Gremi Personal Sp z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 133 ocen.

Gremi Personal Sp z o.o.
5 133 6 1

Opinie o Gremi Personal Sp z o.o.

Nika

Nie dostałam pracy po rozmowie, ale w sumie nie żałuję. Moją czujność wzbudziła propozycja kilkudniowego bezpłatnego szkolenia. Mam duże doświadczenie zawodowe i każde szkolenia stanowiskowe miałam normalnie płatne. Poza tym Assesment nie trwa kilka dni, a kilka godzin, więc tłumaczenia w tym wątku są dość mętne. Mam nadzieję, że coś się tam zmieniło.

Magda
@Nika 10.10.2018 22:15

Droga Niko, napisałam poniżej że kiedyś ten etap i to tylko na wybrane stanowiska, trwał "maksymalnie 3 dni", napisałam też konkretnie, że "obecnie standardowa rekrutacja podzielona jest na dwa etapy: 1. Rozmowa wstępna via Skype oraz 2. Zapoznanie z przesłanymi materiałami informacyjnymi o Gremi Personal zakończone testem on-line następnego dnia. " Czy mogę coś więcej dodać, aby nie było to mętne? Chętnie odpowiem na konkretne pytania.

Artur

Jakiś czas temu ok. 2 lata temu aplikowałem do gremi na stanowisko managerskie.Jestem osoba wszechstronnie wyksztalcona, profesjonalna i posiadam ponad 10-letnie doswiadczenie w branzy HR. Typowa firemka krzak i na dodatek ukrainska. Mieli wtedy obskurne biuro w zieleniaku skladajace sie z kilku klitek, w ktorych siedzialo po kilka osob. Oczywiscie nie doszlismy do porozumienia, poniewaz bylem "za drogi". Byc moze dla osob, ktore "marza" o pracy w agencji zatrudnienia, a z roznych przyczyn jej nie dostaja, to jakas opcja. Natomiast dla ludzi z doswiadczeniem - szczerze odradzam. Strata czasu.

Magda
@Artur 21.09.2018 21:12

Arturze, zdaję sobie sprawę, że odrzucenie oferty nie jest komfortowe. Zapraszam zarówno Ciebie, jak i każdego do odwiedzenia naszej siedziby w tzw . Zieleniaku. Oprowadzimy Cię po wszystkich naszych biurach. Zatrudniamy w Grupie 115 osób, w 3 spółkach działających pod jednym brandem Gremi Personal. Większość pracowników jest w centrali w Gdańsku, mamy też 12 biur w całej Polsce. W III kwartale 2018 roku zatrudniliśmy 2578 pracowników tymczasowych. Działamy również na polu społecznej odpowiedzialności biznesu od lat stosując dobre praktyki w zatrudnieniu pracowników z za naszej wschodniej granicy. Osobiście prowadzę kampanię #DbamyoPracowników współpracując z Gdańskim Urzędem Pracy i Centrum Imigrantów i Imigrantek. Jesteśmy członkiem OKAP - Ogólnopolskiego Konwentu Agencji Pracy oraz Polsko-Ukraińskiej Izby Gospodarczej oraz w trakcie pozyskiwania nowych partnerów. Zapraszam jeszcze raz do odwiedzenia nas osobiście, a także na www.gremi-personal.com , jak też bezpośredniego kontaktu komunikacja@gremi-perosnal.com. Pozdrawiam, Magda Ziółkowska

Anonim
@Magda 01.10.2018 10:53

Pani Magdo proszę się nie ośmieszać

Magda
Zweryfikowany użytkownik
@Anonim 15.10.2018 11:45

Drogi Anonimie...cóż ja mam począć z taką druzgoczącą anonimową opinią :) Jednocześnie przypominam, że o wszystkich opisywanych projektach, działaniach, inicjatywach, które podejmuje firma oraz ja osobiście, chętnie z każdym porozmawiam bezpośrednio, otwarcie, prezentując dokumenty, sprawozdania, odeślę do odpowiednich instytucji celem potwierdzenia itp. Także ponawiam zaproszenie do kontaktu ze mną, bo nie ma w dzisiejszych czasach nic łatwiejszego niż pisanie anonimowo bez możliwości zweryfikowania. Pozdrawiam, (usunięte przez administratora)

