Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe

Mierzęcice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe
3 41 6 1

Opinie o Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe

Pablo

Ogólnie z pracy byłem zadowolony. Przed przeprowadzką do Warszawy trochę tam popracowałem. Jeśli zależy Ci na premii musisz się angażować w pracę i realizować plan od swojego przełożonego.

llll
@Pablo 30.07.2018 09:57

Czyli tak jak w każdej robocie. Przykładasz się - masz premię. Nie - to nie :) ja robie swoje i jestem zadowolony. Co do pracodawcy to trafiałem na o wiele gorszych. Tu jest spoko :)

anonymous
@llll 30.08.2018 15:07

wlasnie o to chodzi - gorzej czlowiek trafial :) zainteresowani praca nie maja sie czego obawiac

Jerzy
@anonymous 01.10.2018 09:51

Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i jako pracownik z doświadczeniem napisać jaka jest atmosfera w pracy i relacje ze współpracownikami i przełożonym? Czy można liczyć na stabilne zatrudnienia i umowy długoterminowe? Na stronie http://cateringam.pl/ są ogłoszenia rekrutacyjne. Pracodawca szuka recepcjonistki, kierownika gastronomii i kierowcy z kategorią C. Warto tam zajrzeć.

dev

Pracowałem tam przy imprezach i było ok.

ffff
@dev 02.08.2018 08:29

popieram, firma wypłacalna i terminowa - pieniądze od razu wypłacają

anonymous
@dev 02.08.2018 08:29

Ja to samo - żadnych zastrzeżeń. Jako pracodawca pol trans jest okej

Nico

Czyżby ktoś komuś zlecił te mega pozytywne komentarze? Nie dajcie się nabrać. Późny PRL

Asieczekk
@Nico 05.09.2018 21:57

taki jesteś detektyw a nie wpadłeś na to że najzwyczajniej w świecie komuś praca odpowiada? Ja tu pracuję prawie rok i moja opinia jak najbardziej ma rację bytu i jak się domyślasz jest właśnie pozytywna :) odkąd tutaj pracuję nic nieprzyjemnego mnie nie spotkało -a wręcz przeciwnie bo pozytywnie się zaskoczyłam zarówna warunkami pracy jak i wynagrodzeniem

Misiaczek
@Asieczekk 19.09.2018 11:27

Żal to czytać

Ewelina

@Asieczekk, napisz proszę coś więcej na temat zatrudnienia. Jakiego rodzaju umowy o pracę proponuje pracodawca? Czy za dobrze wykonaną pracę można liczyć na premie lub inne bonusy do wynagrodzenia? Jak oceniłabyś atmosferę w pracy? Jesteś z niej zadowolona? Szczegóły zatrudnienia, o których napiszesz pomogą innym osobom zainteresowanym pracą w podjęciu decyzji o aplikowaniu.

Ewelina

@ffff, jesteś pracownikiem firmy? Na jakim stanowisku pracujesz? Z tego co piszesz wnioskuję, że jesteś zadowolony z pracy. Napisz coś więcej na temat warunków zatrudnienia. Te informacje będą bardzo pomocne dla osób szukających pracy w tej branży. Pol-Trans Catering szuka pracowników na stanowisko pokojowa w hotelu, kierownik gastronomii, recepcjonistka, pracownik produkcyjno magazynowy. Zachęcam Was do dodania swojej opinii na temat rekrutacji.

Anita

Korzystaliśmy z ich cateringu jak organizowaliśmy chrzciny na początku roku. Jedzenie było smaczne i w porządku cenowo. Polecam

Ulka

Idealnych firm nie ma, jednym odpowiada praca a inni nie są zadowoleni jak w życiu!

Jula
@Ulka 04.07.2018 16:56

Co racja, to racja.

hubbb
@Ulka 04.07.2018 16:56

Mi pasuje, zapewne nie tylko mi skoro wciaz tyle osob widze w pracy :) Pozdroo

Kamil K.

