Kerakoll Polska Sp. z o.o.

Rzgów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 57 ocen.

Kerakoll Polska Sp. z o.o.
3 57 6 1

Opinie o Kerakoll Polska Sp. z o.o.

Ola

jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na przedstawiciela ? jaka jest podstawa i samochód służbowy ? Mozna użytkować prywatnie ? Proszę o odpowiedzi

Radek

Żeby dostać premie trzeba na nią zarobić. Może te problemy mamy ze sobą gdyż brak nam chęci do pracy?

Wesoły :)
@Radek 12.10.2018 13:15

Mowa kolego o biurze czy magazynie ? Jak o biurze nie wypowiadam się ale jak o magazyn to zawsze jest dawane od siebie 100 % a góra ma to w czterech literach i woli dalej dawać ochłapy . Jak pracodawca udaje że płaci to pracownik zacznie udawać że pracuje :) Pozdrawiam

Arek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

Avokado
@Arek 27.07.2018 17:09

Handlowców szukają praktycznie w całej Polsce, umowa o pracę. Plany z kosmosu, bo Andrzejkowi się wydaje, ze 500% wzrostu to żaden problem. Pensja jak wszędzie, premię ciężko zrobić. W wielu regionach rotacja, a klienci, którzy mieli okazję współpracowa nie chcą znów się wiązać, bo zawsze ktoś ich zrobił w jajo.

Hurra

Opinie na temat pracy w Kerakoll są zupełnie prawdziwe. Produkty ok. jednak atmosfera jaką wprowadza niekompetentny Jolo Manolo zajmujący się kopaniem dołków i szydzeniem z każdego pracownika za Jego plecami włącznie ze swojej okrągłej P. Przedstawicieli i kierowników faktycznie pozbył się wielu w różny sposób. Ludzi ma za idiotów a na swoją pracę czasu nie ma bo kiedy? Niech mobbinguje dalej i myśli że pracownicy, nawet Ci co kiedyś pracowali w kk ze sobą się nie kontaktują. To się niebawem Włosi zdziwią. Pójdzie do pięknej Italii ,,zbiorówka"

Hurrraaa 2
@Hurra 14.06.2018 20:38

A czy to nie jest tak że w większości przypadków pozbywali się przedstawicieli z tych samych regionów ? Z kierowników kogo się pozbyli ? Kogo masz na myśli ? Poznaniaka ? Wrocławiaka ? Bronka ?

Dominika

@Hurra zarzut mobbingu to poważana sprawa. "Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Czy w Kerakoll Polska występują sytuacje wyczerpujące cytowaną definicję z Kodeksu Pracy?

Dominika

Witam, czy ktoś na forum ma aktualne informacje odnośnie rekrutacji do firmy Kerakoll? Na ich głównej stronie -->http://www.kerakoll.com/pl/firmy/kontakt nie widzę niczego co by na to wskazywało. Czy mógłby wypowiedzieć się tu ktoś z pracowników tej firmy i odpowiedzieć na moje pytania?

Klient

Dzień dobry, dzisiaj z braku innych zajęć zacząłem czytać opinie od dostawców, z którymi współpracuję. Co ciekawe o Kerakolu mam dobre zdanie jako producencie kleju. Naprawdę produkty z wysokiej półki, a cena atrakcyjna, inny temat to fugi, gdzie cementowa jest do (usunięte przez administratora) a na epoksyd miałem same reklamacje. Poza tym ich logistyka to jakaś pomyłka, minimum logistyczne z epoki PRL. Wracając do tematu na temat pracy w Kerakolu to wydaje mi się , że dużo z poniższych wpisów to jednak prawda, ponieważ sam doświadczam współpracy z kolejnym przedstawicielem, który będzie już z 5 -tym w ciągu 4 lat. A kierownika chyba z trzeciego. Najlepsze, że każdy wcześniejszy znalazł pracę w innej firmie i pracuje z sukcesami reprezentując inną firmę. Poza tym opinie jakie się od nich słyszy nie są przychylne na temat komfortu pracy, a w szczególności zarządzających w tym jakiegoś dyrektora technicznego, który podobno już wielu handlowców się pozbył. Teraz również mają zmiany lub zwiększają kontrolę bo mają jakiegoś nowego dyrektora od kierowników, który ma za zadanie węszyć i kapować. Zobaczymy ile popracuje nowy handlowiec. Napewno dam znać jak coś się zmieni. Powodzenia. Szkoda bo naprawdę fajne produkty, ale niestety firmę tworzą ludzie, a jak są świnie to firma staje się chlewem.

Szach mat
@Klient 11.04.2018 16:39

Myślę że nie jesteś klientem tylko byłym kierownikiem - taki zgrywusik z ciebie :D

Klient
@Szach mat 13.04.2018 19:30

Niestety graj dalej bo nie trafiłeś . Jednak widać jak obawiacie sie opinii od byłych pracowników . Pozdrawiam

Szach mat
@Klient 18.04.2018 14:01

Tak tak sam zwolniłeś kilku chłopaków. Głupi wpis poczyniłeś a teraz głupa rżniesz :D Boli że poznali się na Tobie w firmie ?

