Zarabiać przy dzisiejszej inflacji 2.600 to SKANDAL!!! To nie jest pensja ,to jest jawny WYZYSK !!! Wstyd !!!
Jeszcze nie przeczytałem dobrej opinii pracowników o tej firmie ! Mimo, że firma stale się rozwija to zabrano pracownikom premie kwartalne w tych bardzo ciężkich czasach ale ten co ma miliony nigdy nie zrozumie tego co ciężko pracuje za jałmużnę!
Ale argumentowali jakoś chociaż to zabranie premii? Może zamiast tego pracownicy dostaną coś innego, jak myślisz?
Witam, widziałam we wcześniejszych wpisach, że niektórzy mieli zastrzeżenia co do wynagrodzenia... Czy po nowym roku coś w tej kwestii się zmieniło we Fristomie?? Były jakieś podwyżki? Jeśli tak to o ile?
To z utęsknieniem czekamy na premię kwartalna bo ta pensja ledwo starcza na opłaty i skromne jedzenie.
A ile ta premia wynosi? I odchodząc od zarobków - co sądzisz o atmosferze we Fristomie? Dobrze się tam dogadujecie ze sobą? Lubisz swoich współpracowników? :)
Jestem ciekawa czy kiedyś taką premię mieliście? Czy teraz dopiero wszedł pomysł o takiej premii? Można wiedzieć ile dokładniej zarabiacie że tak czekacie na tego typu dodatki?
Aktualnie trwa rekrutacja kandydatów na stanowisko Księgowa do pracy w Sicienko. Co jako obecni pracownicy przedsiębiorstwa Fristom możecie podpowiedzieć zainteresowanym tą ofertą pracy?
Widocznie się zwalnia, ale pytanie czy ze względu na warunki czy na dojazd do Sicienka?
Sugerujesz, że ze względu na warunki.. To jakie tak właściwie tu w księgowości mają, że to z ich powodu miałoby dojść do zwolnienia?
Aktualnie ponownie pojawiło się ogłoszenie na stanowisko księgowej. Czy ktoś może wie jak jest przyczyna? zarobki, atmosfera, ludzie? Napiszcie proszę, czy warto aplikować.
Czy Fristom oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
Pracowałem w tej firmie nieco ponad 4 lata i szczerze NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY. Zarobki są na tragicznym poziomie,ledwo starcza na dojazdy i życie. Ludzie tu pracujący którzy są na wyższych stanowiskach to dostali się chyba po znajomości. Kiedyś były nawet premie kwartalne ale przecież pandemia i wojna zatrzymały wszystko i nawet kazali brać wolne bo pracy nie było.
Sporo czasu tu pracowałeś, jakie były możliwości szkoleń i podwyżki? Nie próbowali Cię zatrzymać? Podasz, ile płacili nim odszedłeś?
Umowy nie przedłużali bo nie było pracy, rzucali ludzi na inne działy.... Najniższa krajowa i ani złotówki więcej
Lepiej dać sobie spokój, poszukać większej firmy w Bydgoszczy najlepiej i z większym rozwojem niż tutaj , bardzo żałuje że tutaj trafiłem bo zatrzymało to mój rozwój
Jeśli komuś zależy na pracy to będzie pracować. Ja pracuje tutaj 11 lat . Pensja zawsze jest na czas . Tak były premie kwartalne ale po części wojna , pandemia zrobiły swoje . Nikomu nie jest łatwo w dzisiejszych czasach. Tym bardziej naszemu Prezesowi.

A może by tak raz w życiu poczęstować pracowników produkcji firmowymi krówkami na święta ???? ? A nie stale załatwiają sobie te same osoby !
Na Święta była premia po 1500 zł. Wiec sądzę że nie jest to mało. Jeśli człowiek pracuje i nie za często chodzi na L4 to takowa premie otrzymał. Ja pracuje tutaj 11 lat . I jestem zadowolona . Zawsze wszedze jest coś co komuś nie odpowiada . Ludzie tacy są. Dasz palec A chcą cala rękę.
Brałeś udział w rozmowie kwalifikacyjnej w Fristom na stanowisko Project Manager? Podziel się swoimi odczuciami ze spotkania z rekruterem. Twoja opinia może okazać się cenna dla innych użytkowników.
