WZL-4

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 114 ocen.

WZL-4
3 114 6 1

Opinie o WZL-4

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Iza

@Andżela, a aktualnie pracujesz jeszcze w WZL-4? Napisz kilka słów o tym, jak pod względem organizacyjnym wygląda praca w tej firmie. @Dwójka, po Twoich wypowiedziach wnoszę, że też pracujesz w WZL-4. Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy? Zachęcam do podzielenia się nią na forum!

Bydgoszczanin.
@Iza 14.09.2018 15:01

W imieniu całego zarządu spółki i pracowników firmy, Zapraszamy Cię droga Iwonko we Piątunio od godz. 10 na firmowy Piknik. Za zaangażowanie w życie firmy, za lojalność, za opiekę nad uciśnionymi..koniecznie weź aparat bo będzie co i kogo fotografować. Piątunio godz. 10 w Zielonce. Zapraszamy

Bydgoszczanin
@Bydgoszczanin. 16.09.2018 22:46

Przepraszam. Chodzi oczywiście o Ciebie droga nam Izo .

Leśny Ludek
@Bydgoszczanin 16.09.2018 22:48

Hej Bydgoszczanin Ty też będziesz? Ale przecież delegacja z Bydgoszczy spotyka się już o 9.00 z naszymi związkowcami i radą pracowników. Będą podobno ubijać interes zdradzieckiego oddania WZL4 na własność WZL2. A ludziom powiedzą o tym na pikniku, żeby była większa uciecha. PGZ też delegatów wysyła żeby zobaczyli jak wszyscy się wesoło bawią i cieszą z przejęcia firmy przez konkurencję. Ciekawe czy będzie prasa i telewizja? Czy ludzie już wiedzą po co idą na piknik? Żeby chociaż związki poinformowały członków, ale może będą knuć w ukryciu za jakieś judaszowe srebrniki? Chyba Maciej Zembaty śpiewał "wesoło było na moim pogrzebie", na Titanicu też orkiestra grała do końca.

Dwójka
@Iza 14.09.2018 15:01

Pracodawca kiepski jak się nie ma rodziny na wysokich stanowiskach w firmie. Pracujesz jak koń za 2000 do ręki w lidlu więcej płaca. I jesCze 13 pensji nie wypłacili a mamy już koniec września coraz gorzej

Bydgoszczanin
@Leśny Ludek 18.09.2018 13:52

Będę , jak Tommy Lee Jones w ściganym

Bydgoszczanin
@Bydgoszczanin. 16.09.2018 22:46

Rozmawiałem dziś z Prezesem na integracyjnym spotkaniu i wnioskuję iż człowiek ma wizję. Dajmy mu szansę w końcu nie mamy nic do stracenia...jaki mamy udział w firmę. To w końcu też jest człowiek jeden z nas. Zachowajmy spokój. Połączenie nie koniecznie musi dla nas być złe...

Iza

@Bydgoszczanin., nie bardzo rozumiem, co ma na celu Twój prześmiewczy komentarz. Jestem moderatorem forum, a zadawanie pytań jest między innymi moją rolą - widzisz w tym coś złego? @Dwójka, rozumiem, dziękuję za wypowiedź. Czym spowodowane jest to opóźnienie?

Bydgoszczanin
@Iza 20.09.2018 16:10

Nie podoba mi się że wyciągasz na siłę informację od wylewnych pracowników tej firmy. Jak nie było waszej aktywności przez kilka ostatnich lat, tak teraz nagle zainteresowałaś się z Helenką. Co ma na celu taka nagła aktywność moderatorów ?

Iza

@Andrzej, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w WZL-4. Masz już doświadczenie w pracy na tym stanowisku? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Myślę, że zawsze warto złożyć swoje CV i dowiedzieć się o wszystkich warunkach na rozmowie - takie kwestie jak wynagrodzenie często objęte są tajemnicą handlową i zależą od wielu czynników. Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w WZL-4 w Warszawie?

