WZL-4

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 96 ocen.

WZL-4
3 96

Opinie o WZL-4

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WZL-4

Bartosz

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

   
Zuza

Taka cisza na forum mam nadzieję , że potwierdza dobrą pracę!

   
Eleonora
@Bufon 05.06.2018 20:11

Ciekawe kto rozpowszechnia takie informacje. Należy stanowczo zdementować. Jeszcze nigdy nie zabrakło finansów na wynagrodzenia dla pracowników.

   
ulubiony

dlaczego na na wydziale P2 przelozona na kompletacji ma.meza mistrza ktory jej wydaje polecenia .....picie kawy itd.....czy tak mozna i ów pan mobinguje ludzi na wydziale .pan Ristovski

   
Ryszard

Niestety wiele osób nie potrafi docenić pracy w dobrej firmie, chyba, że ją traci.

   
Cwaniak

Ha ha ! Jak wygrają te panie to może nareszcie ludzie zaczną składać kolejne skargi do komisji etyki!!!!!

   
Mietek z hamowni

Ciekawe jak się zakończy sprawa z mobbingiem dwóch kobiet? Trafi do sądu? Czy pójdą na ugodę i zapłacą odszkodowanie? Skoro już wynajęły adwokata to ktoś mu musi zapłacić a one nie mają z czego. Czy poświęcą kozła ofiarnego?

   
Witold

Czy firma prowadzi może jakąś rekrutację?

   
zorro
@Witold 22.04.2018 18:38

popacz se na strone firmy http://wzl4.mil.pl/oferty-pracy.html

   
Obserwator

Widziałam jak sucha się śmiała jak prezes dostał po twarzy od pani emerytki która ma tylko interes w tym żeby utrzymać ciemną masę ze swojej watahy a nie żeby walczyć o WZl4 . Śmieszne są te dwie panie

   
9 zero
@12345678 23.04.2018 15:43

Rzeczywiście nie wiem co sama skarży, a że jej humor dopisuje to chyba dobrze, uśmiech w pracy rozluźnia atmosferę. Mnie też rozśmieszył atak wspomnianej wyżej emerytki, bo nie jestem pewien szczerości jej intencji, jak też sytuacja, w której prezes się chwali, a ona zarzuca mu kłamstwo. I nic z tego nie wynika. Psy szczekają a karawana idzie dalej.

   
123456

No i co dalej? Będzie strajk? Chyba troszkę za późno na walkę . Kolejne gorzkie żale do ministra bo poprzednie pozostawione bez odpowiedzi czy się to komuś podoba czy nie klamka zapadła warszafka się nie obroniła

   
123456

Zdecydowana większość załogi jest jest przeciw inkorporacji zakładów i co dalej strajk? Buhaha ze związkami na czele? Buhaha hahaha teraz gdy już wszystko pozamiatane chcą walczyć . Warszafka przejęta przez bydgoszczu czy to się komuś podoba czy nie czas wymieniać rejestrację z ww na cb i tak oto zakończył żywot warszawski zakład z 65 letnim stażem

   
123456

Wybory- dwóch kandydatów dwa miejsca kto wygra? Żenada to najlżejsze słowo którego można użyć

   
Nick Anonim
@7890 z naciskiem na 0 21.03.2018 18:56

Ale co ta Pani Emerytka z poprzednią władzą zrobiła dla zakładu ? Skoro były pieniądze to dlaczego nie powstała żadna nowa inwestycja w Zielonce ? Teraz gdy już wszyscy położyli krzyżyk na ziemi Bemowskiej , nagle zaczynamy walczyć. Taki zryw upadłych związków które wyskoczyły z ankietą bo spotkaniu z "Prezesem".

   
Iza

Jak obecnie wygląda sytuacja w WZL-4? W komentarzach wcześniej pisaliście o przejęciu firmy, jednak w KRS ani na stronie tego pracodawcy nie mogę znaleźć o tym żadnych informacji. Co więcej na tej stronie internetowej znaleźć możemy aktualne oferty pracy w WZL-4 (Link - http://www.wzl4.mil.pl/oferty-pracy.html). Czy są jacyś pracownicy firmy zaznajomieni z sytuacją którzy mogliby na ten temat się wypowiedzieć?