Wesoły

Witam , firma ma swoje plusy i minusy a raczej więcej minusów . Jeśli chodzi o pieniądze to w biedronce na kasie mają więcej niż pracownik fizyczny po roku pracy w karakolu. Praca czasami ciężka fizycznie i specyficzni pracownicy którzy na każdym kroku obgadują i czekają jak popełnisz błąd żeby mieć z czego się pośmiać . Pozdrawiam Pana Przemysława który od Debila wyzywa pracownika bo zmienia pracę na lepiej płatną .

Badaczka

Witam, widzę, że mamy to wielu specjalistów znających markę Kerakoll, proszę o uzupełnienie ankiety. https://www.survio.com/survey/d/N9T2R9U1M4R7W6Y1R

Witek

Kerakoll ma opinię dobrego pracodawcy, może czas docenić gdzie pracujemy?

....
@Witek 07.04.2018 18:04

Ciekawe co to za Witek ??? Ile premii dostał za taki wpis:)) Znam to całe towarzystwo i stwierdzam, że nie warto. Za długo tu pracuję i jest coraz gorzej. Przynajmniej z perspektywy pracownika. Na górze same lizusy szefa. Tylko obserwują i donoszą, nic nowego nie wnoszą, klienci zaczynają się buntować, ale wszyscy pamiętamy wcześniejsze wzloty i upadki na rynku więc to norma. Szkoda mi ludzi w biurze bo nie wiedzą komu ufać.

Administrator

Dawno na forum nie było merytorycznych wypowiedzi na pracy w Kerakoll Polska Sp. z o.o.. Możecie powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?

Center
@Administrator 25.02.2018 08:38

Nadal niewiele się zmienia, firma uważa się za lidera rynku , a tak naprawdę dalej zamiata tyły ( pewnie tak uważa mały włoski Andrzej za sterami lub tak ma to przekazane przez Dużego J.. i małego Łysego K..... ) . Tak jest jak ma się dwóch ślizgaczy, którzy przekręcają rzeczywistość, aby utrzymać ciepłe posadki. Brak pomysłów na przyszłość na utrzymanie handlowców czy klientów. Handlowcy podobnie jak ja dostają stałkę w kwocie 5000 brutto plus marne prowizje i nierealne premie , a na zachętę na pierwsze 6 miesięcy 7500 ( podobno niektórzy nawet 9000 ). Potem plany ze wzrostem astronomiczym ( wzrost o min 40 - 200 % ) i wylot po ok roku. W niektórych regionach to już z trzeci nabór robią za moich czasów. Oczywiście jest kilku handlowców pracujących po 10 lat ( zatrudnionych w starych czasach na samozatrudnieniu ) i opowiada się o nich jak to w Kerakolu można zarobić, ale nie dotyczy to osób na umowie o pracę. Dobra firma jak ktoś nie ma pracy bo warto za wyższą stałą przezimować okres bezrobocia. Przyjmują praktycznie wszystkich jak leci. Nie ważne czy jesteś ze spożywki czy budowlanki. Jeden bałagan. Dodatkowo brak konkretnych szkoleń produktowych, tylko przedstawienia w wykonaniu J, aby pokazać innym, że coś się robi. Auto służbowe rapid, po jakimś czasie Astra Combi jak się robi duży wzrost. Do tej pory może z 4 osoby dostały na ponad 40, a było już do tej pory minimum z 80 handlowców w 2 lata. Jestem prawie dwa lata i widzę, że czas spadać.

ciekawy janek

nawiedzona baba nadal rządzi handlem w tej śmiesznej firmie?

Kara koll

Szczegolnie nie idzcie do regionu polnocnego rzadzi tam regionalny niejaki lysol Bronko w ciagi 4 lat wymienil 6 handlowców a prawda jest taka ze lysola powinni wymienic mozna by isc dalej ale nie z tym idiotą Facet ogolnie wsrod klientow nie lubiany No to juz wiecie ze tu do polnocy tylko jak zdejmąBronkola Pozdro

Kasia
@Kara koll 19.11.2015 21:58

Weszłam na te forum przypadkiem i nie dowierzam... Jesteśmy firmą obsługiwaną przez p.Bronka i muszę powiedzieć, że to jeden z najlepszych przedstawicieli jacy u nas goszczą. Kulturalny, fachowy, pomocny i sympatyczny człowiek. W razie problemu zawsze można liczyć na niego. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Jestem zwyczajnie zdziwiona jak można pisać takie bzdury.

Zielony
@Kasia 09.12.2017 11:19

@Kasia p. Bronek był kier regionalnym został zdegradowany. Może dlatego się zmienił.

Dominika

@Agent2001 jeśli chodzi o stanowisko handlowca, to też nie każdy sprawdzi się w tej pracy. Jaki jest powód w rotacji w Kerakoll Polska? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy w tym dziale firmy?

Abc
@Dominika 25.07.2017 12:09

Główny powód to nie wykonanie planu

cbd
@Abc 18.10.2017 21:29

A nie jest to efekt zbyt wygórowanych planów ?