Andrzej
@Iza 18.08.2018 12:03

Mam doświadczenie na takim stanowisku, poparte odpowiednimi kwalifikacjami. Chciałbym wiedzieć przed złożeniem jakie jest wynagrodzenie, tylko po to żeby uniknąć niemiłego rozczarowania lub być mile zaskoczonym. Tajemnica handlowa? Pracodawca nie jest w stanie określić wynagrodzenia? Hmm...to jakiś polski twór. Dlaczego zagraniczne portale podają zarobki w ogłoszeniach?! Myślę, że 6000 netto na początek wystarczy. Mechanik samochodowy zaczyna się od 5500 netto, pomocnik mechanika od 4500, lakiernik samochodowy od 9000 netto, frezer czy tokarz manualny i cnc od 6000 netto,i jest deficyt, więc myślę, że to niezbyt wygórowana pensja. Chyba, że zakład szuka desperatów za 2500-3000 netto, a nie mechaników lotniczych. CV wyślę, jak będę wiedział cokolwiek o wynagrodzeniu. PLL LOT też szuka mechaników lotniczych, techników i inżynierów do obsługi samolotów, z pensją rzędu 2500-3000 netto. I wciąż szuka.....:)

pabllo1
@Andrzej 18.08.2018 13:52

Na poczatek nie licz na wiecej niz 3000 netto. A potem nie licz na zadna podwyzke. Takie sa zarobki dla cywili w tej firmie.

Andrzej
@pabllo1 18.08.2018 22:45

Dziękuję za odpowiedź. Gratuluję pomysłu władzom tego zakładu i życzę powodzenia w poszukiwaniu mechaników lotniczych. Pozdrawiam

petro
@Andrzej 19.08.2018 00:04

Może władze nie szukają tylko chcą zakład doprowadzić do upadku? Potwierdzam to co pisze przedmówca - ile wytargujesz na początku za tyle siedzisz latami, zyskać nie możesz, możesz stracić premię za byle co.

Dwójka
@Andrzej 18.08.2018 13:52

Nie dostaniesz tyle chubs se Prezes jest Rodzina pub masz postawiomegonkohos wysoko w firmie. Tunmechanik lotniczybma 4000 a Brygadzista 4000-5000 I beZ Papierów tylko znajomosci przede wszystkim !!!!

Lewatywa
@Dwójka 12.09.2018 11:23

Gdybyś dwójko, nie była takim zaparciem na ortografię to podejrzewam że też ktoś by docenił twoje zaangażowanie.

trójka
@Lewatywa 12.09.2018 16:25

Ha ha, to pewnie autokorekta telefonu te głupoty zrobiła z tekstu. Dwójka sobie nie przeczytała i poszły śmieci do sieci. Ja bym to tak napisała: "Nie dostaniesz tyle chyba że Prezes jest Rodziną lub masz postawionego kogoś wysoko w firmie. Tu mechanik lotniczy ma 4000 a Brygadzista 4000-5000 i bez papierów tylko znajomości przede wszystkim !!!!" Coś w tym jest niestety.

Mechanik
@trójka 12.09.2018 20:45

Te stawki to chyba brutto ? Bo jeżeli nie, to ja chyba pracuję w innym zakładzie.

Dwójka
@Andrzej 19.08.2018 00:04

Władze tego zakładu lokują swoje rodziny wysoko żeby zapewnić byt dzieciom pociotkom. Jesteś cywilem to kwalifikacje musisz mieć właśnie za 2500-3000 netto i ci powiedzą ze nigdzie więcej nie dostaniesz Haha i jak ci nie pasuje to za bramę

Iza

@Paweł G, fajnie, że podzieliłeś się swoją opinią na forum! Długo byłeś związany z firmą WZL-4? @Andrzej, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Trzymam kciuki za powodzenie Twojego planu! @pabllo1, widzę, że jesteś dość dobrze zorientowany w sytuacji, rozumiem więc, że pracujesz w WZL-4. Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? Czy można liczyć na jakiś socjal w firmie?

Pablo
@Iza 24.08.2018 14:42

Firma oferuje legalne zatrudnienie na cały etat, początkowo na czas określony, być może są jakieś wyjątki ale rzadkie. Płacą co miesiąc w terminie- jest przelewane na konto. Część płacy to premia motywacyjna, którą można stracić, rzadko dostać więcej. ZUS jest płacony regularnie. Dla chętnych jest grupowe ubezpieczenie w PZU na leczenie - dostępność lekarza na telefon w ciągu średnio dwóch dni w wybranym miejscu Polski - na przykład na wczasach. Zegarowa rejestracja czasu pracy. Brak bufetu, tylko automat z napojami i batonami. Nie ma obecnie nawet pielęgniarki w zakładzie. Dystrybutory z wodą "źródlaną" są na korytarzach, czasem jakaś mineralna żywiec w butelkach 0,5 litra. Duży parking wewnątrz firmy - wymagana przepustka ale łatwa do otrzymania. Ciągła restrukturyzacja w firmie powoduje niepokoje co do dalszych losów, ciągle nieobecny prezes. Odbiera się ludziom motywację poprzez obniżanie rangi stanowiska przy tych samych obowiązkach - najpierw powołuje się kierownika, dostaje obowiązki, a potem wcześniej lub później zmienia mu się stanowisko na np. specjalistę ale robota zostaje (ha ha!) na przykład Sekcja Zakupów, Laboratorium P-3A, ale także sytuacje jak w KP-3, P-3N albo w Dziale Informatyki, czy Archiwum TTA gdzie kierownika po prostu nie ma (a był). Wśród załogi brak zrozumienia dla tych chaotycznych zmian, ocenia się że chodzi o rozwalenie dobrze zorganizowanego zespołu aby firma padła bo już wielu jest chętnych przede wszystkim na grunty blisko centrum. Dość na dzisiaj narzekania. Wnioski trzeba sobie samemu wyciągać.

