakręci lub bawi sie telefonem a nie pomoże innyn z innej maszyny( a są przecierz zespołem) to , to jest za mala ilosc pracowników?!!! To jest niewykorzystany potencjał ludzki.

Pracownik
@Róża 11.10.2017 18:13
Za malal liczba pracowników? To jakas kpina.Jeżeli sobie pracownik siedzi i czeka na rolke az sie nakręci lub bawi sie telefone...

Pani róża widać wszystkie rozumy pozjadała ciekawe czy on lub ona taka idealna w pracy jest i tak bardzo pomocna ze na telefon nawet nie spojrzy a jak na maszynach wszystko dobrze idzie to w czym pomagać nie zauważyłem zeby ktoś bawił się telefonem gdy inni mają problemy a troche już tam pracuje

trol4

Praca jest całkiem spoko ale jak zaczyna coś nie iść wszystko spada na operatora, koordynatorzy i team leaderzy absolutnie nie są pomocni ich interesuje tylko żeby wyrobić cel produkcyjny. Podwyżki są prawie co roku ale czym dłużej się pracuje tym mniej się jej dostanie. Zarobić można więcej chodząc na nadgodziny których jest zdecydowanie za dużo. Braki kadrowe na produkcji, każdy urlop jest problemem a większość pracowników ma problem z jego wybraniem. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie bo czym bardziej człowiek się stara to ma więcej obowiązków i problemu z przełożonymi.

Róża
@trol4 25.10.2017 14:49
Praca jest całkiem spoko ale jak zaczyna coś nie iść wszystko spada na operatora, koordynatorzy i team leaderzy absolutnie nie...

Na nadgodziny nikt z przymusu nie chodzi.Każdy zapisuje się sam jak ma ochotę.Kordynatorzy zawsze służą pomocą a TL nie zawsze ale pomagaja.Mają wiecej obowiazków od operatorów.Z urlopami jest problem? Ja nie przypominam sobie aby ktoś urlipu nie dostal.

Agnieszka

@Róża tylko zauważam to co można było znaleźć w ostatnich opiniach. Rozumiem, że według Ciebie problem tkwi gdzie indziej?

Róża
@Agnieszka 19.10.2017 10:48
@Róża tylko zauważam to co można było znaleźć w ostatnich opiniach. Rozumiem, że według Ciebie problem tkwi gdzie indziej?...

Problem to brak umiejętności zarządzaniem zespolem.Firma powinna zainwestować w szkolenie TL.

Aaaaaaaa

Komentarz mocno przesądzony. Żadnych zwolnień nie ma była tylko jakaś panika. Praca do lekkich nie należy ale tragedii nie ma. Pracownicy z Ukrainy zarabiają może tyle co Polacy tylko mają o 1/3 więcej godzin w pracy. Co do działów : -produkcja pianki praca chyba najcięższa maszyny trudne i nauka zajmuje troche do tego duzo maszyn i produkcje bywaja naprawde bardzo wymagajace(duzo podnoszenia albo biegania czasami to i to) -produkcja foli bombelkowej podobnie jak na pianie tylko maszyn mniej i trochę łatwiejsze w obsłudze Ale i tak wymagają czasu - recykling (eremy) praca ciężka że względu na warunki i normy Ale maszyny łatwe w obsłudze po miesiącu już operator śmiga -converting przerabianie foli i pianki na rękawy worki wytloczki itp maszyny łatwe(w porównaniu do foli i pianki a nawet erem) praca zależy od wielu czynników ale raczej łatwa. -ostatnim działem jest zgrzewanie pwraca najłatwiejsza i jako jedyna po 8h. Na dziale convertingu i zgrzewania pracują i mężczyźni i kobiety na pozostałych tylko panowie. To są tylko moje odczucia pewnie cześć osób się nie zgodzi z ta opinia . Jedynym problemem który potem powoduje lawinowe problemy to jest rzeczywiście za mała liczba ludzi na liniach pianki i foli.

Agnieszka

@JiffyNigro dziękuje za odpowiedź. Możesz też powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda Twoja praca w Pregis? Taki przegląd poszczególnych działów firmy może być bardzo pomocny dla osób, które rozważają złożenie swojego CV.

Agnieszka

@JiffyNigromógłbyś powiedzieć coś więcej o tej fali zwolnień o której wspominasz? Co jest, czy też będzie jej przyczyną?

JiffyNigro
@Agnieszka 08.08.2017 10:05
@JiffyNigromógłbyś powiedzieć coś więcej o tej fali zwolnień o której wspominasz? Co jest, czy też będzie jej przyczyną?...

