Macrologic S.A.

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 141 ocen.

Macrologic S.A.
2 141

Opinie o Macrologic S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macrologic S.A.

Weronika

@Pracownik, jakie zmiany w związku z tym czekają osoby, które były dotychczas pracownikami Asseco Business Solution? Możesz wypowiedzieć się na ten temat? Twoja opinia będzie cenna dla tych użytkowników, którzy zaglądają na ten wątek, ponieważ są zainteresowani współpracą z tym pracodawcą.

   
Waldi

Zastanawiam się jakie zmiany przyniesie ta zmiana nawy firmy.

   
Pracownik
@Waldi 05.02.2018 08:52

To nie jest zmiana nazwy, tylko firma Macrologic została wykupiona przez Asseco BS i jest teraz jedną z kilku linii produkcyjnych.

   
Administrator

Rzetelne opinie dotyczące pracy w danym przedsiębiorstwie, to cenne wskazówki dla osób, które rozważają zatrudnienie w firmie. Posiadasz informacje na temat atmosfery panującej w Macrologic S.A.? Napisz o tym!

   
Pracownik
@Administrator 03.02.2018 12:46

Aktualnie nie ma Macrologic SA, jest Asseco Business Solution. Więc chyba należy zamknąć wątek.

   
Nick

Ale mogiła

   
P.
@Pytanie 16.10.2017 14:50

A dlaczego Macrologic nie kupił Microsoftu albo Oracle'a??? Ktoś wie? Może Pan TK z Zamościa??? :)))

   
Nikt

Ale cisza. czy ktoś jeszcze tam jest. Ludzie napiszcie coś. Gdzie są trolle, pracownicy itp? Wszystkich już zaorali?

   
me
@em 06.09.2017 13:16

Gdzie nikogo nie zaorali?

   
P.

Uwaga! Jeżeli chcielibyście dogadać się z tą firmą na wspólne projekty - to odradzam!!! Chodzi mi o podwykonawstwo, współpracę b2b, umowy zlecenia, itp. Dogadywanie się z tymi panami nie wchodzi w grę - jak się na coś umówią to na pewno zrobią inaczej. Nie przyjdą na spotkanie, nie dadzą znaku, nie zrealizują uzgodnień. Umówią się na jakiś termin i nic.... Wszystko bierzcie twardo na piśmie!!! Uważają się za panów twojego czasu (nawet jeżeli jesteś zewnętrzny) i to ty musisz się dostosowywać do ich zachcianek podczas projektu. Po prostu brak szacunku do drugiego człowieka. Zgadzam się z tym co napisał ktoś wyżej - to taki PRL... Szczególnie pan TK z Zamościa, ale jest też kilku innych...

   
P.
@QUBUS 11.08.2017 21:16

W jakim charakterze - pozyskiwania nowych klientów. Kiedy podejmowałem współpracę z Macrologic myślałem, że to podstawa dla każdej firmy - nowe kontrakty i portfel nowych klientów na przyszłość. Okazało się, że Macrologic nie lubi się rozliczać z takich "usług"... Kiedy oni już złapią klienta to zapominają kto im to załatwił i jest nagłe "oziębienie" kontaktów. Jeżeli nie ma się umowy, która na 200% wszystko gwarantuje to nie ma co liczyć, że rozliczą się uczciwie. Po prostu nie liczcie na zwykłe fair play ze strony Macrologic!!! Jak mnie potraktowali - pan TK potrafi po prostu nie przyjść na umówione spotkanie. I oczywiście nie daje żadnego znaku że go nie będzie. Piszesz sms-y "co się dzieje" a on zbywa banałami "nie zrozumieliśmy się", "może za tydzień"... Inny przykład - postawa Macrologica "mamy uwagi do twojej pracy". Czyli załatwiłeś im klienta, podpisali umowę, zarobili pieniądze, ale do mnie mają uwagi. Niezłe, co? Oczywiście wszystko to szukanie kruczków i haczyków na współpracownika, byle tylko go zostawić bez wynagrodzenia.

