Macrologic S.A.
2 146 6 1

Opinie o Macrologic S.A.

Praktyk

Halo, halo, jak tam się pracuje w nowej strukturze? Został ktoś jeszcze ze starego MCL czy wszyscy poszli na bruk?

Sebastian
@Praktyk 26.09.2018 12:21

Czy serio sądzisz że byłby tu taki spokój od lutego gdyby wszystko się waliło ?

Praktyk
@Sebastian 10.10.2018 20:02

nie ma nawet kto pisać.... :) łapy zajęte trzymaniem fotela albo out.

Weronika
@Praktyk 12.10.2018 23:16

@Praktyk Faktycznie - ostatnio mało kto zabiera głos na tym wątku, co jest bardzo zastanawiające. Ale widzę, że chyba Ty posiadasz jakieś aktualne informacje, dotyczące firmy Macrologic. Dlatego właśnie zachęcam Cię do tego, abyś podzielił się nimi z innymi użytkownikami forum. Sądzisz, iż sytuacja w tym przedsiębiorstwie jest na tyle dobra, że warto aplikować?

Weronika

@Sebastian Myślę, że każdy może mieć inne zdanie. Ale widać, że posiadasz dużą wiedzę na temat tego, co aktualnie dzieje się w firmie Macrologic. Z uwagi na to, iż mało ludzi się tu ostatnio udziela, może zechciałbyś nam to opisać? Taką drogą pomożesz osobom, które zastanawiają się, czy tam aplikować.

Weronika

@Praktyk O jakiej nowej strukturze firmy Macrologic nadmieniasz? Może byłbyś tak uprzejmy i ją nam opisał. Jak te zmiany wpłynęły na pracowników? Te informacje mogą posłużyć osobom, które chcą aplikować, dlatego zachęcam Cię do aktywności na forum. Możemy liczyć na Twoją pomoc?

Weronika

@Pracownik, jakie zmiany w związku z tym czekają osoby, które były dotychczas pracownikami Asseco Business Solution? Możesz wypowiedzieć się na ten temat? Twoja opinia będzie cenna dla tych użytkowników, którzy zaglądają na ten wątek, ponieważ są zainteresowani współpracą z tym pracodawcą.

Waldi

Zastanawiam się jakie zmiany przyniesie ta zmiana nawy firmy.

Pracownik
@Waldi 05.02.2018 08:52

To nie jest zmiana nazwy, tylko firma Macrologic została wykupiona przez Asseco BS i jest teraz jedną z kilku linii produkcyjnych.

Administrator

Rzetelne opinie dotyczące pracy w danym przedsiębiorstwie, to cenne wskazówki dla osób, które rozważają zatrudnienie w firmie. Posiadasz informacje na temat atmosfery panującej w Macrologic S.A.? Napisz o tym!

Pracownik
@Administrator 03.02.2018 12:46

Aktualnie nie ma Macrologic SA, jest Asseco Business Solution. Więc chyba należy zamknąć wątek.

Nick

Ale mogiła

MacroAsseco
@Nick 06.10.2017 15:21

Co brakuje ci czegoś? Szukasz pracy?

P.
@MacroAsseco 06.10.2017 21:37

Mogiła jak cała ta firma (była)... Ciekawe kto tak waruje przy kompie 24/7 i po każdym poście wrzuca odpowiedź. :) Czemu to ma służyć? Czy to jest PR w rozumieniu post-komuny z Macrologika?

obserwator
@P. 07.10.2017 14:47

A ja nie rozumiem kolego, czemu ma służyć wrzucanie postów Nick i P. Nie znalazłem też w regulaminie tego forum, że trzeba czekać 24h, żeby dać odpowiedź, tak jak ty to zrobiłeś. Ty nie ustalasz tutaj praw, a twoje wyssane z palca opinie nie wnoszą nic nowego do dyskusji.

P.
@obserwator 11.10.2017 08:40

Nie dziwię się, że nie rozumiesz tych spraw. Jesteś z innej epoki - ocet i praca dzięki legitymacji partyjnej były szczytem marzeń. Ale to dobrze, że ty wnosisz tak wiele do dyskusji... Mistrzu ciętej riposty... :)))

obserwator
@P. 11.10.2017 09:00

Oooo, to ty warujesz przy komputerze 24/7.... Pisałeś o sobie ??? :)))))) Z twoich wypowiedzi wnioskuję, że czasy i metody PRL są ci bardzo bliskie.... Widać, że masz fijoła na tym punkcie. Ale nie przejmuj się, to się da leczyć :)))

MacroAsseco
@P. 11.10.2017 09:00

@P a słyszałeś o czymś takim jak powiadomienia? A widzisz że odpowiedź jest po paru godzinach? Ale ciebie nie interesują fakty, łatwiej jest wylewać swoje żale i pisać kolejne bzdury na temat tej firmy.