Pracowałem jak kierowca i magazynier. Praca jak praca i mi odpowiadała. Kasa na czas, obowiązków sporo, ale nie ma tragedii.

tomo
@Kamil K. 03.08.2018 12:52

Popieram - niektórzy niestety potrafią tylko narzekać :)

Hulk

Co tu się dzieje. Jaka masa pozytywów się wylała nagle. Szok Widać że dyrektor zakładu robi co może żeby się wybielić ale kto to kupi? Trzeba nisko upaść żeby takie akcje organizować. Taka rada. Trzeba brać na klate krytykę a nie zaklinać rzeczywistość.

Radiotelegrafista
@Hulk 05.08.2018 18:59

...., i naprawić to i owo. A tu, ciagle to samo albo i gorzej. Życie z ta firma to wieczna loteria, tylko wygranych brak.

Ewelina

@Pablo, mógłbyś dodać więcej informacji na temat zatrudnienia i warunków pracy? Piszesz o premiach. Czy prócz nich mogłeś liczyć na szkolenia lub pakiet socjalny? Napisz co należało do Twoich obowiązków i jakie stanowisko zajmowałeś? Czy miałeś dobre relacje z przełożonym? Poleciłbyś tego pracodawcę innym osobom szukającym zatrudnienia?

Ewelina

@Sasza, nie jestem pracownikiem firmy. Jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Każda opinia zostawiona przez Ciebie jest mile widziana i ważna i nie ma znaczenia czy jest pozytywna, czy negatywna. Najważniejsze jest, by wnosiła coś do wątku i pozwalała innym osobom poszukującym pracy wyrobić sobie opinię o pracodawcy.

Andrzej
@Ewelina 18.07.2018 08:38

@Ewelina,ten wątek powinno się zamknąć, aby każdy kto dba o zdrowie, nie miał okazji trafić na tą "firmę". Właściciel to top1 jeśli chodzi o sposób traktowania ludzi. Liczy się dla tej pani jej osobisty cel. Po trupach do celu. Unikać, unikać, unikać

Osa
@Ewelina 18.07.2018 08:38

Praca tylko dla tych co pracy nie mają i dla tych co chcą dopracować do emerytury.

Helena
@Ewelina 18.07.2018 08:38

Nie zgadzam się z innymi mnie praca się podoba i nie zwracam uwagi na plotkowanie i gadanie innych. Robię swoje, uczciwie pracuję pieniądze zawsze na czas. Ludzie za bardzo zajmują się innymi sprawami zamiast pracować.

Dominika
@Helena 22.07.2018 22:10

Najlepiej hejtować... Ogarnijcie się trochę... Ja pracowałam tam i było ok. Jak każdy narzeka to nigdzie nie będzie dobrze. Taka jest prawda ...

Antek
@Dominika 23.07.2018 09:25

Jaki hejt? To są prawdziwe opinie. Cxy kogoś to boli czy nie ta firma to komuna jeśli chodzi o zarządzanie a właściwie jego brak.

Ewelina

@Kamil;, masz dobre zdanie o firmie. Czy mógłbyś napisać kilka informacji o warunkach zatrudnienia? Na jakiego rodzaju umowie byłeś zatrudniony? Mogłeś liczyć na stabilne zatrudnienie i umowę długoterminową? Pracodawca przewidywał premie lub pakiet socjalny? Jak wyglądała atmosfera w pracy? Kilka osób piszących wcześniej uważało, że nie była przyjazna. Czy coś się w tym względzie zmieniło?

Kamil;

Pracowałem i było ok. Raczej nie mam się do czego przyczepić, bo było przyzwoicie :)

Ewelina

@Ylka, czy jesteś pracownikiem firmy i mogłabyś dodać więcej szczegółów zatrudnienia i warunków pracy? Czy prócz wynagrodzenia pracownik może liczyć na dodatkowe benefity takie jak premie, szkolenia podnoszące kwalifikacje lub pakiet socjalny? Jaka według Ciebie jest atmosfera w pracy i relacje ze współpracownikami? Czy poleciłabyś tą firmę osobom poszukującym zatrudnienia?

Sasza
@Ewelina 12.07.2018 12:42

Czy Pani pisze sama z sobą,aby samemu sobie odpisać jak ta firma jest wspaniała? Nie mam pytań jak nisko trzeba upaść by takie rzeczy robić...