   
3łonek

Rozpoczęły się poważne zwolnienia.

   
obserwator
@Nick 08.08.2017 14:42

Czytając Twoje posty, wnioskuję że sam wyznajesz podobną postawę. Nie usprawiedliwiam tutaj nikogo, bo nie znam genezy Twojego sporu z kierownikiem w tej firmie, ale pamiętaj, że jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Może po prostu nie warto tak pluć na wszystko dookoła.

   
Inkasent

Ale cisza. Czy ostatni zgasił światło?

   
moja yoga

Dajcie już spokój osobie podpisującej się janek/MacroAsseco/inwestor. To schizofrenik - żyje w innym świecie, który sam sobie wykreował. Gdzie wszystko jest sukcesem. Gdzie to Macrologic przejmuje Asseco a nie odwrotnie. Gdzie po przejęciu nie będzie zwolnień i nagle wszyscy pracownicy Macrologica będą żyli w dostatku i zrobią zawrotne kariery. Może to efekt ogromnego stresu związanego z ostatnimi zmianami w Macrologic? Może to go przerosło i nie potrafi odnaleźć się w tej sytuacji?

   
janek
@moja yoga 12.07.2017 13:43

Twoja odezwa "dajcie spokój" i przypisywanie komuś tego, czego nie powiedział, to czcze gadanie, tak jak wszystko, co piszesz o Macrologicu. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że jeszcze tu wrócisz, chociażby pod innym nickiem.

   
abcd

I właśnie dokładnie tak jest (było ?) w Macrologiku... Wieczna propaganda sukcesu... Firma się wali a szefostwo wpaja ludziom że jest wielki sukces... Pracownicy widzą, że coś jest nie tak, sprzedaż nie idzie, nie ma tyle nowych projektów co kiedyś... A szefowie że jest sukces, sukces!!! To są właśnie (były ?) metody Macrologika na zarządzanie... Żałosne...

   
janek
@abcd 12.07.2017 10:03

Jeżeli pisanie jak jest jest dla Ciebie propagandą sukcesu, to niech tak zostanie. No i nie pisz, błagam, że pracownicy to, czy tamto. Sam jestem w tej firmie zwykłym pracownikiem i nie życzę sobie, by tacy ludzie jak Ty, pisali w moim imieniu. Szczególnie, że mocno mijają się z prawdą.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
real
@Kompilator 05.07.2017 14:30

To się nie kompiluje, to się realizuje.

   
MIś

Grupa Asseco to mistrz świata w optymalizacji zatrudnienia. Gdy poprzednio Asseco Poland przejmowało np. Infovide-Matrix, to cięli równo z trawą, a poczciwe Infovide zostało zjedzone i już nie istnieje. Asseco BS nie może być gorsze od spółki matki. Kto wie, może nowy system Macrologica będzie się nazywał Asseco Softlab ERP... :D

   
janek
@moja yoga 11.07.2017 10:17

Kolega, to już chyba zupełnie odleciał :)))). Sukces Macrologica to przede wszystkim świetny zespół ludzi, innowacyjny produkt, który coraz lepiej się sprzedaje i duży kapitał, który odtąd stoi za spółką.

   
GPW

Cytuję: Zarząd stwierdza, że: (a) interes Spółki nie dozna uszczerbku w wyniku dojścia wezwania do skutku, (b) zatrudnienie w Spółce nie ulegnie istotnym zmianom, (c) strategiczne plany Wzywającego są zgodne z długookresowym interesem Spółki, (d) strategiczne plany Wzywającego nie oznaczają prawdopodobnie istotnych zmian w zatrudnieniu w Spółce oraz zmian w lokalizacji prowadzenia jej działalności, (e) cena proponowana w Wezwaniu odpowiada wartości godziwej Spółki. Czyli "główny" akcjonariusz już was sprzedał moi drodzy.