   
Hieronim

Karolcia 25.10.2017 15:50 pisze kilka wpisów niżej: Pracownicy WZL-4. PGZ nie wydał ani jednej decyzji o łączeniu spółek WZL-4 i WZL-2. Prezes chce być WIELKI i marzy mu się przejąć to co najlepsze po WZL-4. Musicie stawić temu marzeniu sprzeciw. PGZ zgodzi się na łączenie jak Spółki będą chciały. Nie śpijcie tylko działajcie !!!!!!!!!!!!!!! Karolcia --- Czy to może być prawda? Czy wiadomo KTO naciska na przejęcie? Czy Związek Zawodowy i Rada Pracowników widziały i znają uchwałę Zarządu WZL4 w sprawie zgody na przejęcie WZL4 przez WZL2? (chyba październik 2017?) Czy Związek Zawodowy i Rada Pracowników widziały i znają uchwałę PGZ w tej sprawie? Czy jest tam nakaz lub decyzja o połączeniu? (to chyba z lutego tego roku?) A jaki jest interes WZL2 żeby sobie wziąć na głowę „biedny i chory” WZL4? Czy chcą wspierać i dzielić się zyskiem? Czy oni wolą mniej zarabiać w Bydgoszczy żeby nam pomagać? Czy ktoś w to WIERZY? A jaki jest wkład obecnego Prezesa w rozwój WZL4 skoro wziął spółkę zdrową, a teraz po zaledwie trzech latach jego rządów już zdrowa nie jest? Czy obiecywanie remontów silników np. do ATR to nie są gruszki na wierzbie? Czy już posiadamy jakąś dokumentację i oprzyrządowanie do takich remontów? Ile czasu trwa uruchomienie nowego remontu? Same znaki zapytania.

   
Umiarkowanie Zadowolony
@Hieronim 13.03.2018 19:38

uchwała o którą pytasz została podjęta 7lutego a 8lutego cały zarząd PGZ został odwołany interes jaki ma WZL2 w przejęciu nas to 10hektarów gruntów w Warszawie i dwa razy tyle w Rembertowie.Uruchomienie remontu silnika RD33 trwało 12 lat i to przez załogę która od lat remontowała silnik Ał, a silnika ATR nikt nie widział na oczy,pozdrawiam

   
Akcjonariusz emeryt

Jutro wiec o 11.00. Czy to ma być formalna konsultacja ze Stroną Społeczną na temat wchłonięcia nas przez Bydgoszcz? Szkoda że materiały dostaniemy (podobno) o 9.00, nie każdy da radę przeczytać, jeśli nawet dostanie. Wygląda na to, że jeszcze chwila i WZL-4 znika niestety z mapy świata. A co z akcjami? Dostaniemy bydgoskie na wymianę?

   
Hahaha

Idą zmiany zaczęli o PGZ ciekawe gdzie skończą? Kto następny ?

   
Hihi
@Hahaha 09.02.2018 18:22

Sie okaże, oby wkrótce zanim cała firma pójdzie w rozsypkę pod rządami Wielkiego Nieobecnego. Wiadomo - kota ni ma to myszy harcują. A nawet kiedy jest to wprowadza tylko chaos i goni za sobie wiadomymi interesami. A pegaz tylko doi i udaje hojnego mecenasa nauki polskiej (gdy już własne głębokie brzuchy napasą).

   
Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Jaka jest atmosfera?

   
Pomocny
@Zainteresowany 11.01.2018 15:34

Widzę, że ponownie pojawiła się oferta na sprzątaczkę. :)

   
Plebs

Dali śmieszne nagrody dla plebsu mistrzowie po 4tys kierownicy po 6 pytam sie za co?

   
Biurwa
@Plebs 21.12.2017 12:37

A w biurowcu po 1000 tylko

   
Lubas

Obserwuję od jakiegoś czasu co się dzieje w WZL-4, i ogarnia mnie złość. Zamiast narzekać i czekać co los przyniesie, należy korzystać z praw korporacyjnych. Jesteście w końcu akcjonariuszami czy nie? Macie swoich przedstawicieli (Tomka i Kazimierę) w RN, czy nie macie? A tak swoją drogą, to już dawno temu różni źli ludzie chcieli zjeść WZL4 na surowo. Wtedy im się nie udało. Jak widzicie zagrożenia to ruszyć głowy i (usunięte przez administratora) zamiast jęczeć. Pozdrowienia dla załogi adw. dr Ryszard Lubas Były wiceprzew. RN w latach 2008-2012

   
Leonard
@Umiarkowanie Zadowolony 13.12.2017 16:56

Obawiam się tu raczej jakichś pozasłużbowych zainteresowań decydentów. My tu gadu gadu o przejęciu a zarząd analizuje podatki od aportu. Ludzie nawet nie wiedzą co to właściwie jest Fort Bema sp z o o. Większa przejrzystość biznesów planowanych i realizowanych przez Zarząd uspokoiłaby nastroje i może zmotywowałaby ludzi do pracy.