Podstawowym problemem jest za mała ilość ludzi na maszynach przez co nawet przy spokojnej robocie trzeba latać przez 12h. A próba ich zastąpienia przez Ukraińców jest śmieszna i irytująca bo mają tyle co Polacy a nie robią praktycznie nic . Druga sprawa są warunki pracy: przy pracy na liniach nie ma przerw bardzo często temperatury astronomiczne do tego dołożyć stres związany z wyrobieniem norm i mamy przepis na zwolnienia gotowy. Ja akurat nie narzekam aż tak bardzo bo tam nie pracuje Ale w momencie przenoszenia mnie na tamte stanowiska zwolnił bym się od razu pozdrawiam

JiffyNigro

Zalety : wyplata na czas, system 4 brygadowy,nadgodziny platne100%, jak normalnie się pracuje nie wali w pręta to można się dogadać z przełożonym w miarę fajna atmosfera. Wady małe zarobki ,słabe podwyżki stosunkowo do obowiazkow czasami bardzo ciezka praca regularny brak przerw , czeste zabieranie premi za byle co , ukrainscy pracownicy maja wiecej praw od Polakow , brak pomocy od technologii i zwalanie winny przez nich na operatorów brak możliwości obronny. Idzie fala zwolnień więc pewnie będą przyjęcia:)

filantrop

Hej. Firma cały czas sie rozwija , wdraża nowe procesy produkcyjne. Cały czas zwieksza zatrudnienie ( sami zatrudniają) nie przez agencję pracy. Praca na produkcji , zalezy dla kogo może być cięzka może być lekka , kwestia wprawy , przyzwyczajenia do systemu 2/2. Stawiają duży nacisk na szkolenie pracowników oraz na dobrą atmosferę w śród załogi. Zarobki dobre , każdy kto się stara ma premię , mozlwe dorabienie w nadgodzinach, Zmieniono kadrę średniego szczebla ( koordynatorów) .

Agnieszka

A co możecie napisać o Pregis Sp. z o.o. w obecnym roku? Jak na tę chwilę przedstawia się firma? Czy zaszły jakieś zmiany, o których warto byłoby powiadomić przyszłych kandydatów? Czekamy na Wasze opinie.

kj

@stabilny to fakt w każdej robocie trzeba zasuwać. Są dni że mniej, ale rzadko, a są dni że nie wiesz w co rece włożyć. Tak jest wszędzie. To fakt...

@stabilny

Pracuje tam ladnych pare(kilkanascie) lat. Jesli ktos chce pracowac to bedzie pracowal. Spokojnie mozna sie wspinac po szczeblach. Rekrutacje sa non stop. Wiadomo w wiekszosci przypadkow okres probny jest przez agencje, ale jesli ktos jest chetny i sumienny to po miesiacu ma umowe. Ale jak czytam te opinie dennych malolatow to szlag mnie trafia ...( ze do bani, ze trzeba zasuwac...). Najlepiej by bylo wziasc 5tys. I nic nie robic. P.S. jak znajdziecie taka prace, gdzie placa za siedzenie i nic nie robienie to dajcie znac, chetnie sie tam przeniose.

lewy

Pracowałem w tym szambie przez agencję ASS 4 dni o 4 za dużo gdy grzecznie podziękowałem za współpracę zostałem ukarany kwotą 100 pln za niedotrzymanie umowy odradzam każdemu kto chciałby tam pracować

erema

Witam. ile pracownik pod firmą Jiffy (nie agencją) ma na rekę brutto? Jako pracownik agencji 10zł/h netto mam i nie wiem czy agencja wiecej nie zarabia?

zakkk

Ludzie ratunku co tu sie wypisuje AAAAAAAAAAAAA fajna firma ??? to jest tragedia zarobki murzynskie praca murzynska traktowanie murzynskie w gorszym gnoju w zyciu nie pracowalem . szkoda mi mlodych ludzi ktorzy nasluchaja sie pierdolin o celach i dazeniu do nich i tak jebia ... moze wkrotce czas takich firm w naszym kraju sie skonczy... LUDZIE obudzcie sie jestescie murzynami EUROPY

pracownik

niedlugo pojawią się oferty bo są braki bedą podwyzki praca ok system dalej 4 brygadowy koordynatorzy najlepsi ze zm b i c

Max

Witam Was. Czy u was dalej obowiązuje czterobrygadówka i praca w święta państwowe? Pracowałem tam jakoś 10 lat temu i robota była spoko. Zwolniłem się, bo firma planowała się wynieść na strefę z centrum Gliwic, a bez auta ani rusz :)Pytanie takie: czy jest możliwość u Was pracy tylko w weekendy i święta, czy to nie jest praktykowane?