   
JanuszZ
@GPW 15.05.2017 18:33

Pewnie główny akcjonariusz już od dawna planował pozbycie się firmy, dogadywał się z potencjalnym kupcem, ale pracownicy oczywiście nic nie wiedzieli. I stąd był taki chaos, rotacja i tylu niezadowolonych pracowników. Można powiedzieć, że teraz wiele się wyjaśnia...

   
Nick

No nie - nie mówcie mi, że Assceo chce przejąć Macrologica bo jest taki dobry... :))) Pewnie Asseco weźmie prawa do produktów, kilku lepszych pracowników i tyle zostanie po Macrologicu. Zresztą on nie jest więcej warty... A na poważnie - faktycznie największym przegranym tego wszystkiego będą klienci i użytkownicy systemów ML.

   
inwestor2
@Nick2 11.05.2017 13:21

Nick, to nie pierwsze wezwanie na rynku. Ryzyko oczywiście jest, ale jeżeli dostajesz palpitacji serca na myśl o nim, to lepiej się trzymaj daleko od rynku. Sama procedura jest standardowa i już nie pierwsza spółka w ten sposób zmieniła właściciela. Ta spółka po prostu była mocno niedowartościowana i za tak małą kasę nikt by jej nie sprzedał. Stąd dodatkowe 50mln w wezwaniu.

   
abcd

Hej ludzie, Widzę coś dziwnego - teraz jest duże przyspieszenie z kończeniem wdrożeń. Kierownicy mają nakazane żeby kończyć jak najszybciej, bez zachowania takiej jakości jak kiedyś. Pewnie jest dziura w kasie... Ja mam na razie płacone na czas, ale w pracach zespołów wdrożeniowych widzę coraz większe ciśnienie na szybkość (a nie na jakość) i coraz większą nerwowość... W ogóle widać, że każdy w tej firmie ciągnie w inna stronę - tak jak to forum. :))) Pozdrawiam

   
qwerty
@abcd 06.05.2017 20:04

pewnie to samo co o Twoich wpisach :)

   
A jakie to ma znaczenie?

Czytam i widzę, że ta forma opinii na temat firmy nie sprawdza się. Tego typu "forum" pozwala podszyć się pod każdego , mogę napisać że pracuje w firmie, pracowałem itp itd . i jak to mówią "co mi zrobicie" ? Jest to bardzo dobry sposób dla konkurencji aby wprowadzić czarny PR i obrzydzić firmę dla potencjalnych pracowników. Forum działa bez podawania maila, bez sprawdzania IP itd Więc podsumowując każda wypowiedź czy to negatywna czy to pozytywna jest tu mało warta. Moim zdaniem lepiej sprawdzić samemu.

   
dcba
@Nick 11.04.2017 11:17

O Nikt znowu się pojawił, jakby jeszcze umiał czytać ze zrozumieniem... Nie dość że nie rozumiesz co kto napisał to jeszcze przypisujesz zdania które nie istnieją. Jedynym trollem tutaj jest Nick, nie ważne co by kto napisał zawsze będzie miał "jedyna słuszną i wykrzywioną opinię". PS. Nick przeczytałbyś chociaż pojęcie trollowania, to byś wiedział, że dokładnie opisuje twoje wpisy a nie osób związanych z firmą. Jeżeli nie umiesz znaleźć to proszę: Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami. Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.

   
JanusZ

Zauważyłem jak osoba pisząca komentarze w imieniu firmy zmieniła kierunek wypowiedzi. Wcześniej było - musisz pracować tak jak ci każemy, masz bezwzględnie słuchać przełożonego, u nas jest stabilnie. A teraz pod presją opinii na tym forum wypisuje - nagradzamy aktywnych, mamy konkursy, jest luz... :) Ps. Oczywiście ta osoba często zmienia swój podpis ale każdy widzi kto to pisze. ;)

   
dcba
@JanusZ 10.04.2017 11:47

Żeby tak jeszcze czytać ze zrozumieniem... A jakieś dowody, przykłady czy tylko "wizje"?