P.
@MacroAsseco 11.10.2017 09:26

Ty napisz coś konkretnego, baranie... Chociaż raz. :) Po postach obserwatora / MacroAsseco widzicie jaka to była firma. Skansen komuchów, którzy na wolnym rynku dosyć łatwo wypadli z obiegu... Zresztą jak by się nie podpisał, to pewnie pisze jeden człowiek. PAN FIJOŁ. ;)

obserwator
@P. 11.10.2017 17:09

Człowieku, przyczepiłeś się do tej firmy i nie wiadomo, o co ci chodzi. Firma jest w porządku, a wszystko, co piszesz jest totalnie "od czapy". Komunizm oczywiście był chorym systemem, ale zwracanie się do innych "ty baranie" i twoja chorobliwa podejrzliwość, nie mająca związku z rzeczywistością, nie świadczy dobrze o twoim zdrowiu.

P.
@obserwator 11.10.2017 18:59

I oto cały Macrologic. R.I.P. ['] ['] ['] :)

MacroAsseco
@P. 16.10.2017 08:57

@P nie masz pojęcia o czym piszesz... "na wolnym rynku dosyć łatwo wypadli z obiegu..." - 30 lat na rynku i sprzedanie udziałów większej firmie, która będzie dalej prowadziła produkt - no faktycznie odleciałeś... "baranie, FIJOŁ" - Brak ci argumentów więc przerzuciłeś się na obelgi - brawo! Piszesz tak dużo o komunie, że pewnie nie masz o niej zielonego pojęcia, bo jak była to ty jeszcze w pieluchy robiłeś, a teraz udajesz wielkiego światowca i nowoczesnego gościa. Z nudy lub braku pracy oczerniasz firmę która ma swoją historię. Jakby Macrologic był taki jak piszesz, to nie utrzymałaby się na rynku 30 lat i nie byłby kupiona za 100 milionów przez Asseco.

Pytanie
@MacroAsseco 16.10.2017 12:50

Dlaczego Asseco kupiło Macrologic, a nie Macrologic Asseco? Ktoś wie?

B.
@Pytanie 16.10.2017 14:50

Macrologic w swojej historii już kupowało różne spółki i nie zawsze na tym dobrze wychodziło.., ale może chodzi o to że ABS w chwili zakupu było znacznie większą spółką niż MCL, Chodź w obecnej sytuacji jak to MCL zostało kupione rożnie może być... Na pewno wiele zmieni się dla pracowników i nie koniecznie na lepsze ,a klienci ... cóż jak pracownicy będą zadowoleni to klienci na pewno też jeśli będzie inaczej ... sami sobie dopowiedzcie.

P.
@Pytanie 16.10.2017 14:50

A dlaczego Macrologic nie kupił Microsoftu albo Oracle'a??? Ktoś wie? Może Pan TK z Zamościa??? :)))

Nikt

Ale cisza. czy ktoś jeszcze tam jest. Ludzie napiszcie coś. Gdzie są trolle, pracownicy itp? Wszystkich już zaorali?

em
@Nikt 06.09.2017 09:59

Nikogo nie zaorali.

me
@em 06.09.2017 13:16

Gdzie nikogo nie zaorali?

P.

Uwaga! Jeżeli chcielibyście dogadać się z tą firmą na wspólne projekty - to odradzam!!! Chodzi mi o podwykonawstwo, współpracę b2b, umowy zlecenia, itp. Dogadywanie się z tymi panami nie wchodzi w grę - jak się na coś umówią to na pewno zrobią inaczej. Nie przyjdą na spotkanie, nie dadzą znaku, nie zrealizują uzgodnień. Umówią się na jakiś termin i nic.... Wszystko bierzcie twardo na piśmie!!! Uważają się za panów twojego czasu (nawet jeżeli jesteś zewnętrzny) i to ty musisz się dostosowywać do ich zachcianek podczas projektu. Po prostu brak szacunku do drugiego człowieka. Zgadzam się z tym co napisał ktoś wyżej - to taki PRL... Szczególnie pan TK z Zamościa, ale jest też kilku innych...

QUBUS
@P. 11.08.2017 10:39

W jakim charakterze współpracowałeś z nimi? Kierownik wdrożenia? Programista? Jak cie potraktowali? Npaisz coś więcej.

P.
@QUBUS 11.08.2017 21:16

W jakim charakterze - pozyskiwania nowych klientów. Kiedy podejmowałem współpracę z Macrologic myślałem, że to podstawa dla każdej firmy - nowe kontrakty i portfel nowych klientów na przyszłość. Okazało się, że Macrologic nie lubi się rozliczać z takich "usług"... Kiedy oni już złapią klienta to zapominają kto im to załatwił i jest nagłe "oziębienie" kontaktów. Jeżeli nie ma się umowy, która na 200% wszystko gwarantuje to nie ma co liczyć, że rozliczą się uczciwie. Po prostu nie liczcie na zwykłe fair play ze strony Macrologic!!! Jak mnie potraktowali - pan TK potrafi po prostu nie przyjść na umówione spotkanie. I oczywiście nie daje żadnego znaku że go nie będzie. Piszesz sms-y "co się dzieje" a on zbywa banałami "nie zrozumieliśmy się", "może za tydzień"... Inny przykład - postawa Macrologica "mamy uwagi do twojej pracy". Czyli załatwiłeś im klienta, podpisali umowę, zarobili pieniądze, ale do mnie mają uwagi. Niezłe, co? Oczywiście wszystko to szukanie kruczków i haczyków na współpracownika, byle tylko go zostawić bez wynagrodzenia.