Paweł G
@Iza 24.08.2018 14:42

W WZLu spędziłem 11 lat mojej młodości:)

Diego
@Iza 24.08.2018 14:42

Stabilna firma i dobra kasa. Ja polecam.

Paula
@Diego 31.08.2018 09:02

Dobra kasa zależy gdIe napewno nie dla wszystkich jesteś plecakiem od zbyszynskiego to kasa bd a jak jesteś od sprzątaczki to masz (usunięte przez administratora) na nierobów aż cię wyeksploatuja aż sam się zwolnisz

Andżela
@Paula 03.09.2018 18:41

Ech Paula to stare dzieje. Teraz są świeże plecaki z PGZ i od nowych dyrektorów. Tak jak wszędzie. Sprzątałam już w innych firmach i zawsze jak przychodził nowy prezes to szła miotła od góry aż czasem na sam dół. Raz zapytałam dlaczego i usłyszałam że każdy się otacza ludźmi którym ufa. Jedynie tych do czarnej roboty nie ruszają. Nie każdy narzeka. Większość siedzi cicho bo trzeba dzieciaki nakarmić i mieć na czynsz, a tu płacą równo co miesiąc.

Dwójka
@Iza 24.08.2018 14:42

Ktoś coś wie kiedy trzynastki??

Misio
@Dwójka 11.09.2018 10:35

Zapytaj przewodniczącego związków.

Iza

@Paweł G, rozumiem, dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie! Miło, że znalazłeś czas, aby zajrzeć na forum i zapytać, co dzieje się w firmie. @Diego, możesz napisać coś więcej - może jakieś szczegóły? Tak ogólna opinia niewiele mówi osobom chcących podjąć pracę w WZL-4. @Paula, proszę o nieużywanie nazwisk na forum - dane osobowe podlegają ochronie. Długo już pracujesz w WZL-4?

Paweł G
@Iza 07.09.2018 20:32

Nie wiem co się teraz dzieje w zakładzie i jak wygląda sytuacja, ponieważ odszedłem z zakładu kilkanaście lat temu i w tamtym okresie panował inny system, a zakład był państwowy i kto inny nim zarządzał. Być może to były przyczyny moich, raczej kiepskich zarobków. Kariery też wtedy nie zrobiłem, pomimo podnoszenia kwalifikacji, choć to akurat sobie odbiłem i dołączyłem do grona najlepszych na świecie, ale w innej dziedzinie. Z tego co wiadomo, w chwili obecnej zakład jest spółką akcyjną i kto inny nim zarządza. Jak jest w chwili obecnej?! Nie wiem, ponieważ nie byłem w WZLu kilka ładnych lat, więc raczej się nie wypowiem. Pozdrawiam

Iza

@Pablo, dziękuję za bardzo rozbudowaną odpowiedź! Rzuciłeś wiele światła na sytuację w firmie. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego! @Paweł G, to w sumie kawał czasu. Mogę zapytać, o ile chcesz i możesz powiedzieć, dlaczego zrezygnowałeś z pracy w WZL-4?

Paweł G
@Iza 30.08.2018 20:04

Odszedłem kilkanaście lat temu, głównie z powodów finansowych.

Paweł G

Czy naprawdę aż tak zle w WZLu? Pracowałem kiedyś w tym zakładzie. Dawne, dobre czasy, fajni ludzie, robota też nie była zła. Pozdrawiam wszystkich, w szczególności chłopaków z trójki.

Andrzej

Witam, widziałem ogłoszenie, że zakład poszukuje mechaników lotniczych. Czy ktoś może powiedzieć ile mniej więcej zarabia mechanik lotniczy w WZL-4? Dziękuję.