Liza
@Ewelina 12.07.2018 12:42

Jeśli zależy ci na zdrowiu psychicznym to omijaj firmę z daleka - szefowa tam jest toksyczna i zmiażdży cię psychicznie w krótkim czasie. A rotacja pracowników mówi sama za siebie...

Arni
@Liza 15.07.2018 17:51

Toksyczna. Ludzi ma za nic. Wszyscy są winni tylko nie ona. Pracodawca roku buhahaha

Kamyk

Pracowałem tam przez rok kiedy jeszcze w Katowicach mieszkałem. Firma jak najbardziej ok. Kasa na czas i dobra umowa.

King dzon ul

Wow, cóż za wybielanie, skargi do admina. Administracja jednak tam działa lol ta firma to dno i nie dajcie się omamić.

Ewelina

@Monika, czy długo już pracujesz w firmie Pol-Trans? Czy pracujesz może jako kierowca albo pracownik biurowy? Jak oceniasz kontakt z innymi pracownikami oraz szefem firmy? Każda dodatkowa informacja o firmie jest mile widziana ze strony przyszłych kandydatów. Czy możesz napisać coś więcej?

Monika

Praca ok. Nie mam się do czego przyczepić. Pieniądze płacą na czas. Jestem zadowolona

Ewelina

@Niko, na forum GoWork.pl nie podajemy danych osobowych pracowników firm. Jest to nie zgodne z regulaminem. Rozumiem, że negatywnie oceniasz możliwość kontaktu z szefem firmy Pol-Trans Catering. Może warto w pierwszej kolejności porozmawiać z przełożonym? Albo zostawić szefowi wiadomość? Zawsze warto dbać o dobry dialog, nie tylko z szefem, ale także z każdym pracownikiem firmy.

ami

Wypłata na czas, po za tym dużo pracy jak to w takiej firmie ale jak chcesz zarobić to trzeba pracować. Mi się podoba praca.

Ewelina

@No nie wiem Twoja opinia jest bardzo wyczerpująca, a przy tym niezwykle cenna dla użytkowników forum. Jak długo i na jakim stanowisku pracowałaś w Pol-Trans Catering? Orientujesz się może, czy prowadzą obecnie rekrutację? Skoro napisałaś, że ta praca nadaję się dla osób dopiero zaczynających swoją drogę zawodową, to warto by o tym wspomnieć.

cukierek

praca dobra, stawki pracy dobrej atmosfera w pracy dobra jakoś nie spotkałam z złym odczuciem itd.

Tomasz

Może powinniście rozmawiać z szefostwem o problemach?

No nie wiem

Miejsce dobre na rozpoczęcie pierwszej pracy. Każdą kolejną przez pryzmat Pol Transu będziesz doceniać. Ale wiele się tutaj nauczysz, mianowicie na jakiekolwiek stanowisko nie będziesz aplikować z pewnością zakres obowiązków będzie daleko wykraczać poza standardy. Jako recepcjonista będziesz robić śniadania, kelnerowac, nauczysz się prowadzić busa a w wolnej chwili pojedziesz obsługiwać targi i będziesz nalewać kawę. Jesli chcesz zostać kierowcą, to z pewnością będziesz tez ogrodnikiem i złotą rączką. Marzysz o pracy kelnera? Nastaw się na obsługę restauracji, zbieranie i wydawanie zamówień, przygotowanie napoi a także obsługę zmywaka, oczywiście na zmianie będziesz sam a gości w restauracji czterdziestu. Za Twoją wielozadaniowość dostaniesz jedną pensję (wysokość w zależności od tego jak się dogadasz), zero premii, zero pochwał i brak wolnych weekendów. Jesli zgłosisz z dużym wyprzedzeniem prośbę o wolny weekend bądź wolne dni to i tak nie dostaniesz. Moim zdaniem sama firma jak najbardziej ma potencjał. Lokalizacja - blisko lotniska i z prawie minimalną konkurencją aż prosi się o zyski. Szkoda, ze jest to miejsce bez serca, bez pomysłu i bez jakiegokolwiek rozwoju. Ludzie to niestety czują. Nikt nie czuje się komfortowo we wnętrzach rodem z epoki wczesnych lat 90tych, najtańszych produktów i zdemotywowanych pracowników. Ogólnie, tak jak we wstępie - dobre miejsce na pierwszą pracę - każdy kolejny potencjalny pracodawca bedzie pod wrażeniem zdobytych przez Ciebie umiejętności np. jako recepcjonista. Jesli jednak masz w sobie choć odrobinę ambicji omijaj to miejsce z daleka. Mądrzejsi juz dawno pouciekali.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe?