3łonek

Rozpoczęły się poważne zwolnienia.

Nikt
@3łonek 31.07.2017 15:53

Gdzie jest Janek? Czy koszą procentowo równo po wszystkich działach (wg zasady mamy zwolnić tylu a tylu), czy wybrane działy do 0.

MacroAsseco
@Nikt 01.08.2017 12:45

Póki co zwalniają z określonych działów, tych których nie pasują do ich wizji biznesowej. Zmiany, zmiany, zmiany. Teraz jesteśmy częścią większej firmy. Ważne że produkt zostaje i wszyscy którzy tak bardzo narzekali tutaj na Macrologic będą mogli teraz ponarzekać na Asseco Macrologic Merit. PS. tak dla tych którzy mają dziwną wizję świata, nic nie mam wspólnego z jankiem ani inwestorem.

San Jose
@MacroAsseco 02.08.2017 11:30

Marco nie napinaj sie tak bo ci sie wyrazy w zdania nie składają. Nie trzeba mieć IQ na poziomie 140 żeby stwierdzić że abs nie jest zainteresowane nowymi klientami dla mcl - inaczej nie zwalniali by DH. Strategia jest prosta: wycisnąć ile się da z obecnych pracowników i klientów a jak jedni i drudzy sami zaczną odchodzić to zacząć migrować ich na swoje produkty. Baza aktywnych klientów mcl jest znacznie bogatsza niż abs. A tymczasem czaruj wszystkich swoim sztucznym optymizmem.

MacroAsseco
@San Jose 02.08.2017 19:36

Jednego chyba nie rozumiesz, teraz produkty Macrologic są ich produktami. Więc każdy nowy klient jest ich klientem. Osobna spółka jest tylko na papierze i to tylko przez pewien czas, później będziemy traktowani tak samo jak WAPRO, Softlab, więc będziemy jednym z produktów w szerokiej gammie firmy. A co do zmian w DH to są one kosmetyczne i związane ze zmianami sposobu zarządzania. Ja bym na twoim miejscu co do strategii Asseco się nie wypowiadał, bo chyba jesteś za cienki w uszach dla Górala i spółki.

Nick
@MacroAsseco 04.08.2017 11:58

ale chamidło - jego odpowiedzi to głównie obrażanie wszystkich dookoła. zobaczymy jaki ty będziesz w uszach za parę miesięcy albo za rok... :)))) panie "gamma"..... :)))

MacroAsseco
@Nick 04.08.2017 14:38

Nie to co ty, wystarczy prześledzić twoje wpisy, są takie pełne merytorycznych wpisów i wcale nie obrażają nikogo, zupełnie jak ten ostatni. Ja nikogo nie obraziłem, nie użyłem obraźliwych słów tak jak ty, napisałem prawdę. Sam nie podejmuję się określania strategii Asseco i uważam, że pisanie o tym co zrobią a czego nie jest czystą fantazją osoby piszącej. A o mnie się nie martw Nick, ja sobie doskonale dam radę.

Nick
@MacroAsseco 07.08.2017 17:44

uważam że Asseco ma bardzo doba strategię - zaorać Macrologic. :) w końcu Macrologic zniknie z rynku! huraaaa!!! wkurzyli już tylu swoich pracowników (w tym byłych) i klientów że dziękujemy ci Asseco za twój ruch! Macrologic to była firma, w której musiałeś być ślepo podległy "linii partii". musiałeś wszystkiemu przytakiwać, chwalić przewodnią myśl szefów i długo bić brawo... inaczej nie miałeś tam przyszłości... poczytajcie wpisy ludzi, którzy próbują ratować resztki pamięci i "renomy" po Macrologiku. przecież nie ma czego ratować... ;)

MacroAsseco
@Nick 08.08.2017 09:59

Tak jak pisałem wcześniej, nie wiesz jaką strategię ma Asseco, Macrologic póki co nie zniknie z rynku, a już na pewno nie ich produkt Merit i Macrologic ERP. Jeżeli byłoby tak jak piszesz to Asseco nie kupowałoby Macrologic, bo dla samego zaorania to się po prostu nie opłaca (100 mln). Nie masz pojęcia jaką firmą jest Macrologic, to że miałeś takie odczucia to nie znaczy, że cała firma taka jest. PS. na złość tobie i tobie podobnym, pamięć i renoma o Macrologic będzie trwała dłużej niż o osobach które tak dużo płaczą jaką to złą firmą jest Macrologic. Na szczęście jeden niezadowolony nie zakrzyczy setek zadowolonych klientów (udowodnij że ich nie ma).

Nick
@MacroAsseco 08.08.2017 12:13

to nawet lepiej!!! :) niech zostanie nazwa i te ich systemiki. byle zniknęli ci ludzie... jeżeli Asseco rozwinie te produkty lepiej to niech to robi pod starą nazwą. byle ludzie z branży nie mieli już nigdy do czynienia z osobami którę kierowały Macrologikiem. taki typ "menedżer z proletariatu w czasach PRL". zamordyzm i "ja wiem zawsze najlepiej" chociaż moje czasy już dawno minęły... ;-)

obserwator
@Nick 08.08.2017 14:42

Czytając Twoje posty, wnioskuję że sam wyznajesz podobną postawę. Nie usprawiedliwiam tutaj nikogo, bo nie znam genezy Twojego sporu z kierownikiem w tej firmie, ale pamiętaj, że jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Może po prostu nie warto tak pluć na wszystko dookoła.