Magda

Dzień dobry. Dziękuję Wam za zainteresowanie Gremi Personal, za pozytywne i za krytyczne opinie. Bardzo ważne jest dla nas, aby wyjaśniać wątpliwości oraz odpowiadać na pytania. Zauważcie proszę, że kilkukrotnie wspominane przez Was szkolenie jest w rzeczywistości elementem assessment center. Jest to zapoznanie z obowiązkami na danym stanowisku oraz test kompetencji i wiedzy w zakresie przyszłej pracy. Zależy nam na zgranym i profesjonalnym zespole pracowników, stąd bardziej rozbudowany proces rekrutacji analizujący miękkie i twarde umiejętności kandydata. Postaramy się o lepszą komunikację w tym zakresie oraz wdrożenie rozwiązań, które będą bardziej odpowiadały obu stronom. Zwróćcie uwagę, że działalność firmy opiera się na współpracy z rynkiem wchodnim. Dlatego też uważamy, że pracownicy rosyjskojęzyczni są naszym atutem. Pracujemy w środowisku wielonarodowościowym i drobne różnice w wymowie nie przeszkaszają nam w sprawnej komunikacji. Jeśli jednak z tego powodu zrodziły się podczas rekrutacji jakieś wątpliwości, zwracajcie się proszę o wyjaśnienia w trakcie spotkania. Pozwoli nam to udoskonalać naszą komunikację w przyszłości. Jeśli pojawią się dodatkowe pytania w tym zakresie, zapraszam do osobistego kontaktu: komunikacja@gremi-persponal.com, bądź spotkania w siedzibie spółki. Mam nadzieję, że nasze informacje są dla Państwa pomocne. Pozdawiam, Magda Ziółkowska

Anna
@Magda 20.06.2018 15:19

Pani Magdo... Czy Pani wie na czym polega AC? I na jakim etapie jest stosowany...? Proszę nie mydlić oczu potencjalnym kandydatom. I zachować się poważnie. Państwo wrzucacie ludzi na szkolenia, sprawdzacie sobie ich, niby jest to już określane jako początek pracy, a jednak po szkoleniu można zostać odesłanym z kwitkiem. Jestem rekruterem z wieloletnim doświadczeniem i certyfikowanym asesorem. Jeżeli umawiamy się z kandydatami na AC/DC (itp.), oni są o tym poinformowani i ŚWIADOMI, u Państwa nie ma o tym mowy(!)... to są po prostu jakieś nieuczciwe gierki. Proszę nie robić z ludzi idiotów. Jestem wściekła gdy czytam coś takiego. Przynosicie złą sławę HR i Ukraińskim firmom. Smutne.

Anna
@Anna 23.07.2018 15:22

Dodam, że standardowo etap AC trwa - maksymalnie kilka godzin...w Państwa przypadku szkolenie trwa tydzień... Czy to rekord Guinnessa... czy może jednak zwykła ściema?

Magda
@Anna 23.07.2018 15:25

Pani Anno, nigdy w Gremi Personal assessement center nie trwało tydzień. Nie było też określane jako początek pracy. Maksymalny czas tego etapu trwał 3 dni. Będę zobowiązana za wiadomość tu, na forum, bądź w kontakcie bezpośrednim, skąd Pani ma takie informacje. Z góry bardzo dziękuję, zależy mi na wyjaśnieniu tej sprawy. W między czasie przyjrzeliśmy się bliżej procesowi rekrutacji. Z jednej strony mamy potrzebę lepszego zapoznania się z kompetencjami potencjalnego pracownika, z drugiej mamy świadomość, że kandydaci dysponują ograniczoną ilością czasu, szczególnie jeśli aplikując nadal pracują, a do tego poza miastem, w którym zlokalizowane jest biuro. Obecnie standardowa rekrutacja podzielona jest na dwa etapy: 1. Rozmowa wstępna via Skype oraz 2. Zapoznanie z przesłanymi materiałami informacyjnymi o Gremi Personal zakończone testem on-line następnego dnia. Przy tej okazji zachęcam wszystkich do aplikowania na stanowisko: przedstawiciela handlowego, specjalisty ds.rekrutacji międzynarodowych, czy koordynatora. Będzie to świetna okazja do zweryfikowania procesu rekrutacji oraz wynagrodzeń. Pozdrawiam, Magda Ziółkowska

