Mona-Service Justyna Kusiak

Adres: Józefa Piłsudskiego 28, 97-400 Bełchatów piotrków

NIP: 7691581284 REGON: 101009610

Mona-Service Justyna Kusiak
2 80 5 1

Opinie o Mona-Service Justyna Kusiak

Filtruj opinie po kryteriach:

Kurczaczekk
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Co? Dla Opola nie ma możliwości komentarzy? Takie same opinię ludzie w Opolu podzielają, negatywne, (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Rzetelny
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam Zacznę od tego, że czytałem opinie negatywne przed podjęciem pracy ale jak to mówią człowiek się uczy na własnych błędach. Zacznę od samego właściciela. Człowiek inteligentny ale niestety strasznie roztrzepany i niestety straszny kłamczuch. Do tego potrafi obgadywać za plecami innych pracowników!!! Sama praca PH to ciągła gonitwa, średnio pracuje się po 10 godzin. Wynagrodzenia może i by było w porządku gdyby nie to, że system premiowy zależy od aktualnego humoru właściciela. Potrafi zabrać premię której sam nie wypłaca (zewnętrzne akcje w postaci bonów sodexo). Atmosfera w pracy podobna do tego co reprezentuje sobą szef. Każdy patrzy tylko żeby znaleźć haka na innego i pobiec z tym do szefa który uwielbia takie zachowanie. Dodatkowo dochodzi wielka odpowiedzialność, za towar, za gotówkę, za samochód. Samochody nie mają wykupionego AC więc za szkodę ze swojej winy (o którą w ciągłym biegu pracując ponad normę nie trudno) płaci się ze swojej kieszeni. W dodatku sama flota to w większości szrot (PH jeżdżą yarisami z przebiegiem rzędu 350000 km). Podsumowując zdecydowanie nie polecam.

Pomocna?
Tak1Nie
100tysiecyliczereczn
 Opinia

Bylam na rozmowie z panem z katowic. Niestety, po dwóch minutach wiedzialam ze nie chce tam pracowac. Mężczyzna ktory ze mną rozmawial zadawal pytania, jednoczesnie nie pozwalając na pełną wypowiedź. Nonszalancko wyginał się na krześle, gestykulował. Szukał pytań które mogą sprawić hmmm.... sama nie wiem, pomyłkę? Ewidentnie chciał wprowadzić rozmówcę w zakłopotanie. Nie wiem jak inni bo podkreślam to moja subiektywna opinia, ale jeśli ktoś nie chce mnie poznać i opowiada o sobie na spotkaniu rekrutacyjnym, to wiele odbiera jego osobie. Nie każdy menager jest dobrym rekruterem, ale każdy powinien pamiętać o kulturze i stosowności swojego zachowania. Mimo iż na spotkanie szłam zapoznając się z poniższymi opiniami, chciałam przyjrzeć się rekrutacji i miejscu. Do mnie cos takiego nie przemawia, ale jeśli jesteś ciekawa/y jak wygląda praca lub rozmowa, spróbuj:))

Pomocna?
Tak2Nie
Marzena
 Opinia
@100tysiecyliczereczn 07.12.2018 22:16

Czy zgłosiłaś swoje uwagi bezpośrednio do rekrutera? Jeżeli czułaś się niekomfortowo, może warto podjąć taką rozmowę? Rozmowa rekrutacyjna to dla wielu osób bardzo stresujący moment w życiu. Na pewno potencjalni kandydaci chcieliby mieć choćby minimalną wiedzę na temat jej przebiegu, by mogli się do niej dobrze przygotować. Czy zdradzisz nam, jakie pytania usłyszałaś na rozmowie rekrutacyjnej?

Pomocna?
Tak1Nie
Administrator
 Opinia

Wiesz jak wyglądają zarobki w Mona? Podziel się swoją opinią. Może okazać się cenna!

Pomocna?
Tak28Nie
Ja
 Opinia
@Administrator 14.04.2018 11:55

Witam serdecznie chce aplikować na kierowcę w Mona Belchatow. Jak myślicie warto?

Pomocna?
TakNie
ByłyMonowiec
 Opinia
@Ja 12.09.2018 16:17

Nie wiem jak w Bełchatowie, ale w Łodzi ok jak jesteś ogarnięty

Pomocna?
TakNie
Ex Moniki
 Opinia
@Ja 12.09.2018 16:17

Jeżeli nadal za 2300zł netto to nie warto, gdyż praca po 10h w szybkim tempie + 2 soboty. Spłacasz towar jak zniknie, auto o wartości ... dopytaj na rozmowie. Byle magazyn lepszy bo nie ma odpowiedzialności.