Inkasent

Ale cisza. Czy ostatni zgasił światło?

moja yoga

Dajcie już spokój osobie podpisującej się janek/MacroAsseco/inwestor. To schizofrenik - żyje w innym świecie, który sam sobie wykreował. Gdzie wszystko jest sukcesem. Gdzie to Macrologic przejmuje Asseco a nie odwrotnie. Gdzie po przejęciu nie będzie zwolnień i nagle wszyscy pracownicy Macrologica będą żyli w dostatku i zrobią zawrotne kariery. Może to efekt ogromnego stresu związanego z ostatnimi zmianami w Macrologic? Może to go przerosło i nie potrafi odnaleźć się w tej sytuacji?

janek
@moja yoga 12.07.2017 13:43

Twoja odezwa "dajcie spokój" i przypisywanie komuś tego, czego nie powiedział, to czcze gadanie, tak jak wszystko, co piszesz o Macrologicu. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że jeszcze tu wrócisz, chociażby pod innym nickiem.

abcd

I właśnie dokładnie tak jest (było ?) w Macrologiku... Wieczna propaganda sukcesu... Firma się wali a szefostwo wpaja ludziom że jest wielki sukces... Pracownicy widzą, że coś jest nie tak, sprzedaż nie idzie, nie ma tyle nowych projektów co kiedyś... A szefowie że jest sukces, sukces!!! To są właśnie (były ?) metody Macrologika na zarządzanie... Żałosne...

janek
@abcd 12.07.2017 10:03

Jeżeli pisanie jak jest jest dla Ciebie propagandą sukcesu, to niech tak zostanie. No i nie pisz, błagam, że pracownicy to, czy tamto. Sam jestem w tej firmie zwykłym pracownikiem i nie życzę sobie, by tacy ludzie jak Ty, pisali w moim imieniu. Szczególnie, że mocno mijają się z prawdą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kompilator

To nie zadziała. Dostaję "FATAL_ERROR"

real
@Kompilator 05.07.2017 14:30

To się nie kompiluje, to się realizuje.

MIś

Grupa Asseco to mistrz świata w optymalizacji zatrudnienia. Gdy poprzednio Asseco Poland przejmowało np. Infovide-Matrix, to cięli równo z trawą, a poczciwe Infovide zostało zjedzone i już nie istnieje. Asseco BS nie może być gorsze od spółki matki. Kto wie, może nowy system Macrologica będzie się nazywał Asseco Softlab ERP... :D

yoga
@MIś 24.06.2017 02:05

I bardzo dobrze!!! Taki los należał się Macrologicowi... Nie miał Macrologic żadnych planów ani strategii na przyszłość. Merit to porażka od samego początku. Wciskali tylko klientom ciemnotę. I musiało tak się skończyć...

wdrożdż
@MIś 24.06.2017 02:05

No faktycznie wydanie 2.5 rocznego zysku Asseco na zakup Macrologic i zaoranie go wpisuje się idealnie w twoją teorie optymalizacj kosztów.

nik
@wdrożdż 26.06.2017 17:43

Sa 2 opcje (tezy): - przejęli by przejąć technologie ;-) - przejęli bo chcą zlikwidować konkurenta Która teza jest prawdziwa?

yoga
@nik 27.06.2017 10:28

Pewnie obie po części. :) Tak czy inaczej Macrologic przestanie istnieć i historia szybko o nim zapomni...

MacroAsseco
@yoga 27.06.2017 10:43

Jeżeli tak uważasz to współczuję, bo to znaczy że o Tobie zapomni jeszcze szybciej. 30 lat to tak szybko się nie zapomni, a Macrologic (wcześniej MacroSoft) to tylko nazwa, reszta będzie istniała dopóki będzie istniała technologia MacroBASE.

yoga
@MacroAsseco 29.06.2017 09:39

I znowu osobiste docinki ze strony pracownika Macrologic... Ale tu się zgadzamy - Macrologic to tylko nazwa i nic więcej... :) Poza tym nie sądzę, żeby Asseco kontynuowało Macrobase, najprawdopodobniej postawią nowego ERP na jakieś dobrze znanej bazie (np. Oracle). Nie będą ryzykować powodzenia całego projektu z powodu jakiejś niszowej technologii bazodanowej.

JanuszZ
@MacroAsseco 29.06.2017 09:39

Człowieku, skąd Ty się urwałeś? Mówisz o 30 latach historii? W branży IT co 2-3 lata jest rewolucja technologiczna, do tego świeża krew i nowi ludzie. Czy Ty jesteś z epoki ATARI? Czy taki był cały Macrologic???

WielkiWuj
@JanuszZ 29.06.2017 16:52

Janusz informatyki? Faktycznie każda firma produkująca ERP co 3 lata zaczyna pisać wszystko od nowa - włącznie z SAPem i z AXem. Poza tym dobrze wiesz że co 3 lata się nawet drukarek nie wymienia, co nie?