Anna
@Magda 26.07.2018 14:24

"Zauważcie proszę, że kilkukrotnie wspominane przez Was szkolenie jest w rzeczywistości elementem assessment center." - jeżeli Pani zdecyduje się wreszcie na jednoznaczną i wiarygodną wypowiedź, będziemy wszyscy wdzięczni. Ja o wspomnianym "szkoleniu" (które najwyraźniej od 26-07 nie jest określane jako AC) dowiedziałam się podczas "super profesjonalnego" spotkania rekrutacyjnego, podczas którego, jeden z Waszych managerów (nie będę ujawniać już kto - a i tak pewnie każdy wie) prowokował mnie i usiłował udowodnić mi, że po 5 latach studiów magisterskich - ukończonych z wyróżnieniem, studiach podyplomowych oraz kilkuletnim już wtedy doświadczeniem w HR nie potrafię robić kandydatom testów psychologicznych... Poza tym, przez cale spotkanie gapił się w telefon, czasem nawet nie podnosił z niego wzroku, gdy zadawał mi pytanie. A z tego co mi wiadomo skończył również studia psychologiczne... Jest to dla mnie żenujące, nawet w mniejszych firmach nie doświadczyłam tak rażącego braku profesjonalizmu. Mogłabym tu opisać krok po kroku całe spotkanie, ale wolę już w szczegółach do tego nie wracać. Pozwalam sobie przytaczać to jako anegdotę na moich prelekcjach, kiedy jest mowa o etyce w branży HR. Państwo najzwyczajniej w świecie nie mają odwagi powiedzieć czegoś wprost. I naprawdę najgorsze jest to, że od Was często zależy kariera innych. To smutne.

Dział Personalny GremiPersonal
@Anna 07.08.2018 08:55

Dzień dobry, Pani Anno Otrzymaliśmy informację na temat Pani uwag. Przykro nam, że poczuła się Pani urażona. Każdy feedback jest dla nas cenny, pozwala nam usprawniać procesy, również rekrutacyjne. Zapraszamy Panią do siedziby naszej firmy na spotkanie przy kawie podczas którego będziemy mogli swobodnie porozmawiać. Termin możemy ustalić mailowo hr@gremi-personal.com

Anna
@Dział Personalny GremiPersonal 09.08.2018 11:15

Myślę, że nie skorzystam. Ułożyłam sobie już ścieżkę kariery na tyle, że nie mam potrzeby wyjaśniania tego typu kwestii... zresztą to chyba nie ja powinnam przychodzić do Państwa, by to wyjaśniać. Taka rozmowa powinna się odbyć w momencie kiedy jeszcze byłam u Państwa w procesie rekrutacyjnym. Kawę mam dobrą w obecnej firmie, a co ważniejsze - naprawdę inspirujący zespół. A każdy HR'owiec wie co to znaczy :) To, że zaangażowałam się w tą dyskusję świadczy tylko o tym, że nie mogę przejść obojętnie, gdy kreuje się nieistniejącą rzeczywistość w świecie HR. Dlatego będę reagować na podobne historie i mówić prawdę(niewygodną) o Takich firmach jak - Gremi Personal. Spotykam się na co dzień z kandydatami oraz ludźmi z branży, którzy mają złe(podobne) doświadczenia. Chciałabym, żeby to się zmieniło - może dzięki takim interwencjom komuś wreszcie zrobi się wstyd i zmieni politykę personalną lub jakiś kandydat zrezygnuje z zaaplikowania gdzieś, gdzie nie ma szans na rozwój i to by być po ludzku docenionym. Mam nadzieję, że Wasz Zarząd kiedyś wyciągnie wnioski... chociaż naprawdę trudno w to uwierzyć.

Małgorzata

Kochani, TRZYMAJCIE SIE ZDALEKA od tej pseudo firmy. Byłam dwa dni na szkoleniu. Przez te dni zdobyłam ogromne doświadczenie i wiem, że o czymś takim na pewno nie marzyłam. Cały personel oraz dyrekcja to są Ukraińcy, którzy mają absolutnie brak szacunku do pracowników! Nie żałuję, że poszłam na te 2 dni powypełniać te wnioski na pobyt stały dla ich pracowników. Mniejsze z tym. Wszystko widać od razu- poziom tej "firmy". Wszystkie pozytywne opinie są pisane przez pracowników tej firmy. Nie warto podbijać budżet obcego państwa. Na rynku jest mnóstwo ofert pracy. P. S. Lekcja Polskiego dla ich prezesa Michaiila: Nie "Umowa o dziALo, tylko umowa o dzieło".

Andrzej
@Małgorzata 21.05.2018 23:06

Na jakim stanowisku Pani pracowala?