Iza

@Prowincjonalna gęś, nie usuwam komentarzy, nie taka jest moja rola na forum. Jeśli jakieś wypowiedzi zostały usunięte, to zrobił to administrator forum po stwierdzeniu ich rażącej niezgodności z regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). Dziękuję jednak za Twoje wypowiedzi i pozdrawiam! @spocona mysz, rozumiem, że pracujesz w WZL-4. Może warto poruszyć tę kwestię, o której piszesz, z przełożonymi?

spocona mysz

Historia optymistyczna: Około południa wyszedł dyrektor misiewicz z chłodnego gabinetu. Przeszedł się po korytarzu na parterze. Zajrzał do biura zarządu położonego na piętrze po północnej stronie budynku. Stwierdził - nie jest źle. Odmówił prośbom załogi o wcześniejsze wyjście, chociaż o godzinę. Po tym wsiadł do swojej klimatyzowanej limuzyny i wyjechał sprawdzić czy na mieście nie jest źle. Poprzedni prezes każdego upalnego dnia zwalniał wcześniej. Obecny prezes - nie wiemy, nie znalazł czasu w tym tygodniu żeby do nas zajrzeć.

Iza

@Bydgoszczanin, nie bardzo rozumiem, co ma na celu Twój komentarz. Napisałam Ci, w jaki sposób rozpoznać możesz moderatora - czy masz jeszcze do mnie jakieś pytania/wątpliwości? @Prowincjonalna gęś, w którym miejscu, według Ciebie, umieściłam kontrowersyjną wypowiedź? Tak, jak pisałam wcześniej - moją rolą jest aktywizacja uczestników dyskusji i dopytywanie o wszelkiego rodzaju szczegóły. Dzięki uzyskanym przez Was odpowiedziom osoby zainteresowane pracą w danym miejscu mają jaśniejszy obraz sytuacji.

Prowincjonalna gęś
@Iza 05.08.2018 21:03

Iza, Ty nie udaj, że nie rozumiesz. Ja nie pisałam, że umieszczasz kontrowersyjne wypowiedzi, tylko że je kasujesz, jeśli ktoś coś kontrowersyjnego napisze. Na przykład - mieliśmy w Warszawie FSO na Żeraniu, był Kasprzak, był Ursus, wygląda że WZL-4 idzie tą samą ścieżką. Tamte firmy też były uzdrawiane przez nowe zarządy. Potem jak dowcipie szpitalnym: operacja się udała a pacjent zmarł.

Iza

@Ciekawy, rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź i pozdrawiam! @Bydgoszczanin, muszę Cię niestety rozczarować - jestem moderatorem forum GoWork.pl. Poznać mnie możesz po szarym nicku. Na naszym forum jest wielu moderatorów i każdy z nich ma za zadanie między innymi dopytywać o wszelkiego rodzaju szczegóły. Jesteśmy więc aktywni.

Bydgoszczanin
@Iza 30.07.2018 15:58

Raczej blado czarnym :) tak blady jak twoja cera tego gorącego lata

Prowincjonalna gęś
@Bydgoszczanin 03.08.2018 20:57

Fajnie sobie gadacie ale czy o firmie? Iza na czym polega Twoje moderowanie? Wyrzucasz kontrowersyjne wypowiedzi? A może przekazujesz jakieś namiary piszących do WZL-4?

Iza

@Ciekawy, po Twoim komentarzu wnoszę, że pracujesz w WZL-4. Długo już jesteś związany z tą firmą? @Zenon mniejszy, co ma na celu Twój komentarz, bo nie bardzo rozumiem? Zwracasz się do mnie, jakbym była w jakiś sposób związana z tą firmą, a nie jestem - jestem moderatorem forum GoWork.pl @Mig-29, rozumiem, bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź i pozdrawiam.

Ciekawy
@Iza 22.07.2018 01:09

Pracuję wystarczająco długo by pamiętać jak było za poprzedniego prezesa (leczenie w zakontraktowanej przychodni, własny gabinet lekarski, pielęgniarski, dentystyczny, premie i czternastka, talony na święta) i obecnie. Prezes był codziennie w pracy i jak gospodarz umiał dopilnować wszystkiego. Czuł się związany z firmą. Cały poprzedni zarząd pracował inaczej. Firma miała rezerwy finansowe liczone w milionach. Oczywiście bywały i problemy ale chciało się iść do pracy i zostać po godzinach nawet. Jak jest obecnie to Zenon mniejszy sugeruje w pytaniach, na które odpowiedzi każdy sam sobie musi znaleźć. Ja prostowałem tylko termin wiecu.

Ciekawy
@Ciekawy 22.07.2018 09:56

No i jeszcze dawniej bufet był, gdzie można było gorące dania kupić, a nie automaty z batonikami i colą.

Bydgoszczanin
@Iza 22.07.2018 01:09

pani Iza nie jest żadnym moderatorem. To jest Bydgoski ukryty szpicel ktory wyciąga informacje. Rzadko sie zdarza a raczej w ogole ze moderator jest aktywny w dyskusji.

Warszawiak tymczasowy
@Bydgoszczanin 25.07.2018 20:44

Dzięki za ostrzeżenie Bydgoszczanin. Ja myślę że władza w Bydgoszczy i tak wie co u nas jest grane. Ciekawe co myślą pracownicy WZL-2 o wrogim przejęciu firmy którą się doprowadza do upadku? Skoro my tu tak marnie stoimy to po wchłonięciu Bydgoszcz będzie nas finansować? Czy ktoś w to wierzy? A bloki już podchodzą na kilka metrów od hali jednego wydziału. Sprzedać teren da się szybko.

Iza

@Eleonora, rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź. Życzę wszystkiego dobrego! @Paweł, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w WZL-4. Zdecydowałeś się aplikować do pracy w tym miejscu? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w WZL-4?

Zenon mniejszy
@Iza 08.07.2018 14:55

Czy dowiemy się o tym jutro na wiecu? Czy raczej Prezes będzie nas przekonywał o plusach pracy w WZL-2 i minusach w WZL-4? Czy dowiemy się że wszyscy się cieszymy z wchłonięcia naszej upadającej firmy źle zarządzanej przez Prezesa X przez kwitnącą i świetnie zarządzaną przez tego samego Prezesa X firmę z prowincji? No i przecież zasłużonych trzeba wskazać, czy dla przejęcia? Czy dla pchania firmy w przepaść?

Ciekawy
@Zenon mniejszy 19.07.2018 21:40

Wiec ma być chyba dopiero w środę 25 lipca?

Iza

@anonymous, zapewne takie informacje zostaną podane na rozmowie rekrutacyjnej. Często taka kwestia jak wysokość wynagrodzenia zależy na przykład od posiadanych kwalifikacji czy dotychczasowego doświadczenia. Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w WZL-4 w Warszawie?

Mig-29
@Iza 14.07.2018 11:57

Miarą tego, jak bardzo źle się dzieje w tym zakładzie, jest liczba wpisów na tym forum. Nie są one pomocne dla przyszłego pracownika, stanowią wyraz rozpaczy załogi, która jest: a) w części tak obojętna na to, co się tu wyprawia, że interesuje ją tylko tyle iżby zapłacili; b) w części jest tak zastraszona, iż na kolejnym wiecu (który podobno ma się niedługo zdarzyć) nikt się nie odezwie, ani z Rady Pracowników, ani ze związków zawodowych (nawet te dwa gremia nie umieją ze sobą współpracować), ani tym bardziej z załogi, bo wiadomo jak to się skończy. Obaj przewodniczący mają swoje interesy pozafunkcyjne (zatrudnieni synowie), które uniemożliwiają im faktyczne działania w obronie załogi. Z własnego doświadczenia, pomocnego przyszłym pracownikom, powiem tylko, że jedynym sposobem motywującym do pracy, stosowanym w tym zakładzie, jest kij, nie marchewka. Więc nie ma sensu starać się i flaki sobie wypruwać „dla dobra zakładu”, bo i tak tego nikt nie dostrzeże. Jeżeli chcesz za ciężką harówkę dostać po grzbiecie, lub w najlepszym przypadku przejdzie się nad tym obojętnie (bo od czego są robole) – TO ZAPRASZAMY! Oczywiście są też zadowoleni, ale to są plecaki i misiewicze, a nie zwykli pracownicy.

Iza

@Eleonora, jestem moderatorem forum GoWork.pl, a moją rolą jest dopytywanie o wszelkiego rodzaju szczegóły związane z pracą w danej firmie tak, aby osoby zainteresowane nią miały pełny obraz sytuacji. @Paweł, zdecydowałeś się aplikować do pracy w WZL-4? @Gaweł, co ma na celu Twój komentarz? Przypominam, że forum służy wymianie rzetelnych i merytorycznych opinii na temat pracodawców.

Eleonora
@Iza 02.07.2018 16:21

OK Iza szczera odpowiedź : atmosfera zła. Jak ktoś tu napisał firma jeszcze niedawno miała rezerwy finansowe a teraz długi z różnych przyczyn. Jedna z nich to haracz płacony na utrzymanie PGZ to kilkanaście milionów rocznie a w zamian nic. PGZ rozrzuca tylko odebrane firmom zależnym pieniądze na imprezy i wspieranie pozaprodukcyjnych celów. Ale atmosferę psuje świadomość że dobrze wynagradzany prezes jednocześnie zarządza prosperującą firmą w rodzinnym mieście i doprowadza do bankructwa firmę w Warszawie wpędzając w zbędne koszty i nie rokujące zysku inwestycje. Związki milczą kupione rada pracowników też (każdy dba aby potomstwo nie straciło pracy w firmie). Celem jest jak podały media z Bydgoszczy przejęcie firmy najtańszym kosztem a potem likwidacja produkcji w Warszawie i sprzedaż gruntu deweloperom mieszkaniowym ale nie wprost tylko przez jakąś lewą spółke. Pare osób zbierze majątek a kilkaset ludzi straci źródło utrzymania.

anonymous
@Iza 02.07.2018 16:21

Myślałem o wysłaniu CV, ale nie jest to do końca fair, że potencjalny pracodawca nie podaje wynagrodzenia jakie jest oferowane na danym stanowisku. Obawiam się, że to praca za 3000 brutto miesięcznie, która z mechanikiem lotniczym nie ma nic wspólnego, bo żadna licencja nie jest wymagana czy też inny certyfikat. Zostanę przy swoich 11000 brutto za miesiąc jako mechanik lotniczy. Dziękuję i pozdrawiam.

Iza

@Bartosz, na stronie firmy są otwarte rejestracje na stanowiska takie jak: tokarz, mechanik lotniczy, frezer, mechanik lotniczy obróbki skrawaniem i szlifierz, wszystko znajdziesz w zakladce "Praca" na stronie http://www.wzl4.mil.pl/oferty-pracy.html @Eleonora, widzę że znasz firmę od środka i mówisz że z finansami nie ma problemu. Może opiszesz też jaka panuje atmosfera w firmie? Takie szczere opisy sytuacji wewnątrz firmy bardzo pomagają przyszłym kandydatom, którzy zastanawiają się nad aplikowaniem do WZL-4.

Eleonora
@Iza 25.06.2018 18:18

Nie mówię że nie ma problemów tylko że robotnicy otrzymają wynagrodzenie. A gdzie dziś nie ma problemów? Szczere opisy to tylko w konfesjonale dziś można usłyszeć. Atmosfera - przyjdź i wyciągnij uszy oraz wytrzeszcz oczy to sam zobaczysz.

Kazimiera
@Eleonora 25.06.2018 22:45

Prezes zastał firmę z kapitałem rezerwowym i po trzech latach jego starań jest około 12 mln zadłużenia, to jest ten problem.

Czytelnik
@Kazimiera 28.06.2018 20:48

I dlatego w mediach bydgoskich można przeczytać że najlepsza na świecie firma z Bydgoszczy wkrótce przejmie upadającą marną firmę z Warszawy razem z gruntami i majątkiem. Stara metoda to doprowadzić do upadku i przejąć za bezcen. Ciekawe że rada nadzorcza nie rozlicza prezesa z takiego zarządzania firmą warszawską, że doprowadza ją do ruiny, a jednocześnie zarządzana przez niego firma w Bydgoszczy ma się świetnie.

Paweł
@Iza 25.06.2018 18:18

Dzień dobry, byłbym zainteresowany pracą na stanowisku mechanika lotniczego. Posiadam odpowiednie wykształcenie i doświadczenie. Jakie wynagrodzenie netto jest proponowane na początek?

Gaweł
@Paweł 30.06.2018 21:23

Doskonałe pytanie. Napewno atrakcyjne.

Paweł
@Gaweł 01.07.2018 10:43

Ze względu na brak odpowiedzi, może ktoś powie jakie wynagrodzenie netto mniej więcej otrzymuje mechanik w tej firmie?

Ryszard

Niestety wiele osób nie potrafi docenić pracy w dobrej firmie, chyba, że ją traci.

Leonard
@Ryszard 17.05.2018 17:59

http://metropoliabydgoska.pl/wzl-nr-2-przejmie-konkurencje-z-warszawy/ Tu jest opinia o dobrej firmie. Taka firma jak jej zarząd a szczególnie prezes. Fajnie tylko że jest to ten sam prezes który rozwala WZL4 a doskonale prowadzi WZL2.

Obserwator

Widziałam jak sucha się śmiała jak prezes dostał po twarzy od pani emerytki która ma tylko interes w tym żeby utrzymać ciemną masę ze swojej watahy a nie żeby walczyć o WZl4 . Śmieszne są te dwie panie

komentator
@Obserwator 21.04.2018 23:41

No i?

12345678
@komentator 23.04.2018 14:11

Nie wiesz co sama skarży do prezesa więc na nią też trzeba naskarżyć ja też widziałem jak się smiała .

9 zero
@12345678 23.04.2018 15:43

Rzeczywiście nie wiem co sama skarży, a że jej humor dopisuje to chyba dobrze, uśmiech w pracy rozluźnia atmosferę. Mnie też rozśmieszył atak wspomnianej wyżej emerytki, bo nie jestem pewien szczerości jej intencji, jak też sytuacja, w której prezes się chwali, a ona zarzuca mu kłamstwo. I nic z tego nie wynika. Psy szczekają a karawana idzie dalej.

gaga
@Obserwator 21.04.2018 23:41

Czy to prawda z tym spoliczkowaniem prezesa?

Edward
@gaga 25.06.2018 09:25

Przenośnia - zarzuciła mu krótko mówiąc nieprawidłowe zarządzanie firmą, wręcz działania na szkodę.

GAGA
@Edward 25.06.2018 22:43

A jak jest z tym zarządzaniem? To jest u Was prezes na 1/2 etatu?

Edward
@GAGA 28.06.2018 09:39

Ty Gaga nie prowokuj - jest gorzej, cały zarząd jest zatrudniony jako jednoosobowe spółki. Członkowie przynajmniej chodzą do roboty prawie codziennie ale prezes wpada jak ma czas, bywa że raz w tygodniu a bywa że rzadziej. Na pół etatu to trzeba być przynajmniej 20 godzin w robocie. Jakby tak ślusarz czy mechanik pracował to już dawno poleciałby za bramę. No ale za te psie pieniądze jakie bierze, ostatnio chyba ze dwie dychy plus premia, to tylko idiota by się bardziej poświęcał.

GAGA
@Edward 28.06.2018 20:44

Nie prowokuję. To też mój prezes, ale u nas bywa częściej. Mam pytanie, po ile u was akcje? pozdrawiam WZL4

Tomasz
@GAGA 29.06.2018 06:53

odpowiem nie wprost - inna cena przy skupie, a inna ceny z wyceny zewnętrznej (znacznie wyższa) ale sprzedać możemy tylko firmie, a firma nie ma pieniędzy obecnie więc skoro moich akcji na dzień dzisiejszy nie mogę sprzedać to są one dla mnie warte ZERO

Bartosz

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Zuza

Taka cisza na forum mam nadzieję , że potwierdza dobrą pracę!

Bufon
@Zuza 05.06.2018 19:28

Cisza jak na cmentarzu bo sie mówi że nie ma kasy na wypłate w tym miesiącu. Umowy nie podpisane a to co zrobione to nie można sprzedać bo wojsko nie ma czym płacić. Tak nas ubiją.

Eleonora
@Bufon 05.06.2018 20:11

Ciekawe kto rozpowszechnia takie informacje. Należy stanowczo zdementować. Jeszcze nigdy nie zabrakło finansów na wynagrodzenia dla pracowników.

ulubiony

dlaczego na na wydziale P2 przelozona na kompletacji ma.meza mistrza ktory jej wydaje polecenia .....picie kawy itd.....czy tak mozna i ów pan mobinguje ludzi na wydziale .pan Ristovski

Cwaniak

Ha ha ! Jak wygrają te panie to może nareszcie ludzie zaczną składać kolejne skargi do komisji etyki!!!!!

Mietek z hamowni

Ciekawe jak się zakończy sprawa z mobbingiem dwóch kobiet? Trafi do sądu? Czy pójdą na ugodę i zapłacą odszkodowanie? Skoro już wynajęły adwokata to ktoś mu musi zapłacić a one nie mają z czego. Czy poświęcą kozła ofiarnego?