MacroAsseco
@JanuszZ 29.06.2017 16:52

Powiedz to Microsoftowi....Nowa krew i nowi ludzie, jasne w programowaniu i testowaniu doświadczenie nie ma żadnego znaczenia....Pewnie dlatego dobrego ERPa pisze się 2-3 lata aby zaraz go wyrzucić.

MacroAsseco
@yoga 29.06.2017 11:39

To po co kupowaliby Merita który jest na MacroBasie? I przejmowali wszystkich klientów którzy mają ERPa na MacroBasie? Jeżeli myślisz że napisanie nowego ERPa, bądź przejście klientów na nowy system to jest prosta sprawa, to znaczy że nic nie wiesz w tym temacie. Asseco przejęło Wapro i jakoś go nie zaorali ani nie zmienili technologi. Najpierw trzeba wiedzieć jaki mają projekt aby wyciągać jakiekolwiek wnioski.

yoga
@MacroAsseco 30.06.2017 12:12

Dobrze, że ty wszystko wiesz, geniuszu! :) Z takim upodobaniem wytykasz wszystkim dookoła, że nic nie wiedzą, że ty na pewno jesteś mistrzem nad mistrzami... :) Dobrze, ze Macroogic znika z powierzchni. Już nadszedł czas na ten archaik...

MacroAsseco
@yoga 02.07.2017 13:33

Dla twojej informacji, Macrologic nie zniknie, stanie się częścią Asseco podobnie jak Wapro i inne. Więc z nazwą jeszcze się spotkasz wielokrotnie.

yoga
@MacroAsseco 03.07.2017 08:15

Sam wcześniej pisałeś że Macrologic to tylko nazwa i ona zniknie a "reszta będzie istniała"... Plączesz się kolego w tych swoich wypocinach... :)))

janek
@yoga 09.07.2017 16:31

Sukces Macrologica widać Cię w oczy kole. Lepiej zajmij się tą swoją yogą, bo na informatyce i biznesie widać się nie znasz.

moja yoga
@janek 10.07.2017 15:40

A ten swoje... Jaki sukces??? Dla której firmy jej sprzedaż jest sukcesem??? Panie "byznesmenie" w białych skarpetkach do garnituru... :))) Właściciel sprzedał firmę bo nie miała przyszłości. Merit to porażka. Brak wizji, planów i strategii. To był ostatni dzwonek żeby to jeszcze sprzedać, bo potem to już tylko za symboliczną złotówkę... ;)

janek
@moja yoga 11.07.2017 10:17

Kolega, to już chyba zupełnie odleciał :)))). Sukces Macrologica to przede wszystkim świetny zespół ludzi, innowacyjny produkt, który coraz lepiej się sprzedaje i duży kapitał, który odtąd stoi za spółką.

GPW

Cytuję: Zarząd stwierdza, że: (a) interes Spółki nie dozna uszczerbku w wyniku dojścia wezwania do skutku, (b) zatrudnienie w Spółce nie ulegnie istotnym zmianom, (c) strategiczne plany Wzywającego są zgodne z długookresowym interesem Spółki, (d) strategiczne plany Wzywającego nie oznaczają prawdopodobnie istotnych zmian w zatrudnieniu w Spółce oraz zmian w lokalizacji prowadzenia jej działalności, (e) cena proponowana w Wezwaniu odpowiada wartości godziwej Spółki. Czyli "główny" akcjonariusz już was sprzedał moi drodzy.

JanuszZ
@GPW 15.05.2017 18:33

Pewnie główny akcjonariusz już od dawna planował pozbycie się firmy, dogadywał się z potencjalnym kupcem, ale pracownicy oczywiście nic nie wiedzieli. I stąd był taki chaos, rotacja i tylu niezadowolonych pracowników. Można powiedzieć, że teraz wiele się wyjaśnia...

Nick

No nie - nie mówcie mi, że Assceo chce przejąć Macrologica bo jest taki dobry... :))) Pewnie Asseco weźmie prawa do produktów, kilku lepszych pracowników i tyle zostanie po Macrologicu. Zresztą on nie jest więcej warty... A na poważnie - faktycznie największym przegranym tego wszystkiego będą klienci i użytkownicy systemów ML.

inwestor2
@Nick 10.05.2017 17:30

He he , Nick, bzdury pleciesz, sam to wiesz … Nikt nie zapłaciłby grubo ponad 100 baniek, za kilku pracowników i jakiś tam słaby produkt. Cena aż 50 procent powyżej wartości rynkowej sprzed wezwania o czymś świadczy.

Nick2
@inwestor2 11.05.2017 11:54

Ale masz wiedzę w temacie, ręce opadają. Proponuje zapoznać się z zasadami wezwania do sprzedaży akcji. Inwestor....

inwestor2
@Nick2 11.05.2017 13:21

Nick, to nie pierwsze wezwanie na rynku. Ryzyko oczywiście jest, ale jeżeli dostajesz palpitacji serca na myśl o nim, to lepiej się trzymaj daleko od rynku. Sama procedura jest standardowa i już nie pierwsza spółka w ten sposób zmieniła właściciela. Ta spółka po prostu była mocno niedowartościowana i za tak małą kasę nikt by jej nie sprzedał. Stąd dodatkowe 50mln w wezwaniu.

abcd

Hej ludzie, Widzę coś dziwnego - teraz jest duże przyspieszenie z kończeniem wdrożeń. Kierownicy mają nakazane żeby kończyć jak najszybciej, bez zachowania takiej jakości jak kiedyś. Pewnie jest dziura w kasie... Ja mam na razie płacone na czas, ale w pracach zespołów wdrożeniowych widzę coraz większe ciśnienie na szybkość (a nie na jakość) i coraz większą nerwowość... W ogóle widać, że każdy w tej firmie ciągnie w inna stronę - tak jak to forum. :))) Pozdrawiam

Inwestor
@abcd 30.04.2017 19:04

Przeczytajcie giełdowe nowiny - sprzedają was po 59 zł za akcje. Od 6 czerwca będziecie Asseco.

abcd
@Inwestor 03.05.2017 21:25

O jasny gwint - to klienci będę mieli przechlapane... Pewnie Asseco z czasem przestanie wspierać nasze produkty, albo zaproponuje jakąś ofertę "nie do odrzucenia". Kurczę, co to teraz robić???

abcd

I co o tym wpisie sądzi redaktorka? Czy jest zgodny z regulaminem?

qwerty
@abcd 06.05.2017 20:04

pewnie to samo co o Twoich wpisach :)

A jakie to ma znaczenie?

Czytam i widzę, że ta forma opinii na temat firmy nie sprawdza się. Tego typu "forum" pozwala podszyć się pod każdego , mogę napisać że pracuje w firmie, pracowałem itp itd . i jak to mówią "co mi zrobicie" ? Jest to bardzo dobry sposób dla konkurencji aby wprowadzić czarny PR i obrzydzić firmę dla potencjalnych pracowników. Forum działa bez podawania maila, bez sprawdzania IP itd Więc podsumowując każda wypowiedź czy to negatywna czy to pozytywna jest tu mało warta. Moim zdaniem lepiej sprawdzić samemu.

Nick
@A jakie to ma znaczenie? 10.04.2017 13:42

hehe - to już brzmi wręcz dramatycznie - przychodźcie do nas do pracy bo już nikt inny nie chce!!! to już prawie błagalny ton... :))) firma jest kiepska i tyle. braki merytoryczne i brak jakiegokolwiek rozwoju nagradza hmmm.... niech pomyślę..... niczym.... :))) teraz troll z firmy klepie zawsze po 2 posty na raz. i myśli ze to zmieni obraz firmy. jest żałosny...

dcba
@Nick 11.04.2017 11:17

O Nikt znowu się pojawił, jakby jeszcze umiał czytać ze zrozumieniem... Nie dość że nie rozumiesz co kto napisał to jeszcze przypisujesz zdania które nie istnieją. Jedynym trollem tutaj jest Nick, nie ważne co by kto napisał zawsze będzie miał "jedyna słuszną i wykrzywioną opinię". PS. Nick przeczytałbyś chociaż pojęcie trollowania, to byś wiedział, że dokładnie opisuje twoje wpisy a nie osób związanych z firmą. Jeżeli nie umiesz znaleźć to proszę: Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami. Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.

JanusZ

Zauważyłem jak osoba pisząca komentarze w imieniu firmy zmieniła kierunek wypowiedzi. Wcześniej było - musisz pracować tak jak ci każemy, masz bezwzględnie słuchać przełożonego, u nas jest stabilnie. A teraz pod presją opinii na tym forum wypisuje - nagradzamy aktywnych, mamy konkursy, jest luz... :) Ps. Oczywiście ta osoba często zmienia swój podpis ale każdy widzi kto to pisze. ;)

dcba
@JanusZ 10.04.2017 11:47

Żeby tak jeszcze czytać ze zrozumieniem... A jakieś dowody, przykłady czy tylko "wizje"?

abcd

@fana-banana - daj mu spokój. To jakiś desperat - tak histerycznie broni tej firmy, że aż obraża wszystkich dookoła. Taka mentalność zaszczutego zwierzęcia... Ja też tam pracuję ale mam zdrowy pogląd na firmę (szału nie ma) jak i na całą branżę. Jak trzeba będzie zmieniać robotę - to się zmieni... :) Prawdą jest to co piszą ludzie - w Macrologicu nie ma miejsca dla samodzielnych pracowników z inicjatywą. Tam jest takie "schronisko przedemerytalne" :)))

fana-banana

programista - przestań już z tą swoją agresją wobec innych autorów... To jest nieprofesjonalne i niesmaczne. Robisz się żałosny, chłopie... Jak masz swoje zdanie to je pisz ale nie atakuj innych... PS. Gdzie jest redaktora serwisu??? Co ona sądzi o wpisie programisty z 2017-04-06 16:39??? Gdzie tu są przydatne informacje o firmie, atmosferze i pracy???

Moja opinia
@fana-banana 06.04.2017 19:37

fana-banana - gdzie jest jakakolwiek treść dotycząca firmy w Twojej wypowiedzi? Sam atakujesz programistę pisząc aby nie atakował innych, przecież to szczyt hipokryzji. Potwierdzam, jest konkurs "Innowatorzy" i można zgarnąć dużą kasę, a sam pomysł jest później używany i wdrażany. Co więcej, kapituła konkursu składa się z szeregowych pracowników i zarząd nie ma wpływu na jej decyzję. Wystarczy mieć dobry pomysł i przekonać do niego kapitułę. Przestańcie więc zaklinać rzeczywistość i twierdzić że białe jest czarne.

Weronika

@programista bardzo dobrze, że o tym mówisz. Ciekawa opcja!

Weronika

Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat Macrologic S.A. Forum nie służy do obrażania innych.

programista
@Weronika 05.04.2017 09:42

A propos merytorycznych komentarzy, to może wspomnę, że w firmie jest coroczny konkurs na innowatorów, czyli tych którzy lubią się trochę wychylić :) Najciekawsze pomysły i realizacje są nagradzane także finansowo, a następnie mają dużą szansę, by zostały wdrożone w całej firmie.

abcd
@programista 05.04.2017 14:56

Uwaga ! To jest ściema - nie takiego nigdy w firmie nie było premiowane, a wręcz było źle widziane. Rządzi zasada "rób swoje i o nic nie pytaj". Ta firma działa jak stary PRL-owski kombinat. Aż nie mogę czytać bzdur wypisywanych na tym forum przez pracowników Macrologic... Zastanawia mnie jaka jest cel redaktorki w klepaniu tekstów "ciekawa opcja", "brzmi zachęcająco". Czy ta osoba zna się na moderowaniu dyskusji??? Wszyscy czytający - nigdy nie łykajcie takich PR-owskich bzdur !!! I pamiętajcie - im takiego PR-u tym gorzej jest w realu...

programista
@abcd 05.04.2017 19:06

@abcd "Każdy kto próbował mieć własne zdanie nie miał ani stabilizacji ani fajnej atmosfery... " - jakbyś nie wiedział to cytat z twojej wypowiedzi. A to drugi: "Hehehe, co za bełkot... Uprzejmie proszę redaktorów o eliminowanie postów użytkowników bełkoczących", albo ""Czytający ze zrozumieniem" wchodzi na to forum będą pod wpływem alkoholu lub jakichś środków odurzających..." TAK WYGLĄDA TWÓJ SZACUNEK DLA TYCH, KTÓRZY MAJĄ WŁASNE ZDANIE I JAK WNIOSKUJĘ, TAK TY OKAZYWAŁEŚ SZACUNEK SWOIM KOLEŻANKOM I KOLEGOM W MACROLOGICU, KIEDY JESZCZE TU PRACOWAŁEŚ. DLA CIEBIE LICZY SIĘ TYLKO TWOJE ZDANIE, A JEŻELI KTOŚ SIĘ Z NIM NIE ZGADZA, TO JEST KŁAMCĄ, KLEPIE TEKSTY, PISZE BZDURY ITD. JEŻELI PRAWDA JEST INNA, TO TYM GORZEJ DLA PRAWDY - TO JEST TWOJE MOTTO.

programista
@abcd 05.04.2017 19:06

oczywiście podtrzymuję wszystko, co napisałem o corocznym konkursie z nagrodami dla innowatorów w Macrologicu :)) Już parę edycji się odbyło :)) Jak się komuś chce, to zawsze można zadzwonić do firmy i sprawdzić :))

Paweł
@abcd 05.04.2017 19:06

No nie mogę:) Już sam nie wiem co o tym myśleć:D Pracuję w MCL i potwierdzam, że jest taki konkurs i JEST nagradzany finansowo i rozwiązania są wdrażane do standardu ERP. Nawet takie spoza konkursu. Nie będę się więcej rozpisywał - wniosek jest taki, że to forum w tym kontekście już niczemu nie służy... Nie będę się też wdawał w zbędną polemikę (na poziomie argumentacji "nie, bo nie"), napiszę tylko, że z mojego punktu widzenia (pracownika, który przepracował już w tej firmie ponad 10 lat) opinie negatywne są, delikatnie mówiąc, mocno przesadzone.

Paweł
@Paweł 08.04.2017 20:28

Hello, wszedłem na forum po jakimś czasie i.... lipa. Myślałem, że jakaś dyskusja, polemika się podepnie pod mój wątek a tu nic:) Nie nie wiem już sam, cisza jakaś czy co?:)

anty-matoł
@Paweł 27.05.2017 21:39

Polemika z czym??? Dyskusja o czym??? ;) Przecież firma jest sprzedawana...

Jo

@abdc napisał samą prawdę. Potwierdzam i pozdrawiam wszystkich. PS. Współczuję klientom. Poddawani są teraz pewnie nachalnej agitacji, aby przechodzić na nową wersję. Przypominam, nie kupujemy wersji o nieparzystych numerach. Ta technologia tak ma.

obserwator
@Jo 03.04.2017 09:37

I wszystko jasne ... czarny PR jak nic. Poczytajcie sobie statystyki udanych wdrożeń na rynku. PS. Współczuję tym, którym się wydaje, że jak zmienią system, to dostaną wszystko szybko i za darmo :)))) Macrologic jest bardzo konkurencyjny na rynku i to niektórych mocno boli.