Magda
@Małgorzata 21.05.2018 23:06

Dzień dobry. Dziękuję za informację na temat Gremi Personal. Bardzo ważne jest dla nas, aby wyjaśniać Państwa wątpliwości oraz odpowiadać na pytania. Proszę zauważyć, że wspomniane szkolenie jest w rzeczywistości elementem assessment center. Jest to zapoznanie z obowiązkami na danym stanowisku oraz testem kompetencji i wiedzy w zakresie przyszłej pracy. Zależy nam na zgranym i profesjonalnym zespole pracowników, stąd bardziej rozbudowany proces rekrutacji analizujący miękkie i twarde umiejętności kandydata. Działalnośc firmy opiera się na współpracy z rynkiem wchodnim. Dlatego też uważamy, że pracownicy rosyjskojęzyczni są naszym atutem. Pracujemy w środowisku wielonarodowościowym i drobne różnice w wymowie nie przeszkaszają nam w sprawnej komunikacji. Przykro nam, że nie udało się tej kwestii wyjaśnić w trakcie spotkania, tym bardziej, jeśli z tego tytułu zrodziły się jakieś wątpliwości. Jednakże dziękuję za tę uwagę, pozwoli to udoskonalać naszą komunikację w przyszłości. Jeśli ma Pani więcej pytań w tym zakresie, zapraszam do osobistego kontaktu: komunikacja@gremi-personal.com, bądź spotkania w siedzibie spółki. Mam nadzieję, że ww. informacje są pomocne. Pozdawiam, Magda Ziółkowska

Anna
@Magda 18.06.2018 17:47

Pani Magdo... Czy Pani wie na czym polega AC? I na jakim etapie jest stosowany...? Proszę nie mydlić oczu potencjalnym kandydatom. I zachować się poważnie. Państwo wrzucacie ludzi na szkolenia, sprawdzacie sobie ich, niby jest to już określane jako początek pracy, a jednak po szkoleniu można zostać odesłanym z kwitkiem. Jestem rekruterem z wieloletnim doświadczeniem i certyfikowanym asesorem. Jeżeli umawiamy się z kandydatami na AC/DC (itp.), oni są o tym poinformowani i ŚWIADOMI, u Państwa nie ma o tym mowy(!)... to są po prostu jakieś nieuczciwe gierki. Proszę nie robić z ludzi idiotów. Jestem wściekła gdy czytam coś takiego. Przynosicie złą sławę HR i Ukraińskim firmom. Smutne.

Joanna

Dzień dobry chcę zostawić swoją oponie na temat firmy Gremi sp. z o.o. w Gdańsku (Zieleniak) Nie polecam pracy w tej firmie ze względu na brak szacunku dla pracowników oraz niskie zarobki, oferują za koordynatora ds. pracowników tymczasowych ze znajomością rosyjskiego 2000 zł netto.Ponadto wymagają dużo obowiązków i nie szanują pracowników, w pracy jest dużo stresu przez brak organizacji.Kierownictwo tego oddziału jest nastawione wyłącznie na zysk nie zważając na inne czynniki.Wiadomo pracować trzeba w każdej firmie i dać z siebie wszystko tylko nie w tej firmie gdzie i tak nie zostaniesz doceniony/na a na koniec zapłacą ci grosz...

n.k.
@Joanna 12.10.2016 15:32

za 2000 netto jako koordynator to tylko niedoświadczony lub desperat) Tragedia jaki wyzysk, jeszcze maja wymagania) Hahaha.

Irena

Witam wszystkich! Moja praca w Gremi rozpocząła się 5 miesięcy temu i trwa do tej pory:) Z pewnością mogę powiedzieć, że firma Gremi — to firma dla bardzo ambitnych, pracowitych i samodzielnych ludzi, którzy są gotowi dawać z siebie w swojej pracy więcej niż 100%. Oczywiście, nie było łatwo na początku, ale personel bardzo przyjazny, zawsze gotowy pomóc, podpowiedzieć, nauczyc. Nie wszystkim pasuje temp pracy w firmie, bo firma rozwija się z niezwykłą szybkością, ale jak już jesteś tu, to już nie wiesz, jak mogło być inaczej. Dla pracowników przewidziano wszystkie niezbędne udogodnienia: herbata, kawa, przytulne biuro, bardzo funkcjonalne i przejrzyste:) Przyjdź na rozmowę i same we wszystkich upewnij się!

n.k.
@Irena 25.08.2017 14:34

"...którzy są gotowi dawać z siebie w swojej pracy więcej niż 100%" za 1800 netto dawać z siebie więcej niż 100%? Żartujesz chyba? Chyba że pracujesz dla idei i sama w sobie praca na obcego wójka daje tobie największą satysfakcję w życiu. No to powodzenia.