   
umiarkowanie zadowolony

Akcjonariusz-naszych przedstawicieli w radzie Nadzorczej jest dwóch a tych z PGZ czterech i na tym polega ten interes,że nic nie mają do gadania to samo z przejęciem firmy razem z majątkiem

   
umiarkowanie zadowolony

Carlos nie masz racji nikt nie przekaże całego gruntu pod zabudowę w tej chwili najważniejsza sprawa to plany przejęcia spółki przez Bydgoszcz jak najwięcej akcjonariuszy powinno chodzić na walne,aby zobaczyli że interesujemy się losem spółki można też zorganizować spotkanie z naszymi przedstawicielami w radzie nadzorczej Carolcia ma rację trzeba działać bo będzie za póżno piszcie swoje opinie na forum

   
Akcjonariusz
@Koziołek z Pacanowa 24.11.2017 11:11

Rzeczywiście na walnym 21 grudnia - spółka Fort Bema sp. z o.o. tej spółce nasza firma przekaże grunty na Księcia Bolesława pod bloki? A jeśli spółka roztrwoni kapitał i zbankrutuje to odzyskamy tyle co kapitał własny? bo tak to jest ze spółkami z o.o.? oraz dwa krzesła biurko i faks. A Fort Bema sp z o.o. sprzeda chyba te nasze grunty bo nikt nie kupuje mieszkania na gruntach należących do zakładu przemysłowego który może na przykład upaść i grunty zlicytuje komornik. Po cichu teren zostanie sprzedany ale nie przez WZL. Kasa będzie wpadać w Fort Bema który może da kasę WZL a może nie. Chyba nie dopuszczą do tego nasi przedstawiciele w Radzie Nadzorczej bo oni pilnują interesu pracowników i udziałowców.

   
realista

Obudźcie sie zaklad sie sypie i nie miejcie nadziei na to ze bedzie istnial niewiadomo ile czas najwyższy rozglądac sie za nowa praca a nie beczeć jak dzieci chyba ze nie potraficie robic nic innego

   
futurysta
@realista 29.11.2017 07:23

Człowieku co Ty pieprzysz? Jakto sie sypie? Pan Prezes na spotkaniach z załogą mówił że technika rosyjska jeszcze będzie eksploatowana 10 lat, wchodzimy w technikę amerykańską, kontrakt wieloletni już prawie podpisany, załoga i narzędzia przygotowane. Mam nadzieję że będzie coraz lepiej i chce tu pracować jak najdłużej, a nie rozglądać się. Oczywiście nie będę też beczał jak dzieci.

   
Optymista

Wyrażacie ciekawe opinie na temat" prezesa z prowincji"..a może podzielcie się też faktami o wzroście obrotów firmy i wzroście wynagrodzeń za tego prezesa ???? Bo to może być ciekawa lektura...bycie wiecznym marudetem widze weszło Wam w krew i za diabła nie chce wyjść...

   
Kolczatka
@Pozdrawiam 04.11.2017 14:08

Znaczy sie Dziobak nam średnią podnosi bo dużo grosza łapie?

   
pracownik nauczyciel.

Czy to nie jest śmieszne że pracownik ma uczyć kontrolera, który później będzie mnie kontrolował? To żałosne, nie śmieszne.

   
pies mundurowy z urodzenia
@pracownik nauczyciel. 15.11.2017 10:12

A ile płacą za doszkalanie młodych bo może bym się załapał?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Sanchez
@Ramirez 17.11.2017 09:02

Lata po firmie z pianą na pysku. Dobrze że jeszcze nie gryzie. Tak to chyba trzeba rozumieć.

   
Karolcia

Pracownicy WZL-4. PGZ nie wydał ani jednej decyzji o łączeniu spółek WZL-4 i WZL-2. Prezes chce być WIELKI i marzy mu się przejąć to co najlepsze po WZL-4. Musicie stawić temu marzeniu sprzeciw. PGZ zgodzi się na łączenie jak Spółki będą chciały. Nie śpijcie tylko działajcie !!!!!!!!!!!!!!! Karolcia

   
Carlos
@Karolek 06.11.2017 22:11

Pieprzyć przejęcie, są ważniejsze biznesy do zrobienia - przekazanie gruntów firmy pod zabudowę blokami. Całego gruntu.

   
Iza

@Glaca nie to końca wiem, do masz na myśli? Co prawda ja oczywiście nie jestem pracownikiem WZL-4, ale taka hierarchiczność „poleceń”, a może raczej zaleceń wydaje się z mojego punktu widzenia w miarę normalna. Możesz wytłumaczyć, co w tym przypadku tak szokuje? I dlaczego pracownicy mogą według Ciebie stracić cierpliwość?