Zainteresowana

A jak osoby na stanowiskach biurowych w tej firmie chwalą sobie tą prace?

Agent2001

Kierownictwo firmy do bani, brak podstawowych szkolnych zasad obowiązujących w handlu, a w szczególności dotyczących przydzielania targetów - poziom "O"! Nie liczą się kompletnie z ludźmi z nimi współpracujących w szczególności na zasadzie umowy agencyjnej. W ostatnim czasie jest plagą wyrzucanie na bruk bez jakichkolwiek świadczeń odpraw, średnio 2 - 3 osoby miesięcznie. Rotacja handlowców to poziom kilkudziesięciu osób w rocznie.

Kandydat

Dzień dobry, Uprzejma prośba o przybliżenie stanowiska Regionalnego Kierownika - teren Polska centralna, mam na myśli atmosferę, przełożonych, zarobki, plany sprzedażowe, możliwość rozwoju, zespół, słowem wszystko co wiecie na temat tego stanowiska. Jestem kandydatem na rekrutacji w Rzgowie.

Skoda
@Kandydat 04.03.2017 12:38

Daj sobie spokoj. Plany na ten rok + 100 %. Kolesie bez pomysłu na prowadzenie sprzedaży. Brak marketingu. Brk pomocy merytorycznej . Produkt mają dobry reszta brak słów.

Kandydat
@Skoda 14.03.2017 22:10

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

Zainteresowany

Dzięki. ...pomocni jesteście.

Zainteresowany

Witam. Jestem zaproszony na drugi etap rozmów w Piotrkowie. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o rekrutacji i ogólnie o pracy w tej firmie?

Skarb Natury

Firma ostatnio poszukuje osob bez doświadczenia może to być : hydraulik, kowal, elektryk, ochrona, , monitoringi. . Osoby chętne moga zgłosic się do placowego celem pobrania narzędzi : betoniarka, monitor LCD z klawiaturą, telefon stacionarny, auto seicento + hak na letnich oponach. Przyczepka we włsnym zakresie. Kartki na paliwo można pobrać po okazaniu okrągłego dowodu lub paszport polsatu (trzeba być w partii) zarobki 500 + plus fundusz reprezentacyjny plus karta paybeck .

Toms
@Skarb Natury 22.02.2017 19:49

ty tak na serio?!

szpec

nie rób tego tego naprawdę to będzie twój błqd

szukający

koledzy, jest ogłoszenie na Śląsk. szukają doradcy/ph. ktoś coś wie jaki tu rynek na tą markę jest, jakie realia, jacy ludzie i kierownik na tym terenie? czy warto startować czy dać sobie luz...

pop
@szukający 05.02.2017 07:52

Nie warto, firma nic nie oferuje, po prostu przedstawiciel Mapeia wciągnie cię nosem na tutejszym rynku.

123

Witam Jakie są warunki finansowe na stanowisku doradca techniczny? mowa tylko o umowie o pracę Jaki samochód? Czy można go używać prywatnie?

Zielony
@123 03.02.2017 11:36

ok 5-6 tys netto na start. To jest stałka na kilka miesiecy - 3/6 mc czasem podobno dłużej, zależy jak wynegocjujesz. po tym okresie podstawa ok 3 netto plus prowizja uzależniona od kilku czynników. Głowny nacisk na fugę cementową. jesli jej nie zrobisz zapomnij o premi. Auta marne z wypożyczalni. Fabia/Leon/Clio niekóryz podobno Meganka. Można uzywac prywatnie.

Phgreen

Pozdrawiam wszystkie piekne kobiety z Kerakoll Rzgow

X

Kolego Tom - ,,polsku" to część mowy -tak zwany przymiotnik, a przymiotniki w języku polskim piszemy z małej litery :)

Tom

@Wojciech ty choć potrafisz złożyć zdanie po Polsku, bez błędów ortograficznych i składniowych?

akr

polecam

Wojciech
@akr 31.10.2016 14:21

Czy to prawda że ta firma przyjmuje słabych-bezwynikowych,wyrzucanych ludzi z konkurencji? bo tak mi się o uszy obiło? Jeśli tak - a tak słyszałem w śród klientów że takie słabizny teraz już nawet przyjmują, to chyba raczej słabo tam musi być?

Andree
@Wojciech 20.11.2016 01:50

Masz rację Wojciech.Chodzi zapewne o kierowników. Bez doświadczenia.

skład

rotacja handlowców jak na karuzeli!

gfvhghj

czyli generalnie podsumowując w kilku slowach - nie polecisz tej firmy innym jako miesca pracy...??

Zadowolony klient

Zgadzam się z Blacky - "Dyrektorów celebrytów podpierdzielaczy". Zwłaszcza jednego, lansującego się na wszechwiedzącego, a tak szczerze mówiąc " no comments". Szkolenia, laski, czyli dużo dymu mało ognia :) Jak można chwalić się czymś takim klientom? Dla mnie żenada i patologia. Widocznie takich ludzi trzeba lansować. Włoscy mucho rules :)))))

Zostaw opinię o Kerakoll Polska Sp. z o.o. - Rzgów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kerakoll Polska Sp. z o.o.