Creative

Witam. Bylem na rozmowie rekrut.na koordynatora , powiedzieli przez 2 tyg.sa szkolenia ( nieoplacane) potem umowa zlecenia i stawka 1800 netto . Duzo wymagaja ( znajomosc jezykow + wlasny samochod + prace w sobote) a w zamian placa grosze , wiec nie polecam szkoda czasu . Pozdrawiam

YU
@Creative 14.10.2017 11:40

Jejku, to Ty jeszcze masz szczęście !! Mi kazali jeździć hulajnogą, a w dodatku jeszcze ludzi rozwozić ( a mam jednoosobową :( ) Żarty żartami, ale szczerze mówiąc Gremi jest naprawdę profesjonalną firmą, która dba o swoich pracowników i bardzo szybko się rozwija. Dwa tygodni temu przyszłam na rozmowę kwalifikacyjną, kilka dni później odbyłam trzydniowe szkolenie, a teraz już pracuję w tej firmie. Bardzo miła atmosfera, a zarobki jak najbardziej odpowiadające stanowiskom. Ja jestem zadowolona i serdecznie polecam :)

niedoszły kandydat
@Creative 14.10.2017 11:40

Masakra))) To dlatego ciągle są ogłoszenia od tej firmy na koordynatora. Jaki nienormalny zgodzi się na takie warunki, a tym bardziej osoba z doświadczeniem. Praca koordynatora to praca na okrągło, napewno nie 160 godzin tygodniowo. I jeszcze te bezpłatne szkolenia... Z jakiej racji bezpłatne? A o wynagrodzeniu 1800 netto za taką pracę to nawet nie będę pisać, żenada. Firma krzak dla kompletnie zdesperowanych.

Anna

@Qiwi a na jakim stanowisku miałeś możliwość pracować? Napisz proszę, jak długo czekałeś na odpowiedź ze strony firmy, po rozmowie rekrutacyjnej? @Aro mógłbyś rozbudować swój komentarz w sposób bardziej obiektywny i merytoryczny? Na ten moment, oprócz tego, że nie polecasz tej firmy, nic więcej nie wiemy.

Aro
@Anna 23.04.2018 12:59

Wydaje mi się, że Pani może być jedną z tych osob o których pisze @Mark... Gremi Personal to firma, która szuka jeleni. Zatrudniają ludzi, każą im przychodzić do pracy na szkolenia a potem nie płacą i nawet nie wiadomo czy po tych szkoleniach zostaniesz zatrudniony. Tracisz czas. W razie czego nie możesz szukać innej pracy bo w trakcie kilkudniowego szkolenia nawet nie masz jak iśc na inne spotkanie. Robisz to za darmo, bez żadnej umowy. To niezgodne z Kodeksem Pracy więc.. sorry. Bardziej obiektywny być nie mogę. A co do polecania czy nie-polecania proponuję poczytać komentarze poniżej. Wtedy będziecie wiedzieć już znacznie więcej.

Nick
@Anna 23.04.2018 12:59

Anna, po prostu idź do tej firmy i się przekonaj. Zapytaj pierwszą lepszą osobę, jak jest, wyślij mail do firmy, poproś o oficjalną odpowiedź, nawet anonimowo, jeśli Ci wygodnie i po sprawie. Idź na rozmowę rekrutacyjną, jeśli aplikujesz na konkretne stanowisko, też zapytaj. Jeśli zaproponują szkolenia bez umowy, zrezygnuj. easy as is. pozdrawiam

Dana

chyba się tu kilku osobom pomyliło Gremi Personal z Gremi Media...

Aro
@Dana 19.03.2018 12:52

Haha... Dokladnie! Gremi Personal to porażka

Qiwi

Jeden z najgorszych pracodawców < nie polecam brak szacunku dla pracowników ,niskie zarobki.Jest wiele innych solidnych pracodawców! Pozdrawiam

Mark

Jak pięknie tu widać, idealną analogię wypowiedzi "anonimowych" zadowolonych pracowników/kandydatów. Ciekawe ile z tych wypowiedzi napisała jedna - delegowana z Gremi - osoba ;) Prawie dobrze idą działania PR na Go Work

Zorro

Pracuję w firmie od pół roku i chciałabym zostawić swoją opinię o pracy w Gremi. To jest dobra firma na start, dla osoby, która wychodzi na rynek lub dopiero co skończyła studia. Owszem są działy, gdzie poszukują tylko specjalistów z doświadczeniem w pracy. Poza tym atmosfera w teamie świetna, każdy sobie pomaga. Jest możliwość awansu i chyba już nie ma co narzekać na kasę na start. Codziennie uczę się czegoś nowego, stawianie czoła codziennym wyzwaniom sprawia, że czas leci bardzo szybko i nie mam czasu na nudę:)) Trochę stresu w naszej firmie to norma. Ale chyba każdy, kto zaczynał tu pracę zdawał sobie z tego sprawę. Uważam, że praca w Gremi jest dla ludzi ambitnych.