Pracownik

Jaka jest różnica między jiffy a balkonem..? Taka ze balkon utrzyma trzy osobową rodzinę

halik

widać,czytając opinie ,że problemem są koordynatorzy/wyżej s...niż sięgają/. Sama praca mogłaby być ciekawa gdyby firma popracowała nad kadrą. Nie zdecydowałbym się podjęcia pracy w firmie w chwili obecnej

kamil

Nareszcie ktoś się wezmie za koordynatorów którzy poniżają pracowników!!! Jejejejeje mój czas skończył się dawno wyrzucili mnie bez podania przyczyny nic ich nie obchodziło że dzieci będą głodne.Może czas już wymienić niby kierowników na innych?

pipowiec

(usunięte przez administratora) Przed podpisaniem umów przeczytajcie co należy się pracownikowi,gdy firma zakazuje pracy u konkurencji po ustaniu zatrudnienia. Wkrótce inni dołączą do osób pokrzywdzonych. Kontrola PIP wskazana !

Bonzo
@pipowiec 12.11.2015 21:38
(usunięte przez administratora) Przed podpisaniem umów przeczytajcie co należy się pracownikowi,gdy firma zakazuje pracy u konk...

był PIP, skontrolował i przyznał nagrodę - trzecie miejsce w konkursie pipowskim w województwie śląskim

usher

Ci co piszą że zostali zwolnieni bez podania przyczyny tak naprawde wiedzą dlaczego, po prostu sie nie nadawali, z różnych przyczyn np.lenistwo, częste chodzenie na fajkę, częste zwolnienia lekarskie itp. Ci którzy pracują rzetelnie i chcą pracowac przede wszystkim nie maja się czego obawiać. Jest jak w każdej podobnej firmie na początku trzeba sie pokazac z jak najlepszej strony a później to już jest coraz lepiej.

Anonim

Pracowałem tam 3,5 Roku ,na początku było ciężko pózniej już super.Prawda jest taka że jak się pracuje i robi co się do niego należy to nikt się do niczego nie przyczepi a jak ktoś co chwilę znika na fajkę albo wali w wiadomo co no to się żegna z pracą(Jednak jak masz swoje zrobione to i tak możesz nawet co godzinę zapalić kwestia twojego nastawienia do pracy i innych osób),Darek i reszta ekipy naprawdę jest super pomogą i idą na rękę jak coś jest nie tak a praca może się wydaje ciężka ale jak organizm się wprawi to pózniej nie czujesz tego,ekipy z każdej zmiany super.Więc jak ktoś szuka fajnej pracy niech spróbuje ;) Dyrektor też pierwsza klasa ,przyjdzie pogada itp człowiek nie czuje tam stresu że "ktoś idzie" i trzeba stać na baczność przynajmniej u mnie tak było że im dalej w las tym lepiej się czułem.Przerwy są woda jest itp,niby nie można ale można jeść pić przy maszynach itp itd więcej nie zdradzę ;)

diablo

Pracowałem w pregisie.nie jest tragicznie.koordynatorzy zalezy na jaka zmianie sie jest sa rozni.najbardziej pomocnym i ludzkim jest Darek.robota jak wszedzie .trzeba robić.team liderzy mamło pomagaja.zwolniłem sie z powodu wyjazdu za granice.

Rafał

Nie polecam pracy w pregisie, koordynatorzy cwele wybierają sobie ludzi którym podoba się ich morda, nie ważne jak bardzo pracujesz to i tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo twoja gęba mu się nie podoba. Chyba ze będziesz im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizał i kupował na każdego. NIE POLECAM!!!

Rafał
@Rafał 16.12.2014 17:03
Nie polecam pracy w pregisie, koordynatorzy cwele wybierają sobie ludzi którym podoba się ich morda, nie ważne jak bardzo pracu...

Nie polecam pracy w pregisie, koordynatorzy cwele wybierają sobie ludzi którym podoba się ich morda, nie ważne jak bardzo pracujesz to i tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo twoja gęba mu się nie podoba. Chyba ze będziesz im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizał i kapował na każdego. NIE POLECAM!!!

KAROLEK

NIE POLECAM ! TAK JAK WYŻEJ KOLEGA NAPISAŁ WOLĄ ZWALNIAĆ NIŻ PRZEJMOWAĆ POD FIRMĘ. POZDRAWIAM KAROL

pracownik
@KAROLEK 03.12.2014 06:54
NIE POLECAM ! TAK JAK WYŻEJ KOLEGA NAPISAŁ WOLĄ ZWALNIAĆ NIŻ PRZEJMOWAĆ POD FIRMĘ. POZDRAWIAM KAROL