Jo
@obserwator 03.04.2017 12:25

A gdzie mogę zapoznać się ze statystyką nieudanych wdrożeń?

Czytający ze zrozumieniem
@Jo 04.04.2017 13:39

Oj widzę, że nie do końca rozumiemy realia i język. Skoro się pisze o statystykach udanych wdrożeń, to musi być to wykaz udanych w stosunku do nieudanych, więc błyskotliwe to nie było...

abcd
@Czytający ze zrozumieniem 04.04.2017 17:08

Hehehe, co za bełkot... Uprzejmie proszę redaktorów o eliminowanie postów użytkowników bełkoczących... :))) Wydaje mi się, że Pan "Czytający ze zrozumieniem" wchodzi na to forum będą pod wpływem alkoholu lub jakichś środków odurzających... Serdeczne pozdrowienia dla Jo! Ale nie wiąż swojej przyszłości z tą firmą - nie warto...

Czytający ze zrozumieniem
@abcd 04.04.2017 23:56

A jakiś konkret poza obrażaniem? Rozumiem, że nie rozumiesz ale żeby od razu obrażać? Jak już się dowiesz co to statystyka i jak działa to napisz coś mądrego.

JanusZ

Tak jak pisałem wcześniej - stale obserwuję to forum. Wiem, że robią to też inne osoby. Mam obraz tej firmy i stosunków w niej panujących. Czytam opinie negatywne i te, które wydają się być pozytywne i mam dwa wnioski: 1/ Jedyną formą obrony przed złymi opiniami jest atak na osobę piszącą taką opinię. To moim zdaniem bardzo źle świadczy o poziomie intelektu i kultury osobistej osoby atakującej. Jeżeli tylko takie działania firma ma na swoją obronę to bardzo kiepsko. 2/ Proszę Redakcję Gowork żeby w jakiś sposób zablokowała, usunęła lub chociaż upomniała osoby, których wpisy mijają się z celem tego forum. Nie po to zaglądam tutaj, żeby czytać posty Logina / programisty na temat Nicka. Nie obchodzi mnie przepychanka między tymi ludźmi. Takie prowadzenie tego forum jest bez sensu. Pozdrawiam

Login
@JanusZ 31.03.2017 15:54

Szkoda, że opinia Pana jest jednostronna. Szkoda również, że nie zauważył Pan osobistych ataków Pana @Nicka na prowadzącą forum, na każdego kto wyraża pozytywną opinię na temat firmy. Jeżeli kogoś należałoby zablokować to właśnie osobę, która atakuje wszystkich i wszystko co jest pozytywnym opisem firmy.

Weronika

@Moja opinia dobrze, że o tym wspominasz. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?

Moja opinia
@Weronika 31.03.2017 12:47

Jestem zatrudniony na stanowisku testera.

Moja opinia

Przejrzałem wpisy na tym forum i poza kilkoma bluzgami, nie znalazłem nic konkretnego więc może napiszę własne uwagi. Możliwe, że ktoś za chwilę napisze, że jestem trollem itp, ale jak to w dzisiejszych czasach się mówi "jest to Tylko jego prywatna opinia, a nie żaden wyrok". Z mojego punktu widzenia, praca w Macrologic jest dobra, stabilna i w fajnej atmosferze. Może wynagrodzenie nie jest zbyt wygórowane, ale jeżeli miałbym je zwiększyć kosztem tzw "wyścigu szczurów" to dziękuję bardzo. Druga sprawa w mojej branży to brak ścieżki awansu. Reszta na plus albo na zdecydowany plus. Atmosfera, stabilizacja, narzędzia pracy, elastyczne podejście do godzin, prywatna opieka medyczna, szkolenia, dofinansowanie do kursów - to jest bardzo pozytywne.

abcd
@Moja opinia 31.03.2017 12:35

Hej, a ja Wam teraz wyjaśnię co naprawdę znaczą słowa podpisane >Moja opiniaMoja opinia

Moja opinia
@abcd 02.04.2017 13:26

Tylko zacytuję: "bo siedzą głównie tacy, którzy nie mają szans na zatrudnienie gdzie indziej." dobrze wiedzieć co myślisz o sobie.... A tak na prawdę wnioskując po Twojej wypowiedzi nie sądzę abyś pracował w mojej firmie, bo to co piszesz jest po prostu kłamstwem.

Weronika

@Nick, nie współpracuję z Macrologic S.A. Przekazałam Wam informację o firmie, którą znalazłam na stronie i która może zaciekawić użytkowników. Kto jeszcze może podzielić się swoimi doświadczeniami z Macrologic S.A.?

Weronika

Firma Macrologic S.A. otrzymała wiele wyróżnień. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: http://www.macrologic.pl/certyfikaty

Nick
@Weronika 30.03.2017 09:38

i co tym wniosłaś do dyskusji redaktorzyno??? robisz PR tej kiepskiej firmie? płacą ci na boku??? do czytających - z tego zalewu PR-u powyżej musicie sami odfiltrować sobie informacje zgodne z rzeczywistością...

Zostaw opinię o Macrologic S.A. - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macrologic S.A.