Pomocna?
Tak2Nie
Marzena
 Opinia
@Ex Moniki 09.10.2018 15:35

Być może są osoby dla których opisane warunki finansowe są odpowiednie. Zawsze warto zapytać rekrutera o wszystkie szczegóły i wątpliwości związane z zapisami na umowie. To zapewne wyklaruje nam kilka istotnych kwestii. Warto pamiętać, że odpowiedzialność, jaką pracownik ponosi za towar reguluje polskie prawo oraz regulamin wewnętrzny danej firmy.

Pomocna?
Tak1Nie
Tomasz
 Opinia

Czy tak dobrze się pracuje, że nie ma chętncych do pisania, szkoda.

Pomocna?
Tak5Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak15Nie
Aligator
 Opinia

W bełchatowskiej spódzielni mieszkaniowej Znam gościa sierota [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Pomocna?
Tak2Nie
bełch
 Opinia

Nie polecam . praca za 2100 po 12 h , dla ludzi potrafiących licząc praca za najniższa krajową jak byś dymał po 8 to wychodzi 1500 na rękę hehe . Plus to tylko pracownicy co nie którzy bo na szefa to liczyć nie można,

Pomocna?
Tak13Nie
uczciwy i obiektywny
 Opinia

byłem i potwierdzam. 1. Praca powyżej 8h i to oczywista oczywistość, nie ma takiego czegoś jak wypłata za nadgodziny. 2. Weksel to to nie jest ale podobnie. Podpisujesz odpowiedzialność. Okradną, spłacasz. Wartość załadowanego auta w setkach tyś. (tak, setkach), więc ryzyko bardzo duże. A młodych łysych pod sklepami nie brakuje którym nie zależy. Z drugiej strony odstrasza tym od kombinowania bo wiadomo jacy są polacy i jak kombinują ;) 3. Atmosfera ok, ludzie fajni. 4. Zarobki delikatnie powyżej 2 tyś , ale jak okradną można spłacać przez kolejne 30 lat jak kredyt na mieszkanie, i nic z tego nie mieć. 5. Od tego powinno być ubezpieczenie a nie odpowiedzialność na pracowniku. (były przypadki kradzieży). Nieważne jak dobrze pracujecie, ale ataku sami nie odeprzecie. 6. Szef w porządku, człowiek inteligentny, dość jasne reguły, tylko od razu nie uświadamia o ryzyku, a powinien, ale kto by przyszedł pracować. 7. Na magazynie lepiej. Na aucie ... ryzyko i jeszcze raz ryzyko. 8. Kierowca zbiera gotówkę od klientów i rozlicza się w firmie. Braki w rozliczeniu spłaca z własnej kieszenie, to akurat oczywiste. Tylko to są duże kwoty, łatwiej się pomylić gdyż ciągle jest pośpiech. (W czasach przelewów to głupota) 9. Nie pamiętam więcej :) Złych wrażeń bardzo nie mam bo tylko 120-kilka złotych byłem w plecy :) ale przy kilku tyś już bym żałował że tam pracowałem a co dopiero przy kilkuset. PODSUMOWANIE: Wypłata nieadekwatna do ewentualnego ryzyka. Brak info o ryzyku i odpowiedzialności na początku. PS: samoloty ładne, wycieczek pozazdrościć jak i samej przedsiębiorczości :)

Pomocna?
Tak5Nie
Woj
 Opinia

Wymarzona praca od rana do wieczora codziennie. 2100zł na rękę jeżeli szef da ci premie... coś podpadniesz premie może dostaniesz w przyszłym miesiącu. W tej firmie możesz być jedynie pewny ,że twoje życie prywatne schodzi na drugi plan. Dasz l4 możesz szukać innej pracy, Odmowisz pracy kolejne 12h to usłyszysz ,,takich pracowników nie potrzebujemy,,. Pracuj nie odzywają się to 220-240H pykniesz. Będziesz miał swoje zdanie to polecisz. za wszystko płacisz..Dużo jeszcze to odpowiadania..

Pomocna?
Tak7Nie
xzy
 Opinia

Szkoda tylko,ze Andrzej nie docenia starych pracowników,bo to oni najwięcej robią dla tej firmy. A jest ich już coraz mniej.

