Zgadzam się z osobą, która napisała pierwszego posta w 100%.
Nie wiem co za "inteligentna" osoba napisała post powyżej na temat "7 baranów itd", ale na pewno jest to ktoś z góry i obecnych pracowników. Zresztą wcale mnie to nie dziwi, że tak ta osoba napisała, bo to świadczy tylko i wyłącznie o tej firmie. Skoro było 7 handlowców (z góry zaznaczając, że były to osoby bardzo dobrze wykształcone i pracujące wcześniej na dużo lepszych i poważniejszych stanowiskach), a teraz już nie pracują to każdy może się domyślić o co chodzi.. (zbyt duże zagrożenie dla Pani z biura- więc trzeba eliminować "intruzów" lub jak kto woli "7 baranów").
Nawiązując dalej do "7 baranów" - gdyby szanowna Pani z biura pozwoliła komukolwiek sprzedać pojazd lub maszynę to i tak nic by to nie dało. Nie jedna osoba sprzedała pojazd lub maszynę, ale i tak zawsze Pani z biura będzie twierdziła, że to był jej klient, bo on dzwonił wcześniej itd szkodząc tym samym tej osobie, ale ważne jest tylko to, że to ona ma premię, a nie ty... A kłamstwa wychodzą jej najlepiej :) Po pierwsze nikt inny nie może obierać telefonów i nikt inny nie może obsługiwać klienta.. to po co zatrudniacie handlowców skoro jest jedyna i niezastąpiona Pani? A potem gadanie i obrażanie pracowników, że są debilami, leniami, do niczego się nie nadają oraz dużo gorsze i niecenzuralne wyzwiska... O to jest pytanie!?
Handlowiec nie ma szans w tej firmie i nie ma prawa bytu. W firmie istnieje monopol na sprzedaż , także jeśli ktoś planuje tam pracę jako handlowiec to stanowczo odradzam! I to nie ze złośliwości, bo komuś się nie udało tylko ze szczerą prawdą! Chyba, że chcesz siedzieć cicho i zarabiać samą podstawę, będąc przy tym obrażanym, pozwalając na mobbing, będąc "człowiekiem gadżetem" (od wszystkiego) i potem zwolnionym po 3 msc. Jak tak, to wymarzona praca dla masochistów;)
Na koniec dodam tylko tyle, że jeżeli ktoś obraca się w branży maszyn oraz pojazdów specjalistycznych, niech popyta w branży - ta firma nie cieszy się dobrą opinią zarówno jeżeli chodzi o obsługę jak i o sam sprzęt.
Pozdrawiam.