Dla kogo gorsze ,chyba nie dla szefa i jego świty ? Podobno w firmie jest kryzys ? Zabrali premie z pod tyłka sprzątnęli cukier .ZENADA ! A sami bawią się w stanach i susza kły.
Te 2600 to dla osób zaczynających od 8.00 a kończących o 14.00,bo też takie osoby są .Łażą po działach a inni na nich pracują,a jak jeszcze przyjdą z innych działów, że pilne to stoją nad tobą i szybko, szybko???????????? Mimo kilku mailów z kadr dalej stoją pod dystrybutorem parzą kawki kilkanaście minut grupki 4-8 osobowe.W godzinach pracy jeżdżą do Dino i piekarni....do nikogo nie dociera.....????????szkoda mi reszty pracowników bo za kilka osób wszyscy dostają zje....ki????????????????????????
Pojawiła się premia kwartalna, jeśli na stałe to wielki szacun dla firmy! Jeśli jednak jest to jednorazowy wybryk to nic to względem zarobków nie zmienia , a to oznacza, że dalej będziemy ostro wykorzystywani. Ale bądźmy dobrej myśli.
Zmieniło się to ,że przy dzisiejszych galopujących cenach pensja wygląda jeszcze marniej.Ciekawe na ile dni by starczyło szefowi te 2200?
Były tylko 4 premie kwartalne bo szefostwo uznało, że 2.600 to bardzo godne i uczciwe wynagrodzenie w dzisiejszych czasach.
Może by tak podać jakąś informację czy będzie premia kwartalna czy nie? Bo pracownikom produkcji się nie przelewa zarabiając 2500zl
Aha ale te nocki to raczej nie tutaj skoro były jesteś? ;p A jeśli chodzi o coś co może być lepiej płatne to jak się sprawy z nadgodzinami tu mają?
Firma dziad, wstyd się komuś przyznać ile zarabia się na produkcji
Najważniejsze ,że szef ma pełną(usunięte przez administratora) a co mnie reszta tych (usunięte przez administratora) obchodzi na zupę mają.
Raczej to metaforycznie tak tylko piszesz, chyba że zapewniają jakiś posiłek pracowniczy lub po prosty obiady? Co do stawki to tak jak już pisałam?
Obecnie Fristom do swojego zespołu szuka osoby do pracy jako Manager. Na Pracuj.pl dodano ogłoszenie 5 października.
Zacznijcie jeszcze liczyć wyjścia do wc
To co się tam takiego dzieje, że jeszcze tego brakuje? Patrzą na ręce podczas pracy? Możecie rozmawiać między sobą?
Witam czy firma przyjmuje do pracy? I na jakie zarobki może liczyć osoba przyjęta
A teraz droga firmo pracownicy czekają na premie świąteczną!
Co wchodzi w socjal Fristom?
Na jakie wsparcie w Fristom mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
Po co by wam niby były pampersy, do toalety wyjść nie można? W XXI wieku? Nie mów ...
Szefie wypadało by podnieść te marne 2300 zł bo przy takiej inflacji żałośnie to wygląda!!!.Jeszcze sprawa dojazdów do pracy od 10lat ta sama suma 100zl,tylko,że wtedy bilet na pks kosztował 3.5zl A teraz 7zl.Pozdrawiam spokojnych snów.
Coraz lepiej podoba mi się ta firma ,tak dalej, wszystko na czas i jest okey!
A czym się zajmujesz we Fristomie? Jakie są tu obowiązki pracownika i jaka jest pensja? Jesteś zadowolona z poziomu wypłaty? Daj znać co o tym sądzisz. :)
Kiedy nasza kochana ksiegowa wezmie pod uwage to ze robi sie co raz cieplej a my nadal sie dusimy w maskach przy stanowiskach pracy? Co chwile wysyla pisemka i zwraca uwage zeby nosic gdy sama tego nie robi ;) Hipokryzja az milo. Czesc kierownikow i gosc od rozwozenia towaru chodza po dzialach bez masek i jest ok ale pracownik przy stole musi zakladac. Takze tresowac to sobie mozna psa a nie doroslych ludzi. Pozdrawiam ;)
Jak się pracuje w Fristom?
Zobacz opinie na temat firmy Fristom tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 17.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Fristom?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 16, z czego 0 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!