Pomocna?
Tak7Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
sanepid
 Opinia

No tak zarzucasz komuś, że nie czytam umów i chcę tylko pracę, ale skoro zostałem zaproszony na rozmowę na przedstawiciela i na takie ogłoszenie też słałem swoje Cv to chcę taka pracę wykonywać, a nie być sprzątaczką czy fakturzystką. Swoją drogą sam masz problemy z czytaniem bo jest napisane czarno na białym ze na ogłoszeniu i rozmowie jedno, a po podpisaniu umowy drugie... domyślam się, że pracujesz tam i dlatego tak bronisz swojego mądrosku, pozdrów starego kłapouchy ;) i weź się za tą robotę.

Pomocna?
Tak7Nie
Nick
 Opinia

Firma porażka.

Pomocna?
Tak2Nie
ziom
 Opinia
@Nick 07.09.2016 15:50

A nie wiecie jak od strony magzyniera w Firmie Mona w Chorzowie Starym ??

Pomocna?
TakNie
księgowa
 Opinia

HAHAHA za taką kasę to ja teraz jestem fakturzystką w firmie produkcyjnej i robię po 8 godzin od poniedziałku do piątku i to jeszcze na jedną zmianę :) Mam odpowiedzialność za kasę ale wszystko zlicza komputer i maszyna licząca więc musiałabym się bardzo postarać żeby się pomylić.

Pomocna?
Tak3Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Ola
 Opinia

Fakturzystki tym bardziej podpisują Weksel..., ponieważ odpowiadasz za cała kasę + karty do tel i startery. Źle policzysz kasę od Klienta oddajesz. Źle wydasz kartę lub starter oddajesz. Np. rozliczasz PH przeliczysz się też oddajesz. Wiec jednym słowem za każdą pomyłkę finansową tzw. manko jesteś odpowiedzialna Ty i zwracasz Ty.

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia
@Ola 25.05.2016 21:48

Realne zarobki około 1900 do 2100 zł na rękę. Jednak przy wszystkich obowiązkach fakturzystki (w tym odpowiedzialność za kasę itd.) To rewelacji nie ma. Na umowie oczywiście najniższa krajowa+ premia uznaniowa.(tzn. Jak chce to da jak nie to nie i nic nie zrobisz) W większości praca po 10 do 12 godzin. Jeżeli jesteś na urlopie masz płacone od najniższej krajowej. Przemyśl lepiej sprawę czy warto...

Pomocna?
Tak3Nie
ula
 Opinia

Pracował ktoś może w Częstochowie? Jakieś opinie?

Pomocna?
Tak2Nie
zbychu11
 Opinia

Witam chciałbym sie dowiedziec,na czym polega praca kierowcy-sprzedawcy wyrobów tytoniowych? Z góry dzieki za odp

Pomocna?
TakNie
Monika
 Opinia

Cieszę się bardzo ich szczęściem i gorąco ich pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
były pracownik
 Opinia

Wszystko fajnie dopóki nie podwinie Ci się noga. Jaką można mieć pewność, że kiedy pójdziesz zanieść towar ktoś nie obrobi ci samochodu z pozostałego towaru. Pozdrawiam myślących. Powodzenia w nowej pracy, tylko nie narób manka.

Pomocna?
Tak4Nie
Opole
 Opinia

Praca stabilna, bezpieczna dla ludzi chcących pracować. Ludzie jak i szef w porządku. Nie wtrącają się w twoją robotę, ściśle określone obowiązki. Wystarczy robić swoje i nie narzekać jak połowę tego kraju. Umowa o pracę plus premię (zawsze). Pozdrawiam, Obecnie pracujący. Opole.

Pomocna?
TakNie
123456789
 Opinia

Nie trzeba czuć nienawiści żeby na kogoś donosic wystarcza względy finansowe a powodem może być najmniejszy błąd drugiej osoby.

Pomocna?
Tak1Nie
123456789
 Opinia

Zgadzam się ze firma Mona to Jawne niewolnictwo... Pracuje się tam od 7 do 20, w soboty od 6.30 d0 16-17.. Za nadgodziny nie płacą. Zreszta po co maja placic skoro na umowie jest najniższa krajowa plus premia uznaniowa ( tzn janosik heheh:)) Szef bardzo miły ale za plecami mówi i robi swoje. W tej firmie jak donosisz to masz prace .... niezależnie od tego czy to co mówisz Szefowi jest prawdą czy też nie.

Pomocna?
Tak4Nie
23658a
 Opinia

Firma Mona w Opolu to jawne niewolnictwo. Pracownicy zatraszeni, biegaja jak mrówki. Na wstępie podpisujesz pełną odpowiedzialnośc finansową za powierzony towar. Machniesz się o jeden wagon i jesteś w plecy kilka stówek. Oczywiście pełen monitoring. Tam sie nie pracuje, tam się biega! Nie ma nawet krzesła,żeby zjeść śniadanie - szef uważa, że nie jest to konieczne. Praca po 10-12godzin plus soboty do 17, w sezonie ludzie siedzą tam od 7 do 20!! Kadra non stop się zmienia, wypowiedzenia pod byle pretekstem. Stres, chamstwo, niewolnictwo!