Independent

W swoim życiu zawodowym byłem na wielu rozmowach kwalifikacyjnych. Uważam, że rekrutacja to loteria, zależy na jakiego rekrutera się trafi. Mam od niedawna za sobą proces rekrutacji w firmie Gremi. Kiedy tam byłem osoby rekrutujące były bardzo w porządku, nie mam zastrzeżeń. Po przeczytaniu negatywnej opinii na temat rekrutacji w tej firmie tak naprawdę jestem zdziwiony. Podczas rozmowy dostałem informację o 3-dniowym szkoleniu. A kiedy padło pytanie o 2 tygodniach, powiedzieli, że nigdy nie stosowali takiej formy szkolenia. W moim przypadku, cała rozmowa przeszła w sposób naturalny i ogólnie rekrutacja była przyjazna wobec kandydata. Ale po kilku dniach dostałem ofertę od większej firmy, więc nie będę miał okazji dowiedzieć się jak naprawdę wygląda praca w Gremi. Napisałem tę opinię w celu, że nie zawsze trzeba zwracać uwagę na oceny lub opinie innych, bo jak widać są przeróżne, warto spróbować by samemu się przekonać jak wszystko wygląda w rzeczywistości.

Den

Witam na wstępie zastrzegam nie pracowałem w tej firmie chciałem wysłać CV ale postanowiłem sprawdzić opinie . I wiadomo są rożne, Pracowałem stanowisku koordynatora 5lat w innej firmie i czytając tu o zarobku 2000 netto po prostu chce mi się śmiać i to żenujące,bo nie pracujesz 160 g za te pieniądze tylko minimum 200-230 i nie wmawiajcie ze jest mniej na takim stanowisku jeżeli kontrahenci są porozrzucani po całej Polsce .przeliczcie same przejazdy bo koordynator nie siedzi za biurkiem a jest na miejscu i wychodzi jak mowie. Słowa typu firma rozwija moim zdaniem są pisane tylko i wyłącznie na zlecenie właściciela bo to nie tylko firma ma się rozwijać a i człowiek pracujący w tej czy innej firmie,Niepłatne 2 tygodniowe szkolenia??? ludzie zerknijcie ko kodeksu pracy jest w tej chwili naprawdę pod pasowany do pracownika gdybym miał czas i był z łodzi bo akurat z lodzi jest podane ogl. na które chciałem odpowiedzieć to chętnie bym na to zgodził,wystarczy potwierdzenie lub dokumentacja szkolenia i poszedł do sądu pracy tylko po to żeby dać nauczkę takiemu pracodawcy.

Kandydat

Jeśli jest tak źle zmieńcie firmę. Gremi ma opinię super pracodawcy więc coś tu ściemniacie!!

Luke

Jeden z najgorszych pracodawców

Luky

Wielki koncern medialny trzymajacy ludzi na smieciowkach . Jedyny plus- bezpłatny dostęp do prasy papierowej

Kasia

Pracuję w Gremi trzy miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Gremi jest liderem na rynku, ciągle się rozwija i zatrudnia nowych pracowników. Firma ma młody i energiczny zespół, który zawsze może podpowiedzieć, wyjaśnić lub wytłumaczyć. Kierownictwo naprawdę inwestuje w przyszłość firmy oraz personel. Można przyjść bez żadnego doświadczenia, a za kilka miesięcy już być specjalistą. Temu pomaga cały cykl szkoleń, które pracownicy mają kilka razy w miesiącu. Oczywiście trzeba dużo pracować i liczyć się ze stresem w pracy, ale moim zdaniem jest to naturalne w każdej pracy, gdzie jest kontakt z ludźmi. Na początku pracy w tej firmie otrzymałam umowę zlecenia, przy tym, że nie miałam żadnego doświadczenia i wiedzy w tej dziedzinie. Teraz już mam umowę o pracę i odczucie, że pracuję w Gremi kilka lat. Polecam tego pracodawcę każdej młodej osobie, która chce się rozwijać, zdobywać doświadczenie i pracować w bardzo przyjaznym zespole!

Nie mów do mnie kadrowa
@Kasia 04.09.2017 18:18

Gremi z pewnością nie jest liderem. Jest nadal początkującą firmą, widać to już od momentu przekroczenia progu biura. Lider na rynku dyktuje trendy, kreuje rzeczywistość biznesową, Gremi jest jeszze daleko i szczerze wątpię by w najbliższym czasie udało się to zmienić. Byłam w procesie rekrutacyjnym do działu HR (swoją drogą firma już od miesięcy poszukuje pracownika na to stanowisko... świat HR jest mały... w Trójmieście tym bardziej i naprawdę mam wielu znajomych z branży, którzy potwierdzą moje słowa). Jeżeli firma wykazuje totalny brak profesjonalizmu już na poziomie pierwszego spotkania z kandydatem to co może być dalej... Oszustwa w ogłoszeniach (ok, zabiegi brandingowo-marketingowe każdy stosuje... ale to już przegięcie). Umowa o pracę... podczas gdy oferują zlecenie, jeśli się ktoś utrzyma, a raczej wytrzyma to może i owszem... Po drugie propozycja odbycia szkolenia zanim podpisze się jakąkolwiek umowę jest co najmniej niezgodne z Kodeksem Pracy. Ja reprezentuję branżę HR i na wszelkich prelekcjach będę podawać przykład tej Agencji jako ten fatalny w traktowaniu kandydata i pracownika. Nie będę nawet przytaczać przykładów lekceważącego zachowania pana Mikhail Kulihin i próby ratowania sytuacji przez panią Oksanę, ponieważ jest to zbyt żenujące dla mnie... Mam nadzieję, że żaden wartościowy pracownik nie trafi tam jako do pierwszej pracy i nie zostanie zniszczony na starcie tą rzeczywistością... Może jednak przy odrobinie szczęścia uda się mu dla odmiany trafić do mnie :) i wówczas uda się wyrzeźbić wspólnie coś kreatywnego w atmosferze profesjonalizmu i szacunku. Pozdrawiam wszystkich HR'owców którzy mieli do czynienia z firmą Gremi i wyłapali podobne niuanse :)

Nie mów do mnie kadrowa
@Nie mów do mnie kadrowa 03.01.2018 15:25

Muszę doprecyzować, ponieważ w emocjach wkradł się skrót myślowy :) 'propozycja odbycia szkolenia zanim podpisze się jakąkolwiek umowę jest co najmniej niezgodne z Kodeksem Pracy' szkolenie po którym nie wiadomo czy to jeszcze kandydat czy już trochę pracownik... przechodzi test... jeśli zda (cokolwiek to znaczy...) będzie zatrudniony , jeśli nie to - good bye... więc niech każdy oceni sam....

Amanda
@Nie mów do mnie kadrowa 03.01.2018 15:29

Potwierdzam w 100%

Krzystow

Witam! Wpsolparacujy z firma Gremi 2 miesiąca i jesteśmy bardzo zadowleni! Wysoka jakość obsługi! Polecam!

Nick

Dla Anonima poniżej, w firmie pracuję 1,5 roku, nigdy nie miałem problemu z wypłatą lub jej wysokością, nawet czasami mile zaskoczony, ten komentarz jest jakiś wymyślony. Nie rozumiem po co takie głupoty wypisywać... Pozdrawiam

Anonim

Smieci a nie firma , nie wyplacaja pracownikom kasy , juz zglosilismy do inspekcji pracy , omijajcie tych oszustow!

R

Witam serdecznie ! Na samym początku poruszę jeden ważny temat : " Jeżeli chcesz złote góry bez pokazania , iż potrafisz się na nie wspiąć po prostu zrezygnuj " Mimo tego , że jestem młodą osobą pracowałem w wielu miejscach - oczywiście cały czas kontakt z ludzmi . Tą firmę wybrałem ze względu na bliski region biura przy danym miejscu zamieszkania . Wysyłałem CV lecz dobijałem się sam do firmy.. Wrażenia ? Ahh , bardzo zgrany zespół profesjonalistów i początkujących , którzy stale podnoszą swój poziom . Tutaj podkreślę słowo zespół - jest ono kluczowe , bo kto potrafi zazdwonić i po prostu spytać jak zdrowie i czy nie potrzebuje pomocy ? Jednym słowem bajka . Nie potrafie powiedzieć żadnego złego słowa , aczkolwiek w każdej pracy jest jakiś niuans . Przez 3 miesiące każdego dnia dawałem z siebie 100% , daję dalej z siebie 100% i widzę , że to owocuje. Firma rozwija się w bardzo szybkim tempie tym samym dając szansę na szybszy rozwój zawodowy przy czym nie tracąc wiedzy i doświadczenia . Chcę tu zostać do końca , widzę siebie tu za 10-20-50 lat i gorąco Polecam Każdemu kto chce ciekawej , pełnej wyzwań pracy z ludżmi , pełnego dnia stresu , i co najważniejsze zadowolonych i dziekujących za pełne wsparcie i pomoc ludzi!! R.

przemo

Jaka stawkę netto dla koordynatora pracowników? Mają aktualnie sporo ogłoszeń w różnych lokacjach. Samochód do użytku również prywatnego? Dlaczego rozmowa przeprowadzana jest przez skype?