jak polowa nowych leci jawnie w kulki tylko sciemniaja od przerwy do przerwy by mogl to na papierosie by siedzial non stop to po co nam taki pracownik ten kto solidnie w miare sie przyklada do pracy to przyjmuja z otwartymi rękami a praca wcale nie taka ciezka do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic wiadomo poczatki zawsze są ciezkie

anonim

Byłem pracownikiem magazynu Praca fajna, nie za ciężka i szybko czas płynął. Lecz niestety po trzech miesiącach gdy miałem przejść pod pregis nie przedłużyli mi umowy i podziękowali za współpracę. Kolegą którzy są pod work express lub inną agencje tez im podziękują pod koniec ich umowy. Nie chcą brać ludzi pod sobie, wolą zwolnić obecnych i zatrudnić nowych żeby dostać na nich pieniądze z państwa. Nie przedstawiono mi przyczyny dlaczego nie przedłużyli mi umowy. Osobiście znam osoby które porzuciły swoją pracę dla pregis i po dwóch tygodniach nie przedłużyli im umów z powodu dużej ilości osób do pracy. Zarobki nie za ciekawe,kolega z mojej zmiany pracuje na magazynie prawie 11 lat i zarobi max 2200zł z premia, który nikt nie dostał całych 20%

jola

a cv gdzie składać? czy teraz są przyjęcia

marian

Sam sie zastanawiam nad podjeciem pracy w tej firmie, tylko zastanawiam się czy dam rade być na nogach te 12 godzin ;) A jak z atmosfera w pracy i zarobkami ?

chińskizwiadowca

Praca w systemie czterobrygadowym czyli po 12 godzin. Dwa dni pracy od 6-18 potem 72 godziny przerwy i idziesz na dwie nocki 18-8. Potem 48 godzin wolnego i znowu na dniówki wracasz. W sumie jesteś w pracy jedynie 14 dni w miesiącu. Często są nadgodziny, płatne 100%, można sobie ładnie dorobić. System jest rewelacyjny tylko trzeba się wdrożyć. Praca nie jest lekka, zależy jak trafisz, wszystko zależy od szczęścia. Można trafić na takie stanowisko że nawet się nie zmęczysz a możesz na takie że odechce ci się wszystkiego :) Na początku trzeba zacisnąć zęby z tygodnia na tydzień będzie coraz łatwiej. Jeżeli robisz swoje, nie lecisz w kulki i nie chodzisz non stop na lewe zwolnienia to na prawdę praca warta polecenia, kierownictwo wszystko widzi i bardzo szybko robi odsiew cwaniaków.

pracownik
@chińskizwiadowca 28.07.2014 13:16
Praca w systemie czterobrygadowym czyli po 12 godzin. Dwa dni pracy od 6-18 potem 72 godziny przerwy i idziesz na dwie nocki 18...

jak polowa nowych leci jawnie w kulki tylko sciemniaja od przerwy do przerwy by mogl to na papierosie by siedzial non stop to po co nam taki pracownik ten kto solidnie w miare sie przyklada do pracy to przyjmuja z otwartymi rękami a praca wcale nie taka ciezka do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic wiadomo poczatki zawsze są ciezkie

MLL

Witam ale czy mógłby ktoś konkretnie napisać jak wygląda praca , co należy do obowiązków i jak wygląda system . Dziękuje

bobi

ci co narzekaja to przychodza nie do pracy tylko zeby odpierdzielic 12 godz i posciemniac a potem pretensje ze ich zwalniaja jak mu sie niechce to niech siedzi w domu a nie miejsce blokuje innym

d

Atmosfera w firmie bardzo dobra, wynagrodzenie średnie dla poczatkujących, po 3 miesiącach przejecie przez firmę. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to może się wybić.

anonim

Ciężka praca fizyczna jeżeli chodzi o magazyniera. Żeby stać się częścią firmy trzeba się nie źle napracować przy rozładunku foli i piaski. Folia niby lekka ale rolki ważną w granicach pd 5 do 50 kg. Jest ciężko. Ale lepiej niż w innych firmach na strefie. Przez okres próbny 1200 - 1400 na rękę. Po 3 miesiącach mogą o tb zapomnieć i nadal robisz swoje i układasz rolki. Rolki spadają na okrągło. Więc duża determinacja od cb. W hali jest brak nawilżaczy powietrza. Powietrze jest bardzo suche, niszczy skórę. Dziwie się że taka firma a nie dbają o takie coś.

aaaa

[usunięte przez moderatora] ! nie polecam.

anonim

A mi się wydaje, że Pregis w 2011r rozpoczął nową strategię (od zwolnienia ok 12 osób związanych ze sprzedażą) wychodzenia z rynku polskiego. Kandydaci do pracy weźcie to pod uwagę.

Zostaw opinię o Pregis Sp. z o.o. - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pregis Sp. z o.o.