   
abcd

@fana-banana - daj mu spokój. To jakiś desperat - tak histerycznie broni tej firmy, że aż obraża wszystkich dookoła. Taka mentalność zaszczutego zwierzęcia... Ja też tam pracuję ale mam zdrowy pogląd na firmę (szału nie ma) jak i na całą branżę. Jak trzeba będzie zmieniać robotę - to się zmieni... :) Prawdą jest to co piszą ludzie - w Macrologicu nie ma miejsca dla samodzielnych pracowników z inicjatywą. Tam jest takie "schronisko przedemerytalne" :)))

   
fana-banana

programista - przestań już z tą swoją agresją wobec innych autorów... To jest nieprofesjonalne i niesmaczne. Robisz się żałosny, chłopie... Jak masz swoje zdanie to je pisz ale nie atakuj innych... PS. Gdzie jest redaktora serwisu??? Co ona sądzi o wpisie programisty z 2017-04-06 16:39??? Gdzie tu są przydatne informacje o firmie, atmosferze i pracy???

   
Moja opinia
@fana-banana 06.04.2017 19:37

fana-banana - gdzie jest jakakolwiek treść dotycząca firmy w Twojej wypowiedzi? Sam atakujesz programistę pisząc aby nie atakował innych, przecież to szczyt hipokryzji. Potwierdzam, jest konkurs "Innowatorzy" i można zgarnąć dużą kasę, a sam pomysł jest później używany i wdrażany. Co więcej, kapituła konkursu składa się z szeregowych pracowników i zarząd nie ma wpływu na jej decyzję. Wystarczy mieć dobry pomysł i przekonać do niego kapitułę. Przestańcie więc zaklinać rzeczywistość i twierdzić że białe jest czarne.

   
Weronika

@programista bardzo dobrze, że o tym mówisz. Ciekawa opcja!

   
Weronika

Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat Macrologic S.A. Forum nie służy do obrażania innych.

   
anty-matoł
@Paweł 27.05.2017 21:39

Polemika z czym??? Dyskusja o czym??? ;) Przecież firma jest sprzedawana...

   
Jo

@abdc napisał samą prawdę. Potwierdzam i pozdrawiam wszystkich. PS. Współczuję klientom. Poddawani są teraz pewnie nachalnej agitacji, aby przechodzić na nową wersję. Przypominam, nie kupujemy wersji o nieparzystych numerach. Ta technologia tak ma.

   
Czytający ze zrozumieniem
@abcd 04.04.2017 23:56

A jakiś konkret poza obrażaniem? Rozumiem, że nie rozumiesz ale żeby od razu obrażać? Jak już się dowiesz co to statystyka i jak działa to napisz coś mądrego.

   
JanusZ

Tak jak pisałem wcześniej - stale obserwuję to forum. Wiem, że robią to też inne osoby. Mam obraz tej firmy i stosunków w niej panujących. Czytam opinie negatywne i te, które wydają się być pozytywne i mam dwa wnioski: 1/ Jedyną formą obrony przed złymi opiniami jest atak na osobę piszącą taką opinię. To moim zdaniem bardzo źle świadczy o poziomie intelektu i kultury osobistej osoby atakującej. Jeżeli tylko takie działania firma ma na swoją obronę to bardzo kiepsko. 2/ Proszę Redakcję Gowork żeby w jakiś sposób zablokowała, usunęła lub chociaż upomniała osoby, których wpisy mijają się z celem tego forum. Nie po to zaglądam tutaj, żeby czytać posty Logina / programisty na temat Nicka. Nie obchodzi mnie przepychanka między tymi ludźmi. Takie prowadzenie tego forum jest bez sensu. Pozdrawiam

   
Login
@JanusZ 31.03.2017 15:54

Szkoda, że opinia Pana jest jednostronna. Szkoda również, że nie zauważył Pan osobistych ataków Pana @Nicka na prowadzącą forum, na każdego kto wyraża pozytywną opinię na temat firmy. Jeżeli kogoś należałoby zablokować to właśnie osobę, która atakuje wszystkich i wszystko co jest pozytywnym opisem firmy.

   
Weronika

@Moja opinia dobrze, że o tym wspominasz. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?