Niu

Hej. Możecie się podzielić jak było na tym szkoleniu? Ile osób było na tym szkoleniu, co starali się o pracę? Ile godzin dziennie trwa takie szkolenie i w ogóle jak wygląda? Proszę odpiszcie bo zaprosili mnie na takie szkolenie a nie wiem czy powinnam jechać. To dziwne przed umowa takie szkolenia...

Mason

Solidny Pracodawca - polecam!

Sailor

Jestem pracownikiem firmy Gremi od kilku miesięcy. Zanim zatrudnić nowych pracowników w firmie przeprowadzają szkolenie wstępne. Po trzech dniach wspólnie decydują z kandydatem czy dalej chcą ze sobą współpracować. Według mnie to jest świetna okazja wprowadzić nową osobę w środowisko firmy i zobaczyć jak rzeczywiście wygląda codzienna praca, dzięki temu nie ma później rozczarowań, ponieważ często jest w życiu że liczysz na jedno, a wychodzi zupełnie inaczej. W moim przypadku wszystkie moje oczekiwania się spewniły i dostałem pracę w Gremi, w firmie która naprawdę szybko się rozwija i docenia swoich procowników. Po okresie próbnym już mam umowę o pracę na czas nieokreślony. W Gremi dbają o dobry klimat w pracy. Kładziemy nacisk na to żeby ze sobą współpracować, ponieważ wszyscy mamy jeden wspólny cel. Jeżeli szukasz ciekawej pracy w międzynarodowym środowisku, nie boisz się wyzwań i twoim celem jest rozwój zawodowy to zdecydowanie polecam firmę Gremi!

Sailor

Jestem pracownikiem firmy Gremi od kilku miesięcy. Zanim zatrudnić nowych pracowników w firmie przeprowadzają szkolenie wstępne. Po trzech dniach wspólnie decydują z kandydatem czy dalej chcą ze sobą współpracować. Według mnie to jest świetna okazja wprowadzić nową osobę w środowisko firmy i zobaczyć jak rzeczywiście wygląda codzienna praca, dzięki temu nie ma później rozczarowań, ponieważ często jest w życiu że liczysz na jedno, a wychodzi zupełnie inaczej. W moim przypadku wszystkie moje oczekiwania się spewniły i dostałem pracę w Gremi, w firmie która naprawdę szybko się rozwija i docenia swoich procowników. Po okresie próbnym już mam umowę o pracę na czas nieokreślony. W Gremi dbają o dobry klimat w pracy. Kładziemy nacisk na to żeby ze sobą współpracować, ponieważ wszyscy mamy jeden wspólny cel. Jeżeli szukasz ciekawej pracy w międzynarodowym środowisku, nie boisz się wyzwań i twoim celem jest rozwój zawodowy to zdecydowanie polecam firmę Gremi!

Paweł

Nie polecam. Jak na obecną sytuację wynagrodzenia są słabe. Niewiele zarobicie tak, że w efekce czas stracicie

ja.

2000? Hmm. Miałem aplikować - ale w takim razie dziękuję. Moje minimum to 4000 brutto.

Gumiś

Pracuję w firmie od ponad pół roku i nie zgadzam się z przedmówcami. Pierwsze 3 miesiące umowa zlecenie, później dostałem umowę pracę. Praca jest wymagająca, odpowiedzialna i na pewno nie każdy się do niej nadaje. Firma dynamicznie się rozwija. Nie boi się inwestować w potencjał młodych osób, wiedzę i pomysły pracowników. Oczywiście ze względu na sferę działalności i pracę z ludźmi, niektórzy mogą odczuwać stres, co jest naturalne, lecz w moim odczuciu powinno to bardziej motywować, niż prowokować do narzekania. Praca tutaj kształtuje charakter i pozwala dostrzec swoje słabości. Jeżeli ktoś chcę coś osiągnąć w życiu, to powinien zrobić wszystko, żeby stać się częścią tego zespołu, natomiast jeżeli jesteś nastawiony na wegetacje, to ten kierunek rozwoju nie jest dla Ciebie.

Zostaw opinię o Gremi Personal Sp z o.o. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gremi Personal Sp z o.o.