Pomocna?
Tak4Nie
###
 Opinia

BZDURY ??? SYSTEM GODZINNY TO BZDURY ??? TO FAKT NIKT TEGO NIE PILNUJE ,BYLE BY NIE ZA MAŁO , A ZA WIECEJ MOZE ZAPŁACĄ .... MOŻE NIE...OWSZEM DOCENIA SIE LUDZI ALE ZA BRAK MYŚLENIA RÓB CO MÓWIĄ. NIC WIECEJ NIC MNIEJ. A JAK SIE UPOMNISZ O SWOJE TO WTEDY WYWALAJĄ

Pomocna?
Tak4Nie
helo
 Opinia

Jak czytam takie bzdury, to szlag mnie trafia. Firma bardzo porządna, ale jak ktoś idzie do pracy, by wypić kawkę lub popatrzeć jak inni pracują, to nie mają czego szukać w Monie. Tam docenia się ludzi lojalnych i pracowitych, ludzi pomysłowych i samodzielnych w myśleniu!

Pomocna?
TakNie
;)
 Opinia
@helo 06.03.2015 13:39

Czy weksel in blanco obowiązuje wszystkich pracowników? Z góry dzięki za odp;)

Pomocna?
Tak5Nie
###
 Opinia

własnie pojawiło sie ogloszenie w monie i takich bzdur tan naobiecywali ,system niby 40 godzinny wielkie kłamstwo zamiast 160 robi sie po 200 a płaca nie ma stawki miesiecznej tytko godzinowa warto zapytac na poczatku jaka , za urlop płaci od najnizszej krajowej (na umowie zawsze jest najnizsza), a co do atmosfery, kireownik no pseudo kierownik nie robi nic i wszystko ma gdzies, a reszta, kazydy odwala swoje i innych ma gdzies

Pomocna?
Tak8Nie
2MIKOŁAJ
 Opinia

Witam serdecznie, Pracowałem w PHU MONA przez dwa lata(serce firmy Bełchatów) Jak najbardziej polecam tę firmę! Szef wypłacalny, lojalny oraz wyrozumiały. Kadra również niczego sobie, pracują tam naprawdę świetnie wykwalifikowani ludzie którzy służą pomocą. Jeżeli jesteś nastawiony na pracę i nie boisz się jej, aplikuj i zrób wszystko aby ją dostać-z pewnością się uda. Polecam szczerze każdemu kto nie boi się pracy i dąży do tego aby wywiązywać się ze swoich obowiązków. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie
tofik
 Opinia

jak płacą na Opolu jaka atmosfera warto to składać Cv

Pomocna?
Tak6Nie
xxx
 Opinia

Witam, Chcę złożyć dokumenty do Mona w Opolu. Jakieś informacje ktoś posiada?

Pomocna?
TakNie
edek
 Opinia

(usunięte przez administratora), nie raz z oszczednosci holowanybylem na lince do mechanika za belchatow jak cos nawalilo z autem jakies 70 km. pieniadze jak wyrobisz 2 z 4 premii to 2 tysie. atmosfera bardzo fajna. pozdrowienia dla grupy zlodzi

Pomocna?
Tak1Nie
ADAŚKo
 Opinia

Apropo tej wypowiedzi hahahaha~Pep - 2013-09-26 19:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Ja pracuję w Monie od kilku miesięcy i dziwie się kiedy czytam opinie /up Atmosfera w pracy jest wzorowa, problemy większe i również te mniejsze rozwiązuje się bezproblemowo i błyskawicznie. Jeśli ktoś uważa że jest najmądrzejszy i nie dopuszcza do siebie uwag jakie maja inni pracownicy w celu polepszenia efektywności bądź rzetelności w pracy to niech się zwolni, w końcu w jakimś celu przyjął się do 'hurtowni' zakres obowiązków,obowiązuje każdego pracownika. POZDROWIENIA OD NAJMŁODSZEGO I NAJPRZYSTOJNIEJSZEGO MĘŻCZYZNY DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW MONY =)Końcówka jest The BesT( usunięte przez administratora )

Pomocna?
Tak2Nie

Zostaw opinię o Mona-Service Justyna Kusiak - Bełchatów piotrków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mona-Service Justyna Kusiak