PPH Zelan ZPChr

Nakło nad Notecią

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 14 ocen.

PPH Zelan ZPChr
3 14 6 1

Opinie o PPH Zelan ZPChr

Makaron

Kłamią z etetami gdy się zaniesie CV to czeka się na odpowiedź i potem się słyszy że etatu nagle nie ma, strata poświęconego czasu.

Sama prawda

W firmie panuje jeden wielki bałagan, niedomówienia. Przychodząca w celu złożenia CV widać odrazu jak prosperuje firma. W biurze panuje rozgardiasz, gdy zostanie się wysłanym na badania lekarskie czeka się kilka tygodni. W jednym miejscu jest biuro księgowości, miejsce rozmów służbowych, pogawędek prywatnych, rekrutacji. Ciężko nazwać to poważna firmą gdy wchodząc widać osoby siedzące przy biurkach i jedzące nad dokumentami i stanowiskiem pracy. O profesjonaliźmie nie ma tu mowy. Nigdy więcej nie przyjdę do tej firmy. Słyszałem wiele negatywnych opinii ale nie chciałem ich powielać bez przekonania się samemu jak tam jest. Jednak teraz nie mam żadnych wątpliwości co do tego że nigdy więcej nie odpowiem na żadną z ofert pracy w tej firmie.

Zainteresowany pracą

Poszukują magazyniera do firmy jest ogłoszenie w urzędzie pracy. Ktoś możne coś powiedzieć więcej? Co tam się robi ? czy nocki też się pracuje i soboty i święta? Podobno trzeba dużo palet ciągać przy załadunku? a ilu magazynierów tam pracuje? co to są te komponenty? a papierologi dużo?

anonymous

Nie ma słów, aby opisać co tam sie wyprawia Każdą rozmowe radze nagrywać, bo to co mówią, a to co jest naprawde bardzo sie różni a potem z ludzi głupków próbują zrobic Poza tym w takich warunkach za takie pieniądze.. śmiech na sali. Tym bardziej, że pieniążki lubią sobie i tak przyciąć. W łazienkach krany odpadają, na hali wygląda jak w jakiejś melinie, temperatura na hali.. 3 stopnie, gdy przychodzi początek jesieni Ludzie fałszywi, obrabiają (usunięte przez administratora) na kazdym kroku. A premia uznaniowa w tej firmie to wymyślanie farmazonów i skarzenie sie kierownikowi o byle (usunięte przez administratora) za przeproszeniem. Wiele złych opinii słyszałam na temat Zelanu zanim miałam z tą firmą do czynienia, ale myślałam że póki sie nie spróbuje nie mozna oceniac z góry. Szczerze żałuje ze mialam takie myslenie i dalam im "szanse". Czlowiek sie tylko na (usunięte przez administratora) i jeszcze jakichś bzdur o sobie nasłucha. NIE POLECAM tfu!

Pracownik

Jak widać prawdziwe i nie wygodne opinie dla firmy są usuwane pewnie przesadziłem z prawdą ale nie nazywam się Jarzabek z filmu Mis

Nakielanin

Wczoraj na nocnej zmianie miał miejsce wypadek z tego co wiem nie powiadomiono służb ratunkowych ani PIPjak to w takich wypadkach bywa ponadto maszyny sa stare zuzyte wiecznie sie psuja pytanie czy spelniaja normy bhp

Teraz ja
@Nakielanin 24.09.2018 20:15

Spełniają,spełniają. W większości takich przypadków to pracownik tych norm nie przestrzega.

ta co najmniej mówi

pierwsze słyszę żeby ktoś przyszedł do pracy bez szkoleń .... piszesz cytuję "nawet młodzi ludzie przyjmowani są bez orzecznictwa o grupie"Proszę cię nie pisz bzdur bo Zelan nie jest zakładem tylko dla ludzi niepełnosprawnych to nie jest warunek , ao braku zainteresowania to nie ma kompletnie mowy ,właśnie nad nowymi jest szczególna piecza zacznę od bezpośredniej opieki czyli drugi doświadczony pracownik ,brygadzista, lider ,kierownik , kadry - skąd w tobie tyle kłamstw skąd ci się to bierze .PISZESZ młody chłopak załamany bo co bo jeden dzień pracował w swoich prywatnych spodniach ? czym się załamał spodniami czy pracą ? nie rozumiem ! Piszesz nie zapłacili mu za ten dzień ? proponuję niech idzie do biura zapłacą mu bez wątpienia ale niech idzie bo nikt szukać go "po wsi nie będzie"

anonymous

Ludzie którzy przychodzą do pracy są z marszu wysyłani do maszyn bez żadnych szkoleń bhp i ogólnych zgłaszam to dzisiaj do inspekcji pracy czas najwyższy żeby ktoś zareagował a nie bał się .Nawet młodzi ludzie są wykorzystywani zaraz po szkole przyjmowani nawet bez orzecznictwa o grupie.Nikt nikim się mie interesuje byłam świadkiem młody chłopak pracował w swojej prywatnej odzieży załamany na drugi dzień nie przyszedł nie miał zapłacone za ten dzień bo dla Nich nie istniał.

anonymous

Pracowałem w zakładzie zaledwie 1,5 miesiąca. Nie polecam tego zakładu. Najniższe wynagrodzenie. Wszystkie soboty i niedziele pracujące plus dwa święta w maju to wynagrodzenie 1800 zł. Gorączka na zakładzie. Jedna wielka klika. Zrezygnowałem z pracy nie patrząc w jaki sposób mnie zwolnią. W pierwszym miesiącu kierownictwo pełna kultura,niestety tylko w pierwszym. Szkoda słów. Powiem tylko tyle. Ludzie zacznijcie szanować samych siebie. Pozdrawiam serdecznie.

J.C.
@anonymous 20.06.2018 15:56

Szanowny Panie Ryszardzie, przychodząc do pracy został Pan zapoznany z wszystkimi warunkami pracy. Dostał Pan szansę na awans. Pozostawił Pan stanowisko pracy nie powiadamiając przełożonego i samowolnie opuścił zakład. Jeśli Pan pisze o szacunku, to może warto zacząć szanować innych, a nie żądać go tylko w stosunku do siebie. Życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej.

anonymous
@J.C. 21.06.2018 07:23

Jeśli mówimy po imieniu to proszę bardzo Pani Joanno.Przychodząc do waszego zakładu do pracy oczywiście zapoznałem się z waszymi warunkami.Nikt natomiast nie wspomniał że obiecane setki to 2,50 zł za przepracowaną nadgodzinę.Szacunek to trzeba mieć dla pracowników pracujących za najniższą krajową .Jeśli zaczniecie szanować ludzi i wynagradzać ich za wykonaną pracę to pracownicy będą wydajniejsi i bardziej zadowoleni .Jeśli ktoś nie zrozumiał sugestii ,cytuję Ludzie zacznijcie szanować samych siebie.W stosunku do zakładu i wynagrodzeń.To nie była sugestia ludzi w kierunku ludzi tylko ku zakładowi Pani Joanno.Nie chcę wyrzucać tu brudów Przykro mi tak mówić ,ale w waszym zakładzie to raczej kariery jeszcze nikt nie zrobił.Pozdrawiam i życzę zdyscyplinowanych pracowników .

Bystry
@anonymous 21.06.2018 16:41

Ja zrobiłem karierę

Maciek

ilu ukrow pracuje?

Paulina

@Takaprawda, to nie można liczyć na jakąś podwyżkę albo premie uznaniową? Praca na produkcji często przewiduje takie benefity. PPH Zelan ZPChr nic takiego swoim pracownikom nie oferuje? Nawet gdy długo już w firmie pracują?

Paulina

@zadowolony, a co będziesz najmilej wspominał?

Taka prawda
@Paulina 05.04.2017 15:30

Tam nic się miło nie wspomina. Tym bardziej wypłaty... wykorzystywanie ludzi za grosze.

Administrator

Był ktoś z Was ostatnio na rekrutacji w PPH Zelan ZPChr? Możecie nam tutaj zdać relację?

Maniek

Witam chcialbym sie dowiedziec czy nadal przyjmuja do pracy i trzeba pracowac na 3 zmiany . Z gory dzieki za odpiwiedzi ?

Pracownik zelanu
@Maniek 13.03.2018 23:00

Na produkcji tak 3 zmiany system 4 brygadowy 2 dni rano 2 dni popołudni 2 dni nocka 2 dni wolne w magazynie tylko 2 zmiany od 6 do 14 i od 14 do 22

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w PPH Zelan ZPChr? Podziel się swoją opinią. Może okazać się cenna!

zadowolony

ja pracowalem pare lat i wbrew komentarzy powzyszych nie moge narzekac, stabilna firma, przyjemna atmosfera, gdyby nie wyprowadzka na drugi koniec Polski to z checia bym dalej popracowal

Arek

Mi się wydaje, że branża jest stabilna i warto próbować

Gość

Trudno z lektury tego forum wyciągnąć jakieś naprawdę przydatne i konkretne wnioski,poza stekiem pierdolamentu w czystej postaci. Pracuję w podobnej branży (przetwórstwo tworzyw sztucznych) i z tego co wiem Zelan należy do jednych z największych w kraju producentów. Na podstawie tych mało mówiących o warunkach pracy (konkretnych) opinii, wnioskuję że jest jak jest. Nic poza tym. Pozdrawiam załogę.

pracownik

po wielu długich mc poczytałam sobie te wpisy ze wszystkich pare zdań prawdy można wyłowić ...nie będę rozpisywać się bo nie warto każdy swoje zdanie ma .Powiem tak nie jest lekko ,pracujemy za najniższą płacę i w niedzielę też taki system i prawda że nikt takich szeregowych pracowników nie doceni

Pracował

Hej .poruszam jedna sprawę na temat pracowników galwany.mianowicie ,czy szef i pani księgowa (pani Joanna) nie widzi co się dziej ??,bede sypał nazwiskami bo to jest śmieszne co ci ludzie robią ,,Pan d,ar,iu,sz ma,rko,wi,cz pracuje ze swoją rodziną na jednej zmianie co dochodzi do licznego okradania zakładu w wykonywanej pracy tz (FUCHY)Pracowałem tam pare lat i stwierdziłem ze nie raz by pan ant,oni by sie za głowę chwycił tak jak pani Cz.kierownik działu nic nie robi,(może nie wie),po ich zmianie nic nie idzie jak powinno,macie pretensje do ludzi ze robią braki na detalach jak te wanny są rozj...ne przez ich zmianę ,Za dużo pies szczeka ..Nie wiem może musze sgłosic to dalej .pozdrawiam

jupiter

Może mi ktos napisać co nalezało do waszych obowiązków i jakie działy tam są?

laki

jak tam wygladaja stosunki damsko - meskie

kuba1995r

siemanko wiecie moze jak tam się dostać ????????/

anonim

wspomnijcie cos na temat stosunkow mesko damskich w zelanie ps.jedna wielka rodzina zal!

?

Na ten rok już sezon się dla mnie skończył, tak jak zawsze. Małam 2lata przerwy ale choć nieco zmieniła się kadra kierownicza poza tym nic! dalej 5,20/h "na okresie próbnym", pensje z tego co wiem 1370 już z premią (czyli bez premii bo to najniższa krajowa :/), jak zwykle wszyscy czujemy się oszukiwani. Jedyne co to podwyższenie wymogów od pracownic. Nikt nas nie szanuje, ale to mniejsza z tym. Wracamy bo nie ma pracy taka prawda , jak są małe dzieci to nie chcemy jako kobiety dojeżdżać do pracy 80km dziennie dlatego znosimy to dalej. Pierdoły w zakładzie jak zawsze zajmują się nimi te same osoby, chociaż młode dziewczyny zaczynają też wtapiać się w to otoczenie. Wszystko byłoby dobrze gdyby za dobrą pracę były nagrody w postaci dodatkowych pieniążków. Motywujące słowo a nie obwinianie za nieudaną produkcję bo maszyna się rozdupcyła. I zlecenia które powinny być robione tak by praca była cały rok a nie tylko w sezon. Hha i te koszulki 2 na rok , które w sezonie wyglądają jak szmaty... Doceń nas Zelanie :) Pozdrowienia dla pracowników oby wam się wiodło

kwiatywat

Sprawiedliwa;) - 2012-11-24 23:22:56 Zgadzam się! Jak jest aż tak źle niektórym to pakujcie manatki i weźcie się za szukanie innej pracy:) takie gadanie co ślina na język przyniesie. Jestem pracownikiem sezonowym i jakoś nie narzekam a płaca jak wszędzie prawda?! A to, że Kierowniczka/ Kierownik Nam zwraca uwagę to na własne życzenie:) trzeba pracować- normalnie! Pracujecie w firmie więc dobrze wiecie, że Naszym obowiązkiem jest dobrze wykonywać pracę(oczy mieć jak 5zł:) tzn nie pakować "bubli"- potem przychodzą zwroty a itd. Jeżeli dla kogoś to jest zbyt duże wyzwanie, nie nadaje się do tej pracy. Owszem są ciężki dni- i Ja takie miewałam ale pracuję od 2008 roku i jak do tej pory Pani Kierownik zwróciła mi 3 razy uwagę ale nie stale:)Witam,też pracowałem ładnych pare lat w tej firmie i cieszę sie ze mogłem sie kształcić ,,lecz zarobki nie najlepsze ,teraz pracuje też w galwanizerni niedaleko bydzi i powiem wam że jest super,zarobki do 2000 zł miesięcznie no i nadgodziny 100%,lecz wszędzie trzeba pracować [usunięte przez moderatora]

Sprawiedliwa;)

Zgadzam się! Jak jest aż tak źle niektórym to pakujcie manatki i weźcie się za szukanie innej pracy:) takie gadanie co ślina na język przyniesie. Jestem pracownikiem sezonowym i jakoś nie narzekam a płaca jak wszędzie prawda?! A to, że Kierowniczka/ Kierownik Nam zwraca uwagę to na własne życzenie:) trzeba pracować- normalnie! Pracujecie w firmie więc dobrze wiecie, że Naszym obowiązkiem jest dobrze wykonywać pracę(oczy mieć jak 5zł:) tzn nie pakować "bubli"- potem przychodzą zwroty a itd. Jeżeli dla kogoś to jest zbyt duże wyzwanie, nie nadaje się do tej pracy. Owszem są ciężki dni- i Ja takie miewałam ale pracuję od 2008 roku i jak do tej pory Pani Kierownik zwróciła mi 3 razy uwagę ale nie stale:)

Arsen Lupin

Witam. Dużo ostatnio mam czasu na czytanie i zajrzałem na tę stronę. Wiele ciężkich słów i wiele ostrej krytyki na tej stronie pada pod adresem kierownictwa. Przepracowałem w firmie ZELAN parę wspaniałych lat. Mimo, że płaca nie była na takim poziomie jaki bym sobie marzył to czułem się szczęśliwy, że mogę w tych ciężkich czasach dać coś z siebie. Te lata ciężkiej pracy, niejednokrotnie nie była doceniana przez kierownictwo to była dla mnie szczególna nauka, którą zapamiętam na wiele lat. Obecnie, kiedy zdarza się, że przechodzę koło Zelanu w pamięci, mimo, że nie brakowało tych złych - mam piękne chwile i wspomnienia są wspaniałe, mimo że bywały czasy ciężkie! W człowieku liczy się bowiem charakter a nie stanowisko i chęć do pracy. Ekipa Zelanu niegdyś była jedną wielką rodziną i mam niewątpliwie nadzieję, że w przyszłości też tak będzie. Pozdrawiam serdecznie pracowników Zelanu i w nowym roku życzę owocnej pracy i wszystkiego co w życiu najlepsze i najważniejsze - zdrowia.

Zdzichu
@Arsen Lupin 18.01.2012 01:56

Jedząc karkówę z grila mym widelcem. Pomyślę o tobie mój ty dobroczyńco

smokus

Zelan to nie jest raj pracuje bo nie ma innej pracy gdybym mial okazje nie ogladal bym sie na nic. Zarobki? Jakie zarobki ja sie pytam? To jest jakas bzdura na kazdym kroku jakies uwagi, pretensje. Tak dla pewnosci czy ktos z was za dobrze wykonana prace uslyszal chodz jedno dziekuje? wiem ze to nie te czasy ale jest wielu mlodych ludzi na "stanowisku" ktorzy powinni wiedziec jak naprawde ciezko sie pracuje a nie brac kase za siedzenie. Przyklady? Po co? :) Ten kto pracuje ten wie. CZy warto polecic komus firme Zelan jako przyszlego pracodawce? Watpie szkoda czasu chyba ze naprawde chce wam sie palic to polecam toalete. Co do ludzi pracujacych w Zelanie. Nie mozna ich grupowo okreslic , podzialy sa jak wszedzie ale bez przesady.Nieraz poprostu rece opadaja bzdurne chlapanie jezorem byle pokazac swoja racje i wielkosc nie dziala na mnie ale nieraz mam dosyc. Ciezka praca to nic w porownaniu z warunkami [usunięte przez moderatora]

anonim

Wracając do wypowiedzi wyżej to są osoby którym nie chce się szukać innej pracy lub z wygody bo na pewno nie chodzi o warunki w pracy [ ty pewnie też do nich należysz ] .Znam większość ludzi , którzy poszukali sobie lepszej pracy bynajmniej mają dłużą umowę lub mogą wyrobić sobie zasiłek , bo w ZELANIE nie zawsze .Umowy są co miesiąc przedłużane i te osoby co pracują po kilka sezonów nie mają możliwości wyrobienia zasiłku [ mają pecha] modne słowo w Zelanie . A co do twojej wypowiedzi o fajkach , kawie itp to wez się ogarni i ty zacznij od siebie bo podejrzewam , że masz problem ze sobą

Zostaw opinię o PPH Zelan ZPChr - Nakło nad Notecią

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPH Zelan ZPChr