Witold

Czy firma prowadzi może jakąś rekrutację?

zorro
@Witold 22.04.2018 18:38

popacz se na strone firmy http://wzl4.mil.pl/oferty-pracy.html

123456

No i co dalej? Będzie strajk? Chyba troszkę za późno na walkę . Kolejne gorzkie żale do ministra bo poprzednie pozostawione bez odpowiedzi czy się to komuś podoba czy nie klamka zapadła warszafka się nie obroniła

123456

Zdecydowana większość załogi jest jest przeciw inkorporacji zakładów i co dalej strajk? Buhaha ze związkami na czele? Buhaha hahaha teraz gdy już wszystko pozamiatane chcą walczyć . Warszafka przejęta przez bydgoszczu czy to się komuś podoba czy nie czas wymieniać rejestrację z ww na cb i tak oto zakończył żywot warszawski zakład z 65 letnim stażem

123456

Wybory- dwóch kandydatów dwa miejsca kto wygra? Żenada to najlżejsze słowo którego można użyć

7890 z naciskiem na 0
@123456 21.03.2018 06:16

Na dodatek jedna to emerytka, chociaż z temperamentem, a drugi to bezpośredni podwładny prezesa, który zapewne niejedną lojalkę i umowę o poufności musiał podpisać. Zapewne robią co się da ale ducha walki w nich nie widzę.

Nick Anonim
@7890 z naciskiem na 0 21.03.2018 18:56

Ale co ta Pani Emerytka z poprzednią władzą zrobiła dla zakładu ? Skoro były pieniądze to dlaczego nie powstała żadna nowa inwestycja w Zielonce ? Teraz gdy już wszyscy położyli krzyżyk na ziemi Bemowskiej , nagle zaczynamy walczyć. Taki zryw upadłych związków które wyskoczyły z ankietą bo spotkaniu z "Prezesem".

Iza

Jak obecnie wygląda sytuacja w WZL-4? W komentarzach wcześniej pisaliście o przejęciu firmy, jednak w KRS ani na stronie tego pracodawcy nie mogę znaleźć o tym żadnych informacji. Co więcej na tej stronie internetowej znaleźć możemy aktualne oferty pracy w WZL-4 (Link - http://www.wzl4.mil.pl/oferty-pracy.html). Czy są jacyś pracownicy firmy zaznajomieni z sytuacją którzy mogliby na ten temat się wypowiedzieć?

Hieronim

Karolcia 25.10.2017 15:50 pisze kilka wpisów niżej: Pracownicy WZL-4. PGZ nie wydał ani jednej decyzji o łączeniu spółek WZL-4 i WZL-2. Prezes chce być WIELKI i marzy mu się przejąć to co najlepsze po WZL-4. Musicie stawić temu marzeniu sprzeciw. PGZ zgodzi się na łączenie jak Spółki będą chciały. Nie śpijcie tylko działajcie !!!!!!!!!!!!!!! Karolcia --- Czy to może być prawda? Czy wiadomo KTO naciska na przejęcie? Czy Związek Zawodowy i Rada Pracowników widziały i znają uchwałę Zarządu WZL4 w sprawie zgody na przejęcie WZL4 przez WZL2? (chyba październik 2017?) Czy Związek Zawodowy i Rada Pracowników widziały i znają uchwałę PGZ w tej sprawie? Czy jest tam nakaz lub decyzja o połączeniu? (to chyba z lutego tego roku?) A jaki jest interes WZL2 żeby sobie wziąć na głowę „biedny i chory” WZL4? Czy chcą wspierać i dzielić się zyskiem? Czy oni wolą mniej zarabiać w Bydgoszczy żeby nam pomagać? Czy ktoś w to WIERZY? A jaki jest wkład obecnego Prezesa w rozwój WZL4 skoro wziął spółkę zdrową, a teraz po zaledwie trzech latach jego rządów już zdrowa nie jest? Czy obiecywanie remontów silników np. do ATR to nie są gruszki na wierzbie? Czy już posiadamy jakąś dokumentację i oprzyrządowanie do takich remontów? Ile czasu trwa uruchomienie nowego remontu? Same znaki zapytania.

Umiarkowanie Zadowolony
@Hieronim 13.03.2018 19:38

uchwała o którą pytasz została podjęta 7lutego a 8lutego cały zarząd PGZ został odwołany interes jaki ma WZL2 w przejęciu nas to 10hektarów gruntów w Warszawie i dwa razy tyle w Rembertowie.Uruchomienie remontu silnika RD33 trwało 12 lat i to przez załogę która od lat remontowała silnik Ał, a silnika ATR nikt nie widział na oczy,pozdrawiam

Zostaw opinię o WZL-4 - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WZL-4