   
Moja opinia
@Weronika 31.03.2017 12:47

Jestem zatrudniony na stanowisku testera.

   
Moja opinia

Przejrzałem wpisy na tym forum i poza kilkoma bluzgami, nie znalazłem nic konkretnego więc może napiszę własne uwagi. Możliwe, że ktoś za chwilę napisze, że jestem trollem itp, ale jak to w dzisiejszych czasach się mówi "jest to Tylko jego prywatna opinia, a nie żaden wyrok". Z mojego punktu widzenia, praca w Macrologic jest dobra, stabilna i w fajnej atmosferze. Może wynagrodzenie nie jest zbyt wygórowane, ale jeżeli miałbym je zwiększyć kosztem tzw "wyścigu szczurów" to dziękuję bardzo. Druga sprawa w mojej branży to brak ścieżki awansu. Reszta na plus albo na zdecydowany plus. Atmosfera, stabilizacja, narzędzia pracy, elastyczne podejście do godzin, prywatna opieka medyczna, szkolenia, dofinansowanie do kursów - to jest bardzo pozytywne.

   
Moja opinia
@abcd 02.04.2017 13:26

Tylko zacytuję: "bo siedzą głównie tacy, którzy nie mają szans na zatrudnienie gdzie indziej." dobrze wiedzieć co myślisz o sobie.... A tak na prawdę wnioskując po Twojej wypowiedzi nie sądzę abyś pracował w mojej firmie, bo to co piszesz jest po prostu kłamstwem.

   
Weronika

@Nick, nie współpracuję z Macrologic S.A. Przekazałam Wam informację o firmie, którą znalazłam na stronie i która może zaciekawić użytkowników. Kto jeszcze może podzielić się swoimi doświadczeniami z Macrologic S.A.?

   
Weronika

Firma Macrologic S.A. otrzymała wiele wyróżnień. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: http://www.macrologic.pl/certyfikaty

   
Nick
@Weronika 30.03.2017 09:38

i co tym wniosłaś do dyskusji redaktorzyno??? robisz PR tej kiepskiej firmie? płacą ci na boku??? do czytających - z tego zalewu PR-u powyżej musicie sami odfiltrować sobie informacje zgodne z rzeczywistością...

   
Niemowa bis

Zatrudniajcie się, zatrudniajcie szybciutko, już teraz, zaraz, nie czekajcie. ... Zrobicie miejsce gdzie indziej, dla mnie. He, he...

   
programista
@Nick 31.03.2017 00:06

Nick, napisałem, że nie są mile widziani ci, którzy rzucają fałszywe oskarżenia na innych. Jak rozumiem, ty nie widzisz nic złego w rzucaniu kalumni na innych, w tym na moderatorkę tego forum. Zapewniam cie, że nikt normalny z takimi ludźmi nie chce pracować, a to że firma pilnuje, by takich ludzi nie było w zespole, to tylko plus dla firmy. Mam dla ciebie jeszcze kolejną przykrą wiadomość. Jestem szeregowym pracownikiem tej firmy (i ceniącym swoje umiejętności specjalistą), a nie żadnym szefem. Natomiast szefa mam dobrego, do którego zawsze mogę pójść z tym, co jest dla mnie ważne i który docenia moją wiedzę i zaangażowanie, także finansowo.

   
niemowa

Nie będę nic pisał, bo zaraz ktoś z firmy mnie zwymyśla (tak jak było wyżej). Ja jestem "na nie" do tej firmy i tyle. Jak już tam się zatrudnicie to potem radźcie sobie sami. :-)

   
programista
@niemowa 27.03.2017 16:19

Już napisałeś, więc nie możesz pisać, że nic nie będziesz pisał :))). Co najwyżej możesz pokazać, że na uzasadnienie swojej tezy, nie masz argumentów , które mogą być istotne dla innych.

   
Weronika

@niemowa, a Ty dlaczego tak uważasz?

   

Zostaw opinię o Macrologic S.A. - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macrologic S.A.