   
Izydor
@Jacek 25.10.2017 09:33

Znaczy Jacku jesteś z Bydgoszcza? I co Ci śmierdzi "warszawką"? ceny w sklepach? najtańszy bilet na czerwony autobus za 4 zł 40 gr? a ile jest w Bydgoszczu? A czynsze w Warszawie wiesz jakie są? Mógłbym tak długo ale po co? A przecież nie rzucę wszystkiego, nie będę dzieciom szkół zmieniał i szukał pracy dla żony po to żeby taniej żyć w Bydgoszczu, czy w innym mniejszym niż Warszawa mieście. Spróbuj zrozumieć a nie szydzić.

   
Glaca

Wiecie co robi Pan Prezes . Pan Prezes robi swoje / czytaj wykonuje polecenia PGZ / Wiecie co robi Pan Przewodniczący .Pan Przewodniczący wali głupa! Wiecie co robi załoga . Załoga zapier......la . Bo nie ma wyjścia. Wiecie , jestem ciekaw kiedy załoga straci cierpliwość ?

   
Iza

@WZL4worker zgłaszaliście tę sprawę z nadgodzinami? Bo z tego co piszesz to nie wygląda to za dobrze. Jeśli możesz opisać sprawę dokładniej tutaj na forum, to może pracodawca będzie mógł się do tego odnieść i wyjaśnić całą sprawę.

   
Umiarkowanie Zadowolony

To jest Twój punkt widzenia,który uważasz za jedynie słuszny Jesteś przekonany,że żadne działania nie mogą przynieść efektu,tylko kajdanki i gorące żelazo Ja uważam inaczej,ale nie będę Ciebie przekonywał mimo lat jestem optymistą w tej sprawie. Piszesz,że coś jest nie etyczne a czy etyczne jest wylewanie anonimowo gorzkich żali w internecie Czy z równym obrzydzeniem bierzesz co miesiąc forsę z tej firmy?

   
warszawiak

Zakładowe brudy należy prać w zakładowej pralce. Nie zgadzam się z tym. Zakładowa pralka nie wypierze tak dokładnie jak to uczyni pralka zza bramy,wolna od ewentualnych nacisków,niezależna,dająca pewność,że sprawca korupcji,molestowania seksualnego lub mobbingu zostanie potraktowany kodeksem postępowania karnego. Jakie kary może nałożyć Komisja Etyki? Rozmowa pojednawcza po raz pierwszy,drugi,trzeci...itd.? Naprawdę wierzysz w samooczyszczenie się jakiegokolwiek środowiska? Ponad 60-letni WuZeLek dopiero 14 września 2016 roku zapoznał się z niewiastą o imieniu Etyka. Czy likwidacja zakładowej służby zdrowia była postępowaniem etycznym? Ilu pracowników fizycznych zasiada w Komisji Etyki? Twoim zdaniem czas walczących związków zawodowych minął. Jaki jest więc sens utrzymywania na terenie firmy tego czegoś z tym kimś? Teraz liczy się ekonomia...napisałeś. Wyjaśnij mi więc proszę sens istnienia hotelu pracowniczego w aspekcie ekonomicznym. Pracowników można znaleźć w Warszawie lub okolicach,skąd więc sens ściągania pracowników z daleka i umieszczania ich w hotelu? Ekonomia na wesoło. Rządzącym trzeba patrzyć na ręce,tym bardziej,że to Spółka Skarbu Państwa a nie prywatny folwark IMĆ Pana Dobrodzieja. Spotkanie i rozmowa z Tobą? Pisząc tutaj docieram do znacznie większej liczby ludzi. Zostaje też trwały ślad w postaci napisanego postu,chyba,że okrutny Cenzor zajrzy tutaj To jest moja odpowiedź. Usuwanie niektórych moich postów,wręcz cenzurowanie moich subiektywnych opinii na temat WZL-4, to element pogardy dla myślących inaczej. Świadomy swych wielu wad,klakierem żadnej władzy nie byłem.

   
WZL4 worker
@Zagłoba 06.07.2017 09:04

Nie 14stka a premia. Kiedyś wliczały się premie, nadgodzinki ale obecnie to tylko "premia" aby Prezes nie musiał juz na koniec roku dawać premii. Podwyżka miała być ale i związki już odpuściły. Ciekawe co jeszcze nam obetnie. Nawet nad godzinki są już płacone po odbiciu przepustki czyli jakby nikogo nie było w firmie-a kto udowodni ile godzin pracownik przepracował ? Byznes is Byznes to mówię wam ja ...WZL4 worker

   

Zostaw opinię o WZL-4 - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WZL-4