Cezary

Nie ma idealnej firmy. zawsze znajda się jakieś segmenty w firmie które można by poprawić?

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik z Mierzęcic

Jasne że prowadzenie firmy nie jest łatwe. Że różnie bywa z obłożeniem itp..... Ale w innych hotelach jakoś szanuje się pracowników i nie zmienia im się grafiku 15x na tydzień a jak jest jakieś wolne potrzebne (zaznaczam z dużym wyprzedzeniem) np. na wesele to nie ma problemu. A w POL-TRANSIE to zwykła złośliwość szefowej żeby przed weselem na które jedziesz 500km wlepić nocke w piątek.

aaa

a hitem jest już wysyłanie (tygodniowego) grafiku w niedziele wieczorem :D BRAVO ..... Piękny szacunek dla pracownika

anonim

(usunięte przez administratora)

xxx

Masz racje, sama na zebraniach gada teksty w stylu "nie ma ludzi niezastąpionych". I na starych wyjadaczy przyjdzie pora... zwolnienia!

Vader

Wieczne proszenie się o wolne w grafiku. Prośby można zgłaszać do przełożonych, a i tak nic tego nie wychodzi. Pani Dyrektor robi grafik wg własnego uznania. Np potrzebujesz wolna sobotę na egzamin, wesele, inna imprezę, albo na wyjazd choćby w celach hobbystycznych na który jedziesz 500 km w jedna stronę to z zawiści wrzuci Ci nockę z piątku na sobotę. O życiu prywatnym można zapomnieć. Całe życie układasz pod prace i pod wydziwnione grafiki, które są z tygodnia na tydzień albo z dnia na dzień, i w dodatku potrafią być zmienione kilka razy. Bywało, ze ludzie mieli zmiany od 2 w nocy do 10 lub do 14, a następny dzień znów np na 6. Najczęściej na recepcji pracują 6-18,18-6,wolne, 6-18, 6-18,18-6,wolne,6-18. Nie ma zachowanego żadnego harmonogramu pracy 12h. Ludzie pracują wg długopisu Pani Dyrektor. Kogo lubi, kogo mniej. Jedni same nocki, drudzy więcej wolnego i same dniówki. Wszystko układane na sztywno, jedno L4 i caly grafik połamany. Dyrektorka absolutnie nie patrzy wstecz przy tych swoich grafikach tygodniowych albo mniejszych. Bywają sytuacje, ze pracownik jest 8 albo 12 dni w pracy non stop. A pozniej niewiadome sytuacje ze ktoś ma nadgodziny albo niedogodziny. Jak? Buuuuahahahahaha. W tej chwili ponoc niema nawet kadr. To trzeba się martwić również o swój urlop żeby był dobrze naliczony. Niestety ale XXI wiek jeszcze nie wszedł w ta firmę i nie posiadają widocznie programów kadrowych. Jeżeli chcesz zacząć prace w tej firmie, masz męża/żonę to odrazu ich uświadom, ze zdobycie urlopu w tym samym czasie co Twój partner w innej firmie czy korporacji graniczy z cudem. Dyrektorkę interesują tylko jej własne cele. Ludzi do pracy brak, zostają tylko weterani albo już odeszli na emeryturę niektórzy. Tylko mocna Polsko/ukraińska załoga tam zostanie, którzy robią bo musza albo się boja. Szczerze Nie Polecam!

Greg
@Vader 14.02.2018 21:24

Weterani też odchodzą. Niestety bez nich to już inna firma.

Men in black

Nie marzekajcie na tygodniowy grafik...kiedyś był z dnia na dzień. ..to były czasy...więc firma idzie do przodu...powoli ale jednak.

Zostaw opinię o Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe - Mierzęcice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe